Aangemaakte reacties

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • In reactie op: Algemeen voetbal topic #176748

  “Maar met Fellaini en Lukaku win je echt niks hoor”

  Jij volgt het internationaal voetbal nog maar net LyndaLid?

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #176263

  Ja dat was ik, maar geen probleem hoor. Ik besef dat dat soort dingen voor anderen totaal niet uitmaakt maar voor mij zijn ze vooral storend aangezien bepaalde mensen platvloers renners waar ze nog nooit van gehoord hebben over één kam scheren. Ik ben wielerfan (naast rennerfan) en zie dus totaal geen heil in het argumentloos afbreken van bepaalde renners/ploegen.

  Maar opnieuw, andere mensen zullen vinden dat dat ‘erbij hoort’, net zoals je in bepaalde sporten supporters hebt die het plezierig vinden de tegenploeg letterlijk of figuurlijk in te maken (rare jongens, die Engelsen). Dat is misschien wel het voordeel van een internationaal forum, daar heb je toch iets minder het wij-zij gevoel wat voor mij persoonlijk geen zinvol uitgangspunt is op een forum.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #176254

  Op je tweede post van 16:12, klootje. Je geeft veel dingen aan die ik hier ook zeg, had me wat typwerk bespaard als ik even had gewacht. Maar ik zie dat het nogmaals over de racisme/discriminatiediscussie gaat die eerder gevoerd is… Ik zou mezelf eerlijk gezegd totaal niet als politiek correct omschrijven en ik snap dat niet alles altijd even serieus genomen moet worden. Maar mijn mening, als liefhebber van deze sport, is dat ik telkens ik dopingbeschuldigingen of corruptie op basis van ploeg/nationaliteit zie denk: “Zijn ze daar weer?”. Sport is voor mij een tof, positief gebeuren. Tuurlijk zal er doping zijn, tuurlijk zal er corruptie zijn, maar ik vind het enorm vervelend als ik Zakarin na een prachtige klim weer meteen 7 keer zie beschuldigd worden van dopinggebruikt. Ik erger mij daar persoonlijk aan omdat ik het hier over koers wil hebben, niet over flauwe verdachtmakingen zonder nieuwe informatie. Ondertussen is het duidelijk dat iedereen vindt dat aan bepaalde renners een geurtje hangt, maar het is nefast om daar telkens weer over door te bomen. Dat soort fenomenen leidt namelijk naar meer en meer favoritisme en minder en minder inhoud. Dat vind ik er ergerlijk aan.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #176248

  Klootje, je (edit: vorige, 14u19) post is spot-on wat betreft observaties. Al die zaken zijn inderdaad niet te vermijden. Maar een forum is typisch in handen van een groep eigenaars die eigenlijk tot op zekere hoogte bepalen wat voor forum ze willen bieden. Dit kan een strikt forum zijn waar enkel lange onderbouwde posts toegelaten zijn of een forum zonder regels waar totaal niet gemodereerd wordt. Daarnaast alle tussenvormen. Als de specifieke toon van een forum niet meevalt is het wellicht beter naar een andere plek te zoeken. Zo’n toon kan ook veranderen en evolueren, het is dan ook geen schande om plots niets meer te hebben met een bepaald forum. Wat dat betreft is de keuze dus eigenlijk bij de eigenaars (wat voor forum willen we?) en bij de bezoekers (zint dit forum me nog wel?). Daarnaast is een beetje openstaan voor kritiek vanwege de eigenaars mooi om zo toch ook de mening van leden over die zaken te horen. Dat doet WF wat bij betrekt ook.

