Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 153)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #745888

  Tour 2022: Roglic, Vingegaard, Kuss, Dennis, Dumoulin, Van Aert, Laporte en Van Hooydonck

  Ook al is het een mooi parcours voor Dumoulin, hij kan na de afgelopen jaren nooit in topvorm zijn om mee te gaan doen voor het geel. Dat hij de wedstrijden in het najaar heeft moeten missen, die hij hard nodig had, helpt ook niet mee. Ik denk dat Tom een grote ronde nodig heeft om zich in topvorm voor een grote ronde te rijden. Daarmee pleit ik niet voor deelname aan de Giro als voorbereiding voor de Tour, maar deelname aan de Tour als voorbereiding op de Vuelta. Eerst een mooi voorjaarsprogramma met eindelijk weer eens zijn favoriete Amstel Gold Race. Daarna een goede voorbereiding op de Tour. Daar een heel nuttige rol voor de ploeg vervullen en door de kilometers, de koershardheid en de beklimmingen zijn lichaam weer laten wennen aan een grote ronde en dan vervolgens meedoen voor het podium in de Vuelta. Om zich op die manier gereed te maken voor de Tour van 2023. Al dan niet bij TJV.

  Wordt 2022, ondanks een doorlopend contract tot eind 2023, het laatste jaar van Groenewegen bij TJV? Het zou me niet verbazen. Groenewegen heeft nu al een paar keer duidelijk gemaakt dat hij weer naar de Tour wil en dat zal bij TJV niet gaan gebeuren. Als hij een goed seizoen rijdt, met hopelijk een of meer etappeoverwinningen in de Giro, dan zal er vast een ploeg zijn die hem wel mee wil nemen naar de Tour. En ik denk dat dan in goed overleg besloten gaat worden om uit elkaar te gaan. Kan TJV zich op Olav Kooij gaan richten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #739280

  Voor het geel en groen gaan strijden is natuurlijk een enorme uitdaging. Nadat Sky de Tour met Wiggins en Cavendish had gereden, zeiden ze “dat eens maar nooit meer”. En toen had een ploeg nog 9 renners.

  Maar als Wout als belangrijk(st)e renner van de ploeg aangeeft heel graag voor het groen te gaan, de druk vanuit België om hem die ruimte te geven enorm is en België de nieuwe groeimarkt is voor de hoofdsponsor, dan heb je als ploeg weinig keus. Het geluk daarbij is dat Van Aert, zoals hij zelf aangeeft, weinig steun van de ploeg nodig heeft, anders dan bijv. Cavendish, om in de sprint een rol te kunnen spelen. Maar je zal als ploeg naast een sterke ploeg en een hele slimme tactiek, vooral ook veel geluk moeten hebben dat je weinig tegenslag tegenkomt en met alle renners kan blijven rijden. Dan nog blijft het een uitdaging.

  De sprintersploegen zijn er om sprintetappes te winnen en niet alle sprintersploegen doen mee voor de groene trui dus het lijkt me dat TJV in die etappes voldoende steun zal krijgen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #739199

  Wout over het groen hier op Wielerflits:
  En toch… Je gaf al meermaals aan op een zo divers mogelijk palmares te mikken. Moet je dan niet op zoek naar een nieuw doel in die Tour de France?
  “Dan zal het eerstvolgende de groene trui worden. Dat heb ik twee jaar uitgesteld omdat er een hoger doel was voor de ploeg. Dit jaar kreeg ik door het uitvallen van Primož Roglič wel die vrijheid, maar wilde ik mij sparen voor en toewerken naar de Spelen. Achteraf gezien is dat een goede keuze geweest. Maar in de toekomst, hopelijk volgend jaar, wordt dat groen wel een doel.”

  Als dat past in de belangen van de ploeg? Of heb jij intussen een status dat je zelf beslist wat je gaat doen?
  “Dat laatste zal je mij nooit horen zeggen! Om de groene trui te pakken in Parijs heb je trouwens ook een ploeg nodig. Maar het is iets wat wel al besproken is, ja. Als je voor zo’n doel gaat, brengt dat ook een goede vibe in de ploeg. En ik ben een renner die ritten en punten kan pakken zonder dat de ploegmaats daar veel last van hebben. Richting volgend jaar gaan we dat zeker bekijken. En zien we wel wie me daar kan in bijstaan.”

  De meerwaarde publicitair van het groen voor Wout zal in België gigantisch zijn. .

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #739184

  Wat betreft het aantal klimmers dat TJV volgend jaar nodig zal hebben, moeten we ook rekening houden met de plannen voor de Giro en de Tour.

