Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,939)
 • In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695451
  Quote:
  Die jongen heeft nog steeds geen World Tour wedstrijd gewonnen. Dan is winst in dit veld niet realistisch.

  Dit vind ik wat kort door de bocht. Z’n ontwikkeling is de laatste 2 jaren echt flink toegenomen. Daarnaast zijn er voor een type renner als hij gewoon relatief weinig kansen in een kalender t.o.v. pure sprinters en pure klimmers. Al helemaal als hij soms ook nog eens in een ondersteunende rol wordt uitgespeeld. Z’n kopmanschap is echt iets van de laatste 1 a 2 jaar. Veruit de meeste renners hadden nog geen WT-wedstrijd gewonnen voordat ze hun eerste WT-wedstrijd wonnen. Sommigen deden dat in een grote ronde. Bettiol had nog nooit een WT wedstrijd gewonnen, laat staan een klassieker. Wint toch mooi een sterk bezette RVV.

  Dat gezegd hebbende zou ik hem niet als topfavoriet bestempelen nee, maar hij heeft absoluut kans op winst. Hij is snel genoeg én hij kan het parcours aan. Etappe 2 is inderdaad echt wel iets pittiger, maar ik heb me best verbaasd over wat Laporte heuvelop laat zien. Het kan zijn dat hij daar tekort komt, maar ik vermoed dat hij het daar beter doet dan de Colbrelli’s en de Stuyvens van deze wereld.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695445

  @Phoenix

  Dat, OF het betekend dat hij zich niet druk gaat maken om de tussensprints zodat hij juist goed is in de massasprints. Ik zeg niet dat hij in dit veld kans heeft om een massasprint te winnen (maar waarom niet, als alles meezit?) maar als hij persé een etappe wil winnen lijkt me niet dat hij met kwaliteiten zn kansen gaat beperken tot:

  etappe 1, waar er 284 kanshebbers zijn
  etappe 2, waar er 285 kanshebbers zijn
  etappe 7
  Een vlucht die net goed valt.

  Het wordt wat anders als hij etappe 1 direct wint. Dan wordt het koffidik kijken wat hij nog wel/niet gaat proberen en hoe geinteresseerd hij is in de massasprints.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695422

  @AJ

  Quote:
  Enige nadeel met 7 is dat je wat minder buffer hebt als je +1 niet sprint en een sprinter afstapt…

  Als je +1 helemaal niet meesprint heb je de verkeerde +1 gekozen. Als er een sprinter afstapt heb je pech, maar hangt het er vooral van af welke sprinter het is, wanneer hij afstapt/uitvalt én wat je met het budget van sprinter 8 hebt gedaan.

  Quote:
  Hofstetter is in theorie aardig, maar als zabel en greipel meegaan meteen ook niet meer

  Maar Greipel, afhankelijk van prijs, mogelijk wel weer.

  Quote:
  Laporte is absoluut de moeite áls ie ook daadwerkelijk gaat meedoen in de sprints

  Een van de weinige jongens die ik in 1 én 2 een kans op top 5 (en dus geel) geef. Kan daarnaast in 7 ook scoren. Als hij helemaal niet gaat meesprinten ga je hooguit voor 500k-750k de bak in denk ik. Maar kan ook 3 weken voor spek en bonen meerijden en dan is het inderdaad een verkeerde keuze.

  Quote:
  Cort en stuyven zijn op dit parcours denk ik amper sprinters te noemen

  Definieer ‘sprinters’. Beiden zullen buiten de sprints ook nog wel wat moeten laten zien om het waard te zijn, maar daar zijn kansen genoeg voor. Als ze verder in 4 sprints 12e worden is dat al best prima denk ik. Dit zijn voor mij inderdaad echter wel eerder de +1’s, dan onderdeel van de basis.

  Quote:
  en hetzelfde geld voor greg…

  Tja, van Greg moet je inderdaad hopen dat hij in 1,2 en 7 uit gaat pakken, tegen beter weten in. Gaat bij mij inderdaad niet mee.

  Quote:
  voor bouhanni is het eeuwig zonde dat het niet alleen om pure snelheid gaat:) Bol is al afgevallen,

  Tja, daar waag ik me inderdaad ook niet makkelijk aan. Bol ook nie

  Quote:
  En dan hou je dus nog een select cluppie over voor de 7+1

  Nouja, uiteindelijk heb je meer dan genoeg namen om met 9 sprinters te gaan. De vraag is inderdaad hoe interessant die namen zijn voor je.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695412

  @Tompot

  Het kan best zijn dat hij op dit niveau tekort gaat komen hoor. Maar in de wedstrijden op zijn niveau kan hij dit soort dingen wel aan voor winst. Als hij dat kan vertalen naar de Tour is een top 10 plek niet onmogelijk. Het kan ook goed zijn dat hij in de volledige etappe geen enkele rol speelt.

