Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 110)
 • In reactie op: {Finale} WF-renner van het jaar 2021 – Pog verslaat Rog #748849

  De zelfde top 3 van vorig jaar maar in een andere volgorde, klasbakken!

  In reactie op: {Finale} WF-renner van het jaar 2021 – Pog verslaat Rog #748265

  Pogacar
  Van Aert

  In reactie op: {Halve finale} WF-renner van het jaar 2021 #747575

  Tadej Pogacar
  Wout Van Aert

  In reactie op: {Kwartfinale} WF-renner van het jaar 2021 #746900

  Tadej Pogacar
  Julian Alaphilippe
  Wout Van Aert
  Primoz Roglic

  In reactie op: {Ronde 3} WF-renner van het jaar 2021 #746530

  Tadej Pogacar
  Mathieu Van Der Poel
  Sonny Colbrelli
  Julian Alaphilippe

  Wout Van Aert
  Richard Carapaz
  Jasper Philipsen
  Primoz Roglic

  In reactie op: {Ronde 1} WF-renner van het jaar 2021 #744827

  Tadej Pogacar
  Ben O’Connor
  Alejandro Valverde
  Jonas Vingegaard

  Adam Yates
  Stefan Küng
  Mark Cavendish
  Mathieu Van Der Poel

  Matej Mohoric
  Jasper Stuyven
  Christophe Laporte
  Sonny Colbrelli

  Remco Evenepoel
  Kasper Asgreen
  Simon Yates
  Julian Alaphilippe

  Wout Van Aert
  Danny Van Poppel
  Tim Merlier
  David Gaudu

  Richard Carapaz
  Enric Mas
  Maximilian Schachmann
  Egan Bernal

  Joao Almeida
  Giacomo Nizzolo
  Guillaume Martin
  Wilco Kelderman

  Dylan Van Baarle
  Bauke Mollema
  Damiano Caruso
  Primoz Roglic

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #734557

  Gefeliciteerd Cormet! Fantastisch team met exact de juiste keuzes bij de klassementsrenners. Ik heb met veel bewondering jouw team gevolgd deze Vuelta. Zeker toen ook nog eens Eiking het rood pakte.

  Hier net buiten de boot gevallen (94,5%), maar ik mag niet ontevreden zijn met een aantal keuzes. Jakobsen als enige sprintkopman aangevuld met Matthews, Senechal en C-sprinters heeft goed uitgepakt. Roglic, Mas, MAL, Bernal en Storer hebben mij redelijk overeind gehouden in de bergetappes.

  Ook grappig om te zien dat de nummer 10 in het klassement op meer dan 22 minuten van Roglic is geëindigd. Dat geeft wel aan hoe zwaar zo’n grote ronde doorweegt op het einde van het jaar.

  Tot volgend jaar maar weer! Heeft Scorito nog plannen om een desktopversie te ontwikkelen?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723882

  Vorig deed Carapaz ook de Tour en de Vuelta. Toen is ie de Tour vol gas gegaan voor de bollen. En in de Vuelta heeft hij nooit slijtage laten zien. Hij was zelfs in de laatste bergetappe zelfs sterker dan de rest toen hij tijd terugnam van Roglic. Tuurlijk nu met OS erbij, maar hij heeft bewezen goed te kunnen zijn in twee dicht op elkaar staande ronden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723849

  La Vuelta, ik heb er zin in! Allerbelangrijkste in de Vuelta is dat je de beste klimmers hebt. Door de jaren heen eindigen de GC mannen/klimmers meer dan 10x in de top 20 van een etappe. Ook scoorden ze altijd extra punten voor het puntenklassement. Dit jaar is dit opeens anders en om eerlijk te zijn ik zou niet weten hoe dit gaat uitpakken. Zal de trui nu voor de sprinters zijn ondanks de vele heuvel- en bergetappes? Ik heb geen sprinter gezien die er een doel van heeft gemaakt. Ik denk dat de ploegen en renners zelf ook nog niet weten hoe dit zal uitpakken en dat ze tijdens de Vuelta hierover beslissen. Desondanks heb ik dit jaar nog steeds gekozen voor een sterke brigade aan klimmers.

