Pédaleur de charme

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 936)
 • In reactie op: Het topic der verdachte renners #360572

  Een bijzondere wielerdag. Heroïek of doorgestoken kaart? Ik ben geneigd Froome dit keer te geloven. Laat ik eens een paar redenen noemen:

  -Froome was op basis van zijn palmares vooraf de grote favoriet voor deze Giro en degene met de meeste ervaring in het doseren van krachten over drie weken
  -Froome was op basis van zijn prestaties in zware bergritten in het verleden ook de favoriet voor dit soort ritten
  -Froome had vooraf gezegd vooral op de derde week te mikken
  -In de tijdrit, die veel meer het terrein van Dumoulin dan dat van Froome was, was Froome al vrijwel gelijkwaardig aan Dumoulin. Dat deed al vermoeden dat hij groeide naar zijn topvorm en dat hij op zijn terrein superieur zou zijn
  -Gisteren was Froome al de sterkste bergop, Dumoulin moest alle zeilen bijzetten om hem te volgen (een duidelijk verschil met Landis destijds, die zijn prestatie leverde na een inzinking de dag daarvoor)
  -Froome zou oliedom zijn of een nog grotere cynicus dan ik dacht als hij vals zou spelen terwijl de hele wielerwereld naar hem kijkt
  -Froome streed niet tegen een op hol geslagen peloton maar tegen een uitgepierde Reichenbach en een Dumoulin die ook behoorlijk op zijn tandvlees zat
  -Froome pakte een groot deel van zijn tijd omdat hij meer risico’s nam in de afdaling

  Ik had niet verwacht dat Froome hier zo zou huishouden, maar het verrast met niet dat hij wint en flink wat tijd pakt. Dat staat allemaal los van het feit dat hij hier eigenlijk niet had moeten starten en dat er genoeg redenen zijn om twijfels te hebben bij Sky. Maar voorlopig neem ik voor deze prestatie mijn hoed af.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #358604

  Wie heeft er een te zwaar dialect volgens jou, @aMeRiKa?

  Het zwaarste dialect dat ik zo 1-2-3 kan verzinnen is dat van mijn favoriete commentator: De Cauwer. Overigens vind ik een dialect een stem vaak extra kleur geven. Hoort ook wel bij de wielersport vind ik, bij uitstek een sport van de provincie. De meeste wielrenners verraden in hun taalgebruik ook uit welke streek ze afkomstig zijn. En dat voegt wat toe. Dumoulin zou toch ook saaier zijn zonder zijn Limburgse tongval?

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #358599

  Ja, ik mis Renaat (en/of Michel) en Jose ook. Maar dat de Sporza-commentatoren Champions League-niveau hebben, is toch geen reden om iedere commentator met gemiddeld eredivisie-niveau neer te sabelen? Ik vond Frank Hoste het niet slecht doen. Van Belleghem is niet mijn gedroomde commentator (te serieus, te weinig verhalenverteller, te veel opgezegde lesjes) maar hij doet overduidelijk erg zijn best en maakt niet veel storende fouten. Geen commentaar dat de koers extra kleur geeft, maar ook geen commentaar dat zo storend is dat het geluid uit moet.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #358592

  @WCeendt

  Dat een talent doorbreekt is inderdaad geen reden tot argwaan. Dat dat talent gebruikmaakt van een TUE pleit niet in zijn voordeel, maar het zou kunnen dat zijn concurrenten soortgelijke zijwieltjes gebruiken. Je hebt helemaal gelijk dat Yates niet uit het niets komt, maar laten we eerlijk zijn: op basis van zijn resultaten tot nu toe was hij op zijn best een outsider voor een podiumplaats. Dat hij nu al twee weken de tegenstand bergop degradeert, lag vooraf bepaald niet in de lijn der verwachting. Het is ook niet zo dat hij een beetje beter is, hij is bergop een klasse beter dan de rest. En niet 1x, maar steevast. Daar kun je van alles van zeggen, maar niet dat het in de lijn der verwachting lag.

