Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 727)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #594310

  @Ghostwriter

  Ik denk dat je naar de Madeleine hebt gekeken als slotklim. Maar de Col de Loze is de slotklim, en daarvan is het slot (de laatste 4,5e kilometer vooral) toch echt wel het zwaarst.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #588874

  De hele tactiek is gewoon gebaseerd op renners die iedere keer weer wat sterker zijn dan degene ervoor in deze volgorde:

  Martin/Jansen – Gesink – van Aert – Bennett – Kuss – Dumoulin – Roglic

  De nummer drie van dat rijtje kon vandaag zijn werk niet doen. De nummer vier van dat rijtje ging er al af bij een klein speldenprikje van Alaphilippe en de nummer 7 kon ook niks doen. Dan ben je natuurlijk snel klaar.

  Dat je Dumoulin dan in moet zetten is klote. Maar leek wel duidelijk dat die ook echt wel ingezet werd omdat ie zelf ook gewoon niet goed was.

  In reactie op: Sportpools 2020 #583230

  Heb ze beide genomen omdat ik niet kon kiezen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #582730

  Vlak Rivera niet uit nu hij weer in Europa mag koersen he! Die kan zo’n slotklim van de laatste etappe vaak prima aan. ;)
  Malecki is dan weer niet echt een klimmer.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #582528

  @Yeez

  Oke dan zijn we het niet eens. Ik denk dat Amund ook buiten Jumbo finales gaat kleuren van klassiekers, en dat van Hooydonck daar nog niet klaar voor is en misschien wel nooit gaat zijn. Verder denk ik ook dat een van Hooydonck de rol die Amund in San Remo had bijvoorbeeld echt nog niet kan invullen. AGJ heeft wat mij betreft wel echt flink veel meer inhoud.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #582466

  Ik had ook het gevoel dat Eenkhoorn er wel eens snel bij zou kunnen komen. Maar die heeft op zijn minst nog wel wat meer tijd nodig. Werd wel echt enorm overklast door Eekhoff de afgelopen 1,5e week moet ik zeggen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #582442

  Daar ben ik het zeker mee eens hoor. Van Aert is gewoon de beste kopman die je kan wensen, Teunissen een hele goede schaduwkopman die vroeg kan openen, en de jongens daar net achter moeten die twee in ieder geval af kunnen zetten tot in de laatste 50 kilometer. Maar ik vind wel gewoon dat Jansen ook een hele goede was om naast Teunissen nog uitgespeeld te kunnen worden in finales. Dus je levert er op dit moment wel iets op in, want Amund is gewoon een enorm sterke beer.

  Vingegaard wel benieuwd naar, lijkt op dit moment voor mij toch nog steeds een stukje power te missen, dus ben erg benieuwd of dat inderdaad gaat komen. De punch lijkt hij in ieder geval wel te hebben, dus als de inhoud daar nog bij komt kan hij wel een leuke rol gaan spelen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #582431

  @Yeez
  Jansen is voorlopig natuurlijk wel echt gewoon vele malen sterker dan van Hooydonck. Dat had jij voordat er van shirtje geruild werd natuurlijk ook gewoon gevonden. Dekker is een hele leuke belofte, maar zal nog door moeten groeien. Vooralsnog is de klassiekerkern er niet op vooruit gegaan als je naar 2021 kijkt. Maar mocht Dekker doorgroeien dan kan dat op lange termijn natuurlijk wel zo zijn. Ook van Hooydonck kan zich natuurlijk gewoon ontwikkelen nog.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #578269

  Als je hier wil posten dan hoor je gewoon alles te weten.

  In reactie op: Sportpools 2020 #575500

  Eerste draft leek vrij makkelijk in te vullen. Alleen…. ik heb geen enkele sprinter met punten meegenomen. Oeps.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #575042

  Hoezo is er dan animositeit tussen DQS en Jumbo? Dat valt allemaal wel mee denk ik. Wellicht dat de irritatie die er op dit moment is gewoon komt doordat een renner van Jumbo vorige week een renner van DQS zwaar het ziekenhuis in heeft gereden?

  In reactie op: Sportpools 2020 #564004

  Zou ik raar vinden. Op basis van welk gegeven in de laatste jaren zou je Dumoulin duurder moeten maken dan Pinot en zelfs Quintana? Ook een Froome zou ik echt nog geen milliseconde overwegen bij 4 punten. Veel te groot risico.

