Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 47)
 • In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #704763

  Over Walscheid twijfel ik nu ook. In principe heb ik hem meegenomen omdat hij zowel in sprintetappes als tijdrijtten gebruikt kan worden, maar ik zit nu toch een beetje met een luxe probleem. Ik moet 2 renners kiezen uit Uran, Van der Poel, Alaphillipe en Walscheid. Vd Poel en Alaphillipe neem ik dan denk ik omdat zij nog wat bonuspuntjes hebben via bolletjestrui en groene trui en kans om nog wat gele trui punten ook. Carapaz heeft dit laatste in principe ook, maar neem ik niet mee. Dan is dus eigenlijk de vraag Uran of Walscheid. Kies ik toch voor Uran omdat hij sowieso 100% geeft. Walscheid heeft een klein risico op halve bak rijden omdat hij morgen weer moet sprinten voor plek 10.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699572

  M’n klassementsteam heb ik nu wel rond, qua tijdritten ga ik nog tussen Kung en Bissegger kiezen, ook heb ik besloten zowel Alaphillipe, Van Aert als Van der Poel mee te nemen. Ze snoepen per definitie punten van elkaar af, maar ik verwacht toch van alledrie genoeg puntjes. VdP gaat beginnen in geel, Alaphillipe gaat later voor geel/klassement en anders vast voor bollen/etappes en Van Aert heeft z’n tijdritten en zal ook af en toe mee gaan sprinten.

  Over sprinten gesproken: daar ligt nog wel een knoop die ik door moet hakken. Ik kom eigenlijk steeds neer op de keuze Ewan en De Buyst of Merlier en Cavendish. De eerste optie is wel heel erg alles of niets voor Ewan. Hij gaat natuurlijk ‘zeker’ etappes winnen en je kunt hem kopman maken, maar hij laat ook net zo makkelijk lopen en dan heb je die dag twee keer 0 of weinig punten. Van Merlier en Cavendish heb ik echter niet super hoge verwachtingen, maar ze zullen toch ook hun top 5 plaatsen wel pakken en wie weet nog wat meer. Dit klinkt als de wat veiligere keuze. Zien jullie dat ook zo? Of moet je nu Bennett niet gaat Ewan wel hebben, zoals je Pog en Rog moet hebben?

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #698618

  Als Bennett hartstikke blessa is, dan zal hij niet aan de tour beginnen. Maar het is natuurlijk wel mogelijk dat de blessure tijdens de tour toch weer op gaat spelen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #697647

  Ineos is ook veel meer ervaren in klassementen rijden dan Quickstep. Een Almeida scenario zie ik met Carapaz niet gebeuren.

  Qua topsprinters heb ik nu alleen Bennett. Ik probeer het niet hebben van Sagan, Demare en Ewan met breedte op te vangen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #697275

  Dat interview met Vanthourenhout geeft weer alles behalve uitsluitsel. Hij zegt: “Hij (Van Aert) wilde de eerste tijdrit winnen. Dat kan nog, maar hij start niet met dat idee.”

  Ehm, tja. Die eerste tijdrit volle bak rijden is sowieso een goede voorbereiding op de Spelen, toch? En als Wout volle bak gaat, doet hij mee om te winnen? Of knijpt ie laatste kilometer even in de remmen omdat hij van plan is niet te winnen, haha.

  En dan nog: “We zullen niet de Wout van een jaar geleden zien, die elke dag aan de bak moet. Dat is ook de afspraak. Dat is met het oog op het najaar wel goed.”

  Dit kan ook betekenen: Van Aert krijgt lekker een vrije rol en hoeft nergens te knechten. Als dat zo is, dan zal hij vaak genoeg voor z’n eigen kansen gaan en is dat juist interessant voor Scorito. Je gaat immers niet een tour lang én niet knechten én niet meedoen in etappes voor winst.

