Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 164)
 • In reactie op: Team DSM 2021 #688102

  Een 8 toch wel wat mij betreft. Diverse ereplaatsen, aanvallend gekoerst met als hoogtepunt de uitvoering van het aanvalsplan met eerst Nico Denz in de kopgroep om zich terug te laten zakken om nog een tijdje op kop te sleuren. Daarna de aanval met 3 man in de afdaling.

  Pech met het uitvallen van mede kopman Hindley.

  In reactie op: Team DSM 2021 #687600

  Moet ook een beetje meezitten natuurlijk. Zelfde geld is Hindley, die voorafgaand aan de giro ziek is geweest en later moest opgeven, op het niveau van vorig jaar. Dan heb je toch wat meer stootkracht.
  Desondanks heb ik een prima DSM gezien deze Giro, verre van kleurloos, die overwinningen komen er nog wel!

  In reactie op: Team DSM 2021 #687548

  Ach, ze hebben initiatief genomen en waarom niet, ze moesten toch die kant op.
  In eerste instantie leek het een kansloze missie, maar na verloop van tijd werd het toch serieus. Prima werk van Storer en Bilbao. Caruso duidelijk de sterkste en bleef de achtervolgers verdiend voor. Bardet uitstekende vierde plaats, maar de teleurstelling zal overheersen!

  In reactie op: Team DSM 2021 #687122

  Weer een illusie armer….

  In reactie op: Team DSM 2021 #686660

  Lijkt mij ook wel, maar ik heb zojuist een screenshot gemaakt en boven mijn bed gehangen…..

  In reactie op: Team DSM 2021 #686539

  Ze staan nu eerste inderdaad.

  In reactie op: Team DSM 2021 #685922

  Bardet weer een plaatsje gestegen…..! Wat die tegen gekomen is weet ik niet maar nadat hij er comfortabel bij leek te zitten, ging plotseling het licht uit.
  Prima werk verricht door Storer, die er beter uitzag dan Bardet.
  De ene dag is de andere niet, op naar de volgende, mooie kentering in de strijd. Bernal zal ook niet lekker slapen!

  In reactie op: Team DSM 2021 #685155

  Dank aan “Rawolf”

  vertaling:

  Nicolas Roche:

  “Mijn teamgenoot Michael Storer was zich iets verderop ook aan het omkleden. Ik zag het toen niet, maar hij vertelde me achteraf dat hij zijn regenjack had uitgetrokken en op de grond had gelegd om er een droog bovenstuk onder te leggen. Toen hij zijn jasje weer wilde aantrekken, was het echter weg. Hij keek om zich heen en zag een klein Italiaans vrouwtje ermee de berg afrennen en moest zijn fiets op de weg draaien en achter haar aanrennen om het terug te krijgen.”

  Volledig:

  Met vier grote bergen, waaronder de hoogste klim van de wedstrijd, de Passo Giau, en de dreiging van sneeuw, verwachtten we dat de 213 km lange etappe van vandaag niet alleen de zwaarste dag van deze Giro zou worden, maar mogelijk ook de zwaarste dag van dit seizoen.

  Toen ik vanochtend de gordijnen openschoof en buiten stortregens zag, rolde ik met mijn ogen en zuchtte, maar mijn kamergenoot, Romain Bardet, glimlachte als Jack Nicholson in The Shining.

  Romain is een van de beste dalers in het peloton en hij houdt van natte omstandigheden. Hij was ervan overtuigd dat hij het gure weer vandaag in zijn voordeel kon gebruiken op de 18 km lange afdaling naar de finish. Op weg naar de start waren we allemaal klaar om ons rond hem te scharen en hem in een zo goed mogelijke positie naar de laatste klim te brengen.

  Toen we daar aankwamen, kregen we echter te horen dat de sneeuw op de beklimmingen en de verraderlijke toestand van de wegen op de afdalingen de organisatoren ertoe hadden gedwongen twee bergen en 60 km van de etappe af te snijden.

  Hoewel het doel voor onze ploeg nog steeds hetzelfde was, kreeg ik de vrijheid om mee te gaan in de vroege vlucht, met het idee dat het veel makkelijker zou zijn om later terug te vallen om Romain te helpen dan om te proberen de beste klimmers in volle vlucht op de Giau-pas bij te houden.

  Na ongeveer 10 km wedstrijd begonnen we aan de 13 km lange openingsklim van La Crossetta. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, volgde ik een paar bewegingen en ging over de top in een vluchtgroep van 24 renners, waaronder mijn neef Dan.

