Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 55)
 • In reactie op: De befaamde 30 km/u #821421

  Ik ga er even vanuit dat je in je eentje fietst. Het hangt er dan ook wel vanaf waar en wanneer je fietst. Op een rustige dag op het jaagpad of op een drukke dag door de stad, dat scheelt nogal allemaal.

  En wees gerust, veel lui zetten hun Strava ook tijdig aan en uit, zodat de langzame stukken niet mee worden gepakt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #562689

  Dylan moet kijken waar de kansen liggen.

  Dat is dit jaar in mindere mate in de Tour. Natuurlijk kijk je ook naar rendement. Groenewegen heeft met z’n trein één ritzege gepakt in de Tour. Daarvoor ga je niet je klassementsambities frustreren.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490609

  @debarreman:

  Evenepoel zit prima bij Quick Step. Evenepoel heeft als voordeel dat hij relatief laat met wielrennen is begonnen en dat zijn vader ex-prof is.

  Keuze voor QS is ook een verstandige geweest i.p.v. naar UAE of zo te gaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490409

  Poels was deze Tour minder dan voorheen. Maar dat geldt eigenlijk wel voor bijna alle INEOS-knechten. Dylan van Baarle was de uitzondering.

  Ik zie Sunweb Poels nog wel halen als ’n soort van pseudo/wannabe kopman. Daar is Poels compleet ongeschikt voor, maar Sunweb moet iets natuurlijk als Dumoulin vertrekt. Laten ze voortaan het klassement schieten? Of gaan ze nog op zoek naar iemand waarvan ze hopen dat ‘ie mee kan doen? Grof geld kan er niet betaald worden en de ploeg werkt op een bepaalde manier dat renners als Carapaz en Landa natuurlijk nooit gaan komen.

  Dan kom je toch een beetje uit bij renners die er of nog lang niet zijn of renners waar niemand anders wat in ziet als kopman.

  Dus zie Poels daar nog wel heen gaan als INEOS hem niet verlengt.

  Verder is in België de druk op renners inderdaad enorm. Al vanaf de nieuwelingen en de junioren. Daar zijn heel wat renners al aan kapot gegaan. Verwacht wordt dat ze zich overal laten zien. Als jongere al. Van buitenlandse koersen tot aan belangrijke Belgische koersen tot aan de lokale kermiskoers waar de fanclub sponsort.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490353

  Kan goed zijn dat ‘ie Poels haalt voor eendagswerk. Waalse klassiekers, wat aanvallender rijden in de Tour. Lefevre is niet gek. Als hij voor een klassement wil rijden, dan is dat met Alaphilippe, niet met ’n gemankeerde renner als Poels die gewoon ongeschikt is als kopman voor een grote ronde. Kan me ook amper voorstellen dat Lefevre de hoofdprijs neertelt voor Poels.

  Kittel hoeft van mij niet naar Jumbo. Hij had er geen zin meer in. Dat is meestal het begin van het einde. Heb liever dat ze de centen en energie steken in renners die er wel zin in hebben. Als Groenewegen in 2020 niet naar de Tour gaat en de Giro en Vuelta doet, kun je Kittel ook in geen enkele grote ronde opstellen. Geen idee wat ze ‘m dan allemaal willen laten rijden? De Scheldeprijs en de ZLM tour?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490060

  Dat vind ik nog wel wat anders.

  Dumoulin en Poels hebben ’n leeftijd waarop je kunt zeggen dat ze in hun beste jaren zitten en dat als ze wat willen, het dan moet gebeuren.

  Van Aert en De Plus zijn nog jong.

  Dumoulin en Sunweb is daarnaast uitgewerkt. Dumoulin zit daar al jaren en de koek is daar op. Hij kan beter kiezen voor een ander type ploeg en een ploeg waar hij beter omringd is dan met figuren als Oomen en Roche. Van al wat er nu bij Sunweb rijdt (op Dumoulin na) zou niemand in 2020 de Tour selectie van Jumbo halen.

  Van Poels denken sommige mensen dat hij als kopman kort kan eindigen in een grote ronde. Denk zelf dat hij niet echt met de druk om kan gaan. Zie onder meer het WK. Poels is de eeuwige knecht, die soms even een rit moet kunnen laten schieten om dan daarna tot bijna het einde zijn kopman bij te staan. Maar als je inschat dat hij wel met de druk om kan gaan en het de moeite is om zelf voor een top 5 te rijden in de Giro of Vuelta, dansnap ik de redenatie wel.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490032

  Ja, dat is enorm vervelend.

