Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 74)
 • In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #812742

  Hier ook 9 verschillende kopmannen in totaal. 5x de nummer 1 als cap. Heel veel geluk gehad in goede dagkeuzes. Wel een keer een flinke mispeer met Covi als kopman (had ik beter vandaag kunnen doen).

  Wat tevens ook nog wel leuks is voor de eindklassementen is dat Covi door z’n solo ook nog de 3e plek heeft behaald in het bergklassement. Dat zijn nog eens 40 punten die ik voor vandaag niet zag aankomen..

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #808277

  @nasibal ik ben het volledig met je eens dat MVDP met zijn krachten heeft gesmeten en je stelt volledig terecht dat hij het uitslagen-technisch gezien niet veel beter had kunnen doen dan wat hij nu gepresteerd heeft. Maar gezien zijn interviews op voorhand, is het niet juist voor hem goed om die bergen nog wel over te knallen? Ik meende mij te herinneren dat hij juist de drie weken koerservaring op wil doen, zodat hij wellicht in de toekomst bijvoorbeeld voor een groene trui in de Tour kan gaan.

  Dat hij in die etappes niet voor een uitslag gaat rijden staat buiten kijf, maar ik geloof er niet helemaal meer in dat MVDP alleen op z’n fiets blijft zitten als hij ook mee kan doen om de winst. De Giro was op voorhand zijn doel en, mocht hij afstappen, welk ander doel dan 3 weken koerservaring opdoen zal hij kunnen bereiken in de komende twee weken? In de Tour vorig jaar stapte hij uit met voorbedachte rade: De Olympische Spelen.

  Ik verwacht ‘m daarom zeker op z’n fiets te blijven zitten tot in Verona, en misschien is hij na 5 etappes afzien in de bergen nog wel te porren voor een laatste stunt op de tijdritfiets?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #801937

  @nasibal

  Kans is inderdaad een stuk groter dat Yates tot aan de blockhaus in het roze komt te rijden, mits de eventuele vlucht kort gehouden wordt. Dan zal Sombrero ineens een hele goede pick zijn, vooral na zijn 4e plaats gisteren.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #801871

  @KV @vevie @Thombeg

  Ik zie het ook niet als betweterig gedrag hoor. Als je speciaal naar het forum komt om te laten zien dat je van jezelf baalt door renners niet op te stellen, vraagt de rest zich automatisch af; wat had je kunnen doen om dat baalmomentje te voorkomen in de toekomst?

  Wat je in ieder geval kunt doen is verdiepen in wanneer je een renner juist wél moet opstellen, want je baalt immers van het feit dat je hem hebt gebankt terwijl-ie dik in de punten rijdt.

  Daarmee gezegd hebbende was het van te voren natuurlijk, zonder in de krochten van het internet te moeten zoeken, vrij gemakkelijk om de conclusie te trekken dat je Girmay in etappe 1 opstelt want dat was in zo’n beetje alle voorbeschouwingen én hier op het forum benoemd.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799136

  Het schijnt dat er nog steeds mensen in de rij aansluiten voor de glazen bol van @hangtienietdanstaatie . Geen idee of hij weer aan het groene goud is geslagen?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798996

  @Doe maar Renaat misschien kan Theuns hier zelf wel antwoord op geven, schijnt dat hij op het forum zit

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798697

  @Antonini Het Spaanse strand reed anders gewoon 2x top 3 in een GC dit seizoen. Must have!

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798613

  @Punct haha ik betrap mezelf er ook op dat ik onbewust, ineens op de 6+3 van Nasibal zit. Weet niet of dit momenteel de juiste tactiek is, maar het voelt eigenlijk best wel oké. Kan in bijna alle etappes wel 9 namen opstellen die naar mijn mening ook nog eens in de punten kunnen rijden. Met de nadruk op kunnen, want het ‘kan’ net als voorgaande jaren ook weer een potje pure ellende worden..

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798485

  Stel dat er een (deel van de) vlucht met klimgeiten voor de groep favorieten uitblijft op de Etna en onder hen wordt de roze trui uitgereikt, dan is er een reële kans dat diegene dan 4 etappes lang aan de leiding blijft. In het kader van teampunten, proberen jullie hier dan ook rekening mee te houden, en zo ja; hoe?

