Aangemaakte reacties

22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #634141
  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #625293

  Merijn Zeeman: ’Eindzege in Vuelta mooie bonus na bewogen seizoen’

  De absurde achtbaan van Jumbo-Visma
  author avatar
  Door HANS RUGGENBERG

  2 uur geleden in WIELRENNEN

  AMSTERDAM – Historisch is het wielerjaar van Jumbo-Visma om verschillende redenen. Sinds de hervatting na de coronapauze heeft het team bijna in elke koers waar het startte meegedaan om de overwinning. En in meerdere gevallen werd er zelfs gezegevierd, zoals in de twee wielermonumenten Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik. Ook ging de Nederlandse topploeg de afgelopen maanden door diepe dalen. Er was het drama rond Dylan Groenewegen, de Tour die op de laatste dag werd verloren en de ’eigen’ coronacrisis in de Giro.

  Sluit Primoz Roglic het seizoen af met de eindzege in de Vuelta?
  Sluit Primoz Roglic het seizoen af met de eindzege in de Vuelta?Ⓒ ANP/HH
  Sportief directeur Merijn Zeeman blikt met De Telegraaf terug op de absurde achtbaan van Jumbo-Visma, die dit weekend kan eindigen met de eindzege in de Vuelta met de schier onverwoestbare Primoz Roglic.

  Sensationele Wout van Aert
  Zeeman: „Toen Wout begin vorig jaar bij ons in de ploeg kwam, was hij een geweldige veldrijder en een veelbelovende renner op de weg. Zijn ontwikkeling staat een beetje gelijk aan de groei van onze ploeg, waar we vanaf 2013 aan zijn gaan bouwen. Als je dit seizoen naar Wout kijkt, kun je alleen maar zeggen dat het geweldig is wat hij heeft laten zien. En zeker als je bedenkt dat hij terugkomt van een bijzonder zware blessure na zijn val vorig jaar in de Tour. Hij won meteen Strade Bianche, daarna Milaan-Sanremo, een etappe in de Dauphiné, de Belgische titel tijdrijden en twee Tour-ritten. Dat zijn alleen maar zijn zeges, maar hij pakte ook zilver in de WK-tijdrit en in de wegwedstrijd. Tevens was er die tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. En vergeet ook niet dat hij in de Tour gigantisch veel werk heeft geleverd voor de ploeg.”

  Wout van Aert kan terugkijken op een sterk wielerseizoen bij Jumbo-Visma
  Wout van Aert kan terugkijken op een sterk wielerseizoen bij Jumbo-VismaⒸ ANP/HH
  Drama rond Dylan Groenewegen
  „Een bizarre periode. Die val met Fabio Jakobsen gebeurde op de woensdag tussen de zeges van Wout in Strade Bianche en Milaan-Sanremo. De impact is zo groot, dat is nauwelijks te bevatten. Natuurlijk is het in eerste instantie verschrikkelijk voor Fabio en hoop je met z’n allen dat het goed met hem gaat. Tegelijk ben ik enorm verbonden met Dylan, bij wie dit echt heel diep zit. Hij heeft er enorm veel spijt van en hoopt als eerste van iedereen dat Fabio er weer bovenop komt. Vooral in die eerste periode heb ik heel veel tijd en energie in Dylan gestopt, en ook geholpen met professionele hulp. Hij wordt nu geschorst. In het peloton weet iedereen dat Dylan een eerlijke sprinter is en dat hij een tweede kans verdient. Zowel Dylan als Fabio is nog vrij jong en hopelijk gaan we snel zien dat ze weer tegen elkaar sprinten. Ik kijk enorm naar dat moment uit.”

  Anticlimax na geweldige Tour
  „In oktober 2019 zijn we aan de slag gegaan met de Tour, met als eerste idee om met Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin als kopmannen te starten. Dat plan viel na de val van Steven in de Dauphiné al in duigen, maar ook Primoz was na zijn crash daar een twijfelgeval. Hij viel op zaterdag en die dinsdag daarna, anderhalve week voor de Tour-start, ben ik even met hem gaan fietsen voordat hij de training zou hervatten. Hij had echter zoveel pijn in zijn heup en bil dat toeristen hem zelfs inhaalden. Het spande er echt om of hij de Tour zou halen. Uiteindelijk ging het de goede kant op. Maar daarna viel ons volgende plan weg, dat van twee kopmannen, toen Tom uit die rol wegviel en knecht werd. Ons doel was toen om met zoveel mogelijk voorsprong de slottijdrit aan te vangen. Hebben we iets verkeerds gedaan? Op het moment zelf niet. We hebben met de ploeg ook geen onnodige krachten verspeeld, zoals soms werd gesuggereerd. De ploeg heeft Primoz met 57 seconden voorsprong naar de tijdrit gebracht, waarvan wij dachten dat het voldoende was. Dat bleek het niet te zijn, omdat Tadej Pogacar een geweldige tijdrit reed. Hebben we iets laten liggen? Misschien op de Peyresourde, waar Pogacar 40 seconden terugpakte, maar in die fase van de Tour was Egan Bernal ook nog in het spel.”