  Waar zou De Plus dan kopman moeten worden? Die kerel is 23 en zit prima bij Jumbo. Beste gewoon rustig brengen. Nu knechten, straks vrijbuitersrol of zelf eens wat proberen in kleinere rittenkoersen. Kun je daarna nog altijd zien. Lijkt me beter dan bij een zwakkere ploeg kopman gaan spelen voor de Tour en dan 15e worden.

  Van Aert zit ook goed bij Jumbo. Er is meer dan de groene trui. Het voorjaar bijvoorbeeld. Heeft pas net in feite een bewuste keuze gemaakt voor Jumbo die goed uitpakt. Waarom zou ‘ie dan nu moeten naar pakweg Lotto of zo?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490026

  Van Aert was de motor in de ploegentijdrit, deed lange beurten, won een etappe…

  Jansen viel me tegen. Zwakste schakel in de sprinttrein. Sprinttrein die overigens niet goed uit de verf kwam. Vind het raar dat iemand dan ’n 8 krijgt en ’n ander die langere beurten doet, de motor is en zelf wint 0,25 hoger slechts.

  Mag allemaal, maar het past dan niet om te stellen dat anderen niet sporen omdat bv, Jansen een 7 of lager krijgt. Terwijl er best goede argumenten zijn om de conclusie te trekken dat hij zeker geen dikke prima als beoordeling hoeft te krijgen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490021

  Pardon? Iemand die Jansen een 8 geeft en Van Aert dan een 8+ is dat wel?

  Iedereen een 8 of hoger is wat teveel met een Jumbo-brilletje op denk ik.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #490006

  Ja, parodie op zichzelf die kale. Totaal niet grappig.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489990

  Groenewegen: 5,5. Ik vind 1 rit gewoon onvoldoende voor iemand als Groenewegen. Zeker ook als je kijkt naar de manier waarop er wordt verloren.

  Teunissen: 7,5. Geweldige ritzege plus gele trui, maar als onderdeel van de sprinttrein onvoldoende.

  Van Aert: 9,5. Super. Geweldige teamkracht en ritzege.

  De Plus: 8,5: geweldige knecht voor Kruijswijk geweest.

  Martin: 7: essentieel onderdeel van de ploeg wel, denk ik. Jammer dat hij zich uit de tent liet lokken en naar huis moest.

  Bennett: 7,5. Prima knecht.

  Jansen: 5. Vond ‘m niet goed functioneren als onderdeel van de sprinttrein.

  Kruijswijk: 8,5. Podiumplek in de Tour, maximale eruit gehaald, denk ik.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489957

  @Assen: geen enkele, maar dat zijn ook geen ploegen met een kandidaat Tour-winnaar.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489940

  Sommige dingen lossen zichzelf op.

  Met Dumoulin erbij kun je voor geel gaan. Die hele sprinttrein hoeft niet mee voor dat ene ritje dat Groenewegen heeft gewonnen. Kun je beter voor geel gaan rijden en een extra mannetje bergop of een tempobeul meenemen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489691

  @Johnny7: 3 kopmannen? Als Dumoulin komt is er maar één kopman en dat is Dumoulin. Dat is de enige die echt mee kan spelen voor de overwinning in de Tour.

  Voor Kruijswijk is deze 3e plek echt wel de max. Als Dumoulin meedoet en bv. Pinot niet uitvalt, wordt ‘ie 5e. Kruijswijk kan best als meesterknecht voor Dumoulin mee naar de tour. En als het dan anders loopt dan gepland, kun je nog altijd zien.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489596

  Ik denk dat Dumoulin in elk geval de voornaamste uitdager is van Bernal. De andere twee rijden bij INEOS: Thomas en mogelijk Froome.

  Laten we ook niet vergeten dat Dumoulin vorig jaar gewoon 2e werd in de Giro en in de Tour. Voor Roglic en ook dik voor Kruijswijk.

  Roglic vond ik tegenvallen. In een Giro met weinig echte klassementstoppers. Ik schat Dumoulin hoger in dan Roglic. Of Dumoulin beter kan klimmen dan Bernal? Geen idee. Denk dat Tom Dumoulin in vorm op dit moment wel de beste klassementsrenner is die niet bij INEOS rijdt.

