Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 80)
 • In reactie op: Giro d’Italia 2022 – Bagagedrager Spel #808176

  Excuses, geheel vergeten in te sturen voor de etappe van vandaag ….. Sorry! Ga nu extra mijn best doen en meteen de etappe van morgen bestuderen ….

  In reactie op: Giro d’Italia 2022 – Bagagedrager Spel #805296

  Hmmm, dat doet mij een stuk beter voelen, nadat ik gisteravond Mollema inwisselde na een extra mail aan de organisator, omdat ik alsnog koos voor Schmid, want ik dacht dat Mollema het roze moest verdedigen. Dan is een switch van Mollema (3e vandaag) naar Schmid (die waardeloos finishte omdat die Cavendish moest helpen) toch een stuk minder erg dan van Bouwman (winnaar) naar Schmid.

  Dankjewel BigApple ;-)

  En veel succes met het verdere verloop van de Giro, de slag is verloren, maar de “oorlog” nog niet voorbij!

  In reactie op: Wielerflits Grandtourspel: Giro 2022 #799428

  Ook gemaild …. ben benieuwd naar hoe “uniek” mijn team is ;-)

  In reactie op: Giro d’Italia 2022 – Bagagedrager Spel #797181

  Bel gioco, mi piacerebbe giocarci di nuovo! Grazie Wielervolger!

  Fantastisch spel, ik doe graag weer mee! Dankjewel Wielervolger!

  In reactie op: Arry’s ‘CQ-Girospel 2022’ #797178

  Arry, prima update weer en geweldig werk; goed gedaan van je, de organisatie beker heb je alvast gewonnen.

  Ik heb bewust niet geboden in ronde 3, omdat ik even wou afwachten tot de definitieve selecties. Soms zit daar een onverwacht pareltje tussen, en inderdaad, die hoop ik gevonden te hebben ;-) Nu maar hopen dat niemand het gaat zien ….

  In reactie op: Arry’s ‘CQ-Girospel 2022’ #795147

  Ik heb ingezonden; succes met al het regelwerk weer, supermooi dat je dit allemaal doet!

  In reactie op: Megaflits Giro 2022 #793365

  Leuk Koen, ik doe graag mee als pelotonvuling

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2 #793036

  Geachte lezer, bij deze een tussentijdse beschouwing over het wielerseizoen 2022, tot en met de Vlaamse klassiekers, vanuit het oogpunt van de fameuze wielerploeg Team King Pepermunt, dat onder leiding staat van King Kelly, uitkomend in het WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2.

  Ploegleider Kelly, inderdaad, vernoemd naar de roemruchte Sean Kelly, zucht diep. Met name diep, vanwege de diepe teleurstelling, die sponsor King Pepermunt heeft uitgesproken na het zien van de laatste tussenstand. In het tussenklassement dd 17/04/2022 staat het team slechts 13e, terwijl met de 7e plaats in het tussenklassement TalentCup ook geen hoge ogen worden gegooid.

  Vanuit het hoofdkantoor van de sponsor in Sneek, worden de verrichtingen van het team met argusogen gevolgd. Nadat ploegleider Kelly in seizoen 2021 verdienstelijk als 8e eindigde, wordt dit seizoen op (veel) meer gerekend. Kelly’s reactie daarop: “teleurstelling is het gevolg van de verwachting. Dus als de sponsor hoge verwachtingen heeft, is de kans op teleurstelling ook groot. Ik zie de huidige tussenstand vooral als een momentopname in de ontwikkeling van het team”. Commercieel Manager Laurent Lemond van King Pepermunt plaatst een kritische kanttekening. Hij stelt “Kelly heeft dit seizoen zelf de selectie mogen samenstellen. Op zijn advies werd afscheid genomen van Biniam Girmay en Alessandro Covi, in 2021 nog uitkomend voor Team King Pepermunt. Die beslissing getuigt geenszins van kennis van zaken, beide renners presteren dit seizoen uitstekend”. De gerenommeerde wieleranalist Greg Fignon , is het niet met Lemond eens. “Wat Laurent vergeet, is dat zowel Girmay als Covi nu in een ploeg zit waarbij het management duidelijk kwaliteit heeft. Of zij dit seizoen dezelfde prestaties zouden hebben laten zien bij een team met de bedenkelijke reputatie onder leiding van manager Kelly, is maar zeer de vraag”. Fignon vervolgt: “wat betreft de managerskwaliteiten van Kelly kunnen we nu wel genoegzaam vaststellen, dat hij een crisismanager is. Met de nadruk op crisis”.

  Kelly ondergaat de kritiek gelaten. Net als vroeger zou hij graag zijn benen willen laten spreken. Maar omdat hij geen actief renner meer is, kunnen die benen alleen wat flinke schoppen uitdelen. Kelly daarover: “ik wil niet om me heen schoppen, maar er zitten wat renners op de schopstoel. Er zijn er een aantal die de verwachtingen nog niet hebben waargemaakt”. Hij doelt dan met name op Matteo Trentin. Hoewel diens seizoen met winst in Le Samyn goed begon, hebben kleine blessures hem ver teruggeworpen. Kritisch wielervolger Greg Fignon weet hoe dat komt. “De medische staf onder leiding van Perico Theunisse is liever lui dan moe. Zij komen altijd te laat in actie, zoals Perico dat al eens deed in zijn tijd als actieve renner bij een tijdrit in de Tour de France. Daardoor sukkelt Trentin al maanden, en heeft hij in de koersen waar hij vorig seizoen goed scoorde, niet kunnen schitteren”.

  Ook Fausto Masnada is een renner die te lijden heeft onder de zeer matige kwaliteit van de ploegartsen. Hij is zo moet geworden van het getreuzel, dat op zijn medisch attest voorlopig “ziekte van Pfeiffer” staat. De mooie 2e plaats in de Ronde van Oman krijgt daarom voorlopig geen vervolg.

  Kelly wil benadrukken dat hij nog immer achter zijn medische staf staat. “Heel ver er achter, wel een paar kilometer” lacht Fignon, die er op wijst dat bij Team King Pepermunt de evaluatie van vorig seizoen nog immer moet plaatsvinden. Die was wel al gepland, maar de cijferlijst bevatte enkel nullen. Daardoor bestond de indruk dat de lijst nog ingevuld moest worden, en wachten alle betrokkenen op actie vanuit het management, terwijl Kelly achter de schermen druk bezig is om voor die 0 het cijfer 1 te zetten, om de sfeer in de ploeg goed te houden.

