Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 828)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #734627

  @Poeksel

  Gesink had toch wel veel erg. Die reed een vrij onzichtbare Vuelta.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #734603

  @Phoenix

  Ik trok een wat bredere conclusie over alle grote rondes. Waar er vooraf vooral werd gezegd dat er weinig gesprint gaat worden blijkt een Jakobsen etappe 16 gewoon aan te kunnen. In de tour werd ook alles min of meer sprinten waar vooraf bij een hoop etappes een vraagteken werd gezet. Het huidige peloton gunt de sprintersploegen zonder al teveel werk vaak een sprint. En de sprinters die de grote rondes hebben blijken allemaal wel degelijk een heuveltje over te kunnen komen. Zelfs de Gaviria’s van deze wereld hebben zich daarin ontwikkeld.

  96% is een mooie score maar het verschil tussen 96 en 99,7% is Jakobsen. Ik had zelf 97,3% maar als ik Jakobsen en geen Demare had dan kwam ik in de buurt van de top 100 denk ik. Het verschil tussen een Bagioli of Storer is veel kleiner.

  Ik denk trouwens dat jij praktisch de enige bent met zo’n hoge score zonder de drie sprinters. Dat is wat dat betreft ook weer een compliment waard.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #734496

  Giro, Tour en Vuelta allemaal afgesloten op een zilveren bekertje. Ik zou ze het liefst allemaal inleveren voor een gouden bekertje.

  Wat mij het meest opviel deze grote rondes was dat de bepalende sprinters toch wel erg belangrijk waren en dat in alle topics de rol van sprinters onderschat werden. Verder waren de rasaanvallers dit jaar echt van minder belang. In de Giro waren de namen zo random dat je er geen pijl op kon trekken, in de Tour waren er relatief weinig vluchters die wonnen en in de Vuelta was Storer de enige aanvaller die echt een sloot punten naar binnen reed. Verder fijne picks vond ik de tijdrijdende renners met teampunten of vluchtcapaciteiten. (Walscheid, Cerny, Bagioli, Bjerg, Asgreen etc.)

  Ook nog grappig: iedereen weet dat Matthews een dramatisch jaar heeft maar in scorito is het een ongeloofelijk goede pick gebleken. Wat dat betreft kan Demaré daar nog wat van leren.

  Verder was ik erg content dat ik in de Giro 4x Ineos had, in de Tour 4x UAE en in de Vuelta 4x Jumbo. Al met al kwam ik in de Vuelta het dichst bij goud. Miste alleen Jakobsen helaas, had niet verwacht dat die zoveel inhoud zou hebben.

  Een gouden regel dit jaar was ook neem DQS sprinter mee. Als ik volgend jaar weer een fatsoenlijke sprinttrein DQS zie dan neem ik automatisch de desbetreffende sprinter mee ongeacht de resultaten eerder in het jaar. Ook vind ik de optie Morkov steeds interessanter worden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732581

  Aanvallers en knechten van kleinere teams vallen over het algemeen minder vaak dan knechten van grotere teams en AK mannen/spurters. Al valt het mij vooral in de tour op dat knechten van grote teams vaak op de grond liggen, maar dat kan ook aan Tony Martin liggen.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732568

  Gek genoeg zijn er relatief weinig(of in ieder geval niet absurd veel) uitvallers maar de renners die uitvallen hebben een hoge pick rate. 1 op 6 van de renners is naar huis maar het ik zie heel veel teams tussen de 10 en 14 mensen over hebben.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732475

  Van Hooydonck, Kuss en Gesink beginnen wat laat toch wel van waarde te zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731998

  Bagioli of Landa morgen.. Landa vanuit de break?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731978

  Er is trouwens ook een stuk meer gesprint deze Vuelta dan vooraf werd aangenomen. Ik had daar mijn team redelijk omheen gebouwd maar als Philipsen en Molano(en in mindere mate Oeroenboeroe) dan alsnog uitvallen zijn de druiven zuur.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731949

  Demare houdt zijn benen stil.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731753

  Simmons laatste minuut er in gezet in plaats van Vlasov wat een baasje.

