Aangemaakte reacties

23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)
 • In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #800550

  Mijn team:
  Almeida,yates,Carapaz,Bardet, Martin, MA Lopez,Dumoulin,Valter,Kemna,Albanese,Gall, Vendrame,vd Poel,Foss,Fortunato,Nizzolo,Demare, Theuns,Gaviria,Girmay.

  Bewust geen Ewan en Cavendish. Ze gaan zeker (ewan) en zo goed als zeker ( Cav) niet uitrijden, en ik hoop dus met de jongens erachter genoeg puntjes te halen, zeker omdat dan Etappe 18 wel eens interessant kan worden en dus ook de puntentrui.

  Valter,Kemna,Fortunato,Gall als aanvallers in de bergen. Albanese,vd Poel, Vendrame,Girmay als aanvallers in de heuvelritten.
  Dumoulin, omdat ik dan ook in beide tijdritten, samen met Almeida en Foss genoeg puntjes denk te scoren.

  Van der Poel was voor mij een simpele keus. Hij kan bij winst vandaag, en morgen een goede tijdrit tot en met rit 3 hoog in meerdere klassementen staan. En daarna heeft hij nog 3 tot 4 kansen,

  De klassementstoppers spreken voor zichzelf denk ik.
  Met dit team moet ik wellicht iedere etappe ( pijnlijke ?) keuzes gaan maken.

  Veel plezier iedereen!

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799420

  Ik snap van der Poel wel, toch lekker als ze ogen houden op Ewan, maar ook goede manier om de koers al “hard”te maken. Grote verschil met de Poggio is dat van 1500 meter tot 500 meter voor de streep het nu 6,5 % is en daarna vlakt het af naar 5,1%. terwijl de Poggio niet boven de 5,7 uitkomt.
  Maar om nu ineens Ewan als de te kloppen man te zien gaat me wat ver. Dit is de gebruikelijke renner taal.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796545

  @antonini,
  Als er wind tegen is, en er wordt geen oorlog gemaakt door de favorieten, dan kan hij bij blijven. Ligt heel erg aan het koersverloop. Maar ook etappe 3, als dat een waaier rit wordt wat zeker niet is uit te sluiten en hij pakt zo wat extra tijd op wat erkende aanvallers, waarom niet.
  Ben wel zo realistisch dat dit een scenario is waar alles wel moet meezitten.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796524

  Mooi dagje discussie volgen.
  Toch even wat opmerkingen.
  Almeida, pakte op de Etna roze, maar hij was toen zeker geen topfavoriet Ik voorzie wel een groepje voor de winst strijden, maar ze krijgen geen minuten van de heren van Ineos en UAE . De grote kopmannen, willen niet te snel in het roze zitten. Dus er zijn veel jongens die je kan opschrijven deze dag graag in de vlucht willen.

  Verder moet ik lachen om het verhaal Jasper Philipsen, zolang hij niet meegaat, is de discussie vrij zinloos.

  Wel of geen MvdP, is gewoon een gok. Wint hij etappe 1 en blijft hij tot en met rit 3 in het roze, dan kan hij als het niet te hard gaat op de Etna misschien wel zijn trui behouden, als de vluchters niet te veel ruimte krijgen. En Heeft hij verder nog zeker 3 en misschien wel 4 etappes die zeer geschikt zijn voor een goede klassering. En zo zou hij ook nog voor het puntenklassement mee kunnen doen, winnen misschien niet, maar wel 3e of 4e worden. En dat zijn dan 30 of 40 punten in de eindafrekening. En 40 punten krijg je ook voor plek 5 in het AK, en daar kan zomaar een dure AK jongen staan die braaf heeft meegereden maar veel minder “etappe” punten heeft gepakt. Dus ja, zeg het me maar.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795554

  @nasibal

  Ik begrijp je logica, een italiaan rijdt de Giro, maar in de Vuelta, toch de troostprijs grote ronde, liggen 6 vlakke ritten.
  En als hij alles alleen moet uitzoeken als hij de Giro rijdt verwacht ik er niet veel van, zeker nu hij lekker op de baan aan het fietsen is. Toch echt wat anders dan op de weg.