  Qua sfeer schijnt Stan Dewulf een heel gezellige renner te zijn, die op de spaarzame traningskampen met grappen en grollen zijn teamgenoten entertaint. Kelly daarover “heel grappig vind ik de resultaten van Stan nog niet. Zijn overwinning eind 2021 in Boucles de l’Aulne – Châteaulin is vooralsnog die ene zwaluw die nog geen zomer maakt”.
  Over Mike Teunissen is Kelly wel te spreken. De sympathieke renner, die gedurende de wedstrijden een shirt van Jumbo draagt (hetgeen Kelly oogluikend toestaat) heeft naar behoren gepresteerd, door in de klassiekers een aantal top-20 klasseringen te laten noteren.

  Ook bij de naam Aurélien Paret-Peintre heeft Kelly voorlopig een plusje genoteerd. “Hij zit in het team om keurige top 10-20 te scoren bij de kleinere rondes. Met een 10e plek in Parijs-Nice, een 8e in de Provence en een 11e in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, voldoet hij prima aan de doelstellingen” zegt de manager. De Franse wielervolger Fignon plaats zoals gebruikelijk e.e.a. in perspectief. “Kelly twijfelde voorafgaand aan het seizoen tussen Paret-Peintre en Cosnefroy. Dat zijn identieke renners. Maar zie eens wat een Cosnefroy kan doen in een team waar het woord beleid niet wordt voorafgegaan door de term wan. Die man heeft echt goede prestaties neergezet”.

  Fignon wil wel iets positiefs melden over Enric Mas. “Die heeft resultaten neergezet waarop gebouwd kan worden. Jammer dat hij in dit team rijdt, want de kans is groot dat hij in de komende maanden een blessure oploopt”. Kelly repliceert dat juist Mas direct op de afspraak was, mooi scoort en in Valencia al 4e was. Precies de positie waar de sympathieke Ierse ploegleider ook op hoopt in de Tour en de Vuelta. “Enric heeft het in zich en nu Valverde eindelijk doorheeft dat pensioen iets is waarbij je plaats gaat maken voor anderen, zal Movistar zich leeg gaan rijden voor Mas” stelt Kelly. Hij spiegelt zijn team ook graag aan Movistar, dat via de documentaire op Netflix een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op de wielerminnende kijkers. Journalist Fignon sneert “Kelly hoopt dat ook zijn team af en toe, en enkel en alleen omdat toeval bestaat, leuke scores rijdt, net als Movistar, waar alleen resultaten behaald worden als de renners niet luisteren naar de ploegleiding”.

  Ook Romain Bardet doet wat hem verwacht wordt. Hij rijdt top-10 noteringen in de kleinere rondes en brengt daarmee de nodige punten binnen voor het team. Kelly is vol lof over de routinier. “Ik vind het vooral leuk dat Romain gewoon 3e wordt in de eerste etappe van de Tour van de Alpen, terwijl niemand van ons team daar aanwezig is om hem te begeleiden. Dan zie je dat ervaring belangrijk is, en die ervaring heb ik ook” lacht Kelly zuinig.
  Hetzelfde mag gezegd worden van Pello Bilbao, die het hele seizoen al constant presteert. “Hij werd vandaag zelfs tweede in die etappe”, glundert Kelly. “Eens te meer het bewijs dat juist het ontbreken van begeleiding voor puike prestaties zorgt bij Team King Pepermunt” stelt Greg Fignon, de Franse journalist die het wielrennen al jaren volgt.

  Met Luca Mozzato heeft ploegleider Kelly intensief contact. “Hij ontwikkelt zich” zegt Kelly. “Maar niet in de goede richting” zegt wielerkenner Fignon. De Italiaan die rijdt bij de Franse kermisploeg B&B laat af en toe een glimp van zijn talent zien, onder andere met een 8e plaats in Parijs-Camembert. Fignon daarover “die plek is ver van het podium af. En daarop stonden Delaplace, Verron en Ferasse. Inderdaad, de C-garnituur van het Franse wielrennen, en 5 plaatsen daarachter kwam Mozzato binnen. Zo zie je maar wat een ploeg als Team King Pepermunt voor je carriére kan doen”, zegt hij met veel gevoel voor understatement.

  Fignon vervolgt “bij een renner als Nick Schultz zie je meteen dat hij het in zich heeft om zich moeiteloos aan te passen aan het troosteloze niveau van het team. Met een DNF in alle vier koersen waar hij startte maakt hij goede kans op contractverlenging”. De ambitieuze ploegleider King Kelly merkt op dat “de resultaten van Nick in lijn zijn met zijn voorbereiding, de medische begeleiding en de verwachtingen van de ploeg. Hij moet pieken in andere wedstrijden dan waar hij wordt opgesteld en dat maakt het voor hem niet eenvoudig om uitslagen te rijden, laat staan goede”. Stiekem droomt Kelly van een etappe overwinning van Schult in de Giro, en een top-20 klassering in de eindstand van die ronde. “Wees realistisch” waarschuwt Fignon, “druk opleggen werkt bij deze jongen waarschijnlijk niet. Onder druk wordt alles vloeibaar en dan krijgt hij pap in zijn benen. Hoewel ….”, vervolgt hij lachend, “zonder druk heeft hij die pap er ook al in zitten”.

  Twee aanstormende talenten hebben een plek gekregen in het hoofdteam van Team King Pepermunt. Zij voldoen aan de verwachtingen van manager Kelly. “Ja”, zegt hij, “Cian Uijtdebroeks stond keurig 7e in het klassement van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, en toen kwam ik met mijn assistent ploegleider Gert-Jan Rooks kijken. Dat Cian vervolgens uitvalt is een jammerlijk toeval. En dat hij de Gold Race finisht als 77e, is prima voor zo’n jongen. Zijn tijd gaat nog komen”. Daarna, sippend, “dikke kans dat het in een ander team zal zijn, want Cian heeft talent en dat is vaak een indicatie dat iemand niet in ons team thuishoort”.
  Javier Romo daarentegen had talent, maar is dat kwijt sinds hij voor de ploeg van Kelly uitkomt. De ploegleider daarover “Javier zijn tijd moet nog komen, al vrees ik dat het pas volgend seizoen gaat zijn. Misschien dat hij in de Ronde van Romandië wat spijkers op de weg kan gooien om de concurrentie te benadelen, dan heeft hij nog wat waarde voor de ploeg”.

