Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,834)
 • In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #639835

  IK begin nu aan het puzzelen!

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #639776

  Luke Plapp was een mooie voor de talentencup geweest.

  In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #639085

  Ik ga dit weekend eens een opzet maken voor mijn team

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #637950

  Volgens mij trappen Michiel Schut en SvenVDB af met 1 CQ puntje van de TTT in de New Zealand Cycle Classic met Finn Fischer-Black en Corbin Strong.

  In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #635594

  De inschrijving is nog nooit zo lang open geweest :o

  In reactie op: De Afvalkoers ! Klassiekerspel #635321

  Ja graag! Vorig jaar weken aan zitten knutselen en denken, en toen ging het seizoen niet door. Was toen blij dat ik door het obstakel van het australische openingsweekend was geraakt.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #633042

  Nu iedereen ook zijn talenten compleet heeft zal ik die van mij nog introduceren.
  Scouting van de talenten vond plaats op basis van enkele criteria:
  1. Ze moesten een contract voor 2021 hebben
  2. Voorkeur voor PCT of WT ploeg, vanwege onzekerheid van het doorgaan van kleinere wedstrijden en dus het programma van CT ploegen.
  3. Sterk stijgende lijn in prestaties OF goede prestaties in 2019, maar waar in 2020 door omstandigheden weinig gereden werd.
  4. Punten verdiend op basis van uitslagen, en niet verkregen door slechts een wedstrijd uit te rijden.
  Daarbij heb ik ook erop gelet op welk niveau zij gepresteerd hebben, en met welke tegenstand.

  Mijn eerste talent is Maxim van Gils. Deze jongen maakt de overstap van Lotto Soudal U23 naar het WT teamLotto Soudal. Ik heb hem geselecteerd op basis van zijn prestaties in de Tour de Savoie Mont Blanc (2.2), waar ook teams als Arkea Samsic, Bahrein, B&B, Androni en Rally Cycling mee reden. In 4 van de 5 ritten finishte Maxim in de top 5. 3 Ritten met finish bergop, en een klimtijdrit. Het eindklassement werd gewonnen door Pierre Rolland, maar van Gils eindigde als 3e, slechts 1 seconde achter de 29 jarige Alexis Guerin.

  Mijn 2e talent is Alan Boileau. Hij was afgelopen jaar een Club renner, maar maakt komend seizoen de stap naar B&B Hotels, nadat hij daar in 2019 al stage had gelopen. Is dit jaar een keer 3e en 2e geworden in de Ronde de l’Isard met en 4e plek in het eindklassement.

  Als 3e talent heb ik gekozen voor Jonathan Milan. Deze renner maakt komend seizoen de stap naar Bahrein Victorious. Het is een goede tijdrijder, maar hij kan ook sprinten. Werd dit jaar Italiaans U23 kampioen tijdrijden met een gemiddelde van 52.4km/h. Hij liet hier Andrea Piccolo (volgend jaar Astana) 51s achter zich. In de Giro Ciclistico d’Italia (2.2U) sprinte hij naar een 3e plek in rit 2, en winst in rit 5 (voor Jordie Meeus en Jake Stewart), en nog een 6e plek in rit 6.m In 2019 reed hij ook 3x top 10 in de Turul Romanie.

  Overigens had ik nog best veel talenten gevonden onder 50 CQ punten die volgend jaar allemaal op PCT of WT niveau uit komen.

  BRUSSENSKIY Gleb 48 Astana
  JONES Taj 48 Israel
  Julius Johansen 47 Uno-X
  SCHMID Mauro 45 Qhubeka
  LAZKANO LOPEZ Oier 45 Caja Rural
  MÄRKL Niklas 9 DSM
  VAN DEN BERG Marijn 8 FDJ continental Won poolse rondje 2019 en 4x top 10 czech
  CALLE HURTADO Juan Fernando 5 Caja Rural
  RUIZ SEDANO Ibon 3 Kern Pharma
  GARCIA PIERNA Raul 1 Kern Pharma Spaans U23 ITT kampioen
  GRIGNARD Sébastien 0 Lotto Soudal
  SKJELMOSE JENSEN Mattias 0 Trek
  BENOIST Antoine 0 Alpecin
  UMBA LOPEZ Abner Santiago 0 Androni
  TRAININI Tomas 0 Bardiani
  REX Laurenz 0 Bingoal
  BARRENETXEA GOLZARRI Jon 0 Caja Rural
  DELACROIX Théo 0 Wanty Gobert
  AZPARREN IRURZUN Xabier Mikel 0 Euskaltel 2019 spaans U23 ITT kampioen
  IACCHI Alessandro 0 Vini Zabu
  VAN DER TUUK Danny 0 Kern Pharma
  APARICIO MUÑOZ Mario 0 Burgos
  SANCHEZ MAYO Pelayo 0 Burgos
  ETXEBERRIA AZPILIKUETA Josu 0 Caja Rural

