Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 51)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704191

  Je bent wel heerlijk naïef als je denkt dat het vetrekken van FFB werkelijk geen enkele invloed heeft op een mogelijk contractverlenging van Bennett. Het zal niet de doorslaggevende factor zijn, maar natuurlijk speelt het wel mee als je weet wat de achtergrond is tussen die twee.

  Verder maakt het me persoonlijk eigenlijk vrij weinig uit of Bennett nou wel of niet blijft, dus je mag wel weer even ophouden met mij woorden in mond te leggen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704182

  @Yeez
  Vingegaard en Foss zie ik met hun 24 jaar eigenlijk al niet meer als jonge renners, maar die krijgen inderdaad nog wel genoeg eigen kansen. Ik doel meer op die categorie daaronder, dus Kooij en Leemreize(en in mindere mate Dekker). Sowieso vind ik dat de ploeg te weinig renners in die categorie heeft en wel wat mag gaan verjongen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704172

  Vinegaard en Foss ontwikkelen zich prima, maar waren ook in de jeugd nooit echte toptalenten. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om als laatbloeier de top te bereiken. En inderdaad zal niet elk talent ook daadwerkelijk doorbreken, daarom is het ook zaak om er zo veel mogelijk in je ploeg te hebben om je kansen te spreiden.

  Wat zegt dit trouwens over een mogelijke contractverlenging van Bennett? Hij was de hele reden dat FFB überhaupt bij de opleidingsploeg reed.

  Ik verwacht ook niet echt dat FFB nou zo veel meer voor eigen kans mag gaan bij UAE dan bij Jumbo, maar goed. Ben het er al mee eens dat Jumbo te conservatief is en jonge renners iets te weinig eigen kansen krijgen

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704157

  Bij Bora voornamelijk Uijtedebroeks (daar had Jumbo ook interesse in).
  DSM trekt elk jaar een blik absolute toptalenten open, ik noem een Brenner, van Wilder, Leknessund, Dainese. Dat het er lang niet altijd uit komt bij die ploeg is dan weer een ander verhaal.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704153

  Toch wel een zorgelijke ontwikkeling dat Jumbo al jaren geen enkel toptalent weet te contracteren. De reden is grotendeels bekend (oneindig geld bij UAE en Ineos), maar zelfs minder rijke ploegen als DSM en Bora lukt het wel.
  Als je selecties van de 3 grote ploegen naast elkaar legt heeft Jumbo wel echt een flink gebrek aan jonge toptalenten. Kijk alleen al naar het volgende lijstje(ik beschouw renners van 23 of jonger als talent):

  UAE:
  – FFB
  – Ayuso
  – Bjerg
  – Hirschi
  – McNulty

  Ineos:
  – Plapp
  – Rodriguez
  – Pidcock
  – Hayter
  – Sosa

  Jumbo:
  – Kooij
  – Leemreize
  – Dekker
  – Van Dijke x2 (mogelijk)

  Al die renners van Ineos en UAE zijn potentiele wereldtoppers over een paar jaar, terwijl de renners van Jumbo toch wel van een hele andere categorie zijn. Alleen Kooij zou je mogelijk een toptalent kunnen noemen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704140

  @Yeez
  Er wordt al jaren steen en been geklaagd door de kleinere voetbalclubs dat de topclubs hun spelertjes van 16 wegkopen. Die kant zal het wielrennen ook wel opgaan waardoor de verhoudingen met het jaar schever komen te liggen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #704098

  Nou Mick en Tim, kom er maar in voor komend seizoen.