  Daar zat ook de Italiaan Vincenzo Nibali bij, een van de beste dalers van het peloton. Toen de Italiaan na 45 km in de afdaling vijf man loste, reden we ongeveer 80 km per uur en kon je bij mist geen hand voor ogen zien, dus de rest van ons dacht dat hij gewoon veilig was.

  Onderaan, met nog 100 km te gaan, was Nibali’s groep weg en bleef ik achter in een groep van 18 renners die er niet helemaal zeker van waren of ze door moesten gaan of niet.

  Het weer was zo slecht dat ik mijn handen niet in mijn achterzakken kon steken van de kou. Toen ik iets wilde eten, moest ik terug naar de ploegleiderswagen voor een uitgepakte energiereep omdat mijn vingers te gevoelloos waren om ze zelf open te maken. Ik kon niet eens in mijn flesje knijpen en moest het omhoog kantelen en zuigen als een baby om er iets uit te krijgen.

  Veel jongens in onze groep stopten met rijden en we bungelden lange tijd in niemandsland, halverwege tussen de kopgroep en het peloton. Toen we te horen kregen dat het peloton maar een minuut achter ons zat en snel naderde, besloten vier van ons te stoppen en even te plassen, omdat het racen tot dan toe zo vlak was geweest, dat er geen andere gelegenheid was om dat te doen.

  We werden gegrepen met nog 55 km te gaan en de Passo Giau dreigde. Toen het peloton voorbij kwam, schoof ik terug naar mijn gebruikelijke positie om Romain te beschermen tegen de wind, maar toen Tejay van Garderen van de EF-Nippo ploeg op kop kwam en het tempo opvoerde op de klim met nog 50 km te gaan, waren mijn benen op en binnen een paar kilometer was ik dat ook.

  Hoewel de Passo Giau officieel slechts 10 km lang is, waren we al 65 km aan het klimmen met weinig onderbreking voordat we de top bereikten. Terwijl Romain en een select groepje vooraan bleven hangen, gebruikte ik een versnelling van 36×30 terwijl de rest van ons tempo maakte op weg naar de top. De besneeuwde top op 2.223 meter boven zeeniveau was zo koud dat ongeveer 30 van ons stopten om droge kleren aan te trekken voor de laatste afdaling naar de finish.

  Mijn armen en handen waren nog stijf bevroren, dus moest onze mecanicien uit de auto springen om me te helpen mijn arm-warmers uit te trekken, mijn topje te verwisselen en een nieuw jack en warme handschoenen aan te trekken. Hij had tenminste goed nieuws.

  “Bernal is buiten de baan, maar Romain zit met Caruso in de achtervolging!”

  Mijn teamgenoot Michael Storer was zich iets verderop ook aan het omkleden. Ik zag het op dat moment niet, maar hij vertelde me achteraf dat hij zijn regenjack had uitgetrokken en op de grond had gelegd om er een droog jack onder te leggen. Toen hij zijn jasje weer wilde aantrekken, was het echter weg. Hij keek om zich heen en zag een klein Italiaans vrouwtje met het jack de berg afrennen en moest zijn motorfiets op de weg draaien en achterna gaan om het terug te krijgen.

  Hoewel ik de eerste afdaling van de dag voluit had gereden, was er geen reden om risico’s te nemen op de laatste, dus ik deed het rustig aan op weg naar beneden en rolde alleen naar de finish. Daar ontdekte ik dat Romain tweede was geworden in de etappe, achter leider Bernal, en dat hij nu zevende staat in het algemeen klassement. Toen ik hem na afloop in de bus een knuffel gaf, lachte hij nog steeds.

  In reactie op: Team DSM 2021 #684792

  Inderdaad prima gereden, 2e op 27sec. van Bernal. Podium geloof ik nog niet in maar het zou wel heel fraai zijn!

  In reactie op: Team DSM 2021 #684156

  Als jaren een zeer gewaardeerde kracht natuurlijk, spijtig dat hij het net niet redt. Het zit nog niet mee, maar ze rijden een behoorlijke Giro tot nu toe.

  In reactie op: Team DSM 2021 #684025

  Een hoge klassering in de top-10 is wel degelijk iets dat telt! Overigens vond ik Bardet gisteren prima geklasseerd!