  Als ik Yates bergop zie rijden, schieten me namen van verschillende renners uit het verleden te binnen. Het spijt me voor Yates, maar het zijn geen van allen renners van onbesproken gedrag. Toch hoop ik dat ik me vergis en dat jij gelijk hebt. Dat we kijken naar de ontbolstering van een natuurtalent. En dat zijn talent gebaseerd is op natuurlijke aanleg.

  In reactie op: Quotes raden XIX #328424

  We hebben niet echt in de buurt gezeten @WCEendt. Op zich wel leuk, zo’n exoot.

  In reactie op: Quotes raden XIX #328420

  Van Avermaet?

  In reactie op: Quotes raden XIX #321510

  Sabatini?

  In reactie op: Quotes raden XIX #321333

  Chris Froome over zijn astmatische broer Petacchi?

  In reactie op: Quotes raden XIX #320845

  Cavendish?

  In reactie op: Quotes raden XIX #320697

  Punt voor WCEendt.

  Het is inderdaad een uitspraak van de jonge Duitser. In Duisland hopen ze met hem eindelijk weer een behoorlijke ronderenner in huis te hebben, maar het is natuurlijk nog afwachten of deze tijdrijder ook een klassementsrenner wordt. Type Tony of type Tom, that’s the question.

  In reactie op: Quotes raden XIX #320502

  Nee, de quoter is nog niet zo’n gearriveerde renner als deze heren.

  Wel wat linkjes, maar daar kom ik later op terug.

  In reactie op: Quotes raden XIX #320468

  Jacco van Stierop: 9
  Pédaleur de charme: 8
  simplex: 6
  dustin: 3
  RainbowJersey 3
  De Brigadier 3
  Vic413: 2
  ZwartebroekengeIetrui 2
  billi 2
  Wielrennertje: 1
  chrisabels: 1
  MrSjaakBraak 1

  Nieuwe quote:
  ‘Ja, ik kan een aardige tijdrit rijden en ben niet al te zwaar. Maar of ik daarmee uitgroei tot een ronderenner moet nog blijken. Ik denk in elk geval niet dat er een sprinter in mij schuilt.’

  In reactie op: Quotes raden XIX #320461

  Jaja Tyler. Gebroken sleutelbeen en toch iedereen naar huis fietsen in die Touretappe. Verder herinner ik me vooral z’n onafscheidelijke hond en vrouw. Van beiden is ‘ie inmiddels toch gescheiden, heb ik begrepen.

  Grappige timing @jacco. Zo kruis je elkaars pad een tijd niet, zo kom je binnen een minuut van elkaar met dezelfde naam.

  In reactie op: Quotes raden XIX #320134

  Tyler Hamilton?

  In reactie op: Quotes raden XIX #319379

  Lijkt me een goede poging @Brigadier. Ik dacht ook aan Bettini, maar kon me maar geen aanvaring met Paolini herinneren. Gek genoeg was Bartoli, wiens successen ik toch bewust heb meegemaakt, volkomen van mijn netvlies verdwenen. De vreemde kronkels van het geheugen.

  In reactie op: Quotes raden XIX #319006

  Tsja, vanuit Nederlands perspectief een buitenlandse renner: Eddy de Kannibaal. Over Freddy Maertens?

  In reactie op: Overige sport #304284

  Bij gebrek aan duidelijke sportieve argumenten zou je het idd bijna in die hoek zoeken.

  In reactie op: Overige sport #304153

  Opvallend dat Schippers niet is genomineerd voor wereldatlete van het jaar. Ze was toch een van de koninginnen van de WK, met goud en brons op twee high profile-nummers. Tussen de 10 wel genomineerden staan een paar atletes die op de WK en (vooral ook) in de Diamond League nog wat meer lieten zien, maar toch ook flink wat van wie je dat moeilijk kunt volhouden. Tori Bowie (2x goud, 100 m en estafette) ontbreekt ook. Net als Gaitlin bij de mannen.

