Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 37)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #422874

  Ik had ook ergens gelezen dat Van Poppel weer de kopman is in Milaan-San Remo maar ik heb even geen idee meer waar. Zou ook een logische keuze zijn, zeker gezien zijn focus op het voorjaar. Dan rijdt ie dus sowieso:

  Nieuwsblad
  Milaan-San Remo
  Gent-Wevelgem
  Ronde van Vlaanderen
  Parijs-Roubaix

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #333685

  Enig idee van de selectie voor vrijdag? Zijn er nu nog zes over van de voorlopige startlijst (Tankink eraf vanwege Catalonië): Boom, Grondahl, Roosen, Van Emden, Van Hoecke en Wynants. Wie zou daar nog bijkomen? Leezer lijkt me de meest logische naam.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #322526

  Ah merci! Enig idee wat die klassiekers zijn? Rijdt hij alle kasseikoersen (E3-GW-DDV-RVV-PR)? En geen MSR dus maak ik hieruit op. Ook een koers die hem wel moet liggen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #322519

  Heeft iemand enig idee wat Roosen dit jaar rijdt (buiten de Tour)? Gaat hij voor de kasseiklassiekers bijv.? Ik zie in hem nog steeds een toekomstig (sub)topper voor dat werk en hij maakt elk jaar nog stappen. Zeker gezien het malheur van Boom (het is nog maar te zien op welk niveau hij kan zijn in zijn geliefde koersen) zou Roosen mooi al voor eigen kans kunnen gaan.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #301505

  Edmondson zou in mijn ogen een prima aanwinst zijn, maar het is natuurlijk puur speculeren. Deed het dit voorjaar bijzonder goed in het Vlaamse werk (Panne en RVV) en is iemand die perfect in de trein van Groenewegen of Van Poppel past.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #300685

  Over gerucht Van Baarle naar Lotto Jumbo. Weet niet of deze al voorbij is gekomen: https://twitter.com/cyclingnieuws1/status/906438486793875456

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #295327

  @rahims: Ik mag niet hopen dat Keizer nog een contractverlenging krijgt. Er hebben er al een paar een contractverlenging gekregen waarvan ik de toegevoegde waarde niet helemaal zie, maar Keizer heeft écht helemaal niets gepresteerd dit jaar. Er zijn heus wel knechten te vinden, desnoods in de categorie Oscar Riesebeek, ik noem maar iemand, die kan knechten maar ook zelf nog eens een finale kan rijden. Dat kan Keizer dan weer helemaal niet.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #291557

  Klinkt gek, maar waarom halen ze Minnaard niet? Is zich flink goed aan het ontwikkelen de laatste maanden, is einde contract en zal weinig verdienen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #263536

  Boom rijdt ook geen Tour. Dat was toch al een tijdje bekend mijns inziens.

  En Bennett rijdt sowieso geen klassement voor de Tour. Heeft dat in een interview na Californië al verteld. Gaat op dezelfde manier koersen als Gesink.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #248080

  Geen De Tier in de AGR. Wat is daarmee aan de hand?

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #246107

  Dat is inderdaad wel een opvallende te noemen. Waarom zou een Van Baarle niet naar Lotto-Jumbo willen komen? Hij kan daar alleen of gedeeld kopman zijn in al het Vlaamse werk en vaak ook nog in vlakkere rondjes waar een tijdrit in zit. Hij wordt wel individueel al jaren begeleid door Vaughters. Dat kan de reden zijn, maar alsnog vind ik het wel opvallend. Het zou natuurlijk ook altijd kunnen dat de ploeg nooit een poging gewaagd heeft om hem aan te trekken, maar dat zou dan echt een brevet van onvermogen zijn van de leiding.