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632794

  Ik moest zo vaak lachen, dat ik me realiseerde wel wat King pepermunt te kunnen gebruiken ;)

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632523

  Debesay had mij daar ook helemaal niets over gemeld! Misschien vond hij dat niet de moeite waard, omdat mijn aanbod toch te laag voor hem was.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632500

  Oh man! Al mijn talenten voor hun cq waarde binnen :)
  Maximale efficiëntie 50/50

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632188

  @SvenVDB
  Enig idee hoe het er nu met jouw talent voor staat?
  https://www.wielerflits.nl/nieuws/luca-colnaghi-21-voorlopig-geschorst-na-positieve-test-op-verboden-stoffen/

  Ik ben er denk ik ook uit voor mijn 2e bod. Twijfel een beetje tussen 3 renners, heb niet zo veel budget meer ;)

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632129

  De 3 renners die ik wilde koste samen precies 50. 3x het minimum geboden, maar toch 2 binnen is heel mooi! Debesay op 1 puntje gemist, maar ik kon nu eenmaal niet hoger haha

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #632054

  Maar de talenten tellen ook mee voor de normale score, dus dat is dan een gemiste kans toch?

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631953

  Wat enthousiast begonnen met bieden in dit spel, en daar wellicht een beetje uit de bocht gevlogen. In vergelijking met de Giro, is er veel meer keuze, en hoeft er daardoor minder ver overboden te worden, leermomentje. Ronde 1 Stybar gemist op 35 puntjes. In ronde 2 Vansevenant gemist op 43 puntjes. In ronde 3 Cattaneo gemist op 36 punten, en Marcezko met slechts 1 (!) punt verloren van onze spelleider. In ronde 4 heb ik tactisch (en een beetje gemeen) Sammy afgetroeft on Nibali. Ronde 5 mooi mijn team gecompleteerd.

  Bij deze presenteer ik Team Ivo:

  VLASOV Aleksandr 1 508
  Deze jonge Rus liet dit jaar ziet dat er met hem rekening gehouden dient te worden. Het begon vroeg in het jaar met een etappe overwinning in de Tour de Provence, voor Kelderman. Deze ronde sloot hij als 2e af, waar hij alleen een herboren Quintana voor zich moest laten. Daarna volgde een 3e plek in de Route d’Occitanie, achter Bernal en Sivakov, maar voor Pinot, Mollema, Porte, Barguil en Bardet, om maar een aantal renners te noemen. Daarna won hij de Mont ventoux challenge, door Porte af te troeven. Wat volgde waren sterke Italiaanse eendagswedstrijden, met een 4e plek in Piemonte, 3e in Il Lombardia en winst in Emilia. De volgende etappe koers was de Tirreno Adriatico, waar hij mooi 5e werd. Helaas werd zijn grote ronde debuut ontsiert door opgave in de 2e etappe van de Giro d’italia door maagproblemen. Een nieuw plan werd gemaakt voor de Vuelta, maar die begon niet best met gelijk 4:30 verlies op de openingsdag. Echter bleef Aleksandr knokken, en werkte zich in de echte bergetappes op naar een 9e stek. Die wist hij enkele dagen vast te houden, maar uiteindelijk eindigde hij op de 11e plaats.
  Als hij deze stijgende lijn door zet, die ik hem komend seizoen wel enkele etappekoersen van een week winnen, en meestrijden voor top 5 in een grote ronde.