  Wat dan weer wél algemeen geldend eigen is aan een goed forum is transparantie hierover. Dat geef je zelf aan: willekeur naar bepaalde leden toe kan niet de bedoeling zijn. Als iedereen door de eigenaars en moderatoren echter op gelijke manier behandeld wordt en deze manier van behandelen bovendien transparant genoeg is lijkt dat me een faire manier van werken. Dan weet je als lid meteen waar je staat en of dit wel een plek is waar je tijd in wil steken. Die transparantie wijst meteen ook op ‘overeenkomst’ tussen wat eigenaars zeggen en doen. Zeggen dat je bepaald gedrag gaat aanpakken en het dan tolereren zorgt voor wrevel, want op dat moment gaan mensen zich benadeeld voelen of anderen als bevoordeeld zien. Ik denk dat daar nog een klein werkpunt ligt voor WF. Er is een set duidelijke regels, die ook min of meer gevolgd wordt, maar het niet-volgen is momenteel vaag. Worden er posts verwijderd? Worden mensen geband? Hoe lang? Waar ligt de grens? Dit klinkt allemaal heel strikt, maar als er richtlijnen zijn weet iedereen ten minste waar hij aan toe is en kan men zich veel minder snel benadeeld voelen.

  Ik ben er vrij sterk van overtuigd dat niet-moderatie de kwaliteit enorm naar beneden zou halen. Als er geen gevolgen zijn is er namelijk geen enkele reden om je in te houden als het er eens tegen zit. Ik ben écht geen voorstander van sterk modereren, inhoudelijk moet bijna elke mening voor mij verkondigd kunnen worden. Voor mij persoonlijk ligt de grens waar ik me erger bij ‘is het onderbouwd of is dit puur vooroordelen/favoritisme?’. Voor anderen ligt die ergens anders. WF bepaalt uiteindelijk waar de grens ligt en in welke mate ze open staan om te luisteren naar waar dit voor ons zou liggen. Wat dat betreft doet WF het volgens mij trouwens ook niet slecht.

  Concluderend zou ik dus zeggen dat je gelijk hebt over de onoverkomelijke veelheid aan meningen en ergernissen. Het is daardoor volgens mij belangrijk dat WF een manier vindt om te communiceren wat kan en wat niet kan en om duidelijk te zijn over of/hoe ze optreden bij overtreding. Als dat niet duidelijk is treedt er immers een gevoel van ‘benadeeld zijn’ of van willekeur bij het modereren op in bepaalde situaties, wat de sfeer enkel meer en meer verzuurt.

  Off: Sinterklaas-gedichten, topanalogie. Zo had ik het nog niet bekeken ;)

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #175792

  De commentsectie onder nieuwsberichten ziet er bij mij momenteel vrij bizar uit, in die mate dat echt niet aangenaam meer lezen is. Toevallig update geweest vanavond?

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #174196

  Gaat dit over Girdlestone? Zo ja, goed nieuws! Maar inderdaad beetje sneu dat hierover foute berichtgeving komt. Eerlijk gezegd begrijp ik het wel, ze kunnen niet zelf de ploeg opbellen dus moeten tot op zekere hoogte op andere bronnen vertrouwen natuurlijk.

  Maar wat het ook moge zijn, ik ben alleszins opgelucht en hoop dat hij er door geraakt.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #173710

  Ik doelde op een keer iets verkeerds zeggen/doen, niet meermaals. Dan ga ik inderdaad volledig akkoord, er zijn extreme gevallen waar het gewoon voor alle partijen (behalve de poster zelf) beter is permanent te bannen. Ik dacht echter dat jij aangaf met het volgende akkoord te gaan: “Wat mij betreft is 1 keer over de schreef gelijk een ban en tot nooit meer ziens.”, maar het is me duidelijk dat jij dat dus gelukkig toch niet zo ziet.

  In reactie op: The Secret Pro #173389

  “Terpstra op Strava destijds” , wat heb ik gemist?

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #173369

  @Martin, serieus? Een ban en ‘dag-met-het-handje’ als iemand iets doet wat echt niet kan?

  Dit blijft een forum/site steunend op een community, dus hoe erg iemand zich ook gedraagt lijkt het mij bizar om iemand permanent te gaan bannen. Ik denk dat jullie er beter aan juist sneller (bij mindere feiten reeds) toch al écht te gaan optreden. Ik begrijp dat zo iets meer werk lijkt (meerdere mensen korte periodes, bv. een week, bannen in plaats van enkelingen perma/lang), maar het lijkt me toch een 1. veel redelijkere en 2. veel effectievere manier.

