Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 168)
 • In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #111091

  De kopman krijgt bij de meeste ploegen wel degelijk met opzet het nummer eindigend op 1. De rest werkt dan op alfabetische volgorde.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #111089

  Feyenoord zou eens iets moeten doen aan het gedrag van Kazim. ELKE wedstrijd zoekt hij ruzie met de tegenstander. Een club met ballen grijpt in bij dit soort gedrag, zeker als het herhaaldelijk voorkomt.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #109902

  Wat me opviel was dat juist de jongere spelers goed speelden. Van Hendrix had ik het nog wel verwacht, dat is een slimme speler. Maar Brenet speelde verrassend sterk, dacht dat hij de zwakke schakel zou zijn, maar dat was zeker niet het geval. Opvallend goed.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #109861

  Het was zeker een lompe tackle, maar als Shaw was opgestaan, was er niks over gezegd. Het is namelijk niet dat dit soort tackles nooit voorkomen. Dat de Engelse pers er bovenop springt is helemaal lachwekkend, in Engeland zie je wekelijks veel ergere overtredingen.

  Voor de rest genoten van mijn club, PSV moet nu ook gewoon voor de tweede ronde gaan in wat eigenlijk een zwakke poule is. Manchester United viel me niet mee, die mensen die denken dat het succes van Oranje in 2014 alleen aan Van Gaal te danken was moeten me toch eens uitleggen hoe het kan dat Van Gaal een clubteam na meer dan een jaar niet aan de praat krijgt.

  In reactie op: NLs in top 10 van alle Grote Rondes in zelfde jaar? #109614

  In 5 van de 6 laatste grote ronden stonden er Nederlanders in de top-10, 2x zelfs twee renners. Opvallender is misschien nog wel dat het in totaal om zes verschillende renners ging: Kelderman, Mollema, Ten Dam, Kruijswijk, Gesink en Dumoulin.

  In reactie op: het 4 woorden verhaal #109544

  with the short surname

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108877

  Los van zijn verleden, Ten Dam werd ook pas op latere leeftijd goed. Maar bij hem kwam het volgens ons omdat de concurrentie minder was gaan gebruiken.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #108657

  Vandaag bij Quebec Eurosport 2 gekeken, met Engels commentaar. Inhoudelijk niet sterk, maar mijn lieve hemel, zoals ze de namen van de renners uitspreken… Beschamend gewoon, ze lijken bijna hun best te doen om ze zo slecht mogelijk uit te spreken.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108533

  @Casperge: Aru kan meermalen aanvallen, maar Dumoulin kon het pareren. Dus hoezo zegt dat wat over dopinggebruik? Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is dat meermalen kunnen aanvallen door EPO een fabeltje. Dat zou betekenen dat je door EPO binnen enkele minuten zou herstellen. Volgens mij werkt EPO eerder op de lange termijn. Meermalen aanvallen zegt meer iets over hoe je je krachten doseert.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108492

  @Fondriest: als de wattages van Dumoulin van Alpecin komen, en ze doperen bij die ploeg, dan zijn ze wel erg brutaal. Dat kan natuurlijk, maar lijkt me niet waarschijnlijk.

  Wat het precieze gewicht van Dumoulin is, weet ik niet, anderzijds, je hoeft hem maar in die groep te zien, om te weten dat hij echt een stuk zwaarder moet zijn dan de rest. Is dat verdacht? We kunnen alles wel willen oplossen door met wattages te gaan klooien, maar je kunt ook gewoon naar het verleden kijken. Dan zie je dat er altijd lichte klimmers zijn geweest, maar ook zwaardere krachtmensen als Merckx en Indurain die met de besten omhoog konden. Dumoulin valt duidelijk in die laatste categorie (qua type, qua resultaten natuurlijk nog niet). Dat een type als hij met de besten meekan is niet al te opmerkelijk, zijn progressie is dat wel.

  In reactie op: Combi Tour-Vuelta voor klassementsrenners #108084

  @Poeksel: sorry, had je bijdrage niet goed gelezen. Voor de rest wel eens met Kingstown. Je kunt redeneren: “wat als hem niks overkomen was?” Maar op de een of andere manier gebeurt er dus altijd wel wat. Er is ook zo’n nivellering, dat je elke extra inspanning ten opzichte van de concurrentie moet bekopen. Moest daarom wel lachen om de suggestie van een WF’er die vond dat Dumoulin volgend jaar in Giro en Tour voor de winst moest gaan.

