Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 4,691)
 • In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #827016

  Rip bisegger cap. Ik ga een biertje drinken :)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826947

  @Antonini

  Dan raad ik je juist weer aan er nog even naar te kijken, er is nog het e.e.a. veranderd de laatste 4 dagen ;)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826929

  Ik raad iedereen die nu nog aan het puzzelen is stevig aan om daar rap mee te stoppen.

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #826909

  @callmeal

  Tja, weinig sprintritjes of niet, uiteindelijk wil je in Parijs het spelletje winnen. Zeker met in het achterhoofd dat er altijd sprinters kunnen zijn die parijs niet halen zul je er voldoende mee moeten nemen denk ik.


  @Limal

  Ik weet nog dat ik de eerste keer meedeed. Me in allerlei bochten gewrongen om exact op 8000 punten uit te komen. Vond ik mooi. Heel snel ook weer afgeleerd toen :’;)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826847

  Is er overigens iemand die daadwerkelijk kan bevestigen welk weer het op dít moment is in Legoland? Ipv schattingen wanneer regen wel of niet start?

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826781

  Met CIccone en Mollema in een vrije rol, en Lopez in het roze (en tot het einde als AK man) hield je binnen die ploeg Mosca, Theuns, Vergaerde, Cataldo en Skjelmose over als knechten. Bergop houdt dat niet echt over en Skjelmose zat derhalve gewoon een beetje gevangen de rest van de Giro.

  Als je vervolgens naar de uitslagen van ‘knecht’ skjelmose in de bergritten kijkt zie je gewoon dat hij prima benen had, goed omhoog kwam en het ook prima volhield drie weken.

  Ja, je kan zeggen dat het ‘dankzij de trui van Lopez alsnog een mooie pick is geworden’, maar je kan net zo hard concluderen dat hij zich ‘door de trui van Lopez’ niet heeft kunnen laten zien. Wát hij precies zou hebben laten zien zullen we echter nooit weten natuurlijk. Al met al een beetje te makkelijk om deze als ‘slechte hype’ af te schieten. Pak dan Gall ;)

  De valpartijen heb je ook nog inderdaad, maar hij stond ook voor de Giro natuurlijk wél een beetje bekend als brokkenpiloot.

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #826755
  Quote:
  THOMAS Benjamin 2

  Hoewel ik ook een bewuste keuze voor Benjamin goed kan begrijpen, stiekem toch benieuwd of er hier 1 of 2 per ongeluk de verkeerde Thomas hebben geselecteerd :D

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #826453
  Quote:
  Je team vervolgens effectief doorgeven, kan enkel via een mail (dus geen PB!) en dit voor 30 juni 20.00 uur.

  Bode living on the edge! Dat kan alleen maar een héél goed team zijn, met zoveel zelfverzekerdheid :)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826392
  Quote:
  Ik denk dat Nasibal ook gewoon werkte tijdens de Giro, maar is sowieso onze zaak niet :)
  Misschien was die al het gezeur en de mensen die vragen “A OF B” zat, kan ik me goed voorstellen.

  Ha Jongens,

  Geen zorgen, ik was niemand zat hier :) Ik heb uiteindelijk voor de Tour simpelweg even de keuze moeten maken me hier niet in te verliezen ;)

  Ik zie dat er een hele hoop gepuzzeld is, met weer ruim door de 100 pagina’s. Mooi, benieuwd hoe het allemaal uit gaat pakken. Zelf het dus relatief(!) rustig aan gedaan, vanavond en morgen laatste hand aan het geheel. Kom vooral een beetje tot de conclusie dat pakweg 15 namen wel redelijk voor de hand liggen (en in veel teams hetzelfde zullen zijn) en de overige 5 vooral voor de yolo is. Misschien wordt het wel even dobbelen vanavond en komt pakweg een Lutsenko als winnaar uit de bus.

  Oh en geen zorgen, Woutje gaat hier gewoon mee. VDP met dit budget goedkoper dan in de Giro (relatief gezien dus) en ik weet nu wél dat hij kan tijdrijden. Die overleeft het dobbelrondje ook wel vanavond denk ik.

  Succes allen!

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #826386

  Ook mijn team zojuist verzonden.

  Ik zou mijn team dit jaar willen vernoemen naar ‘Enric Mas’:

  Enerzijds omdat het toch een beetje als ‘net niet’ voelt’, de eerste twee weken billenknijpend meedraaien gaat worden, om er dan in de 3 week bovenuit te komen…

  … maar vooral omdat ik verwacht ‘mas’ punten te gaan halen dan iedereen hier natuurlijk ;)

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #823245

  Mijn bevestiging ook nog niet verwerkt zie ik. Prima, maar de zekerheid ook van mijn kant nog even een extra bevestiging :)

  In reactie op: Afvalkoers Tour 2022 #822571

  1000 CQ punten meer dan normaal, dat kan ik niet laten liggen! Bij dezen bevestig ik mijn deelname :)

  In reactie op: De befaamde 30 km/u #821060

  @Poeksel

  Mij ook, maar je kent wielrenners.. ;)

  In reactie op: De befaamde 30 km/u #821039

  Het hangt er heel erg van af waar je rijdt. Als je een beetje “normaal” om wil gaan met dagjesmensen en stoplichten gaat je gemiddelde snelheid rap omlaag.

