Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 37)
 • In reactie op: Het jaar van Aleksandr Riabushenko #319238

  Ik gok dat deze thread dit jaar een langzame dood zal sterven bij gebrek aan discussievoer, maar hij mag me het tegendeel bewijzen.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #293372

  Waren er hier nog twijfelaars over Michael Woods?

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #291912

  @pietje precies
  Ik snap je redenering wel over “expected positie”, maar als je dat bij elke andere ploeg doet, gaat er toch niemand aan minder dan 2,2 komen? Toch moet er iemand winnen, en als de expected positie van EQS pakweg 2,8 is, van Sky 3,4 , van Sunweb 4,2 enz enz, dan is de echte te verwachten positie van BMC toch plaats 1? Iemand moet op plaats 1 eindigen, en je verwacht de ploeg met de beste expected position toch?

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #290753

  Blijkbaar is er toch een jongerenklassement (maar telt niet mee voor Scorito), om de 50e verjaardag van de samenwerking met een of andere sponsor te vieren. Zoiets zou best invloed kunnen hebben op het wedstrijdverloop.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #290425

  @park
  Gemotiveerd is hij wel, hij is kopman en zijn doel is… de eindzege. (werd toen toch het kopmanschap beloofd, maar dit is al een paar maanden geleden)
  http://www.wielerflits.nl/nieuws/267433/damiano-caruso-ik-wil-in-de-italiaanse-driekleur-naar-de-tour.html

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #290095

  @geflitst
  Kan zomaar de Uran van de Vuelta worden.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2017 #288209

  @Jasper
  Het parcours is te zwaar voor Kittel en Greipel, en Arndt en Bauhauss beter dan Degenkolb? Serieus?

  In reactie op: Tour de France Scorito #273630

  @gaitbeel
  Dom geschreeuw? Bakelants gaat voor top 15.

  In reactie op: Tour de France Scorito #273620

  @klootje
  weet jij ook dat Petit toch sprint? :o

  In reactie op: Tour de France Scorito #273541

  Als Hagen geel pakt in rit drie, verwijder ik mijn account en maak ik een nieuw aan onder de naam “EBHbestewielrennerallertijden”

  In reactie op: Tour de France Scorito #273435

  @poeksel
  Hou je hem liever voor jezelf? Sorry dat ik dan heel het forum vertel dat het gaat om JAN BAKELANTS.

  In reactie op: Tour de France Scorito #272092

  @ruben
  Zoutstrooier!!

  In reactie op: Tour de France Scorito #272079

  Wie laat zich nu door zo’n bericht beïnvloeden? ALS hij niet presteert. Hij reed vorig jaar zeven keer top tien + top vijf in het puntenklassement, en een zieke Alex won zelfs bijna een rit in de Dauphiné. Die zal er 100% zeker staan. Ze zullen sowieso niet overstappen op Zabel zolang hij top 10 rijdt, want ze weten ook wel dat Zabel niet veel beter dan dat kan.

  @jort
  Als Cav niet presteert, stappen ze over op EBH. Wat nu?

  In reactie op: Tour de France Scorito #271680

  @janstof
  1 mil? Uran. Any time, any day.

  In reactie op: Tour de France Scorito #271276

  @elstupido
  Als je nog aan scenario 3 toevoegt dat BoBo in de drie overblijvende kansen naar plek 8, 14 en 9 rijdt, ben ik het helemaal eens met je verhaal.

  In reactie op: Tour de France Scorito #271217

  @phoenix
  Dat zijn renners die dan gebruik maken van andere treintjes. Als je het verkeerde kiest, ben je evenzeer de sjaak.

  In reactie op: Tour de France Scorito #271206

  @knalerwtensoep
  Jonge baanwielrenner, dus kan en durft wel risico’s nemen
  Goedkoop
  Mag zijn kans gaan
  Toonde vorig jaar in Rio dat hij niet trager is dan mannen als Cav, Gav of Viviani
  Sterk Frans kampioenschap, dus niet in slechte vorm

  Ik begrijp het wel, hij is een risico, maar voor 500K toch echt maar een klein risico.

  In reactie op: Tour de France Scorito #271147

  Waarom die vergelijking 1 op 1 met Meintjes? Je kunt ze ook beiden nemen hoor.