  Waarom gaat Slagter niet terug, terwijl hij bij Cannondale de zoveelste Nederlander is die niet meer vooruitkomt in een ploeg van Vaughters? Zijn ervaring van het verleden over contract verlengen/geen Tour was natuurlijk pijnlijk, maar daar moet je toch overheen kunnen stappen lijkt me. Van Poppel zit nu ook op een dood spoor bij Sky en boekt amper progressie. Waarom die niet over laten komen en een ander programma laten rijden dan Groenewegen. Als ik zie hoeveel rondjes er wel niet zijn met een matig sprintveld aan de start waar Sky Van Poppel niet opstelt omdat ze vol op het klassement mikken, dan liggen daar grote mogelijkheden.

  Ik blijf dat opvallende zaken vinden. Ik zou het dan inderdaad eerder in de omkadering zoeken.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #246088

  Ik ben het met je eens dat er weinig teams zijn die in een enigszins zware koers in de finale met veel renners aanwezig zijn buiten de top teams, maar laat duidelijk zijn dat mijn kritiek niet direct de klimploeg (die het over het algemeen wél goed doet vind ik) of een andere specifieke groep renners voor dezelfde koersen betreft. Mijn kritiek was voornamelijk dat ik vind dat er teveel renners tussen zitten die pelotonvulling zijn. Dat is deels te wijten aan het budget, maar deels ook gewoon matige scouting. Het budget is namelijk niet de enige reden. Met een beetje slim beleid kan je echt een heel eind komen.

  Zeker na het fiasco van Vlaanderen kan je me niet vertellen dit het maximaal haalbare is. Een keer falen in de Vlaamse koersen oké, maar dit is gewoon een gruwelijk gebrek aan kwaliteit.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #246067

  @Sephiroth: Waar zegt ik dat alle aangetrokken renners wanaankopen zijn? Nergens toch?

  Van Hoecke valt toch tegen voorlopig. Zo eerlijk moet je zijn. Ik zeg nergens dat hij een wanaankoop is, want ik snapte zijn komst wel, alleen dan moet je wel concluderen dat hij er tot nu toe in zijn koersen vrij weinig van gebakken heeft behalve 1x in de vroege vlucht zitten in de E3.

  Bouwman super als jonkie? Nou sorry, maar daar zie ik dan anders verdomde weinig van terug. Hij heeft in zijn tijd bij Lotto-Jumbo 1 echt hele goede koers gereden en dat was Zwitserland vorig jaar. Natuurlijk, hij zal ook genoeg in dienst rijden, maar ik mis gewoon de ontwikkeling. Hij zou als talent bergop toch minstens moeten kunnen laten zien dat hij steeds langer meekan bergop. En dat gebeurt gewoon niet. Volta Limburg Classic is toch een wedstrijd die hem enigszins zou moeten liggen, maar ik zag hem alleen maar achteraan spartelen nadat hij vroeg in de koers het even had geprobeerd.

  Keizer en Wynants vind ik alles behalve super knechten tegenwoordig. Waar is Wynants de afgelopen weken mee bezig geweest in zijn koersen? Ik snap dat het hebben van een kopman uit vorm wat demotiverend werkt, maar er waren tijden dat hij zelf tot de subtop behoorde in dit soort koersen. Dan moet hij toch minstens kunnen wat Tankink kon gisteren. En niet alleen gisteren overigens. Keizer is een oké renner als knecht, maar niet meer dan dat. Laten we niet overdrijven.

  En over die realiteitscheck: over welke wedstrijden heb je het dan precies?

  Hoezo zou Lindeman niet mogen aanvallen? Dan mocht hij in zijn eerste jaar bij de ploeg in ieder geval wel. En als het klopt dat hij hierdoor een motivatieprobleem heeft dan was het toch compleet verkeerd om hem aan te trekken en dan mag je het de ploegleiding toch verwijten?

