Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 62)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #850413

  Hier is mijn team:

  Klassement
  Roglic (Zoals gezegd…is te goed om mee te nemen en maar te kijken…zou Jumbo niet sieren)
  Carapaz (grootste twijfel, maar toch)
  Almeida (de klimmen zijn eigenlijk voor hem gemaakt (veel regelmatig))
  Evenepoel (wat andere aangeven.,.kan veel punten halen voordat hij er mogelijk doorheen zakt)
  MAL en Higuita (voor deze prijs moet je ze wel meenemen)
  Kelderman (ter compensatie voor afwezigheid Hindley, is zelf zeer positief (en een realistische gast, dus geloof hem))
  Yates (ik geloof in een eindoverwinning van hem)
  Dr.Pozzo (als backupklassementsman)

  Klimmers/helpers:

  Gesink (gunfactor en moest er toch eentje van Jumbo extra mee)
  Rodriguez (groot talent en leuke renner, reed in de strade al mooi)
  Van Wilder (teampunten Evenepoel en goede klimmer)
  Masnada (zie Van Wilder)
  Butraigo (enige van Bahrein die in vorm is)

  Sprinten
  Ackermann (sprinter 1)
  Hayter (kleine Wout)
  Vendrame (zegt te gaan sprinten, ook op het vlakke)
  Einhorn (koopje)
  Groves (talent en mogelijk extra punten later in de vuelta met Yates)
  stewart (goedkope sprinter)

  Net buiten de boot: TGH en Ayoso……

  Aardig begin en veel succes aan de rest!!!

  Laten we genieten van deze mooie vuelta…

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848016

  Het begint er eindelijk op de lijken…

  Roglic gaat hier mee…Als ze hem laten starten, geloven ze dat ze kunnen winnen met hem.

  Ook Evenepoel, carapaz en higiuta gaan mee… Verder nog hoop uit te zoeken.

  Ga voor een goedkope sprintploeg. Groves moet het maar gaan doen. Merlier, Bennet komen geen vluchtheuvel over en Ackermann ziet er niet heel lekker uit (dus Molano gaat mee, hopelijk slaat hij zich nu niet uit de Vuelta).

  Verder veel leuke jonge renners. Een belgische helper van Evenepoel en een Franse kampioensnaam komen ook mee.

  Hierbij twee vragen waar jullie me mogelijk bij kunnen helpen:
  1) Wie wordt de meesterknecht (op papier) van Carapaz? TGH of toch Sivakov? Ik word niet veel wijzer uit wat ik nu kan vinden.
  2) Ik heb nu 8 klassementsrenners en 5 klimmers (helpers van kandidaatwinaars): Is dat een beetje een aardige verdeling? Kwam zowel in de Giro als de Tour echt klassementsrenners te kort…vandaar de vraag

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #841813

  remco was in de giro 5miljoen, nu 4 miljoen, dus afgeprijsd!;) Als je kijkt naar zijn kwaliteiten dan heb je (zoals hierboven gezegd) een paar zekere punten…tot aan etappe 14 is het vrij realistisch om te zien dat hij hoog (al dan niet eerste na de tijdrit) staat. Ik tel maar 1 etappe voor de tijdrit waar het spannend voor hem wordt.

  Verder lijkt me momenteel Ineos in poleposition voor de ploegentijdrit (gebaseerd op het team tot nu toe). Overigens zitten daar twee mooie renners voor het jongerenklassement.

  Verder maar goed lezen wie er naar het wk gaan en dus niet uitrijden. Flipje is zo iemand die anders gewoon meeging, maar nu even afwachten wordt.

  De vuelta is ook wederom weer de kraamkamer voor veel rondetalent. Wat een ruime keuze voor jongeren.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #841113

  na een verschrikkelijk slechte Tour..laad ik me weer op voor de vuelta (zeker met de start in Nederland). Zo te zien en te lezen een a-typische vuelta. Relatief echt vlakke sprints, bijna geen muren, de hoogtemeters (bijna niet boven 2000m)etc… Maakt het ook leuk…

  Zo op het oog ook best een vuelta voor Remco (GOD)….maar of ik dat aandurf…

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826727

  Ben er op zich helemaal uit…

  Om 15.45 nog een muntje opgooien voor

  McNulty/Dainese vs Kristoff/Storer…… Denk dat Kristoff sowieso wel uitrijdt (dainese heb ik mijn bedenkingen over en dan zijn etappe 19 en 21 pijnlijk). Echter ligt het plafond van McNulty natuurlijk hoger dan Storer (en is veiliger in te zetten na etappe 11 als Pogi in het geel komt)…

  Of zie ik iets over het hoofd?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826408

  welkom terug nasibal..je werd gemist!


