Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 38)
 • In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671360

  Ik heb de tactiek denk twee keer gehanteerd Morkov voor Bennett en een keer Consonni voor Gaviria. Nou volgens mij knepen ze na hun beurt direct in de remmen en werden ze 25ste, maar punten halen deden ze niet. Dan is dat scenario met Dekker wel een hele dure gok.
  Al snap ik de gedachte van Zadelpen met Dekker wel dat je meerdere scenario’s voorhanden heb.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671353

  Ik heb ook lang getwijfeld over Groenewegen maar hij gaat bij mij mee.

  Groenewegen is op papier natuurlijk nog één van de beste sprinters op dit moment. Dat TJV hem nu zijn rentree laat maken doen zij niet voor niks. Voor TJV is Groenewegen samen met van Aert en Roglic het uithangbord van de ploeg. Althans dat zou het moeten zijn, zij het niet dat het imago van Dylan natuurlijk geschaad is. Wat je dan niet wilt is een fiasco in één van de grootste wedstrijden van het jaar.
  Ik kan me niet voorstellen dat ze Groenewegen zomaar laten terugkeren in het peloton, en al helemaal niet in één van de grootste wedstrijden. In zowel het belang van de renner als de ploeg.
  Dan concludeer ik dat zijn waardes en cijfers in trainingen en dergelijke op dit moment goed genoeg zijn om hem weer dat podium te geven in een grote ronde. Want wat heeft TJV eraan om Groenewegen in de Giro wat te laten aanmodderen?
  Het enige wat ik dan nog kan verzinnen is dat het mentale nog een pijnpunt is, wat ik volkomen begrijp. Maar als je Groenewegen in de laatste interviews hoort, dan lijkt het me toch dat hij er wel klaar voor is.
  Ik denk dat ze gewoon de kaart Groenewegen gaan en kunnen trekken. Dekker als erg goede lead-out en hier een daar een klein kansje in bijvoorbeeld een waaier etappe.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671344

  @basementman aangezien een sprint etappe makkelijk te voorspellen is, en Fiorelli dus blijkbaar twee keer een top 10 kan rijden is hij voor 500k een prima optie. Battaglin zie ik in een vlakke etappe niet echt mee sprinten. Dan zou ik, gezien de resultaten van fiorelli, ook stellen dat hij de aangewezen man is om mee te sprinten.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671299

  Ik fiets zojuist Vendrame voor Kanter erin, met het idee dat Vendrame iets meer inhoud heeft in de etappes die wat zwaarder zijn. Maar vraag me nu al of waarom ik dat doe. Kanter rijd dit seizoen in vrijwel alle vlakke etappes top 20, en vorig jaar een prima Vuelta (dat is nou geen sprintersbal).
  Het feit dat het rommelt binnen de ploeg van DSM weerhoudt mij toch om renners te kiezen. Hun sterke punt was vorig jaar juist het collectief en dat lijkt nu volledig te ontbreken.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #670085

  @kevinraar @tijmen
  De hele combi DSM en kopmannen spreekt mij niet aan.
  Hindley heeft zijn ongenoegen al geuit. Bardet staat daar, gok ik, nog vrij blanco in. Het zal mij niet verbazen als Bardet in de luwte tot mooie dingen in staat is.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #670050

  @madeinstars direct niet veel nee. Alleen als ik de berichten hier zo dagelijks lees, regeert volgens best wat gebruikers de waan van de dag. Niks mis mee verder.
  Wat ik er mee wil zeggen is dat Quintana inmiddels ook een renner is die uitslagen rijdt in kleinere rondes en die je in de grote rondes niet meer of nauwelijks ziet. In de Giro zie ik ook een aantal gegadigden

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #670037

  Vind Fabbro best een leuke gok voor 500k. Ook omdat ik van buchmann niet veel verwacht behalve een steady top 20. Het kan zijn dat ze bij Bora snel voor eigen kansen kunnen gaan in de berg etappes.

