Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • In reactie op: Team Sunweb 2018 #386905

  Tja wij Nederlanders zijn ook maar wat kritisch, een Nederlandse renner mag eigenlijk alleen de TdF winnen als hij een solo van 60 km a la Kruiswijk succcesvol afrond. Aanklampen in de bergen en uithalen in de tijdrit is saai. Een team opstellen waarin potentiële kopmannen van grote rondes opgeofferd worden voor sterkste kopman, wordt ook niet gewaardeerd. Maar Sunweb moet wel investeren in een knecht die bij de laatste 10 bergop meekan. Dat lijkt mij een tegenstrijdigheid. Geef mij maar een naam die niet bij SKY rijdt en wel met de beste 10 omhoog komt en die geen top 10 klassering kan rijden in het AK.

  Sunweb stelt per seizoen één hoofddoel, dat wordt volgend jaar het AK van de TdF winnen met Tom. Ze zullen dus hun A-game opstellen en dus Oomen en Kelderman in dienst van TD laten rijden. Dan heb je het over 2 luxeknechten die normaal gesproken tot diep in de finale meekunnen (mits fit).
  Natuurlijk is versterking mogelijk, maar het team zoals voorgesteld door @LB117 lijkt me sterk genoeg om mee te doen om de eindwinst. Een sterker team samenstelllen dan SKY lukt gewoon qua budget niet en het hoeft ook niet. Een situatie zoals TLJ had dit seizoen is voldoende, twee man die met de beste 10 mee kunnen.

  Ik vind overigens de voorgestelde namen, Roche, Nieve en Kangert niet beter dan wat Sunweb nu al in huis heeft. Bovendien hebben deze mannen hun top al bereikt. Dan zie ik meer in renners als Konrad, Buchmann, Haig, Hirt, Teuns of Guillaume Martin waarin nog veel groeipotentie zit. Die zou je bovendien ook op den duur kopman kunnen maken in een grote ronde.

  In reactie op: Team Sunweb 2018 #386746

  Iedereen die vind dat Sunweb moet investeren in goede klimknechten roept ook maar wat. Zeker even vergeten dat Oomen gewoon 9e wordt in de Giro en Kelderman 4e in de Vuelta. Zodra die twee volgend jaar fit aan de start staan in de TdF 2019 heeft Tom Dumoulin voldoende ondersteuning in de bergen. Zeker ook de alsmaar beter wordende SKA niet vergeten. Die zal ook een belangrijke rol vervullen.
  Ik denk niet dat je de rol van SKY moet willen overnemen, dwz een klimtrein op kop zetten die net zo sterk is als SKY want daar is geen budget voor.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #383576

  Ik verwacht in beide etappes oorlog tussen de AK mannen, morgen vanwege de steile, technische afdalingen op het einde. Woensdag omdat de rit kort is en er dus een coup gepleegd kan worden. Als Yates zijn goede benen weer vind kan hij ook gewoon mee met deze mannen.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #369902

  @Mschuts, Porte of van Avermaet voor het geel, Küng in het wit. Het is inderdaad goed mogelijk dat van Avermaet het geel in etappe 5 of 6 overneemt of zelfs al na etappe 3 krijgt omgehangen. En mocht Sky de TTT winnen is Kwiat natuurlijk ook een grote kanshebber op geel. Dus scorito team maar met Froome, Bernal/Moscon, Kwiat, Porte, GvA en Küng beginnen?

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #369872

  Paar factoren die volgens mij essentieel zijn bij het kiezen van de juiste renners en waar ik mijn keuzes vanaf heb laten hangen:
  – pech/geluk, er zijn natuurlijk renners die vaker ziek worden, vallen of altijd op het verkeerde moment lek rijden, maar dit is lastig te voorspellen.
  – is er net als vorig jaar één sprinter die erboven uit steekt?
  – de goede teamgenoten van de sterkste sprinter kiezen, die zelf ook voor etappes kan gaan. Gaviria/Jungels/Alaphillipe of Groenewegen/Roglic/Gesink/Kruijswijk, Sagan/Majka, Colbrelli/Nibali enz.
  – wie wint de TTT, BMC of SKY. Porte en Küng zeer waarschijnlijk in geel en wit tot etappe 9 of Froome/Thomas in geel en Bernal/Moscon in het wit.
  – Stel er komen waaieretappes in de eerste week, welke teams/kopmannen verwacht ik dan vooraan?
  – Gaat etappe 9 doorslaggevend zijn voor het klassement of komen de GC mannen en groupe binnen. En welke klassieke mannen moeten knechten en welke mogen voor eigen kans gaan in deze etappe?
  – Bergetappes: zelfde trent als in de Giro en dus weinig kans voor aanvallers? Of krijgen we twee finales? Zijn de beste dalers in staat om bergop aan te klampen?
  – Zijn de GC mannen die punten scoren in de bergen ook sterke tijdrijders?
  – Is voor de knechten Soler, Latour en Bernal de witte trui ook een doel?

  kom ik op 9 GC mannen 28.25 ML, 7 Sprinters 22.75 ML, 3 aanvallers en één jonge tijdrijder.
  Maar dat kan morgen weer anders zijn;)

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #367748

  Ik heb twijfels over het kiezen van Naesen, van Avermaet en Keukeleire. Wie zullen er mee sprinten in de 9 vlakke etappes? Als ze mee sprinten neem ik ze 100% zeker op in mijn tourploeg.
  Voordelen van de renners:
  Naesen kan ook lekker punten pakken in de kasseienrit en is redelijk goedkoop. Hij sprintte in de Dauphiné wel mee.
  GVA kan natuurlijk ook uitstekend uit de voeten in kasseienrit en hij staat na de TTT en rit 5 en 6 zeer waarschijnlijk hoog in klassement. Maar sprintte vorig jaar behalve in de punch etappes nooit mee.
  Keukeleire, tja ik denk dat Greipel gewoon niet met alles meesprint en Keukeleire ook kansen gaat krijgen, maar het is een gokje.

  In reactie op: Scorito Giro 2018 #361413

  Nou mag niet klagen met score van 97,4% en een totaal van 5674punten. Daar leek het na een week echt niet op, stond toen onderin de middenmoot. Toen begon Yates te vlammen en daarna op het juiste moment geswitcht naar Froome.
  Met 8 man in de top10 (Scorito punten) toch wel de juiste mannen gekozen, op Pozzo en Chaves na. Ook op de puntentrui na de complete top 3 van alle truien ook goed.
  Voor de winst kwam ik veel te kort, dat kwam naar mijn idee omdat de aanvallers zo weinig de ruimte kregen en ik heel wat aanvallers had.
  Voor de volgende keer ga ik minder kiezen voor aanvallers. Bouwman, LLS en Pantano waren echte missers, maar zullen in vele teams hebben gezeten.
  Dat geld volgende keer investeren in sprinters, die juist in alle sprintritten wel thuisgaven waardoor aanvallers ook in die ritten niet meededen.
  En dan met veel geluk hopelijk een keer in de echte top meedoen. Tot de TDF!

  In reactie op: Scorito Giro 2018 #347986

  Wie gaat er morgen voor de eerste bergtrui? Heb zitten zoeken naar Tjallingi, maar die stond niet bij de teamselectie. Carapaz, Bouwman, Pantano of Mohoric wellicht? Denk zelf dat die sparen voor de echte heuvels en berg etappes.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Headlines