  Ik merk dat ik nog wel op het scenario 50% vlucht en 50% voor AK kleppers zit en probeer in beide gevallen in te spelen op een mogelijke roze trui en daarmee teampunten. Als je kijkt naar de favorieten zit je al snel in de hoek van Almeida, Foss, en met een reuze TT misschien zelfs Yates. Maar als een vlucht vertrekt met jongens die kort staan, zouden ze die op dag 4 al in de tang willen houden, met het berggeweld wat nog komen moet in de laatste week?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #798436

  @Thombeg helemaal mee eens, kan ik hiervoor ook upvoten? Ik vind het vooral grappig dat die opmerkingen vaak worden gemaakt bij renners die op scorito standaard sterren ontvangen voor resultaten die ze 5 jaar geleden hebben behaald… Castroviejo, Nibali, TDG, etc.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797747

  @basementman

  Is Oldani de nieuwe Fiorelli? Kunnen we hem opstellen in een bergetappe waar hij 3e gaat worden? Dat zijn bonuspunten!

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797743

  @nasibal

  Hmm, voer voor een discussie met iets meer inhoud. Alhoewel er over de inhoud van deze editie zeker niet te klagen valt.

  Breed genomen is mijn eerste zet bij het maken de teams altijd: Welke 6/7 AK mannen kan ik er in klikken, waarvan ik zeker weet dat ze in een etappe (met name aankomst bergop) bij de eerste 10 zullen eindigen. Het voelt een beetje alsof je een afvalrace visualiseert waarbij je dus in dit geval hoopt de mannen te kunnen selecteren die bij de ‘laatste’ 15 zullen zitten, ervan uitgaande dat er dus geen vlucht vooruit blijft.

  Het voorspellen van die laatste 15 zonder bovengenoemde voorwaarden (uitval, pech, vorm, etc.), zal dan moeten gebeuren op basis van: resultaten uit het verleden, teamorders en tactieken. Dat laatste wordt lastiger mee te nemen voor een hele ronde omdat deze per bergrit zullen verschillen. Bijv: Sturen een mannetje mee in de vlucht die als springplank kan fungeren voor één van de kleppers. Is een tactiek die vaker bij Movistar, Bahrain en andere aanvallende ploegen zal voorkomen. Als vorm, pech of iets soortgelijks niet wordt meegenomen is zo’n aanval ineens reëler voor een hoge notering dan het verdedigende rijden van o.a. Jumbo-Visma en INEOS. In mijn ogen wordt het dan moeilijker om te voorspellen, omdat diezelfde aanvallende renners het vaak niet redden om aan te blijven klampen in het ‘overgebleven peloton van de favorieten’.

  Dat betekent ook dat er in mijn ogen meer renners in de top-15 kunnen eindigen, het moeilijker is om de juiste hiervan te selecteren en dan zul je zoals @Thombeg al zegt ook nog eens klimmers moeten kiezen die op een andere wijze (tijdrijden, punchen, etc.) hun punten gaan verdienen.

  Al met al wel een leuke puzzel en ik denk dat het zeker zou kunnen, maar heb er een hard hoofd in.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797662

  Of we starten gewoon een crowdfunding om geld op te halen die WF kan gebruiken voor het bouwen van een nieuw platform..

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796714

  Met zulke sterke uiteenzettingen gaat @nasibal voor een misschien wel historische lage pickrate van VDP zorgen. Wie durft ‘m nog mee te nemen, zonder op de vingers getikt te worden?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796685

  @Lakie Cort bestempelen als een zekerheidje voor de sprint vind ik nogal wat. Die zal er vast wel een keertje bij zitten, maar die gaat geen 5 sprints in de top 10 eindigen, lijkt me.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796353

  Het lijkt mij dat Porte in dezelfde rol kruipt als vorig jaar in de Tour. Nam plaats in het treintje en volgens mij reed Castroviejo nog langer mee naar boven. Zal ook niet voor eigen succes rijden dus ik weet het zo net nog niet met het scoren van ‘eigen punten’.

  Als de Patser aan de leiding komt kun je inderdaad teampunten scoren maar volgens mij zijn er eerder al wat scenario’s aan bod gebracht, waarbij er een vroege roze trui al aan anderen toebedeeld zal worden. En wat @nasibal zegt, ik zie ook een grote kans dat er naar de Etna een groep vluchters wel eens kunnen gaan uitmaken wie de zege gaat pakken, waardoor ook daar minder kans is op zowel eigen punten als teampunten.

