Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 288)
 • In reactie op: Het topic der verdachte renners #566650

  Prestatiedruk zou er best me te maken kunnen hebben, ergens aan blijven hangen terwijl dat lichamelijk eigenlijk niet meer kan.

  Ondertussen zijn er zo veel losstaande incidenten geweest de laatste jaren dat een onderzoek naar de eventuele samenhang tussen gerechtvaardigd is. Doping zou een van die factoren kunnen zijn. Tegelijkertijd denk ik dat als dat het geval zou zijn er al lang een bezorgde ouder uit de school zijn geklapt.

  Medicijnen moeten getest worden en de farmaceutische industrie als geheel betaalt daar aan mee. Niet zo gek toch?

  Complottheorieën over de farmaceutische industrie nu ook op wielerflits dames en heren!!

  Met dat onderzoek over EPO was natuurlijk wel wat mis. Je kan het effect van EPO tijdens een lang en slopend wielerseizoen nou eenmaal niet testen zonder ethische grenzen over te gaan. Het laatste weekend in een Tour is nou eenmaal niet te simuleren.

  Dat de dopinglijst moet worden opgeschoond lijkt me wel een goed argument. Maar het criterium ‘prestatieverhogend’ alleen vind ik te mager, het criterium ‘gevaarlijk voor de gezondheid i.c.m. topsport’ zou ook moeten gelden.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #464059
  Quote:
  Enige wat deze zaak bewijst voor het peloton, is dat er veel nog steeds snoepen, het bloedpaspoort een wassen neus is en dat overheden de enige zijn die deze sport kunnen redden. Want bloeddoping is nu toch al 50 jaar oud en alsnog zeiden die wintersporters dat ze eeuwig konden gaan.

  Corrigeer me als ik het mis heb, maar naar mijn weten zijn de UCI en de schaatsbond de enige sportbonden die met het bloedpaspoort werken. Dus dat wintersporters met bloedzakken weg komen betekent niet dat dit voor wielrenners ook geldt. Bloedzakken lijkt me sowieso risky business na de invoering van de no-needle-policy. Bij een controle lijkt me dat eenvoudig te zien, het gaat om een dikke naald.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #463746

  Ik kan me zo voorstellen dat in de opleiding tot schansspringer langlaufen veelvuldig aan bod komt om mogelijkheid om carrière in de noordse combinatie te maken open te houden?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #463271

  Clement zegt het volgende:

  “Dat zijn geen normale stappen, dat zijn reuzenstappen.”

  “Hij wint elke wedstrijd waar hij aan de start staat.”

  “Er zijn kleine details waarmee je misschien seconden kan winnen, maar geen minuten.”

  “Als hij bij een ploeg als Astana had gereden…. ….Het is niet zo dat als je bij de ploeg van Plugge rijdt, alles koek en ei is.”

  Ik vind het duidelijke insinuaties. En naar mijn mening op een zeer vertekend moment, nu er voor de klassementsrenners alleen nog maar tijdritten zijn geweest en Dumoulin alweer thuis is.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #463217
  Quote:
  Laten we es nadenken samen en de laatste rondewinnaar opnoemen dit tevens de lange tijdritten won. Inderdaad, mooi rijtje. En ze hebben 1 ding gemeen.

  Nogal een schijnverband. Dopinggebruikers eindigen vaker bovenaan en winnaars worden vaker gecontroleerd.

  Daarnaast: Dumoulin, Froome, Nibali, Wiggins, hebben volgens mij niet zo veel gemeen. Thomas en Evans reden podium in de tijdritten en die hebben ook weer een heel ander verhaal.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #463181

  Opmerkelijke uitspraken van Stef. Maar als we even naar de feiten kijken. Roglic wordt nu verdacht gemaakt naar aanleiding van zijn prestaties, er zijn geen andere aanwijzingen.

  Mijn vraag is echter: wie zou er, na een eerste week met twee tijdritten en verder sprint- en heuveletappes, realistisch gezien dichter bij Primoz moeten staan?

  Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur, maar Roglic wordt elk jaar iets beter. Hij is geen Froome die vanuit het niets een Vuelta domineert en daarna het referentiepunt in het rondewerk is.

