Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 47)
 • In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826856

  Ik gebruik zelf deze radar om de regenval in de gaten te houden (uiteraard gecombineerd met berichten vanuit de stad zelf):

  https://www.dmi.dk/radar/

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825486

  @Thombeg er zijn wel redelijk veel renners met ongeveer het aanvallersprofiel van Moho als je in de categorie ‘heuvels’ naar 1 mil en 750k kijkt. Maar ook op hen is allemaal wel iets aan te merken. Ik kies er daar waarschijnlijk toch eentje van de categorie Asgreen, Wellens, Bagioli, Barguil etc. met meer vrijheid. Die zullen ook wel een lagere pickrate hebben, wat ik wel kan waarderen aangezien mijn team verder behoorlijk degelijk is met niet al te veel mogelijke verrassingen. Op al die lui is overigens ook wel wat aan te merken… Lastig, lastig!

  Laatste interview van Moho biedt ook niet veel extra duidelijkheid:

  https://www.dnevnik.si/1042991984/Kolesarstvo/matej-mohoric-podcrtano-imam-peto-etapo-s-ciljem-na-kockah-pred-arenberskim-gozdom

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825322

  @Thombeg de teamorders voor Mohoric zijn inderdaad een lastige kwestie. Het teamstatement van Bahrein was daarin vrij ambigu: hij speelt een ‘key role’ voor zijn kopmannen, maar krijgt ook ruimte om voor een etappezege te gaan.

  Hij geeft zelf aan voor de kasseienetappe te willen gaan en ‘anders’ een rit te willen winnen uit een ontsnapping: “My goal in this year’s Tour is to try and win a stage again. My favourite stage will be stage 5 with the finish at Arenberg forest. I was the first rider to enter it at Paris Roubaix, so my dream is to be the first there again in July. I feel confident. I’ve worked as hard as I ever did to be ready for the season’s biggest race. If I can’t do it there, I hope to get a stage win elsewhere from the breakaway.”

  Dat straalt wel enige persoonlijke ambitie en vrijheid uit (hij heeft ook zijn dropper post weer meegenomen), maar het zegt tevens dat hij niet elke dag vol in de aanval kan gaan. Als hij zijn etappe binnen heeft, kan hij zich daarna wel eens grotendeels gaan wegcijferen. Als ik mij niet vergis koos hij er vorig jaar voor na zijn eerste etappe-overwinning de bollentrui niet te verdedigen en te knechten voor Bilbao(?). Pas aan het einde van de Tour trok hij weer (met succes) ten aanval. Tussendoor haalde hij eigenlijk geen punten.

  Voor Scorito lijkt het gunstig als hij een paar keer nét niet wint, zodat hij blijft strijden om de etappes en punten binnenharkt. Dat kan zomaar eens, met o.a. Matje en Wout in het peloton.

  Daarnaast is het de vraag of Haig en Caruso er nog goed voorstaan na de eerste week. Als ze daar een grote achterstand oplopen, wat vooral voor Haig niet ondenkbaar is, zie ik Moho (en Theuns) nog wat meer vrijheid genieten.

  Allemaal overwegingen. Uiteindelijk blijven die ‘cherry picking’-aanvallers altijd lastig, zeker ook met opstellen.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #824726

  Als ik de podcast van Bora goed beluister, zegt de ploegleiding dat ze Van Poppel vooral ook een rol als gids voor Vlasov toebedelen in de vlakke etappes. Ik vraag me af of hij dan veel aan sprinten toekomt. Nog maar even interviews afwachten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #824589

  2 miljoen voor Hofstetter.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #824563

  Hofstetter én Capiot gaan mee bij Arkea, dat wordt dus even communicatie over teamorders afwachten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #820991

  De belangrijkste conclusie van deze Ronde van Zwitserland is dat je beter Foe Yong Hai kunt eten dan een vleermuis.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #819729

  @Jan Janssens Ik kwam er ook niet echt achter hoe dat computerteam van WielerOrakel het heeft gedaan in de Giro (ben zelf geen vast onderdeel van het WielerOrakel-team). Ik geloof niet dat het heel voorspoedig ging. Misschien gaan ze daar in een volgende podcast nog op in, en anders zal ik het ze eens vragen.

  Die voorspellingen zijn gebaseerd op uitslagen uit het verleden, dus daar zitten wel flink wat haken en ogen aan. In de blogs en op Twitter delen ze echter ook veel relevante info over ambities, teamorders etc. Zelf ga ik in mijn gastblogs meer in op de methodiek achter het samenstellen van teams.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #819637

  Voor WielerOrakel houd ik een blogje bij over mijn Scorito-overwegingen. In mijn laatste was ik een beetje aan het filosoferen over de verhoudingen.
  Via mijn standaard Excelsheet kwam ik op:

  4 sprinters
  3 heuvelmannen
  6 klassementsmannen
  1 rasaanvaller
  3 klimgeiten
  2 tijdrijders
  1 kasseispecialist

  Er rijden natuurlijk een hoop multifunctionele renners rond en ervaring noopt mij om het sprintersteam iets te versterken en het aantal pure tijdrijders en aanvallers te beperken (i.i.g. in de Tour).
  Dan kom ik op zoiets:

  5/6 sprinters
  3/4 multifunctionele (snelle) heuvelmannen
  Grofweg 9 mannen die je in verschillende vlakke, kassei- en heuveletappes kunt opstellen.