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #245799

  Maar kan je mij dan zeggen wat zijn toegevoegde waarde precies bij de ploeg is, behalve dat ie goed ligt bij Groenewegen en misschien in de groep? Ik zie renners bij ploegen graag in functies, waarbij iedereen dus een taak heeft. Zo’n taak kan per wedstrijd verschillen, maar zo heb je in ieder geval een duidelijke structuur. Die functie van Wagner mis ik dan nogal. Iedereen bij de ploeg lijkt hem als lead-out te zien, maar dat is hij niet. Hij is echter ook niet iemand die de sprinttrein neerzet en iedereen aanstuurt. Aan zo’n gast hebben ze wat mij betreft ook behoefte aangezien het daar vaak verkeerd gaat. Een knecht die op kop van het peloton gaat rijden, is ie ook niet. Dat zie ik hem echt nooit doen. Dan heb je dus geen functie. Hij zal heus regelmatig Groenewegen bijstaan in het peloton, maar dat kunnen zoveel meer renners die dan óók nog eens wat extra’s kunnen brengen. Als ik Groenewegen bijvoorbeeld wel volg in een vlakke etappe, dan zie ik ze vaak gewoon in het buik van het peloton zitten. En als ze dan in de slotfase naar voren moeten komen of hij moet afgezet worden, dan is Wagner vaak wel heel snel weg. In dat licht gezien is het toch logisch dat ik flinke vraagtekens plaats bij zijn contractverlenging? Als je hogerop wil met de sprinttrein, moeten de poppetjes in die sprinttrein ook van een hoger niveau worden. Simple as that.

  Ik wil graag zijn functie in die trein voor me zien, maar ik zie ‘m niet. Hij mist daar mijns inziens gewoon de kwaliteiten voor.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #245797

  Klopt, daar hebben ze jaren geleden al afstand van genomen. Toen had ik wel enorm het idee van een old school vriendenclubje, waarbij iedereen toch wel een nieuw contract kreeg, ook al waren de prestaties niet van dien aard. Toch gaan mijn wenkbrauwen echt enorm fronsen als ik zie dat Wagner alwéér vroegtijdig een nieuw contract krijgt. Laten we even eerlijk zijn: wat voegt die jongen nou echt toe? Natuurlijk, Groenewegen zal hem graag zien, maar dan alsnog. Zou er nou niemand zijn die zijn taak beter kan doen? Lijkt mij wel. Ik heb Wagner echt amper goede sprints zien aantrekken, als ie überhaupt al sprints aantrekt. Als je echt vooruit wil met de ploeg en vooral met de sprinttrein dan moet er op die positie gewoon een betere renner komen te zitten. Dat hebben ze bij FDJ wel begrepen met het aantrekken van Guarnieri voor Demare. Ook al lijden zijn eigen prestaties er wel onder, kopman Demare heeft wel een prima gast als sprintloods daar waar hij dat vorig jaar duidelijk ontbeerde.

  Wat betreft die eerste post en of die gasten die ik noemde wel wat toevoegen. Het gaat ook om veelzijdigheid hè. Iemand als Ockeloen wil zijn kl*ten er ook heus wel voor de kopmannen afdraaien, maar kan in tegenstelling tot Castelijns en Lammertink ook een berg over. Kortom zo’n renner is gewoon een stuk breder inzetbaar en ook direct een stuk veelzijdiger. Van Schip is ook geen geboren klimmer, maar wel eentje met specifieke kwaliteiten die dus ook zelf een koers kan afwerken door die kwaliteiten. Bol had lastigere jaren bij de ploeg, misschien mede ook omdat ie na een moeilijke start bij de ploeg altijd maar knecht was, en in dat licht gezien snap ik dat er afscheid van hem genomen werd. Desondanks zag je in 2015 en 2016 dat hij duidelijk weer een betere renner werd. Daarnaast ging hij werken met IGDG, dus dat laat ook wel enige ambitie zien. Daarom was terughalen geen gekke gedachte.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #245784

  Voor Tolhoek zou ik juist geen alternatief willen noemen, want dat vond ik wel een prima keuze en de gasten die verder staan op die leeftijd, hebben of al een contract elders of zie ik niet snel voor het team rijden.

