Kosmonaut

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 25)
 • In reactie op: Maak Tour de France aantrekkelijker #474670

  Leuk artikel maar ik zou juist afhaken als ze bijvoorbeeld de Giro en Vuelta zouden inkorten. Verder ook enorme kul door voetbal innovatief te noemen. Die doellijn technologie en de VAR veranderd niks effectief aan het spel wat nog steeds om de haverklap stil ligt. Ik ben wel benieuwd wat de kijkcijfers van sporten in het algemeen doen, zou me niet verbazen als die zowiezo afnemen doordat mensen tegenwoordig zelf kunnen bepalen wat ze kijken en wanneer met allerlei apps en diensten als Netflix.

  Wat betreft wielrennen zijn er maar beperkte mogelijkheden denk ik om het “aantrekkelijker” te maken. Die Hammer series gaan het ook niet worden denk ik, zelfs langs het parkoers staat er haast geen hond. Grote rondes van twee weken lijkt mij ook geen optie, dan krijg je gewoon een iets langere ronde van Zwitserland en is dat dan zo’n vernieuwend spektakel? Publiek wil natuurijk vuurwerk maar je kan ook het peloton niet twee weken lang over de bergen sturen. En etappes van alleen maar 120km….. Plugge heeft natuurlijk ook een punt dat wielrennen een uithoudingssport is.

  De Tour en wielrennen in het algemeen kan je in mijn ogen alleen aantrekkelijker maken door strenge financiële regels en een salarisplafond. Uiteindelijk is de Tour toch voornamelijk saai geworden sinds het optocht rijden achter US Postal en later Sky begon met hun sterrenensembles. Kort daarbij de sprint etappes in tot max 150km en schrap etappes van meer dan 220km en je bent al een heel eind denk ik.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #473250

  Nee, Jumbo of tenminste zijn voorgangers Rabobank/Belkin hebben een blanco strafblad….

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #464981

  Zolang ze haar bij de Engelse Eurisport houden hoor je mij niet klagen.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #447240

  Genoten afgelopen week van Jan en Karsten tijdens de Ronde van Catalonië. Goede combi, kundig en serieus, maar kunnen soms ook even heerlijk slap ouwehoeren over niets. Zeer vermakelijk. Mag ook wel eens gezegd worden. Hoop dat ze dit duo naar de Giro sturen in plaats van Jeroen “ik moet steeds de voonaam van de renner noemen” van Belleghem.

  In reactie op: {Ronde 2} Renner van het jaar 2017 #305599

  Chris Froome
  Rigoberto Uran
  Oliver Naesen
  Bauke Mollema

  Tom Dumoulin
  Arnaud Demare
  Alexander Kristoff
  Ilnur Zakarin

  Peter Sagan
  Philippe Gilbert
  Alejandro Valverde
  Michal Kwiatkowski

  Vincenzo Nibali
  Michael Matthews
  Greg Van Avermaet
  Mikel Landa

  In reactie op: {Ronde 1} Renner van het jaar 2017 #304852

  Chris Froome
  Domenico Pozzovivo
  Lilian Calmejane
  Elia Viviani

  Alberto Contador
  Andre Greipel
  Bauke Mollema
  Nairo Quintana

  Tom Dumoulin
  Sergio Henao
  Fabio Aru
  Arnaud Demare

  Alexander Kristoff
  Diego Ulissi
  Ilnur Zakarin
  Thibaut Pinot

  Peter Sagan
  Fernando Gaviria
  Primoz Roglic
  Philippe Gilbert

  Alejandro Valverde
  Matteo Trentin
  Nacer Bouhanni
  Michal Kwiatkowski

  Vincenzo Nibali
  Romain Bardet
  Richie Porte
  Michael Matthews

  Greg Van Avermaet
  Marcel Kittel
  Mikel Landa
  Gianni Moscon

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #301810

  Hij is nog niet veoordeeld heh….
  Zou wel te bizar voor woorden zijn als dit zou kloppen….

  In reactie op: Giro 2018 #300994

  Zo een start is natuurlijk leuk en aardig, maar het gaat om de beklimmingen.
  Mijn suggesties zouden zijn om weer eens Tre Cime de Lavaredo en Val Martello (Marteltal) aan te doen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #300679

  @Kingstown
  Op je teentjes getrapt?
  Het gaat erom dat ik het dus gewoon hypocriet vind om de ene renner te verafgoden om dat hij toevallig aanvallend koers. Terwijl andere renners met ook een dopingverleden wel daarom altijd negatieve reacties blijven krijgen en/of dat verleden constant moet worden opgerakeld…. Blijkbaar dus omdat zij alleen niet aanvallend koersen….
  Dat aanvallende renners de koers leuker maken staat buiten kijf.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #300651

  Tja Contador heeft wel een zeer opmerkelijke curve van Tour/Andorra naar rest van de Vuelta. Überhaupt erg opmerkelijk hoe deze man wordt aanbeden ten opzichte van andere renners die ooit ook in de fout gingen. Valverde wordt regelmatig hier aangeduid als “Piti”. Zakarin wordt met scheve ogen aangekeken, of omschreven. Maar Contador….nee dat is een “held”.