  Zou zelf denk ik eerder op zoiets gaan zitten:

  Bernal 4
  Roglic 4
  Thomas 3
  Froome 3
  Pinot 3
  Alaphilippe 3
  Pogacar 3
  Buchmann 2/3
  Quintana 2
  Dumoulin 2
  Miguel Angel Lopez 2
  Adam Yates 2
  Valverde 2
  Landa 2
  Kruijswijk 2

  Dan zou ik denk ik bij Higuita/Uran/Porte/Bardet/Zakarin/Martin/Aru/Oomen/Mas al richting 1 punt gaan.

  In reactie op: Quiz: WK U23/Junioren Valkenburg 2012 #553587

  Een van de Slovenen verwacht ik dat Jan Polanc zal zijn?

  In reactie op: Quiz: WK U23/Junioren Valkenburg 2012 #553586

  De Italiaan bij de junioren was volgens mij Federico Zurlo, toptalentje toen.

  In reactie op: Quiz: Kilometervreters van de jaren 10 #552455

  Roger Kluge?

  Ah nee Marcel Sieberg lijkt waarschijnlijker…

  In reactie op: Quiz: Kilometervreters van de jaren 10 #552431

  Manuele Mori de knecht misschien?

  In reactie op: De jonkies van het peloton #550362

  Ik zal vast een duit in het zakje doen:

  Georg Zimmermann
  Attila Valter
  Jonas Rutsch
  Niks Eekhoff
  Andrea Bagioli
  Samuele Battistella
  Camilo Ardila
  Einar Rubio

  Overigens zijn niet alle renners die 22 zijn nog belofterenners. Sterker nog, gezien je vanaf 1 januari rekent, zijn volgens mij juist alle 22-jarige uitgesloten van deelname in de U23 klasse toch?

  In reactie op: Spel: Creëer je ultieme ploeg #550284

  Omdat ik vroeger op Pro Cycling Manager altijd met een volledig Italiaans team begon dat ik dan hooguit met één extra nationaliteit wou uitbreiden in de beginjaren zal ik datzelfde concept hier ook eens uit gaan proberen. Minder makkelijk geworden, want de Italianen doen het niet meer fantastisch de laatste jaren.

  Aangezien de hoofdsponsor van mijn ploeg gevestigd is in Trieste, is Slovenië een logische keuze om als tweede land te kiezen. Hierdoor zijn er ook wat meer mogelijkheden qua leuke renners van Slovenië is een land dat heerlijk in opkomst is de laatste jaren. Primoz Roglic wou helaas zijn huidige werkgever niet verlaten voor ons, maar aangezien Tadej Pogacar in zijn jonge jaren al gesteund werd door onze co-sponsor is hij wel bereid gevonden in dit nieuwe project te stappen:

  Rondes:

  Pogacar Tadej 1512
  Ciccone Giulio 670
  Masnada Fausto 663
  Formolo Davide 659
  Polanc Jan 545
  Rosa Diego 404
  Caruso Damiano 272
  De Marchi Alessandro 197
  Bagioli Andrea 128
  Aleotti Giovanni 127
  Conci Nicola 148
  Novak Domen 132
  Konychev Alexander 104

  Pogacar gaat dus het absolute speerpunt zijn van dit team als het om het klimwerk gaat, hij is ook zeker de kopman met de meeste kwaliteiten en zal de belangrijkste ster zijn. Hij zal in het begin vaak gaan starten met landgenoot Polanc en oudgedienden Caruso en de Marchi die hem rustig moeten houden. Ook Masnada zal veel met Pogacar gaan rijden en we verwachten dat hij vaak lang mee kan in steun.

  Voor het rondewerk waar Pogacar niet start zullen veel kansen liggen voor Ciccone, Formolo en de al eerder genoemde Masnada. Ook Rosa zal in deze rondes af en toe vrijheid krijgen, al is het idee ook dat hij regelmatig in steun van Ciccone en Formolo zal rijden. Verder is deze groep vooral aangevuld met jonge mannen die de komende jaren door moeten groeien. In 2021 zullen Bagioli en Aleotti al met regelmaat lang mee kunnen verwachten wij. Ook Konychev zal zeker in het middengebergte lang mee kunnen gaan als hij meer ervaring heeft opgedaan.