  Maar goed, tijd zal het leren.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795540

  @nasibal

  Ik moet überhaupt maar zien of ze Viviani meenemen bij Ineos. Ik zie ze eerder een ploeg voor het klassement neerzetten en Swift mag dan wat gaan sprinten.
  Van dit groepje moeten er 3 afvallen:Carapaz, Viviani, Pidcock, Porte, Geoghegan Hart, Swift, Puccio, Tulett, Castroviejo, Narváez, Sivakov. Ik zeg dan Pidcock, Viviani, en dan kiezen tussen Narvaez of Swift.
  Ik zie ze niet viviani en Swift als leadout meenemen. Ik denk dat Viviani de ronde van Hongarije mag rijden.
  En ik ben het met je eens over etappe 3. Maar ik geef het toch aan de sprinters.
  Etappe 18 is zo’n etappe als etappe 19 in de tour van vorig jaar 19 man van 15 ploegen.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795528

  Als ik nu heel goed kijk, dan tel ik maar 4 zekere sprintetappes:3,5,6,11.
  Etappe 8 kunnen de sterkere sprinters wel overleven. maar een redelijk vluchtgroep is niet ondenkbaar
  Etappe 13, daar zit een hele vervelende klim in aan het begin, grote kans dat daar een grotere groep wegrijdt met veel verschillende ploegen en dat er te veel sprinters te verachter liggen voor serieuze achtervolging, zeker als er veel ploegen zijn vertegenwoordigd.
  Etappe 18, kan sprint worden, maar juist deze etappes zijn snel prooi voor de vluchters.
  Dus met 4 of 5 sprinters zou je uit de voeten moeten kunnen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #777000

  Mijn team:
  van Aert,Senechal,Trentin,Turgis,Kristoff,G.Vermeersch, Politt,Mohoric, Alaphilippe,Pogacar,Schachmann,Bagioli, Ewan,Jacobsen,Coquard,Hayter,Cort,Campenaerts,De Wulf en mijn dark horse Paret-Peintre.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723817

  Mijn team:
  Roglic,Bernal,Landa,Ciccone,Bardet,Bouchard,Vlasov,Mas,Padun,Knox,Schachmann, Bagioli,Aranburu,Cort,Minali,Venturini,Aberasturi,Matthews,Demare,Gesink.

  Bewust gekozen voor 1 sprinttopper, gezien de 4 sprintkansen. en je kan er maar een kopman maken
  Overige sprinters zijn logisch en dan neem je een gok wie je neemt, je hoopt dat ze 4 maal top 15 sprinten
  Bagioli en Aranburu zijn 2 “trentins”voor de prijs van 1, althans zo kijk ik er naar en hoop dat ook, en aranburu is een extra optie inde sprint.Aranburu schat ik hoog in in het punten klassement
  Cort is de 6e sprinter die ook in de vluchtetappes op een basis plaats kan rekenen.
  Bardet, is in vorm, geen klassement, maar ritzeges? Prima, dan is hij ook kandidaat voor de bergtrui, en zo kijk ik ook naar Ciccone.
  Geen carapaz, denk dat hij wegzakt, Topvorm vanaf ronde van Zwitserland tot nu..? Dat is heel lang..
  Knox, of in de ontsnapping, of een AK verassing.
  Vlasov, pakt jongeren punten mee, en verwacht ik in de top 5, dus ook voldoende etappe punten.
  Schachmann, goede puncher en kan tijdrijden.
  Bouchard, ach waarom niet..
  Padun, ook een jongere, of in de top van het AK of 1 of 2 ritten en evt bergtrui
  Matthews is de kandidaat voor groen .
  Gesink, opvuller, en ik verwacht Roglic dag 1,2, zeker in de leiderstrui dus dan is Gesink handig.
  Roglic, Bernal, Lande, lijkt me dat dat geen toelichteng nodig heeft.

