Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 492)
 • In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825762

  @ketjap,

  Na week 1 heeft hij waarschijnlijk 2 minuten te pakken op Yates. Kijken wie dan de knecht is 😁

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #824949

  Alleen EF nog. Irritant is dat altijd dat die Vaughters tot een minuut voor de Grand Depart wacht met het bekend maken van de selectie. Al snap ik het vanuit marketing oogpunt ook wel weer.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701940

  Thomas was m’n grootste twijfel, aangezien ik het bergop nog niet echt overtuigend vind. Gaudu baal ik erg van dat ik ‘m er niet in heb weten te passen. Daar verwacht ik wel wat van. Heb nog een last minute wissel Greipel, Gaudu, Demare voor Pedersen, Thomas, Laporte, overwogen.. maar het was me toch iets te 5 voor twaalvig. Maar goed, met dit team zal het vast ook een leuke tour worden. Succes allemaal en vooral veel plezier!

  Bergjes:
  Pog
  Rog
  Carapaz – Dé uitdager
  Porte – Voornamelijk vanwege de twee tijdritten
  Thomas – Ondanks dat ik ‘m niet zie winnen, blijft hij toch erg veelzijdig
  Kelderman – Voornamelijk vanwege de twee tijdritten
  Woods – Oogt toch erg sterk dit jaar
  O’Connor – Goed herstelvermogen, gaat een top 3e week rijden
  Haig – Hopelijk wat Bahrein ketonen ingenomen
  Hamilton – Opvangen van gemis Gaudu

  Sprinten:
  Ewan – Kopman
  Sagan – Zie het als een goedkope Demare. Kan in etappe 1/2 hopelijk voorsprong nemen voor groen
  Pedersen – Ik vind hem toch 1 van de 6 snelsten en in tegenstelling tot Merlier zie ik ‘m elke etappe sprinten
  Colbrelli – Veelzijdig
  v Poppel – Degelijke topt 10er
  Bouhanni – Fingers crossed
  Laporte – Fingers crossed

  WvA – Mogelijke sprintkansen haalde me toch over de streep.
  Kragh – Top 5 tijdrit in dit veld en degeljke aanvaller week 2/3
  Asgreen – Top 5 tijdrit in dit veld en degelijke aanvaller week 2/3

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700534

  Mijn selectie staat redelijk. Heb nog twee varianten over.

  1: Thomas, Demare, Kelderman
  2: Porte, Sagan, Alaphilippe

  Vind het verschil tussen Thomas en Porte niet dusdanig dat het echt 2.5mn. waard is, maar verwacht Porte eigenlijk toch wel vooral dienend, waardoor ik ‘m niet echt zie sprinten om de plekkies. Dat icm dat Thomas echt wel significant beter is in de heuvelachtige ritten, kan toch wel voor wat verschil zorgen.

  Anderzijds is Alaphilippe tov Kelderman natuurlijk ook wel een verschilmaker in de eerste week en in etappe 14 en 16 zie ik ook niet veel betere alternatieven dan dan Ala (vermoed dat hij na etappe 8 of 10 wel klaar is met z’n algemene klassement en dus voor de vlucht gaat kiezen).

  Al met al zal het niet ver van elkaar zitten vermoed ik, en zal het vooral een keuze op gevoel gaan worden, waarbij het tussen mijn chauvinistische inslag en m’n Alaphilippe fanschap zal gaan. Of is er hier iemand met een sterke voorkeur die me kan overtuigen (met de disclaimer dat het natuurlijk van de rest van m’n team afhangt).

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700421

  Die Belgen blijven hem natuurlijk constant vragen over de groene trui en sprinten en zo, dan geef je gewoon antwoord en komt er soms iets uit dat dan weer een eigen leven gaat leiden. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij gewoon voor de heuvel- en tijdritten gaat en wellich verderop in de Tour een aantal keer zal meesprinten. Lijkt me zeer logisch om je er in de eerste zenuwachtige sprintritten niet tussen te smijten als je Tokio in je hoofd hebt. Jumbo zal ‘m ook rustig willen houden, ivm ‘het grote doel’.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700418

  @Michiel,

  Bjerg vind ik inderdaad een beetje overschat qua tijdritcapaciteiten. Poga zet ik ook wat lager op dit parcours. Sutterlin en Durbridge kunnen op het lange werk ook verassen. Vingegard is voor mij een vraagteken op dit parcours, maar op geaccidenteerd terrein kan hij top 10 rijden. Voor de rest een prima lijstje lijkt me.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700019

  Voor wat betreft Ewan, Sagan en Demare is wel redelijk in te schatten wat je er aan hebt toch?

