Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 190)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #840139

  Mooie finish. Hier hoopte ik op. Met zijn allen bij elkaar om deze geweldige Tour op gepaste wijze af te sluiten. En de sponsors zullen ook tevreden zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #839500

  Is het trauma van twee jaar geleden nu weggewist? Voor mij niet. Dat gebeurt alleen als Roglic de Tour wint. Maar dat wordt steeds twijfelachtiger.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #839458

  Lol

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #839436

  @kelderfan
  En Dennis, en Kelderman. En misschien Foss.
  Maar kiest Roglic volgend jaar voor de Tour of voor de Giro?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #839428

  Een droom Tour zou het zijn geweest als Roglic, Kruijswijk en Van Hooydonck er nog bij waren geweest. Samen uit, samen thuis. Maar los daarvan is het een geweldige Tour geweest. Alles en iedereen van TJV top. Bijzondere prestatie(s). Beetje emotioneel na de finish van Jonas. We gaan voor de eerste keer de Tour winnen. Dat Vingegaard weer Pogacar versloeg in de afsluitende tijdrit nemen we mee voor volgend jaar.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #837596

  Als Bjerg en McNulty vandaag weer die superbenen hebben, dan moeten we ons grote zorgen gaan maken voor de tijdrit van zaterdag.

  Hopelijk heeft Sepp weer een top dag vandaag. En Jonas mag van mij best zijn voorsprong op Pogacar nog wat vergroten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #836930

  Als de ploeg de komende twee dagen zo geweldig blijft rijden als vandaag dan gaat het goed komen. Vooral als Kuss zijn vorm van vandaag nog twee dagen kan doortrekken. Zelf zei Kuss de afgelopen dagen ergens dat hij weet dat hij in de derde week van de Tour goed is en hij zich niet druk maakt over zijn vorm in de periode daarvoor.

  Tegen deze ploeg en deze Vingegaard kan Pogacar niet op. Nu maar hopen dat de pechvogel wegblijft.
  Wat betreft de tijdrit, heeft vergelijkingen met eerdere tijdritten niet veel zin. Vingegaard is dit jaar sterker geworden en dat vertaalt zich ook in zijn tijdrit.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #836588

  In het wielrennen is het tegenslagen incasseren en doorgaan, maar ik baal nog steeds van het wegvallen van Kruijswijk en/of Roglic. Dan hadden we de komende dagen met een rustiger gevoel de Tour kunnen volgen. Voordeel voor TJV is dat in bepaalde omstandigheden de ploegen van Bardet, Meintjens, Gaudu en Quintana nog wat te verdedigen hebben. Bovendien heeft Thomas in de Britse pers gezegd dat hij wacht op een eventueel zwak moment van Vingegaard en/of Pogacar, maar dat zij tot nu toe te sterk zijn voor hem. Het zal voor een groot deel van Vingegaard zelf gaan afhangen. Het zal zijn eventuele eindoverwinning meer glans geven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #834149

  Vooraf kelderfan, dat was voor zijn val. Die veranderde alles voor de Tour van Roglic. En maak je geen zorgen. Ik laat het genieten van deze geweldige TJV prestatie niet verpesten door De Cauwer.

  Geel en groen in handen, maar eens met Murcia dat de Tour nog niet is beslist. Pogacar heeft toegegeven dat hij is gesloopt door TJV, maar kondigde tegelijkertijd aan dat hij gaat aanvallen. En er is ook nog het gevaar van covid. Deze Tour zal echt pas in Parijs beslist zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #834130

  Een ander scenario dat ik gisteren verwachtte, maar daar kan ik alleen maar blij om zijn. Geweldige teamprestatie met een hoofdrol voor Roglic die zijn eigen klassement heeft opgeofferd om Vingegaard te helpen Pogacar te slopen. De Cauwer moest daar toch weer iets negatiefs van maken “Roglic heeft zichzelf in de vernieling gereden.” Alsof het daarom ging. Hij wilde de geweldige teamprestatie van Roglic niet toegeven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #833691