  Waarom bestaan er in trouwens vredesnaam geen eenzijdige opties in de contracten van beloftenrenners zoals je ook in het voetbal ziet? Dus dat je renner zodra hij bij je beloftenploeg komt een standaardcontract van 2 jaar geeft, plus een eenzijdige optie vanuit het profteam om dat met 2/3 jaar te verlengen. Zo ligt de bal altijd bij het team en heb je nooit het gezeik dat renners worden gejat door andere teams.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703921

  @AWestie
  Mooi dat je de moeite hebt genomen om dit allemaal op te zoeken, alleen dit gaat over heel iets anders van waar we het over hadden toch? Zoals ik al aangaf breekt Roglic eigenlijk nooit iets bij zijn valpartijen. En zo zijn er wel meer renners die vaak vallen maar nooit iets breken. Maar je hebt juist ook renners die niet eens heel vaak vallen, maar wel bijna altijd iets breken(ik noem een Kelderman of Gesink). Dus jouw lijstje zegt eigenlijk niks over de hoe vaak Roglic valt in vergelijking met andere klassementsrenners., het laat enkel zien dat hij nooit iets breekt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703870

  Maar er is hier helemaal niemand die zegt dat het ‘verdiend’ of minder kut is dat Roglic valt omdat hij nou eenmaal vaak valt..?

  Sommige hier maken gewoon een feitelijke constatering na een nieuw incident, niet meer dan dat. Waarom valt iedereen daar zo over?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703860

  @T80JZ
  Het verhaal van Roglic is net zo betrouwbaar als dat van Colbrelli, en die heb ik nog nergens gehoord.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703858

  Ik heb geen zin om PCS weer af te struinen en het helemaal voor jullie uit te typen, maar je kan ook gewoon zelf opzoeken hoe vaak Roglic is gevallen in grote koersen en dat vergelijken met andere klassementsrenners. Keiharde droge cijfertjes waar geen discussie over mogelijk is.

  En dan kom je dus tot de feitelijke conclusie dat Roglic vaker valt dan de meeste klassementsrenners. Waarom is dat zo lastig om toe te geven?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703759

  Ik zou Roglic, Kruijswijk, Martin en Teunissen gewoon naar huis sturen eigenlijk. Roglic is naar het ziekenhuis en is waarschijnlijk te geblesseerd om nog een rol van betekenis te spelen, als hij uberhaupt al opstapt morgen. Zelfde geldt voor Kruijswijk. En voor Martin en Teunissen heeft het ook geen zin meer geblesseerd door te rijden zonder kopman. Die kunnen beter thuis herstellen.

  Van Aert kan dan sprinten en aanvallen in de heuvelritten. Kuss mag aanvallen in elke bergetappe. En Vingegaard zou nog kunnen proberen een klassementje te rijden, of anders ook gewoon lekker aanvallen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703657

  Dat Roglic te vaak valt voor een kopman lijkt me een feit. Als is hij wel iemand die vaak “goed” valt en vrijwel nooit iets breekt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703385

  Door van Aert te laten meesprinten vergroot je zowel de kans op een eventuele gele trui, als op ritzeges. Dat is nou juist het hele punt.

  Al geloof ik uberhaupt niet dat van Aert woensdag sneller gaat zijn dan Roglic eigenlijk.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #703350

  Van Aert wil in de tijdrit de gele trui veroveren, dus kan je maar beter zo dichtbij mogelijk staan. Die 2 sprintjes gaan hem echt niet zo veel krachten kosten met het oog op de tijdrit, maar hij kan al wel een flink aantal seconden terugpakken door mee te sprinten. Ik zou het ook onbegrijpelijk vinden als hij het niet doet.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #702941

  Conclusie na het openingsweekend:
  – Roglic is gewoon weer top en lijkt gelukkig geen last te hebben van de val.
  – Kruijswijk fysiek ook in orde, alleen verwacht ik dat die nog wel meer tijd gaat verliezen op de echte beklimmingen
  – Kuss prima en ook geen fysieke schade als het goed is.
  – Vingegaard erg goed en scherp, zou me niks verbazen als ze die hoog willen houden in het klassement als schaduwkopman
  – Van Aert is goed maar zeker niet in absolute topvorm, zal voornamelijk veel knechten worden gok ik.
  – Gesink degelijk
  – Martin lijkt er gelukkig ook nog redelijk vanaf gekomen te zijn bij de val, die kon nog wat werk doen vandaag.
  – Teunissen zit volledig in de herstelstand, hopelijk kan die in de 2e of 3e week nog wat betekenen voor de ploeg.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #702338

  De Tour blijft toch altijd een waardeloze loterij qua valpartijen in de 1e week, het belangrijkste is dat de 2 kopmannen Roglic en van Aert er goed vanaf lijken te zijn gekomen. Hoop dat Martin en Teunissen ook gewoon verder kunnen.