  Ewan zal vermoedelijk wel 5x top drie sprinten en 2x een plek 8-10 hebben oid. Kom je op zo’n 250-280 punten uit etappes. Vermoedelijk zal hij ook wel in 3 of 4 van deze etappes punten pakken voor de puntentrui. Kom je rond de 300 punten uit. Evt nog wat puntjes voor een 3e-5e plek puntentrui. En je zit zo rond de 350 punten.

  Sagan zal meer rond de 35 punten per sprintrit pakken, maar heeft wel etappe 1 + 7 als potentiele bonus. Kom je zo rond hetzelfde aantal punten uit als Ewan uit etappes, misschien iets lager als hij zn ketting weer eens kapot trapt of in de clinch raakt met iemand. Verwachte aantal truipunten is dan wel weer wat hoger, al heeft hij dit jaar met Demare wel stevige concurrentie. Maar goed, laten we zeggen, dat hij in 6 etappes 6 punten pakt van de puntentrui en aan het eind van de rit nog 60 voor een 2e plek. Kom je zo rond de 370-400 punten uit. Ongeveer wat hij in de giro ook pakt de afgelopen 2 jaar.

  Al met al lijkt me qua prijs/kwaliteit Sagan dan toch de betere keuze. De doorslaggevende factor voor Ewan kan echter het kopmanschap zijn. Het lijkt me nog niet helemaal duidelijk wat de verhouding gaat zijn tussen Merlier/Cav/Demare en een paar 4e plekken voor je kopman dat loopt al snel in de papieren.

  Dus, wil je een beetje rustig de tour door dan zou ik Ewan kiezen. Wil je voor maximum upside dan zou ik Sagan kiezen en hopen dat je alternatieve kopman steady snel blijkt te zijn.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699737

  Oké dan kies ik Hamilton. Nu moet jij kiezen:

  De commentaarbox van Maarten Ducrot en Herbert Dykstra bevind zich de komende 5 jaar in jouw hoofd óf alle wielerkoersen die je in de toekomst kijkt worden verslagen door Stef Clement..solo

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699735

  Is Gaudu vs Hamilton niet een typisch geval van het ‘doorpuzzeleffect’?

  Het is natuurlijk heel fijn als je net een puzzelstukje vind waardoor je die ene dure sprinter toch kunt kopen, maar Gaudu was hier toch één van de eersten die werd opgeschreven. Bevestigd behoorlijk sinds de Vuelta, rijdt aanvallend en heeft ook nog flink wat team-/truipunten potentieel. Toch werd ik net wel even heel gelukkig toen ik de wissel uitprobeerde en zag hoeveel mogelijkheden het elders in m’n selectie gaf. Ineens zag ik het helemaal voor me.. die Hamilton die gaat vlammen, dat was vorig jaar zonder pech gewoon de Hindley van de Giro geworden.. totdat… ik wederom ergens 500k tekort bleek te komen voor een upgrade…toch maar weer doorpuzzelen..

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699296

  Wel blij met die pooltips. Aan Uran, Kelderman en Woods had ik helemaal niet gedacht! Dat zijn nou net de talentjes die je scout door naar zo’n filmpje te kijken en die bij anderen onder de radar blijven!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699257

  edit: toch een beetje een dubbel verhaal, tov eerdere discussie.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676329

  “Ik mik duidelijk niet op groepssprints, integendeel, ik werk eraan om een ​​paar kg meer te verliezen en competitiever te zijn in beklimmingen van 8-10 km”

  Ene Chris Froome viel ooit een paar kilo af tussen Barloworld en Sky en dat bleek het verschil te zijn tussen meedraaien in de grupetto en grote rondes winnen. Ik sluit niet uit dat Fiorelli die roze trui gewoon gaat pakken vandaag hoor!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676207

  Vond dit ook wel een aardig artikeltje.

  https://www.cyclingnews.com/features/nowhere-to-hide-sestola-finale-offers-first-test-for-giro-ditalia-gc-contenders/

  Uit onderstaande quote van Bramati merk ik op dat DQS er wel voor wil gaan vandaag. Zie dit toch voor de klassmentsmannen zijn.

