Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 68)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #466714

  De ploeg heeft al vanaf de winter uitgesproken dat ze met Roglic voor niks minder dan de eindwinst in de Giro gaan, dat was een goede en terechte doelstelling lijkt me. Diezelfde Roglic rijdt in het voorjaar werkelijk alles en iedereen kapot. Als je er dan uiteindelijk misschien met hangen en wurgen een podium weet uit te slepen dan kan je toch onmogelijk tevreden zijn als fan en/of ploegleiding? Helemaal wanneer je weet dat de op papier 2 grootste concurrenten voor het roze niet eens de finish hebben gehaald.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #466589

  Even aanhakend op discussies in de liveticker van de Giro ben ik wel benieuwd wat de vaste forumleden hier van deze column vinden:
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190601_04440217

  “Primoz Roglic en Jumbo-Visma moeten vooral in eigen boezem kijken

  Alles wat Primoz Roglic dit jaar aanraakte, veranderde in goud. Of het nu de UAE Tour, Tirreno-Adriatico of de Ronde van Romandië was, de Sloveense laatbloeier in het wielrennen sloeg toe. Waar, wanneer en hoe hij dat wou. Om bang van te worden. Het ging allemaal zo vlotjes dat vooral na Romandië iedereen bij Jumbo-Visma geloofde dat eindwinst in de Giro de logica zelve was. In de proloog van Bologna ging hij zo hard dat huidig leider Richard Carapaz over acht kilometer meer dan driekwart minuut verloor. Alsof Verona juist om de hoek lag. Alsof hij van een andere planeet was.
  De Sloveen is ondertussen van zijn wolkje getuimeld. Het was een harde landing. Voor hem en de huishouding van Jumbo-Visma, die net zoveel beginnersfouten maakte als de kopman zelf. Ik moest glimlachen toen ik donderdag ploegleider Addy Engels bezig hoorde tegen de ondertussen afgeslankte ­Nederlandse media. Hij zag nog vuur in de ogen van zijn kopman. Natuurlijk. Roglic’s ­gezicht staat al sinds zondag op onweer. Toen zijn versnellingsapparaat niet meer werkte en hij een nieuwe fiets wou, stonden ploeg­leiders Jan Boven en Addy Engels ergens midden de bergen te plassen. Reservefiets op het dak van de ­auto. Er is achteraf een hartig woordje gepraat. ’s Avonds eisten de renners ­excuses van hun ploegleiders. Natuurlijk verliest Roglic door dit voorval deze Giro niet, maar de nodeloze achtervolging van het rallyduo Boven-Engels komt wel in het blunderboek. Het was net zo’n onbeholpen gedoe als met Wout van Aert in Parijs-Roubaix. Toen worstelde de kopman met mechanische problemen, maar de leiding ­besliste om niemand te laten afzakken.

  Branie hebben ze genoeg bij Jumbo-Visma, dat in middelen en mankracht is gegroeid. Maar toch maken ze nog te veel onnodige ­fouten die typische rondeploegen als Movi­star en Bahrain-Merida genadeloos afstraffen. Natuurlijk was het dikke pech dat Gesink net voor de Giro uitviel, maar als je de Corsa ­Rosa wil winnen, kies je toch voor je beste team. Inclusief Steven Kruijswijk. Als je weet dat de eerste echte bergrit pas op het einde van de tweede koersweek komt, dan vraag je Roglic in Romandië om wat reserve in te ­bouwen. Een grote ronde is meer dan een ­verzameling van eenentwintig afzonderlijke ritten. WorldTour-koersen van één week kan Roglic winnen – dat wisten we al – maar er komt ­zoveel meer bij kijken om een grote ronde te pakken. Je moet ook vrienden ­maken, zoals Nibali en Movistar deden. Dé grote kunst is om de onvermijdelijke zwakke dag niet cash te betalen. Zoals vorige zomer in de slottijdrit van de Tour. Of afgelopen zondag. Tijdrijden en dalen zijn de grootste kwaliteiten van ­Roglic. Nu nog een spoed­cursus doseren. Het is aan de ex-schans­springer en zijn werkgever om de juiste lessen te trekken uit deze voor het grote publiek toch kleine Giro. Of draait de metronoom dit weekend nog de Giro naar zijn hand? Dat zou pas héél straf zijn.”

