Leendert82

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 78)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #843610

  @Rawolf Rawolf, lijkt mij ook geen slechte keuze voor Kooij om naar de Vuelta te gaan, samen met Mick en Tim van Dijke als Roglic en Kruijswijk niet

  Team:
  Kuss
  Gesink
  Bouwman
  Dennis
  Affini
  Mick van Dijke
  Tim van Dijke
  Kooij

  Als Roglic wel mee gaat dan wordt de focus natuurlijk op het AK
  Roglic
  Kuss
  Gesink
  Bouwman
  Dennis
  Affini
  Teunissen
  Laatste plaat nog iemand die in de bergen / heuvels nog werk kunnen verrichten zoal Oomen (mits hersteld) / Harper / Foss (als die fit en goed traint is dit een goede optie)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #843411

  Met de commonwealth games en de Vuelta gaat hij al op 50 zitten, misschien komt hij niet aan 60 dagen, maar dat is ook niet belangrijk. Hij is er een tijdje tussenuit geweest door ziekte en dat was jammer. maar wat is je punt nou eigenlijk?

  heeft een super goed voorjaar gedraaid (volgens iedereen hier) en heeft pech gehad met ziekte. nu gaat hij zich focussen op laatste deel van het jaar en dat worden de commonwealth games en waarschijnlijk de Vuelta.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #843407

  Wat je maar weinig koersen noems, Parijs Nice, Catalonie, Romandie en Zwitserland.. en daarbij zou de Tour komen alleen is dit door ziekte helaas voor hem anders gelopen. Dit lijkt mij toch gewoon een mooi programma.

  Ik denk ook dat Dennis wel de Vuelta gaat rijden idd en heeft dan ook een mooi programma gehad voor dit jaar.

  De vergelijking met Harper en Gesink blijkt hieruit dat je niet veel heb gekeken naar de koersen waar hij reed.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #843311

  @BraboCycling wat had je dan verwacht van Dennis? of kijk je alleen de Tour?
  Dennis heeft dit voorjaar al een hele belangrijke rol gespeeld als beste knecht (zelfs bergop muv wout in de laatste rit) in Parijs Nice voor Primoz Roglic. en Dennis reed ook een super Ronde van Romandie.
  Helaas werd hij ziek voor de Ronde van Zwitserland en kreeg daarna ook COVID.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #763050

  Voor de Tour zie ik een belangrijke rol voor Laporte. Ik snap dat velen hem nog niet kennen, maar het is echt een powerhouse die ook nog een goede punch heeft, die goed zal zijn voor Wout en voor Primoz. Eigenlijk is Laporte dezelfde type renner als Van Aert. Alleen op een iets lager niveau (al kan hij stappen zetten bij Jumbo-Visma met beter materiaal en betere begeleiding en voeding).
  Benoot weet ik niet of hij in deze tour ploeg past. In het hoog gebergte is hij minder dan Kuss, Kruijswijk en Vinegaard en brengt verder niets extra’s met zich mee.

  Ik zie deze selectie voor de Tour als meest logische.
  Roglic
  Vingegaard
  Kuss
  Kruijswijk
  Dennis
  Laporte
  Teunissen
  Van Aert

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #763043

  Skedel ik denk niet dat het een onderschatting is van Zoet maar meer dat hij geen data heeft van Vader.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #762007

  Wat is het voorjaars plan Wout van Aert nieuwsblad +

  Scenario 1: Vierde wereldtitel?

  Ploegstage (10/1 – 21/1) – Cross in Hamme (22/1) – Cross in Hoogerheide (23/1) – WK in Fayetteville (30/1) – Eén week rust – Drie weken hoogtestage in Tenerife – voorjaar vanaf maart.

  Onze prognose: 5%

  In de media is de eventuele deelname van Wout van Aert aan het WK veldrijden de hamvraag van de voorbije twee weken. Binnen zijn entourage en binnen Jumbo-Visma wordt echter nauwelijks over dat WK gepraat. Trainer Marc Lamberts gaf al in september een negatief advies, omdat de jetlag niet bevorderlijk is voor het voorjaar op de weg. De Belgische delegatie vertrekt op maandag 24 januari naar Amerika en zet op dinsdag 1 februari weer voet aan wal in Zaventem. Dat betekent dus minder rust en een groot verlies aan trainingsprikkels.

