Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 27)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #718659

  We lopen al decennia te klagen over het verdienmodel in het wielrennen. Dan komt TJV met een nieuwe vorm van fan-binding, waarmee ze minder afhankelijk van sponsoring worden en dan gaan we opeens klagen dat ze daarmee concurreren met de sportpers. Hoezo? Sinds wanneer is TJV verantwoordelijk voor het verdienmodel van WF of het AD?

  Ik kan dit soort zaken, waarmee ze als ploeg weer een beetje onafhankelijker worden, alleen maar toejuichen.

  In reactie op: Team DSM 2021 #711431

  Sorry Rawolf, zo werkt het dus niet. De UCI regels zijn voor alle fietsen hetzelfde en de verschillen in geometrie vang je op met zadelpen, stuurpen, stuur etc. Een fiets maak je op maat voor de renner en niet omgekeerd. Maar dit wordt echt een onzindiscussie. SKA wilde zijn oude positie behouden, volgens hem was dat dus gewoon mogelijk en het team wilde dat hij een andere positie innam, omdat ze dachten dat dat beter was.

  De discussie was dus ook helemaal niet of een fiets in een bepaalde positie afgesteld kon worden. De discussie was of de renner zijn houding op de fiets bepaald of dat de ploeg dat doet. Of nog wat algemener, is de ploeg er voor de renner of de renner voor de ploeg. DSM is heel ver naar de laatste positie opgeschoven en is daar heel star in als je alle verhalen mag geloven. En daar zit dus het pijnpunt.

  In reactie op: Team DSM 2021 #711394

  Een fiets en ook een tijdritfiets kan gewoon afgesteld worden hoor. Dat is het hele idee achter een instelbare zadelpen, een losse stuurpen, zadelrails en sturen met een verschillende reach, dat je een fiets zo af kan stellen dat de renner er perfect op kan zitten. Dat zou lekker zijn, als je als renner opeens aan een totaal andere positie moet wennen, gewoon omdat het team op een ander merk overgestapt is, of omdat de fabrikant met een nieuw type fiets komt, waarvan de maten net iets anders zijn…

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #711173

  Vingegaard kan niet zo goed met druk omgaan, misschien geeft het hem juist wel lucht dat niet de hele ploeg voor hem rijdt. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar de uitleg achteraf.

  In reactie op: Team DSM 2021 #710968

  Vorig jaar was het toch helemaal geen koek en ei? Het rommelt al een paar jaar met verhalen over ontevreden renners en een extreem star management. De goede resultaten verdoezelden de problemen, maar vorig jaar was er ook het gezeur met Kelderman, Oomen en Matthews.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #710814

  Maar als dat geen reden was om zijn contract niet te verlengen, waarom zou dat dan nou opeens een reden zijn om zijn contract te laten ontbinden? Het hele verhaal van Groenewegen die zijn contract niet uitdient is echt alleen maar gebaseerd op het wensdenken van een paar wielerflitsers, verder is daar geen enkele grond voor.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #710786

  Dus als ik de laatste berichten goed begrijp is er zowel voor TJV als voor Groenewegen eigenlijk geen enkele reden om het contract voortijdig te beëindigen. Dus kunnen we al die fantasieën daarover ook weer vergeten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #710646

  Waarom zou TJV afscheid willen nemen van een kopman, die in een normale situatie elk jaar een groot deel van de overwinningen voor zijn rekening neemt? En waar zijn de aanwijzingen dat Groenewegen zijn contract wil openbreken?

  Wensdenken is leuk, maar een beetje realisme zou ook wel fijn zijn.

  In reactie op: Team DSM 2021 #710542

  Het is wel een vraag en ook nog een echte, namelijk de vraag waar dat idee vandaan komt. Komt het alleen uit dit topic, waarin mensen elkaar napraten over een wensdroom, of is er ook nog een basis in de echte wereld voor dat idee, waar ik niet van op de hoogte ben?

