Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 234)
 • In reactie op: Zweeler 2017 #276850

  De ritten van het weekend etappe 8 + 9 en daarna de etappes 12, 13, 14, 15, 17 en 18 zie ik nog wel leuke dingen gebeuren.
  Als afsluiting is er dan nog de tijdrit met dat muurtje erin.
  De overgangsetappes en de vlakke etappes van deze week bieden weinig kans op een attractief koersverloop, er zit daar helaas geen afwisseling in.
  Had er van mij part dan nog een finish op een muurtje ingegooid, of met wat meer heuvels van 2-3e categorie in de finale.
  Zelfs voor vluchters bieden deze lange vlakke etappes geen kansen dan alleen wat punten oprapen onderweg en lang in beeld rijden.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276409

  @lm….ja, omdat ik niet achteraf mij gelijk wil halen;) Ik wil eigenlijk helemaal geen gelijk hebben of gelijk halen, maar met die hele hype van Gesink’s zijn rittenkapen en dat al ruim een half jaar van tevoren aangekondigd te hebben, daarmee zijn tegenvallende prestaties in het voorjaar vergoeilijken, ben ik wel klaar mee.
  Hopelijk is Bennet nog in staat een goed klassement te rijden, en kan Roglic misschien de 2e tijdrit winnen, wordt het toch nog een aardige TOUR voor TLJ.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276399

  Waarom, Waarom, Waarom ? Omdat het Gesink is…veel woorden, veel plannen, veel excuses, maar alles moet positief bekeken worden, want hij is zo’n aardige gast, een uithangbord. Topsporters worden echter afgerekend op hun prestaties, dus we gaan het zien wat er van die ambitie en plannen terecht gaat komen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276395

  @lm Er is toch niets mis om wat tegengas en kritische geluiden te laten horen omtrent het presteren van Gesink en TLJ. Je kan hem wel constant de hand boven het hoofd blijven houden, maar we zijn al bijna half juli en zoveel heeft hij dit seizoen nog niet laten zien (helaas).
  In principe moet hij toch hetzelfde kunnen als Kruijswijk en Mollema, maar lijkt het erop dat hij dat mentaal niet meer kan opbrengen en nu zijn weg / vlucht zoekt in het “rittenkapen”. Als je zo goed van start gaat in Dusseldorf waarom laat je al zo snel een klassement lopen, rittenkapen kan later in de Tour ook nog, daarvoor hoef je niet perse al in de eerste week je bewust op achterstand te laten rijden. Dit strookt niet met de ambitie van een echte sportman, die wil winnen en wedijveren met de beste. Waarschijnlijk hoopt hij dat hij straks een vrijgeleide krijgt in een etappe (al zijn er weinig etappes geschikt voor hem daarvoor deze tour), maar dan moet er geen Pinot of Rolland etc. mee zitten. Bij voorbaat lijkt mij dit al een kansloze missie, ik kan het mis hebben, graag zelfs, laat hem maar het tegendeel bewijzen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276348

  @rahimns ik vraag mij oprecht af op hij gaat doen waarvoor hij naar de Tour is gekomen. Volgens mij is het meer “wishfull thinking”. Kan mij niet voorstellen dat je als topsportman van de manier waarop je nu koerst een goed gevoel krijgt.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276341

  Wow Gesink geirriteerd….Nou, misschien kan hij die irritatie omzetten om eens wat fatsoenlijks voor zijn broodheer te gaan presteren. Ben benieuwd dit weekend, maar ben bang dat er weer excuses te horen zullen zijn.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #275928

  Stelling 1: Dylan Groenewegen is nog steeds een 2e rangs sprinter.
  Ja, vooralsnog wel in de grote koersen. Hij heeft nog niet de klasse en het neusje om op de goede plek te zitten. Zat gisteren ook weer achter een valpartij.

  Stelling 2: Met ploegleider Verhoeven koerst TLJ laffer / anders dan met Niermann. Ja, Niermann staat dichter bij de koers en de renners, weet beter de koers te lezen. Verhoeven durft niets, doet niets en bij Verhoeven heeft TLJ altijd pech.

  Stelling 3: Gaat TLJ zich vandaag laten zien? Zo wel eens tijd worden om in beeld te rijden voor de sponsors, maar verder gaat het vandaag toch voor de klassementsrenners zijn. Zeker voor degene die al op achterstand staan. Er zijn weinig mogelijkheden om bergop tijd te winnen, dus deze zal men normaal gesproken niet laten lopen. Hopelijk kan Bennet mee en zodoende toch nog een goed klassement rijden, want een ploeg zonder klassementsambities rijdt eigenlijk nergens voor. Het is dan vaak vlees noch vis. Veelal wordt het dan achter de feiten aanrijden, zeker als een dagsucces lang uitblijft.