  Mijn conclusie: zijn progressie is niet dermate opmerkelijk dat hij automatisch verdacht is voor mij. Daarnaast is zijn voorsprong na deze eerste week geen red flag voor mij.

  Anti-Clement hypothese: Als Primoz een Nederlander zou zijn (zoals Dumoulin, Kruijswijk) zou niemand in Nederland deze verdenking uiten.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #458336

  @KV
  Dat is zo leuk aan pooltjes. Iedereen maakt een eigen inschatting.

  P.s. Landa in LBL gezien?

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #458324

  @matthijs:
  Die kasseiklassiekers zullen, verwacht ik, toch wel een paar kg extra betekenen. Gecombineerd met het verhaal van Lefevere dat Jungels nooit het gewicht van de klassementstoppers gaat benaderen en daarom kijkt naar andere doelen denk ik niet dat Jungels op dit moment in staat is een kort klassement te rijden.

  Daar steek ik mijn hand overigens niet voor in het vuur, maar maakt hem wel een onzekere factor waardoor ik hem links laat liggen.

  Edit: LBL liet hij volgens het bericht op wielerflits liggen omdat hij op 80% was.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #458319

  @Ab Normaal

  Als ADO supporter met normaal gesproken een hekel aan Ajax vond ik het gisteren heel jammer dat die bal er nog net in rolde. Niet voor de club, maar de spelers en dit voetbal verdienden echt een finaleplek. Ze waren er zo dicht bij! Maar toch lieten ze zich twee keer in de tweede helft afbluffen door de fysieke kracht van Spurs. Ajax bleef niet meer voetballen. In die zin is het wel terecht dat Tottenham naar de finale gaat, zij hebben het afgedwongen. Helaas.

  Maar als ik dan nu Valentijn Driessen en Sonny Silooy voor de wedstrijd hoor beweren dat je met Moura niet mee hoeft te lopen omdat hij toch nooit scoort moet ik toch een beetje grinniken.

  In reactie op: Scorito Giro d'Italia 2019 Pool #458314

  Het zou me heel erg verbazen als Jungels zijn drie miljoen waard gaat zijn. Een Vlaams voorjaar combineren met een sterke giro is volgens mij bijna onmogelijk (uitgezonderd sprinters).

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #455517

  Klachten over HET bericht in 3, 2, 1….

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408802

  Ik heb inderdaad de voorgaande discussie niet helemaal gelezen ghostwriter, mijn excuses daarvoor.

  Overigens heb ik veel reacties gelezen uit het peloton die Valverde een mooie winnaar vinden. Binnen het peloton heeft hij zijn tweede kans dus wel verdiend.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408721

  @ghostwriter:

  Je laatste post is zo klaar als een klontje. Je zit zelf verwarring door te beginnen over het strafrecht, waarin een tweede kans zoals jij hem formuleert helemaal geen plaats heeft.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408625
  Quote:
  Omdat je in dat geval niet iemand een tweede kan geeft. Je hebt in dat geval alleen niet meer het recht om hem langer te straffen. Het is geen rechts op een tweede kans maar het recht om niet langer voor iets te worden gestraft dan de maximale straf en niet nog een keer voor iets mag worden gestraft als je daar de straf al voor hebt uitgezeten.

  En waarom hebben we een maximale straf en staat levenslang onder discussie?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408623

  Ik ging in mijn laatste post in op je punt dat je een tweede kans niet krijgt maar moet verdienen.

  Ik zou nu ook dingen kunnen zeggen over lezen, begrijpen en me kunnen beroepen op mijn studies en functie maar dat vind ik niet echt een prettige manier van discussiëren.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408610
  Quote:
  Lees maar wat elrio schreef, die begrijpt het duidelijk wel.

  Omdat elrio wél expliciet het publiek in zijn post meeneemt en jij in je eerste post waar ik op reageer niet.

