Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 91)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723887

  @roburger Klopt op zich, maar vorig jaar zaten er een paar dagen meer tussen Tour en Vuelta, was de Vuelta een paar dagen korter, was de laatste week van de Vuelta een stuk minder zwaar dan nu, en hoefde er veel minder op en neer gereisd te worden tussendoor (WK in Italie versus OS in Tokio). Daarnaast lijkt een Tour voor klassement me wel zwaarder dan een Tour voor bollen. Zou natuurlijk nog steeds kunnen dat ‘ie het wel volhoudt, maar vorig jaar biedt naar mijn mening geen garantie en ik heb zelf om genoemde redenen de gok genomen dat hij het niet gaat redden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2021 #723779

  Ik gok erop dat Carapaz niet top gaat zijn deze Vuelta na al z’n avonturen eerder dit seizoen. Dit is het geworden:

  Klassement/klim:
  1. Roglic (5.5M)
  2. Bernal (5.5M)
  3. Vlasov (4M)
  4. Carthy (3.5M)
  5. Landa (3M)
  6. Lopez (3M)
  7. De la Cruz (2M)
  8. Padun (2M)
  9. Aru (0.75M)

  Tijdrit:
  10. Oliveira (0.75M)

  Sprint:
  11. Jakobsen (3.5M)
  12. Matthews (3M)
  13. Dainese (2M)
  14. Aberasturi (1.5M)
  15. Venturini (1.5M)

  Aanval:
  16. Pidcock (3M)
  17. Schachmann (2M)
  18. Simmons (1M)
  19. Vermeersch (0.75M)

  Knecht:
  20. Gesink (0.75M)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701887

  Hallo allemaal, jullie zitten vast met smart te wachten op het team van Wellens Nietens. Bij dezen. Ik vind het zelf eigenlijk wel een mooi gebalanceerd team geworden! Ik denk dat Roglic de Tour gaat winnen. Succes allemaal!

  Aanval/Klim:
  1. POGACAR (7M)
  2. ROGLIC (6.5M)
  3. THOMAS (5M)
  4. GAUDU (2.5M)
  5. KELDERMAN (2M)
  6. URAN (1.5M)
  7. HAIG (1M)

  Tijdrijder:
  8. BJERG (1M)

  Sprint:
  9. EWAN (4.5M; op het laatste moment erin voor Demare omdat hij toch wel interesse in groen bleek te hebben)
  10. SAGAN (4M)
  11. COLBRELLI (2.5M)
  12. CAVENDISH (2.5M)
  13. COQUARD (2M)
  14. LAPORTE (1.5M)
  15. VAN POPPEL (1.5M)

  Aanval:
  16. ALAPHILIPPE (5M)
  17. VAN AERT (4M; kopman etappe 1)
  18. KRAGH ANDERSEN (0.75M)

  Knecht:
  19. MORKOV (0.75M)
  20. EEKHOFF (0.5M)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700026

  Interessant interview met Kluge dat @Timvideo een paar pagina’s geleden postte, vooral dat De Gendt de enige zou zijn die mag aanvallen. In de aankondiging van het team kondigde de ploeg nog aan dat naast De Gendt ook Van Moer en Gilbert “met bravoure en veel durf” voor ritzeges zouden gaan. (https://www.lottosoudal.be/nl/nieuws/detail/4687/lotto-soudal-met-sterk-achttal-naar-de-tour-de-france)

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699783

  Verwacht iemand nog iets van Kruijswijk? Volgens indeleiderstrui zou hij z’n podiumplek van 2019 willen evenaren, maar ik vraag me af of hij dat daadwerkelijk zelf zo gezegd heeft – kan het me nauwelijks voorstellen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #697752

  Op massasprints had ik van WVA toch al niet meer gerekend. De vraag is of hij in etappes 1 en 2 goed genoeg is om pak ‘m beet top 5 te rijden (lijkt hij zelf over te twijfelen) en vervolgens in de tijdrit geel kan pakken (die hoop heeft hij zelf nog niet laten varen). Als het antwoord op beide vragen ja is, dan pakt hij toch een hele hoop punten in de eerste week… Ik neig er zelf wel naar om hem eruit te laten, maar helemaal gerust ben ik er niet op.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #688092

  Geëindigd op 97.4%. We lagen een tijdje op koers voor een gouden bekertje, maar na het uitvallen van Buchmann en het wegzakken/uitstappen van Evenepoel zat dat er niet meer in. Grootste miskoop was Bilbao, en ook de 5 miljoen van Evenepoel hadden achteraf bezien beter op een andere manier geïnvesteerd kunnen worden. Gefeliciteerd aan degenen die nog hoger gescoord hebben en tot in Frankrijk!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #683146

  Is het heel dom als ik morgen Brambilla weer op de bank laat? Ik zou hem er evt. in kunnen zetten voor Almeida of Bilbao… Ik heb ook Foss en de zekere punten van Sagan nog als opties, maar denk dat ik die op de bank laat.