  Pogacar en Formolo zullen ook de belangrijkste speerpunten zijn in het heuvelwerk. Het idee is dat Pogacar zich focust op Ardennen + Tour, Formolo op Ardennen + Giro + Najaar en Ciccone op Giro + Vuelta. Masnada zal zich focussen op de Tour + Vuelta.

  Sprinters:
  Moschetti Matteo 230
  Dainese Alberto 284
  Mezgec Luka 377
  Consonni Simone 309
  Felline Fabio 197
  Ballerini Davide 183
  Martinelli Davide 134
  Bole Grega 164
  Jerman Ziga 42

  Ook Trentin zit nog bij de selectie, maar die zal later vooral genoemd worden bij de klassieke kern, al zal hij wel de Tour de France mogen rijden als hoofdsprinter. Verder zetten we bij dit team voor de rol van kopman toch vooral in op 2 hele jonge talenten. Matteo Moschetti zal de Giro gaan rijden als kopman en krijgt ook een heel mooi programma in het voortraject. Zijn belangrijkste lead-out zullen in dit geval Mezgec en Consonni gaan zijn. Mezgec gaat verder een programma rijden waarin hij ook af en toe wat vrijheid gaat krijgen, en datzelfde geldt zeker ook voor Consonni. Zowel Mezgec (Giro/Vuelta) als Consonni (Giro/Tour) zullen twee grote rondes gaan rijden dit jaar.

  Dainese zal als hoofddoel de Vuelta gaan rijden dit jaar om ervaring op te doen in het grote werk. Hij krijgt dus Mezgec mee, en zal ook Martinelli nog meekrijgen als leadout. Felline rekenen we hier toch de sprinterskern maar zal toch vooral als allrounder worden ingezet. De ene keer zal hij bij de klimkern aansluiten, dan weer bij de sprinters en ook in de klassiekers zal hij soms zijn opwachting maken. Ballerini gaat als leadout van Trentin mee naar de Tour en zal zeker ook regelmatig tot de klassieke kern behoren.

  Klassiekers
  Trentin Matteo 1149
  Mohoric Matej 512
  Bettiol Alberto 647
  Ganna Filippo 514
  Affini Edoardo 348
  Battistella Samuele 157

  Voor de klassiekers hebben we ook een mooie groep, met Trentin en Bettiol als belangrijkste renners die de finales moeten gaan kleuren. Ook Mohoric, Ganna & Ballerini moeten regelmatig lang mee kunnen gaan en zullen afwisselend gebruikt worden als vooruitgeschoven pionnen in eerdere gedeeltes van de wedstrijd. Affini & Battistella zullen dan met name gebruikt worden als knecht en mogen ervaring op doen. Mochten er de komende jaren ploegentijdritten zijn in de Tour dan zullen mannen als Bettiol/Affini en vooral Ganna een heel belangrijke rol kunnen pakken voor Pogacar.

  Al met al een vrij uitgebalanceerde selectie voor een WT-ploeg die overal kan scoren. We zullen in de eerste jaren niet het topteam zijn, maar mits we het Italiaanse wielrennen een nieuwe boost kunnen geven hopen we daar wel naartoe te groeien.

  Totaal: 10808 punten

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #549793

  Lol op basis van wat is Kuss dat dan?

  In reactie op: Quiz: Ritzeges in alle 3 grote rondes #549211

  Trentin
  Joaquin Rodriguez
  Marcel Kittel
  Marc Cavendish

  In reactie op: MEGAFLITS WIELERSPEL MILAAN-SAN QUARANTINO 2020 #548784

  Zeer bijzonder podium haha! Daar had je enorm veel geld mee kunnen verdienen als je hier een euro op had durven zetten in het echt! 😜

  In reactie op: QUIZ: Beste tijdrijders van de jaren '10 #548053

  Gustav Erik Larsson dan gok ik. Via Kessiakoff,

  In reactie op: Quiz: Renner zonder koersdag #547248

  Stephen Williams

  In reactie op: Quiz: Opengebloeid in 2019 #544377

  Ik keek ook op PCS hartstikkebedankt

  In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #544203

  Kijk hiervoor hebben we Hugo in de ploeg genomen!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 727)