  Het is zeer aannemelijk dat de ploeg in de Giro weer met Groenewegen zal starten. Hij moet een grote ronde kunnen rijden en een etappeoverwinning levert meer publiciteit op dan een 5e plaats van Foss. Dus Groenewegen heeft een aantal renners nodig die hem in de sprint kunnen ondersteunen. Dat betekent dat het aantal klimmers in de Giro zijn beperkingen zal hebben. Dit jaar waren dat er drie, volgend jaar zullen het er niet meer zijn.

  In de Tour gaat het rijden van Van Aert voor groen ten koste van een klimmer of van Gesink omdat zijn rol in de klimtrein door een andere renner moet worden ingenomen en dat zal in principe Dennis worden. Maar dat betekent wel dat het ten koste gaat van een andere renner. Want Van Aert krijgt Teunissen of Laporte mee, Affini of Van Hooydonck zal de plaats van Martin innemen. Roglic, Vingegaard en Kuss zijn mits in vorm en blessurevrij zeker van hun Tourselectie. Dat betekent dat van de Tourselectie van het afgelopen jaar een keuze moet worden gemaakt tussen een klimmer als Kruijswijk of een – tegenwoordig – allrouder als Gesink. En voor volgend jaar komt Dumoulin in principe ook voor die posities in aanmerking, want hij kan zoveel de rol van Kruijswijk als in deze fase van zijn terugkeer de rol van Gesink op zich nemen. Dat laatste lijkt me waarschijnlijker.

  Zonder verder te gaan speculeren wie waar gaat rijden, betekent de waarschijnlijke deelname van Groenewegen aan de Giro en het rijden van Van Aert in de Tour voor het groen dat TJV voldoende klimmers heeft voor de Giro en de Tour.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #739108

  Merijn Zeeman over Rohan Dennis waaruit wel blijkt dat hij niet de vervanger voor Tony Martin is:

  ‘Droomaanwinst’
  Sportief directeur Merijn Zeeman zegt al lang contact te hebben met Dennis. “Hij is voor mij een droomaanwinst, die met name voor onze klassementsrenners een geweldige ondersteuning zal bieden. Maar hij zal zelf ook nog wel regelmatig in de positie komen dat hij een eindoverwinning kan nastreven”, aldus Zeeman.

  “Er zijn niet veel renners in het peloton die zijn kwaliteiten hebben. Hij is gewoon een echte versterking, die in het huidige topwielrennen ontzettend belangrijk is. Hij is iemand met een heel grote motor, die kilometerslang op kop kan rijden, die het peloton bergop echt kan reduceren en echt een gevoelige versnelling kan doen. En een geweldige tijdrit heeft, waarmee hij ook heel vaak voor de winst zal meedoen”, kijkt de sportief manager vooruit.

  Eens met Rahims. Met de terugkeer van Dumoulin, de ontwikkeling van Bouwman tot klimmer, de ontwikkeling van Foss en hopelijk Harper blessurevrij kan de ploeg het vertrek van Bennett prima opvangen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #739093

  Op het EK zou de selectie voor het WK tussen Tim en Daan Hoole plaatsvinden. En omdat Hoole daar beter heeft gepresteerd kreeg hij de voorkeur.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #738814

  Jammer voor Wout dat het parcours niet technischer was en meer hoogtemeters kende. Op dit parcours heeft hij tegen Ganna een topprestatie geleverd. Dan moet het zondag maar gebeuren.

  Gaaf voor Martin dat hij met zo’n topprestatie afscheid kan nemen van de wielersport.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #738646

  Tony bedankt wat je voor de ploeg hebt betekend, zowel in de koers, als voorbeeld met je professionele benadering en in het delen van je kennis over de tijdrit. Gaaf dat het je met TJV eindelijk gelukt is om voor de eerste keer een TTT in de Tour te winnen. Maar verder eens met Morgenstern dat hij de Tourselectie van volgend jaar niet meer zou halen. Het is een goed moment voor hem om te stoppen.

  Ook eens met Turtlehead over V.d. Sande, zowel over zijn kwaliteiten als hoe zijn komst hier werd ontvangen. Blijkt dat we de ploegleiding wat betreft hun scouting van nieuwe renners, zie ook Van Hooydonck, gewoon kunnen vertrouwen. Dat betreft ook het aantal renners in de ploeg van volgend jaar. Komt goed, of er nu wel of niet iemand bijkomt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #735925

  Uit het AD: Zeeman verwacht dat Dumoulin zich in 2022 opnieuw zal opwerpen al klassementsrenner. ,,Tom is geen andere renner geworden. Zijn kwaliteiten zijn nog dezelfde als voorheen. Hij blijft een heel goede klimmer met een verwoestende tijdrit.” https://www.ad.nl/wielrennen/jumbo-visma-rekent-ook-na-tegenvaller-op-dumoulin-tom-is-geen-andere-renner-geworden~ab87c090/