  In reactie op: Tour de France Scorito #271123

  @matt
  Dat is dan weer de keerzijde van zijn (gouden?) medaille. Ik had het gevoel dat hij dit jaar voor de Giro koos omdat hij de druk/drukte bij de Tour te zwaar vindt. Volgens mij zou hij liever een gooi doen naar het podium in de Vuelta, maar kan hij als Franse topper zijn sponsors en supporters simpelweg niet teleur stellen. Anderzijds, als hij in rit drie op 20 minuten binnenkomt en die avond een videoboodschap op Twitter zet waarin hij twee keer hoest en zegt dat hij te ziek is om door te rijden en met pijn uit het hart uit de Tour stapt, wie zou daaraan twijfelen?

  In reactie op: Tour de France Scorito #271113

  @matt89
  Wie wordt de Rolland van deze Tour? Wat dacht je van Rolland zelf?
  Nee serieus, eigenlijk is één naam redelijk eenvoudig te voorspellen. Pinot. Reed net als Majka vorig jaar een klassement in de Giro, en heeft in de Tour dezelfde rol en vrijheid die Majka had (na het afstappen van Contador). Hij bewees trouwens vorig jaar al dat hij wel van bolletjes houdt. Wat de meesten hier misschien niet weten/vergeten zijn, toen hij ziek uitstapte, stond hij op plek twee in het bergklassement, voor Majka, vlak na De Gendt die net gewonnen had op (ongeveer) de Ventoux. Topfavoriet met achttien sterren voor de bollentrui.

  In reactie op: Tour de France Scorito #270581

  Kittel en Sagan zullen alle twee geen top tien rijden in die tijdrit, daar ben ik zeker van. Voor de punten hoeven ze het in principe ook niet te doen, want die zijn gelijk met een tussensprint en dus verwaarloosbaar klein in het totale plaatje. Voor de gele trui moet Kittel het ook niet doen, want binnen de tien seconden eindigen van de dagwinnaar is onmogelijk. Hij heeft maar één kans om geel te pakken, na rit twee wordt het onmogelijk.
  Sagan heeft twee dagen extra de kans om geel te pakken, maar pakt in een vlakke sprint zoals rit twee of rit vier waarschijnlijk niet al te veel boni’s. Hij mag dan in 2015 wel 19e zijn in de openingstijdrit, ik heb het opgezocht: dat was op 41 seconden. Maak dat maar eens goed.

  In reactie op: Tour de France Scorito #270413

  @sprintgeit
  o Est-ce que ça fera de toi le nouveau sprinteur de Direct Energie ?

  – Non, l’équipe compte sur Thomas Boudat pour les sprints.
  Dit ging wel over zijn taak volgend jaar als Coquard weg is. Als Petit er ook zo over denkt voor deze Tour weet ik niet.

  In reactie op: Tour de France Scorito #270069

  @nasibal
  Klopt, het enige wat ik wou aantonen was dat de Scorito-ranglijst geen indicatie is voor vluchters. Iemand als Pantano die een rit wint, 2x 2e wordt, en derde eindigt in het bergklassement staat op de scorito-ranglijst vlakbij Landa, die éénmaal 12e en éénmaal 13e wordt. Los van de prijs was Pantano in dit geval veel beter dan Landa, ondanks dat het puntentotaal anders doet vermoeden. Zonder Landa kon je perfect Scorito winnen, zonder Pantano ging dat een moeilijke zaak worden. Hoeveel keer buiten zijn twee top 20 plaatsen zou Landa in je dagopstelling de juiste keuze geweest zijn?

  In reactie op: Tour de France Scorito #270059

  @nasibal
  Mijn reactie was niet meteen een antwoord op jou, meer op wat ik de laatste dagen hier las. De zogenaamde “100 punten per miljoen” richtlijn volg ik niet. Je kunt 80% van de deelnemerslijst aan die regel laten voldoen, dat valt dan gewoon te zien hoe vaak je hem wil opstellen en hoe vaak je hem kopman maakt.