  Wat Sky betreft, Nieve is echt onwaarschijnlijk wat hij doet in Tour en Vuelta, iets wat zelfs Wuyts al meermalen zich heeft laten ontvallen.
  Froome natuurlijk ook, van alle renners dit jaar is hij de enige samen met Landa die dit jaar 2 rondes achter elkaar op topniveau weet te koersen.
  Bardet, Aru, Quintana, Pinot en Meintjes allen waren verre van hun topniveau in hun 2e grote ronde. Ik vindt dan ook het argument “de Tour was niet zo zwaar” erg zwakjes.
  Vind ik ze dan ook per definitie verdacht? Nee, niet persé maar opvallend is het zeker, dus laat ik zeggen dat ik dit bekijk met een wat vreemd gevoel.

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #300194
  Quote:
  Uiteraard hebben wij het artikel gelezen. Beschuldigingen aan het adres van Van Moorsel zijn niet nieuw. Dat zij ontkent ook niet. De nieuwswaarde ervan is ons inziens minimaal.

  Pardon? Één van Nederlands grootste sportsters ooit en één van de beste vrouwelijke wielerrensters ooit wordt beschuldigd hoor. En niet zomaar door één of ander vaag uitgelekt mailtje o.i.d. maar door haar eigen arts! Jullie noemen dat geen nieuwswaarde?
  Sorry, maar dit schiet echt in mijn verkeerde keelgat. Er verschijnen hier regelmatig artikelen waarbij je even je wenkbrauwen moet fronsen, zoals over een uitslag van één of andere 2.1 koers in Korea, of over een nietszeggende reactie van een renner na de wedstrijd als ”ik hoop morgen net zulke benen te hebben als vandaag”. En jullie noemen deze serieuze beschuldigingen van minimale nieuwswaarde?

  Quote:
  Daar heb je een goed punt. Ik zeg ook niet dat het artikel niet lezenswaardig is, maar ben wel van mening dat een kort, ongenuanceerd bericht geen recht doet aan het verhaal.

  Waarom plaatsen jullie dan wel berichten als ”Samuel Sánchez betrapt op doping”? Volgens mij dan ook vrij ongenuanceerd. Er was nog geen reactie van betrokkene, geen contra expertise…. Alleen een afwijkend testresultaat. Wees dan consequent en plaats dergelijke berichten als het hele verhaal bekent is ofwel als de UCI of het WADA uitspraak hebben gedaan.

  [Ik weet dat dit niet leuk gevonden gaat worden] Of heeft dit maken met chauvinisme? Nu het een Nederlandse betreft maar even stilhouden?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #298319

  Tja, de overmacht, en het gemak waarmee hij stand houd bergop, aan het einde van de tweede week in zijn eerste grote ronde….

  Vind dat argument “was ook goed in de jeugd” ook wel onzin. Bovendien zie je toch bij veel toppers uit de jeugd een hele andere prestatie curve.
  Neem Buchmann en Latour (6 en 7 in door Lopez gewonnen RvdT) die zijn dan het verst in hun ontwikkeling samen na Lopez. Maar wel een wereld van verschil met de Colombiaan waarbij ik bij de rustige maar gestage groei van Buchmann en Latour een beter gevoel heb.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2017 #284704

  Kom op nou zeg, “Bouwman knap 12e”…. Zeer matig deelnemersveld qua sprinters…. kennelijk redelijk geplastst gezeten, net als Poels bijvoorbeeld Poels (22e).

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #284702

  Net zo chauvinistisch als Wuyts…. (Of ik irriteer me meer aan het Belgische chauvinisme laatste pak hem beet 2 seizoenen).

  Hoop echt op Renaat in de Vuelta ipv Wuyts of van Gucht.

  In reactie op: waarde fiets #282646

  Edit.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #282601

  Ja, moet zeggen dat ik me deze tour bij vlagen heel erg heb geïrriteerd aan Wuyts, dat chauvinisme is echt vreselijk. Met name over de Gendt, wat dan wel weer leuk was af en toe; Beweren dat hij de anderen vreselijk pijn aan het doen is en vervolgens ligt hij er een paar minuten later af….