  Die resultaten van Quintana en Soler vandaag zullen weer voor de nodige twijfels gaan zaaien in de pronostieken, dat vind ik mooi.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669858

  @daanbrakkenhof

  Ik heb hem erin staan omdat hij in theorie ook etappes zou kunnen pakken. Ik spreek me zelf alleen een beetje tegen, als ik zou zeggen dat hij daarin veel kansen mag/zal pakken, aangezien dat de reden is dat ik Moscon niet meeneem. Dan is het voor 2 tijdritten vrij gortig ook omdat hij niet meer ‘zo’ onverslaanbaar lijkt

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669804

  @mindless
  Dat Ineos aanvallender koerst is zeker waar. Alleen als je Bernal, samen met Sivakov en Martinez, naar de Giro stuurt kom je maar voor één ding. In dat geval kan Moscon een soort vrijbrief krijgen op sommige momenten (zoals van Aert in de Tour) maar staat hij er verder alleen voor. Dan verwacht ik toch niet veel van hem, en vooral een dienende rol. Voor 750k vond ik hem nog wel het overwegen waard voor eventuele teampunten, etc maar nu niet.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669629

  Op dit moment heb ik alle dure AK mannen erin geklikt ik kom er niet uit om één van die renners niet te nemen. Vooral omdat het gissen is naar de vorm van Evenepoel daarom wil ik ook Almeida mee.

  Wat dan overblijft is een vrij matig sprintteam met voorlopig maar 4 sprinters en een aantal consessies die je niet kan meenemen. Ik denk dat Groenewegen er gelijk staat. Kwalitatief was/is hij de beste sprinter. Ik ken hem niet persoonlijk hoor, maar heb het idee dat hij mentaal wel zijn mannetje staat en niet bang is om zich er gelijk in te mengen.

  Zelf tel ik 5/6 etappes (2, 3, 5, 7, 13 en 18) die kunnen eindigen in een massaspurt, zij het dat in sommige van deze etappes renners als Sagan/Ewan (sprinters met inhoud) wel een streepje voor hebben op pure sprinters als Groenewegen.
  Ik kwam nog een goed scorend team (99%) van vorig jaar tegen die zeven sprinters had meegenomen waarvan er drie ook een heuveltje kunnen verteren. Benieuwd hoeveel sprinters jullie denken nodig te hebben, de regel is hier toch altijd 5 haha.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #667323

  @pim96 @nasibal eens met jullie redenatie. Scorito technisch gezien ook best leuk. Dat die in die 5/6 sprint etappes ergens in de top 10/20 rijdt is best aannemelijk misschien wel vrij zeker. Zekerder als dat je een Ineos/DQS renner meeneemt puur voor de teampunten in de hoop dat 1 van hun renners aan het begin de leiderstrui draagt

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #667314

  Ik verwacht, ondanks zijn talent, weinig punten voor Fabbro. Net hoe vevie het uitlegt. Bij Jumbo zit ook een mooie domestique die het goed kan doen bij afwezigheid van Bennett. En qua gokjes voor vrijbuiters zoek ik ook veel meer in de procontis, FDJ en Bahrein (sorry Landa)

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #667304

  @aardappel als het de ronde van Turkije was geweest had ik hem meegenomen. Maar nee haha

  @stijnlemmens In That Order

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #667287

  Poah wat een heerlijke complexe discussies hier alweer, ga er van het weekend maar is goed voor zitten, zin in!
  Evenepoel is voor mij echt een no-brainer. De nieuwe generatie (VDP, Pidcock, Evenepoel) maakt het zo vaak waar. Ik verwacht Evenepoel ook hier direct op afspraak. Sprinters is denk ook een vrij makkelijke keuze. Grootse crux zit hem imo in de vele heuvel/vlucht etappes die (vaak) ook uitmonden in een klassementsgevecht.
  Zitten in ieder geval een paar mooie pareltjes tussen. Vooral Bahrein wordt een heerlijke gok, omdat ik zelf niet veel van de klassement ambities van Landa verwacht.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #666263

  De Waalse Pijl vind ik samen met de sprint-klassiekers de doordachtere koersen, die je goed kunt voorspellen. Zelf ga ik voor 1. Pidcock, 2. Flip en 3. Woods. Daarnaast nog Matthews en Schachmann.