  ROGLIC
  BERNAL
  CARAPAZ
  VLASOV
  MAS
  CARTHY
  LANDA
  LOPEZ
  L. HAMILTON

  Het ruime budget gaf mij de mogelijkheid om de eerste 8 renners te kiezen als je sorteert op klassement (!). Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat uitpakken, op papier zijn dit de 8 beste klassementsrenners deze Vuelta. Er zal vast één iemand teleurstellen, maar dan heb ik nog steeds 7 goede over. Ik hoop het verschil te maken in de bergetappes. Ik heb een lange tijd geen Lopez gehad, maar ik was nooit tevreden met de klassementsrenners tussen de 1 en 2.5 miljoen. Bardet, Martin, Ciccone, DLC, Majka, Grosss vind ik niet goed genoeg of te wisselvallig. Hamilton als uitzondering, mooie 9e man voor de bergetappes. Hij kan tegenvallen, maar hij kan ook positief verrassen.

  JAKOBSEN
  MATTHEWS
  ABERASTURI
  R. JANSE VAN RENSBURG
  ALLEGAERT
  F. VERMEERSCH

  Ondanks de forse investering in mijn bergequipe ben ik toch redelijk tevreden met mijn sprinters. 6 mannen die allemaal voor eigen kans gaan, en dus geen teamgenoten hebben die ook willen sprinten (Trentin/Molano, Meeus/Laas, Cimolai/Einhorn). Jakobsen als kopman, met de DQS trein en de overwinningen op zak heb ik vertrouwen in hem. De meesten lijken te kiezen voor Demare of Philipsen, maar Jakobsen is een (misschien wel beter) prima goedkoper alternatief. Matthews mee voor de heuvelsprints (en evt groen?).

  SCHACHMANN
  SENECHAL
  TRATNIK
  STORER
  CARR

  Schachmann mag eindelijk voor eigen kans gaan in een grote ronde in het shirt van BORA. Tot nu toe kreeg Sagan altijd de voorrang als kopman. Dit jaar is Schachmann weer goed op dreef en hij kan in meerdere etappes opgesteld worden. En hij is goedkoop! Senechal als opvullertje in de sprints (teampunten Jakobsen) en voor de overgangsetappes. Voor 750k prima. Tratnik mee voor de tijdritten en een vluchtersdag. Storer en Carr als 500k opvullers. Ik zal ze waarschijnlijk niet opstellen, misschien een enkele keer als de vluchters met 80% zekerheid wegblijven.

  Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Vamos!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #679922

  Hier ook geen Fabbro geselecteerd, maar toch fijn om te zien dat BORA eindelijk actief mee gaat in de kopgroep.

  Deze etappe kan wel bepalend zijn voor het verloop van het spel. Scoritowijs lijkt het echt tussen deze twee ploegen te gaan. Heb je Bernal, Ganna en/of Moscon dan kan je een enorme slag slaan en lijkt het mij onmisbaar om één of meer van de Ineos mannen te hebben. Heb je Evenepoel, Almeida en/of Cavagna dan kan na vandaag een inhaalslag worden gemaakt, nadat velen waaronder ik hadden verwacht dat het roze bij DQS zou zijn na de eerste bergetappe.

  Als Bernal vandaag roze pakt, dan lijkt het voor mij een misser om hem niet mee te nemen.
  Als Evenepoel vandaag het roze pakt, dan kan ik nog de schade beperken met 3 DQS en dus 0 Ineos.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676647

  Fantastisch van Fiorelli! Het kindje van het forum slaat toe in de spurt en nu ook nog eens bergop!

  Almeida is door 73% gekozen, dus geen groot probleem. Alleen lijkt de DQS tactiek van meerdere forumleden over na vandaag.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #675708

  Fantastische zege van Taco!

  Cimolai bewijst goed in vorm te zijn, na twee dagen op rij top 10 te rijden. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de komende sprintetappes.

