Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 139)
 • In reactie op: Team DSM 2022 #840236

  n92

  Jeetje, Wiebes wordt de best verdienende renster ter wereld. An offer you can’t refuse. En een aanbieding die DSM blijkbaar niet wil matchen.

  Het is een bizarre transfer waar ik de logica niet van inzie. Wiebes vind ik totaal niet complementair aan SD Worx en visa versa. Het voelt vooral aan als een (dure) wanhoopspoging van SD Worx om de oude dominantie te herstellen. Zou dat echt zo eenvoudig zijn? Ik betwijfel het. Het voelt als een stap die eigenlijk alleen maar kan tegenvallen (Zeker na dit successeizoen met de beste lead-out die er is).

  Overigens ook gek dat dit nu naar buiten komt zo tijdens de tour en nog gekker dat de ploeggenoten dit blijkbaar via de media vernemen.

  In reactie op: Team DSM 2022 #803235

  n92

  Een enorm risicovolle overstap in deze fase van zijn carrière wat mij betreft….. Maar hij zal vast wel weten wat hij doet.

  Voor de ploeg natuurlijk enorm zonde. Ik ben benieuwd naar Team DSM 2023. Dat voelt voorlopig wel heel erg onzeker en twijfelachtig aan.

  Maargoed, eerst maar eens dit jaar op orde krijgen. Deze Giro is cruciaal.

  In reactie op: Team DSM 2021 #776290

  n92

  Toch maar weer eens reageren hier sinds lange tijd. In de UAE rijden ze voor Dainese. Niet dat dat een doorslaand succes is maar dat verklaart wel waarom Bol daar niet in de top-10 rijdt. Geen idee welke gedachte daar achter zit.

  Laten we aan het einde van het seizoen de balans opmaken wat betreft overwinningen. Dan praten we echt niet meer over wie in de Saudi tour een overwinning heeft gepakt.

  Los daarvan: Sowieso vind ik het aantal over winningen een slechte statistiek die de laatste jaren steeds gehypet wordt. Volgens die logica deed bijv. AG2R het veel slechter dan Groupama in 2021. Maar AG2R pakt in elke grote ronde een rit terwijl Groupama slechts 2 WT koersen wint en met lege handen staat in de grote rondes.

  Ik irriteer mij er daarom ook aan dat de (Nederlandse/Belgische) commentatoren hier vaak naar verwijzen en dit onterecht gebruiken om ploegen de hemel in te prijzen of te bekritiseren. (Waarbij ik de indruk dat het meespeelde dat de favorieten van de lage landen, Quickstep en Jumbo-Visma, hier vaak bovenaan stonden de laatste jaren).

  In reactie op: Team DSM 2021 #694894

  n92

  Dit is genieten. Als we dit vaker zien dan hoor je mij niet meer klagen. Zelfs als het zonder resultaat is.

  In reactie op: Team DSM 2021 #693963

  n92

  @Rawolf Ik begrijp dat het af en toe wat minder kan gaan. Ik ben fan van deze ploeg vanwege de opkomende talenten en weet dat dit soms ten koste gaat van resultaat. En soms moet je geluk hebben. Maar met deze ploeg moet je wel altijd mee kunnen doen in het heetst van de strijd en dat is naar mijn mening tot nu te weinig het geval.


  @Chefspijker
  Zo te zien heb ik mij slecht uitgedrukt. Ik bedoelde dat ze kansen laten lopen (straderit). Ook de rit van Campenaerts had gewonnen kunnen worden als snelle man Arndt niet alleen zit tussen de ploegen met 2 of 3 pionnen. En dit waren beide dagen waarin het niet heel ingewikkeld was om mee te gaan. Geluk moet je ook afdwingen.

  Terwijl ze later zoals de aanval met Bardet of de vlucht van Arndt, Roche en Denz wel weer laten zien dat ze het een en ander kunnen ‘afdwingen’ (maar dan te maken krijgen met een ijzersterke Caruso en een werelddag van Bettiol). Maargoed, dit is natuurlijk gezeur in de kantlijn van mij. Als het niet draait valt elke gemiste kans op en ben ik wellicht zout op elke slak het leggen. Oplossing: winnen.

  In reactie op: Team DSM 2021 #693869

  n92

  Dit seizoen is niet meer te redden tenzij ze in de tour één van de dominante teams zijn en meer dan één rit winnen. Het seizoen vliegt namelijk voorbij. En zelfs dan is het afwachten wat er in de overige wedstrijden gebeurd.

  Ik vind het zorgelijk dat ik slechts enkele momenten herinner waar ze de koers in domineerden (bijv. overwinning Bol in Paris-Nice en de aanval van Bardet in de Giro). Sowieso was het niveau vaak wisselvallig en inconsistent. Ik vind de (tactische) keuzes ook soms vreemd. (Bijv. kansen opofferen voor kopmannen die niet goed genoeg blijken. Gebrek aan initiatief om mee te gaan in vluchten e.d.)

