Methetmestussendetanden

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • In reactie op: Ploegleider.nl wielerpoule #343452

  Je speelt het spel over de drie Grote Rondes en doet automatisch mee in het Jaarklassement. De winnaar van dit klassement wint dit jaar een unieke prijs:

  Een door Tom Dumoulin gesigneerde regenboogtrui!

  Met het spel Ploegleider beleef je de drie Grote Rondes als ploegleider. Stel je eigen ploeg samen met renners die volgens jou het beste scoren in het spel en verdien elke etappe punten. Het principe is eenvoudig: als een renner uit jouw ploeg goed presteert, scoor jij punten!
  Een ploeg samenstellen
  Voor het samenstellen van je eigen wielerploeg gelden de volgende regels:

  Jouw wielerploeg moet bestaan uit 13 verschillende renners, waarvan:
  8 basisrenners
  5 reserverenners (de volgorde van je reserverenners bepaal je zelf en is van belang!)
  Je hebt een budget van 100 punten ter beschikking om je wielerploeg samen te stellen. Aan alle renners is een waardering toegekend. Hiervoor geldt de door de spelleiding opgestelde waarde lijst.
  Je hebt tot vrijdag 4 mei om je wielerploeg definitief samen te stellen. Daarna is het samenstellen van je wielerploeg voor de eerste etappe niet meer mogelijk.
  Voor iedere etappe heb je de mogelijkheid om zelf één wissel tussen je basisrenners en je reserves door te voeren. Let hierbij op de deadline van het sluiten van de database! De renner die je van de reserves naar je basis haalt blijft actief in je basis tot je hem zelf weer terug naar de bank wisselt.
  Voor iedere etappe heb je de mogelijkheid om een etappewinnaar te voorspellen. Let hierbij op de deadline van het sluiten van de database!
  De rol van basisrenners en reserverenners
  Je zelfgekozen 8 basisrenners vormen in principe de wielerploeg waarmee je in de ronde van start gaat. Voor iedere etappe heb je de mogelijkheid om zelf één wissel tussen je basisrenners en actieve reserves toe te passen. Beide door jouw aangewezen renners verwisselen dan van plek. Zolang de database voor een etappe nog niet gesloten is, kun je de wissel weer ongedaan maken. De wissel is permanent, wanneer je een reserverenner in je basis zet blijft deze staan tot het moment dat je hem zelf weer wisselt naar de reserves.

  De 5 reserverenners spelen op de volgende wijze een rol voor je wielerploeg:

  Het officiële deelnemersveld van de Giro is pas kort voor de start op 4 mei definitief bekend. Je eerste reserve valt in als één van de eerste 8 door jou gekozen basisrenners niet van start blijkt te gaan. Mochten twee basisrenners niet meedoen dan nemen de eerste en tweede reserve hun plaatsen in, enzovoort.
  Zodra de Giro is gestart bestaat je ploeg iedere etappe uit je gekozen 8 basisrenners. Voor iedere etappe heb je de mogelijkheid om één van je basisrenners te wisselen voor één van je (overgebleven) reserverenners. Zo kun je op basis van de te rijden etappe invloed uitoefenen op de samenstelling van je ploeg. De eerder behaalde punten van je gewisselde renner blijven gewoon meetellen in jouw scores.
  Je (overgebleven) reserverenners blijven, ongeacht of je zelf een wissel door voert of niet, automatisch invallen als één van je basisrenners uitvalt tijdens de ronde. Je eerst beschikbare reserverenner (de volgorde van je reserverenners bepaal je zelf bij de samenstelling van je ploeg!) neemt dan automatisch zijn plaats in. De tot dan toe behaalde punten van je uitgevallen renner blijven wel gewoon meetellen in jouw scores.
  Indien al je reserves al ingevallen zijn bij aanvang van de Giro (omdat je 5 of meer renners hebt opgesteld die niet van start zijn gegaan), dan kun je zelf geen wissel tussen je basisrenners en je reserves toepassen en kan er geen reserverenner meer automatisch invallen bij jouw ploeg wanneer een basisrenner tijdens de ronde uitvalt.
  Let op: Zolang je renner aan de start van de etappe verschijnt is hij actief in je ploeg. Valt hij halverwege die dag uit, dan zal je reserve vanaf de volgende etappe zijn plek innemen. Verschijnt je renner niet aan de start van een etappe, dan zal je reserve direct zijn plek innemen en is je reserve actief voor je ploeg. Dit wordt vanaf de start van de volgende etappe pas zichtbaar in het spel.