  Morgen verwacht ik gewoon de klassementsrenners. Bij Eurosport noemen ze de punchers, maar die laatste klim lijkt mij te zwaar. Kopmankeuze is nog wel interessant… Ik heb nu Almeida

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #674096

  Hét team:

  EVENEPOEL
  ALMEIDA
  S. YATES
  VLASOV
  CARTHY
  LANDA
  D. MARTIN
  FORMOLO

  To Bernal or not to Bernal. Ik heb hem vanaf het begin erg lang in mijn team gehad. Sinds zijn winst in de Tour, is hij altijd top gebleven. Totdat hij met rugklachten opgaf in de Tour vorig jaar, stond hij nog steeds 3e. Ook dit jaar weer in Strade en de Provence liet hij zijn klasse zien. Maar met 6 miljoen, en met Evenepoel, werd het erg lastig om een goed twintigtal te maken. Ik kwam nooit echt lekker uit qua sprinters en klimmers. Met de niet-topvorm berichten heb ik besloten hem niet mee te nemen. Ik zie hem zeker in staat om veel punten te halen, maar zonder hem hoop ik genoeg alternatieven te hebben.

  CICCONE
  CHAMPOUSSIN
  FABBRO

  Eigenlijk wel het leukste gedeelte van de teamselecties. De pareltjes zoeken en de dag in dag uit aanvallers vinden. Vorige 2 Giro’s veel plezier beleeft aan Ciccone en Guerreiro. Maar het is altijd oppassen met dit soort renners. Ze kunnen vaak meezitten, maar veel punten scoren is een ander verhaal. 2 of 3 top tien plaatsen zijn leuk, maar daar win je het spel niet mee. Zoals altijd, spendeer ik mijn geld liever aan dure klassementsrenners. Nieuw pareltje Cepeda is weer zo’n naam, maar of hij constant bij de beste vluchters gaat horen betwijfel ik. Buiten de TotA, heeft hij geen potten kunnen breken. Nu gekozen voor Fabbro, teampunten Sagan, goed in vorm, en het al laten zien over meerdere jaren. Voor 500k stond hij er gelijk in. Verwacht ik hem wel zoveel in de aanval? Nee, maar met teampunten is het een leuke opvuller voor de bergritten. Champie mee voor het middengebergte en overgangsetappes. Ciccone mee als aanvaller voor de 3e week en wie weet eindigt hij daarvoor een keer kort. Hij heeft een goed voorjaar gedraaid, en heeft al laten zien dat hij een van de beste klimmers is in een vlucht (gele trui in Tour en Giro 2 jaar terug). Andere optie was Ringel S, maar ik verwacht niet zo heel veel kansen bij hem. Hij moet het meer hebben van zijn sprint bergop, terwijl Sagan de voorkeur heeft in de sprints. En hij is niet de beste klimmer voor de 3e week gok ik.

  CAVAGNA
  FOSS

  SAGAN
  GROENEWEGEN
  MERLIER
  NIZZOLO
  CIMOLAI
  KANTER
  FIORELLI

  Scorito heeft het ons met de prijskaartjes erg moeilijk gemaakt. Heel weinig goedkope sprinters zijn beschikbaar, terwijl ik daar vaak op aas. Belangrijkse beslissing is dat ik niet voor Ewan heb gekozen. Hij is voor mij een onzekere kopman. Aangezien de puntentrui duidelijk niet zijn doel is, is het voor hem alles of niks in de sprint. Ik heb het de afgelopen jaren al vaker zien gebeuren, maar als hij geen kans meer heeft om te winnen, laat hij soms de sprint lopen en eindigt hij rond de 8e plaats. Hij zal vast 1, 2 of 3 etappes winnen, maar met Sagan, die bijna altijd 2e eindigt in een massasprint, denk ik een veel betere kopman te hebben. Daarnaast heb ik Merlier en Groenewegen die ik evt. nog kopman kan maken als zij duidelijk sneller lijken in dit veld. Nizzolo, ook nog hopelijk voor de zwaardere sprintetappes. En uiteraard Fiorelli ! :)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #673328