  De periode tot en met einde tour wordt cruciaal. (en met het oog op de toekomst hoop ik vooral dat daarna de Vuelta een hele grote doorbraak wordt voor het team met jongens als Leknessund, Arensman en van Wilder).

  In reactie op: Team DSM 2021 #664944

  n92

  @tendam Klopt helemaal. Daar doelde ik ook niet op. Door die reputatie kan elke renner momenteel een breuk forceren en dan zal iedereen naar DSM wijze. Daarnaast lijkt het mij voor sponsorbelangen veel handiger als een beetje een fijne reputatie hebt bij fans/media.

  @Iedereen overigens wordt (nog) nergens iets gezegd over een overgang van SKA gezegd. Enkel dat er blijkbaar wat gedoe is geweest.

  In reactie op: Team DSM 2021 #664902

  n92

  Mijn bescheiden mening: neem het oorspronkelijke artikel van het Nieuwsblad met een korreltje (of een flinke schep) zout. Dat is een mix van een opinie, nieuwsbericht en interview. Dat is sowieso al een no-go. Maar verder is het ook om andere redenen belabberd (kort gezegd: ongenuanceerde zaken, irrelevante zaken, vreemde argumenten, kort door de bocht, oude koeien enz.) Teveel om hier één voor één te ontleden.

  Laten we maar afwachten of het daadwerkelijk drama oplevert. Overigens hebben ze bij DSM wel een probleem. Hun reputatie is echt gigantisch ruk. Of dat terecht of onterecht is maakt niks uit. Je moet dat oplossen.

  Mocht er opnieuw drama komen dan zijn er mijn inziens 3 opties. 1. Je zorgt dat renners niet meer ontevreden zijn en er geen conflicten zijn. 2. Je vliegt er keihard in en maakt met de grootst mogelijke arrogantie voor eens en altijd duidelijk dat het niks uitmaakt dat renners naar andere ploegen vertrekken. 3 Zorg voor dusdanig veel succes dat je iedereen de mond snoert.

  In reactie op: Team DSM 2021 #664065

  n92

  De line-up van de Giro kwam zojuist in de nieuwsbrief mijn mailbox binnen:

  Arndt
  Bardet
  Denz
  Hamilton
  Hindley
  Kanter
  Roche
  Storer

  Ik ben benieuwd wat dit voor de andere grote rondes betekent. Arndt en Roche zijn normaal vaste klanten in de Tour en Storer in de Vuelta. En vaste Giro klanten zoals Haga ontbreken.

  In reactie op: Team DSM 2021 #662409

  n92

  Ik weet alleen dat er een andere renner (eerder op de dag) pech had. Die kwam kort in beeld. Vermaerke volgens mij.

  In reactie op: Team DSM 2021 #662375

  n92

  @joaquim Dat was inderdaad matig van Leknessund. Hopelijk was er een goede verklaring en laat hij zijn talent op een ander moment zien de komende tijd.

  Het is jammer dat we weinig informatie hebben waardoor het lastig is om in te schatten hoe alles verloopt (wat zijn de doelen, wat is het programma, wat zijn de omstandigheden). Er is amper bekend wie waar rijdt en met welke bedoeling of doelstellingen. De informatie lijkt jammer genoeg sowieso beperkt tot “hard day, good work” na de koers. Het voelt door deze dingen nogal onverschillig aan. Dat versterkt het gevoel van een ’tussenseizoen’.

  De Giro begint ook al over een maand en ik heb nog nergens kunnen achterhalen wat daar het plan is. Gaat Bol nu bijvoorbeeld Giro of Tour doen? Dat maakt nogal wat uit voor je selecties.

  In reactie op: Team DSM 2021 #662245

  n92

  Dat is een goede vraag, Californië volgens mij (en wellicht Noorwegen?). Een tijdje geleden dus. Maar aangezien hij niet tot de absolute wereldtop behoort moet echt veel (incl. trein) goed lopen om te winnen. Hij zat vandaag in kansloze positie (en liet het volgens mij daarom ook lopen).

  Wiebes had een indrukwekkende sprint. Gelukkig is de 0 van het scorebord bij de dames. Hopelijk kan ze dit vasthouden want ik zie weinig anderen overwinningen binnenhalen. Wellicht dat we Lippert in beeld zullen zien in ‘haar’ waalse klassiekers.

  Overigens rijdt van Wilder ook goed. Ik ben benieuwd hoe ver die gaat komen deze week. Maar als je al vooraan mee kunt rijden in dat idioot sterke deelnemersveld dan doe je het al heel goed.