  @Frank
  : geen slecht team..Wel wat mager (in mijn ogen) is jouw klimmersteam qua vluchters. Rit 7?, 8,10,13?, 14, 16 gaan naar de betere aanvallende klimmers…Rolland en Teuns is dan mogelijk wat weinig (maar scheelt ook weer keuzestress).

  Matthews is ook wat overbodig met jouw team en Dylan mee…maar goed enige tip (al vaker gegeven door anderen hier): vul elke etappe in en kijk of je tevreden 9 man kan opstellen.

  Bij mij steeds de wissel…martinez/ewan voor thomas/jakobsen. Heb nu als sprinters: philipsen, pedersen, kristoff, aert dan of jakobsen of ewan en dan aanvullen met bagioli en van poppel..

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826161

  Snap de zorgen omtrent Wout absoluut, maar denk echt niet dat Jumbo hem laat starten als ie niet fit is.

  voorlopig staat ie er gewoon in!

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825959

  Verwachteen jullie niet te veel van etappe 4.

  Een klimmetje van 1km a7=8%. Dan gaat jakobsen echt niet op minuten gezet worden.

  Lijken me twee scenario’s mogelijk:
  1) MVP gaat met andere kleppers en Ewan hangt er dan aan….kijk dan naar MS van twee jaar geleden..niemand wil met hem naar de streep dus gaat men aarzelen. Waardoor het peloton (heel QS gaat rijden natuurlijk) terugkomt.

  2) MVP gaat en Ewan zit er niet bij…dan sprinten Jakobsen en Ewan om ereplekken, mocht MVP wegblijven.

  Enige is natuurlijk wel dat Ewan fitter over die bergjes gaat dan Jakobsen…

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825851

  Verder gaat kung er bij mij ook wel uit….

  @harderijder: ik zou ze ook niet meenemen. Eerder gaan voor klassementsmannen die bij een ongelukje kunnen aanvallen, of tweede man zijn achter een kopman (ringelS, lutchenko, quintana, woods, cataneo (ook nog tijdrit), caruso etc

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825850

  Dank voor de feedback,

  Heb nog even gekeken en wat gezegd wordt: een goedkope jongeren stel ik in principe niet op…dus als ik daar toch iets mee wil, dan storer of mcnulty toch maar…even rustig kijken.

  Ewan staat bij mij op de zwarte lijst, maar goed dat stond demare ook, maar toch meegenomen in de Giro…dus misschien even herzien.

  Wel maar even rustig afwachten of er niet nog iemand corona krijgt en dan morgen maar definitief een keuze maken. Gelukkig vrijdag een drukke dag, dan geen kans op last-minute fouten…

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825813

  Hier begint de stress wel een beetje toe te slaan.

  10-13 renner staan er eigenlijk altijd wel in…de rest is natuurlijk steeds wisselend. De keuze is gewoon te groot. Van eerst 3 bahrein, naar nu maar 1 (en een andere dan toen ik de eerste drie erin zette).

  Wel heb ik de 100 punten per miljoen losgelaten en neig ik naar zoveel mogelijk punten in het begin verdienen, want met corona weet je nooit wie erin blijft. Daardoor staat MVP, jakobsen (etappe 4 blijft ie er echt wel aan) en kung er eigenlijk vrij vast in.

  Twee echte issues zijn de volgende (en hopelijk willen jullie meedenken):

  1) Ik ben zeer gefrustreerd dan naast Poga ik enkel bagioli heb als jongerenrenner. Er liggen daar gewoon punten voor het oprapen (mcnulty is een brekebeen, maar storer heeft nog niets laten zien). Neig nu zelfs naar Zimmermann (wanty wint alles), maar dan geef ik een dure plek weg. Zetten jullie in op een extra jongere voor die punten? Of laten jullie het voor deze tour?