  Over Bilbao gesproken: het valt op dat hij (mogelijk expres?) aan z’n achterstand aan het werken is – vandaag een minuutje, gisteren twee, intussen op ruim 10 minuten in totaal. Zou die wat leuks van plan zijn? Hij is duidelijk m’n grootste miskoop tot nu toe.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #682535

  @hartstikkebedankt Ja terechte vraag hoor. Ik heb vooral veel goedkope renners meegenomen om ruimte te hebben voor Bernal + Evenepoel (waar ik tot nu toe in elk geval blij mee ben). Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk 500/750k renners te nemen waarvan ik dacht te weten wanneer ik ze ongeveer zou moeten opstellen (Foss, Fiorelli, Bodnar, Bevin, Albanese) of waarvan ik teampunten verwachtte (Bodnar, Fabbro), dus geen pure aanvallers. Maar op gegeven moment waren die op en is ook Brambilla in de selectie beland. Ik heb hem dus vooral als opvulling genomen zonder de intentie om hem veel op te stellen, misschien alleen als bijv. Ciccone in de bergtrui had gereden oid. Ik had hem voor vandaag nog wel overwogen, maar ik dacht gezien te hebben dat hij het gisteren tevergeefs geprobeerd had dus vreesde dat ‘ie moe en/of niet in vorm zou zijn. Achteraf duidelijk niet terecht.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #682496

  Tja, Brambilla (en in mindere mate Albanese) op de bank was achteraf niet zo handig. Maar ja, ik ben nu eenmaal meer van de AK mannen en vaste punten en hoop dat me dat over de hele ronde meer punten oplevert. Gelukkig maar een tikkeltje gezakt en we staan er nog goed voor.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #681060

  Ik zie dat Brambilla bij de bookmakers en sommige voorbeschouwingen voor morgen vrij hoog genoteerd staat. Zou dat gebaseerd zijn op die ene goede Strade in 2016? Of op de verwachting dat die klim aan het einde hem goed ligt? Of heeft hij aangekondigd dat hij zelf gelooft in deze etappe? Vooralsnog ben ik geneigd om gewoon m’n 8 klassementsmannen (als we Bilbao en Almeida daar nog toe mogen rekenen) + Sagan op te stellen en Brambilla op de bank te laten.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #680740

  Leuk dat Albanese na z’n bergtrui avontuur vandaag ook nog wat sprintpuntjes meepakt.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #679405

  Met die ritten voor aanvallers neem ik me elke keer stellig voor om zo veel mogelijk vaste punten op te stellen en een klassementsman veilig kopman te maken, en op het moment supreme kan ik het dan uit FOMO toch weer niet laten om de Bevins, Fiorelli’s en Fabbro’s van deze wereld op te stellen en Brambilla kopman te maken… Ik zal wel niet de enige zijn?

  Desondanks een procentje gestegen naar 97%, morgen vol op de klassementsmannen met kopman Bernal en hopen op roze voor Evenepoel.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676864

  Ik ben tot nu toe blij dat ik voor de wel Bernal, wel Evenepoel, geen Ewan variant ben gegaan.


  @Jari
  Litmanen Ik zou de 3 vaste punten van Evenepoel doen, tenzij je nu al alles of niks wil spelen. Iemand aleen maar opstellen voor mogelijke teampunten bij dagwinst van een teamgenoot vind ik altijd tricky. Ook voor 1 van de etappefavorieten, zoals Groenewegen in een sprintetappe, is de kans dat ‘ie daadwerkelijk wint meestal toch vrij klein. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot je die kans inschat, maar laten we zeggen bijv. 20%. Dan heb je dus een verwachtingswaarde van 0.2 x 10 = 2 punten met Foss, er vanuit gaande dat hij niet per ongeluk zelf nog top 20 rijdt of dat Groenewegen bij ritwinst ook nog groen pakt, wat dan weer vooral afhangt van hoeveel punten Merlier haalt. Voor Evenepoel zijn de 3 punten vrijwel zeker (al is natuurlijk niks helemaal zeker in het wielrennen, en ook daar zou in verschillende onwaarschijnlijke scenarios nog wat bij kunnen komen). Hij geeft dus een verwachtingswaarde van (ongeveer) 3 punten: gemiddeld meer punten en meer zekerheid dan Foss. De berekening wordt uiteraard ingewikkelder als je alle mogelijke scenarios wil meenemen, maar grofweg geeft dit een aardige indruk denk ik.

