Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 52)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #513640

  @rahimns
  Taal leeft en de d-t-regel is geen lang leven meer beschoren ! Taal kan heerlijk zijn, maar blijft altijd een middel en geen doel. Waar is evenwel de mooie tijd toen “de mensch na de wasch visch at ” ? En zou je niet graag met “de moltrein” naar de koers gaan ?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #509049

  Van Aert en TJV gaan “stappen ondernemen tegen organisator ASO”….

  Dat er hier naast lijfelijke schade ook grote financiële schade is, lijkt duidelijk…. Weet iemand hier hoe dat in de wielerwereld verwerkt wordt ? Ik neem aan dat het loon van Van Aert gewaarborgd is in zo’n gevallen; of toch niet ? Moet TJV een werknemer betalen, die vele maanden niet kan werken ? Is er tussenkomst van verzekering ? Is er een wettelijke regeling ? Zo ja, kan die verschillen voor Van Aert (Belgische wetgeving) en TJV (Nederlandse wetgeving)…… Hebben de nationale wielerbonden misschien een regeling ?

  Wie brengt wat ontwarring in dit kluwen ?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #499796

  @ghostwriter
  De ploeg staat als topfavoriet onder grote druk…. Vandaar de vragen die bij mij oprijzen… Zeker, het gebeurt meer in ronden, maar weinigen denken aan wat daarna kan komen voor de renner. Meest recente voorbeeld van kniegesukkel is …. Dumoulin. In mijn optiek moet de gezondheid van de renner altijd primeren….
  En ook ik erger me soms aan de manier van communiceren van de ploegleiding; hoe kan je met overtuiging supporteren, als je niet zeker bent van de info die de ploeg je geeft ?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #499725

  We verliezen onze taaiste man in de Vuelta !
  “Hij had een mindere dag”… dat was de diplomatische uitleg die de ploegleiding zondag gaf over de problemen van Kruijswijk.
  Kruijswijk is een harde… als die opgeeft moet het erg zijn ! Niet te verwonderen eigenlijk : wie een zwaar gehavende knie nog wat extra arbeid geeft, zoekt problemen….
  Een herhaling eigenlijk van de vaudeville rond De Plus en Roglic in de Giro. Wie neemt de verantwoordelijkheid ? Was er een dokter bij, was er al dan niet druk van de ploegleiding om voort te doen… Veel vragen waarop wij weinig antwoord verwachten !
  En die klassieke “diplomatische uitleg” van de ploegleiding om “de tegenstrever niet op aanvalsgedachten te brengen” wordt ongeloofwaardig. Als wij allemaal op 2000 km al nattigheid voelen, dan zien de tegenstrevers dat zeker in de koers….

  Herstel snel, Stevie !

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #496000

  @Hunneman
  In Noorwegen was Amund Jansen kopman; dat verklaarde hij zelf op een interview en is ook logisch : hij is kampioen van Noorwegen… Als De Tier dan nog 11e is en 2e TJV’er, kun je moeilijk van een mislukking spreken.
  Bij de ronde-/klimploeg waren dit seizoen maar 3 renners einde contract… Olivier, De Tier en Powless. Dan weet je op voorhand wie gaat sneuvelen als er renners bijkomen. Benieuwd of Dumoulin nog een helper meebrengt…

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #495514

  De Tier 13e…. voor iemand die pas aan zijn 4e koersdag is sinds einde juni, lijkt me dat niet slecht. Met moederziel alleen te trainen in de Vlaamse Ardennen kweek je geen wedstrijdritme….
  Dat de rit als “bergrit” genoemd wordt, lijkt me fel overdreven. Bewijs is het grote peloton dat zich aanbood voor de weliswaar moordende slotklim van 3 km tegen bijna 12 procent. Dat is iets voor zeer explosieve renners; genre
  Alaphilippe en minder voor de “gestage” klimmers die het van ritme en uithouding moeten hebben.
  Zeker applaus voor Amund Jansen ! Dit is een topprestatie op een terrein waar we hem niet gewoon zijn….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #488382

  De reactie van Tompot of het incident Rowe-Martin lijkt me de meest gevatte ! Had er een valpartij moeten komen dan hadden Kruijswijk en De Plus (?) die er kort achterreden, tot de slachtoffers kunnen behoren. En dan had er geen mantel der liefde geweest om het incident te vergoelijken !

