Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,976)
 • In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #544737

  @kj

  Ik denk dat ik je begrijp. Wat je eigenlijk zegt is dat je een team samenstelt op een te verwachten totaalplaatje en dan opeens, na de start van het spel, verandert dit totaalplaatje. Had je dit van te voren geweten had je andere keuzes gemaakt. Daar komt nog eens bij dat dat totaalplaatje niet ‘eenmalig en duidelijk’ verandert, maar continue blijft veranderen met veel vraagtekens.

  Dat is vervelend en heeft inderdaad weinig met het spelletje te maken. Althans, dat zou je zeggen. Vergelijk het eens met de volgende situatie:

  Ik stel een team samen voor de Giro. Ik verwacht daar een 8-tal goede klimtoppers aan de start die het in de 3e week moeten gaan uitvechten. Vol goede moed start ik het spel vanaf de eerste etappe. So far so good, ik zou wel eens de winnende tactiek kunnen hebben! Maar wat gebeurt er nu? In week 1 en 2 worden er 2 toppers ziek, 1 valt er en 1 wordt er naar huis gestuurd wegens een positieve plas.

  Ook hier verandert de situatie ná start van de koers. Had ik het van te voren geweten, had ik andere keuzes gemaakt. Nu kan je stellen dat deze zaken onderdeel zijn van de koers, en corona niet. Dat klopt. Voor beiden geldt echter hetzelfde: Je weet nooit wie, wat waar en hoe groot de kans is. Je weet wel dat het kán gebeuren. Aan een ieder zelf om in te schatten en te bepalen hoeveel geld ze aan welk risico willen besteden.

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #544651
  Quote:
  Punt is dat het spel zo helemaal nergens op slaat, omdat het een grote loterij is geworden
  Quote:
  Dan kunnen we net zo goed met zijn allen met een dobbelsteen gaan gooien en degene die het meeste 6 gooit heeft gewonnen.

  Je hebt helemaal gelijk hoor. Maar ook zonder Corona gold dit natuurlijk al jaren voor het Scorito klassiekerspel. Zie: belachelijke puntentelling kopmannen t.o.v. rest.

  Het is sowieso al veel meer gebaseerd op ‘voorspel de top 3 in elke wedstrijd goed’ in plaats van ‘stel een mooi evenwichtig team samen wat constant presteert’ . In theorie kan je het klassiekerspel winnen met pakweg 10 renners in je selectie en een hele flinke dosis glazenbolgeluk. De fanatieke spelers vinden dat echter duidelijk geen probleem en dat is prima.

  Corona komt hier slechts bovenop. Het spelletje is nog steeds ‘voorspel de top 3’. Alleen nu is het even afwachten bij welke wedstrijden wel en bij welke wedstrijden niet. Je hebt alleen nadeel als je in een uitgevallen wedstrijd wel vooraf 3 goede kopmannen had en in een wedstrijd die wel doorgaat niet. Maar heb je dan je selectie goed samengesteld, met 20 plekken totaal? Corona of geen corona, het is van levensbelang in dit spelletje dat je overal 3 goede kopmannen hebt op voorhand. Heb je er géén nadeel van maar vind je het wel kut, zie bovenstaande. Het wás al gokken.

  Als ja nadeel hebt van het uitvallen van deze koersen betekent dat dat je VOL hebt ingezet op de italiaanse koersen ten koste van (!) andere koersen. Waarom zou je dat bij dit spelletje doen? Normaal gesproken is daar niet echt een reden voor, maar in een situatie waarbij het wel eens zou kunnen dat een groot gedeelte van de deelnemers de keuze precies andersom maakt kan het opeens zeer voordelig uitpakken. Wat zeg ik nu? Hebben de mensen die hier nadeel van hebben eigenlijk stiekem een heel specifieke gok gemaakt juist gebaseerd op corona? En valt die nu net de verkeerde kant op? En zijn ze nu boos?

  .. ik denk dat dát het discussiepuntje hier op het forum een beetje is, en dat mag.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #508223
  Quote:
  Dat cherrypicken van mensen die ondanks dat ze Kruijswijk (en Gaviria) hadden, toch hoog zijn geëindigd is wel vervelend in zo’n discussie

  Cherrypicken, uitzondering bevestiging van de regel, blablabla. 1/3 van de top 100 heeft Kruijswijk. Een aantal daarvan staat op een dusdanig korte marge dat ze nog steeds, ook met het huidige verloop, Scorito hadden kunnen winnen door beter opstellen. De rest had ongetwijfeld had waarschijnlijk ook kunnen winnen als ze één van hun 19 overige renners anders hadden gekozen. De reden dat alléén de nr 3 naar voren wordt gehaald is omdat dit makkelijker is dan alles uitzoeken. In zo’n geval kan je denk ik prima generaliseren vanuit enkele voorbeelden.