  Alleen, en nu lijkt het alsof ik makkelijk lullen heb dit seizoen na zijn twee overwinningen, maar ik gaf het vorig jaar al aan, zou ik Van Schip een perfecte renner vinden. Baanrenners van origine hebben sowieso mijn voorkeur aangezien ze bijna altijd succesvol zijn op de weg. Hij zou ook perfect in het treintje passen van Groenewegen en heeft er met zijn baanachtergrond ook de perfect kwaliteiten voor. Als we toch in de Nederlandse hoek blijven: ik zou de ontwikkeling van Jasper de Laat heel erg volgen. Die jongen is tot heel veel in staat, juist omdat hij laat begonnen is met wielrennen. Ik zou Gerts proberen weg te plukken bij BMC. Sterker nog, daar was ik al veel eerder bij geweest, maar ze zagen hem bij de ploegleiding niet echt staan. Waarom Ockeloen niet een kans geven als knecht? Die jongen heeft als grote voordeel dat hij nog goed bergop gaat ook. Is ook pas 26. Of Jetse Bol terughalen zoals ie de afgelopen twee jaar alweer aan het rijden was.

  Daarnaast heb je een Vantomme, toevallig erg goed bezig de laatste weken, maar daaraan zag je ook de afgelopen jaren dat hij onder zijn niveau aan het koersen was. Of doe een poging voor Grosschartner. Als je bergop dan toch versterking nodig heeft. Bewees vorig jaar ook al toe te zijn aan een stap hogerop. Of Meurisse. Nog zo’n perfect voorbeeld. Natuurlijk, je haalt zo’n zelfde type nu ook al binnen met De Tier, maar kan me niet voorstellen dat Meurisse niet naar een WorldTour-teams wilden komen. Zijn uitslagen waren er vorig jaar ook al naar. Zal me niets verbazen als hij een zelfde soort progressie gaat doormaken als Naesen, al is het dan op andere terreinen.

  En als ik dan alvast vooruit kijk naar volgend jaar. Als je toch een Amerikaan binnen moet halen vanwege de sponsor, doe dan echt moeite om Powless binnen te halen. Of Carpenter. Of beter nog: doe dat met Ian Boswell. Geef die een beter perspectief dan hij nu bij Sky heeft. Die jongen kan veel meer dan hij nu heeft laten zien. Of als je nog een Italiaan wil hebben, kijk dan naar Filosi. Dunbar, gelijk halen als je kan.

  Wat betreft Roglic en De Tier zaten ze inderdaad erg goed, maar van andere renners vroeg ik me gelijk af waarom die gehaald werden. Castelijns bijvoorbeeld of Vermeulen (ondanks de vraag om een Amerikaan) of Lammertink. Het is echt niet alsof het aankoopbeleid heel goed is ofzo.

  Goed, heel verhaal en een derrie aan namen, maar laten we het erop houden dat ik sommige aankopen gewoon echt niet begrijp en niet heb begrepen. En laten we hopen dat ze eens verder kijken naar andere renners en niet direct renners uit de eigen ploeg die niets toevoegen toch maar weer een contractje geven. Dat was eigenlijk de kern van mijn betoog.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #245779

  Oh ja hoor, dat denk ik zeker. Niet iedereen natuurlijk, maar het is gewoon ook een kwestie van goede scouting. Het is niet alsof er geen andere opties zijn.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #245777

  Nu we een paar maanden ver zijn in het seizoen kunnen we wel concluderen dat het aankoopbeleid van de ploeg redelijk dramatisch was.

  Lobato rijdt geen deuk in een pakje boter en staat er niet wanneer hij er moet staan. Boom idem. Wat VDB doet, vraag ik me al helemaal af, maar die moeten we misschien na de Giro pas beoordelen. Dan hebben we Tolhoek. Jong en die doet het absoluut niet verkeerd, maar op deze leeftijd staan anderen al wel verder. Die geven we zeker nog wel een kans. Van Hoecke valt ronduit tegen, durf ik wel te zeggen. Ik had verwacht dat hij een stap had kunnen zetten in het Vlaamse werk. Wat niet is, kan nog komen, maar hij is wel al 25. Jansen en al helemaal Olivier kunnen we nog niet echt beoordelen.