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485156

  @ghostwriter
  Bierman zei dat het “niet structureel” gebruikt werd, dus enkel gedoogd voor een paar renners; Zeeman zegt “sinds een half jaar gebruiken WE het…. “We” dat is wel degelijk de ploeg…. Geef toe dat de ploegleiding altijd al zeer streng geweest is in dergelijke zaken…. Denk aan de slaappillenhistorie vorig jaar (nochtans geen prestatiebevorderend product).
  Mijn bekommernis (en die geldt voor alle wielerploegen) is, naast de bezorgdheid qua gezondheid, vooral de perceptie over de wielrennerij. We hebben al geen goede naam verworven met de dopingperikelen van voor enkele jaren. Nu zal de publieke opinie terecht zeggen : “ze zijn weer op zoek …”
  Ik heb gezegd wat mij op de lever ligt; voor mij eindigt de discussie hier….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485120

  @ghostwriter
  Bedankt ! Je citeert zelf de tegenspraak : “niemand in onze ploeg gebruikt het structureel” vs “sinds een half jaar gebruiken we het”.

  @jessevandalen

  “experts” (wie zijn dat ?) zeggen dat het geen schade oplevert… Zijn het helderzienden ? Ze zeggen zelf dat de gevolgen op lange termijn niet bekend zijn…
  De ploegarts van Sunweb distantieert zich van het gebruik…. Waarom als alles zo duidelijk en ongevaarlijk is ?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485107

  TJV-renners zorgen voor euforie; de ploegleiding voor vraagtekens…

  Begin mei zegt Ard Bierens “Het gebruik van ketonen is ons bekend, maar niet ingeburgerd”. Maar nu zegt Merijn Zeeman op Sporza : “Ja, we doen al ruim twee jaar onderzoek naar ketonen en hebben het getest. Sinds een half jaar gebruiken we het.” Allo, allo ?

  In dat interview vallen twee tegenstrijdigheden op :
  – de lange-termijn-gevolgen zijn niet bekend, geeft Zeeman toe;
  – de voordelen zijn miniem…

  Als de voordelen echt miniem zijn, waarom neemt men dan risico’s met de gezondheid van de renners ?

  Als supporters beoordelen we de renners op hun prestaties. Maar wie neemt ketonen en wie niet ? Het is een zeer duur product; ik kan me dan ook niet voorstellen dat de modale knechten het kunnen/mogen gebruiken….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #477424

  Blijkbaar heeft niemand hier het Belgisch kampioenschap gevolgd… Verplichte deelname voor alle beroepsrenners… Zo zagen wij Lotto-Soudal en Sport Vlaanderen met 20 renners in koers. Astana en EF amper met …. één. Jumbo-Visma had 3 helpers voor titelkandidaat Wout van Aert. Bleek dat De Tier het eerste koersdeel voor zijn rekening zou nemen, De Plus de finale en Wynants de lead-out voor Wout.

  Het begon bijna fout toen De Tier na 62 km lek reed op de kasseien van de Paddenstraat; de materiaalwagen kon er niet snel bij door de sliert renners en de smalle wegen. Hij vertrok weer als…. laatste.

  Maar toen de TV-reportage begon, zagen we De Tier vooraan in het peloton, dat joeg op 4 vluchters. Van km 101 tot km 37 zou hij in de kop rijden. Dan nam De Plus over tot in de eindfaze. De ploeg zou maar 1 foutje maken : Van Aert reed uiterst rechts in de eindsprint en werd bijna in de nadar geduwd… Het kostte hem zeker de 2e plek, misschien zelfs winst…. Derde plek blijft puik voor een wedstrijd die sprinters op het lijf geschreven was !

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #473221

  @jandepandaman
  Mag ik iets aanvullen over de prestaties van De Tier vorig jaar ? je denkt aan de Ruta del Sol… Doe er maar de Strade Bianche, Catalunya en Baskenland, ook de Amstel, de Ronde van Polen en de Vuelta bij. In alle rittenkoersen was hij beste helper voor de kopman… Zijn beste prestatie leverde hij m.i. in Baskenland, toen hij samen met Kuss, Primoz Roglic vanuit een verloren positie terugbracht naar eindwinst….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #472977

  Antwan moet ijzersterk geweest zijn ! Twee keer aanvallen in de laatste 10 km en iedereen ter plaatse laten… Na het vele knechtenwerk dit jaar is het hem dubbel gegund !