  Het talenteam van Team King Pepermunt fietst onder de merknaam van een ander bedrijfsonderdeel. Om de stimulans die de jonge talenten moeten krijgen te onderstrepen, heet het team Stimorol Extra Strong. King Kelly is lovend over de prestaties van deze jongeren. Hij geeft aan: “Lennert van Eetvelt is recent 2e geworden in LBL voor junioren, een koers die ik zelf ooit won bij de profs. Een echt talent dus. En wat te denken van Samuel Watson, winnaar van Gent-Wevelgem bij de junioren, die jongen komt er wel. Alleen Max Poole laat zich nog niet zien. Maar het kan zijn dat hij op trainingskamp door Stan Dewulf voor de grap in het kolenhok is opgesloten, en dat niemand er aan gedacht heeft hem er uit te laten”.

  Al met al is Kelly niet tevreden over het verloop van het seizoen, maar ziet hij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Alleen de langdurige blessure van Masnada is een domper, maar zo heeft elke ploeg zijn eigen verhaal. De Giro d’Italia biedt met de deelname van Bardet en Bilbao alvast kansen op leuke klasseringen.

  De befaamde wielerjournalist Raymond Kroon van Wielerflits.nl nuanceert dat optimisme. “Kelly hoopt op resultaat, zonder dat daar een deugdelijke grond, zoals een goede voorbereiding, voor is. Zeker geen aanbeveling”. Toch geeft Kroon het team wel een kans op een redelijke klassering. Hij stelt “ten opzichte van vorig seizoen staat het team er op dit moment beter voor, toen bivakkeerde de ploeg in de lagere regionen”. Zijn collega Karsten Jacobs, die voor Eurosport het wielerseizoen gaat volgen deelt die mening. “Als je onderaan staat, of daar op basis van selectie beleid als dat van Kelly, hoort te staan, dan is alles een meevaller. En gelukkig is het de sponsor vooral om publiciteit te doen, en niet zozeer om resultaten. Zo is ooit de Kwantum ploeg begonnen, en die haalde op bepaalde momenten echt goede klasseringen”, zo meent Jacobs. Waarop Kroon reageert “dat duurde wel een aantal jaar, en of Kelly die tijd gegund gaat worden valt te bezien”. Beide wielervolgers zeggen vervolgens in koor “hoop doet leven, en daarmee is er voor de bedroevende prestaties van ploegleider Kelly zeker kans op succes, tenminste, als ook ‘wanhoop’ doet leven”.

  In reactie op: Wielerflits Grandtourspel: Giro 2022 #793028

  Leuk spel, ik doe graag mee

  In reactie op: Arry’s ‘CQ-Girospel 2022’ #792718

  Meesterlijk spel, ik doe graag mee!

  In reactie op: Fan Flandrien – Parijs Roubaix 9/12 #792138

  Ingestuurd, dank voor de organisatie weer!

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2 #786366

  Nog even geduld Jef, de Ardense klassiekers komen er aan en dan is jouw team met Matthews, Gaudu en Alaphilippe sterk bezet!

  In reactie op: Fan Flandrien – E3 Saxo Bank Classic (4/12) #784568

  Ben ik dan de eerste die een lijst heeft ingezonden? Succes met de organisatie alvast!

  In reactie op: Fan Flandrien III – Milaan-San Remo #782846

  Ingezonden …… Met Mathieu ;-)

  In reactie op: Fan Flandrien – Strade Bianche 2/12 #778987

  Heb ingezonden per mail, mooie vakantie toegewenst!

  In reactie op: Fan Flandrien – Omloop het Nieuwsblad 1/12 #774396

  Ingezonden vanwege vakantie iets eerder. Succes met de organisatie, mooi dat je dit regelt!

  In reactie op: De Wielerflits Challenges 2022 #773719

  Klopt Sies, die ITA/POR/SPA renners challenge is voorlopig heel spannend, slechts één puntje verschil. Vandaag Covi als winnaar in de Ruta del Sol, die hebben we allebei. Dankzij Battistella (3e in de Algarve) loop ik weer een beetje op je in ;-)

  In reactie op: De Wielerflits Challenges 2022 #768171

  Challenge 7. Mercadona-Coop Mediterranean Team
  Kies alleen renners uit Portugal, Spanje en Italië. De sponsor ziet graag uit ieder land minimaal 3 renners. Sies tegen King Kelly.

  In beide teams zijn opgenomen (8 renners):
  ALMEIDA Joao Pedro Gonçalves
  MAS NICOLAU Enric
  COVI Alessandro ITA
  CICCONE Giulio
  BAGIOLI Andrea
  BETTIOL Alberto
  AYUSO PESQUERA Juan
  OLIVEIRA Rui Filipe Alves

  Uniek in team Sies (21 renners):
  ULISSI Diego
  ARANBURU DEBA Alexander
  MOSCON Gianni
  LANDA MEANA Mikel
  SERRANO RODRIGUEZ Gonzalo
  DE LA CRUZ MELGAREJO David
  AFFINI Edoardo
  SOLER GIMENEZ Marc
  SOBRERO Matteo
  GARCIA CORTINA Ivan
  MOSCHETTI Matteo
  IZAGIRRE INSAUSTI Gorka
  OLIVEIRA Nelson Filipe Santos Simoes
  PARRA CUERDA Jose Felix
  CARRETERO MILLAN Hector
  MARECZKO Jakub
  BATTAGLIN Enrico
  KONYCHEV Alexander
  GALVAN FERNANDEZ Francisco
  WACKERMANN Luca

