Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 447)
 • In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #825389

  Test

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #797917

  Met twee ritzeges en de groene trui voor Hayter, één ritzege en het eindklassement voor Vlasov en Sosa die in Spanje met een ritje en het eindklassement aan de haal gaat mag ik in elk geval niet klagen over mijn week.
  Die podiumplek zal ik voorlopig wel consolideren!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #773275

  En daar is zege nummer drie, Herregodts zorgt toch voor een erg straffe statistiek, door vorig jaar op zijn allerlaatste koersdag te winnen en dat gewoon op zijn allereerste van het seizoen netjes over te doen.

  Met Merlier in de Algarve trouwens nog kans op een dubbelklapper vandaag.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #772861

  Met die tussenstand kan ik prima leven!
  Nu Oman intussen afgelopen is en Vandenabeele top tien reed hebben ook gewoon alle drie mijn talenten al punten gepakt, dat overkwam me zo vroeg op het seizoen nog nooit denk ik.

  In zowel algemeen klassement als talentencup tegen het podium aanschuren is in elk geval een fijne start van het nieuwe jaar!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #771473

  Groves veegt de nul punten ook alweer van het bord met de derde plek in Oman.

  Met de rit-en eindzege van Vlasov verleden week en de renners die in Provence (Vendrame, Sosa, Hayter, Skjelmose) en Oman (Groves, Vandenabeele) hopelijk ook nog wel wat punten zullen gaan binnenhalen mag ik niet klagen over mijn seizoensstart, ik heb nog steeds vertrouwen in een degelijk jaar!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #768692

  De kop is er af!
  Niet dat 63 punten zo spectaculair oogt, maar elke renner van mijn eerste ploeg (talenten krijgen wat meer tijd) die al in actie kwamen hebben ook meteen iets gesprokkeld.
  Laat dat nu net mijn ambitie zijn dit jaar, flink scoren in de breedte!

  In reactie op: Nieuws VIII #763241

  Leo Hayter is alweer de volgende renner die zijn contract bij DSM (development) verbreekt.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #754134

  Die voorbeschouwing leest heerlijk weg Jappe, fijn leesvoer voor een zondagochtend!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #752985

  Met Kaden Groves en Rune Herregodts is mijn team compleet en daar ben ik behoorlijk tevreden mee.
  Zelf denk ik over een sterk team te beschikken dat niet te veel moeite mag hebben om mijn teleurstellende veertiende plek van vorig seizoen te verbeteren.

  1 HAYTER Ethan 1453
  1 MERLIER Tim 1250
  1 VLASOV Aleksandr 998
  1 TURGIS Anthony 580
  1 SKJELMOSE JENSEN Mattias 562
  1 VENDRAME Andrea 362
  2 SOSA CUERVO Ivan Ramiro 503
  2 KRON Andreas Lorentz 341
  2 WALLS Matthew 276
  2 DE PLUS Laurens 51
  3 HERREGODTS Rune 372
  3 GROVES Kaden 252

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #752236

  Mijn bod is de deur uit!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2022 #751765

  Zo, maar liefst zes renners binnengehaald, dat is mooi!
  Met Merlier – Hayter – Vlasov een sterke drietand, Turgis en Skjelmose die nog mooie dingen gaan laten zien en Vendrame die altijd wel hier en daar sprokkelt betrekkelijk goedkoop.
  Een van de betere eerste biedrondes van al mijn deelnames denk ik zo.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #748946

  Na een vrij tegenvallende jaar ben ik er ook weer bij, om beter te doen!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #649942

  Huys die zich toont in Frankrijk, Hvideberg met een fantastische wedstrijd in Kuurne en Paret-Peintre die weer wat sprokkelt in de twee Franse koersen. Allemaal erg mooi, maar dat mijn twee Italiaanse wolven dan ook elk nog eens een koers winnen is natuurlijk helemaal geweldig!

  Zeges nummer vier en vijf weeral voor het team en een hoop punten erbij, ik mag niet klagen over het voorbije weekend.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #644997

  Zo, twee op twee voor Ballerini en daarmee staat de teller al op drie zeges voor mijn team, ik mag niet klagen.
  Met Grosschartner en Paret-Peintre ook nog altijd perspectief op een mooi resultaat in het eindklassement.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #642008

  Lang heb ik niet op de eerste zege moeten wachten, wow!
  Paret-Peintre doet meteen waarvoor ik hem gehaald heb, massaspurts winnen!