  Verder wel voor een groot deel eens. Aan de hand van het parcours kijken wie waar rijdt, maar neem aan dat ze geen forse investering in Dumoulin doen om hem de Vuelta te laten rijden. Zou in de Giro ook maar 1 van de 3 laten rijden, om zo de 2 anderen voor de Tour te houden.

  In reactie op: Onzichtbare tourrenner #489594

  Tattoo Koen ook alleen maar in beeld geweest eigenlijk met een valpartij en toen hij snel werd gelost bij de ploegentijdrit.

  In reactie op: Onzichtbare tourrenner #489581

  Definitie van onzichtbaar is niet gezien. Noch in positieve zin noch in negatieve zin. Dus niet aangevallen, niet echt zichtbaar op kop gereden, geen top 10 gepakt, etc.

  In reactie op: Hittegolf #489557

  De politiek doet toch niks anders dan mensen in de portemonnee te pakken? Vroeger heette dat socialisme, nu is er een groen sausje overheen gegoten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489556

  In 2020 is Groenewegen in elk geval kansloos voor het geel, aangezien het meteen omhoog gaat. Misschien dat hij dan wat meer te porren is voor een combi Giro – Vuelta.

  Of hij dopt z’n eigen boontjes in de sprints. Zo geweldig liep die sprinttrein met Jansen en Teunissen nu ook weer niet.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489547

  @Rennerske: nee, dit is niet de Tour van Jumbo. De Tour van geen enkele ploeg eigenlijk.

  INEOS 1 en 2, maar vond ze niet zo dominant als in de beste dagen van Sky.

  Volgend jaar Tom Dumoulin erbij en dan kan Jumbo gewoon voor de winst rijden. Weet niet of Dumoulin bergop sterker is dan Bernal, maar met de Plus, Bennett, Kruijswijk, van Aert en Gesink heeft hij wel super knechten. Vraag is wel wie ze thuis gaan laten. Jansen lijkt me een zekerheidje om thuis te laten, maar Groenewegen zal ook wel graag Martin en Teunissen mee willen. Martin ook wel handig in de ploegentijdrit.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #489303

  @na die modderstromen met stenen erin had ‘ie inderdaad de conclusie moeten trekken dat het peloton inclusief karavaan hier niet overeen kon.

  Als je dan kritisch wilt zijn, beter de focus verleggen op bv. waarom niet eerder gemeld dat de finish zou liggen op de top. Of waarom hier vooraf blijkbaar niet over nagedacht is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #489283

  INEOS wil natuurlijk dat G wint. En hebben het liefst Alaphilippe zo snel mogelijk knock-out.

  Jumbo wel aardig in de mogelijkheden beperkt natuurlijk door gisteren de finish met terugwerkende kracht te bepalen, vandaag de rit te beperken tot ’n afstand van een juniorenkoers en morgen nog een nietszeggend criterium.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #489279

  Ach, juist leuk dat iemand als Ducrot een afwijkend standpunt inneemt. Op basis van de eerste beelden ook geen gek standpunt natuurlijk. En je zit dan ook midden in de teleurstelling.

  Het is en blijft een enorme anti-climax dit laatste Tour-weekend. Veel mensen vakantie en gaan er eens lekker voor zitten voor 2 Alpen-ritten en dan krijg je een ritje van 59 km voorgeschoteld en een ritje waarbij de finish met terugwerkende kracht wordt bepaald.

  Wat onderlinge strijd tussen verslaggevers maakt het juist ook leuk. Kroon en Van Babbelghem, dat gaat bijvoorbeeld ook prima.

  Dijkstra vind ik wel slecht overigens. En aan het commentaar op Sporza kan het allemaal helemaal niet tippen.

  Ben ook een Brabander en heb meer met Vlaanderen dan met alles boven de rivieren. Ben graag in Vlaanderen en het liefst zo min mogelijk in steden als Amsterdam. Vind het ook altijd genant die Randstedelingen in Vlaanderen en Brabant.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #489277

  Gert Jacobs vind ik iets teveel een parodie op zichzelf.

  Avondetappe zat er weer flink naast inderdaad. Vind Danny Nelissen sowieso een aanfluiting.

  Vive le Velo is en blijft aanmerkelijk minder dan het vroeger was, toen hadden de Belgen echt ’n goed Tour-programma in de avond. Nu is het maar matig. Zeker als je niks hebt met figuren als Planckaert.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #487251

  Traksel is over alles enthousiast. Hij vertelt het allemaal een beetje alsof hij z’n kinderen voor leest uit een sprookjes boek van Grimm.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 55)

Net binnen