  In reactie op: Team DSM 2021 #710522

  Waar komt het rare idee vandaan dat Groenewegen zijn contract bij TJV wil ontbinden en naar DSM wil overstappen?

  In reactie op: Team DSM 2021 #709831

  Anton van Valouwe, denk je werkelijk dat dat het grootste probleem van DSM op dit moment is?

  In reactie op: Team DSM 2021 #709821

  Marc Reef praat echt complete onzin als hij beweert dat dit jaar alleen maar slecht lijkt omdat het vorig jaar zo extreem goed was. Het is half juli en ze hebben pas één overwinning binnen en in de breedte presteren ze ook niet, aangezien ze op de 21e plek in het ploegenklassement staan. Als je als ploeg dat soort cijfers over moet leggen, dan presteer je gewoon slecht.

  Ik ben het er wel mee eens dat je DSM en TJV niet moet vergelijken. Toch wil ik stiekem wel een vergelijking maken. 2015 was een dramatisch slechte start voor Jumbo als sponsor met 6 overwinningen. Daar is toen gekozen om er lessen uit te trekken en de zaken anders aan te pakken. Met DSM gaat het ook niet goed, de overwinningen van vorig jaar hebben het wat verdoezeld, maar ook toen waren er al verhalen, net als de jaren daarvoor over ontevreden renners, een overdreven nadruk op protocollen en verhalen over een te starre leiding. Die verhalen gaan echt al te lang rond om nog als een incident weggezet te kunnen worden. Het is te hopen dat DSM nu ook dezelfde keuze durft te maken als TJV toenertijd maakte, bereid is om het roer om te gooien, zichzelf opnieuw uit durft te vinden en weer een ploeg wordt, waar je met plezier naar kijkt om de resultaten en niet om de doorlopende soapserie die het geworden is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #682987

  Op een 7 à 800 meter zat hij nog hardstikke goed in het Jumbotreintje en was er niks aan de hand. Maar dan krijgt hij een duw en is hij zijn treintje en positie kwijt. Een sprinter laat dat niet gebeuren en geeft op zo’n moment en beuk terug, maar dat durft hij duidelijk nog niet. Op die manier is het voor zijn tegenstanders wel heel gemakkelijk om met hem af te rekenen.

  Ik had gedacht dat starten in de Giro wel goed voor hem was. Een grote ronde geeft de hardheid waar hij straks weer voordeel van heeft. Maar op deze manier had hij misschien toch beter in een kleine ronde kunnen starten, een paar overwinningen meepakken en zo zelfvertrouwen tanken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #682870

  Bennet liet toch niet het gat vallen? Dat was toch Brambilla, die daarna Bennet het werk wilde laten opknappen? Bennet zat volgens mij op dat moment in het wiel van Brambilla, of ik heb het helemaal verkeerd gezien gisteren.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #682820

  Toen ze met z’n vieren boven kwamen op de laatste beklimming, toen had Bennet al verloren als klimmer met een “laag” maximaal vermogen. Brambilla is een ander verhaal, die kan een sprint in zo’n kleine groep wel winnen. Maar als Brambilla een knecht wil die het gat voor hem dichtrijdt, dan had hij bij TJV moeten tekenen, dan had Bennet dat vast zonder problemen gedaan in die situatie.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #681571

  Er is een tijdje terug in het voorjaar, rond de verlenging van Van Aert, een interview geweest, waarin hij wel aangaf dat er versterking moest komen voor het Vlaamse voorjaar. Maar dat gaat bij mij altijd het ene oor in en het andere oor uit, dus wat daar precies gezegd is, dat weet ik ook niet meer. Dat zien we dit najaar vanzelf wel als de versterkingen gepresenteerd worden.