  Uniek in team King Kelly (23 renners):
  NIZZOLO Giacomo
  TRENTIN Matteo
  GANNA Filippo
  ROTA Lorenzo
  FORTUNATO Lorenzo
  MOZZATO Luca
  DAINESE Alberto
  RODRIGUEZ CANO Carlos
  ADRIA OLIVERAS Roger
  BATTISTELLA Samuele
  ALBANESE Vincenzo
  MARTIN SANZ Gotzon
  BARONCINI Filippo
  ROMO OLIVER Javier
  LOPEZ PEREZ Juan Pedro
  TIBERI Antonio
  COLLEONI Kevin
  PETRUCCI Mattia
  GERMANI Lorenzo
  FERNANDES Fabio Andre Lopes
  PIGANZOLI Davide
  BARBOSA Diogo Garcez
  COBO CAYON Ivan

  Eerste indruk is dat team Sies wat sterker gaat zijn in de (grote) rondewedstrijden, met Landa, De la Cruz en Ullisi. Team King Kelly heeft dan weer 2 renners meer, wat mogelijk in de breedte wat oplevert. En misschien iets meer kans in het klassieke werk, met Trentin en Nizzolo.
  Zonder echte toppers voor het rondewerk en de klassiekers, lijkt dit op voorhand een challenge waarbij zelfs de winnaar in de totaalstand geen hoge ogen gaat gooien. Wel een leuke challenge, veel plezier Sies!

  In reactie op: Wielermanager2022 #766994

  Heb me aangemeld, gekozen voor ASTANA QAZAQSTAN TEAM (AST – KAZ). Forza Vino!

  In reactie op: Fan Flandrien 2022 – Editie III (Voorjaar) #766933

  Geweldig, ik meld me weer aan als pelotonvulling ;-)

  In reactie op: De Wielerflits Challenges 2022 #765919

  Team ingezonden, net binnen budget. Veel plezier allen, een mooi wielerseizoen toegewenst!

  In reactie op: MEGAFLITS WORLD TOUR MANAGER 2022 #764265

  Ik heb mijn team ingezonden. Gelukkig alleen maar renners selecteren. Als er nog ploegleiders, assistent-ploegleiders, fysio’s, materiaalmensen, koks e.d. bij moesten, dan had ik daar geen budget meer voor ;-)

  In reactie op: MEGAFLITS WORLD TOUR MANAGER 2022 #761974

  Leuk Jef, count me in!

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2 #757919

  Ploegleider King Kelly bespreekt zijn verwachtingen voor de uitslag van het WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2:

  DRIE STERREN
  “De teams lijken aan elkaar gewaagd, maar door blessures kunnen soms onverwachte wendingen geven aan het spel”, geeft Kelly blijk van zijn frustratie over seizoen 2021, waarin zijn toprenner Sam Bennett afhaakte, waardoor Mark Cavendish onverwacht enorme successen behaalde.

  “Flowtosti is volgens mij favoriet voor de titel. Hij heeft Pogacar in zijn team, een garantie voor 3.750 punten. En daarnaast voldoende middelmatige puntenpakkers, die zorgen voor de rest van de 5.000 punten die nodig zijn voor de eindoverwinning. Ik schat zijn team op 8.750 punten aan het het eind van seizoen 2022”, zegt Kelly.

  TWEE STERREN
  “Het team van Mapei schat ik ook hoog in. Die heeft Roglic, dus tenminste 3.500 punten. En Lopez, die zal gemotiveerd zijn in de twee grote rondes die hij vast gaat rijden bij Astana. De overstap van Groenewegen naar Bike Exchange maakt daarbij dat hij in de sprints ook flink kan scoren. Dat gaat overigens ten koste van Matthews, waardoor ik Jefgodfather geen twee sterren toeken”, haakt Kelly in op de actualiteit, want zojuist is bekend gemaakt dat Groenewegen weggaat bij TJV.

  Over TJV gesproken, het team van Geel Zwarte Bril / Chasse Patate heeft daar veel renners van. “Dat heb ik gezien”, zegt Kelly. “Een goede keuze, want een team waarin goed beleid en dito resultaten hand in hand gaan. In de breedte is het team van Geel Zwarte Bril / Chasse Patate sterk, want goede klassementsrenners als Vingegaard, Dumoulin en Porte, zijn aangevuld met renners die in de klassiekers kunnen scoren zoals Honoré, Laporte en Ballerini. Ik verwacht dat Geel Zwarte Bril / Chasse Patate gedurende het gehele seizoen in de top 5 bivakkeert”.

  1 STER
  De Ierse ploegleider King Kelly van team King Pepermunt gaat er nog eens goed voor zitten. Bij de overige teams is het lastiger inschatten waar de punten gehaald moeten worden. In grote rondes liggen de meeste punten.

  “Voor één ster komt in ieder geval Teeke_De_Kapper in aanmerking” stelt Kelly. Hij vervolgt “dat team heeft Cavendish en Asgreen. De laatste vind ik een topkeuze. In het team van Kapper zitten daarnaast renners die de potentie hebben om flink te scoren. Dank denk ik vooral aan Geraint Thomas. Als die de Giro rijdt en wint, haalt Teeke met gemak de top 5 van het eindklassement in Divisie 2”.

  Wie volgens Kelly zeker niet voor schut zal staan in de eindstand is Michiel Schut. “Een uitgebalanceerd team. Geen echte toppers, maar renners die lekker scoren in kleinere rondjes zoals Schachmann, Ion Izagirre en Adam Yates. Als Froome ook nog terugkeert op zijn oude niveau, dan zou team Schut wel eens enorm kunnen scoren”.

  De laatste ster gaat tenslotte naar Rawolf. Kelly schrikt daar van. “Kan ik nog maar één ster geven?! Rawolf heeft zondermeer het team waarop ik het meest jaloers ben. Mäder, Hailu en Pidkock, hoeveel talent kun je hebben? Dan ook nog Carlos Rodriguez en Skjelmose. Ik vind dat Rawolf blijk geeft van echte kennis, hij heeft zich gedegen voorbereid en biedingen uitgebracht die een evenwichtig team hebben opgeleverd met veel potentieel. Hulde!”.

  Kelly wenst alle ploegleiders veel succes en geeft aan de vele voorbeschouwingen, sterrenregens en commentaren enorm te waarderen. Hij hoopt ook in de komende maanden op veel berichten op dit forum.

