Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,291)
 • In reactie op: Scorito-algemeen #736558

  Na dagen, weken, maanden dagelijks naar puzzels te kijken komt hier dan (eindelijk) het grote scoritogat. Tijd voor evaluatie. Wat ging goed, minder, slecht? Wat ligt totaal bij jezelf, wat was pech, waar heeft scorito als platform het laten liggen en wat zijn de mogelijkheden.

  EK, Giro, klassiekers (ondanks cancel E-F), F1, AO en de match duel gaan/gingen goed. EK niets op aan te merken behalve dat de finale+winnaar te zwaar telt TOV de rest van het toernooi voor mijn gevoel. Giro wat gemiste must haves (achteraf), maar dat was voor mijn gevoel meer een samenloop van omstandigheden. Klassiekers heel tevreden over mijn team, zou zeer goed zijn geweest voor E-F, deze cancelen kost me vermoedelijk wel genoeg % tov casuals die daar minder op inzetten. Schrappen blijft iets hekeligs, ZEKER voor dit spel, waar kopmanfactor (te) belangrijk is, ook voor het samenstellen van de selectie. Het F1 spel is wel een erg naar spel en de opbouw slaat eigenlijk nergens op. Je hebt relatief gezien te veel keuze momenten om de variantie van de verschillende keuzes te verantwoorden, vooral binnen een spel met kopmanfactor tot x8. Een perfecte keuze met 1 DNF door pech wordt meteen een slechte keuze, doordat de lijn duidelijk is wordt de pick dan daarna “duurder” terwijl je nog niet hebt kunnen profiteren van jouw goede inzichten. Ook is het lastig dat je 40% van het veld moet kiezen met ook nog verplichtingen per categorie. Je mag het budget dan dus niet echt verdelen zoals je het zelf wilt maar moet 1+1+2+2+2 kiezen. Er zijn dus vaak maar 3 plekjes waar je echt moet kiezen en vaak zijn er dan maar een zeer beperkt aantal combinaties. Een match up spel (coureur X Vs Y keuze maken (al dan niet voor kwali en race afzonderlijke) voor waarde Vx en Vy) al dan niet met het voorspellen van het podium (a la sportpools) voelt als een mindere grote willekeur en haalt veel van de huidige variantie en frustratie weg. Als je nu bijvoorbeeld Raikonen hebt gekozen en ineens met kubica zit opgescheept voel je jezelf toch wel wat vervelend kan ik me voorstellen.

  UO, Wimbledon, en de nieuwe top coaches ging/gaan aardig, kan beter, kan slechter. Hier en daar wat pech, matige keuzes, keuzes die matig uitpakken en vooral bij de nieuwe topcoaches nog veel onzekerheid. Gelukkig niet alle top coaches helemaal solo moeten uitzoeken, dat is bijna onbegonnen werk. Het forum is een aanvulling maar de beperkingen in PMs en de matige ondersteuning van het invoegen van opmaak/links/plaatsjes helpt niet. Een echt dedicated communatieplatform van scoritozelf bestaat niet. Dat lijkt me voor veel spelers wel een barrière. Bij de tennisspellen zie je dat de casualpicks (de 3 bovenste per categorie vaak) vaak dermate vaak worden gekozen en impact hebben in het spel dat het ergens een wat raar spel wordt. Dat ligt meer aan de opbouw van het spel met eigenlijk hele nare constraints en opbouw qua punten en kopmanfactor richting de finale. Een budget spel of minder constraints op keuzes (niet per de 2x4x3 harde verplichting, met totale pick <10% van alle opties) zou helpen. Nu moet je vaak een derde A/B/C kiezen terwijl je liever een 4e D zou hebben. Ook zijn er te veel nobrainers, zoals Djokovic, die “net zo duur zijn” als Berretini. Eigenlijk zou Djokovic gewoon xx% van het budget moeten zijn en Medvedev/Zverev dan 0.8*xx% en berretini 0.5*xx% of iets dergelijks. De cut tussen categorieën is nu te hard en discontinu.

  RG, TdF, Vuelta waren allemaal vlees noch vis. Heel opmerkelijk dat ik met zoveel “pech” toch nog 3x 70-80% heb gehaald maar bijvoorbeeld bij de tour was het na 3 dagen al wel duidelijk dat het niks ging worden. Door alle valpartijen en geen opties om bij te sturen tijdens de koers was het ook wel 3 weken uitzitten en minder plezier van de koers zelf. Vuelta vergelijkbaar. Dit jaar volgens mij echt steeds 30-40% uitvallers, en ook qua budget een flink deel. Ook waren de DQS sprinters 2x (onverwacht) totaal onmisbaar en de winnaar van de groene trui. Daar had je vooraf flink op kunnen scoren als je daar geld op in zou zetten :p aan de andere kant vielen mijn alternatieven uit, tour met Ewan+demare+Sagan na 4 dagen (ook nog 2x als kopman 0 score) kwijt. De kopmanfactor wordt daardoor eigenlijk ook hier weer net te beslissend. Ik zag vrij veel matige teams daardoor mij passeren, bijna dagelijks, doordat zij wel Cav/Fabio hadden
  Ook zijn picks als Roglic (5.5m, 10% van het budget) nog steeds veel te goedkoop. Ook een toevoeging van 250k en zelfs 0k renners zou helpen. 90% van de 500k renners zou een 0% pickrate moeten hebben momenteel, en dat is toch echt een heel groot deel van de renners.