  Ik ben zeker geen afgetrainde amateur, maar als ik rustig trap rij ik al snel boven de 30 per uur tijdens het fietsen. Waar ik dan vervolgens aan het eind gemiddeld op uit kom hangt af van de impact van bovengenoemde zaken en hoe hard ik mn best wil doen op klimmetjes. 28-29 toch eigenijk altijd sowieso wel.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817615

  @Hardloper zoveel

  Quote:
  Ik vind het wel jammer dat er zoveel renners zijn voor de grijze massa waardoor de potentiele parels waarschijnlijk minder kans zullen krijgen om echte parels te blijken

  Ik snap waarom je dit zegt. Die éne renner die voor een rammend klein prijsje rammend veel punten haalt zul je minder snel zien, maar:

  Als door die grijze massa de punten wat meer uitgevlakt worden over de ‘normale’ renners wordt een jongen van 750k die ‘slechts’ 100 punten haalt wel automatisch belangrijker dan normaal. Z’n puntenaantal ligt dichter bij het gemiddelde, terwijl z’n prijs er nog een stuk onder ligt.

  Het is dus maar net hoe je ‘parel’ wil definiëren deze Tour :)

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817519
  Quote:
  Aan de ene kant willen mensen de Bardet’s, Haig, Mal’s en Landa links laten liggen maar in de echte bergetappes moet je wel gewoon 7 goede klimmers op kunnen stellen (rest opvullen) dat je dan niet een met alle respect Martin, Lutsenko en Pinot moet gaan opstellen.

  Waarom niet? Als je die gasten consequent opstelt en ze daarmee 3x 30 en 4x 0 punten halen over 7 etappes (ik roep maar wat) is dat nog steeds evenveel als een tegenvallende maar aanhakende pick die 6*15 en 1*0 punten haalt.

  Nu snap ik dat Bardet, Haig Mal en Landa natuurlijk allemaal kans hebben om podiumkandidaat te zijn en Lutsenko, Martin en Pinot per definitie niet. Maar dat zit in de prijs verwerkt.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817514
  Quote:
  Echter.. hebben ze beide ook wel laten zien zware berg etappes goed aan te kunnen en zelfs te winnen in een grote ronde en zijn dit wel relatief jonge renners die net als Hindley/Vingegaard dat laatste stapje kunnen zetten, eerder dan een type A.Yates.

  Je opmerking t.o.v A yates ga ik volledig in mee. Ook ben ik met je eens dat voor Oconnor hetzelfde geldt als voor Mader.

  Je vergelijking met Hindley en Vingegaard gaat wél mank denk ik. Mäder en Oconnor zijn tot nu toe twee renners geweest die op enkele losse momenten ‘opeens’ een goed resultaat rijden. Voor beiden geldt dat één van die momenten een grote ronde is geweest. Het had echter ook zomaar kunnen zijn dat dat tot nu toe beperkt was gebleven tot kleinere rondjes (zoals bijvoorbeeld bij Padun). Hindley en Vingegaard lieten voor hun successen in grote ronden structurele en consistente resultaten zien waar ook een duidelijk herkenbare opbouw in zit. Ook bijvoorbeeld Haigs prestaties hadden een logische opbouw en zelfs een Pogacar en een Evenepoel hebben zo’n opbouw gekend, al was die minder zichtbaar daar een flink deel ervan in lagere leeftijdscategoriëen is geweest.

  Waar het bij Mäder en Oconnor de vraag is ‘wanneer hebben ze weer zo’n piekmoment’ is/was het bij Vingegaard en Hindley de vraag ‘wanneer zetten ze de volgende stap?’.


  @Jan
  Janssens
  In elke ronde is het zo dat uiteindelijk een X aantal renners boven komen drijven uit het totaal Y. Dat klopt helemaal. Maar als Y vanaf de start groter is kan ook X uiteindelijk groter blijken. Daarbij zal bij meer renners het mogelijk ook langer duren voordat de selectie definitief gemaakt is, dus zal er over een langere periode punten uitgesmeerd worden.

  Uiteindelijk zullen er inderdaad alsnog een handvol bovenuit steken. Maar door het grote aantal keuzes en veel renners die aan elkaar gewaagd zijn zal je, wanneer je probeert die handvol er uit te vissen. ook bij een paar renners verkeerd vissen. Daar ontkom je bijna niet aan. Vis je goed haalt een renner méér dan de (fictief getal) 200 punten, vis je ‘normaal’ zal hij misschien ongeveer op dat aantal uitkomen en vis je slecht dan veel minder. Als de verwachtingswaarde die 200 is, het er bij een goed uitkomst niet ver boven zit en bij een slechte uitkomst wel ver onder. Zijn renners die die verwachtingswaarde met een stuk méér zekerheid kunnen halen dan niet per definitie interessant?