  “Ganna is certainly in condition, but the last climb won’t be easy,” Bramati told RAI. “But we also saw the young rider from Jumbo [Foss] do a good time trial, so they might be the team trying to control the race to take the jersey. We’re just behind them, so if there’s a chance, then why not try to take it.”

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676155

  De referentie naar de eerste etappe van vorig jaar in de Buelta lijkt me wel een mooie. Zelf m’n bedenkingen of ringelssnor weer zo goed gaat zijn, heeft hij bergop tegen dit soort kleppers toch ook weer niet heel vaak laten zien, maar goed zet ‘m er toch maar in. Die 2.5km afdaling/vlak op het einde plus slecht weer kunnen wel voor iets meer conservatisme zorgen bij de klassmentsmannen. Dat kan dan misschien net het scenario zijn waardoor een Bilbao/Mollema/Grosschartner/Ciccone met superbenen onverwacht een eerste succes boekt #GoBauke! Zou het overigens Dan Martin vandaag ook wel gunnen, las dat hij nog nooit een rit in een grote ronde heeft gewonnen en vind dat het hobbelpaard na al z’n ereplaatsen en zwoegwerk wel een succesje toekomt!

  Heel benieuwd wat de verhoudingen gaan zijn.

  Yates (c)
  Evenepoel
  Almeida
  Vlasov
  Carthy
  Martin
  Sivakov
  Bilbao
  Grosschartner
  Bank; Fabbro, Cepeda, Guerreiro

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #672407

  @Condor

  Ik snap die voorkeur voor Ganna niet zo. Gaat dat in etappe 1-3 echt zoveel punten opleveren dat je er 3mn in wil investeren? Voor 3mn. kun je ook een Nizzolo/Groenewegen/Merlier kopen en een team met 7 sprinters opstellen aangevuld met DQS mannen of een verdwaalde Lotto Soudaller. Dan mis je natuurlijk wel de punten van etappe 1, maar dat haal je ergens anders wel weer terug.

  Later in de ronde kun je Ganna wel opstellen als Bernal JK + AK pakt, maar dat kost dan wel een plekje en ik zie Ganna in pricinpe toch niet echt zelf punten pakken in de type etappes waar ik Bernal verwacht. Met Sivakov is het voordeel dat je die dan juist wel opstelt. Of mis ik iets?

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #672353

  Theoretisch kan dat zeker, maar in eerdere grote rondes was Bernal vooral in de derde week erg sterk. Tel daarbij op dat voor Yates en Almeida het omgekeerde geldt en dat Evenepoel wel een voorsprongetje gaat pakken in de TT en ik schat de kans op Bernal in het roze voor de derde week redelijk klein in.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #672345

  @Daan
  Sivakov reed in de voorbereiding op de Tour van vorig jaar vrij sterk en liet in de TotA in rit twee zien dat er behoorlijk wat power in zit. Verder is het een welbespraakte gast met bravoure. Dat zijn denk ik de argumenten vóór.

  Scorito-wise is het natuurlijk fijn dat hij ploeggenoot is van Bernal. Mijns inziens is het gunstigste scenario dat Bernal wél op afspraak is, en Sivakov als teamgenoot meedoet voor een top 10 plek. Dan is het voornamelijk in de laatste week kassa, eerder zie ik Bernal het roze niet pakken. Als Ganna dan de tijdrit ook nog wint, dan heb je ook de eerste week aan Sivakov nog een aardige. Je zou kunnen zeggen, ‘ja maar dat heb je met Masnada ook alleen dan voor een miljoen minder.’ Daar zit ook wat in, maar Sivakov schat ik voor een AK wel iets hoger in als tweede man, en het kan juist ook een aardige downside minimizer zijn voor degenen die Bernal niet opnemen in hun selectie.

  Als Bernal niet op afspraak is, dan vind ik Sivakov niet een uitgesproken betere optie dan andere renners rond die prijsklasse. Oke hij doet mee om de jongerentrui, maar reken eerst maar eens af met Eddy Evenepoel, J. Hindley, Vlasov en Almeida. Deze vier heren hebben volgens mij wel aangetoond over drie weken regelmatig te kunnen presteren, Pavel nog niet echt.