  Volgens mij is Porte gewoon duur geprijsd voor iemand die weinig kans heeft op eigen punten, maar ook voor teampunten…

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795917

  Bahrein gaat natuurlijk nog aangevuld worden met een paar renners dus dat is ook logisch dat je nu nog misschien zonder zit. Bilbao piekt naar mijn idee ook net te vroeg en Landa heb ik de afgelopen 2 GT’s een kans gegeven, maar beide keren reed ‘m niet uit. Die mag dus even op het bankje plaatsnemen voor deze Giro.

  Zou het nog worden aangevuld met Buitrago, Bauhaus of Mäder?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #727382

  Ha, zul je net zien. Venturini vandaag maar een jasje aan laten doen na een 18e en 20e plaats. Zit-ie plotsklaps bij de beste dertien. Vind sowieso dat op een 5-tal sprinters na er eigenlijk geen pijl op te trekken is in de sprints. Blij dat we nu wat meer aanvallende etappes gaan krijgen.

  In het kader van patat of friet: Pidcock of Simmons?

  Ik denk persoonlijk dat Simmons met zijn baard te veel opvalt. En met het formaat van Pidcock past-ie in de kleinste plekjes. Verstoppertje komende weken gaat tussen deze 2 denk ik!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #725527

  Eerste voorzichtige conclusie over de sprinters van mijn kant. Spoiler: mijn sprintploeg gaat geen deuk in een pakkie boter slaan ben ik bang.

  Démare liet vandaag gelukkig een teken van leven zien. Hopen dat-ie nog z’n ritje gaat pakken. Matthews: steady. Sprintpiet ook nog wel een leuke pick met 2 top-10 plaatsen. Maar dan komt het. Aberasturiiiiii vandaag erg ver van achter voor een man met zijn vorm. Meeus in rit één op z’n snufferd dus vandaag niet opgesteld. Oliedom. En dan hoef ik de naam Venturini volgens mij niet eens meer te laten vallen..

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #724782

  oef @Timvideo. Ik zou vannacht wakker liggen als ik jou was hoor. Als @nasibal hoort wie jij zojuist koning hebt genoemd dan heb je de poppen aan het dansen. Verder denk ik inderdaad ook dat het best wel eens een overwinning voor Bayer zou kunnen worden. Zou mooi zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #724502

  Ik ben het eens met @arjenzvob. Bagioli reed die tijdrit té goed om nu niet te proberen die witte trui vast te houden. Meen mij ook te herinneren dat hij vorig jaar in de eerste ritten ook aardig meeging op vergelijkbare puisten.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #724100

  @arjenzvob Thanks, mooi compliment! Vind het zelf ook leuker als mensen een toelichting geven voor hun gemaakte keuze’s. Enkel wat namen op een rijtje zegt eigenlijk weinig over het hele puzzelproces.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #724036

  Mello en Co. treedt dit jaar aan in de volgende formatie:

  1. Roglic – Los van ‘t feit dat hij torenhoog favoriet is, neem ik Roglic in elke GT mee wanneer hij absolute kopman is. Als je zo veelzijdig bent, ben je automatisch voer voor de scorito etalage.

  2. Bernal – Ik heb ‘m al horen vallen in de voorbije pagina’s, deze ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Heb ‘m in de giro links laten liggen en daar baal ik nog steeds van. Met het ruime budget stond hij er vrij snel in en heb ‘m eigenlijk nooit meer eruit gehad. Zijn punten voor de jongerentrui zijn dan nog eens bonus, want die gaat hij sowieso binnenhalen.

  3. Carapaz – Man, wat ga ik steeds meer van Der Patser houden. Aanvallende stijl van koersen en verkeerd natuurlijk in bloedvorm. In mijn ogen misschien nog wel meer de uitdager van Roglic dan Jody. Kwam er wel pas later in, nadat ik zeker wist nog een 2e Ineos-man erbij te willen hebben.

  4. Landa – Dit is hét jaar waarin hij eindelijk op het podium van een GT komt te staan. Beste klimmer van het pak en misschien ook wel het beste team om hem heen. Had ‘m al geselecteerd voor de Giro maar helaas ging het daar gigantisch mis.

  5. Carthy – Vanaf hier meer nagedacht over keuzes. Zowel Vlasov als Mas hadden dit plekje ook kunnen hebben maar nadat iemand begon over de jongerentrui waaraan Mas niet meer meedoet heb ik ‘m eigenlijk meteen genegeerd. Carthy 500k goedkoper dan Vlasov en denk stiekem dat hij zijn vorm van Burgos doortrekt in deze Vuelta. Vorig jaar had ik ‘m niet en dat was heel pijnlijk.