  Nu al zin in het darts spel, al is dat voor mij persoonlijk het meest frustrerende spel. Kennis van darten helpt minimaal, door vergelijkbare redenatie die ook bij de tennis/F1 wordt genoemd hierboven plus dit ongeveer het enige toernooi per jaar is dat over sets gaat. De E en F categorie die puur op ranking is zonder aansturing is voor mij het beste van het spel. Daar kan een casual (minder) makkelijk de bovenste 3 aanklikken. Automatische alfabetische sortering IPV op ProTour rank zou wel nog fijner zijn :p

  In reactie op: Scorito-algemeen #735889

  Pb sturen is bij veel gebruikers al langere tijd kapot. Ik heb het al tijdens de giro gemeld, zonder resultaat. Je kunt een VPN proberen. Ze doen er verder niks aan, maar het is frustrerend.

  In reactie op: Scorito-algemeen #735076

  Niet veel minder dan teams als PEC enzo denk ik ;)

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #733915

  Oef, DLC en kruijswijk 18-20. Jammer. Mooie strijd, succes!

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #733789

  Oeeehh dagwinst in etappe 19, zo laat in de koers, is toch wel lekker, zeker met de laagste cq.

  Zolang Trentin voor het peloton blijft en niet hele rare namen 17-20 worden lijkt erveedee me inderdaad ook zeker.

  Go Padun, Jori moet blijven (:

  Hopelijk eindigt die vervelende mader morgen net mooi buiten de top 20 zoals in etappe 1 en niet net als vorig jaar top20, al was dat een hele andere tijdrit natuurlijk

  In reactie op: Scorito-algemeen #733053

  Je hebt niet altijd alleen maar hoogvliegers nodig. Zowel badosa als teichmann waren naar mijn mening zeker top 5 picks binnen c en d respectievelijk, voor mijn gevoel zelfs top 3.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #733032

  Hopelijk morgen twee sterke AK teams eruit, bij voorkeur niet Jori (: (en niet ik :p)

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #732073

  Zoals ik al eerder zei, go Aru!

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #731860

  Uitvallen van ciccone kan me nog wel eens héél goed uitkomen

  In reactie op: Scorito-algemeen #731799

  Wordt hierboven bedoeld dat mensen hun captain (die verloren heeft) nog kunnen aanpassen naar een ander op de een of andere manier? Bijvoorbeeld Davidovic, waarschijnlijk omdat hij ineens een andere tegenstander had en hij 37% gekozen is als captain? Dat zou echt heel smerig zijn want in principe is dit geblokt natuurlijk (ik heb het zelf ook vandaar).

  In reactie op: Scorito-algemeen #731192

  Ik vind het feit dat F1 een parade van 2 rondjes achter de safety car representatief genoeg vind voor 50% van de punten van een volledige race vanwege “alleen” regen schokkender dan hoe Scorito met dat geval om (kan) gaan. Scores aanpassen zou ook typisch zijn en lastig te verantwoorden wat dan “eerlijk” is. Ik weet niet in hoeverre de deadline meer optimaal kan worden gemaakt. Het spel kan sowieso wel wat verbeteringen gebruiken, maar dat is een andere discussie.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #730929

  Aru, Lets go!

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #730175

  Bernal top10 🥳

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #729350

  Aru is, helaas, ziek

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #729220

  Gelukkig had ik vandaag nog een paar bigBoys qua CQ om me achter te verschuilen maar de volgende AK dag wordt denk ik mijn laatste. Hopelijk is dat na rustdag 2 (:

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #728099

  Ik verwacht eigenlijk wel dat de meeste 5900++ toch nog wel een lastige cq dag krijgen ergens. Hoop ik :p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #727821

  Ik dacht dat Roglic al een etappe heeft gewonnen. Of gaan we die gewoon niet tellen?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #726283

  @pirazzi, baal je nog steeds van Cort geen kopman?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #725714

  Wat had je van Simmons dan precies verwacht tot nu toe?

  In reactie op: Het Ploegenspel: Vuelta 2021 #725508

  Venturini blijkt ineens een 200iq nuller, tot hij dadelijk in 19, via een vlucht 12e wordt, natuurlijk..

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #725010

  Ik vind eigenlijk dat iedereen die Aru niet heeft bij voorbaat gestreept mag worden. Held. ;p

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723821

  Allegaert, Janse, Vermeersch, molard en Cort met <15% gekozen. Maar Storer gewoon 25%+. Interessant

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #723397

  👀 kom je goed weg maat (:

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2021 #723358

  Mijne is ontvangen?

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #722973

  Hoi Nasibal! :)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,291)

Headlines