  Maar misschien wil ik te graag tussen de regels lezen dat Van Aert wel z’n scoritogeld waard is, dat kan natuurlijk ;)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #696292

  Van Aert zegt ook niet dat hij helemaal niet gaat sprinten, hij gaat alleen niet voor de groene trui en zal dus niet elke (tussen)sprint gaan sprinten. Als hij in etappe 3 bv 2 seconden achter staat op de nummer 1 in het klassement, en met de boni’s kan hij dan het geel pakken, dan zal hij dat vast proberen. Alleen het feit dat hij niet voor groen gaat, betekent ook dat hij sommige sprints simpelweg helemaal laat lopen omdat hij die dag geen nut/kans ziet. Dat is voor Scorito niet heel handig.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695831

  Woods is natuurlijk geen uitstekende klassementsrenner, maar als hij aangeeft er alles aan doen om top 10 te eindigen, kan het wel een fijne voor je bergteam zijn omdat je weet dat hij in iedergeval voor elke seconde (of minuut) gaat strijden en dat hij niet een dagje laat lopen en wacht op de volgende. Guillaume Martin was ook vaak zo’n fijne renner voor Scorito. Stabiel tussen plek 8-15 in de ritten waar je hem verwacht, met hier en daar een uitschieter naar boven (en ja, soms ook naar beneden). Maar ik denk dat in de 1 miljoen categorie dit type renner ook nog wel te vinden is.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695632

  Van Aert krijgt 100% vrijheid van Jumbo. Roglic heeft niet 7 knechten nodig, en met (een fitte) Van Aert heb je simpelweg grote kans op etappewinst in meerdere etappes, dat laat je als ploeg niet liggen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695584

  Definitief geen Ackermann, wel Sagan, Politt en Ide Schelling (!) bij Bora.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695574

  Mas zou eventueel kunnen gaan knechten voor Superman. Maar dat zal pas zo zijn als Mas zelf door het ijs zakt/ergens z’n klassement om zeep helpt.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695563

  De koffieteler van BikeExchange gaat de tour ook rijden. Als hij nou 1.000.000 europunten kost, net zoals hij bij de giro was (die hij uiteindelijk niet ging rijden), dan klik ik hem er in!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #694422

  Ik zie Ewan ook niet per se afstappen. De tour is toch de tour en winnen op de Champs Elysée is ook een heilige graal voor sprinters. Ewan zal daar zelf (nog een keer) willen winnen, en z’n ploeg en z’n sponsor zullen dat ook willen.

  Na de tour is er bovendien een hele maand tot de Vuelta na Parijs, lijkt me genoeg voor Ewan om ook in de Vuelta weer te kunnen winnen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #693690

  Dat MAL (allicht) minuten aan z’n broek krijgt, is voor scorito niet per se slecht toch? Dan krijgt superman juist wat ruimte in de bergen.

  En Carapaz wordt in etappe 2 5de ;-)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #690326

  Agreen zie ik wel doen wat Kragh vorig jaar deed. Als de etappe te lastig is voor Bennett, maar de aankomst niet lastig genoeg voor Alaphilippe, dan zie ik Asgreen wel een nummertje opvoeren. Het parcours heb ik nog niet genoeg bestudeerd om te weten hoe vaak dit zou kunnen gebeuren.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #688685

  Ik sluit inderdaad niet uit dat er een mooi sprintteam te maken is met Bennett plus allround sprinters en jongens uit de tweede/derde lijn en dat dus Pogacar, Roglic én Thomas mogelijk is. (Demare wil ik overigens toch wel in m’n team gaan fietsen.)

  Maar ja, twee nachtjes slapen en we weten meer :P

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #688670

  Pogacar, Thomas én Roglic tegelijk in je team gaat ongetwijfeld kunnen, als je bereidt bent te budgeteren op je sprintteam/overgangsteam. Ik verwacht niet dat je budget zo groot gaat zijn dat je Pogacar, Thomas, Roglic, Demare, Bennett en Ewan redelijkerwijs in je team kunt hebben. Het zal dus afwachten zijn of er bij de sprinters en/of bij de klassementsmannen genoeg buitenkansjes zullen zijn om ze ook echt alledrie mee te nemen.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #669071

  Cattaneo gaat niet naar de giro :p

  Bevin opvallend derde!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #668965

  Dan wacht ik nog even met de naam noemen van die Androni renner die nog mist!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #668677

  De proloog vandaag die Ganna niet wint is inderdaad heel kort, zegt wel iets, maar niet te veel nee. Ganna blijft sowieso grootste favoriet voor de tijdritten, maar nee, een garantie dat hij die wint is het niet, hij kan verliezen.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #668496

  Groenewegen is nog tot 7 mei geschorst. Hij heeft dus inderdaad niks gereden.