  SCHACHMANN Maximilian 1 508
  Dit is een Mann, die alles kann. Won in 2017 mooie etappes in Catalonië, de Giro en de Deutschland tour. Ook in 2018 was het raak in Catalonië, en won hij zelfs 3 etappes in het Baskenland. Ook werd hij Duits kampioen op de weg. in 2020 won hij de laatste wedstrijd voor de corona stop, Parijs-Nice. Na de seizoenshervatting werd hij in Il Lombardia ruw geschept door een onoplettende automobilist, die heb de pas af sneed. Desondanks werd hij 7e. De TDF werd aangevangen met een gebroken sleutelbeen, maar desondanks reed hij wel mooi 3x in de top 10. Ook een 9e stek op het WK is het vermelden waard. Mijn verwachting is dat hij ook in het eendagswerk nog wat mooie uitslagen gaat rijden.

  NIBALI Vincenzo 986
  Oud maar nog niet versleten, naar eigen zeggen zijn we nog niet van hem af. Vergeet niet dat hij in 2018 nog 2e werd in de Giro. In een naar eigen zeggen “slecht jaar” haalde hij alsnog 757 punten. We gaan zien of er nog iets moois in zit. Hij is in ieder geval gehaaid genoeg om nog een mooie streek uit te halen.

  CAPIOT Amaury 383
  De laatste 2 jaar haalde hij steeds ongeveer 400 punten op. Voornamelijk koning in het verzamelen van ereplaatsen in de benelux. Mag zich dit jaar gaan bewijzen bij team Arkea.

  CLARKE Simon 302
  Heeft zichzelf in 2019 opnieuw uitgevonden. Top 10 plaatsen in Strade Bianche en Milaan San-Remo, en een 2e plek in de Amstel Gold Race. Verder ook nog even top 10 in de tour de la provence, tirreno adriatico en Binckbank tour. Afgelopen jaar was het wat minder, maar dat komt natuurlijk ook door de aangepaste kalender. Desalniettemin nog een 3e en 4e plek in Tour etappes gehaald. Volgend jaar rijd hij bij Qhubeka. Lijkt me daar de absolute kopman voor de klassiekers waar hij goed gepresteerd heeft, tenzij henao ook een opleving heeft.

  ANIOLKOWSKI Stanislaw 205
  Voor mij een beetje een wildcard. Kende hem eigenlijk niet, en is er puur op basis van PCS en CQ ranking erin gekomen. Afgelopen seizoen 6 overwinningen op Poolse grond en 1 in Slowakije. In 2019 ook al goed voor 185 punten, en hij is pas 23. Lijkt dus toe aan een volgende stap, en die maakt hij dit jaar naar het PCT team van Bingoal. Benieuwd of hij daar ook mee kan komen, want die koersen zouden wat meer punten moeten opleveren.

  ZAKARIN Ilnur 252
  Was van 2015 tot 2017 aan een sterke opmars bezig, met een 5e plek in de Giro en 3e plek ind e Vuelta 2017 als hoogtepunt. Echter lijkt zijn daalkunst het grootste probleem, en is de consistentie verdwenen. Toch weet hij op grinta alsnog vaak een etappe te vinden waarin hij kan pieken. Maakt dit jaar een stap terug naar Gazprom, hopelijk herontdekt hij zichzelf weer met meer vrijheid en minder druk. We willen weer graag terug naar die seizonen met 700+ punten.

  HIRT Jan 112
  Mijn Tjeschische diesel motor.Viel me in de Giro van 2017 voor het eerst op met een sterke slotweek en een 12 plek in het eindklassement van de Giro. In 2018 naar Astana gegaan, maar kwam daar wat meer in de rol van knecht terecht van Lopez. In 2019 een 7e stek in Tour of the Alps en 5e in Tour de Suisse duiden toch op zijn potentie als klassementsrenner. Dit jaar echter de TDF en Vuelta zeer anoniem rondgereden. Hopelijk vind hij weer de juiste versnelling na zijn overstap bij Intermarchë Wanty Gobert. Daar zou hij toch de klassementskopman moeten zijn.