  Hoop echt op Renaat en José in de Vuelta, zou toch leuk zijn als Renaat de Vuelta mag doen nu ze de Giro rechten niet mee hebben.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #282488

  Nee, hebben we die straks bij de Giro….

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #282089

  Eerlijk gezegd doet Barguil, of nouja zijn rijden deze Tour, me aan iemand anders dan Virenque denken…. Riccardo Riccò….
  Overigens eens met RV, als hij al doping zou gebruiken en je gaat er zo van rijden…. Geef dan nog maar een stuk of 5 klimmers dat spul.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #281820

  Ik weet het niet bij Roglic, verdacht wil ik hem niet noemen. Enige wat ik wel opvallend vind, zoals eerder in dit topic vermeld, zijn postuur en dan deze klimcapaciteiten. Wat het dan weer grappig maakt; ook voor een schansspringer heeft hij niet bepaald het postuur.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #280387

  Moest wel lachen om Zonneveld in de avondetappe. Hij wou duidelijk stellen dat het overgrote meerendeel van de Nederlandse wielerfans naar Sporza kijken. Besefte net op tijd wat hij wou zeggen en moest zichzelf vervolgens in allerlij bochten wringen en kwam uit op dat veel Nederlandse wielerfans naar de kleine Vlaamse koersen kijken op Sporza.

  Zowaar een aardige aflevering gezien (75% op conto van Wuyts en moet gezegd, Zonneveld), die ik zelfs “goed” had willen noemen als die Ducrot er niet zat. Overigens had Ducrot wel één punt, hoe Froome vandaag terugkwam was knap, maar om hem op basis daarvan nu kandidaat nummer 1 voor eindwinst te noemen gaat te ver. Froome komt terug op een groep waar op dat moment Gautier op kop reed…. Gautier of een Nieve, Henao en Landa, tja. (Overigens zie ik Froome wel als favoriet hoor, maar dus niet door het gebeuren van vandaag).

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #280281

  Ik sla dit maar over, voor dit niveau kan ik ook elke zaterdag terecht bij de F-jes van de plaatselijke voetbalclub.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #280234

  Wat zijn de gedachten hier over Landa ? Opvallend sterk, sterkste man in koers wellicht. Maar als je dan kijkt naar het niveau van de andere Girogangers…. Ok Landa reed geen klassement in de Giro, maar viel vroeg, herstelde, en reed een waanzinnige laatste week, dus of hij nou zoveel meer heeft gespaard als een Quintana of Pinot….

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #279067

  Nou… vandaag ook één of andere simpele ziel die tijdens een interview aan Greipel vroeg wat hij vond van de huidige vorm van Kittel…. Dat overtreft zelfs de NOS niet.

  Ik alleen Sporza. Hepie en hepie van de NOS zijn echt niet verdragen. Eurosport mag ik vaak niet eens kijken van mijn vriendin, die kan die stem van Been niet aanhoren (geen graoje). Geef haar daarin wel gelijk.

  Vindt trouwens Wuyts ook langzaam aan een beetje over de datum raken. Vooral dat chauvinisme van hem is echt te erg af en toe. Zou Renaat trouwens nu misschien niet de Vuelta gaan doen nu ze de Giro niet meer hebben ?

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #277249

  NOS kijk ik niet, tenzij Sporza er eerder uit gaat na de etappe.Zonneveld schrijft soms leuke stukjes, maar als analist vind ik het een ontzettende zuurpruim die bovendien erg arrogant overkomt. Avondetappe heb ik 3x gezien….niet te doen, Nelissen, de Vries, Zonneveld….komt allemaal weinig zinnigs uit. Één aflevering ging men ook nog halfuur doorzagen over dat boek van Dekker, andere aflevering ging het steeds over vrouwenwielrennen, toen ben ik afgehaakt.

  Tour du Jour kijk ik wel elke avond. Is inhoudelijk misschien ook niet echt sterk, maar kent wel veel grotere amusementswaarde. Vind de filmpjes van Fillemon ook een leuke toevoeging, net als “het vriendenboekje”. Boogerd is daarbij wel een prima analist, Clement is ook vermakelijk.Gewoon een lekker luchtig programma.

  Vive le Velo is natuurlijk zonder meer het beste. Deskundig, goede gasten, veel info en interviews vanuit de koers. Ook altijd leuk als ze de dagwinnaar aan de tafel van Maarten krijgen, of een andere renner. En tot slot ook zeer sfeervol! Ook dagelijkse kost dus.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #197258

  Lees overal hoop commentaar op Zabelinskaya, maar wat te denken van die Armstrong….

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 25)