  Of ik het goed heb gezien? Over 3 weken weten we meer.
  Iedereen succes en veel plezier!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #690203

  Het wordt wel weer een mooie puzzel! Wel of geen MvdP , keuze Roglic of Thomas.
  Keuze Roglic/Thomas/Pogacar/Bennet Alaphilppe/Ewan/MvdP/WvA en dan de rest opvullen en hopen dat ze ook scoren?

  Ik ben er nog lang niet uit. Dus mijn verzoek aan jullie allen, kap ff met zand strooien en zinloze namen droppen..:)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #673990

  Ik heb weer genoten van het forum en alle bespiegelingen die zijn gemaakt.
  IK heb me stil gehouden, maar na lang wikken en wegen en in excel teams naast elkaar zetten, was ik er op donderdagavond uit en kom ik tot de volgende opstelling:
  Mijn giro team:
  Bernal,Yates,Almeida,Vlasov,Landa,Carthy,Formolo,Bilbao,Ciccone,Vanhoucke,Cepeda,Sagan,Nizzolo,Merlier,Moschetti, Pasqualon,Vendrame,Cavagna,Bevin, Bettiol.
  En dan nu de uitleg waarom ik dit team kies:
  Bernal, ik geloof dat hij goed genoeg is, dus neem ik de gok, met een sterk blok AK mannen.
  Mocht hij wel wegvallen, dan is het jammer, maar overkomelijk. Met Yates,Landa, Vlasov en Carthy heb ik nog 4 podium kandidaten. Almeida, Bilbao en Formolo zijn voor de plekken 7 tot en met 15 schat ik zo in. Ciccone, Vanhoucke en Cepeda zie ik meer als klimmers en is het bonus als ze in de top 20 zullen eindigen. Zij zullen de punten wel halen in de echte bergritten en wellicht de bergtrui.

  Ganna haalt de selectie niet, omdat je met Cavagna,Almeida,Bevin, Bettiol 4 goede opties hebt voor de openingstijdrit. En om Ganna alleen voor eventuele team punten op te stellen in bergritten, is prijzig. Daarnaast is hij niet in de vorm van vorig jaar zo lijkt het. Het was de keuze Ganna, of een AK man. En dan komt het punten verhaal. Ik zie een Landa of Carthy uiteindelijk meer punten halen dan Ganna. Zeker nu hij minder in vorm lijkt en de openingstijdrit geen “zekerheidje” is. En ik heb rekening gehouden met het feit dat er de mogelijkheid is dat hij nog kan uitvallen vanwege zijn mindere vorm en zijn missie voor de Olympische spelen. Als hij niet goed is, dan is het niet logisch dat hij zich over de kop zal rijden als dat dat ten koste gaat van de Olympische spelen. Dus er is toch een reële kans dat hij er in etappe 21 niet meer bij is. Dus dan is hij gewoon te duur.
  Bovendien zijn Bevin en Bettiol ook zeer bruikbaar in diverse andere ritten waarbij de echte sprinters niet aanwezig zullen zijn.