  *** Flowtosti
  ** Mapei & Geel Zwarte Bril / Chasse Patate
  * Teeke_De_Kapper & Michiel Schut & Rawolf

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2022 – DIVISIE 2 #756997

  Geachte lezer, bij deze wordt aan u voorgesteld de wielerploeg onder leiding van King Kelly, die komend seizoen uitkomt in het WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – DIVISIE 2.
  Ploegleider Kelly, inderdaad, vernoemd naar de roemruchte Sean Kelly, is vol vertrouwen dat het doel voor komend seizoen gehaald gaat worden. Onder het motto “meedoen is een voorwaarde om te winnen” is de doelstelling van het team aangescherpt ten opzichte van seizoen 2021, toen een 8e plek in de eindrangschikking werd behaald (van de 23 deelnemers). Nu verwacht de sympathieke Ierse ploegleider een top 5 plaats. Kelly baseert dat o.a. op statistische waardes, zoals de rangschikking van de ploegen uit divisie 2 voor 2022 op basis van de gescoorde CQ punten van 2021; zijn ploeg staat daarin eerste. “Die door Jefgodfather op 27-11-2021 op dit forum gepubliceerde voorbeschouwing geeft blijk van de mogelijkheden die mijn team heeft”, verklaart Kelly. Hij vervolgt: “dat juist Jefgodfather zoiets vaststelt, geeft de voorspelling nog meer waarde. Een kenner als hij heeft aan mijn team dan ook 3 sterren toegekend”.
  Toch beseft Kelly ook dat hoge verwachtingen kunnen leiden tot grote teleurstelling. “Teleurstelling is het gevolg van de verwachting”, zegt hij vol zelfkennis. Daarom geeft hij aan “niet de 1e plek te ambiëren”. Promotie naar de 1e divisie komt nog te vroeg voor het team, dat volop in ontwikkeling is. Zo heeft Kelly voorafgaand aan dit seizoen gekozen voor een strategie waarin voorbereiding een plaats heeft gekregen. “Vorig seizoen deed ik dat niet”, erkent Kelly. Daardoor had mijn team geen klassementsrenners, en had ik destijds in de biedrondes te maken met de Sammysosa doctrine. Kenners weten dat die doctrine inhoudt dat dure renners nog duurder zijn in de tweede ronde omdat ze nóg duurder zijn in de derde ronde, als ploegleiders die in de eerste rondes de boot hebben gemist met geld gaan smijten . “Daar wou ik van wegblijven” verklaart Kelly, die uitlegt dat wat hem betreft biedronde 1 daarom cruciaal is, want “dan kunnen koopjes binnengehaald worden”.
  Een kwartier voor de deadline diende hij zijn bod in, op 11 renners. Daarbij werd flinke gesmeten met pepermunten, het geld dat door sponsor King Pepermunt ter beschikking is gesteld. Waar het bedrijf eerder sportsponsoring niet zag zitten, hebben de geweldige bedrijfsresultaten en de resultaten van de wielerploeg in 2021 de afdeling Commercie doen besluiten te blijven investeren in een tamelijk kansloos team. “De budgetten moeten op, het geld klotst tegen de plinten, en om er zeker van te zijn dat we alles kwijtraken, gooien we het in de bodemloze put die King Kelly gegraven heeft”, zo laat King Pepermunt weten bij monde van Commercieel Manager Laurent Lemond.
  Zelfvoldaan blijkt King Kelly terug op die eerste biedronde, waarin liefst 9 renners direct werden gecontracteerd. De Ier was dolenthousiast, en pochte dat zijn gedegen voorbereiding, waarin hij zich een week terugtrok op een berg in Zwitserland en alle resultaten op PCS analyseerde, hadden geleid tot excellente keuzes. De gerenommeerde wieleranalist Greg Fignon ziet dat echter anders. “Dat Kelly zo blij was dat hij 9 man direct kon vastleggen zegt alles over zijn onervarenheid” stelt de kenner, die goed ingevoerd is als het gaat om het biedproces. Hij vervolgt “juist dat je direct 9 man vastlegt is een signaal dat je je huiswerk niet goed hebt gedaan. Ten eerste betekent het, dat je renners hebt gekregen die niemand anders wilde hebben”. Fignon doelt er hierbij op, dat van de 9 gecontracteerde renners in biedronde 1 Kelly liefst 6 keer de enige was die op een renner bood. “Dat zou je echt aan het denken moeten zetten” zegt Fignon, dat de renners waarin je het meest investeert, Trentin en Bardet, door niemand anders begeert werden!”.
  Ook de mazzel die Kelly had bij zijn bieding op Enric Mas komt ter sprake. Fignon zegt: “als je die bieding met 1 punt verschil wint van SvenVDB, is dat in feite een Pyrrusoverwinning. Mas is te duur aangekocht, en SvenVDB zal nog blij zijn dat hij die gemist heeft. Hij heeft zijn geld later beter kunnen investeren, in de aankoop van Wilco Kelderman. Als die op zijn fiets blijft zitten, fietst hij meer punten binnen dan Mas als die geblesseerd raakt”, geeft Fignon blijk van zijn uitmuntende wielerkennis.
  Fignon erkent wel dat hij groei ziet in de prestaties van Kelly bij het bieden. “Ja, Kelly heeft van enige kunde blijk gegeven door te bieden op Hugh Carty, een toprenner. Dat hij die vervolgens misloopt door 85 punten minder te bieden dan Pier Tol is een misser van jewelst!”. Kelly beaamt dat hij daar net wat meer had moeten bieden. “Maar als ik het iemand gun, is het Pier Tol” zegt Kelly, “Pier geeft alleen al door zijn naam blijk van een ongekende kennis van voetbal, hij is één van de iconen van mijn favoriete club AZ, en een goede vriend van mijn scout in Oostenrijk, Kurt Welzl. Ik wens hem veel geluk met Carthy”.
  Daarnaast stelt Fignon vast, dat door het vastleggen van 9 van de 12 renners in biedronde 1, ploegleider Kelly eigenlijk ‘vast’ zat voor de volgende biedrondes. “Al het gedane scoutwerk was toen eigenlijk voor niets, want ik had nog maar 3 plekken vrij, terwijl ik nog 47 renners op het oog had” zegt Kelly. Hij geeft toe dat wat dat betreft Mithrandir het veel beter voor elkaar heeft. “Die bood met 2.650 elk grof op 2 toppers (Evenepoel en Van der Poel), haalde ze binnen, en legt zo een mooi fundament voor een goed seizoen” zegt wieleranalist Greg Fignon. Kelly, duidelijk balend, “dat Mithrandir vervolgens zijn team relatief goedkoop volmaakte met Staune-Mittet, Johannessen en Barta maakte het extra zuur voor mij. Even dacht ik dat Mithrandir mijn scoutingslijste had ingezien. Respect voor zijn aankoopbeleid, een goede tactiek!”.
  Kelly’s huiswerk betaalde zich in biedronde 2 wel uit, want hij haalde nog 3 renners binnen vanuit zijn scouting. In de talentenbiedrondes ging het echter wat te snel voor Kelly, die links en rechts werd afgetroefd. Het missen van Henri Vandenabeele, die opgepikt werd door ploegleider Kartje met een bod dat meer dan twee keer zo hoog was als dat van Kelly, wordt door de Ier de grootste teleurstelling van de biedrondes genoemd. “Kijk”, zegt Fignon, “het zegt natuurlijk wel iets over de status van Kartje in het peloton, dat Vandenabeele voor zijn team kiest; zo ver is Kelly nog lang niet”.
  De voorbereidingsweek in de Zwitserse bergen leerde Kelly dat er veel CQ punten worden gescoord in de eindklassementen van rondes, terwijl overwinningen in sprintetappes minder waard zijn. Daarom nam hij met pijn in het hart afscheid van zijn Ierse sprintvedette Sam Bennett. “Sam heeft een prima eerste seizoenhelft gekend in 2021”, stelt Kelly. Hij vervolgt “daarna heeft zijn ploegleider Lefevre vakkundig zijn seizoen om zeep geholpen, wat mijn team een hoge eindklassering heeft gekost”. Het King Pepermuntteam heeft er voor gekozen zich te richten op de klassementen in de kleine rondes, al worden goede resultaten in de Umag Trophy of de hoog aangeschreven Winssense Kermiskoers niet op voorhand uitgesloten. Op verzoek van Wielerflits bespreekt ploegleider King Kelly het team, waar wieleranalist Greg Fignon per rijder een puntentotaal voorspelt.
  MAS NICOLAU Enric – aangekocht voor 1.100 pepermunten – Kelly: “Het is overduidelijk dat als het klassement prioriteit heeft, mijn team moet beschikken over renners die in twee grote rondes top 10 moeten rijden. Mas was 6e in de Tour en 2e in de Vuelta in 2021. Het jaar er voor was hij in beide rondes 5e. Ik ben in mijn nopjes met hem”!
  Fignon: “Tsja, een renner die symbool staat voor Team King Pepermunt. Er is wel kwaliteit aanwezig, maar overduidelijk niet genoeg voor echte winst in een grote ronde. Het is ‘net niet’, precies hoe Kelly’s team in de eindstand gaat voorkomen, net niet top 5. Ik verwacht zo’n 1.200 punten van Enric Mas, zeker als Valverde eindelijk inziet dat zijn opvolger de ruimte moet krijgen”.
  TRENTIN Matteo – 927 pepermunten – Kelly vertelt over zijn keuze: “Trentin was één van mijn topprioriteiten om aan te trekken. Hij kan een goed voorjaar rijden, scoort ook in het najaar, en is één van de favorieten voor het WK in Austalië; vorig jaar had ik hem al willen hebben”.
  Fignon: “Weer net niet! Kelly trekt Trentin aan, waar hij Nizzolo had moeten kiezen. Die was misschien iets duurder (aangetrokken voor 1.101 door Maillot à Pois), maar heeft meer potentie. Ik verwacht 750 punten van Matteo”.
  BARDET Romain – 844 pepermunten – “Een renner die zichzelf opnieuw uitgevonden heeft. Kan top 10 rijden in grote rondes, maar doet ook mee om de bergprijs en reed sterk in Lombardije” vertelt Kelly over de Franse veteraan.
  Fignon: “Dat hij als enige van team DSM zijn contract niet ontbonden wilde hebben, zegt genoeg over het hebben van voldoende zelfkennis over zijn afnemende kwaliteiten, of het is een gebrek aan inzicht. Hardnekkig blijven geloven in kwaliteit, terwijl die er aantoonbaar niet is. In die zin past Bardet precies bij team King Pepermunt. Hij is over zijn top heen. Dat is anders dan Kelly, die zit nog niet aan zijn top, dus kan er ook nog niet overheen zijn. Vraag is wel of hij ooit een top bereikt. Ook Bardet schat ik in op 750 punten”.