  Valpartijen van Mas, Ciccone is dan weer minder nieuws.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731662

  Is er eigenlijk iets aan de hand met Simmons? Kan er niets over vinden. Gewoon uit vorm? Heb vandaag nog wel een plekje over.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731218

  Wat is dit ook voor belachelijk parcours trouwens. Het is echt constant niet zwaar genoeg om echt iets te proberen als klassementsrenner. Ik heb zin in woensdag maar verder kan deze Vuelta mij gestolen worden, en dat terwijl het in scorito nog goed gaat.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #730613

  De dag winnaar had Pidcock op de bank. Met 4 jumbo’s begin ik nu wel te balen dat TJV het geel maar niet pakt. Als het morgen niet gebeurd gaat een bekertje nog lastig worden, zak gestaag.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #730302

  Jakobsen reed dus niet lek. Wat bizar zeg.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #730051

  Je zou toch verwachten dat er teams in dit soort etappes een keer wat anders gaan proberen. Los van Scorito maar naast Dainese, Demaré en Jakobsen heeft niemand baat bij een sprint.

  Maak de koers hard, wat heeft een BEX, UAE, AG2R, Astana, Bora, ISN, Cofidis, Alpecin hier aan een dood normale sprint? Demaré is dusdanig kansloos de laatste sprints die kan blufpoker spelen door zijn ploeg niet op kop te zetten. Laat DQS en DSM in mindere mate maar werken voor die sprint. Maar ach, dit zal wel Playstation-Koersen zijn van mijn kant.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729836

  Gister ook een fantastische dag. Wat is dat toch zuur dat Aranburu,Philipsen en Molano naar huis zijn. Sta op 98,9% maar als dit een gewone sprint gaat worden dan ga ik zeker flink wat % dalen en dat terwijl mijn team met 6 dure sprinters(behalve Jakobsen) vrij breed was. Mocht Demaré hier weer tegenvallen en Jakobsen weer winnen kan je langzamerhand over een must have gaan spreken, zeker nu Philipsen naar huis is.

  Als je dan ziet dat Fraile ook al weer naar huis is dan wordt een bekertje überhaupt al een prestatie.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729499

  Zul je zien pakt Roglic hem alsnog.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729417

  @Marcus

  Reed gewoon een erg sterke Burgos. Als je al één 750k renner had en je zorgt er nog eentje vond ik het geen gekke keuze. Heb hem zelf niet overigens maar ik vind Aru redelijk te beargumenteren.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729298

  Ik snap de mensen die zeggen dat sprinters hier mee moeten zitten(behalve Fabio, Dainese en Demare). Echter denk ik dat de gemiddelde ploegleider een stuk conservatiever is, die gaan gewoon voor de UCI punten morgen en sparen vandaag. Een Cerny, Tratnik, Trentin vind ik wel interessant.

  Matthews is het grote vraagteken maar die stel ik altijd op.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729097

  @KV

  Ondanks dat het hier redelijk goed gaat is de glans er wel een beetje van af. Maar ach sinds Juli 2020 hebben we 6 grote rondes gehad in 13 maanden als ik het goed zeg. Overdaad schaadt. In Mei 2022 zal het vast wel weer gaan kriebelen.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729089

  Haha Arjen, dit zijn toch grapjes. Ik vind dit een uitstekend voorbeeld waarin je wat licht geraakt bent.

  Toch zuur dat Roglic hier niet in het rood rijdt. Dan had ik Van Hooydonck en Gesink wat vaker mee kunnen nemen. Helaas zullen we daar tot zaterdag op moeten wachten.
  Ik durf het bijna niet te zeggen maar Poels was in geen velden of wegen te bekennen. Simmons stel ik nooit meer op, die wordt hier gewoon 156ste.

  Morgen lijkt mij een echte vluchtersdag. Ik zou vooral naar de renners kijken die gister mee waren exclusief de rode trui, Martin en Storer.

  Overmorgen sprinten en dan zaterdag het grote geweld van de AK mannen. Hopelijk volgt TJV dit plan nu ook ; )

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729069

  @Marvin

  Als Cort deze opmerking van je leest dan vliegt die je bij de haren denk ik ;).

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729055

  Ik vind trouwens dat Mas zich wel ontwikkelt op dit soort aankomsten. Dat was een redelijke punch nog!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #728997

  @Tim

  De kopgroep kan natuurlijk wel harder maar dan gaat het peloton ook harder dus dat heeft geen nut ,het gat is 2 minuten en daar moeten ze het mee doen. Iemand met wonderbenen kan vanuit de kopgroep nog wel winnen. Zie: etappe die Cort Nielsen won.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #728994

  @Leor

  Hij was in drie eerdere etappes ook al het geval en toen kreeg de vlucht wel de zegen. Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat het elke dag kijken hoe de pet van Primoz staat. Dat gezegd hebbende ze kunnen ook zomaar weer stoppen met koers maken dat hebben we ook al eerder gezien.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 828)

Laatste nieuws