  Verwacht zelf een winst van Roglic of Pogacar, die kunnen een vrij vroeg aan gaan en rijden dan denk iedereen er af. Als het echt op de laatste meters aankomt zie ik Pidcock als veldrijder zeker winnen, die moet dit als geen ander kunnen. Flip kon goed reageren op de Cauberg dus zie ik sowieso resultaat rijden. Woods een klein gokje want na zijn val is het gissen maar dit ligt hem als gegoten.
  Matthews heb ik niet echt over getwijfeld, ik denk dat er renners zijn die meedoen met een ‘nog’ betere punch dan Matthews. En hooguit best of the rest wordt
  Chapeau hoe Schachmann zich in de AGR heeft terug geknokt, zij het niet dat de bidons wel erg plakkerig waren. Met hem twijfel ik nog wel om 3e kopman te maken. Gezien zijn resultaten in het verleden en huidige vorm zou dit een logischere keus zijn dan Woods. We hebben nog even!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #664856

  Vind de AGR voorbeschouwing van WF wel erg gericht op de renners met een goede sprint. Verwacht, met dit parcours dat op en neer gaat, toch meer de heuvelmannen.

  Denk dat ik in mijn eigen kopman keuze beide scenarios meeneem. Pidcock kan ik niet om heen. Heeft aan het begin van het seizoen al aangegeven dat de heuvels hem het best liggen, en concludeerden zelf dat hij niet van de kasseien houdt. Nou op de kasseien ging het al meer dan aardig. Om naast Pidcock de kopmannen aan te vullen met Matthews/van Aert of Flip/Schachmann/Woods ben ik nog niet over uit.

  Benieuwd naar jullie gedachte!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #664408

  Nou laat dat Ardennen drieluik maar komen. Vooraf geprobeerd om hier meer de focus op te leggen, omdat ik vaak geneigd ben om teveel kasseimannen mee te nemen. Nu er een tussenbalans kan worden opgemaakt ben ik ook dit jaar weer ingetrapt.

  Heb van mijn team een overzichtje gemaakt met de totaal behaalde punten tegen hun aankoopbedrag (inclusief team- en kopman punten)

  Renner Kosten per punt
  Philipsen € 2.062
  Pidcock € 4.032
  Ackermann € 4.717
  Van Aert € 5.263
  Stewart € 5.556
  MVDP € 6.091
  Ballerini € 7.500
  Laporte € 7.813
  Lampaert € 11.080
  Politt € 12.821
  Alaphilippe € 14.286
  Pedersen € 17.500
  F.Vermeersch € 22.727
  Matthews € 24.194
  Garcia € 28.846
  SKA € 52.083
  Schachmann € 89.286

  Woods, Ganna en Eeckhoff hebben nog geen punten opgeleverd.

  Schachmann, Woods, Flip, Matthews zullen nog wel punten opleveren de komende wedstrijden en alles wat Pidcock nog pakt is mooi meegenomen. Met EF erbij waren Ackermann en eventueel Philipsen dubbel en dwars hun geld waard, dat zijn ze nu al.
  Ik kan wel concluderen dat de middelmaat voor de vlaamse klassiekers het toch weer niet waard zijn. SKA, Garcia, Vermeersch, Politt en eigenlijk ook Pedersen (kopman in Wevelgem) had je niet nodig gehad. Ook Lampaert valt tegen. Het is natuurlijk achteraf, want voor hetzelfde geld had ik Senechal en Trentin. Maar in plaats van die renners had ik beter Bennett kunnen meenemen Die had ik tweemaal kopman kunnen maken in de Panne en Scheldeprijs, en dan was die zelfs nog rendabeler dan Ackermann.
  De invloed van kopmanpunten blijft toch te groot vind ik. Omdat die in de sprintklassiekers veel makkelijker zijn aan te wijzen en in andere klassiekers blijft het toch koffiedik kijken. Voor volgend jaar toch maar meer sprinters meenemen

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #663647

  @pim96

  Senechal heeft imo een goed voorjaar gereden. Hij kan de klimmetjes goed verteren, en hij heeft natuurlijk een goede sprint. Daarnaast rijd hij in het sterkste team die hem dus evt kan helpen. Als het aankomt op een uitgedunde sprint komt het aan op jongens, mits ze erbij zitten als, Laporte/Colbrelli/WVA en ook Senechal. De Brabantse pijl finisht vlak dus de kans op een sprintje is er.
  Bij sommige bookies kan je ook Each Way betten. Wanneer ze dan in de top3 eindigen krijg je 1/4 deel van je inzet terug. Dus als de odds dan te hoog zijn, is dat iets te makkelijk geld verdienen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #652901

  @arjenzvob ik verwacht ook niet dat iemand die drie kan tegenhouden op de Poggio (of ze hebben ze op de Cipressa al overboord gegooid).