  Ik kan niet anders dan het er 100% mee eens zijn. Als de Giro echt het hoofddoel van het seizoen is moet daar de allersterkste selectie worden opgesteld, ook al gaat dat ten koste van de Tour of Vuelta.
  Zoiets dus: Roglic, Kruijswijk, Bennett, Gesink, de Plus, van Emden, Martin, Leezer.
  Daarnaast hebben zowel Roglic zelf(Carapaz veel tijd cadeau geven) als de ploegleiding(plasgate) grote tactische fouten gemaakt. Met een selectie zoals ik daarboven noem had je die tactische flaters misschien nog recht kunnen zetten, maar dat wordt nu een stuk lastiger, zo niet onmogelijk.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #463818

  http://www.cyclingnews.com/news/bahrain-meridas-milan-erzen-under-uci-investigation-for-doping-links/

  ‘Many of the 32 Slovenian riders in the professional peloton have been helped in some way or another by Eržen, including current Giro d’Italia favourite Primoz Roglic, who raced for Eržen’s Adria Mobil Continental team between 2013 and 2015 before moving to what is now Jumbo-Visma.’

  Nou, de verklaring voor de opkomst van het Sloveense wielrennen is gevonden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #454446

  Bennett en Kuss zitten in de VS, dus dat lijkt me sowieso geen optie.

  Qua klimmers zijn de enige beschikbare opties eigenlijk Vingegaard en Powless, maar het slaat ook nergens op om een jonge neoprof zo zonder voorbereiding zijn 1e grote ronde te laten rijden. Grote kans ook dat ze er in dat geval niks van bakken vanwege gebrek aan voorbereiding.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #450237

  De hoofdreden dat ik hier niet meer postte was omdat ik me gruwelijk irriteerde aan het gedrag en de manier van posten van sommigen(je mag zelf raden wie) die elke vorm van normale inhoudelijke discussie onmogelijk maakten. Het is me al weer duidelijk dat er helemaal niks veranderd is wat dat betreft dus ik hou het weer voor gezien en ga me op een afstandje kapot lachen om het circus dat zich hier elke dag weer afspeelt. Houdoe!

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #450232

  @Morgenstern
  Wel grappig dat je maar blijft terugkomen op het feit dat ik het hele vroege begin van het seizoen (terecht) dramatisch noemde. Best sneu ook. Je lijkt het maar niet te kunnen accepteren of snappen dat dat niet betekende dat het hele seizoen dramatisch zou verlopen.


  @rahimns

  Ik vind dat ze bij Jumbo behoorlijk zijn doorgeslagen in het compleet in dienst rijden van 1 kopman. Jonge renners, die in de toekomst de kopmannen moeten gaan worden, zouden al vanaf hun 1e profjaar moeten leren winnen en op bepaalde momenten voor eigen kans moeten rijden. Vorig jaar deden ze dat in ieder geval een stuk beter.


  @jessevdalen

  Tenzij ze opeens een gigantisch stap maken zou ik Powless, Kuss, de Tier en Olivier allemaal weg doen aan het einde van dit seizoen. Die voegen op dit moment niks toe en daar kan je veel betere en talentvollere neoprofs voor halen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #450211

  Ik lees gewoon mee hier, maar ik zie dat mijn aanwezigheid gemist wordt door sommigen. Ik zal dus maar weer eens een constatering in de groep gooien waar waarschijnlijk niemand het mee eens is, maar misschien leidt het eindelijk eens tot een inhoudelijk discussie:

  De 4 kopmannen (Groenewegen, Kruijswijk, Roglic, van Aert) presteren prima, maar buiten die 4 om stellen de meeste renners dit jaar gewoon teleur en lijken met name de jonge renners zich amper te ontwikkelen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439840

  Dus je bent een dramaqueen op het moment dat je niet meegaat met de overdreven positieve en kritiekloze mening van de gemiddelde fanboy hier? Goed om te weten.

  Misschien eens een idee om buiten het veilige bubbeltje van dit topic te kijken, ik kan het jullie van harte aanraden!

