Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 230)
 • In reactie op: Profielwerkstuk wielrennen #537724

  Meeste is al genoemd: met Strava & ProCyclingStats kun je een eind komen.
  Verder is het Twitter account van een Fin met een moeilijke naam interessant: ammattipyoraily.
  Hij heeft verschillende analyses gemaakt van klimtijden en vermogens tijdens de Tour, met name gericht op het vergelijken van data van vermogensmeters met de formule van de infameuze Dr. Ferrari voor de relatie tussen stijgsnelheid en relatief vermogen Dr.Ferrari.

  Succes!

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #488433

  Ik zou Jansen zo lang mogelijk mee laten gaan en dan bij lossen laten wachten op Groenewegen. Gewoon ff lekker onder een boom gaan zitten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #479499

  Hoe je het ook wendt of keert, of Roglic het leuk vindt of niet: Mevrouw van Zetten uit Tiel is helemaal weg van Dumoulin en minder van Roglic. Dat ziet van Eerd ook, dus als die met een (paar) miljoen per jaar extra zoveel extra exposure kan krijgen zal hij dat zonder meer doen.

  En dan gaat Roglic maar weg, andere doelen kiezen of de concurrentiestrijd aan. De relatie TJV-Roglic lijkt me overigens best prima. Roglic is altijd buitengewoon lovend over ploeggenoten en ploeg i.h.a., en lijkt me erg dankbaar voor alle energie die ze in hem hebben gestoken en het vertrouwen wat hij krijgt.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #391066

  Ik vind de flow van de nieuwsberichten nog niet helemaal logisch. De meest recente berichten staan nu in de blokken bovenin, maar die staan niet in de lijstweergave. Tegelijkertijd staat daar een oud bericht (3u geleden) als ‘nieuw binnen’. Dat werkt verwarrend. Wat voor mij logisch zou zijn is om bovenin een aantal berichten te highlighten maar die wel als regel weer te geven in de lijst (wanneer je naar het nieuwsoverzicht gaat is dit wel zo). Het meest recente bericht kan dan het predikaat ‘nieuw binnen’ krijgen.
  Nu wordt ten onrechte een bericht van 3 uur geleden als ‘nieuw binnen’ benoemd, terwijl er al 2 nieuwere berichten zijn.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #389402

  Ik vind dat Lindeman wel wat makkelijk afgeschreven wordt. Ik weet niet hoe men bij de ploeg staat tegenover zijn prestaties, maar mijn beeld is dat hij in de hier al eerder genoemde eerste 150km toch veel werk opknapt. Daarnaast reed hij heel behoorlijk in de Brabantse Pijl en AGR dit jaar, waar hij voor eigen kans mocht rijden.
  Het is geen topper, maar wel een oerdegelijke renner met een sterk uithoudingsvermogen in zware koersen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #386188

  @Chrys:
  Ik denk dat dat het plan is ja. En hij zal ook willen weten hoe hij hersteld in de komende weken voor hij zijn doelen gaat bepalen.
  Ik herinner me nog Gesink 3 jaar geleden die na een zeer sterke Tour nog even de ronde van Polen ging rijden. Die stapte na 2 ritten af omdat hij totaal opgebrand was. Dat lijkt me iets om te voorkomen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #382265

  @skylimit:
  Hij heeft wel een grote motor maar het is een nogal zware dieselmotor. In ritten als vandaag komt hij bovendrijven (was toch wel 1 van de sterkere in de kopgroep en die was heel sterk). 2 dagen terug was hij nog aan het voorgloeien en was het wat minder, hopelijk komt hij in de Pyreneeen echt op stoom in dienst van Kruijswijk/Roglic of voor ritsucces.

  Tot nu toe mag TLJ in ieder geval heel tevreden zijn over de Tour, eigenlijk iedereen haalt het vereiste niveau en dat is weleens flink anders geweest.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #381634

  Gesink heeft zich vandaag gespaard, allicht omdat hij nog wat moeie beentjes had van gisteren. En wat kon hij nou helemaal bijdragen verder vandaag? (behalve eventueel vanuit een vlucht)
  Vond hem gisteren alleszins realistisch over de etappe en zijn kansen. En on a positive note:
  Hij heeft in week 1 veel werk verzet voor de kopmannen maar zit in de allereerste bergrit direct mee in de ontsnapping (niet eenvoudig) waar hij in de kopgroep tot de beteren behoort maar niet de beste is. Gelukkig komen er nog pakweg 6 kansen en kan hij de keren dat hij niet meezit zich leegrijden voor Roglic en Kruijswijk.

  Staat natuurlijk buiten kijf dat Tolhoek fantastisch aan het rijden is, echt 1 van de revelaties van de Tour wat mij betreft. Sowieso rijdt TLJ tot nu toe een hele goede Tour en doen ze op alle fronten mee. Ben erg benieuwd hoe de prestatiecurve van Kruijswijk en Roglic gaat zijn, dat is toch een beetje de grote vraag: wordt Kruijswijk nog (relatief) sterker? En houdt Roglic het vol?