  Tenzij er tegen die tijd nog een Italiaanse hardrijder alleen op kop rijdt, zie ik niemand buiten die drie winnen.

  1 WVA
  2 MVDP
  3 Flip

  Overigens rijdt Garcia Cortina in de Tirenno ook ‘gewoon’ weer de top 10 binnen. Prima Omloop gereden en kon tot op zekere hoogte mee in de Strade. Gaat hij eindelijk ze potentie waarmaken?

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #651723

  Wel benieuwd wat de tactiek van de sprintploegen (FDJ, Lotto) gaat worden in MSR. Wie houdt deze gasten tegen op de Poggio?

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650410

  @nasibal @jori
  Heb nog even de editie van 2019 zitten terugkijken en inderdaad. Het moet wel heel gek lopen als Ballerini met iemand exact op hetzelfde moment bovenkomt en dan moet sprinten. Dacht dat het vlakke stukje tussen de top en de afdaling ook langer en breder was, maar dat is niet zo.
  Blijf ik wel bij dat ik Ballerini als een out-sider zie, al is het maar om mijn bet te verantwoorden….

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650376

  Favoriet is een groot woord dat bedoel ik niet. Met renners als Flip en Fugl is die natuurlijk kansloos. Maar in een ander scenario met andere renners heeft hij wel het eventuele eindschot.
  Kwam vorig weekend als 1 vd eerste de Molenberg en Bosberg ook op dus onderschat zijn punch kwaliteiten zeker niet!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650350

  @decondervanecht
  Leuk om je analyses zo te lezen. Moet zeggen dat ik zelf toch veel naar de bookies en voorbeschouwingen kijk, aangaande de keuze van kopmannen.
  Voor de strade zit ik daarmee alweer in een dilemma. Gemakkelijkst is natuurlijk om Flip, WVA en VDP kopman te maken. Maar als ik van verschillende scenario’s uitga zou je het anders kunnen invullen.
  Scenario 1: een uitgedund groepje bereikt samen Siena, waaronder kleppers als Flip, dan heeft hij veruit de beste papieren.
  Scenario 2: WVA en/of VDP gaan samen ergens op het grind in de vlucht en worden niet meer teruggehaald. Mogen het samen uitvechten. Keus dus 1 vd 2. Ik neig naar VDP, meer koersdagen en denk iets betere punch.
  Scenario 3: alles wat tussen de bovenstaande scenario’s in zit. In dat geval geldt voor mij Ballerini of Pidcock. Ballerini overleeft het laatste klimmetje en sprint naar de overwinning. Pidcock laat zich net zo zien als in de Omloop en verrast opnieuw.

  Bij mij doen er nu overigens nog maar 5 renners mee met de Strade hoopt dat dit nog enigszins wordt aangevuld.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650178

  Ja zoiets.
  Of laat de drie kopmannen dezelfde factor wegen (alleen x1,5). Dan maakt het in een uitgedunde sprint bijvoorbeeld niet uit of je 3e kopman 2e of 8e wordt en je 1e kopman vice versa. Je heb dan in ieder geval goed voorspeld dat je kopmannen nog in het uitgedunde sprintje zaten.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650169

  Is daarom de kopmanfactor niet ‘te’ bepalend in dit spel? Had hierin zelf ook betere keuzes kunnen maken.

  Denk dat ik in de aankomende koersen de kopmannen, waar dat mogelijk is, iets meer op hun goede disciplines uitspeel (sprinter, hardrijder, puncher bijvoorbeeld). Iets meer safe, maar wel je kansen spreiden.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 38)

Laatste nieuws