  Het probleem is dat wij heel veel niet zien, wat zijn de waardes die iemand trapt? Hoe goed doet iemand zijn werk, en dat is voor de meeste renners niet een uitslag rijden, maar anderen een uitslag laten rijden. Hoe ligt iemand in de groep? We weten niet wat het budget is, we weten niet hoe het verdeeld is en of het mogelijk is om daar nog in te schuiven. We weten niet of er ruimte is en hoeveel ruimte er is om te groeien met de loonkosten. Dan weten we niet wat voor afspraken er met Van Aert gemaakt zijn, zoeken ze iemand die ook zelf kan winnen, iemand die hem in de finale af kan zetten of juist een vrijbuiter die voor de finale al in de aanval is, zodat anderen aan het werk moeten. Dan kunnen wij wel met namen strooien, maar dat komt eigenlijk niet verder dan vertellen voor welke renner je een zwak hebt, zonder ook maar enig inzicht in de keuzes die de ploeg wil en kan maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #670770

  Kuss is in de eerste plaats een klimmer die het beste tot zijn recht komt op lange en vooral zware beklimmingen. In die rol is hij ook het belangrijkste voor het team, om in zulke etappes te knechten voor zijn kopman of als dat zo uitkomt voor een ritwinst te gaan. Om zo’n knecht tevreden te houden en optimaal te laten presteren in die rol, zal je hem soms de ruimte moeten geven om voor zijn eigen kans te rijden, zoals afgelopen week. En als dan alles op zijn plek valt, zoals een paar jaar geleden in Utah, wat een serieus klimrondje was met goed weer en kopmannen die het echt als voorbereidingskoers gebruikten, dan kan daar een heel mooi resultaat uit komen. Maar verwachten dat Kuss de renner is, die in rondjes van een week de overwinningen binnen gaat halen, dat is gewoon onrealistisch.
  Geen enkele ploeg, Ineos misschien uitgezonderd, kan het hele jaar door in elke wedstrijd een topteam neerzetten dat om de overwinning meedoet. En dan kan je als TJV prima een renner als Kuss de kans geven om zichzelf te bewijzen, zolang je als wielervolger daar maar geen al te hoge verwachtingen van hebt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #670358

  Als je de sprinters niet meerekent dat zijn de meeste renners al meer dan tevreden met hun seizoen als ze één overwinning halen. Het is dus niet zo raar dat de rest van het team niet de overwinningen aan elkaar rijgt. Kruijswijk valt op dit moment tegen. Hij hoeft er misschien nog niet te staan op dit moment, dan hoeft pas in de TdF, maar het zou wel heel prettig zijn als hij liet zien dat de vorm eraan zit te komen. Tegelijkertijd moeten we ons ook realiseren dat we niet achter de schermen mee kunnen kijken. Ik heb geen flauw idee hoe zijn vermogensfiles eruit zien en hoe goed hij inspanningen verteert, hoe gemakkelijk hij herstelt enz. Dus hebben we eigenlijk geen flauw idee hoe hij er op dit moment aan toe is in zijn vorm richting de TdF. Maar het zou gewoon lekker zijn als hij vandaag met de grote mannen binnen was gekomen en op een mooie plek in het AK had gestaan.

  Verder vind ik eigenlijk alleen Gesink dit jaar tot nu toe tegenvallen. Hij leeft en traint misschien niet meer voor een plek in het AK, maar het blijft een renner met de grote motor van een AK-man, die lang mee zou moeten kunnen en naar het eind van een wedstrijd verschil kunnen maken voor een kopman. Maar als ik dan aldoor zie dat hij al vroeg in de wedstrijden ingezet wordt en er al vroeg af ligt, dan denk ik niet dat dat uit weelde is.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665761

  Het grootste probleem van het artikel is dat hij uitgaat van het idee dat alle renners in één en dezelfde mal geperst worden. Maar bij bijvoorbeeld de hoogtestages lees je dat renners later komen, eerder weggaan, niet meegaan omdat het minder voor ze werkt. Dat klinkt in mijn ogen toch veel meer als een maataanpak per renner dan als een standaard aanpak voor alle renners.