  Kan Groenewegen mooi als lead-out voor Dekker ritme opdoen.

  Wat betreft Almeida-Hindley. Qua klassement verwacht ik inderdaad ongeveer evenveel van hen. Beide hebben vorig jaar geprofiteerd van gebrek aan concurrenten. Beide gaan deze editie niet top vijf eindigen als (vrijwel) alle concurrenten op de fiets blijven. Maar qua scoritopunten verwacht ik wel veel meer van Almeida dan van Hindley, en dus zit Almeida (voorlopig) wel in m’n team en Hindley niet.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #668139

  Ja wat betreft die B sprinters..

  Minali reed uae tour (Sterk veld wel) en kwam niet verder dan plek 9 in de sprints. Albanese reed Turkije (matig veld) en werd 8, 5 en 6. Fiorelli reed Belgrade Banjaluka (??, zeer matig veld) en werd 3, 4, 12 en 7.. Tja. Dan denk ik, ik kies liever 4-5 toppers en vul de rest op met ploegmaats/klassementsmannen, ipv van m’n standaardtactiek, iig 7 sprinters.

  Aan de andere kant. Er moet toch iemand de best of the rest zijn..

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #666857

  @Rawolf, van die vier puncheurs staat normaal gesproken alleen Bettiol kort genoeg om voor het roze kunnen punchen. Ulissi, Champoussin en Gallopin staan alledrie sowieso al te ver op klassementsmannen als Evenepoel, Almeida, Mcnulty die alledrie vanwege het klassement ook zeker mee zullen punchen.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #666788

  Over David Dekker hoef ik inderdaad niet na te denken nu. Ik sluit niet uit dat hij z’n prijs waard gaat zijn, maar de gok vind ik wel te groot. Voor 1-1,5 miljoen had ik hem nog overwogen. Nu heb je voor 500k meer ook veel meer zekerheid (ja, relatieve zekerheid natuurlijk) met Merlier en Nizzolo. En goedkoper dan Dekker zijn er in mijn ogen ook genoeg sprinters voor plek 5-10 die je kunt nemen voor de opvulling.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #657698

  Ik twijfel dit keer niet over m’n kopmankeuze. Heb 11 klasbakken aan de start, maar keuze is gevallen op:

  1 Van Aert
  2 Van der Poel
  3 Pidcock

  Over het algemeen: tevreden tot nu toe over m’n team en vooral in de breedte tot nu toe goed gelukt. Heb elke wedstrijd de winnaar en tenminste 2 renners in de top 3, behalve bij Kuurne, daar alleen Pidcock.

  Kopmankeuzes zijn echter nog niet even goed, bij De Panne bv Philipsen geen kopman, maar toch op 97% in het klassement. Verder vooral de baal in dat ik Turgis na lang twijfelen niet heb genomen, en Kristoff en Degenkolb wel, nu EF is afgelast. Maar die oude rotten zouden deze weken alsnog veel punten kunnen pakken natuurlijk (als alles doorgaat).

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #656855

  1: Bennett
  2: Dekker
  3: Colbrelli

  Ook nog in koers: Viviani, Philipsen & Stewart. Tja, plek twee was lastig tussen Dekker, Viv, Philipsen, schat de kansen op een ereplek voor alledrie even hoog in. Colbrelli genomen op plek drie voor het geval er flink gekoerst wordt en de echte sprinters reeds zijn afgevallen, dan heeft Sonny wel kans in mijn ogen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 47)

Headlines