Aangemaakte reacties

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)
 • In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #456848

  Als ik een voorbeschouwing lees, dan wil ik graag informatie over het parcours en de deelnemers/favorieten van de aankomende editie. Ik erger mij dan ook aan de lange lappen tekst over de geschiedenis van de race en het raceverslag van vorig jaar. Even ter vergelijk, in de voorbeschouwing van LBL 2019 stond een raceverslag van vorig jaar van 575 woorden (kopjes, fotobijschriften en zo niet meegeteld), het raceverslag van 2018 had 611 woorden. Het dieptepunt ik trouwens de voorbeschouwing van Parijs-Roubaix van dit jaar. Een verhaal van ruim 500 woorden over de Belgen in PR, voordat er begonnen werd met de geschiedenis van PR. Leuk voor op wielerflits.be, maar niet op wielerflits.nl

  Ik zou in 3 à 4 alinea’s de geschiedenis en een terugblik naar het vorig jaar beschrijven, dit kan dan dienen als inleiding voor de rest van de voorbeschouwing. Bij de overzicht van de laatste 10 winnaars kan dan gelinkt worden naar de verslagen van het betreffende jaar (zoals nu ook al gebeurt).

  Wat betreft de voorbeschouwing van het Giro-parcours. Misschien dat dit wat overzichtelijker kan worden door per etappe tussenkopjes toe te voegen. En ook door bij elke beschreven etappe ook direct het profiel te plaatsen en niet aan het eind van een hoofdstuk. Dus bij de tekst van etappe 1 ook direct het profiel van etappe 1.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #189802

  Wat ik wel een goede aanwinst zou vinden voor TLJ is Dominik Nerz. Is nog maar 26 jaar, dus kan nog wel heel wat jaren mee, maar is al wel twee keer in de top 20 van de Vuelta geëindigd. Hij dit jaar nog geen denderende uitslagen gereden (een 7e plek in de Criterium International als beste resultaat), maar dat is als knecht ook niet per se nodig. Hij rijdt nu bij Bora-Argon, dus hij zal ook niet de duurste zijn. Maar hierin schuilt ook gelijk het grootste nadeel. Als Bora volgend jaar inderdaad WT wordt en Sagan en Majka aantrekt, dan zijn dat natuurlijk ook goede redenen om bij Bora te blijven.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #170929
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #135653
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #133125
  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #122706

  @TripleD PCS heeft ook een ranglijst aller tijden gemaakt, zie hier. Ook hier staat Zoetemelk op 1 en van de nog actieve renners Terpstra op 12 en Gesink op 16.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #104381

  @ti-Raleigh Bij de Kamer van Koophandel zijn wel jaarrekeningen op te vragen tegen een kleine vergoeding. Hier zijn de verschillende uittreksels/rekeningen/documenten van Blanco Pro Cycling Team B.V. te vinden. (hoe ze nu ingeschreven staan, kon ik zo snel niet vinden, maar hier zijn o.a. de jaarrekening van 2014 te vinden). Wat er precies in staat, dat weet ik niet. Maar als je je er echt in wilt verdiepen, kun je een paar van deze documenten kopen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #103068
  Quote:
  vind ik dat je met deze post een nominatie verdient voor de AndriesW-trofee van vandaag

  En nu maar hopen dat ik hem win….

  Quote:
  Ik sluit niet uit, dat José Been je morgen op Eurosport zal vernoemen.

  Dat zou helemaal geweldig zijn!


  @kelderfan

  Zo kunnen je wel meerdere renners noemen die een keer een goede lead-out hebben gegeven, maar dat wil niet meteen zeggen dat ze de perfecte aanwinst voor TLJ zijn.

  Quote:
  Bouhanni wilde juist Vanbilsen als lead-out hebben in de Tour de France.