  Etappewinnaars voorspellen
  Verder is het mogelijk om voor elke etappe een ritwinnaar aan te wijzen. Dit kan voor de start van de ronde in één keer, of voorafgaand aan iedere afzonderlijke etappe. Let op: je hebt iedere dag tot de starttijd van de etappe de mogelijkheid om jouw voorspelling in te voeren of te wijzigen. De starttijd van de etappe staat vermeld op de pagina ‘Mijn voorspellingen’.

  De door jou gekozen etappewinnaar hoeft geen renner uit je eigen wielerploeg te zijn.

  De door jou gekozen etappewinnaar kan punten verdienen als die renner daadwerkelijk eerste, tweede of derde wordt in de betreffende etappe.

  Punten
  Met jouw renners zijn elke etappe punten te verdienen. De ritwinnaar krijgt de meeste punten, de nummer twintig van het dagklassement is de laatste renner die nog scoort voor het spel.

  De etappes zijn verdeeld in drie categorieën: vlakke etappes (A), zogenaamde tussenetappes (B) (met colletjes van de tweede, derde en vierde categorie) en bergetappes (C).

  De individuele tijdrit wordt gewaardeerd volgens categorie C.

  De ploegentijdrit wordt gewaardeerd volgens categorie B. Alle actieve renners krijgen de score die overeenkomt met de uitslag van hun ploeg tijdens deze etappe.

  Eindklassement
  De punten voor de positie in de verschillende klassementen worden na de finish van de laatste etappe berekend over de acht renners die op die dag actief zijn in je ploeg. Zij krijgen dus punten voor de dagklassementen en eindklassementen. Er is na de finish van de laatste etappe geen mogelijkheid om nog een wissel toe te passen. Hou hier rekening mee!

  Overige bonuspunten eindklassement
  RONDE UITGEREDEN (LAGER DAN 20) 5
  LID WINNENDE PLOEG ALGEMEEN PLOEGENKLASSEMENT* 10
  DE EINDWINNAAR VAN HET PUNTENKLASSEMENT 30
  DE EINDWINNAAR VAN HET BERGKLASSEMENT 25
  DE MEEST STRIJDLUSTIGE RENNER VAN DE RONDE 15
  *Geldt alleen als de renner de ronde heeft uitgereden.
  Doping
  Renners die na een positieve dopingcontrole tijdens de actieve ronde uit koers worden genomen, krijgen strafpunten. Alle tot dan toe behaalde punten van deze renner worden in mindering gebracht. M.a.w. zijn puntentotaal wordt op nul gezet.

  Schorsingen of uitsluitingen die betrekking hebben op een overtreding in een andere koers dan de actieve ronde hebben geen invloed op de puntentelling van de betreffende renner. We straffen alleen renners die voordeel van verboden middelen hebben gehad in de ronde waarvoor de punten op dat moment tellen.

  Renners die, als gevolg van een gezondheidscontrole tijdens de ronde, uit voorzorg uit de koers worden genomen, behouden wel hun punten.

  De uitslag van het algemeen klassement wordt 24 uur na de finish van de laatste etappe definitief. Eventuele dopinggevallen die daarna nog bekend worden hebben geen invloed op de uitslag van het spel.

  Strafpunten
  BETRAPT OP DOPING ALLE BEHAALDE PUNTEN IN MINDERING

  Gelijke stand
  Bij een gelijk aantal punten van twee of meerdere ploegleiders in het dagklassement of het algemeen klassement geeft de waarde van de ploeg de doorslag. De ploeg met een lagere ploegwaarde gaat in dit geval voor. Mocht dit nog geen uitsluitsel geven, dan geldt de datum en tijdstip van aanmelding voor het spel. De deelnemer die zich het eerst voor het spel opgaf, klasseert zich daarmee hoger dan latere inschrijvingen.

  In reactie op: Ploegleider.nl wielerpoule #343010

  Ga toch voor een etappe voor Ferrari en voor 4 pnt prima opvulling

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Headlines