  Met Wout in deze vorm verheug ik me enorm op Parijs – Roubaix.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #734554

  @Yeez
  Kruijswijk zelf zal hier ook wel heel blij van worden. Na twee jaar tegenslag weer een grote ronde kunnen uitrijden, op goed niveau geëindigd en voor het eerst deel uitmakend van de ploeg van de eindwinnaar. Voor de Vuelta zei hij dat hij zich vanwege alle tegenslag weleens afvroeg waarom hij het allemaal nog deed, nu zal hij dat wel weer weten.

  Op meer gehoopt van Oomen en Bouwman. Oomen heeft dus meer tijd nodig om op zijn niveau te komen. Na zijn uitstekende Giro was dit een tegenvaller van Bouwman. Verkeerde voorbereiding, niet fit of is een 2e grote ronde in een jaar teveel voor hem?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732967

  Roglic had nog een rekening open staan bij Movistar, na vandaag niet meer.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732655

  @Daniel17 Interview met Roglic op Wielerflits: Geen Criterium du Dauphiné, geen Ronde van Zwitserland, zelfs geen enkele koersdag in de laatste twee maanden richting deze Tour de France. “Het verleden heeft aangetoond dat ik direct na een hoogtestage meteen héél goed ben”, legt Roglic in een grote reportage in de Zomergids van Ride Magazine uit. “Ik heb na zo’n trainingskamp geen wedstrijdhardheid nodig om in topvorm te geraken. Daarbij denk ik dat je in je hoofd ook heel fris bent, wanneer je in de weken voorafgaand aan de Tour geen wedstrijdverplichtingen hebt. Daarbij hebben we ook in een aantal grote rondes geconstateerd dat ik vaak in de derde week iets vermoeid ben. Dat hopen we nu met deze aanpak te voorkomen. Je bent altijd op zoek naar nieuwe prikkels in je voorbereiding. Je wilt je voorbereiding steeds verbeteren.”

  Roglic ontkent dat de valpartij in de Dauphiné van 2020, waardoor hij rond zijn heupen en onderrug nog bont en blauw in de Tour van start ging, een belangrijke reden voor deze strategie is. “Nee, ons doel hiermee is niet om valpartijen in voorbereidingswedstrijden uit te sluiten. Mijn doel is om in optimale vorm in de Tour van start te gaan. https://www.wielerflits.nl/nieuws/primoz-roglic-nieuwe-prikkels-voor-tour-de-france/

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732614

  @rahimns Mee eens dat TJV haar krachten optimaal en intelligent gebruikt.


  @Daniel17
  Dan hebben jij en de ploegleiding/Roglic een andere mening over de derde week van de Tour van vorig jaar. Om de verzwakking in de derde week te voorkomen werd dit jaar gekozen voor een voorbereiding zonder wedstrijd(en).

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732550

  Roglic kan dus ook in de derde week excelleren.

  TJV kan de Vuelta mede volledig controleren omdat de andere ploegen zwak/verzwakt zijn.

  Is er overigens nog iemand die zich nog druk maakt over de twee maanden dat de ploeg geen koers wist te winnen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732541

  Oomen en Bouwman zijn niet in staat om er op de slotklim nog bij te zitten.

  Verder zijn we allemaal blij en tevreden en kunnen we van mening verschillen of de ploeg uitmuntend, heel sterk of goed rijdt met een excellente Roglic.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #732503

  Roglic geweldig, Kuss goed, maar ik vind de lofuitingen voor de ploeg als geheel wat overdreven. Ik heb hier en elders op Wielerflits Kruijswijk al het hele jaar verdedigd en hij laat in deze Vuelta zien waarom, maar hij is niet top. Datzelfde geldt voor Oomen en Bouwman die er vandaag bij de eerste echte versnelling vanaf moesten. Dat is geen kritiek, maar een constatering. TJV rijdt goed genoeg en Roglic is de sterkte en dat gaat in principe voor een eindoverwinning en een top 10 voor Kuss zorgen.