  In het oorspronkelijke plan van Van Aert stond het WK niet op de planning, maar gezien de hoogvorm en puike prestaties lijkt een vierde regenboogtrui bij de profs binnen handbereik. Bondscoach Sven Vanthourenhout drijft echter niet mee op die golf van enthousiasme: “Ik ga ervan uit dat Wout past voor het WK. Ik houd nog één plek open, voor het geval hij tóch mee wil, maar op dit moment is dat niet zo. Ik zie dat eerlijk gezegd ook niet veranderen.”

  Bij Jumbo-Visma geven ze Van Aert het laatste woord in deze discussie. “De beslissing over het WK nemen we volgende week, maar het BK is de belangrijkste wedstrijd voor Wout in deze crosscampagne”, aldus sportief manager Merijn Zeeman. Als Van Aert alsnog naar het WK gaat, is dat omdat hij die beslissing na het BK heeft genomen.

  Scenario 2: Traditionele Italiaanse campagne

  Ploegstage (10/1 – 21/1) – Eén week rust – Drie weken hoogtestage in Tenerife – Omloop Het Nieuwsblad (26/1) – Strade Bianche (5/3) – Tirreno-Adriatico (9/3 – 15/3) – Milaan-Sanremo (19/3) – E3 Harelbeke (25/3) – Gent-Wevelgem (27/3) – Ronde van Vlaanderen (3/4)

  Onze prognose: 40%

  Als Van Aert zoals verwacht past voor het WK, is het BK zijn laatste cross van deze winter. Maandag vertrekt hij op ploegstage naar Spanje, om nadien een korte rustpauze in te lassen alvorens drie weken op hoogtestage naar Tenerife te trekken. Die hoogtestage zou al midden februari achter de rug zijn, waardoor Van Aert in tegenstelling tot vorig jaar zou starten in de Omloop Het Nieuwsblad op 26 februari. “Als Wout het WK niet rijdt, is het een mogelijkheid dat hij wel de Omloop rijdt”, laat Zeeman nog niet helemaal in zijn kaarten kijken.

  Wel al zeker: Jumbo-Visma rijdt voor het eerst sinds 2019 een volledig openingsweekend. De voorbije twee jaar gaf de ploeg verstek voor Kuurne-Brussel-Kuurne. “Kuurne staat dit jaar wel op ons programma, omdat onze voorjaarskern met Benoot, Laporte en Van Der Sande een pak breder is geworden”, vervolgt Zeeman. “We willen dat elke renner dat weekend minimaal één koersdag in de benen kan hebben.”

  Jumbo-Visma is van plan om haar voorjaarskern zo veel mogelijk bij elkaar te houden. “Dat doen we al op Tenerife en nadien in het openingsweekend, maar ook tijdens Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice, al zullen we onze twee voorjaarskopmannen Wout en Tiesj daar wel uit elkaar halen”, aldus Zeeman.

  Scenario 3: Parijs-Nice voor extra rust

  Ploegstage (10/1 – 21/1) – Eén week rust – Drie weken hoogtestage in Tenerife – Omloop Het Nieuwsblad (26/1) – Parijs-Nice (6/3 – 13/3) – Milaan-Sanremo (19/3) – E3 Harelbeke (25/3) – Gent-Wevelgem (27/3) – Ronde van Vlaanderen (3/4)

  Onze prognose: 55%

  Benoot reed de voorbije twee jaar Parijs-Nice, terwijl Van Aert al vier jaar op rij scoorde in Strade Bianche (één keer winst, twee keer derde en een keer vierde) en daar vorig jaar ook nog de Tirreno aan toevoegde. De kans is groot dat die rollen dit jaar omgedraaid worden. Gevraagd naar de zekerheden in het wegprogramma van Van Aert is Zeeman formee.: “De drie monumenten: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Roubaix”, klinkt het. “Daartussen zijn ook Harelbeke en Gent-Wevelgem twee belangrijke wedstrijden die we willen winnen.”
  De Strade Bianche ontbreekt in het lijstje. “Klopt. Dat is geen wedstrijd meer die in het bovenstaande lijstje van Wout hoort, want de datum ligt moeilijk als je ook nog top wil zijn in Roubaix.”