  In reactie op: Combi Tour-Vuelta voor klassementsrenners #108042

  @Poeksel: los van dat het nogal een claim is, aangezien Quintana dit jaar nul grote rondes gaat winnen, hoe zou het komen dat hij ziek is geworden?
  Wellicht door een verminderde weerstand na een inspannende Tour?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108027

  Het meest opmerkelijk aan Aru is, dat hij deze ronde niet al lang in de tas heeft. Zijn voornaamste concurrenten, vooraf gezien, hadden namelijk allemaal een Tour in de benen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108022

  Je begrijpt het woord relatief dus niet. Hij is niet zwaar, maar wel een stuk zwaarder dan b.v. Aru of Rodriguez. Wat je zegt is overigens onzin, je kan je tijdrit op verschillende manieren indelen, tijdrijder of niet. En daarbuiten was het laatste deel van het tijdrit in het voordeel van Aru.

  Ik vertrouw Dumoulin overigens eerder dan Aru, niet vanwege zijn nationaliteit, maar vanwege de ploeg waarin hij rijdt. Maar op gebrekkige argumentatie mag gereageerd worden.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #108015

  @schipperaar: lichtgewichten als Aru die een goede tijdrit rijden vertrouw je niet, maar zwaargewichten (relatief gesproken uiteraard) als Dumoulin die bergop goed rijden wel? Je schippert een beetje.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107252

  @Klootje: waar heb ik het over sprinten en cultuur gehad? Zegt mij even niks. Ik vind in ieder geval dat we het erg goed doen gezien ons inwoneraantal goed doen, en ook erg goed als je kijkt naar andere landen in Europa. Waar nog bij komt dat we niet alleen veel goede resultaten hebben behaald, maar ook vaak met mooi voetbal. We hebben gewoon een erg goede naam internationaal. Het is wat Kingstown zegt, je mist soms wel eens een kwalificatietoernooi, dan moet je niet het kind met het badwater weggooien. Er is het een en ander fout, maar niet alles is opeens mis met Nederland.

  @LL, je kunt wel zeggen dat ieder land zijn specialiteiten heeft, maar voetbal is wel de grootste sport ter wereld. Dat landen als China, India en Indonesië geen goede infrastructuur hebben, oké. Maar wij doen het relatief gezien ook erg goed ten opzichte van landen als België (nu even niet), Frankrijk, Engeland en nog vele andere.

  Nederland moet niet alles gaan omgooien. Maar wat wel eens vergeten wordt, is dat je met een goede verdediger als Stam niet alleen minder tegen krijgt, maar ook veel makkelijker op de aanval kan spelen. Iemand als Stam houdt achter toch de boel wel dicht.

  Dat geklaag over een slechte mentaliteit vind ik ook wel grappig. Ja, we hebben het hier heel goed. Wil je een betere mentaliteit? Prima, laat iedereen 90% van zijn salaris inleveren. Zul je zien dat onze mentaliteit met sprongen vooruit gaat.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107210

  LyndaLid is even goed op de hoogte van de situatie als Blind. IJsland is wel degelijk geplaatst, en Turkije hoeft zijn beide wedstrijden ook helemaal niet te winnen, met 4 punten is Turkije verzekerd van de derde plaats.

  Wel grappig dat we ons nu zo naar beneden praten en andere landen zo ophemelen. We zijn een klein landje met 3 WK-finales, een EK-zege, en 6 Europacup I/CL-overwinningen. Gelet op het inwonersaantal is alleen de prestatie van Uruguay in de historie van het voetbal knapper, maar die teren wel op 2 WK-overwinningen in een grijs verleden.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107077

  Ach, die gepassioneerde Turken die Van Hooijdonk zo prees, zijn ook degenen die hun hoofd verliezen als ze een keer met 1-0 achter komen. Wij spelen meer met ons hoofd, en vaak is dat heel goed. Alleen, als je een keer voetballend er niet door komt, dan moet je het over een andere boeg gooien, hoge ballen op De Jong spelen en voor de afvallende bal gaan. Het is een fout van Blind dat hij daar tegen IJsland niet voor koos, en tegen Turkije te laat.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107072

  Nee Oscarito, hij speelde met Kuijt, Robben of Elia op de flanken op het WK 2010, dat zijn echt geen middenvelders. Toen heette het overigens 4-2-3-1, maar dat verschilt weinig van 4-3-3 met een middenveld met de punt naar voren (Sneijder).

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107067

  De mensen die schrijven dat je tegenwoordig alleen met lelijk voetbal kunt winnen, hebben duidelijk het WK van 1990 en meer van het voetbal uit die tijd niet meegemaakt, of ze hebben het verdrongen. In het huidige voetbal heeft de aanval juist weer meer een kans dan pakweg 20 jaar terug. Die mythe dat het aanvallend voetbal van Nederland niet meer zou kunnen, is werkelijk nergens op gestoeld. Ten eerste hebben we met spelen op balbezit in een 4-3-3 nog de WK-finale van 2010 gehaald. En ten tweede hebben we al een jaar of 10 niet meer volgens de echte principes van 4-3-3 gespeeld, er is dan ook geen enkel bewijs dat het klassieke 4-3-3 niet meer zou werken.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107013