  Ewan laat ik thuis te duur en weegt niet op tegen een extra AK man die ik kan meenemen. Het was of Bernal of Ewan. En met Bernal veel meer kans op punten, zeker als hij in de top 3 zal eindigen. Toch zit Ewan wel verkapt in mijn team, ik neem Vanhoucke is wel de “7e” sprinter. Het is een gok, maar wint Ewan etappe 2, dan pakt hij 16 punten. Kortom een 13e plaats als je dat naar de dag uitslag zou vertalen. Mocht Ewan 2 etappes winnen, dan is het al minimaal 26 punten, en met punten trui 32. Dus een pure bonus. En ik zie Vanhoucke zelf ook nog wel zo’n 100 punten pakken in berg etappes.
  En welke goedkope sprinter levert dat op?
  Nizzolo, Merlier, Sagan, Vendrame, Pasqualon, Moschetti moeten genoeg punten in de sprint ritten kunnen halen. Dat Vendrame niet meegaat in de vlakke sprints was geen reden om hem eruit te halen. Etappe 3 zou al een uitgedunde sprint kunnen worden. Ook etappe 7 met dat rare pukkeltje en een oplopende finish kan een uitgedunde sprint worden. Ook etappe 10, als er vroeg oorlog wordt gemaakt, kunnen snelle mannen overboord. Etappe 18 zal hij dan ook wel op het oog hebben, en dan wil ik nog zien welke sprinters er aan boord zijn en welke ploegen nog willen achtervolgen op een groep. Dus ik zie meer dan genoeg kansen voor types als Vendrame en Sagan.
  De keuze voor Merlier is simpel, hij is bijzonder snel, en kan dus ook nog vanuit een slechte positie opschuiven met zijn snelheid en hij heeft bewezen tegen de wereldtop aan te zitten. Moschetti is ook snel, en is een gokje op basis van prijs en kwaliteit. Nizzolo is degelijk, zal genoeg punten gaan pakken. Pasqualon, zie ik gewoon samen met Minali sprinten, waarbij Pasqualon wellicht rit 18 wel zal halen, en van Minali verwacht ik dat niet. Met deze sprintploeg moet het mogelijk zijn om toch steeds 3 man bij de eerste 6 te hebben zitten en zo voldoende punten te sprokkelen.

  Groenewegen en Evenepoel heb ik bewust laten liggen. Negen maanden niet koersen is echt heel lang. Evenepoel zal vast ergens een knappe uitslag rijden, maar geen klassement, en ik zie hem ook niet zoveel punten pakken, dat hij een goede prijskwaliteitverhouding heeft. Met alle nieuwe ellende in de affaire Jacobsen, zou het me niet verbazen als Groenewegen in rit 2 niet zal mee sprinten, ook omdat hij zijn draai nog moet vinden. Los van het feit dat 9 maanden geen koers, en dan je moeten wringen in een sprint, echt wel wennen zal zijn. Dus Groenewegen niet voor etappe 2, en dan zijn er nog maar 3 kansen over, en dan is hij simpelweg te duur en risicovol.

  Ook heb ik bewust niet gekozen voor “teampunten” koppeltjes. Dat zou ten koste gaan van een aantal AK mannen. IK ben al vaker op de laatste dag daardoor “nat gegaan” .
  Dat ik wel Cavagna en Almeida en Bilbao en Landa neem, heeft met de kwaliteiten van de renners te maken. Dat er incidenteel teampunten te halen zijn is dan meegenomen. Almeida zal zeker zijn punten halen, en Cavagna is mijn tijdrit kopman. In de bergritten stel ik liever iemand op die zelf meer punten kan halen, dan de “zekere 8” plaats 17 die je krijgt als ploegmaat in het roze rijdt.
  In de laatste week , maar ook op de Zoncolan zullen het voornamelijk de AK mannen en de klimmers zijn die de punten gaan verdelen. Bilbao sprint vaak mee, en gaat ook gewoon zelf punten scoren. In etappe 16, met de afdaling, en ook de Strade Bianche rit. In de Strade werd hij dit jaar 10e.
  Ook verwacht ik dat bij de bergetappes, er slechts een man of 5 tot 8 per etappe voor de AK mannen vooruit zullen blijven, dus ook dan pakken deze AK mannen nog een boel punten.

  Maar de berg en AK mannen zal ik natuurlijk niet allemaal kunnen opstellen, maar ik heb een uitval/vorm verlies van 2 of 3 man ingecalculeerd, zodat je altijd 8 of 9 man aan de start van een berg etappe hebt, en ook nog genoeg mannen hebt die hoog in het eindklassement kunnen komen
  Omdat ik Sagan de punten trui toedicht ergens na de “strade Bianche rit”, kan hij, als ik 3 uitvallers heb, altijd nog voor 6 zekere punten plek 9 in de dag opstelling innemen bij een bergrit.

  Daardoor is sprintkant is wat magerder ten opzichte van de AK mannen en de klimmers. Maar er zijn meer ritten die die bergop zullen eindigen dan in een massasprint, dus in die ritten zitten simpelweg meer punten zeker in combinatie met het AK.