  Wat is je bron? Want volgens dit bericht moest Vanbilsen het samen met Lemoine uitvechten voor wie het laatste plekje in de Tourselectie was. Het is tevens opmerkelijk te noemen dat Vanbilsen de Dauphine niet reed, die Bouhanni wel reed. Ze hadden in deze wedstrijd mooi de sprinttrein kunnen oefenen. (Alhoewel Bouhanni Vanbilsen niet heeft gemist, want hij heeft 2 ritten gewonnen in de Dauphine)
  Tot slot nog even dit bericht, waarin Bouhanni spreekt over zijn sprinttrein en Vanbilsen niet noemt.

  Je ziet Vanbilsen kennelijk graag bij TLJ rijden en dat is ook goed. Maar ga niet zeggen dat hij de perfecte lead-out is voor TLJ, want slaat nergens op…

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #103020

  @kelderfan

  Quote:
  Ik denk nog steeds aan Vanbilsen, die gewoon doorgaat en niet steeds omkijkt.

  Van de 12 rit-in-lijn-overwinningen die Cofidis dit jaar behaalt heeft, zat Vanbilsen 4 keer bij de wedstrijdselectie. En dan zijn dit zijn uitslagen in de betreffende wedstrijden:
  – GP de Denain Porte du Hainaut: 75e op 53 seconden van winnaar Bouhanni
  – Vierdaagse van Duinkerken, 2e etappe: 75e op 9 seconden van winnaar Ahlstrand
  – Halle Ingooigem: 69e op 1 minuut en 28 seconden van winnaar Bouhanni
  – Tour du Limousin, 3e etappe: 81e op 4 seconden van winnaar Molard

  Van de 11 overwinningen die Topsport Vlaanderen vorig jaar behaalt heeft zat Vanbilsen 5 keer bij de wedstrijdselectie. En dan zijn dit zijn uitslagen in de betreffende wedstrijden:
  – GP Cycliste la Marseillaise: winst.
  – Ster van Bessèges, 1e etappe: 10e op 22 seconden van winnaar Helven (Helven was een vroege vluchter, peletonsprint werd gewonnen door Degenkolb op plek 7 voor Van Asbroek)
  – Cholet – Pays De Loire: wedstrijd niet uitgereden
  – Arnhem Veenendaal Classic: 50e op 1 minuut en 11 seconden van winnaar Lampaert (nu is deze wedstrijd heuvelachtig, maar Van Asbroeck eindigde toen als 4e op 10 seconden)
  – Omloop van het Houtland: 94e op 2 minuten en 19 seconden van winnaar Wallays

  Nu vraag ik mij waarom je in Vanbilsen een goede lead-out ziet. Zijn resultaten in de wedstrijden die zijn team wint, spreken nou niet echt in zijn voordeel. Bij de meeste overwinningen zat hij zelfs niet bij de selectie. Alleen bij de Ster van Bessèges heef hij een goede lead-out gegeven. Maar om alleen door die uitslag een goede lead-out in hem te zien, is wel heel kort door de bocht.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #100866

  @kelderfan waarom stelde Belkin vorig jaar Clement dan op in de Vuelta, terwijl er voor de Vuelta begon er al geruchten waren dat hij naar IAM vertrok? TLJ heeft gewoon de renners opgesteld die op dit moment het beste in staat zijn om 3 weken te koersen, ongeacht of ze volgend jaar een contract hebben of niet.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #100498

  Ik zie Ten Dam wel vertrekken bij TLJ en ik denk dat hij naar Trek zal gaan. Trek is een Amerikaans team (wat Ten Dam graag wil) en koerst nog regelmatig in Europa. Daarnaast heeft Mollema wel eens aangegeven wat ondersteuning erbij te willen hebben en Mollema en Ten Dam kennen elkaar wel goed. Daarnaast denk ik dat het voor Markus beter is om 2 jaartjes op (P)CT te rijden om daar weer wedstrijden te winnen en zijn sprint verder te ontwikkelen. Na die twee jaar kan hij dan weer de stap maken naar WT.