  MASNADA Fausto – 721 pepermunten – Kelly: “deze Italiaanse allrounder zal meer vrijheid krijgen in zijn team Quick Step, nu Almeida is vertrokken. Hij kan goed rijden in de kleinere rondjes, getuige zijn 3e plek in Romandië in 2021. Was ook sterk in het naseizoen”.
  Fignon: “Dat Kelly uitdrukkelijk heeft gescout op net niet, daar is ook Masnada een voorbeeld van. In de klassiekers speelt hij tweede viool achter Alaphilippe, of zelfs derde achter Honoré. In de Giro d’Italia zal hij moeten rijden voor Evenepoel. Met 532 punten zal Masnada overigens binnen team Kelly wel redelijk scoren”.
  PARET-PEINTRE Aurélien – 664 pepermunten – De fameuze wielerjournalist Raymond Kroon van Wielerflits.nl wees op de uitspraak van Kelly over ‘Franse klootviolen’. Die doelde daarbij op de ‘prestaties’ van zijn Franse renners in seizoen 2021. Kelly daarover “de focus van de sponsor ligt nadrukkelijk op de Franse markt. Het onder de aandacht brengen van King Pepermunt Paturain ijs is een speerpunt in de commerciële campagne. Mijn team moet daarom een paar Franse renners hebben. Op advies van Fignon heb ik Aurélien aangetrokken”.
  Fignon: “Ja dat is waar, ik heb hierin geadviseerd. Kelly zoekt renners die top 15 kunnen rijden in klassementen, en dat kan Paret-Peintre. Hij reed 5 keer top 15 in 7 rondjes in 2021. Waaronder zijn 15e stek in de Tour. Dat had een hele mooie klassering kunnen zijn, als er niet 14 renners voor hem waren geëindigd. Aurélien zie ik nog wel een sprong maken dit seizoen, minimaal 623 punten, en als hij de Tour du Doubs wint (in plaats van tweede wordt), 673 punten.
  TEUNISSEN Mike – 593 pepermunten – Kelly: “Mike is een rijder naar mijn hart. Vorig seizoen was hij grotendeels geblesseerd, maar scoorde toch prima. Ik heb daarom direct in de eerste ronde op hem geboden. Teunissen kan een sprintje rijden, en scoren in kleinere rondes, zoals die van Denemarken”.
  Fignon: “Kelly laat zich leiden door zijn eigen verleden, Teunissen is weliswaar een man die op hem lijkt, want hij kan sprinten en hij kan mee in de klassiekers, maar niet op het hoogste niveau. Degelijk, maar niet denderend. Als hij tussen de 512 en 514 punten scoort, zijn dat er 513”.
  DEWULF Stan – 423 pepermunten – Kelly geeft aan: “DeWulf is een topper binnen de verzameling kansloze meetrappers van AGR. Waar anderen (hij doelt op Naesen en Van Avermaet) zich tevreden stellen met een 20e stek, is Stan nog gretig. Hij reed veel koersen in 2021, en won zijn laatste, de sterk bezette semi semi semi klassieker Boucles de l’Aulne – Châteaulin. Een voorbode voor meer”.
  Fignon: ”Ik weet genoeg van het Belgische wielrennen en van team Allesbehalve Goede Resultaten (afgekort tot AGR) om te kunnen stellen dat DeWulf iets kan. En ik herken een stijgende lijn. Seizoen 2020 was voor hem waardeloos. In 2021 scoorde hij redelijk. Zeker weten dat hij nog beter kan. Hij zal inmiddels wel doorhebben dat rijden voor Gouden Greg niet meer hoeft. Gaat uitkomen rond de 450 punten”.
  MOZZATO Luca – 395 pepermunten – “Werkelijk geweldig dat ik Luca heb kunnen aantrekken voor zo’n klein bedrag” zegt een duidelijk enthousiaste Kelly. “Wat een talent, moet je voorstellen, 3e in Danilith Nokere Koerse! En dat in een ploeg als B&B Hotels. Dat betekent rijden in kleinere koersen, met veel kans om te winnen. En dan is ook nog eens Coquard verdwenen uit die ploeg, dat gaat hem ruimte geven”.
  Fignon: “Ja, hier zie je wel dat Kelly zijn huiswerk beter heeft gedaan dan vorig seizoen. Daar was overigens weinig voor nodig, want zijn voorbereiding in 2020 bestond uit het terugkijken van de beelden van de Tour van 1989. Dat kan ik niemand aanraden. Mozzato is een renner met potentie. Die gaat wel scoren, al zal het bij 474 punten blijven.
  SCHULTZ Nicholas – 297 pepermunten – Kelly valt even stil. Overduidelijk weegt hij zijn woorden. “Nick, ja Nicholas ….. Binnen zijn ploeg Team Bike Exchange heeft hij wisselende rollen. Niet gek ook als je team Exchange in de naam heeft. Enerzijds kan hij een klassement rijden, want hij stond top 15 in de Giro voor hij geblesseerd raakte. Anderzijds kan hij ook gewoon de bergtrui pakken in de ronde van Spanje”.
  Fignon: “Kelly heeft hier een ‘Rutte momentje’; hij heeft geen actieve herinnering aan goede prestaties van Schultz. Dat is niet gek, want die zijn er ook niet. Hij wilde Michael Storer binnenhalen, maar klikte op een andere Australiër. Een misser, die symbool staat voor een manager die denkt het wel even te weten, maar op de juiste momenten nog niet scherp is. Kelly was een geweldige renner, maar als manager moet hij nog veel leren. Anderzijds, als het meezit scoort Schultz wel 220 punten”.
  BILBAO LOPEZ DE ARMENTIA Pello – 716 pepermunten – Kelly: “Deze klasbak haalde ik in ronde 2 binnen. Tot mijn eigen verbazing was ik vergeten in ronde 1 op hem te bieden. Bilbao rijdt voor team Bahrein, waar iedereen (behalve Pernsteinner) beschikt over opgevoerde fietsen en er gekleurde snoepjes in overvloed zijn. Daarnaast heeft het team een kopman (Landa) die erg goed is in het spel ‘over de kop-man’. Dat is een spel dat afgeleid is van Squid Game, waarbij renners uit een team hun eigen kopman moeten laten uitvallen, om zelf hoge ogen te gooien. Zie Caruso in de Giro van 2021. Bilbao gaat daar van profiteren. Reed overigens top 10 in de Giro in 2020 en in de Tour van 2021, en top 15 in de Tour van 2020 en de Giro in 2021. Pas dus precies in het plaatje van goede ronderenners die meedoen en uitrijden, zoals mijn team die nodig heeft”.
  Fignon: “Bahrein, ja daar gaan nog wel verhalen over loskomen in de trant van US Postal. Maar dat is voor later. Kelly heeft met de ploegleiding van Bahrein overleg gehad. Zij hadden hem in seizoen 2021 Oostenrijker Hermann Pernsteinner in de maag gesplitst, en dat lag hem zwaar op de maag. Het betreden van de Oostenrijkse markt is King Pepermunt ook niet gelukt, om onverklaarbare redenen blijft men daar kiezen voor de gele kruidensnoepjes van Ricola. Uit het oogpunt van continuïteit en degelijkheid vind ik het aantrekken van Bilbao wel een meesterzet van Kelly. Aan de andere kant, als Bilbao een meesterzet is, zegt dat wel veel over de kwaliteit van de andere zetten. Een stabiele 810 punten”.
  ROMO OLIVER Javier – 157 pepermunten – Ploegleider Kelly stelt vol zelfvertrouwen: “zijn komst heb ik gedurende het vorige seizoen al geregeld. Romo is een groot talent, won in 2019 het Spaans U23 kampioenschap. Hij tekende toen voor Astana. Op mijn verzoek heeft hij zich in 2021 ingehouden. Daardoor kon ik Javier relatief goedkoop oppikken”.
  Greg Fignon knikt instemmend. “Ja, dat Romo in divisie 1 deel uitmaakt van het legendarische team van manager Arry1338 is natuurlijk niet voor niets. Die jongen is de hoop van het Spaanse wielrennen. Probleem is dat hij voor Astana rijdt, waar het nogal rommelt in het management. Ik hoop dat Vino hem de kansen gaat geven die hem toekomen, en niet te vaak de kaart Lutsenko trekt. Iedereen die een beetje verstand heeft van wielrennen ziet dat Lutsenko zijn geweldige prestaties van 2021 nooit meer gaat evenaren”. Kelly, die zich zichtbaar zit op te winden, vind het nodig in te grijpen. “Greg, ik heb je hoog zitten, maar hier sla je de plank mis. Lutsenko maakt in 2022 deel uit van het team van Ivo001. Dat is een manager met een nuchtere blik, die slechts 851 punten heeft neer hoeven tellen voor Lutsenko, zijn beste aankoop denk ik”. Fignon, duidelijk getergd, reageert “King nu sla je door. De beste renner in team Ivo001 wordt Jack Haig. En van Romo verwacht ik een aantal top-10 klasseringen in hele kleine rondjes, dat levert een matige 107 punten op”.
  UIJTDEBROEKS Cian – 181 pepermunten – Kelly: “Waar in de eerste ronde mijn prioriteiten lagen bij het aantrekken van Mas, Trentin en Bardet, had ik mij stellig voorgenomen om Cian Uitdebroeks in ronde 2 binnen te halen. Tijdens mijn scoutingsweek in Zwitserland kwam ik bij de skilift zijn tante tegen, die mij verzekerde dat hij helemaal klaar is voor volgend seizoen. Dergelijke tips moet je serieus nemen vind ik. Zijn resultaten spreken voor zich, bij team Bora Hansgrohe krijgt hij een goede begeleiding. Dat in tegenstelling tot, ofwel ITT (Kelly schatert om deze handige woordspeling, tenslotte blinkt Uijtdebroeks uit op de tijdrit) tot wat hij bij het team van PatLev zou krijgen”.
  Fignon: “Cian voldoet helemaal aan de vereisten van team King Pepermunt. Hij is er nog net niet. Tuurlijk, hij kan een grote toekomst hebben. En doordat Evenepoel er is, ligt de druk van de Belgische pers minder op Uijtdebroeks, die overduidelijk kwaliteiten heeft. Ik ben er echter wel van overtuigd dat Kelly voldoende onkunde in zich heeft om een dergelijk talent te laten mislukken, door hem een programma te laten rijden in kleinere koersen zoals de ronde van Hongarije, waar Cian dan een voedselvergiftiging oploopt door het eten van te hete goulash. Desondanks, een kleine 119 punten moet er wel inzitten”.