  Verwacht men hier dat Nizzolo de Giro gaat uitrijden? Volgens mij gaat hij ook naar de Tour.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #672698

  @Punchbox
  Het schijnt dat Keizer Iljooo zijn baanfiets uit Gent heeft laten overvliegen om toch te voldoen aan DQS’ sprintambities in grote ronden ;)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #672465

  Zojuist voor het eerst Bernal uit mijn selectie gehaald. Ik sla nooit de toppers over, maar nu maak ik een uitzondering. Team stond volledig vast, en ik werd van geen enkele combinatie echt vrolijk.

  Er zijn nu zo veel meer mogelijkheden om een goed klimteam en sprintteam neer te zetten. Ik begin weer van voor af aan!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669402

  Het zou volgens deze redenering veel beter zijn om hem te laten starten in wat kleinere koersjes ipv een grote ronde. Toch start hij meteen in de Giro. Ze plaatsen hem duidelijk in de underdog rol door hem zo weinig mogelijk druk mee te geven van buitenaf.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669400

  Kanttekening hierbij is dat het gaat om een interview in maart. De rollen zijn duidelijk, maar sindsdien heeft Evenepoel zich waarschijnlijk kunnen verbeteren met trainingen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #667711

  Benoot nu 3e kopman bij mij in LBL. Daar had ik totaal niet op gerekend toen ik hem meenam.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #667422

  Voelt toch wel wat bevredigender dat Luik nu de laatste klassieker is in dit spel.

  Met Roglic als eerste kopman in de WP (en Pidcock en Flip), heb ik een flinke sprong gemaakt in het klassement. Inmiddels binnen de befaamde 95%, en ik sta nu zo’n 300 punten achter op het bekertje. Lijkt onmogelijk, maar als Roglic een kunstje uitvoert… Hij is mijn 1e kopman ;)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #667204

  Yesss de Giro gaat weer beginnen! Wat een heerlijke koers en er staat alweer een mooie puzzel voor ons te wachten dit jaar. De eerste koopjes zijn al gespot ;)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #658652

  Pijnlijk… Senechal is mijn tweede kopman vandaag.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #651451

  Vandaag de dag. Laatste teambesprekingen met het team voordat het losbarst op de grindbanen in Toscane. Met een beetje of naja veel geluk staan ze allemaal in de top 10. Ik kan niet wachten!

  WVA (C)
  MVDP
  Alaphilippe

  Pidcock
  Van Avermaet
  Bardet

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650104

  @Phoenix, oeh pijnlijk! Maar vanaf volgende week zal het er totaal anders uit zien. Als het doorgaat natuurlijk kunnen er in de Strade veel punten worden gehaald. De top 10 is al wat waarschijnlijker gevuld met grote namen ipv alle sprintertjes dit weekend :)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650053

  Hier nog mijn team:

  VAN DER POEL
  VAN AERT

  ALAPHILIPPE

  VAN AVERMAET

  NAESEN
  
TRENTIN
  
BENOOT

  POLITT

  SENECHAL

  Gekozen voor GvA, Naesen, Trentin en Benoot omdat deze mannen over de afgelopen jaren in mijn optiek het vaakst constant punten scoorden in de kasseienklassiekers. Naesen is er bijna altijd bij geweest de afgelopen jaren, dit weekend niet de beste start. Trentin ben ik fan van, altijd in de aanval, een beetje een mini MVDP maar niet zó goed. Nu al 8e in de Omloop en 4e in KBK. Benoot vind ik een goede renner, heeft de potentie om zoals GvA vaak goede uitslagen te rijden, voor zo’n prijs gaat hij mee. Politt, ook in vorm en goedkoop. Senechal leek zijn plaatsje te hebben veroverd bij DQS, maar na de Omloop vrees ik voor zijn evt’e vrije rol nu Ballerini er staat.