  Maar is het heel hard als ik zeg dat van alle 8 de renners, Teunissen wel de gene is die ze het “beste” kunnen missen?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #698287

  3 truitjes in een kwartier, niet verkeerd.

  Blijf er wel bij dat de ploeg tactisch echt niet goed heeft gereden op het NK en het meer geluk dan wijsheid was dat Roosen hier won. Maar goed, als je wint boeit dat allemaal vrij weinig meer.

  Kooij was ook wel echt goed, hoop dat die in de 2e helft van het seizoen nog wat kleinere koersjes mag rijden en een paar keer weet te winnen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #698271

  Foss rijdt niet alleen vooraan, hij heeft volgens mij al gewonnen als ik de Noorse tweets moet geloven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #698145

  Ik begin me inmiddels wel af te vragen of David Dekker niet al een paar maanden iets onder de leden heeft.
  Nou was het beloften al geen bijzondere renner of heel groot talent, maar hoe hij de laatste tijd rond rijdt slaat echt nergens op en is ver beneden niveau. Vandaag op het NK was hij na 2 rondjes al gelost en is hij na 4 rondes afgestapt..

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #697947

  Noem me naïef, maar ik ga er eigenlijk wel van uit dat alle renners uit de beloftenploeg die de komende jaren een contractaanbod krijgen van de WT-ploeg ook daadwerkelijk gaan tekenen. Daarnaast zullen er natuurlijk zoals ik zei altijd renners blijven die buiten de boot vallen en dus naar andere ploegen trekken.

  Je doet in mijn ogen wel erg overdreven pessimistisch wat betreft vastleggen van de eigen talenten. Het komt eigenlijk bijna nooit voor dat talenten voor een andere ploeg kiezen als ze ook een aanbod hebben van hun eigen WT-ploeg. Sivakov is de enige echte toprenner die me te binnen schiet waar dat het geval was.

  Het woordje “toevallig” met betrekking tot het vastleggen van Leemreize en Kooij lijkt me ook niet echt op zijn plaats. Alsof het puur toeval en geluk is geweest dat ze die twee hebben weten vast te leggen. Dat is natuurlijk niet het geval.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #697924

  @Yogibear
  Ze zullen ongetwijfeld ook veel gebruik blijven maken van de mogelijkheid om renners uit de beloftenploeg mee te laten doen met de WT-ploeg. Daardoor is de noodzaak om om heel veel renners in 1x te laten doorstromen al een stuk kleiner, aangezien je ook als belofterenner al een redelijke profwaardig programma kan rijden.

  De Lotto-Soudal tactiek om in 1x de halve opleidingsploeg te laten doorstromen lijkt me niet zo handig, dan wordt het wel redelijk overkill en raakt de balans in de ploeg ook zoek.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #697918

  Dat is wel de tijdrit heh, niet de wegrit ;)

  Het gaat de komende jaren nog een hels karwei worden voor Jumbo om plek te maken voor alle aanstormende talenten uit de opleidingsploeg. Daar gaan sowieso renners buiten de boot vallen die het eigenlijk wel verdienen. Mijn gokje van wie ze laten doorstromen:

  2022: FFB en Mick van Dijke
  2023: Pluimers en Tim van Dijke
  2024: Hessmann en Ryan

  Maar goed, dat is allemaal koffiedik kijken natuurlijk.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #697732

  @Landeirovic

  Zei jij een hele tijd geleden niet dat je inside-informatie had en iedereen behalve Pfingsten zou verlengen. Dat klopte dus sowieso al niet.. ;)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #692073

  @Yeez
  Mwah, qua groepje waarin hij binnenkomt is het opzich nog wel naar verwachting inderdaad. Het ging mij er vooral om hoe het er uitzag op de klim zelf, want het leek niet van harte te gaan.

  Ik hoop vooral dat we de Oomen van 2018 voor alle blessures ooit nog terug gaan zien, maar ik heb er eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 51)

Headlines