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #359834

  Het is wel een beetje ongelukkig als je als ploeg 1 van de 2 renners mee hebt zitten die het minst bergop gaan in een etappe die bergop finisht. Van Emden zit nu in een positie waaruit hij nooit kan winnen. Al had Bouwman, Lindeman of Battaglin daar gezeten hadden ze een kans gemaakt. Ik ben toch benieuwd welke tactiek hierachter zit, hij was samen met van Hoecke (en vPoppel uiteraard) nou juist degene die ik vandaag niet had laten aanvallen maar hij zit er wel bij. De rest kan allemaal winnen met een goeie dag.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #359340

  @UrbanSteel:
  Dan heeft hij dus sinds zijn terugkeer naar TLJ weer duidelijk de opgaande lijn te pakken :)

  Ik denk dat een prestatiecontract voor zowel Boom als Gesink prima is. Gesink lijkt me ook een prima wegkapitein, heeft veel ervaring en is een echte teamplayer.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #335594

  @skylimit:
  Dat is dan behoorlijk lui van Dumoulin aangezien Gesink er een maand uitgelegen heeft en daarna 2 maanden met een korset op Zwift heeft gezeten. Dat is toch normaliter ruimschoots voldoende om 2000km goed te maken. En hij kon dus als vanzelf ook vanaf halfweg het seizoen geen koersen meer rijden.

  Je hoeft geen fan van iemand te zijn, maar als je kritiek levert moet je dat wel op een faire manier doen.
  En natuurlijk heeft Dumoulin meer gepresteerd, dat zal niemand ontkennen en is ook geen faire vergelijking. Gesink zal de eerste zijn om te erkennen dat hij nooit (meer) het wereldtop niveau van Dumoulin gaat halen.

  In reactie op: Scorito-algemeen #325341

  Dit weekend was echt dramatisch voor mij, slechtste weekend van het seizoen denk ik wel: Lozano als captain, Kashia geblesseerd naar de kant, Matavz was al geschorst, van Ginkel geblesseerd, Dumfries 2 tegengoals en geel en Jurjus de reservedoelman krijgt er 4 om de oren.
  Daardoor uit de top 10 van de WF poule verdwenen. Na de winterstop ging het toch al wat minder, o.a. doordat puntenkanon van Ginkel in de lappenmand zit, maar dit is wel heel dramatisch.

  Hopelijk wordt die kaart van Lozano geseponeerd, anders wordt de spoeling wel erg dun volgend weekend, zeker omdat Dumfries en Korte ook nog geschorst zijn.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #313764

  @achtpuntzes:
  Waard zeker niet, maar dat betekent niet dat hij het niet krijgt.
  Kwam binnen als sprinter met potentie om te winnen (4 overwinningen in 2016) en eerder oa een 4e plaats in MSR dus die zal best wel een stukje meer verdienen dan een gemiddelde knecht.

  Vraag is wat ze hem mee moeten geven. Als goed juridisch dichtgetimmerd in de reglementen stond dat ze geen medicijnen buiten de medische staf van de ploeg om mochten gebruiken dan zou dat volgens mij precies 0 euro moeten zijn. Als dat niet zo is moeten ze onderhandelen, maar het zal vast niet de volle mep worden.

  In reactie op: Scorito-algemeen #310671

  Poeh, na weken eindelijk Frenkie de Jong maar eens naar de tribune verbannen ivm te weinig speeltijd.
  En ja hoor, 3 assists… :/

  Wel weer gestegen naar stekkie 7 in de poule, gezien de wedstrijden volgende week heb ik daar ook goede verwachtingen voor.

  In reactie op: Scorito-algemeen #307737

  Ik dit weekend ook een redelijke score, helaas de keuze gemaakt voor van Ginkel ipv Lozano als kopman, van Ginkel kan ik echter ook niet echt over klagen tot nu toe, en je kunt niet altijd goed zitten.


  @Starlynk
  : heeft Til er maar mooi voor gezorgd dat ik nu nog precies boven je sta, ik had 1-2 :) (op Scorito verschuil ik mij onder het alias WousBlaster)

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #307717

  Ik vind het wel wat verrassend als Gesink de Tour links laat liggen (dat blijkt ook niet perse uit wat wouter zegt). Volgens mij wil hij erg graag een Touretappe op zijn palmares en hij heeft er afgelopen jaar natuurlijk al flink aan geroken.
  Lijkt me dat het een van de volgende 2 plannetjes wordt voor Gesink dan:
  – Zowel Giro als Tour voor ondersteuning en eventueel een etappezege
  – Giro als ondersteuning en in de Vuelta nog een keer alle ballen op een topklassement

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #304391

  @Kraanwater:
  Mbt dat laatste, ik acht het vrij waarschijnlijk dat de aanwezigheid van een aantal zakken van Real, Barca en de Spaanse selectie de voornaamste reden is dat de eigenaren van de bloedzakken van Fuentes nooit allemaal zijn bekend gemaakt en de affaire zo vakkundig juridisch is vermoord.
  Actovegin was trouwens ook een van de dingen die Jesus Manzano toegediend kreeg (de klokkenluider van Fuentes).