  Primoz Roglic aangeslagen op de grond nadat hij zijn gele trui verloor aan Tadej Pogacar in de Tour.
  Primoz Roglic aangeslagen op de grond nadat hij zijn gele trui verloor aan Tadej Pogacar in de Tour.Ⓒ ANP/HH
  „Primoz heeft een paar keer op Pogacar gereageerd, maar kon niet elke aanval pareren en, nogmaals, Bernal stond toen ook nog kort in het klassement. Uiteindelijk ging het dan toch tussen Primoz en Pogacar en kwamen we net te kort. Dat we de Tour op de laatste dag verloren was een gigantische teleurstelling. Het was echt heel bitter, er heerste ongeloof, frustratie en er is veel gehuild, maar dat betekent niet dat al het werk voor niks is geweest. Met drie ritzeges, elf dagen het geel en met een tweede plaats, wat onze beste prestatie ooit is, mogen we heel trots zijn.”

  Verbanning van Zeeman
  „Dat is nog altijd een supervervelend moment. De manier waarop het is gegaan, voelt nog steeds niet goed. De fiets van Primoz was beschadigd. Daar heb ik me druk om gemaakt, waarop ik uit de Tour werd gezet. Maar wat er precies is gebeurd, wil ik laten rusten. Dat heb ik toen ook snel gedaan, want daarna heb ik me op de afsluitende tijdrit gericht. Het belangrijkste was dat het niet zou afleiden van waar we mee bezig waren en ik denk dat we daar in zijn geslaagd.”

  Merijn Zeeman
  Merijn ZeemanⒸ ANP/HH
  Coronacrisis in Giro
  „Die dertiende oktober was een enorme dreun voor de ploeg, maar ook vooral voor Steven Kruijswijk. Die jongen heeft zichzelf opgeraapt nadat hij niet mee kon naar de Tour na zijn val. Dat was echt al een enorme teleurstelling voor hem, want hij had heel veel zin en ambitie in die Tour. Toen dat niet lukte, zette hij heel snel de knop om naar de Giro, waarin we er allemaal van overtuigd waren dat hij kon meespelen om de podiumplaatsen. En als je dan op zo’n manier (positieve test, red.) weer een klap krijgt, komt dat hard aan. Steven heeft enorm veel veerkracht, maar zelfs hij zal veel tijd nodig hebben om deze mentale tik te verwerken. En ja, we hebben besloten om heel de ploeg toen terug te trekken uit de Giro, om verdere verspreiding te voorkomen. Maar ook binnen onze ploeg was er bij verschillende mensen angst dat er veel meer besmettingen zouden volgen. Dat zorgde voor onrust, ook met het oog op het thuisfront.”

  Rentree van Tom Dumoulin
  „Wij en ook Tom zelf zien dit seizoen als het moment dat hij weer wielrenner is geworden. Het is niet zo dat je na 420 dagen zonder koers het niveau even weer oppakt, van het moment van voor zijn val in de Giro van 2019. Tom heeft zelf al aangegeven dat hij het dit voorjaar mentaal heel moeilijk had en dan komt het moment van terugkeer in de Tour de l’Ain, wat echt niet zomaar een rugnummer opspelden is. In een compacte periode heeft hij toen veel opeenvolgende koersen gereden en hij was niet super, maar hij had wel een hoog niveau. Anders word je geen zevende in de Tour. Het is nu zaak dat hij goed rust, alles verwerkt en dat meeneemt naar 2021. Ik ben ervan overtuigd dat hij dan weer in staat is om mee te strijden voor eindzeges in grote rondes. En hij vertelde me dat hij nu al heel veel zin heeft in volgend jaar.”

  Onverwoestbare Roglic in Vuelta
  „Wat Primoz al sinds augustus laat zien is echt heel bijzonder en daar heb ik enorm veel respect voor. Die heeft zo veel opofferingen gedaan om tot en met dit moment op het hoogste niveau mee te doen. Hij is in heel die periode bijna niet thuis geweest, om zich steeds weer te richten op nieuwe doelen. Hij heeft een enorme drive en mentale veerkracht, bizar gewoon.”

  Primoz Roglic, drager van de rode leiderstrui in de Vuelta, moet zijn goede uitgangspositie dit weekeinde verzilveren.
  Primoz Roglic, drager van de rode leiderstrui in de Vuelta, moet zijn goede uitgangspositie dit weekeinde verzilveren.Ⓒ GETTY IMAGES
  „Als je na zo’n Tour en een intens WK op zo’n manier Luik-Bastenaken-Luik wint (sprint met Julian Alaphilippe, red.), komen superlatieven tekort. En nu heeft Primoz in de Vuelta al vier ritten gewonnen en doet hij nog steeds mee om de eindzege. Hij werd de topfavoriet genoemd, maar na zo’n seizoen was dat voor mij niet zo evident. Dat hij er wel weer staat, geeft alleen maar aan wat voor een bijzondere renner hij is. We staan er nu wel wat meer ontspannen in dan in de Tour hoor. Als het lukt om te winnen, is dat geweldig, maar vooral een mooie bonus na een bewogen wielerseizoen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #595151