  2) is kristoff, pedersen, mvp, aert niet teveel van hetzelfde? Daarnaast heb ik nog Jakobsen, dainese en Philipsen voor de echte sprints. Het voelt sterk, maar zijn ook weer eentonig. Verwacht ergens niet dat Pedersen en kristoff in etappe 6 en 8 er nog bijzitten (punten pakken). dan stel je ook deze rijders relatief weinig op. Echter alternatieven (cort, etc) vind ik te wispelturig. Kortom, zou ik nog kristoff inruilen voor Ewan/Dylan of is het potentieel van Kristoff toch echt hoger dan bij de andere tweee (als je jakobsen standaard als kopman hebt)

  dank voor het meedenken.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #818896

  Zit nu even te kijken naar de sprintetappes. Natuurlijk kunnen we speculeren op waaiers etc, maar de volgende etappes worden normaliter toch gewoon massasprints..2,3,19,21. Over 4 wordt gedaan alsof dat spannend is, maar zo boeiend is de etappe toch niet…Ja af en toe een heuvel en ook die van 4e categorie op 10km van de finish is niet zo spectaculair. Alle sprinters (en teams) zijn nog fris (zeker na een rustdag) dus die controleren wel…Ik dicht MVP veel toe, maar dit lijkt me te makkelijk om te controleren.

  Verder zie ik geen echte sprintetappes waar het zeker die kant op gaat.

  Dit betekent dus 5 kansen voor de (echte) sprinters…Wat een unieke tour!

  Of zie ik iets over het hoofd?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #818825

  MVP blijft een lastige… Als je kijkt naar de giro was hij voor velen noodzakelijk. Echter was er ook maar 1 renner die vergelijkbaar was qua type (Girmay). Mocht hij niet zichzelf hebben uitgeschakeld, had hij sowieso meer punten voor de puntentrui opgeraapt en in etappe 18 meer punten behaald dan MVP. Kortom, het puntentotaal van beide heren was vergelijkbaar geweest (Girmay misschien zelfs hoger). Dus als je maar eentje van de twee had en meer had geinvesteerd in klimmers dan had je spekkoper kunnen zijn.

  Nu heeft MVP deze Tour veel meer concurrentie voor de etappes die hij kan winnen. En al zou hij ze winnen, dan neem je een iets goedkopere klassementsman/sprinter mee, maar die scoort stabiler (je weet wanneer je ze kan opstellen). Ik ga hier er volledig vanuit dat iedereen Wout meeneemt en die dan kopman maakt.

  Voor mij was MVP dus de juichrenner die ik niet zou nemen en mijn geld ergens anders in zou stoppen. Echter, zoals ik gisteren al aangaf, is het budget zo ruim dat ik hem makkelijk kan meenemen, want de rest rond zijn prijscategorie is zo wispelturig dat er geen goede vervanging is.

  Ook zitten er bij de 750.000 leuke namen (Izagirre, meintjes etc) voor leuke punten maar die zullen maximaal 150-200 punten halen. Dit is voor MVP bijna knap als hij zo weinig punten zou halen op dit parkoers…..enfin, ga maar twee teams puzzelen…eentje met MVP en eentje zonder en dan maar eens per etappe kijken wat er nodig is (en toch voor elke etappe ten minste drie/vier keuzes op de bank hebben)…

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #818746

  Na veel gedoe en afwezigheid morgen maar eens beginnen met het echt samenstellen van een team.

  Zoals meer aangegeven: Budget te ruim (had na een keer klikken veel geld over) en hierdoor is het zoeken naar pareltjes minder noodzakelijk (zoals in de giro met een albanese, lopez etc)

  Ben gecharmeerd van de geopperde strategie om alle toppers voor het AK mee te nemen en het middensegment over te slaan (de prestaties van bahrein maken het ook wel makkelijker om hen over te slaan). Dit opvullen met rijders met een aanvalshart in de bergen (Pinot, barguil, quintana etc). Dan gaan voor de drie beste sprinters (Jak., Aert, Philipsen) en pedersen en kristoff erbij….denk dat je dan nog uitkomt….

  Miste bij de giro (naast een foute dagkeuze) het gouden bekertje omdat ik te weinig aanvallende klimmers had voor de daguitslagen….dus moet hier de balans opmaken, want de tour is ook minder open dan de giro.

  Enfin, dat maar eens doen en kijken wat er in zwitserland gebeurt (jammergenoeg laat Kung zich meteen gelden…:))

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #802466

  Hoi allen, na een goede dag gisteren heb ik nu opeens keuzestress.

  Uit de volgende groep moet ik een selectie maken: Yates, Carapaz, Lopez, Bardet, Ciccione, Kamna, Dumoulin, VDP, Valter, Skjelmose, Bilbao, Almeida en Covi..