  Er zullen dus een paar renners erbij moeten komen om de vertrekkende renners te vervangen en om de ploeg in de breedte te versterken. Nu heb ik op PCS gekeken naar renners die nog geen contract hebben voor volgend jaar en die mogelijk een versterking zijn voor TLJ. En ik kwam tot de volgende renners:

  Marcus Burghart: Een goede knecht die lang mee kan op de kasseien. Goed om Vanmarcke tot diep in de finale te kunnen ondersteunen in onder andere RVV en PR.
  Bart de Clercq: Een goede renner om Kelderman en Gesink in de bergen te kunnen ondersteunen en om in een vrije rol ook nog te kunnen scoren. Geruchten zijn wel dat hij zijn contract bij Lotto-Belisol gaat verlengen, weet niet of dat definitief is.
  Francis de Greef: Reed in het verleden redelijke klassementen, zo rond de 20ste plek in het AK van Giro en Vuelta. Een goede ondersteuning in de bergen voor Kelderman en Gesink, maar de vraag is of hij nog mee kan op WT-niveau.
  Kenny Dehaes: Een renner om de sprinttrein te versterken en tevens in staat om zelf mooie resultaten te halen. Vraag is of hij weer op niveau terug kan komen na zijn blessures van dit jaar.
  Bob Jungels: Kan klimmen en tijdrijden. Maar hij zal bij Trek zijn contract wel verlengen.
  Jens Keukeleire: voor de versterking van de sprinttrein en ter ondersteuning van Sep Vanmarcke.
  Roger Kluge: voor de versterking van de sprinttrein, heeft als voordeel dat hij al eens bij een Nederlandse ploeg (Skil-Shimano) heeft gereden.
  Maxime Monfort: Net zoals bij De Clercq, een goede renner om Kelderman en Gesink in de bergen te ondersteunen, maar ook om in een vrije rol in staat om te kunnen scoren.
  Serge Pauwels: een goede ondersteuning voor Kelderman en Gesink in de bergen.
  Sam Oomen: Is hiervoor al besproken en zie ik wel graag naar TLJ komen.
  Nils Politt: Is nog maar 21 jaar, maar werd dit jaar al 6e in de Bayern Rundfahrt en Duits kampioen op de weg onder 23. Is op dit moment ook stagiair bij Katusha, dus hij heeft wel potentie.
  Rüdiger Selig: voor de versterking van de sprinttrein.
  Greg van Avermaet: spreekt voor zich, maar zal te duur zijn voor LTJ.
  Jurgen van den Broeck: Mits in vorm een goede klassementsrenner, maar heeft het de laatste jaren niet waargemaakt. De vraag is of hij ook knecht wil zijn voor Kelderman en Gesink.
  Guillaume van Keirsbulck: Een jonge Belg (24 jaar) met toch al 5 jaar ervaring op WT-niveau. Is ook winnaar geweest van PR voor junioren. Een goede aanwinst voor het team rondom Sep Vanmarcke.
  Jonas van Genechten: voor de versterking van de sprinttrein.
  Danny van Poppel: Een goede sprinter voor naast Hofland. Komt in een package deal met broer Boy, dus gelijk een goede versterking voor de sprinttrein erbij.
  Jelle Vanendert: Een goede versterking voor in de heuvels, in staat om podium te kunnen rijden in AGR, WP en LBL.
  Rick Zabel: Een sprinter voor naast Hofland, een goed alternatief als Van Poppel niet wil komen. Voordeel is dat hij mensen nog kent van zijn tijd de opleidingsploeg van de Rabobank.

  Ze zullen niet allemaal komen, een aantal zal hun contract verlengen of naar een andere ploeg vertrekken. Maar ik zie graag Danny en Boy van Poppel, Bob Jungels, Sam Oomen, Serge Pauwels, Guillame van Keirsbulck, Marcus Burghart en Francis de Greef komen. Deze renners zijn, denk ik, financieel haalbaar en versterken de ploeg in de breedte, waardoor de kopmannen beter in staat zijn te presteren.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #91609

  Wordt er met kermiskoers geen criterium bedoeld? Die zijn er nog al veel na de Tour en worden volgens mij vooral in België kermiskoersen genoemd.