  Ik zou Danny niet specifiek meenemen voor deze etappe, maar als je hem in je team hebt is hij denk ik wel opstelbaar als 8e/9e man.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695404

  Ik zou overigens allerminst verbaasd zijn als een goede Danny in etappe 1 een top 10 plek uit het vuur sleept. Dit soort aankomsten ligt hem (op zijn niveau) wel en hij heeft ook weinig reden om het níet te proberen. Het grootste vraagteken is denk ik hoe hij zich verhoud tot de andere gegadigden. De beste zal hij uiteraard niet zijn.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695391

  @Rawolf

  Uiteindelijk kunnen zowel jij als ik die goedkope klimmers meenemen. De vraag is wat we vervolgens doen: Extra budget in een 8e/9e sprinter (zoals jij) of extra budget in een Carapaz of Flip die jij dus thuis moet laten. Uiteindelijk zal achteraf blijken wat de beste keuze is. Ik geloof niet zo in de toegevoegde waarde van die 8e/9e sprinter.

  Een ‘zekere’ jongen in de ritten waar het verschil gemaakt gaat worden naast Rog en Pog (want díe gaan het verschil niet maken) en de goedkope jongens die iedereen er in kan klikken lijkt mij persoonlijk dan interessanter.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695386

  @Tompot

  ALS je die meeneemt, zitten die daar inderdaad bij in. Daarbovenop lijkt me zonde. Dan zul je per sprint toch al snel tussen de 10 en 14 punten van hun uitslag af moeten trekken omdat je een goede opvuller op de bank hebt zitten.

  Rog en Pog worden als dé opvullers gezien deze Tour, maar ook daarbuiten kan het flink oplopen in verschillende scenario’s. Stel Gaudu staat 4e in het AK, 2e in het JK en Demare wint een rit in het groen. Ook Bennet kan een rit in het groen winnen. Stel dat dat rit 3 of 4 is en Flip in de top 3 staat. Zo zijn er nog wel meer scenario’s te bedenken. Niet alle scenario’s hebben evenveel kans, maar omdat het renners betreft die je tóch wel in je team hebt maakt dat niet zo uit. Alle scenario’s bij elkaar zorgen ervoor dat je naast Pog en Rog meestal ook nog wel een 3e prima opvuller in je team zal hebben.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695381

  @Ajvenema
  Die groep een slangenkuil noemen sta ik volledig achter. En dat is ook wat ik eerder benoemde: Er zijn een hele rits renners die vooraf eigenlijk nauwelijks tegenover elkaar te zetten is en keihard te beargumenteren valt wie van de 2 er beter is. Maar degene hebben díe uiteindelijk beter is gaat wel van vitaal belang zijn. Als je er weg blijft heb je die renners sowieso niet en is het de vraag of je toppers voor hun bedrag voldoende punten halen om dit te dekken én of je leadouts doen waar je op hoopt.

  Zelfs als ze dat doen heb je kans dat je gewoon gelijk loopt met de teams die de juiste namen gekozen hebben maar wel budget achterloopt. Een missertje bij de ‘slangenkruil’-teams zou dan ook nog eens compenseerbaar zijn. Het zou ook nog eens kunnen dat op 1 of 2 uitzonderingen na alle renners uit de slangenkuil ongeveer gelijkwaardig presteren.

  Er wordt vaak gezegd dat je uiteindelijke uitslag een resultaat is dat ergens op het spectrum tussen kunde en geluk ligt. Ik zou daar voor deze Scorito ook ‘durf’ aan toe willen voegen. De eerste sleutel zit hem echter denk ik vooral in de hoeveelheid sprinters. Mijn ‘unpopulair opinion’ is daarin denk ik dat 7+1 (waarbij die 1 een Stuyven, Matthews, Cort, Wout-type is) echt méér dan genoeg is. Ongeacht het aantal etappes.

  Overigens, grappig dat jij die jongens overpriced vind. Zelf vind ik eigenlijk alleen Bouhanni overpriced.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695374

  @Ajvenema

  Enkele van de centrale vragen omtrent het efficiënt indelen van de sprintritten zijn het type sprinters, het aantal sprinters het aantal toppers (1,2 of alle 3) en het type ‘opvulling’. Daar lees ik zo her en der verschillende meningen over tot nu toe. Daar zitten echt wel wat sleutels in.