  Waar ik mee blijf zitten is dat ik aan de ene kant vind dat de ploeg onterecht hard wordt afgerekend op het presteren aangezien mensen nog steeds lijken te denken dat ze een topbudget hebben en in elke koers maar voorin mee moeten doen. Aan de andere kant vind ik dat men met het budget van de ploeg veel meer kan doen dan men doet. Er rijden gewoon teveel renners voor de ploeg die weinig toevoegen. Vaak wordt dan gezegd: “Ja maar die knechten heel veel en vaak en kan je niet op het gebrek aan resultaten afrekenen.” Daar ben ik het niet mee eens. Je kan knechten perfect afrekenen op hoe lang ze nog meekunnen en hoeveel werk ze diep in de koers nog kunnen doen.

  Even de namen daar ook op plakken. Renners die wat mij betreft inwisselbaar zijn en weinig toevoegen: Bouwman, Castelijns, Keizer, Lammertink, Lindeman, Lobato, Vermeulen, Wagner en Wynants. Alleen Lobato, Wagner en Wynants hebben een contract voor volgend jaar. Die andere 6 mogen het tegendeel bewijzen, maar het zou me niets verbazen als er afscheid van ze genomen gaat worden. Terecht overigens.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211557

  Geen Duijn dus, jammer. Al denk ik dat ze niet eens een poging gewaagd hebben.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #210910

  @Wielerfan: En de meeste renners die op latere leeftijd weggingen, zijn vaak (niet allemaal) juist absoluut niet beter geworden: zie Slagter, zie Boom, Hivert, Markus en ga zo maar door.

  Ik ben inderdaad ook allergisch, net als tendam zegt, voor ongefundeerd gewauwel en vooral voor het kristisch zijn om het kristisch zijn. Voor dat vervelende houdinkje van ‘zie mij nou hier eens de enige zijn die de waarheid durft te zeggen en de enige die niet zijn kop in het zand steekt’. Echt zum kotzen is dat.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #209995

  Gezien de opmerkingen van Dupont is de kans op hem 1 op 5. Niet heel groot dus.

  Van Hoecke is oke, maar absoluut niet beter dan Van Asbroeck. In dat kader zou ik Scott Thwaites nog wel een betere aankoop vinden.

  Maar in eerste instantie hoop ik nog steeds op de komst van Duyn, zowel voor Lotto Jumbo als voor Duyn zelf.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #209992

  Van Asbroeck gaat Sep achterna naar Cannondale.

  Nu mag er toch zeker wel iemand bijkomen voor het Vlaamse voorjaar.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #208509

  Is Duijn hier al eens geopperd als ideale versterking voor Lotto Jumbo? Mijns inziens is hij dat namelijk. Enige dat hij tegen heeft, is zijn leeftijd, maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Hij is Nederlander, is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, gaat goed omhoog, is sterk in de zwaardere eendagskoersen en daar is Lotto Jumbo voor volgend jaar nou niet bepaald goed gestoffeerd zoals men dat in België zou zeggen en hij zal niet al te veel kosten. Denk dat hij best een paar jaar nog op het hoogste niveau zou willen rijden. Lijkt me een prima knecht die af en toe ook nog eens voor zichzelf zou mogen rijden.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #208201

  @jvh93 & Gees: Even dit artikeltje van Cyclingtips lezen: http://cyclingtips.com/2016/09/why-dimension-datas-place-in-the-worldtour-is-under-threat/

  Dimension Data lijkt het kind van de rekening te worden. En inderdaad, je houdt als ploeg de helft van de punten van de vertrekkende renner.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #194398

  VDB volgt ook sinds een tijdje zowel:

  Bora-Argon 18
  Hansgrohe SE
  Hansgrohe Belgium

  Daar zou ie dus net zo goed heen kunnen gaan.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 37)

Laatste nieuws