  Van deze moeten er dus 4 afvallen… Ik neig naar Bilbao, Covi, Dumoulin en Valter.. Normaliter zou VDP afvallen, maar sterke wind tegen kan het gesloten houden. Lopez, Bardet, Ciccione zie ik aanvallen (in de laatste KM) en wil Kamna voor de vlucht van de dag.

  Andere twijfelgevallen zijn: Skjelmose, VDP, Carapaz, Yates, Almeida en Bilbao…

  Voor elke renner vind ik wel wat te zeggen. Wat zouden jullie doen?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #801000

  Het uiteindelijke team:

  Carapaz, MAL, Yates, Almeida (verwachte volgorde eindklassement)

  Bardet, Ciccione, Bilbao (voor de rest van de top 10), maar ook rijders die bij een mislukt klassement zullen aanvallen en kunnen slagen.

  (Pure) Sprinters: Gaviria, Demare, dainese, bauhaus (verwacht dat de duurste twee niet uitrijden, dus daar rekening mee gehouden)

  Vluchters: Kamna, Covi (en punten Almeida), Valter

  Puncheurs/halve sprinters: Girmay, Albanese, Teuns

  Diamanten: Skelmose, Dumoulin

  MVP

  Net afgevallen: Martin, Cossoni, Cort (balen, jammer van het interview) en Arensman (ondanks Nasibal)

  Dat 1 redelijk goed begonnen (rond 80%) en weinig laten liggen.

  JKijken hoe de rest gaat….Morgen natuurlijk Dumoulin als kopman.

  Veel plezier allen!

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799508

  Dank voor de wijze collega’s hier op het forum… Ben aan de ene kant weer verder en ook weer veel verder van huis.

  Momenteel heb ik de vier duurste klassementsmannen. Hierdoor slechts 4 officiele sprinters (aangevuld met enkele goedkope sprinters). Lijkt me aan de ene kant weinig, maar voelt goed.

  Kom erachter dat ik namelijk in de 2/1.5 miljoen groep geen goede sprinters zie en ook weinig klassementsmannen (behalve persoonlijke favoriet: Ciccione).

  Nu aanbeland bij de 2.5 categorie. Naast de twee sprinters is het een mijnenveld.

  Bardet is wel zeker over zijn plek, maar wie te kiezen uit: Foss (jongerenklassement en tijdrit), valverde (eerste etappe, geen MVP) en juichrenner), porte (uitstekend in vorm dit jaar en met ambitie), bilbao (kan sprinten, dalen etc), sivakov (knecht van favoriet en talent)…. Ik heb ruimte voor twee van deze groep…voor wie zouden jullie gaan?
  De boramannen en Carthy sla ik over.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799031

  Ben nu wel redelijk uit mijn sprintersteam denk ik: Cav, gaviria, demare, bauhaus, girmay, teuns en albanese moeten het gaan doen. Ergens voelt het een beetje zwaar…maar zou niet weten waar ik nog kan besparen. Cav wisselen voor nizzolo is ook wel weer een zekere kopman opofferen.. Zijn motivatie zal groot zijn om te laten zien dat hij in de Tour thuis hoort…Rijdt em niet uit denk ik (of ergens buiten tijd) en zet daarom voor de punten in op Girmay en demare. MVP is nu wel afgevallen, als herken ik heel erg de discussie hierboven dat met MVP je niet hoeft na te denken voor de eerste twee ritten.

  Wat denken jullie over mijn sprintteam?

  nb. Nog bedankt voor de tip om naar de bets te kijken. Cort heeft voor vanavond de selectie gehaald.

  Verder merk ik overigens dat ik sommige renners niet opstel als ik alles invul, maar ze graag achter de hand houd.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798871

  @twente: nee, maar je moet hem wel opstellen in de etappe.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798746

  Ik zit met een FOMO bij Cort.

  Is natuurlijk geblesseerd geweest, maar heeft vorig jaar zonder specifieke voorbereiding op de Vuelta (werd op het laatste moment toegevoegd, en had hem daardoor niet mee) een fantastische ronde gereden. EF heeft de punten nodig en etappe 1/2, napels etc…zijn voor hem prima te doen. Kan ook redelijk goed klimmen. Is echter ook voor de Tour in principe opgesteld, dus gaat ie wel uitrijden.

  Wat betreft Girmay: De hele tijd in mijn ploeg, maar nu mijn sprintteam “staat” (Cav, demare, bauhaus, gaviria, albanese). Vind ik hem erg duur als 6e sprinter (6+3 tactiek in de sprintetappes). Heeft in echte sprints nog niet zoveel gepresteerd (parijs-nice was geen sprintersbal). Dan is 2miljoen voor plek 8-15 wel duur, maar ja…als hij gaat vliegen, kan hij MVP (heb ik niet) mogelijk als een van de weinige bijhouden.