  ROGLIC
  TEUNS

  PIDCOCK
  BARDET

  Ik was eerst van plan om vol in te zetten op de Waalse klassiekers met kopmannen Alaphilippe, Pogacar en Roglic. Ala geen uitleg voor nodig, Pogacar en Roglic hebben vorig jaar bewezen dat overal waar zij starten zij resultaat halen (ook in WP en LBL). Uiteindelijk niet gedaan helaas, want AGR is onzeker en zoveel geld voor 2 koersen zag ik niet zitten. Roglic ipv Pogacar, omdat er bij UAE nog zo’n Hirschi rondloopt. Dan gekozen voor Teuns, de allrounder, was al redelijk in vorm en kan in meerdere klassiekers uitgespeeld worden. En Pidcock, groot talent, ook voor BP. Ondanks dat Bardet de afgelopen jaren niet veel meer heeft gepresteerd, heeft hij toch enkele uitschieters gehad waaruit blijkt dat hij nog talent heeft. Denk aan Strade Bianche paar jaar terug, en afgelopen TDF was hij ook goed. Voor een prijsje van 1M gaat die mee. Met Ala en Roglic hoop ik genoeg punten te halen. De rest zie ik als bonus.

  VIVIANI
  HOFSTETTER
  PHILIPSEN
  DEKKER

  DUPONT
  CAPIOT
  
OLDANI

  Topsprinters als Bennett, Demare en Ewan stonden alleen maar aan één sprinterswedstrijd aan de start en dan nog wat GW, MSR koersen waar ik ze geen kopman ga maken. Ook heb ik van vorig jaar geleerd dat de eendaagse sprintkoersen een soort loterij zijn. In de Scheldeprijs is er elk jaar weer een valpartij, ook is het niet zeker hoe zo’n koers als DBP en KBK eindigt. Hierdoor heb ik liever meer goedkope sprinters heb dan weinig hele dure. Hopelijk gaan deze mannen zich nog een beetje spreiden over alle sprinterskoersen :)

  Kristoff overwogen vanwege EF, naast EF pakt hij vast ergens winst mee, maar waar? Voor mij is Kristoff te duur. Ackermann is hier vaak gekozen, ik zag dat hij alleen meedeed aan DBP, EF wist ik niet. Vorig jaar had ik Ackermann mee, maar dat liep niet goed af. Dan neem je hem dit jaar simpel gezien maar niet mee ;) Op het laatste moment toch Viviani meegenomen, vanwege UAE, en omdat hij meedoet aan twee sprintkoersen. Oldani, omdat ik eigenwijs niet mee wilde doen aan de Livyns-hype.

  NIET MEE:
  Pedersen – groot talent. Topsprinter en klasbak (zie WK) in één. Vorig jaar na GW lijkt hij klaar om bij de beste te horen. Maar blinkt soms toch uit in afwezigheid. Voor 3.5m is het geen zekerheidje voor mij. Daarom dus gekozen voor Naesen omdat hij wel heeft bewezen er te staan in de RVV bijv. Dus Pedersen wel overwogen, niet mee.

  Stuyven – net als Pedersen is Stuyven er de ene keer wel en de andere keer niet. Niet overwogen.

  Lampaert – goede renner die er ook bijna altijd staat. Alleen net te duur. Zeker overwogen, helaas niet mee.

  Asgreen – moet het toch hebben van een solo om resultaat te boeken. In DQS zal hij waarschijnlijk de eerste zijn om gaten dicht te rijden. Ook te duur. Niet overwogen.

  Bettiol – in RVV bleek hij onverwacht de sterkste te zijn. Sindsdien zie ik Bettiol als een vaste klant in de klassiekers. Voor mij was zijn programma onduidelijk en zag ik weinig nieuws wat betreft zijn verwachtingen dit jaar. Ook deed hij niet mee aan het openingsweekend waardoor de wedstrijden schaars bleven. Mooie prijs, helaas niet mee.

  Matthews – nope. Elke winter hoge verwachtingen, weinig resultaat.

  Wellens – altijd goed in koersen als Besseges. Maar in de klassiekers is het vaak net-niet voor Wellens.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 110)

Headlines