  Zoals ik eerder bijvoorbeeld al noemde zou ik persoonlijk nóóit voor 3 toppers gaan. Ook bij de leadouts blijf ik weg. Die zijn wel goedkoop, maar daarmee niet per definitie efficiënt. Maar zo zijn er ook weer andere meningen natuurlijk.

  Ik denk vooral dat degene die hun hoofdmoot aan budget besteden aan 8 a 9 sprinters (“omdat er zoveel sprintersritten zijn”;) en dan ook nog jongens als Wout (en Mathieu) er in proppen teveel tunnelvisie op de sprinters hebben. Daar vervolgens weinig verschil mee gaan maken t.o.v. andere teams (weinig als in: niet in lijn met wat ze er in gestopt hebben t.o.v. deze andere teams) en het dan juist in de andere, verschilmakende, ritten laten liggen. Al helemaal omdat, zoals KV terecht opmerkte, Pog en Rog ook geen verschil gaan maken.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695371

  @KV

  Ik denk vooral dat als je op een zo efficient mogelijke manier het ‘verlies’ weet te ‘beperken’ in de sprintritten, je dat geld kan stoppen in plekken waar er wél verschil gemaakt wordt. Of dat puncheurs en 2e lijns ak mannen zijn laat ik even in het midden.

  Ik merk hier zo’n focus op die sprintritten en budget wat er in gepompt wordt, dat ik benieuwd ben hoeveel mensen hier bij stil staan.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695363

  @KV

  Klopt, maar wat betekent dat?

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695359

  Nog iets leuks om over na te denken:

  Als iedereen zorgt voor een dik vet sprintteam, dan zijn dat juist niet de etappes waar je het verschil gaat maken. Wel waar je het kan verliezen uiteraard.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695356

  @Danusz

  Dat is inderdaad een dingetje om in de gaten te houden. Al denk ik dat als hij start ik hem ook wel meeneem.

  @Rawolf
  Rog en Pog zelf zijn 2 hele prima opvullers. Een 3e gaat ook wel te vinden zijn. Voor een uitvallende sprinter ben ik minder bang dan voor het besteden van geld dat vanaf dag 1 puur bankbudget gaat zijn.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695345

  Momenteel ben ik eens bezig om te kijken of ik Rog, Pog, Tom, Bennet, Flip, Carapaz én Wout in mijn team geknutseld krijg.

  Dat moet lukt vooralsnog met wat passen en meten, maar dan moet je dus wel je 2e topsprinter opofferen. Aan de andere kant: Wout als 8e sprinter toevoegen lijkt me ook niet heel handig, want dan moet je de punten van pog of rog in de sprintetappes er al minimaal aftrekken. Wout op het plekje van die 2e topsprinter, omdat, als hij meedoet hij ook top 5 kan rijden is nog niet zo’n gek idee.

  Nog geen idee waar ik van ondersteboven ben, maar wel een idee waar verder op gepuzzeld kan worden.

  In ander nieuws: Impey lijkt nu toch afgevallen als leuke 500ker.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695328

  @Mindless

  Naya dat waas mijn punt inderdaad een beetje:

  Hij lijkt (en is) voor een aantal etappes een goede optie, maar is daar niet persé een betere optie dan anderen. Dat wordt hij wel als hij ook in de sprintetappes gaat meedoen. Dan komt er in potentie inderdaad een hele hoop bovenop. Dan heb je in principe een potentiele steady top 5 sprinter met extreem veel bonus mogelijkheden.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695320

  Nee, geen onmogelijkheid. Maar ook verre van een zekerheid dat uitgerekend Wout daar dan in gaat scoren. Vergeet niet dat hij in etappe 18 ook gelost was maar terugkwam in de wedstrijd op een terrein wat hem heel erg goed lag. Als Wout in deze tour bergop gelost wordt is er weinig ruimte meer om terug te komen. Verder zal hij echt geen serieuze bedreiging in de top van het AK gaan worden. Hij klom in de Tirreno leuk mee, met alle toppers lachend in zijn wiel.

  Als hij níet sprint hou je gewoon te weinig over om hem oncompenseerbaar te maken. En dát is wat je voor je uiteenzetting beweerde. Dat je hem los van het sprinten mee moest hebben.

