Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 167)
 • In reactie op: Sporza Wielermanager #838381

  Ik had net ’teveel’ sprinters, maar helaas te vroeg/foute wissels gedaan (Mas en Bardet), waardoor ik nu al dagen wegzak in het klassement.
  Dat Roglic uitviel was ook slecht nieuws, aangezien dit aan veel ploegen extra budget gaf om de nodige wissels te doen. Dat de nodige wissels (Thomas, Gaudu, Quintana, etc.) ook veel minder duur waren, dan de vooraf gebudgetteerde (Vlasov, Yates, Mas, Martinez) zorgt ervoor dat ik met veel nutteloos budget achter blijf, en de tactiek om vanaf het begin enkel toppers en prutsers (lees 3M renners) te nemen, dus totaal mislukt is.
  Voorts heb ik ook de impact van die ‘prutsers’ onderschat, want uiteindelijk heeft iedereen straks 4 of 5 renners uit de top-5, iedereen heeft Wout en Jasper, en sinds gisteren heeft iedereen zelfs de bollentrui. Met het eindklassement kan je je team met andere woorden niet van de rest onderscheiden. Dan liggen er in die 200+ punten van pakweg een Houle (die ik schandelijk over het hoofd heb gezien in de veel te krappe voorbereiding) wél een grote upside.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #836866

  @ Lander, vooraf gezien inderdaad wel, nu had ik toch liever Houle genomen voor dat geld .. ;)

  In reactie op: Sporza Wielermanager #836660

  Paret-Peintre uiteindelijk toch niet zo’n goede keuze..

  In reactie op: Sporza Wielermanager #834950

  Met twee geflopte renners (Ewan en MvdP) en een half geflopte wissel (Mas), is de kans op een topnotering weg. Of ik moet al hopen dat mijn vluchters (Schultz, Barthe, Paret -Peintre, Velasco, Zimmerman, Simmons en Felline) eens gezamenlijk de plekken 1 tot en met 7 bezetten.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #791555

  Cosnefroy was 6M als je hem van bij de start had, en 7M als wisselrenner. Voor die som heeft hij alleszins al voldoende punten gehaald, en er komen nog 2 wedstrijden waar hij kan scoren.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #779671

  Even mijn eigen reactie een paar dagen voor de Strade nagelezen:

  “Met Flip, Benoot en Pidcock, en in minder mate Covi en Vendrame zijn er gelukkig nog wel enkele mogelijk dikke puntenpakkers in mijn team. Al wordt het vooral hopen dat (de schijnbaar veel gekozen) Pogačar geen roet in het eten gooit.”

  Viel dat wel even tegen .. :/

  In reactie op: Sporza Wielermanager #778492

  @Jasper, ja die hebben plots inderdaad een hele andere opstelling dan eerder op pcs stond. Ook Cortina lijkt niet te starten.

  Met Flip, Benoot en Pidcock, en in minder mate Covi en Vendrame zijn er gelukkig nog wel enkele mogelijk dikke puntenpakkers in mijn team. Al wordt het vooral hopen dat (de schijnbaar veel gekozen) Pogačar geen roet in het eten gooit.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #778198

  Hier dramatisch gestart in de Omloop, ook al zag het er met WVA, Pidcock en Benoot op een bepaald moment heel hoopgevend uit. Helaas wrong Benoot eigenhandig zijn (en ook mijn) kansen de nek om.

  In Kuurne met Jakobsen als kopman en Hofstetter de schade kunnen beperken, en in Samyn met Trentin als kopman en opnieuw Hofstetter als runner-up al wat punten kunnen goed maken.

  Benieuwd hoe het seizoen verder verloopt, de keuzes voor Pidcock en Benoot lijken gerechtvaardigd, maar voorlopig leveren ze geen punten op. (wellicht is dat in de Strade al anders)
  Ook Asgreen ziet er al sterker uit dan vooraf gedacht, dus die zal binnen een maand hopelijk ook wel een juiste keuze blijken.

  Om verder te kunnen stijgen, zal het ook wat afhangen van Pogacar (die ik er pas ga inbrengen na Roubaix). Een top-3 in de Strade is ingecalculeert, net als hier en daar een verre ereplaats, maar als hij veel beter dan dat gaat doen gaan de teams die hem van in de start hebben, toch een te grote voorsprong nemen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #771554

  Ik vind het superleuk, heb er uren en uren plezier aan, maar ik betaal nu eenmaal niet voor online spelletjes. Dat is vooral jammer voor mijzelf natuurlijk. Snap Scorito ook wel, van corona opportunistisch gebruik gemaakt om vorig jaar wat extra klanten aan zich te binden, en diezelfde mensen nu laten dokken.