  6. Ciccone – Stond er bijna als eerste in. Voor die prijs en als uitgesproken kopman voor het klassement was dit een klassieke: 1+1=2.

  7. Grosschartner – Was ik erg van gecharmeerd afgelopen jaar en met zijn rappe aankomsten, uitgesproken klassement en slechts 1.5 miljoen voor mij een duidelijke no-brainer. Hoop overigens dat hij niet kopie van de Giro maakt.

  8. Kuss – Knap staaltje klimmen kan hij als weinig anderen en met die laatste week denk ik dat hij wel eens van flinke waarde kan zijn. Wilde een 2e Jumboy-Funboy en zou best wel eens een mooie notering in het klassement kunnen behalen.

  9. Padun – Gehyped, man-in-vorm en Bahrein. Garantie voor spektakel en moet bekennen dat ik hem voor dit seizoen nog niet kende. Had een sterke man nodig voor in de bergen die los van de klassementsmannen voor een ritzege kan zorgen.

  10. Vine – Kennisgemaakt met Jay in Burgos. Zag ‘m meerdere malen als tip voorbij komen dus geef hem graag een plekje om zich te bewijzen. Bijkomend voordeel: in potentie teampunten met JP.

  11. Démare – Mijn sprintkopman. Komt met een team die volledig op hem is afgestemd en heeft nog wat recht te zetten na afgelopen TDF. Moet eerlijk bekennen dat JP hier lang stond, maar na berichtgeving over ‘nog niet goed zijn’ en het al dan niet uitrijden van de Vuelta toch het stokje doorgegeven aan Arnaud.

  12. Meeus – Geloof mij, gaat een 3 tal top-5’s bij elkaar fietsen dus kon niet om hem heen. Dat bedacht ik overigens na een aantal speciaalbiertjes maar dat mag de pret niet drukken. Weinig alternatieven, want heb Molano niet echt overwogen. Geen duidelijke berichtgeving over verhouding met Trentin dus dan maar allebei niet. Cimolai geloof ik niet zo in, die had gewoon een uitzonderlijke Giro.

  13. Aberasturi – In vorm en leuke prijs. Niks meer, niks minder.

  14. Venturini – Opvulling van m’n sprintteam. Vind 5 overigens te weinig voor een goede verhouding in mijn team dus ben op zoek gegaan naar een aantal “zekerheidjes” voor 6-12.

  15. Allegaert – Opvulling van m’n sprintteam.

  16. Matthews – Dé man voor de puntentrui in mijn ogen. Moet je hebben.

  17. Schachmann – Multi inzetbaar. Verwacht veel van hem en koos ‘m eigenlijk ook i.p.v. Pidcock zodat ik ergens anders de linie kon versterken.

  18. Bagioli – Had een setje aanvallers nodig en vond ‘m erg leuk geprijsd. Kan goed aankomen en krijgt een herkansing na z’n DNF van vorig jaar.

  19. Simmons – Wederom een hype. Na wat research bleek hij het profiel te hebben waar ik nog een beetje naar op zoek was. Snelle man in een vlucht/uitgedund peloton en is een enorm talent. Bij Mello en Co. krijgen dat soort renners tegenwoordig sneller de kans doordat de strategie over een andere boeg is gegooid.

  20. Oliveira – Tijdrijdertje met uitschieters in de Vuelta.

  Ik wil eenieder bedanken voor de pret in de aanloop naar de proloog. Vanaf nu is het ieder voor zich en moge de beste winnen!

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723819

  Eens, maar op Pidcock na zie ik zo op ‘t eerste oog toch weinig verassingen. Zie wel Molano met ‘maar’ 16%. Daar zou nog wel eens het verschil mee gemaakt kunnen worden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723784

  @KV ben ik volledig met je eens. Zitten genoeg leuke opties in de klasses t/m 1 miljoen. Vandaar ook mijn opmerkingen over de jongens van 500-750k, want daar kun je in potentie echt nog wel een waardevol plekje in je selectie mee creëren.

  Ik heb daarentegen wel Schachmann erin gefietst, want ik geloof dat hij op meerdere fronten in deze vuelta zijn punten kan gaan pakken, zoals proloog en punchy aankomsten. Bovendien heeft ie ook aangegeven dat ie wel ziet hoe hij er na 2 weken voor staat in GC. Dan is-ie niet enkel meer een “aanvaller”. Geloof overigens niet dat hij in staat is tot een goed klassement maar je weet maar nooit!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 74)

Headlines