Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #493676

  Kelderfan, hoeveel renners rijden er in een team bij jou? Ik vind dat je vaak op dezelfde 10-12 renners wilt terug vallen bij selecties in grote rondes. En naast de vuelta moeten er nog andere wedstrijden worden gereden waar gescoord ‘moet’ worden.

  Laurens heeft al vaker gezegd dat 3x opladen voor een grote ronde onmogelijk is. Voor veel renners is 2x al te veel. Maar als het aan jou ligt had een fitte Wout van Aert hier dus ook gestart. Beetje overdreven allemaal.. Daarnaast vind ik dat je het klimgedeelte nogal overschat met in vergelijking van het vlakke. Ovee het algemeen hebben kopmannen meer aan knechten op het vlakke, bij hogere steile percentages klimmen is het toch 99% je eigen bennen of je goed naar boven komt. Daar gaat een extra klimmer geen verandering in brengen. Als er wel ineens een waaierrit is waar Roglic slecht geplaatst is… Tja, de meeste van de beoogde selectie gaan daar geen verschil in maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #492923

  @kelderfan
  Je hebt over het algemeen juist weinig aan knechten op steile aankomsten. Dat gaf kruijswijk vorig jaar ook al aan. Je hebt veel meer aan iemand die je dus goed af zou zetten in dit geval.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #492922

  Ik mis persoonlijk wel een type leezer/martens die Roglic door het peloton gaat loodsen. Martin vind ik daar niet geschikt voor, lees toch vaak dat het geen super piloot is. Dan zou hofstede het moeten doen lijkt mij. Ik ken zijn kwaliteiten eerlijk gezegd niet zo. Ken hem alleen can California waar hij het leuk deed.

  Zoals gezegd wordt hier, veel van hetzelfde. Maar dat was te verwachten als je met je drie beste klimmers gaat en daarbij ook nog gesink en kuss. Je mag toch wel oorlog gaan verwachten in de bergen van jumbo zo.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #491866

  Ik bedoelde juist het tweede. Komt bij sommige mensen over alsof pcm ook in het echte leven is toe te passen.

  Ik heb niet het idee dat de ploegleiding op zoek is naar versterking voor het Vlaamse voorjaar. In tegendeel zelfs, ze lopen ‘voor’ op hun planning. Wout was immers pas voor aankomend seizoen gepland ;)

  Ze gaan volgens mij door op hun pad met jong talent en eventuele buitenkansjes erbij halen, bijvoorbeeld kittel en dumoulin. Terwijl Foss en Harper (die Aussie) als ondertussen kenmerkende jumbo aankopen kunnen worden genoemd. Daarin vind ik een ’type keukeleire’, om maar ff een voorbeeld te noemen, juist helemaal niet passen in het beleid. Zo’n type zou mijn inziens nodig zijn als wynants niet zou willen verlengen. Een ervaren rot er tussen is toch vaak prettig. Of Van Emden moet die rol overnemen, maar vraag mij af of hij de kennis van het voorjaar echt heeft.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #491807

  Lachwekkend weer dat men de Vlaamse kern wil verbeteren. Er is een traject ingezet met talenten om de komende jaren te winnen, dusja.. Blijkbaar is men ongeduldig nu de ‘klimploeg’ zo goed gaat. Terwijl het diezelfde Vlaamse jongens de etappezeges behalen en/of de zeges in kleinere rondes behalen. Enkel Roglic is hierbij echt de uitzondering.
  Ja, ik had zelf van teunissen en jansen iets meer verwacht in het voorjaar. Maar dat komt volgend jaar wel goed naar mijn idee.

  Als het ergens niet goed gaat bij Jumbo, dan zijn het de klimklassiekers. Ardennen en San Sebastian is anoniem gereden. Tja, wat wil je ook met de aangewezen renners, met alle respect. Maja, moet en kun je wel in elk onderdeel meespelen voor de overwinning op hoogste niveau? Ik zou het ‘lekker zo laten’ om zo’n De Plus (of andere jonge garde) de kans daar te geven.

  Het team is naar mijn idee juist goed gebalanceerd en lijkt ook prima te werken, zie de Tour.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485893

  Nog meer een reden om als renner zelf je in te houden voor kansloze acties. En ik dacht dat die fysieke problemen pas rond California kwamen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485879

  Omdat ik het gevoel heb dat Danny enkel en alleen voor Danny rijdt. Niet voor Wout (of welke kopman dan ook) of Jumbo. Hij heeft geen koersinzicht naar mijn idee, gezien zijn rare demarages. Met alle respect naar hem toe, maar hij rijdt al 4 jaar rond. Dan mag je ook wel iets meer dan 1 grote inspanning verwachten. Was het niet RvV waar hij aanging op een heuvel, vervolgens een groepje los reed, maar zelf direct moest lossen? Dit is leuk voor bij Roompot, maar bij Jumbo verwacht ik ondertussen wat meer.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485861

  Olivier laat toch niks achter… Rijdt al jaren amper een koers. De Tier bijna hetzelfde, heeft een paar leuke wedstrijden gereden maar als je gaat doorselecteren met jeugd dan ga je eerst een stapje achteruit. Niemand weet exact hoe Foss en Harper het gaan oppakken. De bedoeling Is natuurlijk dat zij uiteindelijk wel boven dat niveau van De Tier komen.