  Sidenote: Ik heb T. Dekker ooit eens horen zeggen dat hij Sivakov kansloos acht om ooit podium te rijden in een grote ronde vanwege zijn gewicht (72kg schoon aan de haak volgens PCS, al lijkt me dit niet veel zwaarder dan Tom Dumoulin bijvoorbeeld). Met een dergelijk postuur geloof ik zelf wel dat je bijzondere dingen moet doen om écht hoge ogen te gooien in een drie-weekse ronde door de bergen. Zeker deze giro met die zware laatste week. Dat hij als kopman naar voren wordt geschoven zegt me niet zoveel. Ieder team wil tegenwoordig twee renners kort houden in het AK. Om dezelfde reden zie ik ringel S, Bilbao en misschien zelfs een Schultz er ook niet gelijk met de pet naar gooien.

  Kortom, het kan dooien, het kan vriezen, maar ik kan er wel inkomen dat sommige mensen Sivakov in hun team willen opnemen.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #624933

  Zonneveld die weer eens een ‘waaieralarm code rood’ de wereld inslingert. Richard ‘el Chapo’ Carapaz met een it ain’t over till it’s over interviewtje.. Ik zit er klaar voor vandaag!

  Het zal wel alle ogen op Movistar zijn, maar vanuit andere ploegen zou er in principe genoeg motivatie moeten zijn om allianties te smeden. Uitvallen van LL Sanchez is wat dat betreft dan wel jammer, want Astana leek me de gedoodverfde andere ploeg om mee te doen.

  Rogla, Kuss, Carapaz, Martin, Mas, Valverde, Soler, Vlasov en Aranburu (dan toch), staan er hier in. Twijfel nog of ik Soler kopman ga maken, om zo vanaf plekje 76 nog wat dichterbij de top 10 te komen. Veel plezier met de koers allemaal!

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #622568

  Top 10 algemeen was in zicht, maar met Soler & Gaudu op de bank wederom verkeerd gegokt vandaag. Pijnlijk 😅

  Wel mooi om de emotie bij Gaudu te zien overigens.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #618755

  Verwacht ergens toch wel dat Movistar de koers hard gaat maken. Dit is dé kans voor Bala om nog een rit te pakken, en we weten allemaal wat de invloed van die man in de ploeg is. Desondanks neig ik er toch naar om Boeroe Boeroe kopman te maken. Klimmetjes lijken me echt minder zwaar dan in eerdere dagen. Grootste risico is dat hij mee gaat in de vlucht en dan teruggepakt wordt. Lastig, lastig.

  Laatste plekje blijf ik ook lastig vinden. TD (safe), Vlasov, Champoussin (vlucht?), Soler. Het ontloopt elkaar niet zo he. Dan heb ik ook nog DLC en Gaudu ergens liggen, wat een weelde (maar ook keuzestress) tov de Giro en Tour.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #615789

  Meeste teams behoorlijk vergelijkbaar. Budget toch wat aan de hoge kant gezien de eenzijdigheid van het parcours dus en de geringe breedte van het deelnemersveld. Was leuker geweest als het net wat krapper was. Wel benieuwd of er ook nog mensen zijn die het toch aan hebben gedurfd met Pinot? Dat kan wel eens een verschilmakert gaan zijn als hij meevalt.

  Na alle teams gezien te hebben in ieder geval redelijk tevreden met m’n eigen selectie. Enige puntje van vrees is dat ik zonder Mohoric/Wellens, misschien wat firepower mis in de overgangsritten en ik baal een beetje van het per ongeluk selecteren van Thijssen ipv Smith.

  Anyway, hopen op een mooie koers de komende weken zonder al te veel corona gedoe.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #615613

  Onderstaand mijn team. Zie veel vergelijkbaars doorkomen oa van ditisdavid

  Grootste twijfel was uiteindelijk het duo Woods, G. Martin vs. Valverde, Soler. Ik heb uiteindelijk toch voor de thuisfavorieten gekozen, wat me potentieel de eerste week veel punten kan kosten. Van G. Martin en Woods verwacht ik echter dat ze er na 1 week wel eens volledig doorheen kunnen zakken. Daar hoop ik dan maar op, in combinatie met een wederom iedereen verbazende Bala.