  @LL: nee, zoals ik net al zei, Robben speelde daarvóór al op rechts bij Madrid. Daar is hij van flank gewisseld (incidenteel deed hij het al bij eerdere teams, maar dit terzijde). De linkspoot op rechts en omgekeerd is overigens al iets veel ouders, neem b.v. Zidane. Niks revolutionairs aan Van Gaal in dit opzicht.
  Robben was overigens al veel langer van wereldklasse, het is echt onzin dat hij dat bij Bayern pas werd. Waarom was iedereen bijvoorbeeld zo boos toen Robben werd gewisseld tegen Tsjechië? Martin Jol zei al in zijn Chelsea-periode dat Robben de beste Nederlandse voetballer sinds Cruijff was. Het enige wat er bij Robben veranderde sinds hij bij Bayern kwam, is dat hij wat minder geblesseerd raakte, en zo vaker dat topniveau van hem kon halen.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #107007

  Het niveau van deze nabeschouwing geeft wel aan waarom we in Nederland afglijden. In plaats van goed te analyseren en de problemen te benoemen, wordt er alleen nabeschouwd op basis van clubvoorkeuren en een geloof aan zondebokken en een grote leider (lees: Van Gaal) die allesbepalend zijn.

  @LL: hoewel Robben zelf liever op rechts speelt, is hij niks minder op links. Daar was hij fantastisch bij PSV, bij Oranje (Nederland-Tsjechië 2004, maar ook Engeland-Nederland op Wembley nog niet zo heel lang geleden), bij Chelsea. Pas bij Madrid is hij op rechts komen te spelen. Van Gaal is daar overigens niet mee begonnen, Robben speelde onder Van Marwijk al op rechts.

  @Klootje: het gaat weer allemaal over Ajax vs Feyenoord bij je. Martins Indi moeten ze sowieso nooit meer opstellen, een middelmatige verdediger die zijn team regelmatig dupeert met domme overtredingen.
  Volgens mij speelden we toen tegen Zweden met Afellay op links, dat is geen echte linksbuiten, maar wel iemand die buitenom gaat, en niet zoals Depay alles dichtloopt. Klassiek aanvallend 4-3-3 kan nog altijd, maar wel zoals we het vroeger deden, met inschuivende centrale verdedigers, een middenvelder die naar de spits doorschuift, en klassieke buitenspelers.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #106994

  Er worden hier allerlei zondebokken gevonden, zoals gebruikelijk bij dit soort prestaties. Maar het probleem ligt veel dieper.

  Het Nederlands elftal wil aanvallend spelen, uitgaande van balbezit. Wat je dan nodig hebt, is dat er beweging vanuit het centrum is, en het veld breed gehouden wordt door buitenspelers. Zo hebben we onze successen behaald. Dit hebben we echter losgelaten. Er zijn nog goede resultaten behaald inde de afgelopen jaren, vooral dankzij de exceptionele kwaliteiten van met name Robben en Sneijder. Maar voetballend gezien hebben we eigenlijk nog maar weinig laten zien. De meest memorabele wedstrijden in het recente verleden (Nederland-Italië 3-0, Nederland-Frankrijk 4-1, Nederland-Spanje 5-1) werden gewonnen op basis van effectief countervoetbal. Dit voetbal kunnen we echter niet spelen in een poule met zwakke tegenstanders die zich terugtrekken, zeker niet als we al minder punten hebben.

  Het Nederlands elftal doet momenteel alles fout wat een ploeg die wil aanvallen vanuit balbezit fout kan doen. Vanuit het centrum is er totaal geen beweging, totaal geen beweging. Er zijn opkomende backs die bij andere landen hun inbreng hebben, maar bij ons overbodig zijn omdat we al buitenspelers hebben. Onze linksbuiten Depay draait telkens naar binnen en loopt zo de ruimte dicht, waarbij hij zelf vrijwel geen resultaat haalt, en de spits – wie er ook speelt – laat zwemmen in het niets. Typerend voor dit Oranje is dat de meest gevaarlijke man bijna elke wedstrijd – jawel – Narsingh is. Ja, het is makkelijk hem aan te pakken, en het is een onzekere voetballer met een beperkte techniek. Maar hij is snel, probeert een voorzet op de spits te geven en houdt het veld breed. Oranje schreeuwt om deze kwaliteiten. Wat Oranje meer dan wat ook nodig heeft, zeker als Robben stopt, is een linksbenige linksbuiten en een rechtsbenige rechtsbuiten die snelheid en/of een actie hebben, en een voorzet. Op deze manier, met deze speelstijl gaat de misère van Oranje nog veel langer duren.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #106311

  @Verweggistan: klopt, maar daar reageerde ik niet op. Je mag Nederland niet met Duitsland vergelijken.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #106306

  Ja, lekker makkelijk, Nederland vergelijken met een buurland van 80 miljoen inwoners, en dan tot de conclusie komen dat we niet zo goed zijn.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 168)

Laatste nieuws