  Het lijkt me dat de mate van herstel en de vorm van Primosz van grote invloed zal zijn op het soort van aanval(len) dat TJV morgen en overmorgen kan uitvoeren. Voorlopig ga ik ervan uit dat Roglic nog gespaard gaat worden tot volgende week voor een eventueel dan nog noodzakelijke grote aanval en dat de komende 2 dagen met Plache des Filles in gedachte toch vooral een strijd wordt tussen Pogacar en Vingegaard. Met van TJV zijde misschien Kuss of Kruijswijk als voorgeschoven pion om te kunnen helpen. Waarbij het er voor Roglic om gaat zo goed mogelijk te volgen om zijn positie in het algemeen klassement te verbeteren zodat volgende week niet teveel ploegen achter hem gaan rijden als het zover is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #833353

  Bouwman reed vorig jaar na een sterke Giro een tegenvallende Vuelta. Ook dat kan een overweging zijn gegeven de tegenstand van Pogacar dit jaar in de Vuelta en het grotere belang van de TT om een verschil te maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #832283

  Vervelend voor je. Beterschap verder Murcia.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #832145

  Weer een beetje beter Murcia na je covid besmetting?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #832137

  @Ditwashet.
  Je reageert niet op mijn bijdrage, maar komt met iets heel anders aanzetten. Waarschijnlijk omdat je er niets op te zeggen heb.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #832089

  Bij zijn opmerking: “Best pijnlijk dat vandaag van Aert wint en achteraf eergisteren dat met twee vingers in zijn neus had kunnen doen,” had @Ditwashet op zijn minst moeten toevoegen “als TJV die dag was gaan rijden en ervoor gezorgd had dat de favorieten om de etappe overwinning hadden kunnenstrijden.” Dat de favorieten nu zonder Van Aert om de zege konden sprinten had de te maken met het verloop van de etappe. Maar die etappe zou niet hetzelfde verlopen zijn als Van Aert zijn aanval niet had ondernomen. Het is een fout die vaak gemaakt wordt bij analyses, ook bij voetbalwedstrijden. Namelijk dat er van uit wordt gegaan dat het verloop van de wedstrijd hetzelfde zou zijn ook al verander je een belangrijk element die juist voor dat verloop heeft bepaald.

  Door de aanval van Wout gingen andere ploegen rijden, maar wat zou er gebeurd zijn als hij dat niet had gedaan? TJV had de dag na de teleurstellende kasseienrit weinig zin om het peloton op sleeptouw te nemen. Ze hadden dus ook weinig zin om iedere vluchtpoging ongedaan te maken. Grote kans dat er een kopgroep zou zijn ontstaan. Misschien een grote kopgroep die ook een grote voorsprong had kunnen nemen, want TJV had geen zin om het peloton op sleeptouw te nemen en dus hadden andere ploegen dat moeten doen. Maar wie? Misschien BikeExchange, maar misschien waren die wel goed vertegenwoordigd in die kopgroep. Of was dat niet zou, maar waren ze niet in staat op die kopgroep terug te halen. En dan zou de kopgroep om de dagzege hebben gestreden. En dan zou Van Aert niet hebben gewonnen.

  Om Van Aert donderdag in Longwy te laten winnen vanuit de groep van de favorieten, had TJV de hele dag het peloton moeten aanvoeren, moeten zorgen dat een kopgroep niet een te grote voorsprong zou krijgen en die kopgroep op tijd moeten terughalen. En daar hadden ze een dag na de kasseienrit geen zin in. Het zijn net mensen. Dus zo vanzelfsprekend is het niet dat Wout met een andere aanpak wel zou hebben gewonnen. Of een grotere kans daarop zou hebben gehad.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #828216

  Twee dagen een Nederlandse overwinning, twee dagen niet blij.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #820075

  Het AD meldt dat het niet om Dennis c.s. gaat: Hardrijder Dennis laat ondertussen via Instagram weten dat het met hem, Kuss en Gesink goed gaat: https://www.ad.nl/wielrennen/jumbo-visma-uit-ronde-van-zwitserland-vanwege-corona-volop-positieve-testen-bij-andere-ploegen~a387edc0/ Halverwege het bericht daar.