  @daniel17
  Ik vind dat lastig om in te schatten. Normaal hebben ze dit goed op orde(maar met 2020 weet je het nooit). Er speelden ook andere factoren mee zoals ziekte in de ploeg. Verschillende renners hebben her en der wel goed gepresteerd (denk maar aan Stork helemaal aan het begin). Maar het is wel interessant. Mocht DSM het hier echt anders hebben aangepakt dan andere ploegen dan ben ik benieuwd wat dit gaat betekenen voor der rest van het seizoen. Blijkt dat uiteindelijk de perfecte opbouw naar de doelen later dit jaar? Of hebben ze de plank volledig mis geslagen?

  In reactie op: Team DSM 2021 #659018

  n92

  Er zijn inderdaad weinig afmakers. Een aantal renners kunnen (hele) mooie overwinningen pakken maar zullen niet snel een reeks overwinningen pakken (Bijv. Bol,Benoot, Bardet, Kragh). Dan heb je nog een groep ’toekomstige’ afmakers die nog geen aansluiting weten te vinden en/of erg wisselend rijden (Bijv. Dainese, Kanter, Eekhoff, Pedersen). Dat is ook zorgelijk. Blijft nog een groep vraagtekens over van klimmers/ toekomstige klassementsrijders/heuvelrijders (bijv. Hindley en talenten als Arensman, Leknessund, Donovan).

  Dus overgangsjaar is totaal niet onwaarschijnlijk. Dan hoop ik wel dat het een overgangsjaar is met een klein aantal mooie overwinningen en geen overgangsjaar waar je geen deuk in een pakje boter rijdt en alles niet op zijn plek valt.

  In reactie op: Team DSM 2021 #658910

  n92

  Deze week was toch wel enigszins teleurstellend. Dat vind ik jammer. Zeker nadat er (eindelijk) positieve ontwikkelingen waren in bijvoorbeeld Parijs-Nice en Milaan-San Remo. Naast dat ze niet goed genoeg zijn valt het me overigens ook op dat ze ook slordig rijden (verkeerde plek in het peloton e.d.). Maar dat zal wel samenhangen met het niveau.

  Ik weet niet echt wat ik er van moet vinden. Enerzijds valt het voorlopig nog tegen en vrees ik dat het geen seizoen wordt met bijzonder veel overwinningen. Anderzijds kun je het nog prima omdraaien. Pak een paar ‘grote’ overwinningen en er is niks aan de hand.

  In reactie op: Team DSM 2021 #657656

  n92

  Voor diegene die Tiesj wil horen over de E3: https://www.youtube.com/watch?v=gHaEfN9qUPM&t=1s

  In reactie op: Team DSM 2021 #656837

  n92

  Ik zit klaar voor een nieuwe reeks koersen. Hopelijk geeft DSM mij iets leuks om te kijken. Genoeg kansen om in beeld te rijden. Hindley en Arensman in Catalunya. Bol voor vandaag en zondag. SKA en Benoot in E3.

  Gezien de stijgende lijn de laatste tijd hoop ik dat ze hier of daar meedoen om de knikkers.

  In reactie op: Team DSM 2021 #655752

  n92

  SKA sterk vandaag. Dat belooft nog wat. (volgens mij is dit nog niet eens de meest ‘ideale’ wedstrijd voor hem). Daarnaast Bardet ook wel goed. Tusveld viel mij ook in positieve zin op want die reed goed tot onder aan de Poggio.

  Laat de Vlaamse en Waalse klassiekers maar komen. Volgens mij zijn ze er klaar voor.

  In reactie op: Team DSM 2021 #654678

  n92

  Dat is overigens best een verandering. Voor mijn gevoel liet de ploeg deze koersen vaak schieten. Hopelijk krijgen we hier of daar nog wat moois te zien van de talenten.

  Ik ben daarnaast ook wel erg benieuwd naar Catalunya. Wat bijvoorbeeld Hindley en Arensman daar kunnen laten zien.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #652669

  n92

  Evenepoel vind ik nu al de meest irritante renner uit het peloton. En dat is niet eens zijn eigen schuld. Er is gewoon een ongezonde sfeer rond die jongen. Evenepoel is iets te zelfverzekerd en houdt iets te veel van de belangstelling, de pers kwijlt bij alles wat Evenepoel doet, Evenepoel wil pizza’s verkopen (bij wijze van spreke), Lefevere wil aandacht en zodoende zal dit nog jaren duren en alleen maar erger worden.

  Dan krijg je van de situatie dat je overal Evenepoel ziet opduiken terwijl het niet relevant is. Bijv. over de verkenning van de omloop die hij niet eens rijdt. Of in de nabeschouwing van de Strade die hij niet reed. En dan nu ook met dit verhaal rondom Groenewegen waar hij helemaal niks mee te maken heeft.