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #683093

  @Murcia;
  De opmerking dat Dekker het in de UAE tour “keurig heeft gedaan” staat haaks op de opmerking: “Je ziet nu al dat een renner als David het world tour niveau aan kan”

  In reactie op: Team DSM 2021 #682495

  Jammer voor Chris Hamilton, de hele dag in de aanval met een grote groep. Uiteindelijk weg samen met Andrea Vendrame maar aan de finish duidelijk de minste van de twee. Op zich een mooi resultaat, temeer daar hij zich onderweg niet weggestoken heeft, diverse renners teruggehaald en bergop sterk.
  Al jaren een prima knecht, vandaag heeft hij mij positief verrast!
  Bardet weer een plekje opgeschoven in het A.K., terwijl Jai Hindley niet in de grote groep eindigde.

  In reactie op: Team DSM 2021 #681776

  Bardet vandaag in deze prachtige rit tijd verloren, terwijl hij er toch lang goed bij zat.
  Het goede nieuws is dat hij weer een plekje opgeschoven is… (als je jezelf niet kietelt, lach je nooit)

  In reactie op: Team DSM 2021 #680850

  Mooie finale gereden, prominent met een flink aantal renners op de voorgrond richting de finish.
  Helaas ging Max Kanter in de een van de laatste bochten op zijn snuit. Het goede nieuws is wel dat hij de heuvelzone overleefde, dit in tegenstelling tot een flink aantal andere sprinters!

  In reactie op: Team DSM 2021 #680457

  @Rawolf:
  Bardet kans op het podium? Een afsluitende tijdrit van 30,3 km., daar zal hij dan met heel wat tijd voorsprong aan moeten beginnen…

  In reactie op: Team DSM 2021 #680018

  Storer heel sterk de hele dag in de kopgroep, wellicht iets te gretig en te veel werk verricht, maar hij wordt steeds sterker.
  Bardet goed gefinished als 7e, weer een plaatsje opgeschoven in het A.K..

  In reactie op: Team DSM 2021 #679397

  Mooie 3e plek voor Arndt die onderweg het werk niet heeft geschuwd. Hindley, op sleeptouw genomen door zijn landgenoot Storer, verliest op een toch niet al te lastig klimmetje, de aansluiting en enkele seconden.

  In reactie op: Team DSM 2021 #678746

  Kanter al weer een paar plekken dichter, netjes net achter Groenewegen op plek 8. Hard gewerkt door de ploeg!

  In reactie op: Team DSM 2021 #678095

  Storer keihard gewerkt voor de twee kopmannen. Hindley zakt er door, Bardet 40sec. achter de top, wat zou hij nog over hebben gehad wanneer hij niet meegegaan was in een kansloze aanval?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #677799

  “Gewoon” iemand meesturen, heerlijk…
  Ik vermoed overigens dat ze nog steeds in George Bennett geloven en dat verdient hij ook, niet bij de minste geringste tegenslag van plan veranderen.

  In reactie op: Team DSM 2021 #676645

  Tot ver in de finale toch een aantal D.S.M. renners gezien. Bardet uiteindelijk behoorlijk, Hindley redelijk. Wat een hondenweer!

  In reactie op: Team DSM 2021 #675899

  Wat Oomen in het D.S.M. topic doet? Wellicht hetzelfde als Arensman en SKA in het navelstaarders forum van bovenmeester Rahims, niks mis mee toch? Ik weet niet of er regels voor zijn die ik overtreden heb, indien dat het geval is mijn welgemeende excuses!

  In reactie op: Team DSM 2021 #675837

  @Yeez
  “Bovendien lijkt oomen nu niet het niveau te hebben wat arensman wel heeft.”
  Waarbij ik steeds meer het gevoel krijg dat die dat niet gaat benaderen ook. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij bij zijn vorige ploeg niet bepaald de stenen uit de straat heeft gereden. Hij kwam over als een groot talent, maar dat kan natuurlijk ook liggen aan de concurrentie destijds. Hij heeft in het begin een klein rondje gewonnen geloof ik, was onderdeel van de kampioensploeg TTT en werd een keer 9e in de Giro.
  Je kunt niet heel je leven veelbelovend blijven!

  In reactie op: Team DSM 2021 #675656

  Ik zie geen enkel verschil met de aanpak van TJV richting Sam Oomen, die nota bene over 3 maanden al 26jr. wordt…!

  “Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman. “Wij volgden hem al enkele jaren met grote interesse. Wij zijn heel blij dat hij nu voor ons gekozen heeft. We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden. We willen hem GELEIDELIJK BEGELEIDEN richting de wereldtop.”

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 164)

Laatste nieuws