Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • In reactie op: Online Cycling Simulator #600115

  ik heb er al eentje gehad die er in de richting van 40 dagen over deed om terug te lopen, bijna ingelopen door een rijder die een week later ofzo in recharge ging

  In reactie op: Online Cycling Simulator #598484

  Zou de Roemeense family echt maar uit 1 persoon bestaan?

  In reactie op: Online Cycling Simulator #565090

  Verschillen in Vuelta zijn nog klein, maar na de stage vanavond zal het echt vorm gaan krijgen.

  Er zijn nu overigens ook nog maar 6 kandidaten, van de eerste 7 uit het GC. Ik tel Nyegard al niet meer mee. Ga je dieper er naar kijken dan zijn er nog 2 logische kanshebbers De Ruiter en Nato, met Cacace en Deferme op de begagedrager als er een fuckup is in 1 vd 2 stages van die twee. Verder nog een minikansje voor Tereshchenko, die evt in de TT gevaarlijk kan zijn met good legs.

  @ $kedel: Geen spijt van het verkopen van Abdul-Karim?

  In reactie op: Online Cycling Simulator #554155

  ik ben toch ook blij dat ik 2 stages results heb, geen overwinning maar wat wil je onder tf

  In reactie op: Online Cycling Simulator #553968

  Kamp voor de 2de keer dit seizoen met een captain die geblesseerd raakt in een tour. Jammer maar helaas.

  In reactie op: Online Cycling Simulator #536913

  Bijna nieuw seizoen op komst, zin in om lekker te trainen!

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408666

  @ Ghostwriter:

  De laatste uiteenzetting is in ieder geval duidelijker.

  Als ik het goed begrijp koppel je rechten dus los van een iets dat een tweede kans heet. Een tweede kans is een subjectief immaterieel goed wat kan samengaan met het recht (recht is misschien wel een uitvloeisel van dit) maar dit niet per se hoeft.

  In principe kan ik dat nog wel volgen. Soms is er straf geweest maar vraag je je af of dat voldoende was, het een (positieve) uitwerking had en of iemand weer exact dezelfde draad kan en mag oppakken. Praktisch gezien is het wel prettig dat er iets is al recht die dat op een arbitraire manier afdwingt dat men na een bepaalde weer verder kan (soms met en soms zonder verdere voorwaarden). Je komt er anders lastig uit.

  Bij mij is het niet vergeten en zonder meer vergeven als iemand zijn straf heeft uitgezeten. Een oprechte spijtbetuiging draagt daar zeker aan bij, of aan daden na je terugkomst. Maar als daar niet perse aan is voldaan, geeft mij niet per definitie aanleiding om iemand van binnen eigenlijk te willen weren of in je hoofd geen rehabilitatie te gunnen.

  Ik trek de grens moreel gezien bij verregaande acties om te verhullen dat je iets fout deed. Nou ken ik de zaak Valverde niet van haver tot gort, maar ik kan me niet herinneren dat hij mensen kapot heeft willen maken die zijn bedrog aanhangig wilde maken. Een Lance Armstrong heeft dat wel gedaan en die verdient naar mijn mening dan ook geen tweede kans. Gelukkig besloten meerdere instanties unaniem om hem die niet meer te verlenen. Iets dat best in overeenstemming kan zijn met het gevoel van een meerderheid van de liefhebbers cq wielervolgers.

  Moreel gezien acht ik Valverde niet minder dan mensen die nu nog vals spelen en ook het recht hebben om rond te rijden. Sterker nog het totaal niet transparante van de sportwereld en de intense, soms schemerachtige, medische begeleiding maken dat je eigenlijk voor niemand echt je hand in het vuur kan steken. Ik ga ook niet in de illusie leven dat mensen wel netjes spelen. Gelukkig heeft het bloedpaspoort in ieder geval voor een wat evenwichtiger en geloofwaardiger speelveld gezorgd, waardoor er iets meer eerlijke sport plaats lijkt te vinden en je makkelijker sporters omarmt. Dit staat evenwel onder druk zien we rondom zaken met Sky / British Cycling.

  Overigens haalde ik net eerder Lance Armstrong aan. Hij betuigde wel openlijk spijt en zou dus misschien naar jouw maatstaven wel weer een tweede kans kunnen verdienen. Ikzelf hecht hier een stuk minder waarde aan, je zou het immers makkelijk kunnen faken, ook al is er dus onderzoek cq statistiek die aantoont dat dat het herhalingsgevaar verkleint. Volgens mij is er eerst al spijt en berouw en dan pas wordt dit uitgesproken, denk niet dat als het eerst gezegd wordt dat dit dan ook zal leiden tot het ontwikkelen van het gevoel van binnen. Dat dit berouw en spijt van binnen borrelt ligt mijn inziens toch vooral aan het karakter en de achtergrond van een individu, soms geholpen door confrontaties met slachtoffers en/of nabestaanden. Ik denk dat iemand die gevangen zat in een foute omgeving en daar dmv straf uit van los komt dat graag achter zich wil laten en door alle tijd voor reflectie ook wel spijt en berouw zou kunnen krijgen. Andere karakters zullen niet snel of wel nooit spijt ontwikkelen van binnen. Neemt niet weg dat ze dit wel kunnen spelen als het ze goed uitkomt of dit hun opname in de samenleving kan vergroten. Dat laatste ervaar ik bij Armstrong die het publiek om zijn vingers wil winden op het moment dat hij een charmeoffensief wel kon gebruiken.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408304

  @ghostwriter:

  Een van de grootste goeden die een moderne samenleving heeft, is het recht op een tweede kans. Mensen krijgen van de maatschappij straf (via rechters/instituten) en als die straf is uitgedaan is de schuld voldaan. Als iemand iets fout doet en daarna meteen is afgedaan zou de grondvesten onder onze beschaafde samenleving weghalen.