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439834

  @Laatste man, @vlek en @xistnc en nog een paar
  Groenewegen was hier de absolute topfavoriet, als die dan niet wint heb je als ploeg per definitie niet ‘maximaal gereden’ of een ‘prima koers gereden’ of ‘gedaan wat ze moesten doen’. Dat vind ik nou redelijk bizarre en ambitieloze opmerkingen. Mag hopen dat ze er bij de ploeg niet zo over denken.

  Maar goed, het is al vanaf dag 1 duidelijk dat de meeste hier een hele andere en vreemde kijk op topsport hebben dan ik..

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439776

  @ti-raleigh
  Jep, die uitspraak begint inmiddels wel een beetje pijnlijk te worden.

  Groenewegen had hier natuurlijk altijd moeten winnen, als ik hem was zou ik toch heel erg teleurgesteld zijn in mijn ploeg.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439451

  In principe vind ik dat je met deze selectie in elke voorjaarskoers een toptien plek mag verwachten. Sommigen zullen dan wel weer gaan roepen dat ik veel te hoge verwachtingen heb, maar ach. Op Sporza waren ze in de nabeschouwing trouwens ook best teleurgesteld over van Aert en vonden ze dat hij er flink doorzakte, dus ik ben echt niet de enige die de lat hoog legt.

  En om op een positieve noot te eindigen voor vandaag: ze hebben in ieder geval alle 7 de koers uitgereden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439420
  Quote:
  Roosen en Jansen waren hier vorig jaar niet minder dan Van Aert en Van Poppel vandaag. Het voorjaar van vorig jaar was nu ook weer niet zo dramatisch als regelmatig gedacht wordt.

  Beetje rare post dit in mijn oog. Ze hebben vorig jaar, op de mooie overwinning van Groenewegen in KBK na, niet 1x toptien gereden in het hele voorjaar. Roosen heeft nog een paar keer in de achtergrond een 15e plek ofzo bij elkaar gesprint, maar dat was het dan ook wel. Daar past de omschrijving dramatisch toch prima bij?

  En dat ze het vandaag met een heel veel betere ploeg qua uitslagen amper beter doen dan vorig jaar is juist het bewijs dat ze vandaag niet goed hebben gedaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #439391

  Dat Wolfpack-light idee kan voorlopig ook weer even de ijskast in, erg matig gereden in de breedte vandaag.
  Van Aert redelijk maar niet goed, van Poppel komt inhoud tekort en de rest was gewoon slecht.

  Gelukkig ging het in de UAE wel goed, de Plus gaat de beste aankoop van het seizoen zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #436918

  Hele sterke lead-out inderdaad.
  Eerlijk gezegd hoop ik dat Teunissen de vaste lead-out van Groenewegen wordt, hoe vervelend dat ook is voor Roosen. Teunissen is gewoon ontzettend goed in het positioneren en manoeuvreren door het peloton en is ook nog net een tikkeltje sneller.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #436241

  Nee, dat is het ook voor een groot deel. Vorig jaar viel letterlijk alles goed en zat het het hele jaar lang mee op alle beslissende momenten. Z’n seizoen ga je de komende 10 jaar niet meer meemaken, daarom vond ik al die doelen die de ploeg voorafgaand aan het seizoen stelde nogal overmoedig. Grote kans dat er dit seizoen (veel) minder overwinningen en ereplaatsen gaan komen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #436231

  Powless staat toch wel bovenaan op de lijst van meest tegenvallende beloften van de afgelopen jaren. Één van de allergrootse (klim)talenten van zijn generatie maar hij bakt er voorlopig echt niks van.

  Verder is het al met al nog steeds geen heel geweldig seizoen voor Jumbo, en dat is nog zacht uitgedrukt…

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #433271

  Dat er wat minder obsessief en nationalistisch commentaar wordt gegeven over de Nederlandse renners is alleen maar beter.
  José had namelijk de neiging om nogal overdreven hysterisch te doen zodra er een Nederlander/Belg/Willekeurig jong talent waar ze toevallig fan van is in een kansrijke positie zat en in beeld reed.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #433037

  @vlek
  Wat probeer je nou eigenlijk te beargumenteren? Je kan wel heel leuk de wijsneus gaan uithangen zoals gewoonlijk maar je gaat helemaal niet inhoudelijk in op mijn verhaal en volgens mij snap je ook niet helemaal wat ik allemaal zeg. Dus is deze discussie vrij zinloos.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #433031