  Quote:
  En andere mensen daarnaast ook met een Scorito Index in hun achterhoofd zitten. Voor die laatste groep maakt het ook uit of ze op 89% of op 93% eindigen.

  Misschien waren die mensen zonder het uitvallen van Kruijswijk wel op 93% ipv 89% geeindigd ja. Misschien waren ze met beter opstellen nog hoger geëindigd. Met betere keuzes vooraf waren ze misschien wel 99% geindigd, zelfs mét het uitvallen van Kruijswijk.

  Van álles wat van invloed is op je uiteindelijke uitslag, wat wordt er uitgepikt? Dat stoot mij tegen de borst. Als het verhaal was geweest: “Dit en dit en dit heb ik verkeerd gedaan. Als ik dat goed gedaan had was ik 93% geëindigd ipv 89%. Als daarbovenop ook Kruijswijk niet uitgevallen was was ik misschien wel 95% geëindigd zelfs nog.” dan heeft dat wat mij betreft een hele andere insteek.

  Daarmee erken je ook dat het uitvallen van Kruijswijk wel invloed heeft, maar níet de hoofdreden van je uiteindelijke prestatie is.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #508205
  Quote:
  Mwah met alle respect maar ik vind het niet reëel dat er een jongen vanuit de voetballerij (geen duursport) in de juniorencategorie huishoudt op een wijze die zelden vertoond is en vervolgens een World Tour klassieker wint in zijn eerste profjaar nadat hij de belofte categorie volledig over sloeg.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat bij de junioren de voetbalwereld vooralsnog een stuk professioneler op het gebied van fysieke ontwikkeling, voeding, discipline en andere zaken. Uitzonderingen daargelaten.

  M.a.w: De begeleiding die de meeste renners pas beginnen te krijgen wanneer ze voor een WT-ploeg tekenen heeft deze jongen in meer of mindere mate al gehad. Daarmee loopt hij dus sowieso vóór op z’n leeftijdsgenoten. Daarnaast heeft hij op dit gebied dus ook geen (of een kleinere) achterstand op de oudere renners die al jaren voor een WT ploeg rijden.

  Als, en dat is een ‘als’, hij dus voldoende talent en kwaliteit heeft heeft hij minder last van factoren die andere jongens beperken onderling of t.o.v. oudere renners. Het kan best zijn dat de ontwikkeling van Evenepoel de komende jaren relatief stilstaat en dat anderen die nog gaan krijgen.

  Je hebt kritisch blijven en kritisch blijven. Waar jij op lijkt te doelen grenst aan ‘sceptisch blijven’.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #508183

  @ajvenema

  Net voor jouw laatste post had ik mijn post ge-edit. Zie het laatste stuk.

  Natuurlijk had hij waarschijnlijk gewonnen zonder het uitvallen van Kruijswijk. Het uitvallen van Kruijswijk heeft het hem echter niet onmogelijk gemaakt om te winnen. Die kaart wordt hier echter wel veelvuldig getrokken (misschien niet door jou) in de verschillende rondes.

  Als uitvallers het niet per definitie onmogelijk maken om te winnen, zie ik ook niet persoonlijk direct een reden om hier een aanpassing in het spel voor te maken. Uitvallen is onderdeel van een grote ronde.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #508179
  Quote:
  Natuurlijk had je meer punten gehad met Kruijswijk, maar alleen tov van de 35% die hem niet had. Daar gaat het ook niet
  om, je hebt gewoon een verkeerd team samengesteld als je zonder Kruijswijk meteen onthoofd bent. Hieronder wat voorbeelden.
  4 van de top 10 hebben Kruijswijk in hun team. De nummer 3 heeft zelfs Kruijswijk EN Gaviria en 98,8 % voor wielrennen!
  De nummer 1 heeft 6 renners die duidelijk minder scoren als verwach

  Dankjewel. Daarnaast nog een leuke: Het verschil tussen de nr 1 (zonder Kruijswijk) en nr 3 (Met Kruijswijk) is slechts 38 punten. Een verschil wat met even verkeerd opstellen of een verkeerde kopmankeuze zo gemaakt is. In etappe 17 heeft hij bijvoorbeeld Gilbert op de bank zitten, maar zo zullen ook de anderen om hem heen foutjes gemaakt hebben.