  MOSCON Gianni 112
  Niet de makkelijkste jongen, een Enfant terrible. Echter wel ongelofelijk goedkoop binnen gehaald, daar hij in 2018 nog meer dan 1000 punten scoorde. Hij is nog steeds maar 26 jaar jong. Lijkt uitzonderlijk goed te kunnen pieken naar eendagswedstrijden, zelfs met een matig voorseizoen. Een 5e plek op het WK van 2018 en een 4e plek op het WK van 2019 wist hij al te bereiken, en is tweevoudig Italiaans kampioen. Ook top 5 in Parijs Roubaix en Il Lombardia heeft hij al gereden. Bergop kan hij ook vreselijk hard fietsen als hij zijn zinnen erop zet. Is van grote waarde geweest bij een tourzege van Froome.

  SUTER Joël 43
  Deze jongen is pas 22 jaar jong, maar viel me dit jaar op in de Tour du Limousin In etappe 2 was hij de enige die Gaviria kon volgen bij diens verrasing aanval in de slotkilometers. Ook in de heuvelachtige slotetappe wist hij naar het podium te rijden. Hij gaat op voor zijn 2e jaar bij Bingoal.

  LANGEVELD Sebastian 20
  Uit de budgetbak opgevist. Maar er schuilt veel potentie in. In 2019 nog goed voor 335 punten. Kwam door de pandemie slechts tot 17 racedagen, en daar dus weinig punten aan overgehouden. De klassiekers zijn zijn favoriet. Hij haalde al de top 10 in Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen, E3 en Kuurne-Brussel-Kuurne, met als hoogtepunt winst in Omloop het Nieuwsblad. Maar liet in 2019 zien ook uitstekend te kunnen tijdrijden, met 6 top 10 plaatsen in tijdritten, waarvan 3x een 2e plek (NK, Yorkshire en Provence). Inmiddels 35 jaar, maar met zijn taaiheid zou hij toch nog redelijk wat punten moeten kunnen halen.

  HERMANS Quinten 11
  Is voornameliijk bekend als veldrijder, maar staat ook op de weg zijn mannetje. Heeft in de Dauphiné een dubbele spierscheur in zijn onderarm opgelopen, maar is daar hopelijk al weer goed van hersteld. Daardoor maar 3 koersdagen gehad. Pakte echter in 2019 3 ritten in Flèche du Sud, en 3e plekken in Dwars door Hageland en is al 2 jaar sterke in de Tour de Wallonie. Heeft aangegeven ambitie te hebben voor de Ardennenklassiekers, en acteer komend seizoen met Intermarché Wanty op WT niveau.

  JULES Justin 2
  Ervaren kracht bij Nippo. Kwam afgelopen jaar niet echt aan koersen toe, met slechts 9 racedagen in La tropicale Amisa Bongo en Saudi Tour. Van 2017 t/m 2019 wist hij echter elk jaar meer dan 300 punten binnen te halen, voornamelijk in kleinere franse en belgische koersen.

  WALLS Matthew 2
  In 2019 stage gelopen bij EF, maar had dit jaar geen ploeg. In 2020 staat slechts een DNF bij het EK op zijn lijst. Echter heeft hij in 2018 en 2019 al 4 overwinning op 2.2 niveau te pakken. Dit jaar mag hij debuteren bij het grote Bora.

  Dan is er nog ruimte over voor 3 talenten, wie dit gaan worden, is nog even spannend.

  Een punten prognose en sterrenverdeling voor de teams durf ik me nog niet aan te wagen. Vind de punten zeer lastig in te schatten, met alle verschillende niveaus van koersen en wedstrijdprogramma’s.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631797

  @Sammysosa
  Ik vond het een leuke voorbeschouwing en ploegenpresentatie!
  Heb nog niet de tijd gevonden om er uitgebreid op te reageren, er moet stiekem ook gewerkt worden.
  Je hebt een aantal renners die ik ook graag in mijn team gehad zou hebben voor die prijzen, maar waar ik te veel rondes gewacht heb met bieden op ze. Kwiatkowski, Adam Yates, Ringel S, Laporte en EBH.

  Ik zal binnenkort mijn team ook presenteren, al wacht ik misschien nog even tot na de talentenronde.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #631763

  Ik heb hier opzet voor het team van Wicky.