  In reactie op: Zweeler 2017 #275736

  @edjahh gefeliciteerd……maar zweeler heeft wel wat uit te leggen nu, er was al geld overgemaakt namelijk. Lijkt mij dat ze dat niet zomaar terug kunnen draaien….

  Er is dit jaar al eerder zo iets geweest toen Movistar de ploegentijdrit won…en pas veel later alsnog teruggezet werd.
  Misschien staat het ergens in Zweelers reglementen – in de kleine letterjes;)
  Zweeler zou er beter aan doen te wachten tot de uitslag definitief is vastgesteld!

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #275233

  @lm ah duidelijk Verhoeven is ploegleider van dienst, geen wonder dat TLJ weer vierkant rond rijdt. Waarom Gesink niet even proberen voorin het klassement te houden? Alle hoop gevestigd op een ritzege, die gaat er deze Tour echt niet komen. Voorlopig is het slappe hap helaas.

  In reactie op: Tour de France Scorito #274963

  Inderdaad Kittel meenemen is niet zo onlogisch met een mogelijke winst van een andere Quickstepper en de overige mogelijk te behalen (zekere) punten.

  In reactie op: Zweeler 2017 #274734

  Vooraf al gezegd dat er veel risico’s kleven aan renners voor een nulpuntenteam. Toch een team aangemaakt en ja hoor vandaag al op de koffie gekomen dankzij Angelo Tulik. Zonder Coquard heeft Direct Energie geen sprinttrein en is het dus ieder voor zich.
  Misschien nog kans op het minste nulpuntenteam aan het eind, de tour is nog lang en eens moet het geluk toch meezitten.

  In reactie op: Tour de France Scorito #274347

  @gesink/dekker …de keuze voor Geraint Thomas is inderdaad gemaakt ervan uitgaande dat hij heel lang als schaduwkopman van Froome meekan. Deze Tour lijkt op papier niet zo extreem zwaar met weinig aankomsten bergop. Mocht hij achterop raken, dat zal hij vermoedelijk in de afdaling nog wel weer terug kunnen komen. Ja, ik zie hem veel punten pakken als pech hem bespaard blijft.
  Kijk maar naar Valverde —- kost veel — en levert helemaal niets op. Met een renner heb je geluk en met andere heb je pech.

  In reactie op: Zweeler 2017 #274332

  Ja, dit hakt er flink in. Nu ging het met de jaarspellen al niet geweldig, maar nu zonder Valverde en Izagirre zit er helemaal geen opmars meer in.
  Misschien moet Zweeler voor de jaarspellen een optie van wissels gaan overwegen bijv. naar elke grote ronde…of na een periode van 3-4 maanden.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #273999

  Bennet, Groenewegen en Roglic gevallen – 3 man van 1 ploeg. TLJ is toch wel de valploeg bij uitstek en daarvoor hoef je volgens mij niet de statistieken voor te raadplegen. Het tactisch plan kan nu weer op de schop. Voorlopig Gesink als beschermde renner voor het klassement en kijken hoe het met Bennet verder gaat als de valpartij niet teveel schade heeft veroorzaakt. Roglic kan zich richten op dagsucces en voor de sprint zal het morgen ook nog wel te vroeg zijn met Groenewegen. Van Emden redelijk, maar niet top door de regen.

  In reactie op: Zweeler 2017 #273994

  @pirazzi …je hebt helemaal gelijk. Al had ik zeker niet verwacht dat hij vandaag zo kort zou eindigen. Volgens mij reden ze bij SKY op regenbanden;)
  De Tour is al gelijk op zijn kop gezet met het wegvallen van Valverde en Izagirre – toch uitstekende regenrijders…..:(

  Froome als wissel zag ik zelf ook niet zitten, omdat die zowie zo vaak punten pakt in veel etappes door kort te zitten en attent van voren te rijden.
  Quintana pakt in dat opzicht veel minder punten in etappes, maar is bijna wel noodzakelijk voor de eindklassementspunten.

  In reactie op: Zweeler 2017 #273876

  Dag Tour – 3 weken lang de Sky-trein, steek je zoveel tijd in je teams. Kun je al gedag zeggen tegen Valverde en Izagirre.
  Maakt het voor de rest van de etappes wel weer wat overzichtelijker.

