kaivandewiel

Lid sinds Bericht sturen

Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 66)
 • In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #555014

  Sterk hoe ze die mixed feelings die je normaal ook na zo’n openingsetappe hebt, heel realistisch hebben kunnen nabootsen (voor mij in ieder geval). Benieuwd wie van de pechvogels zich morgen eventueel kunnen revancheren. Erg leuk gedaan dit!

  In reactie op: Sportpools Tour 2019 #472746

  Ze hebben er weer een prachtige puzzel van gemaakt bij Sportpools. We wachten de selecties nog even af, maar dan kan het wikken en wegen weer beginnen. Na mijn tweede plek in de giro staat er onbewust toch iets meer druk op dan normaal. Succes iedereen en dat het een prachtige, open Tour mag worden!

  Off topic: Voor wie interesse heeft, organiseer ik met drie sportpools vrienden ook een eigen poule. Dit doen we al acht jaar lang met veel plezier en succes. Wil je meedoen, laat het weten en ik stuur je het inschrijfformulier!

  In reactie op: Sportpools.net Giro 2018 #354648

  Het was heerlijk om dit jaar voor het eerst te mogen puzzelen Aart. Een erg mooie verdeling van de punten ook.

  Mijn gouden regel na hem 2x te hebben gepasseerd: “Stel altijd Simon Yates op.” En wat doe ik, en dag voor de deadline fiets ik hem eruit voor Aru, “want die kan iets extra’s in Italië.” Voorlopig kost het me de eerste plek (53 punten meer ALS), maar zoals de Italiaanse Joop Zoetemelk altijd zei: “Rome is nog ver!”

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #166398

  Ondanks dat ik Kittel als kopman had toch gestegen naar 71. Baal alleen we als een stekker, want als als hij naar huis gaat (ik heb de hoop dat hij gewoon blijft nog steeds niet opgegeven) dan was dit de laatste kans.

  Het kan me zomaar eens 100 punten hebben gekost als je zag waar Greipel vandaag kwam en zag hoe goed Trentin was. En dat Door pech, niet eens een gebrek aan kwaliteit.

  Maar ik weiger in als en dan te praten. Morgen en de tijdrit kunnen mooie dagen voor mij worden. Het glas is halfvol en pot domme het is ook gewoon een prachtige Giro tot nu toe. Je vergeet bijna dat we nog geen week onderweg zijn!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165853

  Wat een heerlijke reactie van Dumoulin op de oorlogstaal van Astana! (Zie artikel Wielerflits) Ik houd hier van.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165833

  Astana ploegleider Martinelli: Vandaag zullen we Dumoulin zeker al tijdverlies proberen aan te smeren. We moeten hem overboord gooien op de slotklim.

  Ik hoop dat Tom vandaag zijn goede benen heeft!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165811

  Na lang wikken en wegen toch op het eerste gevoel afgegaan (tot nu toe klopt dit steeds) en Dumoulin kopman gemaakt ipv Valverde.

  Drie redenen (behalve het gevoel)

  1. Een puur mathematische Als alejandro de grote wint, hoeft Dumoulin “enkel” 4e te worden voor evenveel punten.

  2. Er kan een kopgroep voor blijven waardoor Valverde relatief minder punten oplevert (Dumoulin moet dan wel in de groep zitten).

  3. Het blijft een speciale vent. Bijna een onnederlandse renner. Realistisch, maar eerlijk en ambitieus waar hij kansen ziet. Ook over vandaag was hij duidelijk. Heeft hij de benen van dinsdag dan gaat hij zeker niet alleen defensief rijden.

  Het spelletje scorito is leuk, maar vandaag hoop ik ook gewoon op Dumoulin. Het zou zonde zijn als hij straks wint en ik daarvan ga balen terwijl ik blij had moeten zijn. Ik moet wel van de sport kunnen genieten 😊.

  Amen!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165149

  De bocht is zeer interessant, maar lijkt me ietwat gehyped. Als de treintjes hier gewoon op de rails zijn is dit voor sprinters als Kittel geen probleem.
  De etappe lijkt me te vergelijken met de eerste etappe van de Tour 2014 (Kittel voor coquard), de 5e van de Vuelta (Ewan voor Degenkolb) en de 2e etappe van Parijs Nice 2013 (Kittel voor Viviani en Howard).

  Een “normale” sprint dus. Wat roet in het eten kan gooien is de heuvelzone, maar de vraag is wie hier gaat rijden (Lampre? Giant? Trek?). En komt Kittel daarna niet gewoon terug. Daarbij spreekt het routeboek van een makkelijkere etappe. Vandaag spraken ze van een zware dag en dat hebben we gezien. De klimmen morgen zijn minder fel en over bredere wegen.