  Het is dus best reëel om te zeggen dat de nummer 3 op basis van zijn selectie hier gewoon had kunnen winnen, ook met het uitvallen van Kruijswijk. Het is zelfs misschien reëel om te zeggen dat hij zonder het uitvallen van Kruijswijk dusdanig veel punten méér zou hebben gehaald dat hij sowieso gewonnen zou hebben. Wat niet reëel is om te zeggen, is dat het uitvallen van Kruijswijk het hem onmogelijk heeft gemaakt om te winnen. Als dat voor hem geldt, geldt dat voor iedereen anders ook.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #508172
  Quote:
  Voor de mensen die zeggen dat kruiswijk niets uitmaakt, door het wegvallen van onder andere kruiswijk moest ik permanent 2 van de volgende 3 renners opstellen; martinez, aru en chavez……

  Reken uit je verschil tegenover iemand die wel pogocar of maijka had. Het maakt dus degelijk uit.

  Ik Hart, Guerreiro en Hiquita en eindig daarmee top 100. Wat maakt er precies uit? Dat Kruijswijk uitvalt, of dat je daarnaast 3 falende namen hebt én geen Pogacar?

  Dát is een beetje mijn punt. Je uiteindelijke puntenaantal is afhankelijk van je héle selectie. Zelfs als je claimt dat je 300 punten mist door het uitvallen van Kruijswijk is dat maar 5% van het puntentotaal van de winnaar en waarschijnlijk nog een veel kleiner percentage van het puntentotaal van het optimale team. Het is dan wel heel makkelijk om het niet halen van een topklassering op die uitvaller te gooien.

  Had je meer punten gehad als Kruijswijk niet was uitgevallen? Dat geloof ik direct. Had je dat plekken in de ranking gescheeld? Ongetwijfeld. Had je zonder het uitvallen van Kruijswijk wél een topklassering gehad? Dat geldt denk ik alleen voor mensen die nu min of meer ook al een topklassering hebben. De rest loopt simpelweg al (ver) achter op alle andere teams die óók Kruijswijk hadden, vanwege mindere keuzes in de rest van hun selectie.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507818

  @hartstikkebedankt

  Uiteindelijk zal een 20tal zonder Kruijswijk het ideale team zijn. Dat wil zeggen dat je, met het huidige verloop, zonder Kruijswijk een béter team samen kon stellen dan met Kruijswijk. Dan is het inderdaad niet zo gek dat er mensen zijn die het ook daadwerkelijk gelukt is een beter team bij elkaar te fietsen zonder hem en dat je dit in de top terug ziet. Het uitvallen van Kruijswijk heeft een enorme impact op het ideale team,, maar daarmee nog niet per definitie een zelfde impact op een individueel scoritoteam. Dat hangt ook veel af van de overeenkomsten tussen de overige 19 renners en het ideale team.

  Je kan dan jouw statistiek pakken, maar je kan er ook voor kiezen om te zeggen dat er slechts 2 man zijn die een beter team zonder Kruijswijk hebben dan de beste met een team mét Kruijswijk. De nummer 3 heeft namelijk gewoon Kruijswijk in zijn team. Evenals de nummer 5. De verdeling in de top 5 is daarmee 2 om 3. De nummers 6 en 7 ook. Je zou dus zelfs kunnen stellen dat in de top 7 er méér teams zijn mét Kruijswijk dan zonder. Ja dat is selectief statistieken kiezen, maar statistieken zijn dat in veel gevallen.

  Je kan zeggen dat de top 2 geen Kruijswijk had, maar hoeveel mensen hadden nog meer geen Kruijswijk en zijn níet hoog geëindigd? Er zijn zo ontzettend veel zaken die bijdragen aan zowel je eigen totale score als die van anderen, dat het te kort door de bocht is om te roepen dat je bij uitval kansloos bent of om een slechtere score zomaar even aan uitval toe te schrijven.

  Uiteindelijk gaat ‘kansloos door uitval’ denk ik pas op als de uitgevallen renners andere goed scorende renners buiten je team hebben gehaald, of als de uitgevallen renners nou net de renners waren die het verschil t.o.v. de concurrentie hadden moeten maken. Daarnaast moet gelden dat de rest van je team flink in de buurt komt van het ideale team. Als je namelijk daar sowieso al de mist in bent gegaan dan had je ook zonder de uitgevallen renner geen topscore behaalt. Een hogere score misschien, zeker, maar nog steeds geen goede score. In hoeverre is ‘hoger’ dan relevant in het totaalplaatje?