  Gezien de foto lijkt het mij ook onwaarschijnlijk dat het om deze drie zou gaan. Renners die vlak voor de Tour besmet raken met covid gaan niet op deze vrolijke manier op een foto.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #818603

  Mee eens.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #818595

  Kruijswijk indrukwekkend. Zo goed hebben we hem sinds de Tour van 2019 niet meer gezien. Laat opnieuw, net als in de Vuelta van vorig jaar, zien dat hij in dienst van de ploeg kan en wil rijden. Snoert alle criticasters, vooral elders op Wielerflits, de mond. En kan van grote waarde in de Tourploeg worden. Merkte van de week zelf verrassend op dat hij het niveau van 2019 weer begint aan te tikken.

  Roglic goed maar zowel hijzelf als de ploeg hebben al aangegeven dat hij nog niet in topvorm is. Heeft nog drie weken om in vorm te groeien. Misschien dat de knieblessure eerder het seizoen het voordeel heeft dat hij dit jaar zijn echte topvorm pas in de Tour gaat halen. Zal nodig zijn om met de steun van een indrukwekkende Vingegaard Pogacar te kunnen verslaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #816437

  Als Van der Poel zich inderdaad niet gaan mengen in de massasprints dan is groen uitgesloten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #816430

  Van der Poel zal meer aan zijn ploeg hebben in de strijd om het groen dan Van Aert. Bovendien, als Van Aert het zonder ploeg kan dan kan Van der Poel het ook.
  Van der Poel heeft de Giro niet in dienst van het algemeen klassement gereden. Hij heeft zijn rustdagen genomen. Dat is een groot verschil.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #816404

  Eens met Yeez om tot het slotweekend te wachten met onze beslissing of Kruijswijk wel of niet mee mag naar de Tour.

  TJV wil met Roglic en Vingegaard kunnen strijden om het geel, dus die moeten zoveel mogelijk vrijgesteld worden. Kuss rijdt wisselvallig, dus er zullen dagen zijn dat de ploeg weinig tot niets aan hem heeft. Dan blijven Dennis en Bennoot over. Maar het is de Tour. Hectischer dan enige andere koers met meer valpartijen, geblesseerden en uitvallers. Vorig jaar viel Roglic uit, wat als het dit jaar Bennoot of Dennis is. (Ik hoop niet dat dit de goden verzoeken is). Dan blijft of de slechte dag(en) van Kuss maar een renner over. Kruijswijk reed vorig jaar de Vuelta in dienst van de ploeg en was daarbij nuttig. Niet spectaculair, maar nuttig. Kan hij dit jaar weer dat niveau halen in de Tour, dan zal de ploeg hem nodig hebben. Maar dan moet hij het in dit slotweekend wel laten zien.

  Van Aert is goed in de sprint in de Dauphiné maar is het goed genoeg? In de Tour zal hij met sterkere tegenstand te maken krijgen. Met name met Van der Poel zal het een episch gevecht om het groen kunnen gaan worden.

  Vingegaard lijkt mooi op tijd in vorm te komen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #813440

  De Vuelta van vorig jaar van Koen Bouwman was een tegenvaller, maar het rijden van een tweede grote ronde in een seizoen heeft hem heel veel goeds gedaan.


  @Fanny
  gefeliciteerd. Als voorzitster van de officieuze Koen Bouwman fanclub zal deze Giro een hoogtepunt voor je zijn geweest.

  „Dinsdag eten we stamppot-wortels, bruine bonen en gehaktballen. Dat is zijn favoriet.” Aldus zijn moeder.

  Iedereen is qua cijfers streng voor Foss. Gezien de problemen en voorbereiding zat er niet meer in. Hopelijk heeft de ploegleiding gezegd: rijdt de Giro uit zonder te forceren om de kilometers te maken. En bereidt je daarna voor op de Vuelta. Het is namelijk belangrijk voor Foss om na deze Giro ook nog de Vuleta te kunnen rijden. Ook al is het in dienst van Roglic.

  De Tour is in aantocht en Tour80 ontwaakt uit zijn winterslaap. Nee hoor. Druk, druk, druk. Ik heb jullie gevolgd.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #763804

  Bij de TJV fans een realistischer kijk op de positie van Gesink voor de Tourploeg dan elders op Wielerflits.

  Kruijswijk sinds de Giro van de val in de sneeuwmuur niet meer terug geweest in die ronde. Was toch eerder zijn favoriete grote ronde.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 190)

Headlines