Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,009)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665819

  Dat neersabelen hield op toen Gesink een column in de Telegraaf kreeg… die overigens een stuk slechter geschreven was dan de stukjes die hij zelf wel eens op z’n website zette. Hoe zou dat nou komen? ;)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #666092

  @rawolf
  NIet per se in hun voordeel, voor Kruijswijk is dat bv. minder gunstig. Voor Van Aert wel, en voor Roglic maakt het weinig verschil.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #666061

  Ik denk dat Pogi het prima vindt als Van Aert in het geel komt. Want laten we eerlijk zijn, die gaat echt de Tour niet winnen. Daarvoor komt hij bergop toch tekort. Hij zal zich ook niet helemaal op het klimmen storten, gezien z’n ambities in de Olympische tijdrit.

  Ik vind Kruijswijk een interessante pion, die heeft zich de laatste jaren omgevormd tot een vrij saaie renner, terwijl hij eigenlijk altijd juist vrij aanvallend koerste. Een van de weinige klassementsrenners die nog wel eens een long range-aanval durfde. Dat zou nu juist een goede tactiek kunnen zijn. Dan moet Kruijswijk wel z’n niveau halen natuurlijk, misschien heeft de corona er wel ingehakt bij hem.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665785

  @beer
  Ik denk dat het bij Adrie VDP niet zo zeer om Van Aert gaat, maar meer om Jumbo. Bij veel van die Nederlandse oud-renners zit oud zeer rondom het voormalige Rabobank, ze zijn er allemaal immers ooit wel op de een of andere manier mee verbonden geweest en ook op de een of andere manier weggestuurd :) Laatst had hij ook een ‘analyse’ over de laatste etappe in het Baskenland die werkelijk als een tang op een varken sloeg.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665725

  Kerckhoffs is nooit een groot schrijver geweest, qua feiten heeft hij het vaak wel redelijk op een rijtje maar zaken als argumentatieleer of stijlfiguren zijn hem volledig onbekend.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665720

  Het was wel mooi om Roglic in die pure knechtenrol te zien, hij moest zich inhouden of hij was er alleen vandoor gegaan op de Cauberg. Zonde dat hij die materiaalpech had, want in die groep daarachter had hij natuurlijk nog zeker gezeten (dat Wuyts daar überhaupt aan twijfelde zegt ook weer genoeg).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665399

  Marianne Vos zit altijd alleen in de finale. Nu heb ik even op Procyclingstats gekeken en daar zag ik MPRWABABDDARURGHINJKWRILSKY MARGARETHA, die werd 23e in Kuurne. Is dat niet iemand om te halen?

  In reactie op: Team DSM 2021 #664935

  Bij wie is de reputatie ruk? Jonge renners kiezen nog altijd graag voor deze ploeg. Ze halen nog altijd overal de grootste talenten op.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664934

  Beetje onzindiscussie, aangezien er totaal geen sprake is van een vertrek bij DSM, maar in het lijstje ‘Denen met potentie om de Ronde te winnen’ had ik Kragh eigenlijk boven Asgreen staan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664826

  @awestie
  Er is veel extra geld bijgelegd om Dumoulin te halen, boegbeeld van het Nederlands wielrennen (samen met MVDP). Frits van Eerd sponsort graag Nederlandse sporthelden, zoals ook Sven Kramer en Max Verstappen. Kragh Andersen is in die zin natuurlijk wat minder interessant, dus je kunt er niet vanuit gaan dat het potje-Dumoulin vrijkomt voor zo’n renner.

  In reactie op: Team DSM 2021 #664811

  Kragh Andersen heeft nog een contract t/m 2022. Dat is niet heilig, weten we inmiddels, maar ik kan me niet voorstellen dat Spekenbrink echt iedereen laat vertrekken zodra er ’n beetje heibel is. Dan ben je gewoon geen goede manager.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664809

  @michiel de rooij
  Kragh Andersen is natuurlijk wel wat minder interessant voor de familie Van Eerd. Los van of hij een versterking zou zijn, want dat is natuurlijk wel zo (hij ligt nog gewoon vast voor volgend jaar overigens).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663871

  Ik ben wel benieuwd naar Kruijswijk, in Parijs-Nice vond ik hem bergop nog best goed, zeker in die rit waar Roglic nog net Mäder versloeg. Maar in Catalunya was het 3x niks, behalve in de tijdrit. Hij kan wel eens een resultaat gebruiken.

  Kooij gaat misschien mee voor de proloog, mooie afstand voor een sprinter.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663801

  Plouay was kloteweer, meen ik me te herinneren.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663713

  @janwillem92
  Je bent vooral heel Nederlands in je reactie :) Niet teveel uitspreken dat je iets goed hebt gedaan, anders wordt de dominee boos. En dat ze Pogacar de favoriet noemen lijkt me niet alleen logisch, maar ook tactisch handig, want zo leg je de druk bij hem en z’n ploeg.


