Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 50)
 • In reactie op: Scorito-algemeen #763312

  Eens Pim, zoals ik me wel vaker in je bijdrages kan vinden trouwens. Twee miljoen was waarschijnlijk de beste prijs voor De Keijzer geweest. Precies om de redenen die je noemt.

  In reactie op: Scorito-algemeen #763293

  Totaal oneens met de reacties hierboven. Scorito verdient juist een compliment voor het krappere budget. Alle toppers bij elkaar klikken kan iedereen. Nu is het veel belangrijker om in te schatten welke spelers hebben onder- of overgepresteerd in de eerste seizoenshelft. En om te bepalen of je voor een oersterk fundament gaat of juist voor meer kracht in de breedte.

  Ook de prijs van De Keijzer is 100% te rechtvaardigen. Hij is immers de uitgesproken eerste doelman bij een subtopper in de tweede seizoenshelft. Als ze hem die prijs níet geven, kiest iedereen hem.

  Reken maar dat het scherpere budget ervoor zorgt dat fanatieke deelnemers boven komen drijven. Kortom: niet klagen, maar puzzelen.

  In reactie op: Scorito-algemeen #664617

  Het exacte budget weet ik niet meer, maar ik denk dat deze (realistische) winterstop-selectie van puntenpakkers zelfs mogelijk was:

  K: Gorter en Geens.
  V: Beukema, Lelieveld, Hendriks, Murkin en De Bie (of de stille parel: Sambo).
  M: Jacobs, El Allouchi, Hammouti, Pflücke, Bruijn, Duijvestijn en Fiorini.
  A: Mühren, Mulattieri, Verheijdt, Plet en Van Hoeven.

  In reactie op: Scorito-algemeen #664594

  Blessures en (onverwachte) bankzitters in de KKD gaan me nu toch echt opbreken. Natuurlijk heeft iedereen in de top-250 hier last van, maar voor mij is het nu écht niet meer op te vangen. Ik som de pijn even op, dat maakt jullie leed misschien een stuk lichter.

  Blessures: Bruijn, Jacobs, Maulun en Veldmate. Stuk voor stuk sleutel- en dus basisspelers. Stel dan nog maar eens een fatsoenlijk middenveld op.

  Bankzitters: Seuntjens, Leemans, De Bie en Van Hoeven. Overigens niet gek, want die eerste twee laten sinds februari (en dus de tweede fase van het spel) ook echt niks zien als ze wél spelen.

  Zomaar een rijtje aangenaam presterende spelers die ik achteraf graag had geselecteerd (ook door hun aantrekkelijke prijs): El Allouchi, Verheijdt, Mulattieri, Beukema, Hornkamp, Plet, Duijvestijn, De Rooij, Hammouti en Tavsan.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #650186

  Volgens mij was er nog geen Wielerflits Forumpoule. Daarom heb ik er eentje aangemaakt. Maakt het kruisen van de fanatieke degens nét wat overzichtelijker. ✅

  Aanmelden doe je hier: https://www.scorito.com/subleague/312011/klassiekerspel-2021/wielerflits-forumpoule/695b4743-a0ee-4a94-ade8-ad7d3075a267

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #644625

  Afgaande op alle afzwaaiberichten hier, moet het heel gek lopen wil ik het Klassiekerspel dit jaar niet winnen.

  In reactie op: Scorito-algemeen #641219

  Kiezen voor Tadic of Haller was vooraf echt een 50/50 (al zullen er ook mensen zijn die ze beiden hebben). Deze wedstrijd bewijst nog maar eens dat de invloed van de PH veel te groot is. Tadic pakt nu gewoon overdreven veel punten voor een coinflip. De regel is bedoeld om het spel aantrekkelijker te maken, maar heeft een averechts effect. Als trouwe, fanatieke speler vind ik dat zonde.

  In reactie op: Scorito-algemeen #634381

  Zo te zien komt er een Olympische Spelen-spel aan. Daardoor lijken de percentages voor de Index ook te veranderen. Zie nu bijvoorbeeld Giro en Vuelta naar 7%, Wimbledon naar 8% en het EK Voetbal naar 16(!)%.

  In reactie op: Scorito-algemeen #631270

  Ik ben gestopt met tellen hoe vaak de woorden ‘één grote loterij’ hier de revue passeren. Natuurlijk heb je wat geluk nodig om de spellen op Scorito te kunnen winnen. Maar uiteindelijk blijft het een kwestie van beredeneerde keuzes maken om je winstkans te vergroten.

  Bij het WK Darts neem je daarvoor zoveel mogelijk variabelen mee: recente vorm, prestaties in het verleden, het speelschema, voorbeschouwingen, spelen zonder publiek, et cetera. Op basis daarvan kies je twintig spelers. Vervolgens moet het tijdens het toernooi links en rechts een beetje meezitten, bijvoorbeeld bij het kiezen van de captains. Maar ook dát kun je beredeneerd doen.

  Bij een loterij is je invloed nul. Bij Scorito is die invloed een stuk groter, ondanks de (in sommige spellen) onnodig hoge geluksfactor.

  In reactie op: Scorito-algemeen #582229

  Of zijn Ajax en AZ de twee tikfouten waar je op doelt? ;)

  In reactie op: Scorito-algemeen #582228

  @Roy Geen spelers van Ajax en AZ. Weet je wel hoe het spelletje werkt?

