Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 36)
 • In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701309

  Ik heb nu 9 sprinters (Op dit moment zonder WvA, mocht ik toch voor WvA gaan, gaat dat ten koste van Ewan, Sagan of Demare).

  Ik heb vrij goede ervaringen met een breed sprintersteam, zeker in een Tour waar de de sprintritten vrij verspreid liggen. Je verliest er altijd wel een of twee. Als je met 7 begint, heb je met één uitvaller al drie opvullers nodig. Zeker in deze editie zou ik minimaal met 8 starten.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701291

  McLay lijkt me de snelste, maar die zal piloot spelen voor de Bokser (totdat die iemand een uppercut geeft). Russo heeft volgens iemand op dit forum gezegd dat hij geen rol heeft in de trein.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699270

  Hebben jullie ook een zodanige haat-liefde-verhouding met Franse renners in je Scoritopoule dat je gaat twijfelen om je team weer om te gooien als je ziet dat je 5 Franse renners hebt… xD

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #698580

  Edit: excuus, het nieuwsbericht over BikeExchange werd net gedeeld voordat ik mijn bericht had afgeschreven.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #697235

  Vanthourenhout: ‘Wout start niet met het idee om geel te pakken en tijdrit te winnen in Tour’

  och ziet de bondscoach ook een positieve kant: ‘Anders had hij geprobeerd om het geel te pakken in de eerste Tourweek, hij wilde de eerste tijdrit winnen. Dat kan nog, maar hij start niet met dat idee. We zullen niet de Wout van een jaar geleden zien, die elke dag aan de bak moet. Dat is ook de afspraak. Dat is met het oog op het najaar wel goed.’

  https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/vanthourenhout-van-aert-dit-jaar-niet-elke-dag-aan-de-bak-zoals-vorige-tour/amp?__twitter_impression=true

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #691301

  G. Martin reed vorig jaar in de Vuelta ook geen klassement, maar pakte met veel ereplaatsen en de bergtrui veel meer punten dan in de Tour, waar hij wel voor een klassement ging. Belangrijk verschil is wel dat er in de Tour niet zoveel aankomsten bergop zijn.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #680224

  Eigenlijk stomverbaasd dat ik na 9 etappes nog 97% achter me laat. Geen Ganna, de fout in met de kopmannen in de eerste twee sprintritten, Landa verloren, Ciccone en Cimolai met de laatste twee wissels nog uit mijn teamselectie gehaald, geen Bernal. Blijkbaar heb ik in de breedte voorlopig toch een aardig team, al ben ik met Landa en Ewan alweer 8 miljoen aan kapitaal kwijt.

  In ieder geval ben ik jullie eeuwig dankbaar voor het detectivewerk omtrent Fiorelli!

  Enfin, morgen verwacht ik dat de pure sprinters er echt niet meer bij zijn. Dat bergje op 40 km is na nadere bestudering toch niet zo onschuldig als de voorbeschouwingen her en der doen vermoeden.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676168

  Yates
  Evenepoel
  Almeida
  Landa
  Bilbao
  Cepada
  D. Martin
  Vlasov
  Formolo

  Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in! Nu nog even 20 minuutjes twijfelen wie ik captain maak.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #674385

  179 puntjes, niet briljant. Klein beetje teleurgesteld in Cavangna en Bevin. Gelukkig is mijn ervaring dat een slechte ‘proloog’, zeker in een ronde met daarna nog maar één tijdrit, vaak betekent dat ik genoeg heb geïnvesteerd in de kanshebbers voor de andere 19 ritten. En nu heb ik iets om op te jagen ;)

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #671509

  Förster moet goed zijn volgens mij!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671424

  Ik heb m.b.t. Sivakov en Martinez toch die TOA-etappe 4 op het netvlies waarin Sivakov bergop geparkeerd stond en Martinez op hem bleef wachten. Het was natuurlijk een momentopname en Sivakov reed de bergetappe daarvoor nog sterk, maar ik durf ze nu beiden niet te nemen (en Bernal ook niet, ik heb zelf ook een slechte rug ;) ).