  Eventjes naast het punt dat je natuurlijk wel altijd een balans in je selectie moet houden.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817425

  @Guido

  Nieuwe optie voor je: Fabien Doubey.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817375
  Quote:
  Als je eens goed de startlijst doorkijkt, kom je al gauw op Mäder uit als gedoodverfde nummer 2 in het jongerenklassement

  Klopt, net zoals Foss in de Giro :)

  Het klopt dat het aantal concurrenten relatief laag is, maar Mader zal nog steeds een goed AK moeten rijden om die 2e plek op te pakken. Storer, Sivakov, Mcnulty en in mindere mate Jorgenson zijn allemaal jongens die die 2e plek ook kunnen pakken. Ook met een 14e plek in het AK. Als Mader dat goede AK rijdt is hij het sowieso wel waard, ook zonder die witte truipunten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817371

  Ik vind de omschrijvingen van Scorito bij renners altijd mooi en ze worden elk jaar beter (en talrijker). De omschrijving bij Martinez geeft echter wel weer aan dat de vrijdagmiddagborrel in Breda regelmatig wat vroeg begint.

  .. Al geloof ik zelf ook geen reet van z’n knecht verhaal.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817367

  Gino Mäders 5e plek in de Vuelta vond ik persoonlijk een heel stuk minder indrukwekkend dan het op papier doet vermoeden, Zeker als je ook naar z’n rituitslagen in die ronde kijkt. Het laat vooral iets zien over z’n constantheid (over 3 weken minder tijd verloren dan z’n concurrenten) en minder over z’n klimkwaliteiten t.o.v anderen. De jongens achter hem hebben allemaal wel eens een slecht moment gehad die Vuelta.

  Los van z’n rol bij Bahrein schat ik hem vooral onderdeel van de enorme grijze massa waarin voor iedereen geldt dat ze 6e in het AK, maar ook zomaar 18e kunnen worden. 2 miljoen zou daarvoor nét acceptabel zijn, ware het niet dat z’n rol binnen de ploeg natuurlijk wel degelijk een beperkende factor kan gaan zijn. Zeker als hij op de kasseien 10 minuten verliest op Haig, Caruso en/of Landa. Andersom kan net zo prima, maar je weet het niet.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817357
  Quote:
  Wat betreft MvdP, in deze ronde kun je denk ik heel prima een selectie zonder maken! Maar door het budget ook mét

  Ik denk dat veel van de in totaal de behalen scoritopunten in berg etappes wel eens netjes uitgespreid kunnen worden over een grote groep renners die niet hele veel voor elkaar onder doen. Hierdoor zullen de punten voor pakweg de nr’s 4,5, en 6 uit het AK lager uitvallen dan ‘normaal’ vermoed ik. De nr’s 7,8,9 en 10 kunnen juist weer wat hóger scoren dan je normaal van die posities verwacht. Sprinters hebben relatief weinig kansen waarvan er enkelen ook nog eens door omstandigheden geen sprint kunnen blijken te zijn. Ook sprinters zullen daarmee relatief laag scoren.

  Door dit uitsmeren van punten is de impact van een VDP die ‘maar’ 200 punten haalt in mijn groter dan in een veld waarin een 10tal renners véél punten haalt. Ook een goede Haig, Oconnor, Gaudu, Mäder, A Yates, Bardet, MAL (Jakobsen, Ewan) etc. moeten eerst die 200 punten maar eens halen. Dat maakt voor mij een potentieel ‘underperformende’ VDP juist nu in de Tour vooraf interessanter dan in de Giro. Daarbij komt dat VDP welliswaar in absolute zin 500k duurder is dan in de Giro, maar volgens mij in verhouding tot het totaalbudget juist goedkoper én zoals je zegt, budgetgewijs zonder blikken of blozen in te passen is. Hetzelfde geldt trouwens voor een underperformende Alaphilippe. Voor mij is eigenlijk elke renner die relatief zeker (150-)200 punten kan halen voor mij deze ronde per definitie interessant, ook als zijn prijs daarvoor te hoog lijkt.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817333

  Ik kom zo rammend veel plekjes tekort..

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817322
  Quote:
  De kans is echter even groot dat Mas, Haig en Yates zeer kort eindigen in hun etappes

  Is dit zo?

  Een Mas, Haig en Yates (of welke van de tientallen vergelijkbare namen dan ook) moeten éérst goed genoeg zijn t.o.v. de rest van het veld. Vervolgens moeten ze hopen dat er in hun etappes geen (terugvallende) vluchters zijn die een ‘zeer korte’ uitslag verstieren en dan moeten ze ook nog eens vóór de jongens die even goed zijn eindigen ipv er achter.

  Een ‘zekere’ sprinter heeft dit een stuk minder. Die zekere sprinter heeft dan wél weer ook een stuk minder etappes natuurlijk. Daarnaast kost een kleine hapering in een sprint vaak wel méér plekken dan een kleine hapering in een bergetappe.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817233

  @Jan en Barry

  Haha ik wil ook zeker niet beweren dat het voor de Tour opeens zwakke argumenten zouden zijn ;)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 4,691)

Headlines