  Ik weet wel dat zulk soort verkiezingen altijd een beetje nattevingerwerk zijn, maar ben toch benieuwd naar een toelichting van de IAAF.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #303110

  Aardig interview met Spekenbrink in NRC. Onder andere over de maatregelen die de ploeg neemt om renners intern op doping te controleren. Spekenbrink sluit af met ‘En als we het niet vertrouwen, verlengen we uiteindelijk het contract niet’. Hij verwijst daarbij naar Lhotellerie uit de oude doos, maar ik ben vooral benieuwd of er ook recentere voorbeelden zijn. Misschien iets voor een interview over een jaar of vijf.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #300067

  @bikepure
  Een wielernieuwssite die bij slecht wielernieuws de andere kant opkijkt, verliest zijn geloofwaardigheid. Ik hoop dan ook dat de vertraging gewoon te maken heeft met het feit dat men eerst de feiten op een rijtje wil hebben, om dan met een gedegen stuk te komen.


  @verweggistan

  Misschien niet onverwacht, maar zeker het verhaal Van Moorsel lijkt me toch wel belangrijk nieuws. Een van Nederlands meest succesvolle sportvrouwen aller tijden. Bovendien werd lang gezegd dat doping alleen in het mannenwielrennen speelde, als ik me niet vergis dit jaar nog door Herman Ram. Het feit dat het blijkbaar ook in het vrouwenwielrennen gebeurde (en Longo niet de enige valsspeler was) lijkt me relevant. Wil natuurlijk niet per se iets zeggen over het huidige vrouwenwielrennen.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #278291

  @Jacco
  Dat is toch nooit anders geweest? Ook in de decennia dat Mart Smeets dit programma presenteerde, ging het maar zeer oppervlakkig over wielrennen. Verder was het vooral Frankrijk-promotie in een mooi decor. Aan tafel een paar Nederlanders die doen alsof ze in een paturain-reclame spelen en het goede Franse leven nabootsen, vaak nogal houterig.

  Zelden echt bevredigend voor de wielerjunk, zelden echt voor de Frankrijk-liefhebber, maar voor beiden net genoeg om met enige regelmaat te blijven kijken.
  Ik kan niet zeggen dat ik het programma nu veel minder vind dan onder Smeets, en de decors zijn dit jaar vaak uitstekend gekozen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #276260

  @Jopie
  Topklimmer zou ik ‘m ook niet willen noemen, maar ik had toch wat meer van verwacht van een renner die top-5 rijdt in het Baskenland.

  Maar goed, Parijs is nog ver. Zij het 5 dagen minder ver dan bij de start van de Tour. Ik hoop dat ze bij TLJ ook die oude hit van het Klein Orkest kennen: ‘Later is al lang begonnen/sparend voor morgen/ga je straks ook sparend dood.’

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #275283

  Dan hebben ze bij FDJ straks twee rood-wit-blauwe truitjes.

  Originele keuze. Zo veel Nederlanders in Franse dienst zijn er de laatste jaren niet geweest.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #275220

  We hoeven toch ook niet allemaal als Zen-monniken naar sport te kijken? Sport is emotie. Daar hoort toch ook teleurstelling bij als je favorieten beneden verwachting presteren?

  Verder wel met je eens dat veel reacties minstens zo veel zeggen over de reageerder als over het topic. Jouw eigen reactie ook trouwens ;-)

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #275203

  Als Bennett, Roglic en Gesink straks ritten winnen, is dit een briljante tactiek. En als twee van de drie dat doen, wil ik ook m’n hoed best afnemen.

  Maar voorlopig vind ik het wat vreemd dat een ploeg die deze rit had aangekruist om evt voor het geel te gaan, hier afgetekend laatste wordt in het dagklassement.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 936)

Headlines