  In reactie op: Scorito Tour de France 2020 Pool #577284

  @SurPlace Een klassiek voorbeeld van wat al die ploegen in aanloop naar de Tour het liefste doen: van alles roepen, maar hun daadwerkelijke kaarten tegen de borst houden. Hoewel dat ergens je enige houvast is, vertrouw ik veel liever op mijn eigen inschattingen van welke renner welke rol precies vervult. En dat is in het geval van UAE niet zo moeilijk.

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #557180

  Bij mij komen nasiballen doorgaans stukken minder zuur uit de frituur.

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #553866

  Sagan thuislaten in deze klassieke (en veel te zware) grote ronde is het eerste wat ik zou doen om bij voorbaat al kansloos te zijn om dit spelletje te winnen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #452197

  Tien kanshebbers voor AGR heeft iedere serieuze deelnemer wel in zijn selectie. Het is in deze koers dus extra belangrijk om goed na te denken over de keuze voor je drie kopmannen.

  Daarbij kun je het spelletje volgens mij op twee manieren zien. Óf je gelooft in de drie renners die je uiteindelijk – op basis van alle denkbare factoren – selecteert en hoopt zondag op een mooi resultaat. Óf je noemt de uitkomst nu alvast ‘dom geluk’. Ik kies voor het eerste.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #450108

  Ab, jongen. Je springt vanmiddag toch niet ergens van een brug, hè?

  In reactie op: Scorito-algemeen #431587

  Helder, Ab. Al moet belofte Isak het natuurlijk allemaal nog maar even gaan laten zien.

  Mijn puzzel is in ieder geval gelegd. Slechts twee Ajacieden voelt nog wat onwennig, maar ik denk dat deze uitgebalanceerde selectie ervoor gaat zorgen dat ik die 99% ook dit jaar weer ga halen (nu 98,9%).

  Succes iedereen!

  In reactie op: Scorito-algemeen #431577

  Berghuis te duur? Dat moet ik nog zien, Ab.

  In reactie op: Scorito-algemeen #431269

  Je kunt ‘m gewoon pakken, Jori. Maar ik kan persoonlijk wel honderd manieren bedenken om die 4.500.000 beter te besteden dan aan Dolberg (en aan alle onzekerheden die daarmee gepaard gaan).

  Een vraag die er wel echt toedoet, is: wat doen we met El Khayati? Er is ongetwijfeld een goedkopere middenvelder die in de tweede seizoenshelft meer punten op gaat leveren dan hij. Maar ja, wie?

  In reactie op: Scorito-algemeen #430005

  ‘Het blijft belangrijk om de juiste spelers te hebben’. Gelukkig wel ja. Dat is namelijk ook het hele idee van het spelletje.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #378955

  Zeg wiskundehaantjes, vergeten jullie niet om ook een beetje van de Tour te genieten? :)

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #370648

  @Starlynk

  Daar heb je een goed punt. Al zegt mijn gevoel dat Sky er meteen staat en de TTT wint. Maar als dat niet zo is en BMC pakt het ‘m, dan is Küng wel weer een perfect vangnet… Zéker zonder andere BMC’ers in mijn equipe.

  Kortom: ik ben er nog niet helemaal uit.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #370643

  @Crashtester

  In mijn bergteam maak ik bewust ruimte voor één of twee klimmers zonder AK-ambities. De aanvalslust (én goede timing) van De Gendt maken dat hij regelmatig mee zal zitten in de vlucht van de dag. In de Giro haalde Mitchelton-Scott alle ontsnappingen terug, maar Sky gaat zijn vingers daar niet aan branden. Natuurlijk zijn er ook dagen waarop De Gendt geen punten gaat halen, maar die neem ik voor lief. Extra argument: bollen staan hem ongetwijfeld goed.

  Kortom: ik ben er wel uit. Géén Küng, wél De Gendt.

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #370634

  @Jasperdewaal11

  Küng zou na de TTT inderdaad zomaar eens het wit kunnen dragen. Maar dat levert vervolgens alleen punten op als je ‘m daarna ook opstelt in etappe 4 tot en met 9. En dat ben ik niet van plan.

  Is er misschien nog iemand anders die overtuigende redenen kan noemen om Küng boven De Gendt te selecteren?

  In reactie op: Scorito Tour 2018 #370590

  Ik heb nog ruimte voor een renner van 750.000 en blijf daarbij maar switchen tussen De Gendt en Küng. Beide mannen zijn interessant, maar wat is de beste keuze? De Gendt krijgt van zijn ploeg alle ruimte om op avontuur te gaan in heuvel- en bergetappes, zeker als Sky ouderwets controleert. Bovendien heeft hij ook nog een prima tijdrit in de benen. Küng steekt echter in grote vorm, rijdt voor een ploeg die een belangrijke rol kan spelen in week 1 en gaat dus waarschijnlijk ook heel wat puntjes halen. Los van zijn tijdritcapaciteiten kan hij daarnaast ook goed uit de voeten in een iets lastigere etappe.

  Toch neig ik momenteel sterk naar De Gendt. Wie van jullie zou er in deze kwestie voor Küng gaan? En vooral: waarom?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 50)