  Speel al van 2013 scorito en heb altijd gehoopt dat ze in plaats van voor het grote geld te gaan, kleinschalig zouden blijven en inkomsten zouden halen uit reclame/banners etc. Maar eerlijk, het is een goed concept en de eigenaars zijn zeker ook vrij om het op deze manier “uit te melken”. Ik kan dus alleen maar hopen op een nieuw virus :D

  In mijn vriendenpoules zullen ze alleszins blij zijn dat ze niet voor de tweede plaats moeten strijden ;)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #771533

  Jammer dat mijn principes niet matchen met de ingeslagen weg van Scorito. Had nochthans gehoopt dat het klassiekerspel in navolging van de grote rondes vorig jaar, opnieuw gratis zou zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732502
  Quote:
  @LeoR, heel knap dat hij zo hoog staat. Had graag op die plek gestaan. Maar in mijn ogen zit daar dus wel een hele grote geluksfactor in. Nu ga ik uiteraard zuur klinken, maar als iemand maar 3.5 klassementsmannen meeneemt (0.5 voor Kuss) hoort hij normaal niet zo hoog te staan. Dat is eigenlijk te weinig. Pakt nu goed uit omdat hij de juiste mensen wel heeft (@leonstar legt dat helder uit). Maar ik vind er dan dus wel een grote geluksfactor inzitten om eigenlijk op de juiste ontsnappers te gokken. Of het toont aan dat alle voorbereiding er niet toe doet, dat kan ook.

  Maar dat dat soort mensen bovenaan staan, frustreert me wel enigszins.

  Inderdaad frustrerend, maar de 4 zijn wel effectief goed gekozen. Ben vandaag ondanks een best aardige score (308) slechts 7 punten ingelopen. Met Ciccone en Vlasov had dat meer kunnen zijn, en had er misschien nog spanning in gezeten. Nu zie ik niet goed in hoe ik nog 144 punten moet goedmaken. Zeker nu de 40 zekere punten van Vlasov ook nog eens weg zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732398

  Gisteren Ciccone, vandaag Vlasov. Zo gaat het wel vlug van vechten voor goud, naar hopen op een duimpje.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732163

  Mocht ik Trentin zijn, dan zou ik nu meer bezig zijn met mijn vorm te consolideren en rustig toe te werken naar het WK. Denk niet dat hij echt wakker ligt van dat puntenklassement (waar hij bij het wegvallen van FJ, ook nog met Roglic rekening moet houden).

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #732072

  @MarnixBat,
  Klopt, iedereen heeft tegenslagen. Maar als je echt veel tegenslag hebt (of soms gewoon een gebrek aan geluk), dan doe je echt niet meer mee bij de beste 1%.
  Maar zoals je zegt is het sowieso een combinatie van kennis en geluk (zowel bespaart blijven van pech als de onvoorspelbaarheid die in je voordeel valt).

  Zo vond ik bij de start van de Vuelta het team van iemand in mijn vriendenpoule niet zo sterk. Hij had bijvoorbeeld zowel Storer als Bardet (die in normale omstandigheden meestal achter de betere klassementsrenners, en eventueel zelfs nog vluchters, niet heel veel punten gingen halen) maar ook bijvoorbeeld Trentin die (met Molano in de ploeg) toch een heel onzekere factor was in de sprints.

  Door een val van Bardet en een onverwerkte (en onterechte) deklassering van Molano blijken dit achteraf toch topkeuzes. Ook het (in mijn ogen) gebrek aan klassementsrenners (enkel Roglic, Mas, Bernal en Kuss) breekt hem voorlopig niet op, aangezien het tot nu toe altijd feest was voor de vluchters.

  Met andere woorden, de ploeg waarvan ik op voorhand dacht : ‘geen gevaar, daar win ik makkelijk van’, staat door ‘meevallende’ omstandigheden voorlopig nog steeds op 99.4% met een bijna onoverbrugbare voorsprong op mijn team ..