  Het ‘probleem’ komt hier écht niet van een miniem groepje mensen in mijn ogen, eerder van wat trollerig/kwetsend gedrag van een wat grotere groep mensen dat snel verdwijnt als je duidelijk maakt dat het hier niet hoort.

  Het is toch nog steeds de bedoeling een oplossing te zoeken om de sfeer beter te maken, niet gewoon een oplossing om van alle mogelijke lasten van af te zijn denk ik.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #173241

  Ben jij dezelfde Frits des Jeux als diegene die hier twee pagina’s geleden een post plaatste?

  Dit topic dient net om verbeteringen aan te brengen, dus het is prima en helemaal niet belachelijk dat er hier gediscussieerd wordt over mogelijkheden en methodes om het beter te maken voor iedereen. Lukt dat niet: jammer, lukt het wel: des te beter.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #172551

  Ja, als dat niet duidelijk was: ik vind ook dat ‘macht’ van de leden bij dat soort beslissingen zo sterk mogelijk ingeperkt moet worden en liefst afwezig moet zijn. De mods kunnen heel eenvoudig zelf die afweging maken. Een post verwijderen/aanpassen wil meestal zeggen dat er iets erg mis mee is. Dan lijkt het me niet meer dan normaal dit gewoon even licht te bestraffen met het oog op de toekomst. Dit gaat me ook totaal niet over inhoudelijke meningsverschillen, meer om gebrek aan inhoud en puur plat gewauwel dat niets toevoegt.

  ‘Hoop dat x in het ravijn fietst’, ‘Snoepje gepakt zeker?’, ‘Jij kent er echt niets van/hou maar je mond’ (zonder argumenten) en ‘Wat een *** is die renner’ zijn voor mij voorbeelden van dingen die de sfeer momenteel het meest verpesten.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #172468

  @klootje kriekeljon, in respons op je vorige post. Ik ben het voor een groot gedeelte met je eens. Enerzijds zou het fijn zijn als iedereen bij min of meer normaal gedrag een iets dikkere huid had en besefte dat het er allemaal bij hoort. In dat geval (discussie/meningsverschil/in het extreme geval zelfs eens een krachtterm) ben ik ook helemaal niet voor ‘melden’ van de reactie als zijnde ongepast.

  Daarnaast zijn ook de reglementen van WF goed genoeg om tot een leuke community te komen zonder dat de sfeer verziekt wordt. Waar het bij mij vooral schort is het typische ‘Niet doen’, of ‘Hoort hier niet thuis’ als wijziging van mods aan een post. Dat is een goede maatregel, ik heb zelfs niets tegen de timing waarmee dit gebeurt. Het is een forum, dus er kan niet non-stop iemand zitten waken of alles wel oké is. Prima gehandeld dus. Maar, en dat is waar het schort, het blijft zonder gevolg. Doordat dit zo laat gebeurt is er totáál geen probleem voor de poster. Zijn post is gezien door iedereen en hij ondervindt zelf geen negatieve gevolgen, dus doet het opnieuw.

  Dat is waarom ik voor een (kleine!) straf zou pleiten in dit soort gevallen. Niét omdat ik die persoon een dag niet wil zien posten, niét omdat ik vind dat die persoon een slecht gevoel aan zijn post moet overhouden, maar omdat ik oprecht geloof dat dit genoeg zou afschrikken om een heel deel van de posters dit niet meer opnieuw/niet zo vlug te laten doen.

  Klein voorbeeld dat ik hier boven al aanhaalde: dopingbeschuldigingen. Op zich zou ik er helemaal niets op tegen hebben als er af en toe een dopingbeschuldiging viel. Zelfs al was die op los zand gebouwd. Maar het probleem met dit zomaar te doen is dat er geen limiet is. Iedereen voelt de behoefte om ook even te roepen ‘Ja, ongeloofwaardig!’. In die mate dat in elk topic over die renner 5 posts staan zonder inhoud, behalve dan gebash op deze renner. Idem met het zomaar roepen dat een renner ‘een irritant mannetje is’. Dit alles is dan nog eens enorm vaak gebaseerd op favoritisme, wat het helemaal niet prettig om te lezen maakt.