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #671141

  Rick Verbrugge moet dan wel 3 zijn, want hij won minstens 1 proloog en 1 en 2 waren fout (en het klopt qua alfabetische volgorde) ;)

  Die andere van 3 weet ik ook, maar dat komt helaas omdat ik het zag op het internet, dus die is aan jullie!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671135

  @ThreeohThree Ah ja, het roadbook erbij pakken is eigenlijk stap 1, want op basis daarvan bepaal ik de verhoudingen tussen de klimmers/puncheurs/sprinters/tijdrijders, zowel in aantal renners als in budgetbesteding!
  Thanks voor je tip!


  @arjenzvob
  Laterne Rouge volg ik vrij intensief op Twitter, maar de ‘Vodcast’ kijk ik eigenlijk niet vaak genoeg. Heeft me vorig jaar in de Tour nog goed geholpen omdat ze toen op de rustdag een interview hadden met Kämna, waardoor ik weer vertrouwen in hem kreeg en hij prompt eerste en tweede werd in een etappe met dubbele puntjes voor het kopmanschap..

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671125

  Waar ik wel benieuwd naar ben, is welke bronnen jullie over het algemeen gebruiken voor het maken van het team.

  Meestal klik ik eerst een team bij elkaar op basis van mijn eigen perceptie, omdat ik vrijwel alle koersen al wel redelijk heb gevolgd weet ik wel ongeveer wie er goed voor staat.

  Vervolgens struin ik PCS af om die eigen perceptie te kwantificeren (of eigenlijk te bevestigen of te falsificeren), en het vormpeil van renners waarover ik twijfel tegenover elkaar te zetten etc. Vaak check ook even hoe de voorbereiding bij vorige grote rondes verliep en hoe dit zich verhield met de prestaties in die ronde.

  Vervolgens lees ik op wat standaardsites zoals van WF en Sporza de voorbeschouwingen (wielerbladen lopen meestal achter de feiten aan omdat ze vaak al een stuk eerder geschreven zijn) en luister ik vooral veel podcasts als ik zelf op de fiets zit (Kop over Kop, In het Wiel, The Move – vooral de analyse van Bruyneel, LSRF, De Tribune etc.).
  Dit is vooral om te kijken of de ‘experts’ nog inzichten hebben waar ik zelf niet opgekomen was (meestal is dat alleen Bruyneel). Daarbij komen dan ook de lijstjes van tips voor de poultjes en mogelijke verrassingen, waarvan ik iedereen nog even door PCS haal.

  Sinds dit jaar volg ik op Twitter ook nog enkele Engelstalige ‘bet tipsters’ zoals CyclingMole, Cybet en Benji Naessen.

  Ten slotte zijn er altijd nog renners waarover ik twijfel, omdat het niet precies duidelijk is met welk doel ze naar de grote ronde in kwestie komen. Het persstatement met de doelen van de ploeg zijn vaak nogal kort door de bocht. Dan is het een kwestie van interviews zoeken, vaak in lokale (Franse/Spaanse/Italiaanse/Colombiaanse) kranten i.c.m. Google Translate. Hiermee ‘onderzoek’ ik vooral vragen als ‘gaat deze renner puur als knecht of mag hij ook voor eigen kans rijden?’ ‘Gaat deze renner voor het punten/bergklassement of voor een paar specifieke etappes?’ ‘Hoe gaat het met de blessure van deze renner?’
  Deze laatste fase sla ik bij de Giro en Vuelta nog wel eens over.

  Excelsheets maak ik alleen voor de Tour, dan is mijn vriendengroep veruit het fanatiekste.

  Ik gebruik dus een behoorlijk scala aan bronnen, maar mijn eigen koersinzicht blijft de basis. Ik scoor daarmee eigenlijk vrijwel altijd een bekertje, maar meestal grijp ik net naast een gouden beker (top 1 %).