  Overigens is het natuurlijk wel 100% zo dat als Kruijswijk niet uitgevallen was de nummer 3 hoger was geëindigd dan de nummers 1 en 2 waarschijnlijk. Maargoed, je kan niet alleen maar zeggen ‘alls Kruijswijk niet was uitgevallen’ terwijl er ook veel andere dingen zijn gebeurd of renners zijn uitgevallen. Ook dan ben je weer zeer selectief aan het kiezen wat wel en wat niet.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507793
  Quote:
  Je gaat er wel wat luchtig mee om / hebt er een handje van om dan een voorbeeld te kiezen (Quintana) waarmee je de boel wat draait. Quintana zit dik in het optimale team en moest je (in ieder geval achteraf, maar in mijn optiek ook vooraf) gewoon hebben. Ongeacht of je wel/niet Kruijswijk had.

  Op het moment dat je Kruijswijk niet hebt heb je die miljoenen ergens anders ingestoken. Renners als Izagirre, Soler, Theuns zijn vele malen goedkoper en daardoor niet als ‘alternatief voor Kruijswijk te bestempelen’. Ik zocht dus naar een renner die je mogelijk buiten je team hebt gelaten omdát je Kruijswijk had, of dat nou een goede keuze was of niet. Quintana is zo’n renner. Majka inderdaad ook.

  Quote:
  Daarnaast had op dag 1 volgens de app 62% Kruijswijk opgesteld in plaats van de 75% die je even makkelijk kiest.

  Mea Culpa, onvoldoende op de hoogte. Echter, 62% of 75 vind ik nog steeds een fixe meerderheid.

  Quote:
  Kruijswijk is dus niet enkel door matige Scorito-deelnemers niet gekozen, maar hij is ook door goede deelnemers niet gekozen. Dan maakt dat uitvallen van een 4 miljoen renner simpelweg ontzettend veel uit.

  Te makkelijk door de bocht. Heb je Kruijswijk niet dan heb je 4 miljoen méér te besteden. Wáár je die aan besteed is vervolgens de relevante vraag. Hebben Pietje en Jantje exact hetzelfde team, maar Jantje heeft Kruijswijk en Pietje heeft Gaviria dan maakt het per saldo weinig verschil.

  Na het uitvallen van Kruijswijk concureer je met een achterstand met 38% van de deelnemers die hem niet hebben. Voor het uitvallen van Kruijswijk concureer je met 62% van de deelnemers die hem wél hebben en maak je hierin óók geen verschil met de punten van Kruijswijk. Natuurlijk, als je er even zwart wit van uit gaat dat je het beste team hebt van de mensen mét Kruijswijk en iedereen zonder Kruijswijk (een deel van) die 4 miljoen goed gebruikt heeft dan maakt dat het verschil tussen winnen en of op 62% eindigen. Maar zo is de praktijk natuurlijk niet. Anderen hebben óók uitvallers en tegenvallers.

  Nogmaals, ik ben met uitvallers Kruijswijk, Mezgec, Uran en Formolo top 100 geëindigd. Natuurlijk hebben uitvallers een impact. De impact van je overige renners is denk ik echter vele malen groter. Had ik Chaves , Aru en Gaviria in mijn team gehad ipv enkele andere namen was ik een stuk lager geëindigd. Maar dat was óók gebeurd als ik die namen in mijn team had gehad en Kruijswijk op z’n fiets was blijven zitten.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507754
  Quote:
  @nasibal,
  Uiteraard kun je dan nog steeds hoog eindigen, maar vind je het niet zuur dat je dankzij een zwembadje niet meer hebt kunnen meedoen om de winst?

  Zonder zwembadje had ongeveer 75% van Scorito Kruijswijk opgesteld en had ik niet achter kunnen blijven. Dan had ik met het plekje voor Kruijswijk geen verschilgemaakt en had ik één verschil makende renner minder op kunnen stellen. Je kan achteraf ook zeggen dat het zwembadje me juist geholpen heeft.