  Roglic heeft deze Vuelta vooral ook zin om te koersen, zoals eerder in die etappe dat hij aanviel en onderuit ging en vandaag ook weer.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #731605

  “More than feeling positive, I’m surprised, actually, with the way it’s going,” Roglič points out to Cyclingnews during the second rest day. https://www.cyclingnews.com/news/roglic-surprised-but-pleased-at-present-and-past-performances-in-vuelta-a-espana/

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #727035

  Na de off-day van maandag heeft de ploeg vandaag goed gereden en dat biedt voldoende vertrouwen voor de rest van de Vuelta.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #726955

  Kruijswijk laat zien dat hij wel degelijk in dienst van de ploeg kan en wil rijden. Kuss toch op niveau. Gesink weer goud waard. Oomen goed, maar eigenlijk hoop je op nog meer van hem. Gelukkig wel een beter niveau dan in het begin van de Vuelta. Bouwman valt zwaar tegen. Is er iets aan de hand?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #724923

  Wat een opmerkingen weer over Kruijswijk zonder dat men zich op de hoogte heeft gesteld van de feiten. Kruijswijk in de Volkskrant: ‘De dag erna, op de rustdag (van de Tour), had ik koorts, hoofdpijn en keelpijn. Ik heb daarna nog de 16de etappe uitgereden, maar dat heeft me genekt.’ Hij had er langer last van dan hem lief was. Daardoor kan hij niet zo goed inschatten wat hij mag verwachten van de Vuelta, die zaterdag begint. ‘Ik ben pas twee tot drie weken weer fit. En de conditie is er wel, maar of ik ook in topvorm ben, dat weet ik niet.’ En op wielerflits: “Ik hoop in de wedstrijd (Vuelta) te groeien richting die lastige slotweek. De voorbije periode was niet makkelijk.”

  Zijn prestatie van vandaag was daarom wat je er van kon verwachten. Je ziet het met Taaramäe, je moet renners niet te vroeg afschrijven. Ik kan natuurlijk de hele voorgeschiedenis van Kruijswijk sinds de Tour van 2019 er nog eens bijhalen, maar heb dat al een paar keer eerder gedaan. Kruijswijk heeft sinds de Tour van 2019 hoofdzakelijk pech gehad. Als hij de Tour had kunnen uitrijden en zich normaal op de Vuelta had kunnen voorbereiden, dan denk ik dat we hier een goed rijdende Kruijswijk hadden gezien. Hij heeft nu een langere periode nodig waarin hij zonder val of ziekte kan doorrijden. Pas daarna kunnen we oordelen waar hij nog echt staat.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #720315

  Wat betreft het klimmend vermogen van de Vueltaploeg zijn er natuurlijk wel enige onzekerheden. Kruijswijk had de pech dat hij in de Tour opnieuw in een grote ronde moest uitvallen, maar hij had de laatste week hard nodig om verder te verbeteren. Of hij in deze Vuelta van waarde kan zijn moet eerst nog blijken, maar op dit moment is er geen basis om daar vanuit te kunnen gaan. Oomen is bezig zijn oude vorm terug te winnen, maar ook bij hem is de vraag of hij nu al ver genoeg is. Daarom vind ik het heel verstandig dat Bouwman ook is geselecteerd. Ik denk dat hij heel belangrijk zal zijn in de strijd tegen het blok van Ineos.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #717838

  Superdag voor TJV met een superieure Roglic en een fantastische Dumoulin.

  Roglic, afkomstig uit een sport waar Olympisch goud de allergrootste prijs is, wint hem nu in het wielrennen. Door het lezen van het gesprek met Merijn Zeeman wordt duidelijk waarom hij in staat was iedereen te verpulveren. Heel jammer dat we deze Roglic niet in de Tour hebben kunnen zien. Had een mooi gevecht kunnen worden.

  Niet verrast dat Dumoulin doorgaat, wel blij. Het is natuurlijk verstandig dat hij niet naar de Vuelta gaat, daarvoor heeft hij zich niet voorbereidt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #714843

  Natuurlijk heeft Zeeman weleens van Arensman gehoord https://www.wielerflits.nl/nieuws/deze-zes-toptalenten-staan-in-het-vizier-van-jumbo-visma/ Helaas koos hij voor Sunweb/DSM. Maar of Arensman een grote ronde kan winnen, moet nog maar blijken. Ik denk dat TJV Arensman graag in haar ploeg zou willen opnemen, lijkt me voor hem ook het beste.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #714838

  Cervélo is natuurlijk van Pon. Even niet aan gedacht.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #714817

  Contract met Cervélo is recent ondanks de korte duur van de samenwerking opengebroken en ook voor onbepaalde tijd afgesloten zie Wielerflits https://www.wielerflits.nl/nieuws/samenwerking-jumbo-visma-en-cervelo-voor-onbepaalde-tijd-opgewaardeerd/

  Uit het interview met Zeeman blijkt ook hoe belangrijk de ploeg voor de ontwikkeling van Vingegaard is. “Als hij niet in een professionele structuur was terechtgekomen, had je nooit meer van hem gehoord.”

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 153)

Laatste nieuws