  In reactie op: Tour de France Scorito #273763

  Volgens mij maken er hier een hoop mensen een denkfout m.b.t. teampunten in de tijdrit:

  Zie hier de spelregel:
  3. Teampunten
  Een renner verdient teampunten, als een teamgenoot de etappe wint of als een teamgenoot de leider is in een klassement.

  Uitzonderingen
  Er zijn twee uitzonderingen op het aantal te verdienen punten:

  1. Voor een ploegentijdrit geldt dat een renner punten verdient als zijn ploeg in de top 8 eindigt.
  2. Voor een tijdrit (individueel en ploegen) geldt dat een renner geen punten verdient voor een teamgenoot die de etappe wint.

  Einde quote.
  Als ik het dan goed interpreteer krijg je wel de klasseringspunten die bij de truien horen: geel = 8 / groen = 6 / wit = 3 / berg = 3.

  In reactie op: Zweeler 2017 #272276

  @noud89…denk je ook aan de klassementspunten…

  In reactie op: Zweeler 2017 #272230

  @LL Tot aan het moment dat Froome in het geel rijdt, kunnen de SKY boys aanvallend rijden, daarna is het weer met zijn allen in de trein.
  Er zijn weinig bergaankomsten, dus zie Landa na zijn Giro hier toch niet zo nadrukkelijk van voren rijden. Geef Henao meer kans of die onberekenbare Kwiatkowski als die al zijn remmen los gooit in de afdalingen.

  In reactie op: Tour de France Scorito #272207

  Ook nog eens een balletje opgooien;) Lotto Soudal wie te kiezen: De Gendt – Roelandts – Wellens – Benoot – Greipel. Gaat Greipel van deze echt de meeste punten oprapen ?

  In reactie op: Zweeler 2017 #272058

  Het nulpuntenteam laat ik vermoedelijk varen dit keer. Kleven teveel risico’s aan een hoop renners. Kan voor die 10,00 euro beter een 2e team maken dat hopelijk meedoet voor de echte prijzen. Het blijft echter puur gokken. Er zijn zoveel renners waarvan ik verwacht dat ze goed gaan scoren met daarnaast nog renners die flink kunnen verrassen en dit zijn er meer dan 15+5 :):):)

  Budgetspel is ook nog een puzzel, zeker met de inleg van 25,00 euro. Je wilt natuurlijk niet dat je team al bijv. na de 5 etappe bijna kansloos is.
  De deadline komt ook dichterbij….

  In reactie op: Tour de France Scorito #272053

  Mooi al die discussies over sprinters. Benieuwd hoeveel etappes echt in een massasprint gaan eindigen en welke topsprinters constant top 10 sprinten.
  – Cavendish – zekerheidje ondanks zijn ziekte…
  – Kittel – goede trein – goed voor punten
  – Greipel – kiest zijn ritten – al presteert zijn ploeg toch al een tijdje minder.
  – Groenwegen – Nederlands hoop – zou dit jaar in de Tour beter moeten doen dan vorig jaar
  – Demare – in goede vorm – pakt voldoende punten
  – Bouhanni – redelijke trein – maar blijft een brokkenpiloot – groot risico voor in je team (zou alternatief kiezen)
  – Kristoff – mindere vorm / hommels met de ploeg – lijkt mij niet dat dit in de Tour opeens goed komt…

  – Sagan alleskunner – kan je (bijna) niet omheen – tenzij hij een zeer slechte tour gaat rijden
  – Matthews – goed in vorm – andere opties: Colbrelli/Ulissi/Vanavermaet/Gilbert/EBH – Arndt

  Dit is de keuze uit het hoofdmenu van de topsprinters. Dit kan je naar believe aanvulen met de keus uit B-C sprinters.
  De Tour is de Tour, niet alles gaat volgens een standardsenario…dus afwijken van gangbare keuzes zou ik zeker overwegen, alleen dan moet je deze wel
  in de juiste etappes opstellen;)

  In reactie op: Tour de France Scorito #271718

  @snellerfietsen ik niet, en zeker niet als het regent.

  In reactie op: Zweeler 2017 #271037

  @lm ok, dankje. Heb gisterenavond even naar een nulpuntenteam gekeken, maar dat valt nog niet mee om zoveel renners te selecteren. Aan een hoop renners kleeft toch wel een gevaar. Het lijkt mij op voorhand moeilijker hier een nulpuntenteam samen te stellen dan in de Giro.

  In reactie op: Zweeler 2017 #270969

  @laatste man bij zweeler in het 15+5 spel is er nog 1 plaats voor de subleague wielerflits1, indien niemand anders de plaats wil opvullen, kan je mij dan
  het wachtwoord sturen ?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 234)

Laatste nieuws