  Ik zou zelf De Tier niet verlengen. Puur omdat hij wel erg vaak zwak en misselijk is. Van Poppel ben ik geen fan van. Als sprinter komt hij tekort en in het voorjaar vond ik hem op DDV na erg slecht. Vaak een achterlijke demarrage op 100 km van de streep om daarna direct weg te zijn. Een Van Aert heeft daar niks aan, beetje betrouwbaarheid mag wel ondanks je moet leren.

  Leezer, martens en wynants zou ik sowieso verlengen. Wynants misschien maar tot Parijs roubaix. Leezer en martens zijn die pure knechten die je goed werk zag leveren in de giro bijvoorbeeld. Zullen ook niet snel gaan zeuren voor meer… Lindeman ligt aan de ruimte die er nog is. Ik vind dat wel een ideale ‘laatste man’ in de selectie omdat je hem overal als opvulling kan inzetten.

  Qua evt nieuwe sprinter zou ik liever voor halvorsen gaan dan kittel. Kittel heb je toch weer een treintje bij nodig. Halvorsen presteert bij ineos ook vooral zonder en heeft nog veel potentie, wat in de visie past van jumbo. Visma zou die extra Noor ook wel leuk vinden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #483709

  Ik vind het raar dat mensen hier een onvoldoende willen geven als er geen top 5/podium wordt gereden. Ja, eens dat kruijswijk dan zijn doel niet heeft behaald, maar om dan de hele ploeg een onvoldoende te geven.. Gaat mij te ver. Dat teunissen een etappe heeft gepakt is mooi, geel idem. Ploegentijdrit geweldig en allebei misschien wel wat verwacht (groenewegen ipv teunissen). Maar 3 ritzeges… Kom op zeg dat zijn vaak maar 1 of 2 ploegen die dat kunnen zeggen en dan wil men een onvoldoende geven.. Pff.. Ja zonder klassement faalt kruijswijk, of waren de verwachtingen te hoog voor hem.

  Zelf verwacht ik kruijswijk in de top 10 en nog 1-2 ritzeges. Als dat minder is dan zou ik dat teleurstellend vinden maar zeker geen onvoldoende. Door het goede begin (en vorig jaar tour) verwachten wij misschien ook wel teveel.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #466648

  Nouja.. Ik dacht dat hem is beloofd dat hij het dit jaar in de tour mocht proberen. Krijg je beetje dat hij, Roglic en kruijswijk alle drie voor zichzelf rijden voor 1 top 5 plek, als dat al haalbaar gaat zijn. Dit is ook de discussie die Alfredo en andere op de volgchat hadden. Moet je wel zo spreiden als nu gebeurt? Dus in principe 2x een top 5 notering of vol voor de eindwinst in 1 ronde.
  Je had de tour ook puur voor etappezeges kunnen gaan. Dan had je groenewegen ook 1-2 man meer mee kunnen geven. Etappes moeten daar ook gecontroleerd worden. Ik zie dat Bennett, Roglic of kruijswijk zeker niet doen voor groenewegen. Het is een beetje hopen dat andere ploegen dat dan gaan doen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #466640

  Volgens mij heeft Bennett ondertussen genoeg kansen gehad voor zichzelf. Een verre top tien notering gaat er maximaal inzitten. Voor het ‘oude’ jumbo is dat interessant, maar nu met Roglic kan hij toch een hele interessante meesterknecht zijn die gedurende het jaar echt nog wel eigen kansen kan krijgen. Het is niet dat Bennett op de tafel kan gaan slaan om vrijheid te eisen. Bij elke andere ploeg zal hij ook in een knechtenrol eindigen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #466633

  Of Roglic echt zo goed was in romandie valt ook wel te betwijfelen. Hij reed daar wel tegen c-garnituur. Dat hij de tijdritten ging winnen was te voorspellen in mijn ogen. Zeker aangezien dumoulin weinig presteerde. Zijn tegenstanders zijn geen wonders in het tijdrijden. Dat Roglic toen ook al onverslaanbaar werd geacht etc was mij veel te vroeg. Lijkt mij dat Roglic de Franse klimmen ook beter ligt dan Italiaanse.

  Wat betreft het team. Ja ik ben het deels eens met Alfredo. Het team is nu gewoon veel te zwak bergop gezien. De enige die mij echt positief verrast is bouwman. Daarvan verwacht je niet dat hij degene is die het langst bij Roglic blijft. Als je echt de giro wil winnen als ploeg zijnde, dan stuur je meer ondersteuning mee dan één potentiële top 15 renner, met de Plus. Dat hij dan uitvalt is klote, maar zoiets moet je tegenwoordig wel mee rekening houden in mijn ogen. Bennett had op zijn minst dan gesink moeten vervangen en niet kuss. Met kuss, bouwman, tolhoek en de plus heb je enkel jeugd om te helpen, dat is vaak toch een onzekere factor. Sowieso heeft Kuss toch weinig laten zien buiten utah om, om een belangrijke factor in een mogelijk winnende team.
  Hoe het zou zijn gelopen met een fitte Gesink en De Plus zullen we nooit weten ;)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #461820

  Sleutelbeen gebroken kelderfan. Heb je blijkbaar gemist ;)
  Kwam tegelijk met het nieuws dat hij niet naar de tour gaat.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Headlines