  De echte spelbreker zou het heuveltje op 4 a 5 km kunnen zijn. Misschien wat ver maar zeker interessant als er chaos is. Echter, wie gaat het hier doen. Veel mannen zullen na vandaag enkel willen herstellen. En daarnaast denk ik dat veel renners die het zouden kunnen doen, het gevoel hebben dat ze donerdag ook een kans hebben.

  Nee, als alles goed gaat komen er wel een paar uitvallen, maar wordt de laatste renner net voor of na de bocht ingerekend. Kittel is sterk en wil alles wat hij kan pakken, getuige zijn uitspraak van vandaag dat hij niet bang was voor aanvallen in de uiteindelijk te moeilijk gebleken etappe. De vraag is echter wie zijn wiel heeft. Is dit een man als Viviani, Ewan of mijn dark horse Arndt dan zie ik die door de steigende weg er op het laatst nog wel uitjumpen. Mijn nationalistische hart hoopt daarnaast op Hofland, maar of dat voor de winst zal zijn?

  Ik heb er weer zin in! En trouwens, over onze babyface demare. Die heeft altijd een etappe waar hij pech heeft of van te ver moet komen. Ik kan er lelijk naast zitten en dan mogen jullie deze quote met veel gelach citeren morgen, maar ik heb het gevoel alsof die dag morgen gaat zijn.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165014

  @nasibal Toen ik de uitslag vluchtig zag leek Ewan zich te hebben gespaard. Hij is echter alleen (ook zonder teamgenoten) binnengekomen. Ik hoop dat hij fluitend de etappe heeft gedaan vandaag om morgen in een etappe vergelijkbaar met de Vuelta rit die hij won, zijn slag te slaan. Anders zijn het 12 dagen waar hij veel van kan leren, maar weinig won.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #165012

  @nasibal en @WCEendT Dank voor de complimenten. Of er nu direct altijd geluisterd moet worden, weet ik niet per se. Maar het scenario van vandaag was voor mij inderdaad wel redelijk snel duidelijk. Zelf de joker Dumoulin met een late uitval in de laatste kilometer klopte. Al had ik deze voor mezelf gehouden, je moet natuurlijk niet alles prijsgeven.

  Wat betreft het jongeren klassement: Ik zie misschien nog wel een derde deelnemer in Kudus (of Henao). Jungels is tot nu toe bere sterk, maar die hoge bergen… En Formolo mankeert een goede tijdrit en heeft in een drie weekse ronde nog nooit geschitterd in de bergen. Ook in Romandië was het de ene dag hosanna en de andere dag huilen met de pet op. Kudus is daarentegen in zijn uitslagen niet per se uitmuntend, maar is wel al toe aan zijn derde grote ronde en rijdt in de sprintetappes toch constant mee om geen tijd te verliezen. Vandaag verloor hij bij een gebrek aan punch wel, maar een goede laatste week en een ontsnapping die het redt (omdat hij toch al iets verder achter staat) kunnen hem dicht bij de witte trui brengen (enkel als Jungels niet plotseling de klimmersbenen van zijn landgenoot Andy in goede tijden heeft gekregen).

  Voor wat betreft morgen. Die sprint komt er denk ik wel. Al kan het best zijn dat mannen als Kittel en Ewan het contact met het peloton in de heuvelzone even verliezen. Toch heb ik ook voor morgen een jokertje. Maar daar ga ik nog een nachtje over slapen.


  @nasibal
  Wat een heerlijk stukje weer, ga zeker zo door! En ook ik ga genieten van een goede McCarthy en Kruijswijk.

  P.s. (half off-topic) Ik schrijf ook nog een blog voor de concurrent van Scorito Sportpools. Ik laat daar zo nu en dan tussen de regels door ook mijn licht schijnen over de Giro die is geweest en nog gaat komen. Als je het leuk lijkt, vind je hier de laatste column o.a. over het afstappen van Kittel en waarom dit een slechte zaak is voor de sport (interessante discussie lijkt me): http://www.sportpools.net/nl/nieuws/207/column-de-klimmersbenen-van-maarten

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164991

  Hoppa 295 punten en gestegen van 539 naar 49. Mijn gok om enkel de sprinters erin te zetten die vaste punten hadden (Kittel en Arndt) en Dumoulin kopman te maken (had gedacht dat hij bij weinig organisatie in de laatste kilometer kon wegrijden en winnen… bijna goed geraden). Had Ulissi ook juist voor dit soort etappes.