  Het talenteam van Team King Pepermunt fietst onder de merknaam van een ander bedrijfsonderdeel. Om de stimulans die de jonge talenten moeten krijgen te onderstrepen, heet het team Stimorol Extra Strong. King Kelly stelt hen voor:
  VAN EETVELT Lennert – aangekocht voor 16 pepermunten – Kelly: “Weer een voorbeeld van mijn gedegen voorbereiding. Sla de resultaten er maar op na, Lennert kan een grote worden. Hij is tenslotte pas 20 jaar en al 1 meter 75. Nog een beetje groeien en hij is groter dan Pogačar, die meet 1 meter 76. Qua punten schat ik Van Eetvelt in op 61”.
  POOLE Max – 0 pepermunten – Kelly fluistert “voor de sponsor moest er nog iemand met de Poolse nationaliteit in het team, men hoopt daar voet aan de grond te krijgen. Ik hoop dat ze niet door gaan krijgen dat Poole een renner uit Groot Brittanië is. Rijdt voor team DSM, dus zal het nieuws wel halen door om contractontbinding te vragen. Dat mag, als hij 46 punten heeft gehaald”.
  WATSON Samuel – 34 pepermunten – “Mijn laatste aankoop voor komend seizoen”, zegt King Kelly, die vervolgt: “ik constateerde een enorme progressie, hij was in 2020 71e bij de Europese kampioenschap U23, en in 2021 al 13e op het Wereld kampioenschap U23. Rijdt voor het ontwikkelingsteam van FDJ, dus een garantie op het rijden van kleine Franse koersen, waar hij zo’n 62 punten kan pakken”.
  De rekenmeesters komen hiermee uit op ongeveer 6.767 punten als seizoentotaal. Waarmee verwacht wordt dat het team niet in de top drie zal eindigen. Ploegleider King Kelly ziet dat anders. “Het doel is meedoen, dan kun je winnen. Daar maken we volgens kenners met een reputatie zeker kan op. En als het team top-5 rijdt is dat een verbetering van de prestatie van seizoen 2021. Ik heb er alle vertrouwen in”.