  Daarbij is het geen vereiste dat de dader openlijk schuld bekend of berouw toont. Dit kan ‘m wel helpen in een eventuele lagere strafmaat, net zoals goed gedrag tot strafvermindering kan leiden.

  De kort door de bocht redenering dat als iemand berouw toont of de schuld erkend dat er dan een ‘goede’ basis is om verder te gaan en het verleden af te sluiten is kul. Iemand die publiekelijk berouw toont, kan evenzogoed nergens berouw van hebben. Je ziet regelmatig mensen zogenaamd spijt betuigen dus wat dit oplost is voor mij een raadsel. Omgekeerd kan het ook zo zijn dat iemand die wel schuldig is bevonden, zich hier niet over uitlaat, wel degelijk schuldbewust is en berouw heeft. Hij of zij draagt alleen liever de schande zelf mee en/of wil niet herinnerd worden aan het verleden.

  Het enige wat er toe doet of iemand na de straf op een goede voet verder gaat. Dat is wel enorm lastig te toetsen. Dat is het al voor de autoriteiten laat staan voor buitenstaanders als de meeste WF’ers hier. Ik kan best begrijpen dat Valverde met enig argwaan bekeken dient te worden, maar verder dan gezonde argwaan zou ik niet gaan. Voor je het weet, beeld je je van alles in en ben je blind voor andere opmerkelijke zaken.

  Ik proef hier bv een sfeer dat sinds de Rabobank-affaire aan het licht kwam, de uitwassen ervan ruim aan bod zijn gekomen en de jaren verstreken dat er toch weer wordt overgegaan tot dat vals spelen niet aan ons besteed is. Dat dat meer iets is van elders. Ondertussen lezen we recent dat onze schaatsers ook naar allerlei middelen grijpen, weliswaar middelen die (nog) mogen, maar waar geen enkele medische noodzaak toe zou moeten zijn. En dan hebben we het over een sport die op mondiaal niveau een stuk minder competitief is. Er vanzelfsprekend van uitgaan dat men clean is bij Sunweb of TLJ is, zou toch een foutje kunnen blijken.

  Ikzelf ga pas meer dan argwaan hebben als iemand ineens uit het niets iets presteert en je de prestatie goed kan kwalificeren (de sterkte van deelnemersveld is van belang), niet of weinig zwakke momenten heeft met name op belangrijke momenten, geen of verre van gelijkmatig prestatieniveau vertoont en hiervan niet bekend is wat daar een oorzaak van kan zijn. Dat laatste klinkt misschien vreemd, maar doorgaans lezen we wel waarom iemand minder presteert (blessures, motivatieproblemen, prive-problemen). Daarmee kun je een link leggen en verklaren waarom iets minder gaat of juist beter.

  Opvallend zijn bv de herintrede van Zakarin nadat hij een schorsing in zijn vroege profbestaan had opgelopen (Iemand die momenteel alweer een neergaande spiraal kent, wat ook opmerkelijk is). Zoals ook Froome ineens kwam aanwaaien. Ik denk eveneens aan de klim TT die een gast van RusVelo won in de Giro enkele jaren terug en van recentere aard de kennismaking met Carapaz in de Giro (met name vanwege het wat vreemde reactie over een blessure net voor de ronde). Ikzelf betracht ook enige voorzichtigheid richting Wout van Aert, gezien zijn doorgaans uitstekende vorm op een belangrijke kampioenschap/wedstrijd ongeacht wat er vlak voor gebeurde. Diezelfde voorzichtigheid heb ik dan weer minder ten aanzien van Matthieu van der Poel. Die heeft op een kampioenschap of op enige ander moment in het seizoen wel eens een duidelijker minder moment. Hij wordt er in een meer klimmende rit in de Artic Tour of Norway trouwens ook af gereden.

  In reactie op: Online Cycling Simulator #389743

  Heb ‘m maar op het forum gezet. Kan jij er nog iets mee Marakus?

  http://www.cyclingsimulator.com/forum/transfer/341162

  In reactie op: Online Cycling Simulator #389173

  Zojuist dit talent van 24 gescout, wat kan die opleveren?

  CL: Small
  DH: Small
  HL: Good
  SP: Very good
  FR: Average
  CB: Small
  TT: None
  TQ: Average

  In reactie op: Online Cycling Simulator #306574

  boterham met andijvie en vissticks

  In reactie op: Online Cycling Simulator #177066

  Wel potjandorie

  Your team participated in Liechtenstein Rundfahrt. Emerson Prewitt finished 2 nd as your best rider. You earned 16.000 $.

  In reactie op: Online Cycling Simulator #119737

  tering wat een dik talent, zou er zowat op bieden

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)