  Enkel nog overwogen Nibali erin te zetten. Was ervan overtuigd dat hij goed ging rijden vandaag, maar kon geen plek maken. Enkel Arndt zou ik hebben geslachtofferd maar dat zou uiteindelijk 22 punten hebben gescheeld. Kruijswijk geen moment overwogen, dus daar kan ik niet moeilijk over doen.

  En Colbrelli brak helaas zijn pedaal af in de sprint anders had ik die punten ook nog gehad. Ik leef weer!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164776

  Eerste uur vijftig gemiddeld. Als dit zo door gaat wordt het een ware veldslag!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164736

  @nasibal je bent mijn held als hij het overleeft, maar ik vrees….

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164722

  De klim in de Tirreno naar Pomerance en de laatste kilometers voor die klim zijn zeer goed te vergelijken met deze etappe qua profiel. Vooral de klim naar Pomerance lijkt een kopie (als is die van vandaag iets langer).

  Ik zie geen enkele sprinter overleven. Al geef ik onze vriend Arndt Door zijn sterke optreden in Yorkshire het voordeel van de twijfel.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164643

  Spannend spannend spannend! Goede wedstrijd gewenst mannen. En mogen de poules tussen nu en de start van de etappe nog vaak worden aangepast 😜

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #164640

  Scenario C. Er is een lange vlucht die wordt gecontroleerd Door Etixx (zowel opties met een sterke Kittel als backup Trentin).

  Voor de puist wordt de groep teruggepakt en rijden er uiteraard mannen weg als wellens. Deze worden echter op het stuk daarna teruggepakt of er blijft er 1 buiten schot en er sprint een groep van 60 man (de gomotiveerde renners, in vorm zijnde sprinters en klassementsmannen) voor de overwinning of dus voor plek twee.

  Het welbekende Amstel Gold Race scenario

  Ik vraag me ook af waar het idee vandaan komt dat Nizzolo heuvels over kan. In Milaan San Remo eerder dit jaar finisht hij buiten de grote groep op 1 minuut. Die pukkels lijken me vergelijkbaar of zelfs minder zwaar dan morgen.

  Ik ben overigens ook ontzettend benieuwd naar morgen. En als Kittel erin slaagt het af te maken , is dit ontzettend knap. Die verhalen over doping neem ik even met een korreltje zout. Dat kan bijna niet serieus zijn bedoeld neem ik aan?

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163970

  Plek 10 = 22. Dus als kopman 44 punten. Ik begin te zien hoe jij steeds zo hoog eindigt nasibal 😜

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163963

  Verschil tussen Kittel en Nizzolo gisteren (beide kopman) was 84. Zonder roze trui is dit 72 (in het geval van de derde positie van Kittel nu in het klassement).

  Verder zien Nizzolo niet meesprinten in etappes waar Kittel dat ook niet doet totdat hij uitstapt. En daarbij als Kittel in het roze rijdt gaat hij er in etappe 4 alles aan doen om bij te blijven. Ik zeg niet dat dit lukt, maar proberen lijkt me wel.

  Het zal redelijk close worden qua punten tussen beide heren denk ik. Maar voor jouw redenering valt zeker ook veel te zeggen!

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163953

  Helaas mijn eerste dark horse valt uit de Giro..

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163941

  Ik geef toe dat ik Uran als een van de eerste op mijn lijst zette. Na het goed bestuderen van het parcours zag ik echter 4 of misschien 5 etappes waar hij kan punten (en misschien 1 winnen). Als hij beter hsd tijdgereden had hij in mijn ploeg gestaan, maar ik vond dat hij voor dat geld te weinig veelzijdig inzetbaar was. Heb hem uiteindelijk “vervangen” Door Ulissi en Kudus. Ulissi zie ik in 3 of 4 etappes punten pakken (ik weet het ietwat optimistisch, maar hij liet dit jaar in de klassiekers zien een stap gemaakt te hebben) en Kudus lijkt mij in zijn derde grote ronde klaar voor een paar mooie uitslagen (eventueel vanuit de ontsnapping en die pakt sowieso 30 punten voor het jongeren klassement).

  Het is een gok, maar van Uran moet je presteren altijd afwachten.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163935

  Mijn gedachte post ik toch nog even hier (had ze al onder het Kittel artikel gezet:

  Ik ben erg benieuwd naar de gesprekken tussen Kittel en Lefevre die hier aan ten grondslag hebben gelegen. Kittel zelf was overal vastberaden om uit te rijden en lijkt te zijn teruggefloten.

  Lefevre lijkt me echter een man die ietwat van de oude stempel is. Hij haalt Cavendish als voorbeeld aan, maar ik kan me een Giro herinneren waarin Cav met de puntentruj en 3 (?) etappes aan de haal ging en er in de Tour ook nog eens twee won. De beste man is ook nog steeds van mening dat Etixx een heel goed voorjaar heeft gekoerst en dat Stannard nooit verslagen had kunnen worden in de Omloop vorig jaar.