  @vlek
  Waarom staar je je zo blind op zijn eerdere prestaties op Willunga Hill? Die waren inderdaad niet fantastisch, als dat hetgeen is wat je van mij wil horen. Maar in 2018 heeft een grote stap voorwaarts gemaakt en reed ie in vrijwel elk WT-rondje van een week top 10. Dan lijkt het me niet zo vreemd om te verwachten dat hij die lijn doortrekt en in 2019 een stuk beter presteert, dus ook op Willunga hill. En in principe deed hij dat ook in 5 van de 6 etappes.

  En ik geloof totaal niet in dat riedeltje van hemzelf dat Willunga hem totaal niet ligt. De hoofdreden dat hij daar tijd verloor was dat hij zijn ploegmaten kwijt was en veel te ver van achteren zat aan de voet. Hierdoor moest hij meteen in het rood en zakte hij er doorheen op het einde. Als hij gewoon normaal van voren had gezeten had hij die top 5 echt wel gehaald hoor.


  @Mr10B

  Tja, agree to disagree want daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Er zijn al 2 WT-koersen geweest plus 2 etappes hier in Valencia, dus je kan prima iets zeggen over de seizoensstart. Sterker nog, dat kon in principe al na 1 etappe in Down Under.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #433012

  Natuurlijk kan je wel alvast analyses maken over de koersen die zijn geweest, en dat is precies wat ik doe. Niks meer, niks minder en dat hoeft ook verder helemaal niks te zeggen over de rest van het voorjaar en het seizoen. Voor hetzelfde geld wint Teunissen de Omloop, van Aert de Strade Bianche, Roglic de Tirreno, en Groenewegen 3 etappes in Paris-Nice en wordt uiteindelijk het een fantastisch voorjaar.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #433005

  Je moet wel heel conservatief zijn om te denken het wielerseizoen start met de Omloop. Het is gelukkig geen 1960 meer.
  Voorbeeldje: Of je het nou wil of niet, de Great Ocean Road Race staat op gelijke hoogte met de Omloop en levert ook evenveel punten op.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #432995

  Dus je erkent wel dat Bennett en van Poppel het laten afweten in Australië, maar vindt het belachelijk om te spreken over een dramatische seizoensstart. Dat is flink tegenstrijdig en valt niet echt te rijmen met elkaar, maar goed.

  Even voor de duidelijkheid: Ik zeg niet dat Jumbo een dramatisch team is of dat de rest van het seizoen ook dramatisch gaat verlopen, ik constateer enkel dat het tot nu toe gewoon allemaal niet goed gaat. Lijkt me lastig om het daar niet mee eens te zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #432983

  Oh en @Jotto-Lumbo:
  Die hele gedachte van ‘oh het is maar een voorbereidingskoersje dus de resultaten zijn nog niet belangrijk’ is ook echt vreselijk. En bovendien sinds dit jaar ook gewoon feitelijk niet meer waar aangezien alle koersen worden meegenomen in de World Ranking. Je moet als professionele sportploeg overal presteren en voor de overwinning gaan, of het nou in de Tour is of in een kleinere koers zoals deze.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #432980

  Misschien hebben jullie gewoon hele andere(lees: lage) verwachtingen, maar tot nu hoe hebben ze in mijn ogen in elke koers die ze hebben gereden teleurgesteld.

  – Bennett had ik op zijn minst top 5 verwacht in Down Under, maar die stortte totaal in op Willunga Hill
  – Van Poppel was misschien wel topfavoriet voor de Great Ocean Road Race en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
  – Groenewegen die zelf vandaag al het peloton niet weet te volgen(dat het verwacht is maakt het niet minder slecht trouwens). De lead-out was ook weer ouderwets kilometers te vroeg vandaag dus ik vraag me ook af of ze het parcours wel hebben verkend.

  Tja, ik weet niet hoor maar ik haal er weinig positiefs uit. Enige wat ik zou kunnen bedenken is dat Martin het vooralsnog prima doet.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #432969

  Mogen we inmiddels voorzichtig spreken van een ontzettend slechte seizoensstart?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 68)