  8 klassementsmannen
  1/2 aanvallende klimgeiten
  9 à 10 mannen voor zware heuvelritten en bergetappes

  (Uiteraard is dit een geknutselde verdeling en kom je in verschillende etappes tot een mix.)
  Dan heb je nog plek over voor 1 of 2 coureurs om je team verder in balans te maken waar je nog ’tekort’ komt (tijdrijder, teamgenoot Pog, extra aanvaller etc.).

  Zijn daar hier nog alternatieve gedachten over?

  Zie evt. https://wielerorakel.nl/2022/06/10/het-scorito-dagboek-van-nostrahoekstra/

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795631

  Deel twee van de blog van WielerOrakel met tips voor het samenstellen van je team:

  https://wielerorakel.nl/2022/04/25/scorito-tips-deel-2-de-zin-en-onzin-van-cijfers-en-stats/

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #794424

  Op zich wel aardig: een reeks blogs met tips hoe je stap voor stap een Scoritoteam in elkaar kunt zetten. Voor de meesten hier denk ik wel gesneden koek, maar de mensen die straks met allerlei luie vragen komen (lees: hier is mijn team, wat vinden jullie ervan?; Renner A of Renner B? etc.), kunnen we hier wel naar verwijzen. Kan men zelf een beetje leren onderzoek te doen.

  https://twitter.com/wielerorakel/status/1517156986093137920?s=20&t=VU_UypL5fLM6zFIX6baqqA

  Edit: excuus, link is naar Twitter, blog is hier:
  https://wielerorakel.nl/2022/04/21/scorito-tips-deel-1-parcoursanalyse-en-verhoudingen/

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701309

  Ik heb nu 9 sprinters (Op dit moment zonder WvA, mocht ik toch voor WvA gaan, gaat dat ten koste van Ewan, Sagan of Demare).

  Ik heb vrij goede ervaringen met een breed sprintersteam, zeker in een Tour waar de de sprintritten vrij verspreid liggen. Je verliest er altijd wel een of twee. Als je met 7 begint, heb je met één uitvaller al drie opvullers nodig. Zeker in deze editie zou ik minimaal met 8 starten.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701291

  McLay lijkt me de snelste, maar die zal piloot spelen voor de Bokser (totdat die iemand een uppercut geeft). Russo heeft volgens iemand op dit forum gezegd dat hij geen rol heeft in de trein.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #699270

  Hebben jullie ook een zodanige haat-liefde-verhouding met Franse renners in je Scoritopoule dat je gaat twijfelen om je team weer om te gooien als je ziet dat je 5 Franse renners hebt… xD

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #698580

  Edit: excuus, het nieuwsbericht over BikeExchange werd net gedeeld voordat ik mijn bericht had afgeschreven.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #697235

  Vanthourenhout: ‘Wout start niet met het idee om geel te pakken en tijdrit te winnen in Tour’

  och ziet de bondscoach ook een positieve kant: ‘Anders had hij geprobeerd om het geel te pakken in de eerste Tourweek, hij wilde de eerste tijdrit winnen. Dat kan nog, maar hij start niet met dat idee. We zullen niet de Wout van een jaar geleden zien, die elke dag aan de bak moet. Dat is ook de afspraak. Dat is met het oog op het najaar wel goed.’

  https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/vanthourenhout-van-aert-dit-jaar-niet-elke-dag-aan-de-bak-zoals-vorige-tour/amp?__twitter_impression=true

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #691301

  G. Martin reed vorig jaar in de Vuelta ook geen klassement, maar pakte met veel ereplaatsen en de bergtrui veel meer punten dan in de Tour, waar hij wel voor een klassement ging. Belangrijk verschil is wel dat er in de Tour niet zoveel aankomsten bergop zijn.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #680224

  Eigenlijk stomverbaasd dat ik na 9 etappes nog 97% achter me laat. Geen Ganna, de fout in met de kopmannen in de eerste twee sprintritten, Landa verloren, Ciccone en Cimolai met de laatste twee wissels nog uit mijn teamselectie gehaald, geen Bernal. Blijkbaar heb ik in de breedte voorlopig toch een aardig team, al ben ik met Landa en Ewan alweer 8 miljoen aan kapitaal kwijt.

  In ieder geval ben ik jullie eeuwig dankbaar voor het detectivewerk omtrent Fiorelli!

  Enfin, morgen verwacht ik dat de pure sprinters er echt niet meer bij zijn. Dat bergje op 40 km is na nadere bestudering toch niet zo onschuldig als de voorbeschouwingen her en der doen vermoeden.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #676168

  Yates
  Evenepoel
  Almeida
  Landa
  Bilbao
  Cepada
  D. Martin
  Vlasov
  Formolo

  Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in! Nu nog even 20 minuutjes twijfelen wie ik captain maak.