  Verder lijkt me deze Giro juist minder zwaar dan normaal en kan Kittel de bergen als mini “hoogtestage” gebruiken. Lijkt me, als fanatiek beoefenaar van atletiek, altijd beter conditie op te doen in wedstrijdverband.

  Tot slot vind ik het opvallend dat Trentin dan gisteren meesprintte. Stel hij wordt de sprinter als Kittel weg is, dan heeft hij al teveel punten verloren om voor het rood mee te doen. En nu leek het er toch sterk op dat hij punten voor de neus van Kittels concurrenten in de rode trui wilde wegsnoepen.

  Als fan zou ik het eeuwig zonde vinden als deze beste sprinter ter wereld de koers verlaat.

  Met het oog op de poule, waar ik een van de vele Kittelaars ben, denk ik overigens nog steeds dat zijn keuze loont. Ik heb vrijwel alle theorieën op dit blog gelezen en mensen hebben er zeker goed over nagedacht. Voor mij is het echter heel simpel. Je stelt de renners op waarvan je “zeker weet” dat ze veel punten gaan pakken. Nibali, Landa en Valverde worden bijna door iedereen automatisch in de ploeg gezet. Terwijl er met name voor Landa toch erg weinig echte bergetappen waar hij kan winnen. Ik tel er 3 (2 steile aankomsten boven en de klintijdrit). Kittel wordt vaker geslachtofferd terwijl ik tot de bewuste 10e etappe toch 4 aankomsten tel waar hij kan winnen.

  Hem als kopman kiezen loont volgens mij ook nog steeds. Ik spreek dan vooral voor de mensen die Nizzolo boven hem hebben verkozen. Als je de ballen hebt gehad viviani of modolo als kopman te kiezen dan ben je bij deze mijn held! Maar een simpele rekensom (pech daargelagen) leert dat Kittel 3 of 4 etappes wint in het rood en in het roze rijdt en straks ook teampunten voor jungels krijgt (na etappe 4 tenzij ludvigsson heel goed is). Hij wint dan gemiddeld per etappe 60 a 70 punten op Nizzolo (tenzij die steeds tweede wordt maar dat was gisteren al niet het geval). 4x 70 = 280. Nadat Kittel weggaat pakt Nizzolo in het gunstigste geval 2 etappes en de rode trui = 280. 0 punten verschil dus. Kittel verraste daarbij in de proloog en de kans dat hij uit zou rijden was voor het bericht van Lefevre reëel.

  Het geld dat je meer aan Kittel kwijt was ging dan wel ten kosten van Majka of Uran (in mijn geval) maar voor hen geldt wat voor Landa geldt: weinig etappes waar ze echt kunnen winnen. Daardoor moet je 500k renners in je team opnemen en laat dat nu net renners zijn waar je mee kunt verrassen en punten kunt winnen (vooral volgens Nasibal) zijn theorie.

  Correct me if I’m wrong, maar na alles gelezen te hebben, dacht ik: ik meng me gewoon een keer en kijk of mensen het met me eens zijn of me willen aanvullen/ corrigeren.

  Peace out (mic drop)

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #163589

  RuffonI en porsev lijken vandaag te hebben geprofiteerd van het lage gemiddelde. Had daarom zeker mareczko verwacht (was hij ook gevallen?).

  Mannen als Viviani en Nizzolo ook, hebben als ex baanrenners toch een hogere snelheid nodig in de voorbereiding op de sprint. Dan excelleren zij.

  Vandaag zag je duidelijk de pure explosieve mannen op de eerste 7 plaatsen.

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #162877

  Colbrelli rijdt dit jaar zeker wel sterker dan vorig jaar. Msr 2015: 19e en Msr 2016: 9e. Amstel 2015: 107 Amstel 2016: 3e.

  Daarbij zitten er dit jaar meer heuveletappes met sprint in. Dus lijkt me zeker een sterk onderbouwde keuze

  In reactie op: Scorito Giro 2016 Poule #162862

  http://cyclingquotes.com/news/the_giro_stars_speak_at_the_team_presentation/

  Laatste zin van dit artikel. Kittel: I’ll focus on the sprints. André Greipel and I have similar characteristics while Viviani, Modolo and Démare can also climb well and go for more difficult stages as well. I’ll ride the Giro till the end”.

  In reactie op: [PTS] Giro d'Italia #162651

  ***** Dumoulin
  **** Van Emden
  *** Brändle
  ** Jungels
  * Küng

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 66)

Laatste nieuws