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #303416

  Ah de scorebordjournalistiek viert hoogtij. Van Poppel raakte rond de Herald Sun Tour geblesseerd aan ik meen zijn knie, dat kostte het gros van zijn voorbereiding, en we hebben met bijv Boom gezien wat er gebeurt als je niet met voldoende inhoud aan de start staat in de klassiekers.

  Van Poppel is altijd een sprinter geweest die goed is op wat lastiger terrein. Dus in potentie ook de voorjaarsklassiekers, als hij zich daarin wil uitproberen zou ik hem zeker die kans geven.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #297101

  @FdJ:
  Kwalitatief gezien zijn het niet de beste spelers van die ploegen, maar zeker Wijnaldum en Strootman zijn absoluut wel spelers die het niveau van waterdrager overstijgen bij hun clubs. En uitgerekend die laatste was de zwakste schakel gisteren. Zelfde geldt voor Sneijder.

  Ik begrijp ook wel dat het geen Kante of Pogba is, maar obv papier zou je wat meer weerstand verwachten tegen de Fransen en moet je landen als Bulgarije en Zweden met gemak oprollen. Bij Bulgarije staat notabene de in Nederland zo verguisde Manolev in de basis, over waterdragers gesproken…

  Overigens precies hetzelfde gevoel als tendam: ik stoor me ook enorm aan het totale gebrek aan samenhang in het spel.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #297037

  Als je puur op papier kijkt is dit elftal qua spelers helemaal niet zo slecht. Bijna allemaal spelers die in een grote competitie wekelijks in de basis staan (Hoedt, de Vrij, Strootman, Wijnaldum, Blind, Sneijder, Robben). Het lijkt alleen wel of iedereen aan de Seedorf-kwaal lijdt: bij de club fantastisch, maar zodra er Oranje in het shirt zit bakken ze er niets meer van.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #295134

  Woods zou een hele goeie zijn omdat je daarmee ook direct de Ardennenploeg van een kopman voorziet, want daar rijdt TLJ al een tijdje kansloos in het rond. Ik weet niet welke andere ploegen hij direct de absolute kopman kan zijn, dus daar is hij misschien wel voor te porren.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #284005

  Is het echt zo dat Hermans zo vreselijk duur is? Lijkt me sowieso niet duurder dan Kangert.

  Ik zou denken dat je Hermans met een goed verhaal wel moet kunnen paaien: 1 grote ronde als knecht, een beschermde status voor de heuvelklassiekers en evt nog 1 grote ronde met een vrije rol of kopmanschap in rondjes van een week.
  Hij is al 31 en imo heeft hij qua resultaten lang niet alles uit zijn potentieel gehaald omdat hij veel te lang ‘in de schaduw van’ heeft gereden (o.a. van Gilbert, v Garderen). Zou het voor beiden een hele goede deal vinden.

  In reactie op: Klassementsmannen Vuelta 2017 #284004

  @Chaba:
  Zou toch verwachten dat Soler en Carapaz wel voor eigen rekening mogen rijden.

  Chaves zou leuk zijn, sympathieke vent en ook hij is waarschijnlijk nog behoorlijk fris.

  In reactie op: Klassementsmannen Vuelta 2017 #283960

  3 jaar geleden kwam Horner zo fris als een hoentje aan de start van de Vuelta en won hem. Geen idee wat hij toen uitgespookt had, maar zijn frisheid zal allicht geholpen hebben. In de Giro en Tour staan altijd meerdere frisse renners aan de start, en je ziet aan bijv Quintana wat een grote ronde met niveau doet.
  Ik zou willen stellen dat de Vuelta, mits je uitgerust aan de start komt, de makkelijkst te winnen grote ronde is.

  In reactie op: Tour de France Scorito #283813

  @Starlynk:
  Ik vond Cavendish juist bijzonder goed sprinten (die ene keer dat hij mee kon doen) voor een renner met zo weinig wedstrijdritme, dus dat OTL weet ik niet. In ieder geval heeft Hagen 3x in een vlakke sprint podium gereden waar, mits Cavendish nog had meegedaan, hij niet de kopman was geweest. Staat natuurlijk buiten kijf dat Hagen een uitstekende keuze was, zelfs al had Cav 3 ritten gewonnen.

  En ik probeer ook maar mijn nederlaag te vergoeilijken natuurlijk he ;)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 230)

Headlines