  Als hij zich inderdaad in de sprints gaat mengen, dan wordt het een ander verhaal. De Tirrenosprint die jij aanhaalt is daar echter denk ik geen goede vergelijking voor. Het is knap dat hij daar Ewan klopt ja, maar het veld en de hectiek in de Tour is toch vele malen anders.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695317
  Quote:
  je hem los van of hij gaat meesprinten, mee moet hebben

  Hoe zie je dat voor je? Teampunten kunnen met elke willekeurige teamgenoot gehaald worden. In de bergen is het ook helemaal niet zeker dat hij punten haalt, laat staan dat het er meer zijn dan Vingegaard of Kuss (even los van of dat wel of geen plausibele opties zijn). Etappe 1 en 2 zijn leuk, maar er zijn een hele hoop renners die een mooie kans maken in die etappes én ook prima plausibele keuzes voor je team zijn. Ik gok dat de meeste teams straks zonder van Aert ook al wel minimaal 5 a 6 keuzes (zo niet meer) voor beide etappes hebben. In de ITT’s pakt hij maximaal 100 punten. Allemaal zaken dus waar je Wout inderdaad kán opstellen, maar het zeker geen ‘moetje’ is.

  Voor 4 miljoen lijkt het me absoluut relevant of hij (een paar keer) mee gaat sprinten. Pas dan kan je zeggen dat het nauwelijks via een andere route te compenseren is. Lijkt me lastig om puur als ‘bonus’ weg te zetten.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695306

  “Als hij voelt dat hij kan winnen”

  De grote vraag is dus of hij voelt dat hij kan winnen tegen de Bennets, Ewans en Demare’s van deze wereld.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695072

  Ja precies, zelfs al is hij de favoriet voor die 40 punten in Parijs, zou hij, ook als hij die rol waarmaakt, de trui pas zeer laat kunnen pakken.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695063

  Zelf heb ik Gaudu er uit gelaten. DIe jongerenklassementpunten en zn sprintje lijken leuk, maar ik weet niet of ik hem daarmee die 1 -1,5 miljoen extra waard vind t.o.v. enkele andere opties. Zeker met zijn dramatische rijdrit kan hij ook gewoon 8e AK worden achter een paar goedkopere jongens en het is ook nog helemaal niet zeker dat hij het beter gaat doen dan Hamilton. Als ik geld moet inzetten zou het op Gaudu zijn, maar ik zou niet héél rustig op mijn stoel zitten.

  Als Bennet niet mee gaat naar de Tour verhoogt dat wel de kansen op groen voor Demare. Dan zou Gaudu wel weer interessanter worden.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695058

  @Jsprunk

  Als je Gaudu sowieso meeneemt én geld nodig hebt voor de overige verhoudingen in je team dan is Thomas inderdaad één van de kandidaten om dat geld te besparen. Net als Flip en Wout. Geen idee of je die in je team hebt, maar gewoon even in het algemeen.

  Voor alle 3 geldt echter ook dat je er een prima team omheen kan bouwen mijns inziens. Daarom is het ook niet zo’n makkelijke kwestie. Het hangt niet alleen van de renner zelf af, maar ook van de andere 19 in dit geval.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695047

  @Jsprunk

  Ja uit de 750k categorie wat mij betreft ook zonder Bennet nog steeds de beste optie. Het kan echter zijn dat ik zonder Bennet volledig uit die categorie wegblijf.

  Je redenatie over Thomas begrijp ik. Hij is echter wel een van de weinige ‘zekere’ opties voor 3-6 in het AK én kans op meer. Ik verwacht ook niet dat Pog én Rog geklopt gaan worden, maar ALS je een renner in dit veld moet aanwijzen die dat zou moeten doen in dat geval, dan kom je al snel bij een Ineosrenner uit. Daarnaast kan hij, in tegenstelling tot de andere opties voor de 3e plek, al vanaf de 5e etappe op die plek staan. Dat zijn per keer opstellen toch mooie bonuspuntjes. Met hem weet je dus eigenlijk dat je zonder pech die 300 punten wel gaat halen. Elke andere optie is het eerst nog maar de vraag of ze er überhaupt 150k pakken.


  @Basementman

  Je ziet wat mij betreft een hele hoop mogelijkheden voor hem om punten te pakken over het hoofd. Ik zou daar toch nog eens goed naar kijken als ik jou was. Aangezien sommigen hem echter liever nog iets onder de radar houden zal ik het hier (nog) even laten om uit de doeken te doen ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695029

  @Basementman

  Dat lijkt me een ontzettend scheve vergelijking. Zowel scoritotechnisch, qua type renner en qua context.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695024

  @Valvuillerdemoz

  Stond er bij mij, en ik vermoed velen anderen, al sinds dag 1. Vraag me af of het zo’n ‘verklapper’ is ;) Is wel gelijk een heel stuk minder interessant zodra Bennet niet mee gaat. Niet oninteressant, wel minder interessant.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #694848

  @Valvuillerdemoz

  Je pupil gaat niet nog een keer winnen op de Mur vrees ik.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 3,939)

Headlines