  @xistnc Dank, kan me die grappige taferelen nog herinneren dat organisatie soort rode loper had uitgelegd waar de renners van fiets konden wisselen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #595129

  Ik ben benieuwd of tijdens de ITT van fiets zal worden gewisseld, zal haast wel denk

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #576782

  Nou Sep mee met de ochtend vlucht

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #576774

  As a result of his crash yesterday, Primoz Roglic – leader in the GC and points classification – won’t start in the ultimate stage today. The evolution of his injuries will determine the plans for the upcoming races. Speedy recovery, @rogla 🤞

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #477282
  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #467236

  Jumbo-Visma aast op Kitte aldus Telegraaf

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #464698

  AMSTERDAM De leiding van de wielerploeg Jumbo-Visma gaat op korte termijn met Stef Clement om de tafel zitten om over zijn uitspraken over Giro d’Italia-ster Primoz Roglic te praten.

  De oud-renner van het team is sinds dit jaar verbonden aan Jumbo-Visma op het gebied van marketing en hospitality. Clement plaatste deze week in het NOS Sportforum vraagtekens achter de opmars van de Sloveense kopman Roglic van Jumbo-Visma. „Primoz transformeert in vijf jaar tijd van skispringer tot groterondewinnaar. Als deze jongen bij een ploeg als UAE-Emirates, Katusha of Astana had gereden, hadden we met zijn allen een heel ander idee erbij gehad”, vertelde Clement.

  Teammanager Richard Plugge is ’not-amused’ met deze uitspraken. Hij zal spoedig met Clement om de tafel gaan zitten. „Stef weet als geen ander hoe streng ons beleid is en hoe wij onze renners monitoren. Hij weet hoe wij vanaf 2016 nauwgezet met Roglic werken. We betreuren het dat hij daar niks over vertelt, omdat hij juist die situatie intern goed kent”, aldus Plugge.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #453460

  Jumbo-Visma heeft groen licht gegeven voor het opzetten van een opleidingsploeg die in 2020 in het peloton debuteert. Dit beloftenteam zou moeten bestaan uit 10 tot 12 vooral Nederlandse renners. De leiding van deze ploeg komt in handen van inspanningsfysioloog Robbert de Groot die in de voetballerij onder meer actief was bij FC Groningen en AZ. In 2007 was hij als trainer reeds betrokken bij de Rabobank-wielerploeg. Het beloftenteam gaat nauw samenwerken met het profteam van Jumbo-Visma en zal vallen onder verantwoordelijkheid van Merijn Zeeman.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #401219
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #389620

  @xistnc Wat zijn we weer vriendelijk voor elkaar zeg. Goed bezig.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #382682
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #382678

  VALENCE – De nieuwe Jumbo-ploeg is erin geslaagd om het Belgische supertalent Wout van Aert vast te leggen. Ook de Plus ligt vast Aldus Telegraaf

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #381673

  Uit de Telegraaf: Naast van Aert zou ook Laurens de Plus op vizier van lotto staan. (Excuus is al gezegd hierboven).

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #376351

  Ook in de Telegraaf i know niet de meest betrouwbare bron staat dat van Aert voor 4 jaar gaat tekenen. Alleen nog de vraag rijd hij per 2019 al bij Jumbo dan zullen ze flink in hun buidel moeten tasten.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #363014
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #357073

  Bericht uit de Telegraaf

  De toekomst van de BMC-wielerploeg is verzekerd. De WorldTour-formatie heeft met Deloitte een nieuwe hoofdsponsor terwijl Giant als materiaalsponsor groot instapt. Door het overlijden van BMC eigenaar Andy Rihs werd de geldkraan richting het team van onder anderen Greg van Avermaet, Tejay van Garderen en Rohan Dennis dicht gedraaid. Nu kan teammanager Jim Ochowitz weer verder bouwen. Giant had nog een doorlopend contract met Team Sunweb, maar besloten vorige week definitief uit elkaar te gaan. Giant sprak vervolgens met Jumbo, maar het Taiwanese fietsenmerk wil zich verbinden aan een meer internationaal team. Deloitte was eerder al cosponsor bij Dimension Data.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #356180

  Dacht juist dat Lotto en Bianchi een gelukkig getrouwd stel waren, Bianchi heeft idd flinke stappen gemaakt en zich weer in de kijker gereden en laten we wel wezen een UAE staat voor hen beter op affiche als Jumbo.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #356165

  Ik weet het telegraaf heeft niet het hoogste waarheidsgehalte. Sunweb met cervelo. Giant praat met Jumbo en UAE met Bianchi.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #356160

  Heb ik ergens wat gemist? Jumbo en Bianchi uit elkaar volgend jaar?

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2018 #338685
22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)

Headlines