  Ik stel zelf trouwens behalve Evenepoel ook nog Bernal op boven Foss, terwijl hij maar 2 vaste punten heeft, maar dat is mede omdat hij in de vorige sprintetappe zo leuk 16e werd.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676006

  Veiligste lijkt me Carr eruit, Landa + Sivakov erin.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #675854

  Team Wellens Nietens is niet ontevreden tot nu toe. Voor morgen denken we vooral aan de klassementsmannen, met de volgende opstelling tot gevolg:
  1. Almeida (C)
  2. Evenepoel
  3. Yates
  4. Bilbao
  5. Carthy
  6. Bernal
  7. Vlasov
  8. Buchmann
  9. Foss

  Helaas betekent dit dat Fabbro, Brambilla, Cavagna, en de vaste punten van Merlier op de bank zullen moeten blijven.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #673986

  Hier mijn team. Een paar highlights:
  – Wel Bernal. Ik denk dat hij weer goed gaat zijn.
  – Wel Evenepoel. Samen met Almeida en Cavagna een sterk DQS clubje dat hopelijk teampunten voor elkaar gaat opleveren.
  – Geen Ewan. Hij gaat waarschijnlijk niet uitrijden en hoewel hij vast etappes zal winnen laat hij ook weleens lopen als hij niet goed genoeg gepositioneerd zit om te kunnen winnen, dus voor zijn prijs niet betrouwbaar genoeg als kopman. Ik heb sowieso een wat zwak sprintteam als gevolg van bovengenoemde dure mannen en weinig betrouwbare goedkope sprinters.
  – Vier man van Bora. Ik denk dat Sagan de puntentrui zal pakken – dat lijken me op voorhand de meest zekere teampunten. Ik hoop/denk dat Buchmann weer goed zal zijn – wellicht dat ik daar een verschilletje mee kan maken want het lijkt erop dat de meeste mensen weinig vertrouwen in hem hebben (al is hij natuurlijk niet echt een puntenmonster dat voor elk plekje sprint op de finish). Fabbro en Bodnar leken me koopjes voor de teampunten van Sagan en respectievelijk mogelijkheden in bergritten en tijdritten.

  Klassement/klim:
  1) Bernal (6M)
  2) Evenepoel (5M)
  3) Almeida (4M)
  4) Yates (4M)
  5) Buchmann (3.5M)
  6) Vlasov (3.5M)
  7) Carthy (3M)
  8) Bilbao (2M)
  9) Fabbro (0.5M)

  Tijdrijders:
  10) Cavagna (1M)
  11) Foss (0.75M)
  12) Bevin (0.75M; volgens Scorito aanvaller)
  13) Bodnar (0.5M; volgens Scorito knecht)

  Sprinters:
  14) Sagan (5M)
  15) Merlier (3M)
  16) Nizzolo (3M)
  17) Pasqualon (1M)
  18) Fiorelli (0.5M; volgens Scorito knecht)
  19) Albanese (0.5M; volgens Scorito knecht)

  Aanvallers:
  20) Brambilla (0.5M)
  (en uiteraard kunnen mannen als Cavagna, Bevin, Fabbro, Foss evt. ook als aanvallers ingezet worden)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #668080

  Tja, 92.7%, wat zullen we ervan zeggen… Enige gouden bekertje blijft van die fictieve grand tour van vorig jaar, weet niet precies wat ik daaruit moet concluderen. Gefeliciteerd aan de 99%+ers hierboven.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #662113

  Ja klopt. Het team van m’n 3e kopman (Viviani) doet nog een reddingspoging…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #662109

  1e en 2e kopman (Merlier en Kristoff) die gezellig samen onderuit gaan, lekker

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #660862

  Hier ook v/d Poel en Alaphilippe gepasseerd, in mijn geval door Lampaert en Asgreen. Benieuwd hoe het uitpakt.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #657960

  Hier ondanks veel DQS in m’n team (vandaag Asgreen, Lampaert, Ballerini) toch een tikkeltje gezakt. Pidcock als 3e kopman hielp niet mee, en een vallende Matthews en niet startende Politt ook niet.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #656847

  1. Viviani (om de één of andere reden een goed gevoel over), 2. Philipsen (hopelijk komt ie weer een beetje in vorm), 3. Dekker (slechts 3e vanwege enige angst dat Kooij de sprint zou kunnen doen). Verder nog Hofstetter en Theuns.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #655854

  Hier gelukkig wel Matthews boven Alaphilippe verkozen als 3e kopman (achter MvdP en WvA uiteraard), maar behalve de kopmannen had ik dan weer niemand in de top 10. Daardoor alsnog maar een tikkeltje boven het gemiddelde gescoord vandaag en een paar procentjes gezakt naar het mooie getal van 88.8%.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #651049

  Ik had hier ook op Woods gehoopt inderdaad.

  Bij mij staat het er nu zo voor: 1. Alaphilippe, 2. Van der Poel, 3. Van Aert

  Dan nog hopen op individuele punten voor Pidcock en Wellens, teampunten voor Ballerini en Asgreen, en Pasqualon als de verplichte 0 punten deelnemer.

  Overigens ben ik laatst betrapt door mijn vrouw toen ik met het gamecenter bezig was… Die heeft me even hartelijk uitgelachen om het feit dat ik op een telefoonscherm op m’n computer aan het klikken was.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 91)

Laatste nieuws