  Over de grote puntenpakkers: ik heb het hier vooral over klassementsrenners waar ik hier vak las dat ze hun geld niet waard zouden zijn. Normaal gezien zal 5 miljoen voor Sagan of Kittel meer punten opleveren dan 5 miljoen voor Froome. Als Froome altijd vooraan in het peloton eindigt in bergritten, maar er zitten telkens 6/7 vluchters voor, zal hij geen gigantisch puntenaantal pakken, maar hij pakt wel noodzakelijke punten in die bergritten.

  Over Majka: Je kunt natuurlijk denken dat Contador er zal doorzakken, maar als dat a) niet gebeurt of b) pas in rit 19 gebeurt, zou hij waarschijnlijk weinig vrijheid krijgen van de ploegleiding.

  Over meerwaarde per etappe: Louter hypothetisch: elke massasprint levert exact dezelfde uitslag op. Als je dan de top 10 van elke massasprint in je ploeg hebt, zal je de “slechtste” sprinter nooit opstellen. Hij pakt dan 0 punten. Dan had hij misschien in totaal 200 punten kunnen pakken, maar hij zou je eindresultaat niet kunnen verbeteren, enkel verslechteren. Elke keer je hem opstelt, laat je punten liggen met een renner in je ploeg die op de bank zit, maar wel een hoger resultaat scoorde. Een vluchter die één maal vijfde wordt, is sowieso die dag een meerwaarde, want er zijn geen negen renners die meer punten pakken die rit. Dan haalt hij volgens de Scorito-ranglijst 30 punten, tegenover de 200 van je slechtste sprinter. Het wel of niet opstellen van die sprinter zal je resultaat enkel negatief beïnvloeden, het wel of niet opstellen van die vluchter zal je resultaat enkel positief beïnvloeden.

  In reactie op: Tour de France Scorito #269993

  Of Chaves, Pinot of Gesink ruimte krijgen in een vlucht, hangt af van hun achterstand. Als Pinot en Gesink (Chaves zie ik het niet doen) in de eerste 3 ritten in lijn telkens op een kwartier binnenkomen, zullen ze wel ruimte krijgen. Rittenkapers doen dit gewoon, dus ik zie het niet gebeuren dat Pinot en Gesink na de eerste week nog zo dicht staan dat ze geen ruimte krijgen. Als hun doel de bollentrui/ritwinst is, waarom zouden ze dan zichzelf tweemaal in de voet schieten door én krachten te verspillen om in het peloton te blijven in vlakke ritten én op die manier hun kansen op ruimte in een vlucht te verkleinen?

  Ik ben het ook niet eens dat “verloren” punten gecompenseerd moeten worden. Als je bijvoorbeeld 9 sprinters kiest die samen 10 mil kosten, en die 9 man zorgen voor 1000 punten, plus ze zorgen ervoor dat je veel geld overhoudt voor je klimploeg. Anderzijds kan je 9 sprinters kiezen voor 25 mil, die samen 2000 punten pakken. Welke sprintploeg is dan beter? Sommige renners zijn hun prijskaartje niet waard. Als het een spel was waar je, binnen het budget, onbeperkt renners kan selecteren en opstellen, zijn die dus niet nuttig. Hier mag je maximaal 20 man selecteren en iedere dag 9 opstellen. Dat is een groot verschil. Sommige grote puntenpakkers moet je kiezen, ondanks dat ze hun geld niet waard zijn.

  PS: Dat Majka vorig jaar niet genoemd was, is toch logisch? Hij was de meesterknecht van Contador. Thomas of Henao zien we dit jaar toch ook niet als kanshebbers voor de bollen?
  PPS: Dat het puntentotaal op Scorito berekend is door de punten van 21 ritten op te tellen, is net in het nadeel van de vluchters. Een knecht van Sagan pakt zo misschien 15x zes teampunten (groen), 3 keer tien teampunten (rit), 3x acht teampunten (geel) en dan nog 18 punten op het einde met de groene trui. 90+30+24+18= 162 punten zonder één keer top twintig te rijden. Hoeveel keer zou hij echter een meerwaarde zijn in je dagopstelling? Hoeveel punten pak je dus in totaal? Een vluchter die tweemaal 5e wordt, pakt 64 punten, maar is wel die twee ritten een meerwaarde. Ondanks dat de knecht van Sagan 100 punten meer pakt/kan pakken, is hij geen goede keuze. Vluchters kunnen dus echt wel een meerwaarde zijn.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 37)

Headlines