  Nochtans was de Strade Bianche de voorbije jaren een van de koersen bij uitstek voor Van Aert.
  “Ik zeg niet dat Wout de Strade niet zal rijden. Dat maken we pas volgende week bekend. Maar in topsport moet je constant op zoek naar verbetering en daarbij niet altijd dezelfde paden bewandelen. Het is ons de voorbije jaren nog niet gelukt om met Wout de Ronde of Roubaix te winnen, dus misschien moeten we eens een andere steen omkeren en de aanloop anders aanpakken”, aldus Zeeman.

  Benoot naar de Strade en de Tirreno, en Van Aert die debuteert in Parijs-Nice? Als het zo is, zal Van Aert geen klassement nastreven in de Koers naar de Zon, maar er enkele ritten uitpikken. Vorig jaar ging hij er elke dag voluit en kwam hij nadien tekort in de Ronde van Vlaanderen. Er wordt in dit geval dus voluit gekozen voor extra rust. Dat deed Van Aert overigens ook al in de aanloop naar dit crossseizoen, met resultaat.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759956

  Voor mij moet Harper echt doorgroeien want (mede door zijn blessure) was het vorig jaar niet veel. Had in de UAE het geluk dat hij in de voorste waaier zat in rit 1. Anders was het seizoen wel heel matig.
  Als ipv Harper Tim van Dijke erbij wordt gehaald kan je de rest verlengen.
  Als Tom Dumoulin weg wel dan moet die natuurlijk vervangen worden door een andere (schaduw) kopman het liefst een Nederlander zoals van Baarle, maar ook een Eekhoff of Arendsman mag van mij komen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759590

  @Yeez, hij kan genoeg bewijzen in de koersen van 1 week. Hij was goed in de Tour of Britain, maar daar juist weer als aanvaller.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759589

  @kelderfan, het was al vanaf het begin de bedoeling dat Dekker de Giro zou rijden als Sprinter omdat Groenewegen de Giro niet zou doen. Achteraf nam Jumbo-Visma Groenewegen wel mee omdat er een aantal races van het programma afgelast werden. Hierdoor kon idd Eenkhoorn ook mee genomen worden. Maar dat is achteraf en mede omdat Dekker niet super was tijdens de Giro. (Net als Hofstede in de Vuelta)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759571

  Eenkhoorn in de sprints, kom op zeg het is geen Danny van Poppel of zo. Wanneer is het nou voor het laatst geweest dat Eenkhoorn heeft mee geprint in een peleton. Zie goed Eenkhoorn kan een goede renner zijn voor de voorjaars klassiekers maar voor de rest heeft hij niet veel te brengen voor een ploeg als Jumbo-Visma. Hij zou perfect bij een Trek, Bora of EF elke dag in de aanval mogen en ook hierdoor nog wel een etappe kunnen winnen. Maar dat is duidelijk niet de tactiek van Jumbo Visma omdat er grotere doelen zijn.

  BTW. Ik heb ook niet gezegt dat een grote ronde niet helpt om een grotere motor te krijgen. Maar dat er meerdere methodes zijn om die grote motor op te bouwen dmv training. Juist daarom vind ik de stelling ‘Eenkhoorn moet een grote ronde rijden om een grotere motor te krijgen’ onjuist. En ik geef een reden waarom dit waarschijnlijk ook niet aan de order is (geweest) bij Jumbo Visma.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759507

  Eenkhoorn zit volgens mij prima bij de ploeg. Hij heeft nog minimaal 10 jaar als prof en zal heus nog wel de kans krijgen om een grote ronde te rijden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759506

  @Yeez, dat hij het wel vind maakt het ook niet meer waar. Zoals AWestie al aangaf dat het nooit serieus is onderzocht. Dat het ‘vroeger’ altijd wel zo gedaan werd is een ouderwetse gedachte. 1 voorbeeld… Van der Poel bijv had ook geen grote ronde nodig om de RVV te winnen. Er zij zoveel manieren om een grotere motor te krijgen (een grote ronde kan 1 van die manieren zijn) maar het kan ook als dat de focus wordt en daar vooral op getraind wordt tijdens de winter maanden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #759457