  Ik wist zelfs niet dat die ook dat kon, moet ik zeggen, maar mooie zege!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #640148

  Ik had gehoopt met Rivera al wat punten te pakken in Tachira, maar de vorm is er duidelijk nog niet echt.
  Niet getreurd, want dankzij de derde plek van Capiot in Spanje is de nul van het bord!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #638878

  Ik hoop deze week met Rivera in Tachira wel al een sprongetje te maken, vorig jaar haalde die er ook zowat de helft van zijn punten…

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #635522

  Het is een traditie waarnaar we in deze periode doorgaans even hard naar uitkijken als naar de kalkoen op kerstmis en het vuurwerk op oudejaar: de voorstelling van het nieuwe Team Leukefans.
  Doordat het kruim van de wielerjournalistiek de gelegenheid steeds aangrijpt om er na afloop een wild feestje van te maken en zo het veel te lange aftellen naar het nieuwe wielerjaar wat te verzachten zorgt er doorgaans voor dat het ook nog een extra kater oplevert in deze periode waarin hoofd en lijf al danig op de proef gesteld worden.
  Dit jaar geen Michel Wuyts met de das om het hoofd, Renaat Schotte die zich vanop een tafel aan Ploegsteert van Het Zesde Metaal waagt of Karsten Kroon die om onduidelijke redenen een levende Alpaca binnengesmokkeld heeft, maar een ploegvoorstelling via livestream, de redenen ervoor zijn u welbekend.
  Maar elk nadeel heb zijn voordeel, wist Cruijff al, dus waren we dit jaar na afloop voor één keer nog nuchter genoeg voor een interview met manager en naamgever van het team, Leukefans.

  Manager Leukefans, bedankt om even tijd voor ons te maken. Laat ons, voor we naar het team van volgend seizoen kijken, toch eerst nog eens even terugblikken. Vorig jaar eindigden jullie op de tweede plek na eindwinnaar Rahimns. Een prestatie om trots op te zijn, of overheerst de teleurstelling toch nog?

  Het blijft een beetje een dubbel gevoel, het hele jaar hadden we het gevoel dat een herhaling van onze eindzege van 2014 er echt wel in zat. Vooral het niet doorgaan van Parijs-Roubaix op het einde van het seizoen was voor ons een serieuze domper, maar uiteindelijk was de voorsprong van Rahimns toch groot, dus laat ons hem vooral nog eens feliciteren met de knappe eindzege.

  Vorig jaar was inderdaad een topjaar, met mannen als Van Aert, Ewan en Hirschi die hoge ogen gooiden. Mogen we zeggen dat de spoeling binnen het team dit jaar toch wat dunner lijkt en de echte toppers ontbreken?

  Iedereen kent de omstandigheden die ook een serieuze impact hebben op de economische realiteit en we moeten er niet flauw over doen, ook wij moeten het dit jaar met een kleiner budget doen. Toch zijn we heel erg trots op het rennersbestand dat we hebben kunnen samenstellen. Met het binnenhalen van Stefan Küng bijvoorbeeld zijn we erg blij. Na de Spelen van 2016 in Rio is het in België een soort running joke dat Fuglsang altijd rijdt, maar wie zich het WK van 2019 herinnert weet dat dat voor Stefan ook geldt. Naast een tijdrijder van wereldklasse verwachten we dat hij ook nog eens een extra stapje kan zetten in het klassieke Vlaamse werk.
  Ook van een renner als Davide Ballerini verwachten we veel, nu hij tot de wolfpack behoort zou hij zomaar eens echt kunnen ontploffen.

  Je hebt ook een bijzonder jonge ploeg samengesteld, is dat een bewuste keuze?

  We trekken inderdaad de kaart van de jeugd, omdat we bij onze jonge jongens nog een hoop progressiemarge zien. We hopen natuurlijk dat ze in het komende seizoen gezamenlijk een stap vooruit kunnen zetten. Jasper Philipsen bijvoorbeeld schuwt het risico bijvoorbeeld niet en koos er bewust voor om een stapje terug te zetten. Reculer pour mieux sauter, het is een tactiek die hem met het oog op de nabije toekomst veel kan opleveren!
  Aurelien Paret-Peintre is ook zo’n veelbelovend talent waarin we echt geloven. Dit jaar al 16e in de Giro en klaar om nog beter te doen in 2021, we hebben hem heus niet enkel gecontracteerd vanwege zijn prachtige naam.
  Bij Quick-Step had iedereen de mond vorig jaar vol over Remco en Almeida, maar werd een beetje uit het oog verloren dat ook de piepjonge Andrea Bagioli een wonderlijk jaar reed, waarin hij al twee keer als eerste over de meet kwam. Die jongen is gewoon enorm getalenteerd en onze verwachtingen zijn hooggespannen. Hou hem maar in de gaten!

  Je vernoemde de opvallende transfer van Jasper Philipsen al, maar ook binnen de nieuwe ploeg zal hij tegen concurrentie moeten opboksen.

  Dat klopt, we hebben er tijdens het samenstellen van het team zorgvuldig op toegekeken een gebalanceerd geheel samen te stellen, waarin zowel sprinters, als punchers, als klimmers vertegenwoordigd zijn. We hopen dat de kalender in 2021 er weer ietwat normaal zal uitzien en dat we dus regelmatig op verschillende fronten zullen moeten strijden.
  Daarom zijn we heel blij Amaury Capiot in het team te verwelkomen met het oog op de Franse en Belgische eendagskoersen, waar veel punten te verdienen zijn. Amaury moet in die wedstrijden een betrouwbare puntenpakker worden.
  Marc Sarreau is dan weer een jongen die zich net onder de absolute sprinttop kan zetten en in het verleden al bewees hen op een goede dag te kunnen kloppen.