  Als je dat dan combineert met het verhaal dat de huidige aanpak succesvol is en dat ze dus moeten uitkijken dat de huidige aanpak misschien juist niet succesvol is, dan kan ik dat artikel niet al te serieus nemen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665294

  Ik ga er wel vanuit dat tijdens de verlenging van Van Aert de versterking van de klassiekerploeg besproken is. Ik verwacht dus ook dat de versterkingen die er gaan komen in lijn met die afspraken zijn. Dus als er jonge renners met potentie bij gaan komen, dan zal dat een traject zijn waar Van Aert achter staat, waarom zou hij anders bijgetekend hebben. En als er een dure (sub)topper bij komt, dan zal het team in overleg met Van Aert geld hebben vrij gemaakt om dat te kunnen realiseren. In beide gevallen is het een keuze waar de renner en de ploeg achter kunnen staan en waar wij als volgers het maar mee te doen hebben. Met als kanttekening dat de ploeg de afgelopen jaar wel heeft laten zien dat zij, beter dan een aantal wielervolgers, snappen wat ze moeten doen om bij de top te horen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663299

  De conclusie die je dus kan trekken is dat de tactiek van UAE niet goed heeft uitgepakt en dat zij dus degene waren met de verkeerde tactiek.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663251

  Ti-raleigh, dat was toch ook het hele punt achter de tactiek van TJV? Ze gingen er vanuit dat Pogacar de tegenstander was waar ze het meeste rekening mee moesten houden en daarom wilden ze hem donderdag niet in een zetel naar de finish en de boniseconden rijden. Ze wilden de tijd tussen Roglic en Pogacar zo groot mogelijk houden, de trui voor McNulty, het knechten van Pogacar en de op dat moment derde plaats van Vinegaard waren alleen maar een mooie bonus. De tactiek was Pogacar geen extra seconden gunnen.

  En die tactiek heeft gewerkt, want Pogacar heeft zaterdag nergens laten zien dat hij het verschil goed had kunnen maken. Maar stel dat hij donderdag vier seconden op, zaterdag wel mee is en op de slotklim uit het wiel van Roglic wegklapt, zo nog een keer vier bonusseconden en vijftien seconden tijdwinst pakt. Dan wint hij dit rondje en zelfs met een Pogacar, die bergop niet echt beter is dan Roglic, is dat altijd een risico dat je loopt. En als je pech hebt, dan kunnen die vier seconden bonus ook zomaar tien seconden worden. Dat was de tactiek, Pogacar geen gratis seconden gunnen.

  Die tactiek was gebaseerd op twee aannames. McNulty, die zaterdag niet goed genoeg zou zijn om mee te gaan en het idee dat het zaterdag wel eens een secondenspel zou kunnen worden tussen Pogacar en Roglic. De eerste aanname klopte, de tweede niet, ook doordat Pogacar in de rol van knecht gedwongen werd door deze tactiek. De tactiek was dus succesvol en daarom was het nogal onzinnig om op donderdag te zeggen dat het een slechte tactiek was en dat je het alleen maar een goede tactiek kon vinden als je door een gele Jumbobril keek.

  Je kan zeggen dat het een risicovolle tactiek is, omdat McNulty echt niet gaat kraken op zaterdag. Je kan zeggen dat de tactiek niks toevoegt, omdat Pogacar toch niet goed genoeg is om een aanval op de trui te doen. Maar je kan niet vooraf zeggen dat het een slechte tactiek is. Net zoals je niet vooraf kan zeggen dat vroeg in een openingstijdrit starten een slechte tactiek is. Je kan wel zeggen dat het een risicovolle tactiek is, omdat je denkt dat de wind in het voordeel van de late starters gaat draaien. Maar dat maakt het vooraf geen slechte tactiek, het zegt alleen dat jij vooraf een andere risico-inschatting maakt. En dat laatste kan en dan krijg je een zinnige discussie, maar wel een hele andere discussie dan die hier op donderdag gevoerd werd. Want dan ga je praten over de mogelijke scenario’s en de mogelijke kansen die zich gaan ontwikkelen en niet over de vraag of de poppetjes in deze discussie een gele of juist een antigele bril ophebben.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663197