  Mijn gevoel zegt me dat dit team een goede score (90%) kan gaan neerzetten. En met wat geluk en als alles echt op zijn plaats valt, dan moet een bekertje haalbaar zijn.

  Iedereen succes en veel plezier met de Giro 2021!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #584165

  Mijn ploeg:
  1.Nizzolo
  2.Bennett
  3.Sagan
  4.Gilbert
  5.van Avermaet
  6.Alaphilippe
  7.Stuyven
  8.Coquard
  9.Ewan
  10.Bernal
  11.Bardet
  12.Dumoulin
  13.Roglic
  14.Pinot
  15.G. Martin
  16.Kamna
  17.Sivakov
  18.Pogacar
  19.Kragh Anderson
  20.Hirschi

  5 sprinters en back-up sprinter met Stuyven.
  5 voor het klassement Bernal/Dumoulin/Roglic/Pinot/Pogacar
  4 bergen evt klassement: Sivakov/G.Martin/bardet/Kamna
  6Aanvallers: Gilbert/Stuyven/van Avermaet/Kragh Anderson/ Hirsich ( dark horse ook voor de bergen)/Alaphilipe ook voor sommige berg etappes

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #537361

  Dan heeft het waarschijnlijk met de app versie te maken..

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #537356

  Ab, ik zoek op waarde maar bij mij geeft ie het niet, niet op de site en niet op de app..
  Zoeken op waarde gedaan..

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #537346

  IK krijg geen renners te zien voor 500K….laagste is 750K

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2019 #472160

  Live:Gaat Geraint Thomas nog voor de bergetappes opgeven? De Welshman is nog niet rechtgekrabbeld en hij grijpt naar zijn schouder….Dan komt Wout ineens om de hoek..zou hij eindelijk voor eigen kans mogen?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2019 #470203

  Mooi, nu lekker puzzelen, maar toch ook even kijken wie in de Dauphine en Zwitserland niet van de fiets stuiteren,..en wie goede vorm tonen…

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #457301

  @ randomwielerliefhebber :Gallopin wil voor klassement gaan, maar lukt dat niet gaat ie voor ritzege…althans dat is wat ik heb vernomen..

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #456990

  Zo , ga me ook maar eens met het “ grote wie maakt wie gek” spel mee doen…
  Roglic zou ik thuis laten, koerst te veel, en zal net niet meer fris genoeg zijn na Romandië . Zakt er door heen in de 14e etappe, komt op 25 min binnen en wordt door zijn team tijdens de rustdag .uit koers genomen. Zo een extra week rust voor de tour. Hij heeft dan wel een punt of200 verdiend, maar “ goedkopere jongens” Landa en Maijka gaan hem voorbij en halen samen 600 punten.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #456656

  Het spel is vrij eenvoudig. Per etappe even veel punten te verdienen. Om te winnen moet je een uitgebalanceerd team hebben en goed gokken met kopman . Maar nog steeds kun je keuzes maken. Daarbij speelt geluk ook een factor…dus het spel, is gestart, niet meer aan klooien.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #456644

  Wat een geouwehoer over budget verlaging! Dit. Is onderdeel van dit spel! Daarbij, je kan de big 6 wel opstellen, maar als er 2 vallen en iets breken de 2e rit ben je ook de klos! Blijft nog genoeg te kiezen oven..
  gewoon team opstellen , spelen en je keuzes maken!

  Niet eens met regels/budget, dan niet meedoen, !

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #373283

  Zowel Sky als BMC zullen bij de TTT zorgen dat hun kopman nog niet in het geel komt.
  Dat scheelt ze heel veel extra plichtplegingen na de etappe. Alle beetjes rust etc helpen…

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #370216

  Mooi verhaal van Matthews…, not… waarom wil je dan überhaupt de tour rijden? Hij kan nooit de tour of het bergklassement winnen.
  Noem dit zand in de ogen strooien. De groene trui is een grote prijs in het wielrennen, en ik verwacht hij er vol voor gaat…

23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)