  Rogla – Duur, maar wel de beste. Renner die een constant niveau haalt, garantie voor punten.

  Carapaz – Stijgend vormpeil in de Tour, waar hij in de laatste week bij de besten hoorde.

  Dumoulin – Bewezen in twee grote rondes goed te kunnen zijn. Moet in de meeste scenario’s wel veel punten gaan halen.

  Mas – Vermoed dat hij een tweede grote ronde goed verteert gezien z’n sterke 3e week.

  Valverde – Zoals bovenstaand gezegd veel twijfel, maar uiteindelijk toch gekozen voor hem icm een goedkoop alternatief boven het duo G Martin / Woods.

  Vlasov – Mag het laten zien nu. In potentie een enorme puntenpakker

  D Martin – Je moet toch een paar puncheurs hebben. Prima vormpeil ook, en zou fris moeten zijn.

  Gaudu – Zou het er dan een keer gaan uitkomen? De omstandigheden zijn perfect.

  Soler – Begon er naar het einde van de Tour beter uit te zien. Bij een vergelijkbare Vuelta als die van vorig jaar, is dit prima opvulling voor het klimmersteam

  De la Cruz – Leek me ook een mooie optie. Zo’n goede tijdrit lieg meestal niet. Hoop op de DLC van twee jaar terug.

  Kuss – Hopen op een Tour scenario. Lijkt zich toch wel definitief bij de beste klimmers te vestigen, en dan is het met Rogla erbij natuurlijk wel kans op feest. Zie hier meer puntenpotentieel dan een Formolo / Woods.

  Champoussin – In principe opvulling, maar hij mag me verbazen. Mooi scenario zou zijn als hij zich in de laatste week tot een van de betere aanvallers ontpopt. Had ook Nans Peters kunnen zijn, maar vind zo’n jongeling dan toch leuker.

  Bagioli – Zie niet direct veel puncheurs etappes, maar met de vorm van dit jaar zal er vast wel wat gebeuren met deze man. Ook mooie sprinttrein opvulling.

  Boeroe Boeroe – Klasse renner, mooi geprijsd

  Ackerman – Twijfel was er om een miljoen te besparen door Cort te nemen, maar een sprintkopman met plek 1-3 garantie is toch wel wat waard.

  Philipsen – Ook hier had ik het Cort gokje nog kunnen nemen, maar ik ga dus voor de gok met een team zonder Woods.

  Manzin – Half miljoen goedkoper dan vergelijkbaar materiaal

  Thijssen – Zie eigenlijk nu tot mijn verbazing dat ik niet hem maar D. Smith heb gewisseld. Nja goed, erg veel zal het hopelijk niet uitmaken. Geeft in ieder geval aan er voor te willen gaan in de sprintetappes.

  Kanter – Goedkope optie voor plek 8-15 in vier ritten

  Raim- Goedkope optie voor plek 8-15 in vier ritten

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #615361

  @punchbox: Ion Izagirre

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #615354

  Wat betreft mogelijkheden om meer budget aan sprinters toe te wijzen. Ik denk dat dat zeker mogelijk is als je durft te gokken. Volgens mij zijn de voortekenen best wel aanwezig dat een Soler, Gaudu, De la Cruz zomaar een aardige Vuelta kunnen gaan rijden. Dure mannen als D. Martinez en G. Martin hebben te maken met een dalende vormpeil. Rondom Pinot en Valverde zijn veel twijfels. Je ziet in de Giro nu dat het dit jaar echt niet zomaar gezegd is dat dure mannen/gevestigde namen het beter doen dan de 2e rang. Valverde rijdt bijvoorbeeld altijd het hele jaar door koersen, nu zit hij ineens een paar maanden stil. Dat kan net een paar procent schelen, tov een jongere man als Gaudu of Soler.

  Je moet het maar net durven, maar de mogelijkheden zijn er zeker.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #615170

  @GoldenGoal
  Zal vast wel ok zijn, maar het blijft in de meeste etappes toch de 4e man na wat Kuss dit jaar heeft laten zien.


  @Masterw
  :
  Tja precies mijn gedachte. Ik vind het sowieso lastig om zo’n man die ik intrinsiek zo veel beter inschat dan Valverde, G. Martin en Martinez, voor één van die drie te moeten gaan ruilen..

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 492)

Laatste nieuws