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #471622

  Lekkere kluif, die discussie over de ploegleiders….
  Enerzijds… het zijn mensen en kunnen dus fouten maken; dat wil niet zeggen dat het hoofd dan stante pede op het kapblok gelegd moet worden.
  Anderzijds hebben hun beslissingen wel gevolgen voor de renners en die krijgen altijd direct met de hakbijl te maken ! Ploegleiders en renners vormen een team, “samen winnen”… Daar hoort “samen verantwoorden” bij….

  De supporter verwacht meer dan de gebruikelijke “goed-nieuws-show”. We zijn niet verwend geweest de laatste tijd : een lijkbleke De Plus, die gezond wordt verklaard en een paar uren later uitgeput opgeeft, Primoz Roglic die op de rustdag “wat ziekjes” was.

  En het houdt niet op. In Zwitserland rijden weliswaar geen toppers, maar wel jongens die behoorlijke uitslagen kunnen rijden. Het draait al 2 dagen vierkant met al een opgave bij. In de Dauphiné komt totaal onverwacht de opgave van Kruijswijk, ziek… En Van Aert die moet vechten tegen lijfelijke problemen om zijn zuurverdiende groen trui te kunnen ontvangen. Dezelfde Van Aert zegt in de pers dat “enkele jongens met diarree kampen”…. Wist jij het ?

  Het argument dat men de tegenstrever in de kaarten niet mag laten kijken, is zwak. Intern in het wielerwereldje hebben de muren oren !

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #468770

  Wie Leezer en Van Emden gezien heeft in het afstopwerk, moet ook De Tier gezien hebben…. Die 3 zaten meestal kort bij elkaar….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #468559

  De Hammer Climb… Vergeet de Climb en onthou de Hammer ! Het was een kort parcours met vele nijdige klimmetjes, op het lijf geschreven van zeer explosieve renners. Dat is nu juist het type klimmer dat TJV niet heeft, op wellicht Roglic na…. O.a. voor de Waalse klassiekers zoeken ze zo’n renners, hoewel daar de 3 keer langere afstand nog veel compenseert. Om die reden ook was de eerste ernstige ontsnapping, ook de goede. Koen Bouwman was een van de weinigen die nog konden overspringen vanuit het peloton; een ferme prestatie.
  Verder viel het me op dat zelfs de grote winnaars (quickstep en LottoSoudal) maar één renner van hun 5 vooraan hadden…. CCC had er als enige 2. Waar waren al die anderen ? TJV had dan toch nog 2 renners in TV-beeld ! En waar was TJV renner 5 ?
  Graag had ik nog zo’n lekkere ouderwetse uitslag gezien, want zo’n anoniem gedoe zegt me weinig. Daarop zou TJV dan misschien beter voor de dag blijken te komen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #467598

  De wrange nasmaak van deze giro verdwijnt maar niet… Je kunt alles voorbereiden, plannen, maar op 2 zaken heb je geen vat : pech en ziekte. De Giro duurt 21 dagen : 3 volle weken dat de minste pech duur betaald wordt ! Men vergeet ook dat 3 weken van superzware inspanning de deur openzet voor ziekten, die soms latent aanwezig zijn en doorbreken als de krachten verminderen. Roglic is zeer diep moeten gaan en zal wat tijd nodig hebben om te herstellen. Een 3e plaats in de Giro blijft altijd een grote prestatie en een dikke proficiat waard….

  In al dat girogeweld blijkt Jonas Vingegaard vergeten te worden. Wat waren de gevolgen van zijn val in Noorwegen ?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #465785

  Op de foto van de val van Vingegaard, zie je direct dat het ernstig is…. Drie andere TJV’ers ontsnappen nipt aan de valpartij, evenals anderen, die zich met wat cyclocross moesten redden… Hopelijk toch geen breuk… Wat de rit betreft : niemand wenste blijkbaar het initiatief te nemen en dan krijg je natuurlijk een massasprint, wat ten andere wel voorspeld was……..