  Uiteindelijk win je niet met renners met een pickrate van boven de pak em beet 70% (ik zou zelfs zeggen boven de 50%,) je verliest alleen door ze niet te hebben. Vallen deze renners uit, dan heeft het grootste gedeelte van Scorito ze niet. Mensen die profiteren van de uitvaller zijn zij die die uitvaller niet hebben én het vrijgekomen budget precies goed besteed hebben. Dat wil zeggen: De alternatieve renner moet méér punten halen dan de renners die zij missen t.o.v jou. Zo wordt dus ook gewoon weer de rest van je selectie belangrijk en niet alleen de uitvaller/alternatief.

  Je kan stellen dat er een hoop mensen zonder Kruijswijk in de top 100 staan en in plaats daarvan Quintana hebben, welke ze mogelijk niet gehad hadden als ze Kruijswijk wél gehad hebben. Daar ben je dus zuur als jij wel Kruijswijk had en géén Quintana. Was Kruijswijk niet uitgevallen hadden deze mensen vast lager gestaan, omdat er dan een hele hoop teams met Kruijswijk en zonder Quintana hoger hadden gestaan dan nu. Maarja, dan had je dus weer met die teams moeten concurreren op basis van je overige renners. En dan heb je nog de teams met Kruijswijk en Quintana, die het nóg beter doen. Is het dan het badje wat het verpest, of uberhaupt het feit dat je Quintana niet gekozen hebt?

  En dan heb je nog de groep mensen die Kruijswijk slim dachten thuis te laten, maar vervolgens netjes Gaviria in hun team geklikt hebben. Daar heb je ook geen last van. Als die boven je staan komt dat niet door het uitvallen met Kruijswiijk, maar doordat hun overige 19 renners het beter doen dan jouw overige 19 renners. Natuurlijk, dat was met een op de fiets gebleven Kruijswijk in jouw voordeel uitgevallen, want dan had je 20 vs 19 renners, maar ook vallen is onderdeel van het spelletje.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507665
  Quote:
  Op basis van de rollen bij de ploeg zou je dan bijv. een Higuita of Theuns niet nemen

  Op basis van welke redenatie?

  EF stuurt relatief vaak mannetjes vooruit. Op basis van de ‘rolverdeling’ zou Martinez de meesterknecht van Uran worden. Hiquita mocht zijn ding doen. Voor mij maakte dat Higuita dat (samen met Carthy) de man die ging aanvallen, ipv zo lang mogelijk aanklampen. Of dat vervolgens ook in punten zou resulteren was een tweede natuurlijk.

  Theuns en Degenkolb is lastiger omdat je van tevoren mogelijk niet exact wist wie wat wanneer zou gaan doen. Dat kan een reden zijn om ze allebei niet mee te nemen. Als je er echter één van de twee wilde dan was Theuns (1 miljoen) mogelijk een logischere keuze dan Degenkolb (2,5) vanwege die onzekerheid omtrent de rol.

  Of doelde je in het laatste geval op Teuns, die had geroepen niet zeker te weten wat hij wilde en het oog op het WK?

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507647
  Quote:
  @nasibal, dat is wel zo, maar vervolgens zie je toch in de einduitslag dat er vrij weinig mensen meer tussenstaan met Kruijswijk en Uran. Dat betekent dus dat het ondanks de 11 wissels toch vrij veel impact heeft, terwijl het niet iets is waar je van tevoren rekening mee kunt houden.

  Ik had Uran, Kruijswijk én Formolo. Toch eindig ik nog ruim top 100. De enige reden hiervoor is dat mijn goedkopere renners (renners 17 t/m 20) goed scoren. Eigenlijk zijn het dus mijn ‘wissels’ die mij redden. Ja deze wissels zijn van te voren al geselecteerd, maar had je in etappe 3 ook geweten wie je voor Kruijswijk zou moeten wisselen? Of op de eerste rustdag desnoods?

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507638
  Quote:
  Ik denk dat het het spel zou verdiepen als ze een wisselbeleid inbouwen

  Ik zie het als volgt:

  Met 20 man in totaal en maar 9 die je op kan stellen per dag heb je in wezen al 11 wissels. Zelfs als je het verschil tussen klimmers en sprinters in ogenschouw neemt heb je alsnog 2 ‘wissels’.
  Dit was natuurlijk veel zichtbaarder toen je zelf de keuze had tussen 16,17,18,19 of 20 renners en je dus ook zelf kon bepalen of je extra renners als reserve mee wilde nemen.

