Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,946)
 • In reactie op: Scorito-algemeen #719237

  Stond de hele tijd rond de top 100 (ruim in de top 99%) en had met een beetje meer geluk ook zeker top 100 kunnen staan, maar gisteren:

  Leclerc x8 DNF
  Norris x7 DNF
  Vettel x6 DSQ
  Stroll x5 DNF

  En dan daal je dus lekker in 1 race met 2,8% naar 96,8%….

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #714526

  Met slechts 12 man Parijs gehaald (8 uitvallers ter waarde van 25 miljoen: Roglic, Ewan, Demare, Sagan, Woods, Hamilton, Bouhanni, Haig), maar toch 98% geëindigd, met name te danken aan Vingegaard. Helaas geen Cav en op wat plekken net de verkeerde renners de voorkeur gegeven boven beter scorende alternatieven (Cosnefroy en Hamilton sowieso, maar eigenlijk ook Woods, Izagirre en Van Poppel), waardoor het bekertje net niet haalbaar blijkt. Het is al met al dus niet de 7e plek van vorig jaar, maar ik mag zeker niet klagen!

  Nu nog even kijken of ik een gratis linkje kan vinden voor de Vuelta of dat we hiermee het Scorito wielerseizoen beëindigen ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #712029

  @RemmertW : Ziet er goed uit voor Konrad!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #712003

  Ja, had wel verwacht dat ie het zou proberen, maar dan moet het ook nog lukken.. Ach ja, zie hem ook niet zo snel winnen vandaag, maar een top 10 plek zijn ook weer punten die ik er graag bij had gehad uiteraard ;) Heb de voorkeur gegeven aan de zekere punten van Uran (en Vingegaard en Pogacar). En voor de vluchtkansen de voorkeur aan Van Aert, Colbrelli, Asgreen, Alaphilippe, Izagirre, Woods en die eerste 5 hebben het ook geprobeerd, dus hadden net zo goed mee kunnen zitten. Alleen Woods spaart zich voor morgen, wat ik al wel had verwacht, maar ja, die had weer 4 “zekere” punten wat een mooie bonus is voor zo’n onzekere etappe. Nou ja, Benoit mag me verbazen en als ie voor Gaudu eindigt is het altijd goed :p

  EDIT: ok, terwijl ik dit typte, ziet het er al weer heel anders uit :D Nou ja, dan lopen we iig niet veel punten mis :p

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #711985

  Vervelende kopgroep dit :p Cosnefroy was mijn 10e keuze vandaag, dus die zit helaas op het bankie, dus alleen Colbrelli mee, maar zal niet de enige zijn.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #711656

  Ik vermoed dat WvA en Carapaz allebei nog wel must have worden in het restant van de ronde (tenzij ze morgen op hun plaat gaan uiteraard ;)).

  In grote lijnen eens met je verhaal, maar volgens mij draait het er uiteindelijk bij Scorito altijd om wie van de dure renners je durft thuis te laten (Thomas had idd nog wel in dat skip-lijstje gemoeten). Ik heb zelf dus Pogacar, Alaphilippe, Carapaz, WvA, Ewan, Demare, Sagan en Roglic. Dat is 40m voor 8 renners, waarmee je volgens mij nog 16m over had voor de overige 12, waarmee je keuze dus behoorlijk beperkt wordt. Meerdere renners in de 2-3m regio (Cavendish, VDP, Merlier, Philipsen, Matthews, Colbrelli, Kelderman, Gaudu etc.) worden dan al bijna onmogelijk.

  Ik denk dat het achteraf gezien niet slim was om zowel Ewan als Demare mee te nemen, want minimaal 1 van de 2 was zijn geld nooit waard geweest (en nu uiteraard allebei niet). Maar doordat ik die keuze niet durfde te maken (waren wat mij betreft de 2 grootste favorieten voor groen), zit ik nu met een team met een paar behoorlijk prijzige renners die tegenvallen, maar waar ik vooraf ook al mijn twijfels over had (Van Poppel, Hamilton bijv.). Als ik Demare had thuisgelaten (had Ewan denk ik boven hem verkozen), dan had ik ruimte gehad om een paar upgrades uit te voeren en daar had Cav sowieso bij gezeten (die wilde ik wel maar kreeg ik er budgettair nu niet in). Philipsen heb ik nooit in mijn team gehad. Maar goed, misschien had ik dan ook Vingegaard “geupgrade” en was ik nu verder van huis ;) Altijd wel leuk om over te filosoferen iig!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #711578

  Sta nu “slechts” op 95,7%, ondanks dat ik de top 5 van het AK in mijn team heb. Normaal gesproken is dat wel garantie voor een bekertje, maar dat blijft nu nog ff afwachten, gezien de genoemde situatie met Pog en alle etappes die naar de vluchters gaan (en geen Cav & Philipsen in mijn team). En absoluut geen spijt van Carapaz! Zijn vooralsnog beperkte hoeveelheid punten is jammer natuurlijk, maar hij is alsnog een betere keuze dan alle andere renners die je had kunnen pakken rond dezelfde prijs ;) Tenzij je Van Aert geskipt hebt om Carapaz te kunnen nemen uiteraard…