  Aan de andere kant heb je met MVP meer “zekerheid” en kan je voor 500.000 een costa/gall/kluge/grosu/rota meenemen.

  Wat lijkt jullie de beste combinatie
  girmay/cort of MVP/500.00

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798417

  de sprinters blijven toch echt lastig. Zoals de uiteenzettingen hierboven: bij iedereen valt wel iets te vinden om hem niet te nemen…Dus wat te doen..

  Nu er meer over het parkoers bekend wordt (of ik er meer over lees) twijfel ik steeds meer aan het thuislaten van Ewan en Demare…Etappe 1 is eigenlijk iets dat beide heren normaliter prima kunnen. Zo steil en lang is het allemaal niet… Gaat het niet een sprint worden van een man of 70?

  Aan de andere kant Cav thuislaten, gaat in tegen mijn voornemen om dit jaar altijd de sprinter van DQS te nemen….

  Op dit moment zitten enkel Girmay, Gaviria en Albanese vast in mijn team….

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796031

  @symen: qua klassementrenners zit het wel goed met je.
  Wat betreft poel: welke klassementrenner heeft voor dat geld dezelfde potentie qua punten? Met de absentie van Merlier heeft MVP veel meer ruimte om een aanval te plaatsen in de sprintetappes waar in het tweede deel heuvels/heuveltjes zitten. Zeker de eerste twee weken ga je (gegarandeerd) scoren met hem. Daarna natuurlijk niets meer, waar je met klassementrenners kan scoren, maar wie is er momenteel een zekerheidje onder die groep..Ik vind het lastig. Daarom denk ik er zelfs sterk over na om Valverde mee te nemen. Movistar kan de punten ook gebruiken en zal altijd meesprinten. Dus dat is een soort alternatief voor MVP.

  Sprinters vind ik moeilijk. Aan elke sprinter zit een nadeel. Had demare is zijn wonderbaarlijke giro, maar heeft daarna niets meer klaargespeeld. Dan is de kans op een overwinning met Ewan en Cavendish natuurlijk wel groter dan met demare, viviani en gaviria (waarbij de laatste twee natuurlijk wel ook teampunten gaan opleveren. Ik zou nog even bij cofidis kijken voor een toevoeging (moeten ook punten sprokkelen)

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795844

  Jumbo ga ik me niet aan branden dit jaar….Mocht het wel goed gaan, zou dat mooi zijn.

  Door het parkoers zal na rit vier het klassement al een beetje in een plooi zitten. Merk dan ook dat voor de sprintetappes daarna ik eigenlijk na 4/5 sprinters al reken op “truipunten”. Herkennen meerderen zich hierin? Het voelt een beetje gek om vanaf rit 3 hier al structureel rekening mee te houden..

  Heb overigens ook MVP en Girmay (een van de 4/5 sprinters) er nu in staan.

  Zie simpelweg te weinig sprinters voor 500.00/750.000 waarop je (ik!:)) kunt gokken…

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795479

  Ik hoor velen over de blauwe trui aan het eind, maar de afgelopen jaren merk ik dat ik met de eindklassementen leuk scoor, maar gedurende de rondes teveel in de daguitslag laat liggen. Dat wordt dit jaar de puzzel voor me…..

  Sprinters kiezen wordt lastig, wel heel makkelijk om vier van de vijf grote jongens (yates, carapaz, landa, almeilda, MAL) erin te klikken..Dan blijft er genoeg over om te kiezen….

  Nu op zoek naar tijdrijders (naast almeida en de knecht van Ritchie)..

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #795264

  En zo snakken we allemaal naar het einde en kan de blik op de giro… Dit jaar is een grote doorbraak voor de spinoziasten nu zelfs het gouden bekertje is bereikt. Volgende week nog EF met Kristoff, de lie en hopelijk philipsen, dus de voortekenen zijn gunstig…

  Hopelijk wordt er snel meer duidelijk over de giro en kan het echte puzzelen beginnen.

  Miskopen: senechal, turgis, haytr, ganna, meeus en pidcock
  Mooie keuzes: de lie, kristoff, mohoric, teuns, benoot en capiot

  Dank voor alle hulp en invalshoeken (campenaerts anders over het hoofd gezien)..ze hebben duidelijk geholpen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 62)

Laatste nieuws