  Nogmaals: die posts zijn op zich niet kwetsend en vormen op zich geen probleem. Dat er dus ‘laat’ iets mee gedaan wordt maakt ook niet uit. Maar het zou en leuk signaal zijn als duidelijk gemaakt wordt dat zo’n posts niet de bedoeling zijn. Door de post aan te passen (zoals reeds gebeurt), maar daarnaast met een tijdelijke blokkering op reacties, uiteraard begeleid door een standaard berichtje met de reden er in. Ik geloof dat dit de moderatoren op termijn werk bespaart en dat dit voor een aangenamere commentsectie zorgt waar meer inhoud in aanwezig is.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #172402

  Nog maar eens een voorbeeld van modereerwerk dat beter kan: http://www.wielerflits.nl/nieuws/172341/nibali-had-darmproblemen-op-dag-van-klimtijdrit.html/comment-page-1

  Er zijn speciale topics foor dit soort aantijgingen. Dit verziekt de sfeer, is gebaseerd op favoritisme en is in mijn ogen naast enkele ‘hardcore’ leden die voor een relletje zorgen een minstens even groot probleem. Als wielerfan, en dan bedoel ik niet gewoon ‘supporter’ van een aantal renners, kraam je niet zo’n onzin uit.

  Het is dikwijls genoeg gezegd dat dopingaantijgingen niet thuis horen in commentaarsecties, posts verwijderen is wat mij betreft te laks. Begin eens met een microban (1 dag) bij dit soort overtredingen. Totaal niet ‘dramatisch’ voor de getroffenen, maar het maakt wel dat het niet meer/veel minder zal gebeuren.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #171718

  Ik bezoek het forum niet vaak, dus niet zeker of mijn mening relevant is hier, maar ik heb er wel één. Ik geniet zelf van de volgtopics, omwille van verschillende aspecten: je krijgt nieuwe info te horen, je hoort meningen van anderen (soms ga je akkoord, soms niet) en die discussies leiden mits goed gevoerd voor mij vaak tot goede inzichten. Daarnaast is het gewoon leuk om over koers te kunnen praten terwijl je voor je tv zit.

  Dit zijn allemaal aspecten waar een wielerforum/wielerwebsite trots op moet zijn, moet uitspelen en als sterkte moet beschouwen. Het nieuws is heel verhelderend, maar zonder discussie met mensen die wielerminded zijn kan ik dat nieuws ook elders halen. Toegegeven, dat laatste is niet meer helemaal waar gezien de unieke insteek die WF de laatste maanden heeft, waarvoor hulde!

  Het is dus kwestie van wat jullie zelf willen: toonaangevend nieuwsplatform worden met eigen berichtgeving, of meer halen uit de community die er achter zit. Dit is in mijn ogen prima combineerbaar, maar ik heb wel mijn idee waar het voor jullie schort op dat laatste vlak.

  Het platform van discussie dat nu gebruikt wordt (een topic/reactievak) is niet geschikt voor discussie. Quoten gaat, maar daar houdt het op. Voor echte discussie en leuke gesprekken over koers, en bij uitbreiding alle zaken die ik eerder als sterkte aanhaalde voor het volgtopic is het huidige format onoverzichtelijk en gewoon niet geschikt. Dit leidt vanzelfsprekend tot chaos/ergernis. Zelfs een forum is voor die doeleinden niet geschikt. Ik denk dat er op lange termijn naar nieuwe reactieformats gekeken moet worden. Ik weet niet in hoeverre WF hiermee wil experimenteren, maar als jullie echt willen nadenken over een volledig nieuwe manier van live-discussie (ik noem het bewust niet live-chat, daar zijn er voor mij al genoeg van) dan heb ik nog wel wat ideeën.

  Eigenlijk komt het neer op de keuze van WF zelf en de richting die ze in de toekomst willen uitgaan. Momenteel lijkt de community geen prioriteit (hoewel het bestaande prima ondersteund wordt, daarover hoor je mij niet klagen!) en wordt meer op groei in termen van verslaggeving gewerkt.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)