  @skedel

  Je noemt Brian Holm, maar heb je enig idee welke koersen hij doet? En of hij de tactiek bepaalt? In de afgelopen koersen volgens mij alvast niet. En bij Niermann heb ik ook het idee dat hij goed is (hij is dan ook hoofd-ploegleider, of hoe ze dat noemen) maar hij is ook vaak genoeg bij faalmomenten betrokken. Van buitenaf is het moeilijk te beoordelen. Het is wel zo dat bv. Addy Engels in interviews nou niet echt veel drive uitstraalt, wat Niermann juist wel heel erg heeft, maar ja, ieder z’n karakter.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663289

  Het moment dat Pogacar en McNulty vlak achter die groep reden deed mij denken aan Roglic in Parijs-Nice. Die was door z’n ploeg ook zo dichtbij gebracht, en dan denk je van achter het tv-scherm: nu rijdt hij er zo naartoe. Dat valt dus nog niet mee, als er voorin die groep een aantal renners kop over kop gas geven. Op dat moment had McNulty natuurlijk moeten overnemen, die helpt eigenlijk de kansen van Pogacar om zeep door niks te doen en dan vervolgens te moeten lossen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663261

  @skylimit
  Weet je wel wat cynisme, sarcasme en ironie zijn? Geen van de drie was te bespeuren in jouw post.

  Dat Vingegaard naar de Tour gaat lijkt me eigenlijk wel een bijna-zekerheidje. Het Baskenland is de ronde die qua niveau het dichtst tegen de Tour aanzit, hier benaderen de meeste renners hun topvorm, en Vingegaard draait moeiteloos mee en wordt zelfs tweede. Hij heeft ook nog het voordeel t.o.v. een Sepp Kuss dat hij ook kan tijdrijden, dus dat je wellicht ook tactisch iets aan hebt omdat hij kort in het klassement staat.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663160

  @xevar
  Als ik je een bescheiden tip mag geven: neem jezelf niet zo serieus joh. Wat een lange tenen, niet normaal.


  @rawolf

  Je wint een koers zelden écht als ploeg alleen, uiteraard zijn er ook andere ploegen nodig. Dat is ook onderdeel van tactiek, anderen meekrijgen in hetzelfde verhaal (of gebruik maken van anderen). Misschien kun je er bv. wel van uitgaan dat Astana gaat aanvallen in die afdaling, dat doen ze namelijk deze week steeds. Die Aranburu is een heerlijke renner.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663124

  @rawolf
  Haha, gele bril. Ik was zo mogelijk het meest kritisch op de tactiek van donderdag. Als je je eigen ongelijk niet kunt toegeven wil dat niet gelijk zeggen dat de rest verblind is door fandom (overigens een veel voorkomend probleem op dit forum, je bent zeker niet de enige).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663120

  @rawolf
  Kom, doe even niet zo zielig. Ik vond de tactiek donderdag ook twijfelachtig, maar dit was natuurlijk subliem gedaan. Het helpt als je de sterkste renner in koers hebt, of in elk geval een van de twee sterksten, maar Jumbo rijdt hier UAE helemaal aan gort. Ze hadden het niet beter kunnen doen qua tactiek.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663066

  @skylimit
  Haha, niks tactiek? Dit was de tactiek om én de leider én de mogelijk sterkste renner in koers allebei uit te schakelen. Noem dat maar geen tactiek. Gewoon heel goed gedaan, al was Roglic ook gewoon heel sterk. Daar begint het mee.

  Achteraf was het zelfs ideaal dat ze de leiding niet hadden, nu moest Pogacar aanvankelijk knechten voor McNulty, wat hij anders natuurlijk nooit had gedaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #662760

  De kritiek op het tactische vermogen van Jumbo lijkt me over het algemeen terecht. Ze winnen zelden een koers op tactische wijze, gewoonlijk omdat ze gewoon de sterkste zijn. Chris Horner gaat de laatste tijd in z’n analyses helemaal los, waar hij eerst Movistar nog een ‘bunch of knuckleheads’ vond is het nu vooral Jumbo wat het moet ongelden :)

  Als Roglic straks de ronde wint is het ook omdat hij gewoon de sterkste is. Hij zal McNulty moeten losrijden, Pogi gaat in z’n wiel zitten en verslaat hem op de streep. En dan maar hopen dat het gat groot genoeg is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #662561

  @rawolf
  Hij reed weg omdat ze hem lieten rijden ja. Het is niet dat Roglic niet kon volgen. Vingegaard reed het gat uiteindelijk heel snel dicht.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #662547

  @rawolf
  Wat je nu zegt is feitelijk onjuist. Een extra teammaat is namelijk ook dichterbij gekomen. Ik denk dat niemand rekent op tactische fouten van UAE, maar wel op het feit dat McNulty geen topklimmer is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #662537

  @yeez
  Bij de vorige aankomst bergop verloor McNulty al 18 sec. Dat zou dus al genoeg zijn, inclusief boni’s. Dan mag Pogi de etappe nog winnen ook.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,009)