  Ik presenteer team “Wiekser”

  Renner CQ
  POGACAR Tadej 2045
  MARTIN Daniel 778
  KRIEGER Alexander 314
  PERNSTEINER Hermann 308
  NARVAEZ PRADO Jhonatan Manuel 296
  ROLLAND Pierre 253
  PETERS Nans 194
  ARMIRAIL Bruno 178
  GIBBONS Ryan 138
  ROCHAS Rémy 94
  PELUCCHI Matteo 28
  CAVENDISH Mark 15
  Totaal 4641

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631757

  @Michiel Schut

  Dit staan in de 1e post.

  Quote:
  3. Talenten Cup
  Terugkerend dit jaar is dat je na de reguliere biedingen (vrijblijvend !) nog eens op 3 renners kan bieden voor samen 50 CQ-punten, met als achtergrondgedachte talent op te sporen. Enige beperking is dat de renner geboren moet zijn op of na 01/01/1999. De punten van die 3 renners tellen gewoon mee met de andere renners, al wordt er tevens een apart klassement voor aangemaakt. Bij een gelijk bod, kan er niet meer opgeboden worden, en gaat de renner naar de eerste mailer.

  Ik heb mijn 3 talenten al klaar staan. Tijd om de wekker te zetten.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631745

  Hier nog mijn shortlist met renners die ik potentieel graag in mijn team had gehad, die niet gekozen zijn.
  Mocht er plek geweest zijn voor meer dan 14 renners, dan had ik wellicht wat meer goedkopere krachten opgenomen.
  Met name Toupalik wilde ik heel graag, maar ik had verwacht dat hij naar een PCT team zou kunnen. Zijn verlenging bij het continentale Elkov doet mij twijfelen aan zijn mogelijke programma en de bijbehorende punten.

  IMPEY Daryl 406
  RICKAERT Jonas 211
  ROSSKOPF Joey 197
  TOUPALIK Adam 182
  ELISSONDE Kenny 178
  ARMIRAIL Bruno 178
  TRATNIK Jan 169
  CONSONNI Simone 155
  DE KLEIJN Arvid 155
  MORIN Emmanuel 146
  GIBBONS Ryan 138
  SERRANO RODRIGUEZ Gonzalo 129
  JANSE VAN RENSBURG Reinardt 121
  VELASCO Simone 116
  SKUJINS Toms 111
  BERWICK Sebastian 95
  HARPER Chris 95
  ROCHAS Rémy 94
  VAN ASBROECK Tom 90
  CARR Simon 89
  BARCELO ARAGON Fernando 81
  VUILLERMOZ Alexis 81
  LOBATO DEL VALLE Juan Jose 79
  SOBRERO Matteo 57
  MULLEN Ryan 34
  EIKING Odd Christian 33
  BARBIER PIERRE 29
  PELUCCHI Matteo 28
  VINJEBO Emil Nygaard 21
  SWIRBUL Keegan 14
  CHERKASOV Nikolay 10
  JONES Brenton 10
  STACCHIOTTI Riccardo 5
  STOKBRO Andreas Nielsen 0
  QUAADE Rasmus Christian 0
  NORSGAARD JØRGENSEN Mathias 0
  MAESTRI Mirco 0
  GENIEZ Alexandre 0

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631713

  Blij verrast met het binnenhalen van Capiot! Met veel teams met meer budget had ik dje verwacht te verliezen.

  Ook blij dat iemand Fabbro op heeft gepikt, daar heel hard over getwijfeld, en die liet een goede indruk achter in de grote ronde dit jaar

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631572

  Ik vind het team van Sjonge Sjonge wel heel sterk zeg. En ik denk dat Jappe uiteindelijk ook een mooi team heeft straks.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631571

  Mijn bod ook verstuurd. Verwacht er eigenlijk maar 1 van de 2 te winnen, maar dat is niet zo heel erg. Heb heel veel interessante renners nog gespot in dde groep 80-250, dus als ik verlies kies ik wel anderen.

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #631453

  Op de teampagina’s zoeken tot je een renner met een – als 2020 score ziet.

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631446

  De nacht is nog lang

  In reactie op: WIELERMASTER CQ-SPEL 2021 – Divisie 2 #631287

  Ik heb al 33 talenten gescout :)

  In reactie op: Wielermaster CQ-spel 2021 #631269

  Grappig om te zien dat er hier na 4 rondes een hoop toppers over zijn, die in de 2e divisie al snel weg waren.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,834)

Headlines