  Ik ben wel benieuwd of jullie nog andere ‘gouden’ of innovatieve bronnen hebben, of dat jullie het liever houden bij WF en een rondje PCS!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #670920

  Edit: excuses voor de dubbele post. Ik mis gewoon de goede oude tijd dat iedereen zelf zijn research moest doen i.p.v. lijstjes van Youri af te wachten, haha!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #670915

  Haha, mooi lijstje @La Primavera! Ik mis nog de discussies over het filmpje van Youri met de Scoritotips (waarbij ook altijd het tiplijstje van IDL wordt gepost)!

  Overigens heb ik een hekel aan die tiplijstjes, omdat er altijd namen op staan die ik zelf allang had gescout en waar mijn vrienden in de subleauge nooit aan gedacht zouden hebben ;)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #668331

  Ai, door een wanprestatie in Luik op het laatste moment nog buiten de 99% geëindigd en met 98,9% net geen bekertje erbij. Nouja, dan maar in de Giro!

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #667696

  Orica Green Edge tweemaal de openingsploegentijdrit?

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #664891

  Garzelli op 11 dan? Die moet er dan een aantal hebben opgepikt toen Di Luca en Pellizoti zijn geschrapt.

  Cunego dan 4, denk ik.

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #664687

  Tussen de nummer 5 en Ulissi zitten er nog 3 die er 8 hebben gewonnen. Dat moet dan denk ik in ieder geval Di Luca zijn. Mijn volgende gok zou Garzelli zijn, maar die is al geraden voor 7 en 8 zeges dus misschien won hij ze dan deels voor 2000. Simoni is daar ook een kanshebber. En misschien is Cunego die 3e ‘8-klapper’?

  Di Luca 8
  Simoni 8
  Cunego 8

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #664592

  Emanuelle Sella 4 (3 keer in de editie waaruit hij geschrapt werd en 1 keer een paar jaar eerder?)

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #664396

  Een tegenvallende score, had gehoopt misschien de top 20 in te duiken met vooraf op papier een hele aardige ploeg. Gelukkig hebben WvA (1e kopman), Teuns, GvA (3e kopman, dank voor je sprintje) en De Bondt nog wat opgeleverd en hang ik er nog net aan in de top 50.

  Hopelijk gaan Stuyven en GvA zondag iets beter bij de les zijn en doen Wellens, Hirschi, Aranburu en Flip mee voor een topklassering. Dan ga ik me klaarmaken voor een eindsprintje in de Ardennen.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #662466

  Na de Scheldeprijs de top 40 ingeschoten (jammer dat ik me niet op tijd voor de Wielerflits Subleague heb aangemeld, haha).

  Nu gaan de ‘Ardense’ klassiekers bepalen of ik in de top 1% kan eindigen. Van het team wat ik daarvoor vooraf grofweg in gedachten had (Alaphillippe, Teuns, Wellens, Konrad, Aranburu en Hirschi) tonen alleen die laatste twee opwaartse vorm. Hopelijk scoren WvA, GvA en Stuyven nog wat in de Brabantse Pijl en/of de Amstel.

  Mijn gevoel zegt dat voor de Waalse Pijl en L-B-L de weg via het Baskenland het meest gunstig is. Flip en Wellens lijken wat uitgeblust (Wellens slaat waarschijnlijk zelfs ‘zijn’ Brabantse Pijl over, zei na De Ronde dat de Gold Race zijn volgende wedstrijd is). Teuns heeft bewust gekozen voor opbouw via de Vlaamse klassiekers, ik ben benieuwd of dat werkt.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #658393

  Oef, fijn dat ik dat nog even lees…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2021 #658375

  De E3 heeft me tegen mijn verwachtingen in doen stijgen naar de 66e plek (99,6%). Ik zou gebaat zijn bij een sprint met Bennett, Ackermann en Philipsen, maar verwacht toch dat we die niet meer terug gaan zien na de heuvelzone. Hopelijk halen WvA, Ballerini en Stuyven nog wat mooie vermenigvulbare puntjes binnen!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 36)

Headlines