  De befaamde wielerjournalist Raymond Kroon van Wielerflits.nl nuanceert dat optimisme. “Kelly vergeet dat de reputatie van de kenners waar hij op doelt een bedenkelijke reputatie is. Zeker geen aanbeveling”. Toch geeft Kroon het team wel een kans op een klassering. Hij stelt “bij het WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – DIVISIE 2 zal elk team punten halen en op de ranglijst zal King Kelly wel een plek krijgen”. Zijn collega Karsten Jacobs, die voor Eurosport het wielerseizoen gaat volgen deelt die mening. Hij geeft aan “het is mooi dat een gerenommeerd bedrijf als Sara Lee, via haar merk King Pepermunt, in de wielersport investeert. King heeft gedurende seizoen 2021 blijk gegeven van een stijgende lijn qua prestaties. Als je onder het 0 punt begint, zorgt elk puntje voor een goed resultaat, op papier”. Kroon vult aan “we mogen verwachten dat Kelly zich in seizoen 2022 verder gaat ontwikkelen. Dat is een mooi doel om naar uit te kijken, zeker als het een positieve ontwikkeling zal zijn. Waar we overigens niet op rekenen”.
  Want zowel Jacobs als Kroon stellen dat King Kelly te veel gokt op resultaten in (kleine) rondes. “Zijn klassieker resultaten zullen dermate bedroevend zijn, dat zijn sponsor hem al begin mei een gepeperde rekening gaat geven vanwege het uitblijven van uitmuntende prestaties. En vanwege die matige resultaten, moet hij vast de pijp aan Maarten Ducrot geven” schateren de beide erkende wielervolgers in koor.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 80)

Laatste nieuws