  Ik vind het moeten rijden van een grote ronde om te groeien erg overschat. Er zijn honderden renners die elk jaar een grote ronde rijden maar geen stap vooruit zetten in klasiekers. En Jumbo-Visma is de fase van een renner opstellen om volgend jaar te groeien is voorbij. Iedereen in de ploeg van een grote ronde heeft een bepaalde rol. En anderen (zoals van Hooydonck bijv) kunnen dat beter dan Eenkhoorn.
  Eenkhoorn groeit elk jaar nog, maar 2022 wordt wel het jaar van de waarheid. Hij moet beter in het voorjaar anders verliest hij zijn plaats.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758989

  Leuk artikel. Dank voor het plaatsen

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758953

  Thx Michiel voor die info over Loe hier kan ik wat mee (dit is meer dan alleen uitslagen bekijken op PSC igg) laten we zien hoe hij doorgroeit in 2022.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758897

  Het is Loe van Belle volgens PCS, blijkbaar is hij zo bekend dat je zijn naam niet eens weet. Heeft 2 etappe overwinningen (nee de TTT tel ik niet mee). Voor de rest heel weinig uitslagen gereden dit jaar( 5e is Flanders
  tomorrow tour was goed). Hoeft ook niet als 19 jarige, maar moet zich toch echt nog bewijzen in 2022 want ik zie nog geen duidelijke lijn of dergelijke presentatie die een overstap naar het WT verdient.
  Als je inzicht heb op trainings data die heel goed zijn en indicatie geven op hoog niveau te kunnen deel dat graag hier.

  Er gaan venzelf volgend jaar weer renners opstaan en zich laten zien zoals dit jaar met Mick en Tim van Dijke.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758860

  @kelderfan..waarop baseer jij dat Lou van Belle er ook snel bij zou komen? Wat zie jij in hem wat ik niet zie?

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758859

  Michiel, het zou een goede test voor zijn ontwikkeling zijn. Een GC rijder moet ook tegen de koude temperatuur kunnen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758855

  Ook iets nieuws wat ik las in dit interview over de Tour d’Isard was dat de etappe voordat hij won vanuit de kopgroep de dag ervoor ook de hele etappe in de kopgroep was en die dag zijn beste 60, 90 en 120 min waardes had. Ook enigszins logisch dat het de dag erop iets minder was en daarom terug zakte naar plek 5 in het klassement. Uiteindelijk steeg hij in de laatste etappe nog een plaats naar plek 4. Niet slecht voor een 19 jarige

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758844

  Johannes lijkt me een slimmer jonge man.. Nu al slimmer dat Evenepoel 😏
  Ookal gaat hij werken aan zijn tijdrit ziet hij nu al zin zwakte punt (races afmaken in sprints en explosiever worden) en gaat daar mee aan de slag.

  “I’s day finishes are my weakness, with explosivity and sprinting. You know how cycling is developing in recent years. You can’t just have a big engine. The pros are not like the juniors, where you can win by minutes. You need to be fast to finish races, it’s not uncommon to see sprints between a few GC guys even.”

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758770

  @Awestie, mischien een goed idee om een aparte Jumbo Visma grote ronde / Tour topic aan te maken. Want ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit interessant vindt.
  Het is ook echt komkommer tijd en wachten op de team presentatie. Ik ben benieuwd of ze de hele selectie van de Tour en de Giro weer bekend gaan maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758677

  @xistnc ik denk toch echt dat de ploeg zoiezo 2 Nederlanders naar de Tour wil hebben. Anders wordt de kritiek van de Nederlanders de alleen de Tour volgens (en dat zijn er heel veel) wel groot.
  Ik zelf zie Dumoulin of Kruijswijk en Teunissen

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758676

  Mij ging het meer om Kuss dan om Dumoulin omdat de keuze van Dumoulin echt moeilijk is nu er zo weinig tijdrit kilometers zit in de Giro. Toch zien velen hem wel de Giro doen ipv de Tour. Zelf zou ik het absoluut niet weten welke keuze hij gaat maken.
  Maar door de weinig tijdrit kilometers zou het een perfecte kans zijn voor Kuss om de Giro te doen als kopman.
  Hele lijst opnoemen voor grote rondes is gewoon leuk speculeren en te zien hoe iedereen een andere opstelling heeft is leuk om te zien en geeft mooie discussies.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2022 #758664

  @rahim ik heb Kuss dan ook de Tour gehaald ipv Benoot. En gemeld dat Kuss dan de dubbel Giro en Vuelta kan doen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 78)