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #674385

  179 puntjes, niet briljant. Klein beetje teleurgesteld in Cavangna en Bevin. Gelukkig is mijn ervaring dat een slechte ‘proloog’, zeker in een ronde met daarna nog maar één tijdrit, vaak betekent dat ik genoeg heb geïnvesteerd in de kanshebbers voor de andere 19 ritten. En nu heb ik iets om op te jagen ;)

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #671509

  Förster moet goed zijn volgens mij!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671424

  Ik heb m.b.t. Sivakov en Martinez toch die TOA-etappe 4 op het netvlies waarin Sivakov bergop geparkeerd stond en Martinez op hem bleef wachten. Het was natuurlijk een momentopname en Sivakov reed de bergetappe daarvoor nog sterk, maar ik durf ze nu beiden niet te nemen (en Bernal ook niet, ik heb zelf ook een slechte rug ;) ).

  In reactie op: Ritwinnaars Giro d’Italia 21e Eeuw #671141

  Rick Verbrugge moet dan wel 3 zijn, want hij won minstens 1 proloog en 1 en 2 waren fout (en het klopt qua alfabetische volgorde) ;)

  Die andere van 3 weet ik ook, maar dat komt helaas omdat ik het zag op het internet, dus die is aan jullie!

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671135

  @ThreeohThree Ah ja, het roadbook erbij pakken is eigenlijk stap 1, want op basis daarvan bepaal ik de verhoudingen tussen de klimmers/puncheurs/sprinters/tijdrijders, zowel in aantal renners als in budgetbesteding!
  Thanks voor je tip!


  @arjenzvob
  Laterne Rouge volg ik vrij intensief op Twitter, maar de ‘Vodcast’ kijk ik eigenlijk niet vaak genoeg. Heeft me vorig jaar in de Tour nog goed geholpen omdat ze toen op de rustdag een interview hadden met Kämna, waardoor ik weer vertrouwen in hem kreeg en hij prompt eerste en tweede werd in een etappe met dubbele puntjes voor het kopmanschap..

  In reactie op: Scorito Giro d’Italia 2021 #671125

  Waar ik wel benieuwd naar ben, is welke bronnen jullie over het algemeen gebruiken voor het maken van het team.

  Meestal klik ik eerst een team bij elkaar op basis van mijn eigen perceptie, omdat ik vrijwel alle koersen al wel redelijk heb gevolgd weet ik wel ongeveer wie er goed voor staat.

  Vervolgens struin ik PCS af om die eigen perceptie te kwantificeren (of eigenlijk te bevestigen of te falsificeren), en het vormpeil van renners waarover ik twijfel tegenover elkaar te zetten etc. Vaak check ook even hoe de voorbereiding bij vorige grote rondes verliep en hoe dit zich verhield met de prestaties in die ronde.

  Vervolgens lees ik op wat standaardsites zoals van WF en Sporza de voorbeschouwingen (wielerbladen lopen meestal achter de feiten aan omdat ze vaak al een stuk eerder geschreven zijn) en luister ik vooral veel podcasts als ik zelf op de fiets zit (Kop over Kop, In het Wiel, The Move – vooral de analyse van Bruyneel, LSRF, De Tribune etc.).
  Dit is vooral om te kijken of de ‘experts’ nog inzichten hebben waar ik zelf niet opgekomen was (meestal is dat alleen Bruyneel). Daarbij komen dan ook de lijstjes van tips voor de poultjes en mogelijke verrassingen, waarvan ik iedereen nog even door PCS haal.

  Sinds dit jaar volg ik op Twitter ook nog enkele Engelstalige ‘bet tipsters’ zoals CyclingMole, Cybet en Benji Naessen.

  Ten slotte zijn er altijd nog renners waarover ik twijfel, omdat het niet precies duidelijk is met welk doel ze naar de grote ronde in kwestie komen. Het persstatement met de doelen van de ploeg zijn vaak nogal kort door de bocht. Dan is het een kwestie van interviews zoeken, vaak in lokale (Franse/Spaanse/Italiaanse/Colombiaanse) kranten i.c.m. Google Translate. Hiermee ‘onderzoek’ ik vooral vragen als ‘gaat deze renner puur als knecht of mag hij ook voor eigen kans rijden?’ ‘Gaat deze renner voor het punten/bergklassement of voor een paar specifieke etappes?’ ‘Hoe gaat het met de blessure van deze renner?’
  Deze laatste fase sla ik bij de Giro en Vuelta nog wel eens over.

  Excelsheets maak ik alleen voor de Tour, dan is mijn vriendengroep veruit het fanatiekste.

  Ik gebruik dus een behoorlijk scala aan bronnen, maar mijn eigen koersinzicht blijft de basis. Ik scoor daarmee eigenlijk vrijwel altijd een bekertje, maar meestal grijp ik net naast een gouden beker (top 1 %).

  Ik ben wel benieuwd of jullie nog andere ‘gouden’ of innovatieve bronnen hebben, of dat jullie het liever houden bij WF en een rondje PCS!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 47)