  In reactie op: Nieuws VIII #81459

  In de papieren versie van de TC Tubantia van vandaag staat een interview met Wouter Wippert. Hij geeft in dit interview aan dat hij na het NK een contract gaat tekenen bij en topploeg. Deze ploeg is geen Nederlandse of Belgische ploeg. Hij vindt namelijk dat je als buitenlander bij een ploeg meer druk hebt, en dat wil hij graag.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #69616

  Tourploeg van vorig jaar was Mollema, Boom, Clement, Kruijswijk, Leezer, Tankink, Ten Dam, Vanmarcke en Wijnants. Deze ploeg heeft het vorig jaar goed gedaan, dus ik verwacht dat de renners die zijn gebleven weer de Tour gaan rijden. Hierbij is Kruijswijk wel een vraagteken, dat is afhankelijk hoe hij uit de Giro komt. Dat houdt dus in dat Leezer, Tankink, Ten Dam, Vanmarcke en Wynants de Tour gaan rijden. Hierbij komen dan Gesink en Kelderman, wat al min of meer bevestigd is. Voor de 2 lege plekken zal een keuze gemaakt worden uit Kruijswijk, De Weert, Bennet, Martens of Van Emden voor het vlakke.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #69153

  Goede aanwinsten voor LNJ zijn Steven de Jongh, Servais Knaven en/of Tristan Hoffman. Ploegleiders die bij topteams in het wielrennen gewerkt hebben en door hun komst zou de technische omkadering van LNJ een impuls kunnen krijgen. Dit heeft dan (hopelijk) weer effect op de prestaties van de renners.

  Maar de vraag is of ze wel weg willen bij de teams waar ze nu zitten. (Als Tinkov inderdaad zijn ploeg niet meer wil sponsoren, dan kan LNJ wel zijn slag slaan)

  In reactie op: Nieuwe website WielerFlits #56931

  @elbosco misschien een idee om in te voeren dat leden een bepaald bedrag kunnen doneren en dat ze dan geen reclame zien? Niet leden en leden die niet willen betalen blijven gewoon reclame zien. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. WF krijgt geld om de site draaiende te houden, leden krijgen geen reclame te zien.

  In reactie op: Nieuwe website WielerFlits #34092

  @achtpuntzes zo deed ik dat ook op de oude site van WF, hoewel je boven de reacties wel naar een andere pagina kunt en je niet langs alle reacties hoeft te scrollen. Maar iedereen heeft zo zijn eigen manier wat hij fijn vindt en daarom ook mijn voorstel om je profiel aan te geven wat je liever hebt. Of de nieuwste reacties als eerst of de oude als eerst. En of je gelijk naar de nieuwste reacties gaat of niet.

  Ik weet niet of het technisch mogelijk is, maar het is ook wel makkelijk als de site onthoudt welke reactie je als laatst gelezen hebt en dat je automatisch naar de eerste reactie gaat na je bezoek. Stel je leest om 19.30 uur een nieuwsbericht met 3 pagina’s aan reacties, om 19.45 plaatst lid X een reactie op en om 20.00 ga je automatisch naar de derde pagina ter hoogte van de reactie van lid X van 19.45. Maar ik weet niet of dit realiseerbaar is.

  In reactie op: Nieuwe website WielerFlits #33964

  Wat betreft de volgorde van reacties. Ik vind het fijn als de oudste reacties als eerste komen, zodat ik de discussie van boven naar beneden en van blad 1 naar blad 2 kan volgen. Als er nu twee pagina’s met reacties zijn, ga ik automatisch naar de tweede pagina met reacties terwijl ik de eerste nog niet gelezen heb. Dat vind ik dus niet fijn. Aangezien mijn voorkeur ander is dan die van bijvoorbeeld achtpuntzes of Silent Hill, is het wel wenselijk dat dit in te stellen is.

  Voor de rest geen opmerkingen, de site ziet er goed uit!

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Headlines