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731905

  @Timvideo,

  Van jou lijstje heb ik de weggepeste Molano en de vandaag gevallen Ciccone.
  Aranburu stond ook op de longlist, maar dat is typisch een renner die voor veel bankpunten zorgt.
  Philipsen had op voorand min of meer gezegd dat hij niet ging uitrijden, Carthy viel al tegen in de Giro en van Carapaz had ik verwacht dat hij te vermoeid ging zijn, dus gezien hun dure prijskaartje deze 3 nooit overwegen. De rest van jouw lijstje zie ik eerder als opvullers of niet echt grote puntenpakkers.

  Uitvallers is trouwens maar een deel van het aspect. Met Simmons, de gevallen Vanhoucke, Pidcock, de ziek geworden Aru, Oomen en Landa in je team heb je amper uitvallers nodig om snel te kunnen selecteren voor de volgende rit. Al blijft het wel balen van Ciccone. Die had me, als mijn 7de nog goed geplaatste klassementsrenner, de komende dagen nog richting de 99% kunnen duwen.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #731826

  pff Ciccone :(

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #730189

  Zure dag!!
  Dan denk je met Jakobson (C), Matthews, Aberasturi en Vermeersch eindelijk die ene ploeg die voor je staat in de subpoule in te halen. Loopt die met enkel Trentin en Dainese 100 punten uit..

  Als je er dan over nadenkt dat ik zelf Molano had (die door een compleet uit de lucht gegrepen diskwalificatie het zelf voor bekeken hield), en Trentin hier normaliter de sprint had aangetrokken. Dan kan ik alleen maar concluderen dat sommige mensen véel te veel geluk hebben.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729579

  neen, is bij mij ook david.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729470

  Wie weet sprint Pidcock wel mee ;)

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729436
  Quote:
  Ik begrijp echter niet dat een Mas of Lopez gepasseerd worden voor een Pidcock.


  @vevie
  ; Dat zou ik ook niet begrijpen, maar dat is dan ook een foute assumptie. Ik nam Pidcock immers niet in de plaats van Mas/Lopez, aangezien ik al 10 klassementsrenners had. Pidcock had ik mee als aanvaller/puncher.

  Ik bedoelde enkel dat ik met het budget van Pidcock (die er voorlopig niets van bakt) even goed MAL had kunnen hebben. Maar dat zou vooraf een vreemde keuze geweest zijn aangezien ik vooral nog aanvallers te kort kwam.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729428

  Ik nam Aru vooral omdat hij zo goedkoop was. Reed voor zijn ziekte pakweg rond plek 10-12 van de klassementsrenners, niet echt indrukwekkend voor scorito. Maar als 10de/11de renner was hij sowieso meer een back-up in geval van veel uit- en of tegenvallers.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729278

  Ik heb Pidcock toch maar weer opgesteld, die deed gisteren nog wat wheelies op die stroken van 20% ..

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #729094

  Morgen, ondanks vandaag, Matthews als kopman. Vooral bij gebrek aan beter.

  Mas en MAL zijn inderdaad een groot gemis als je voor een bekertje gaat. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik Mas, na zijn degelijke tour, nooit heb overwogen.

  MAL is een ander verhaal. Dat was, laat ons zeggen, mijn 21ste renner. Het voelde niet goed zonder hem, maar ik kon hem ook niet meer in mijn ploeg inpassen. Als je dan achteraf kijkt had ik er makkelijk Landa of Pidcock kunnen uitgooien, maar zo heeft iedereen wellicht wel 1 of meerdere gevallen.
  Bovendien heb ik met Roglic, Haig, Bernal, Yates, Vlasov, Kuss en Ciccone voorlopig nog 7 ‘klassements-renners’ over, en zijn er die het al met minder moeten doen. We roeien verder met de riemen die we hebben…

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #728992

  Ik denk dat Roglic gisteren op zijn hoofd is gevallen ;)

  Nuja, zonder onzin is hij voor vandaag natuurlijk topfavoriet als er geen vluchters wegblijven, dus in die zin is het gedrag van zijn ploeg niet vreemd. Maar je zou toch verwachten dat zowel de ploeg (die niet zo heel dominant is) als de renner (die al vaker wat minder was op het eind van een grote ronde) zich zouden sparen indien mogelijk.

  Ik was vandaag zo zeker dat het voor de vlucht was, dat ik zelfs Pidcock heb opgesteld. :D

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #728959

  Dan heb je eens iemand mee in een vlucht, gaat het peloton rijden .. :/

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 167)

Headlines