  Verder ben ik het nog steeds niet met je eens. Een belangrijk uitgangspunt van het recht is dat je ook recht hebt op rehabilitatie. Iemand voor altijd uitsluiten van deelname aan een sport na een vergrijp past niet in het westerse rechtsbeginsel. Om dezelfde reden ligt de levenslange celstraf onder vuur bij het college van de rechten van de mens. Ik zie niet in waarom je dat geen recht op een tweede kans zou mogen noemen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408581
  Quote:
  Voor een wielerfan (en daar hebben we het momenteel over) door blij voor hem te zijn als hij wint bijvoorbeeld. Als je een fan van hem was door weer fan van hem te worden. Als je hem steunde als supporter (hoe dan ook) door weer hem te steunen als supporter. Wil je nog meer voorbeelden?

  Je begrijpt toch wel dat dit volkomen subjectief is?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408555
  Quote:
  Hij heeft geen tweede kans gekregen, hij heeft zijn staf uitgedient en mag dus weer gewoon in het peleton fietsen. Een tweede kans geef je iemand. Niemand heeft Valverde het recht teruggegeven om in het peleton te rijden. Dat recht had hij al maar was even opgeschort

  Lastig met iemand discussiëren die achteraf zijn posts uitbreidt. Maar voordat we verder gaan: op welke manier kan je iemand als Valverde een tweede kans GEVEN?

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408531

  Hij hoeft dat niet uit te leggen want hij is rechtsfilosoof en mensen die niet hetzelfde denken begrijpen het niet ;)

  PS ik raad je aan mijn stuk nog eens door te lezen waar ik zeg dat voor het bepalen van de straf de mate van schuldbewust zijn wel meetelt. Jij hebt het in het geval van Valverde over achteraf, na het uitzitten van de straf.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408519

  Of jij moet het beter uitleggen ghostwriter. Volgens mij mag Valverde gewoon deelnemen aan koersen en moet hij aan dezelfde tests en bloedpaspoortvereisten voldoen als alle andere renners in koers. In feite heeft hij dus een tweede kans gekregen. Dat mensen zich niet kunnen neerleggen bij een uitspraak omdat aan hun rechtsGEVOEL niet is voldaan staat daar volledig buiten en heeft geen plek in het recht.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408464
  Quote:
  Leuk dat je mij (een lawyer en rechtsfilosoof) uit probeert te leggen dat een een recht pp een tweede kans is. Dit is onzin. Straffen zijn er voor drie redenen: 1) als ‘deterent’, 2) als ‘punishment’, en 3) om iemand te laten inzien dat ze fout zaten. Iemand die doping gebruikt en betrapt wordt maar nooit toegeeft doping te hebben gebruikt en dus ook niet aantoont daarvan geleerd te hebben heeft geen RECHT op een tweede kans. Je VERDIENT een tweede kans. Valverde heeft die tweede kans nooit verdient omdat hij nog steeds de boel bedriegt (door niet toe te geven dat hij doping heeft gebruikt.

  Je beroept je nu op je autoriteit als advocaat en rechtfilosoof. Prima, maar dat betekent niet dat je de absolute waarheid in pacht hebt. Het derde oogpunt van straffen dat jij noemt is mooi meegenomen als je dat bereikt bij een delinquent maar zeker geen vereiste. Ook iemand die een moord pleegt en daar nooit spijt van heeft zit niet langer dan de maximale straf voor dat delict. Of iemand wel of geen spijt heeft kán invloed hebben op de strafmaat vooraf maar is nooit van invloed tijdens het uitzitten van de straf en al helemaal niet op je rechten achteraf. Na het uitzitten van de straf mag deze persoon weer deelnemen aan het openbare leven met alle burgerrechten die daar bij horen. Dat is een recht, je hoeft niks te doen om dit te verdienen. Dat je een tweede kans zou moeten verdienen is en moreel statement van jou maar heeft niks te maken met de rechtspraak.

  In de rechtspraak is er geen verschil tussen een Valverde die er nooit publiekelijk iets over zegt of een Millar die zijn schuld bekent en daar spijt van heeft. Na het uitzitten van de straf mogen beiden weer deelnemen zonder ristricties.

  Of dat een groot goed is, daar kan je over kwisten. Maar het is wel zoals het werkt.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #360813

  Bedankt djoop!

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #360732

  @djoop

  Wat heeft Calmejane gezegd?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 288)