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #461968

  De opgave van De Plus kwam toch verrassend over…. Voor de start zei ploegleider Engels immers op Sporza, dat hij veel beter is en niet echt ziek…. Raar maar waar…. Voor het verdere seizoen van De Plus is het wel de beste oplossing….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #461458

  We moeten de realiteit durven zien …. We weten allemaal hoe wantrouwend TJV staat tegenover medicatie. Als De Plus antibiotica mag nemen, dan moet het ernstig zijn… En waarom kreeg hij verbod met de pers te praten ? Voelt eigenaardig aan…. Laat ons hopen dat hij er snel bovenop komt en dat de besmetting niet overslaat op de rest van de ploeg….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #454657

  @sephiroth
  Je maakt een terechte opmerking…. Wie weet wat op medisch gebied ? En op welke basis oordeelt men ? Neem het begrip “koorts”. De meeste mensen hebben 37 graden als lichaamstemperatuur en bij 38 graden spreekt men van koorts. Maar wat met mensen die amper 36 graden (of zelfs iets minder) hebben ? Dan is het aannemelijk dat die zich rot voelen bij 37.5 ! En om het nog ongewikkelder te krijgen : de temperatuur varieert in de loop van de dag en de plaats van meting speelt een hoofdrol….. Ook voor de dokter is het soms koffiedik kijken, laat staan voor de ploegleider…..

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #454153

  De Tier heeft een zware darmontsteking; maandag a.s. zal hij weten of ze chronisch dan wel accuut is; daaruit zal de behandeling bepaald worden. Zeer toevallitg verneem ik dat Jelle Wallaeys (Lotto-Soudal) met dezelfde miserie zit…. Er zijn dus nog problemen in het peloton, maar – zoals gewoonlijk – heeft de wielerwereld het moeilijk om daarover te praten… Het is een feit dat over alle ploegen heen meerdere goede renners ondermaats presteren. En bij gebrek aan info, blijven de supporters enkel met vraagtekens zitten….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #453175

  @jessevdalen
  Dat verhaal over ziek zijn bij De Tier is een eigen leven gaan leiden…. Vorig jaar is hij één keer ziek geweest : een zware verkoudheid; maar omdat er tekort aan renners was, werd hij telkens toch opgesteld wat het genezingsproces veel heeft vertraagd en de reserves heeft opgebruikt…. Meerdere forumleden hebben er toen op gewezen dat het echt teveel werd.
  Dit jaar had hij begin februari maagproblemen; men fronste de wenkbrauwen…. Meerdere toppers (o.a. Sagan) hadden juist hetzelfde en stopten direct; “wijze beslissing om hun seizoen niet te hypothekeren” zei iedereen… Een verschil dus als het over een knecht en over een topper gaat…..
  Dat hij mooie uitslagen lukte in de Strade, in de Ruta del Sol 2018, in de Amstel en toptienplaatsen in de Vuelta 2017 en 2018 is men blijkbaar vergeten. En dat hij als knecht topwerk leverde voor Bennet (California), Kruijswijk (Catalonië 2018 en 2019), Roglic (die hij vorig jaar in Baskenland samen met Kuss naar winst hielp), Bennet in de Ronde van Polen en Kruijswijk en Bennet in de Vuelta, weinigen blijken het nog te weten…..

  Over zijn 100 procent inzet voor TJV twijfel ik niet…. Maar pech moet hij ondergaan zoals iedereen…. Misschien heeft hij enig respijt toch wel verdiend.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #453077

  @jessevdalen
  de vervanging van De Tier heeft niets met vertrouwen te maken, wel met voorzorg. Men vermoedt dat De Tier met een besmetting zit en wil geen risico’s nemen voor de anderen. Vandaag moet De Tier op onderzoek….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #451060

  Parijs-Roubaix is hier zo wat vanuit alle standpunten bekeken…
  Wat Van Aert deed was bijna ongelooflijk. Het is evenwel een oude wielerwet dat je in koers goed moet kunnen eten en drinken om resultaat te halen. Maar de plaatsen waar eten vlot kan, waren beperkt. Heel wat stukken van het parcours zijn echte trechters, waar men 170 renners, een vloot volgwagens en motards doorheen drukt…. Dan is het hoofdzaak om rechtop te blijven…. Misschien moeten wij ook eens stilstaan bij de vele ongevallen, die aanslepende gevolgen kunnen hebben. En als je gezien hebt hoe Van Aert bijna gesandwicht werd tussen 2 volgwagens…

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 52)

Headlines