  Ondertussen ook wel 7 uitvallers a 23,5 miljoen in mijn team. De mensen die minstens 1 van Ewan, Demare, Sagan of Roglic geskipt hebben, zijn spekkoper.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709317

  Laatste afweging voor vandaag: Danny van P0ppel of Rigoberto Uran voor de 8 “zekere” puntjes.. ik neig momenteel naar het laatste, maar dan zul je natuurlijk net zien dat Van Poppel deze keer wel meedoet :p

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709187

  Viel me wel op dat toch nog best veel mensen een andere captain dan Pogacar hadden gespeeld.. Met die vluchters moet je toch net een beetje dat geluk hebben dat jouw man meezit en dat ie dan ook nog voorop blijft.. Voor de rest zit de stijgende lijn hier er wel in met de vier sterkste klimmers (Pogacar, Vingegaard, Uran, Carapaz) in mijn team. Dat was ook wel nodig, want zonder VDP, Merlier en Cav was de eerste week geen vetpot. Bekertje lijkt nu weer in zicht!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #709004

  Dit wordt een heel pijnlijk verhaal met Van Aert op de bank :D

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #708837

  Blegh, Van Aert en Cosnefroy op het bankje :p

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #708214

  Pogacar met 16 “vaste” punten zou ik geen “armoede” noemen hoor :p En O’Connor met 10 “vaste” punten is ook prima. Ik houd voor mezelf iig altijd de richtlijn aan dat als ik renners met 10+ “vaste” punten moet banken in dit soort etappes, dat ik teveel sprinters in mijn team heb ;) 8+ “vaste” punten is prima als opvulling. Cattaneo heeft er maar 6, maar wel kans op teampunten dus dat is nog ok. Uran is wel een beetje magertjes als je die vandaag moet opstellen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #704217

  Ja, dat is natuurlijk wel (pool-wise) het treurige van dit soort ontwikkelingen. Mensen die dus vooraf foutief hadden geredeneerd dat Ewan af ging stappen en niet voor groen zou gaan, worden nu in feite “beloond” terwijl het er tot die val eigenlijk uitzag alsof ze keihard zouden worden afgestraft. Kan zo tientallen procenten in Scorito eindresultaat gaan schelen voor de mensen zonder Ewan :)

  Maar goed, zoals door anderen ook al aangegeven: de impact op de pooltjes is wel het minst belangrijke van deze hele situatie.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #704066

  Geloof dat Kelderman zo’n beetje de enige renner is die nog geen pech heeft gehad! :p

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703431

  Rowe, Van Baarle en Castroviejo brengen ‘m terug, maar het is vooral de vraag wat de schade is..

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703335

  @Mindless:
  Dit is mijn inschatting:

  Hartstikke overduidelijk: Ewan, Demare, Sagan
  Zeer waarschijnlijk: Cavendish, Bol, Pedersen, Matthews
  50/50: Van Aert (als ie sprint: hartstikke overduidelijk, anders niet), Degene die sprint van Merlier/Philipsen wel top 10, de ander niet ;)
  Geen top 5, maar wel top 15: Colbrelli, Bouhanni, Van Poppel, Greipel, Coquard
  “Sprinters” eerder buiten de Scorito-punten, dan top 10: Walscheid, Laporte, Mezgec, Cort, Aranburu, Boasson Hagen, Van der Poel

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703316

  @Anton: Ewan is idd wat mij betreft favoriet voor groen en Demare een goede tweede. Sagan en Matthews de outsiders (maar met dit parcours wel in het nadeel t.o.v. sprinters met meer topsnelheid). De rest is m.i. kansloos nu (of Alaphilippe en VDP moeten opeens mee gaan sprinten ofzo ;))

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703300

  Wat betreft Colbrelli: waarom hij wat mij betreft “meh” is, is niet omdat ie niet gewonnen heeft de afgelopen etappes, maar omdat zijn groene trui ambities nu wel in de ijskast kunnen (gisteren ook geen punten bij de tussensprint bijv.). Tel daarbij op dat hij in een echte massasprint toch niet gaat winnen, en dan kom je dus in de situatie waarin ie niet meer elke sprint volle bak gaat rijden, maar mogelijk gaat focussen op een paar specifieke sprints om mogelijk een etappe te winnen.. En dat wil je bij Scorito dus net niet.

  Zelfde soort verhaal bij Hamilton: het zorgelijke is niet dat ie geen punten pakt in deze 2 etappes, want ik had hem idd toch niet opgesteld. Zorgelijk is wel dat ie nu al 2x tijd verliest en dus minder lijkt dan zijn concurrenten voor top 10. Dat kan misschien nog wat herstellen richting de bergen, maar meestal valt dat tegen in de Tour. Als hij zo doorrijdt, dan kan ie ook best nog plek 15 in het klassement pakken en 3e/4e bij de witte trui ofzo, maar dat wil je ook bij Scorito dus net niet, omdat 15e klassementsrenners in veel bergetappes 0 of heel weinig punten is… Dan kun je beter als een Woods op 10 minuten staan en vanuit een vlucht wat proberen dan dat je aanklampt voor schamele puntjes..