  Als het, zoals bijvoorbeeld bij het AD-spel, zo was dat je voltallige selectie elke dag in aanmerking zou komen voor punten, dan had ik hier anders tegen aangekeken.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #507514

  Vandaag toch nog enigzins gezakt. Het ontbreken van Majka en Kelderman heeft dan in zo’n eindafrekening toch nog wel wat effect. Ook de diskwalificatie van Richeze hielp qua scoritopunten ook niet echt.

  Uiteindelijk toch nog top 100 geindigd. Iets wat ik niet meer had durven dromen eigenlijk na het kwijtraken van Kruijswijk, Uran en Formolo.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506942

  Zag het er even heel mooi uit met Hart en Guerreiro voorop, zonde.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506837

  Nou, laat deze groep het maar halen.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506639

  Morgen maar weer Bennet kopman dan? 240 keer een inspanning van een minuut en hij is binnen ;)

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506526
  Quote:
  O wow een sprinter doet het goed op een inspanning van een kilometer, wat een verrassing!………

  Wat is vervolgens je mening over die andere sprinters die het wel degelijk af lieten weten op die inspanning van een kilometer en de ak mannen plus puncheurs in de rest van de top 20?

  @Ab

  Zuur! Ik had gelukkig Gilbert.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506507

  Trouwens, zei hier gister niet iemand: “Morgen Cavagna” ? Of was dat in het voorbeschouwings nieuws-item?

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506491

  Oh wow. Dit echt nooit verwacht van Bennet.

  Uiteindelijk vlak voor de start alsnog Bennet er ingeknikkerd voor B hagen, maar puur en alleen omdat ik in die laatste al helemaal geen vertrouwen had.

  Kom ik daar even goed weg…

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506346

  Latour is zich of aan het sparen, of er is iets mis. Als het het eerste is, dan vermoed ik eerder voor morgen dan voor vandaag. Ondanks dat hij vandaag in goede doen best aan zou kunnen is hij natuurlijk geen uitgesproken topfavoriet. Met een mooie kans morgen ga je je dan normaal gesproken niet vandaag in het gedrang gooien op natte kasseien. Heeft meer te verliezen dan te winnen.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506343
  Quote:
  Ik geef Bennett denk ik toch het voordeel van de twijfel, aangezien hij waarschijnlijk bij alle andere deelnemers ook mee gaat

  Voor mij in dit specifieke geval juist de reden om hem niet mee te nemen. Op dit punt in de ronde heb ik persoonlijk weinig interesse in consolideren.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506331
  Quote:
  Als Bennett nog kans op de groene trui wil maken zal hij ook voor een ereplaats gaan sprinten, denk ik

  Die groene trui is wel verkeken vermoed ik. Bennet moet daarvoor nog minimaal 44 punten halen, mocht Roglic er zaterdag géén pakken.

  In de tussensprint en finish zaterdag zie ik Bennet geen punten pakken. Zondag kan hij max 25 punten goedmaken aan de finish. Dan heeft hij de tussensprint en finish vandaag, plus de tussensprint zondag nog om de overige 19 punten goed te maken. Max 8 daarvan kan in de tussensprints, waardoor hij aan de finish vandaag dan minimaal 5e (6e levert 10 punten op) zou moeten worden.

  Roglic mag dan in dat geval dus geen enkele punt meer pakken. Vandaag, maar zeker zaterdag, lijkt me dat scenario onwaarschijnlijk.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506265

  @jofferde

  Zelfs dan is de vraag wat Richeze zelf doet. Om 14 punten te halen wanneer Gilbert/Stybar wint zal Richeze zelf ook nog top 20 (19e) moeten rijden. Dan haalt hij evenveel punten als een JV man. Die JV man haalt die punten daarnaast sowieso wel, DQS winst is niet zeker.

  In reactie op: Scorito Vuelta 2019 #506255
  Quote:
  Vandaag Richeze opstellen? Wellicht mag hij gaan, en anders wellicht 10 punten voor teamoverwinning.
  Of voor de zekere 14 punten gaan van Powless?

  Waar schat je Richeze in? Verwacht je hem in de top 20 wanneer ze Gilbert/Stybar uitspelen en minimaal 14e wanneer ze hem uitspelen? In de eerste situatie moet z’n teamgenoot ook nog eens winnen.

  Vandaag overigens voor een double or nothing gegaan om de top 10 nog te bereiken en omdat ik mogelijk in de eindafrekening zonder Majka en extra JV mannen wat tekort ga komen op mensen om mij heen. Bennet is daar vooralsnog het slachtoffer van.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,976)