  Sowieso irriteer ik mij aan de sfeer rond DQS. Lefevere die altijd verongelijkt doet maar houdt zijn mond als zijn eigen renners bizarre stunts uithalen. Het is vermoeiend dat Lefevere elke ‘goede daad’ in de pers moet uitmeten (doorbetalen Jakobsen, aantrekken Cavendish). De renners hebben net iets te vaak een mening klaar over andere ploegen. Alaphilippe met zijn gekkigheden tijdens de Tour en LBL. Maar ook hier vindt de pers het allemaal prachtig want hun Belgische wolfpack doet het toch zo goed.

  Het is inderdaad iets te vaak het frame van het (schijn)heilige DQS tegen de grote boze buitenwereld.

  En wat betreft Groenewegen en Jakobsen vind ik dat de pers dat sowieso wel langzaam mag laten rusten. Er komt al genoeg op die twee af als die weer gaan koersen. Alle drama’s maakt het voor beide niet makkelijker denk ik.

  In reactie op: Team DSM 2021 #652200

  n92

  Yes! De eerste is binnen. Dat geeft vertrouwen. Hopelijk inspireert dat voor de komende etappes.

  Ik vind Benoot echt opvallend sterk rijden. Gister dat sprintje en nu die lead-out waar hij echt topwerk doet. Dat ziet er echt goed uit. Zou het kunnen dat hij ons nog gaat verbazen?

  In reactie op: Team DSM 2021 #652020

  n92

  Benoot en SKA zijn volgens mij prima in vorm. Vooral benoot verraste mij met dat tussensprintje.

  De trein was slecht. Maar dat was volgens mij een gedeelte chaos en een gedeelte niet goed genoeg zijn. Als je echt resultaten wil halen dan moet dat een stuk beter.

  In reactie op: Team DSM 2021 #651817

  n92

  Voor het beslissende moment zaten er volgens mij nog een aantal jongens bij. Maar toen het ontbrande was iedereen overboord. Bardet was inderdaad wel oké. Als dit de ‘basis’ is en de topvorm moet nog komen dan moeten we maar even geduld hebben over wat er nog komt. Nu op naar Paris-Nice. Ik ben benieuwd.

  Overigens wil ik nog even mijn frustraties delen: Die outfits van de ploeg zijn echt bijzonder slecht te herkennen in het peloton. Ik kan normaal de renners heel goed identificeren maar dit jaar is het bij DSM echt moeilijk. Die vallen echt helemaal weg in het peloton. En daarnaast zijn er maar weinig herkenbare punten (enkel de lichtblauwe elementen en Zoover-Logo’s).
  Hopelijk komt er snel een zomereditie met wit-blauw ofzo (Dat past ook overigens de huisstijl van het bedrijf DSM).

  In reactie op: Team DSM 2021 #650564

  n92

  Over gebrek aan resultaat gesproken: de damesploeg heeft gisteren niet eens de TV-uitzending gehaald. Op dat moment waren ze allemaal al gelost. ik vraag mij af wat daar gebeurd is.

  Hopelijk kunnen we snel weer juichen voor heren en dames van de ploeg.

  In reactie op: Team DSM 2021 #650280

  n92

  Ik zie dat bij PCS ook de selectie voor Paris-Nice staat ingevuld. Dit is de selectie volgens PCS: Eekhoff, Sütterlin, Pedersen, Bol, Kragh Andersen, Benoot en Hindley.

  Tirreno-Adriatico zal dan waarschijnlijk dezelfde selectie zijn als Strade Bianche.

  @ Kelderfan Dat had ik niet door!

  @ Kimjungpoels Het gebrek aan wedstrijdritme is niet heel bijzonder. Er zijn meer renners en ploegen die het op die manier doen. En er lijkt ook niet echt een duidelijk beeld te zijn over wat beter is. Volgens mij hebben beide opties (minder of meer wedstrijdritme) hun voor en nadelen.

  Ik ben eens dat DSM de ploeg is waar je af en toe bijzondere afwegingen en beslissingen ziet. Maar soms levert dat ook wat op (zie Tour vorig jaar). Ik zou zelf ook wellicht andere keuzes maken. Maar ik kijk dan ook enkel maar op de korte termijn. Ondertussen weten we dat de ploeg vooral met de lange termijn bezig is. En daarnaast weet ik te weinig over de planning voor het hele jaar van de renners.

  @ Rawolf dan is Paris-Nice misschien geen gekke keuze. Benoot en Alaphilippe-aankomsten zijn geen handige combi.

  In reactie op: Team DSM 2021 #650193

  n92

  Die reed aan het begin van de uitzending wel af en toe in beeld voor aan het peloton. Schijnt daarna nog wat kopwerk te hebben gedaan om het samen te brengen voor de muur. Maar ik denk niet dat je daar veel uit kunt afleiden. Wellicht dat je kunt concluderen dat het in ieder geval niet superslecht was ofzo.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 139)

Volg hier