  Met Felix Grossschartner haalde je een renner die dit jaar top tien reed in een grote ronde. Wat verwachten jullie van hem?

  Felix staat al verschillende jaren steevast op onze shortlist, dus zijn we erg blij hem eens in ons team op te kunnen nemen. We verwachten hem vooral in de rondes van een week en dat hij verschillende keer voor de dagzege mee kan doen, maar uiteraard mag hij ons ook in de grote rondes verrassen.
  Daarnaast zijn we ook blij Felix enorm sterk te kunnen omringen, met toptalent Kevin Rivera die zich na een moeilijk jaar zal willen herpakken en de altijd betrouwbare Eddie Dunbar.
  Victor Verschaeve is nog piepjong, maar wist in de ronde van de Mont Blanc dit jaar nog een bergrit te winnen waarbij hij onder andere Pierre Rolland wist te kloppen.
  We zijn blij hem van het hoogste niveau te mogen laten proeven.
  Ik vestig de aandacht ook graag nog even op Laurens Huys, bij zijn vorige team soms gekscherend de nieuwe Eliot Lietaer genoemd. Laurens wist dit jaar zeer consistent dicht te eindigen in zowat elke koers die hij reed. Als hij dit jaar weer een stapje zet kunnen we heel mooie dingen verwachten, wij kijken er naar uit!

  Daarmee hebben we een voorstelling van alle renners gekregen en voegen we er nog even aan toe dat er daarnaast nog een satellietploeg opgericht werd waarin drie jonge beloften een kans zullen krijgen.
  Dan rest natuurlijk nog de vraag waar jullie met deze selectie zullen eindigen, zullen jullie opnieuw meestrijden voor de eindzege?

  We verwachten in elk geval een mooi jaar. Door de besparingen die we moesten doorvoeren vrezen we dat een herhaling van 2020 of zelfs 2017 moeilijk wordt, maar we maken ons in elk geval geen zorgen over het nieuwe degradatiesysteem, daar zullen we naar verwachting niet nader kennis mee moeten maken.
  We mikken dit jaar op de hogere middenmoot, maar uiteraard mogen mijn renners me altijd verrassen!

  Leukefans, bedankt voor de uitgebreide voorstelling. Wat mogen we u tot slot wensen voor het nieuwe jaar?

  Uiteraard hopen we vooral op een mooi en goed gevuld wielerjaar, waarin we de zorgen van dit jaar mogen vergeten.
  En dat we deze voorstelling en vooral de afterparty volgend jaar weer als gewoonlijk kunnen laten doorgaan. Karl Vannieuwkerke die met enkele Kwaremonts teveel op Wilfried Peeters op de schouders probeert te tillen, het blijft elk jaar een van de hoogtepunten van het seizoen!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #632506

  @Elrio
  HVIDEBERG Jonas Iversby dan maar, de Europees beloftenkampioen.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #632503

  Sjonge. Win ik nu niet alvast een prijsje voor deelname aan het meest aantal biedrondes?

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #632397

  @Hartstikkebedankt
  Sterk team hoor. Een aantal renners waarvoor het allemaal wel wat mee moet zitten, maar als ze allemaal naar kunnen presteren valt daar inderdaad wel een hoop punten mee te behalen.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #631396

  Vendrame had ik er graag nog bijgehaald, dat had nog een serieuze versterking kunnen zijn.
  Wel tevreden dat ik Kevin Rivera op waarde kon halen, mits enige progressie zou die zomaar een veelvoud van die 54 punten kunnen gaan scoren!

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #630752

  Gelukkig kost het je maar zes punten:
  “Alle renners waarvan voor 1 januari vast komt te staan dat ze niet meer zullen wielrennen, kunnen worden teruggegeven aan de bank voor de helft van hun aankoopbedrag (afgerond naar boven). Het vrijgekomen budget moet besteed worden voordat de eerste race van het jaar wordt verreden en pas nadat de normale biedingen zijn voltooid. Mocht dit pas na 1 januari bekend worden, dan heb je pech.”

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #630738

  Mijn volgende bod is alweer weg.
  PM kan, zoals gewoonlijk.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #630728

  Jammer dat ik Konrad niet binnenhaal, had een mooi duo gevormd met Grosschartner. Wel leuk dat ik die eens in mijn ploeg heb, staat al jaren elk jaar op mijn shortlist maar een bod was er nog niet van gekomen.
  Naar Verschaeve ben ik ook wel benieuwd, die deed het dit jaar toch al niet onaardig, door bijvoorbeeld Pierre Rolland al eens bergop te kloppen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 447)

Headlines