  En bij allebei geldt dat ik ook nog een premium voor hen heb betaald. Voor de klimmers/klassementsmannen heb ik 1m als basis aangehouden en alleen de renners erin geklikt waarvan ik verwacht dat ze hun meerprijs t.o.v. die 1m categorie (Haig, Mollema, Higuita, Bilbao) waard zijn. Bij Hamilton heb ik dus wat dat betreft in mijn ogen 500k weggegooid (en ook al vooraf was hij m.i. de meerprijs eigenlijk niet waard).

  Bij de sprinters 1,5m als referentiecategorie (Bouhanni, Laporte, Van Poppel, evt. Walscheid). Voor Colbrelli 1m extra betaald, maar of hij die 1m nu waar gaat maken t.o.v. bijvoorbeeld Laporte (die ik niet heb): twijfelachtig.

  Maar goed, er kan nog van alles gebeuren uiteraard!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703262

  @Nasibal: yes, alleen de spelletjes die ik gratis kan doen en stop er een stuk minder tijd in dan voorheen :)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703257

  @La Primavera: Nee, Haig zou je idd niet opgesteld hebben.. en die upgrade van Higuita naar Uran komt nog wel goed.. Ik baal er wel van dat ook ik die Hamilton heb genomen uiteindelijk. Die was eigenlijk gewoon te duur.. Had beter Kelderman en Mollema of Higuita kunnen doen i.p.v. Woods/Hamilton, maar ik durfde Kelderman (en ook Porte en Thomas bijv.) niet aan gezien de hectiek in de eerste etappes in de Tour en reputatie als iemand die er dan vaak bij ligt.. maar goed, dan zul je altijd zien dat Woods er dan wel bij ligt en Kelderman niet natuurlijk ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703246

  Ik stel Wout ook gewoon op vandaag hoor.. Alternatief is 4 “zekere” punten voor Roglic, of gokken op teampunten voor Asgreen als Cavendish wint.. Dan denk ik dat de kans dat Wout stiekem toch meesprint omdat die bonificaties best interessant zijn als je geel wilt na de tijdrit reëler is en ook nog eens veel meer punten waard. Mocht ie echt daad bij het woord voegen en niet meesprinten, dan kan ik morgen altijd nog op safe gaan.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703239

  Door drukte en ziekte de afgelopen dagen eigenlijk geen tijd voor het forum (of Scorito) gehad. Had mijn team ook al sinds woensdag staan, maar kon het uiteraard niet laten om zaterdagochtend nog een (tot nu toe) domme wissel te doen: Gaudu, Mollema, Higuita OUT, Woods, Vingegaard, Hamilton IN. Woods uiteraard opgesteld 1e etappe en 2e niet :p Maar goed, het is nog ver naar Parijs en ik moet zien hoe lang Mollema en Higuita dit niveau vast kunnen houden. Deze eerste 2 etappes waren perfect voor hen natuurlijk. En Vingegaard zou nog eens een hele mooie kunnen worden, maar Gaudu zag er ook sterk uit tot nu toe… nog even afwachten dus! Maar de 7e plek van vorig jaar zit er al niet meer in iig, met al 6 “meh”-tjes in de 1e 2 dagen ;)

  Klassementsteam:
  Pogacar
  Roglic
  Carapaz
  Alaphilippe
  Uran
  Woods (meh)
  Vingegaard
  Hamilton (meh)
  Haig
  O’Connor (meh)

  Sprint team:
  Ewan
  Demare
  Van Aert (meh)
  Sagan
  Colbrelli (meh)
  Bouhanni
  D. van Poppel

  Overig:
  Asgreen
  Izagirre
  Cosnefroy (meh)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #698780

  Nou jongens, geen Sam Bennett, maar wel Mark Cavendish bij DQS ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #693389

  Heb op http://starlynk.nl/Scorito/ nu de renners staan voor de Tour voor de mensen die graag willen copy-pasten naar Excel ;)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #685710

  Aantal renners in Top 25 klassement:

  Bike Exchange: 4 (Yates, Schultz, Kangert, Nieve)

  Jumbo-Visma: 3 (Foss, Bennett, Bouwman)

  Ineos: 2 (Bernal, Martinez)
  Bahrain: 2 (Caruso, Bilbao)
  Astana: 2 (Vlasov, Izagirre)
  Trek: 2 (Ciccone, Nibali)
  Deceuninck: 2 (Almeida, Evenepoel)

  EF: 1 (Carthy)
  DSM: 1 (Bardet)
  UAE: 1 (Formolo)
  Israel: 1 (Martin)
  FDJ: 1 (Valter)
  Alpecin: 1 (Vervaeke)
  EOLO: 1 (Fortunato)
  Movistar: 1 (Pedrero)

  Zegt natuurlijk niet alles (niet iedereen rijdt voluit naar de streep elke dag), maar denk dat BEX in de basis ook in 2021 nog een prima klimteam heeft ;)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,946)

Headlines