  Ti_Raleigh, als je vooraf al met zekerheid kan zeggen dat een bepaalde tactiek werkt, dan hoef je de wedstrijd alleen nog maar schriftelijk af te doen. Dat is nou juist het hele idee achter tactiek, dat je de zekerheden bij een tegenstander omgooit en zo je eigen kansen vergroot. Pakt het goed uit, dan was het een goede tactiek, pakt het slecht uit, dan niet. Of een tactiek werkt zoals je wilde, dat weet je pas achteraf. TJV had een plan, dat hebben ze donderdag uitgevoerd en vandaag bleek dat het plan klopte, dus was het een goed plan.

  Vergelijk het met een openingstijdrit. Je kan er als rijder voor kiezen om vroeg te starten, want dan is er rugwind en die gaat in de loop van de dag draaien in een tegenwind. Dat kan je winst opleveren en dan is dat een goede tactiek. Maar als die wind iets later draait dan verwacht en in plaats daarvan iets aantrekt, waardoor jouw concurrent met een sterkere rugwind jou verslaat, dan was het uiteindelijk een slechte tactiek om vroeg te starten. Je weet pas of een plan werkt, als het goed uitgepakt is. Daarom is het ook zo raar dat heel veel mensen donderdag al wisten dat het een slecht plan van TJV was, dat kon je toen niet zeggen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663178

  Roglic heeft toch niet gewonnen omdat Astana in de aanval ging? Roglic heeft gewonnen omdat McNulty gekraakt is en die zou ook zonder die aanval van Astana wel gekraakt zijn. Dat laat ook zien dat TJV donderdag het juist wel tactisch slim gespeeld heeft. Die hadden, in tegenstelling tot een aantal mensen hier, wel door dat McNulty niet de man was waar ze op moesten letten maar gewoon Pogacar. Dus gingen ze niet met Pogacar in het wiel rijden, zodat hij via de bonificaties dichter bij Roglic kon komen. De bijkomende voordelen waren dat Pogacar donderdag en vandaag liet zien niet goed met moeilijke omstandigheden om kan gaan. Dat UAE de leiderstrui krijgt en die moet verdedigen, dat Pogacar moet gaan knechten en dat Vinegaard Pogacar in het klassement voorbij ging.

  De kritiek die je op de uitvoering donderdag kan hebben is dat Vinegaard beter gecoached had kunnen worden bij het rijden van de finale en dat ze voor het mooie het gat wat kleiner hadden kunnen houden.

  Taktiek is niet hoe kunnen we donderdag de trui behouden. Taktiek is op donderdag zo rijden dat je op zaterdag de meeste kans maakt om de trui mee naar huis te mogen nemen. Daar komt soms bij dat je een risico en een gok moet nemen en dat hebben ze gedaan en gelukkig voor TJV is dat goed uitgepakt. Als McNulty net zo in het wiel van Roglic was blijven hangen als Vinegaard in dat van Pogacar dan was donderdag opeens een domme tactische zet geworden, omdat ze dan McNulty verkeerd hadden ingeschat. Maar dat hebben ze niet gedaan en dus was het een goede en slimme tactische zet.

  En dit hele verhaal kan je samenvatten in de oude, maar nog altijd ware wielerwet, om te winnen moet je durven te verliezen. En dat heeft TJV dit rondje meer dan goed gedaan!

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #566137

  Van Emden zegt ook niet dat hij de Giro op wil geven voor het NK. Hij baalt ervan dat het NK op een onlogische datum gehouden wordt en dat is iets heel anders.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 27)

Headlines