Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 810)
 • In reactie op: Respectvolle/emotionele momenten wielrennen #213392

  Mijn meest emotionele moment is de val van Kivilev geweest. Wat een verschrikkelijke klap was dat. Ik weet trouwens ook nog heel goed waar ik was toen ik hoorde dat Pantani overleden was. Huilen ging niet in een schoolbus, maar inwendig was ik kapot.

  Armstrong zijn eerste Tour was trouwens positief een heel emotioneel moment. De held die het wielrennen nodig had na de Tour van 98. Een kankerpatient die de Tour won en liet zien dat het ook schoon kon (iemand die zijn leven al bijna kwijt was geweest, zou zijn leven toch niet wagen door gevaarlijke doping te nemen?).

  In reactie op: Verbeterpunten Wielerflits #213317

  Kan iemand NielsDekker zijn reacties uit het Lotto-Jumbo topic verwijderen?

  Edit redactie: Bedankt voor het melden

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #213253

  @vlek: Halvorsen heeft al een aantal keer aangegeven dat hij Kristoff bewondert, Kristoff volgen zou dus bijvoorbeeld al logischer zijn. Maar ook teams als FDJ en Giant zal hij sneller een kans krijgen in grotere wedstrijden, denk ik. En er zijn natuurlijk teams met goede mentoren en ervaren sprintaantrekkers, Halvorsen kan heel goed bedenken dat hij daar meer van kan leren.

  Het gaat me er meer om dat voor Halvorsen TLJ echt niet zo maar de eerste keus is. Dus ‘die moeten ze halen anders doen ze het niet goed’ en als hij dan niet komt ‘hoe kunnen ze die laten lopen, zitten ze weer te slapen’ zijn reacties die je wel leest over zulke renners, maar gaan totaal voorbij aan het feit dat zo’n renner zelf te kiezen heeft en dat het helemaal niet onlogisch is dat een renner voor een ander team kiest.

  Ook het perspectief: als je door groeit (en van jezelf denkt dat je net zo goed bent als Kristoff bijvoorbeeld) kun je natuurlijk beter bij een groter team zitten, al is het maar qua salaris.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #213229

  @Jotto-Lumbo: ook de topteams hebben vaak wel een aantal talenten. Zo gaan Doull ook naar Sky. En McLay heeft zich natuurlijk al bewezen op Tourniveau, met 4 top 10 klasseringen inclusief een derde plek. Maar voor McLay bedoelde ik vooral dat hij beter zit bij Fortuneo dan dat hij bij Lotto-Jumbo zou zitten. Fortuneo rijdt ook Parijs-Nice, Dauphine, Tour en nog een aantal WT koersen. Daar is McLay dan kopman. Ipv bij Lotto-Jumbo tweede sprinter.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #213213

  Halvorsen zitten alle WT ploegen wel achteraan, maar hij lijkt bij Joker te willen blijven. En geef me voor Halvorsen eens een reden om specifiek voor TLJ te kiezen, voor hem zijn er wel logischere opties. Als je echt zulke hoge verwachtingen (een supertalent als Halvorsen of nota bene McLay, die nu gewoon eerste sprinter in de Tour en andere WT koersen is bij zijn team) hebt zul je al snel worden teleurgesteld, denk ik.

  Denk is vanuit de renner: wat wint McLay met een transfer naar Lotto-Jumbo?

  In reactie op: Nieuws VIII #213169
  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212681

  @xistnc: aan de andere kant liet Kelderman vorig jaar in de Tour zien dat hij geblesseerd wel door kan zetten. Afgelopen Tour ging alles gewoon mis. Eerst valt Gesink weg waardoor hij plots toch blikvanger is en dan krijg je in de Tour terwijl het best goed gaat zo’n onwaarschijnlijke val waardoor je je materiaal niet meer durft te vertrouwen. Met daartussen nog die emotionele achtbaan in de Ronde van Zwitserland. Ik kan me best voorstellen dat je dan even mentaal in een dip zit, al zou het niet mogen als je echt voor klassementen wil gaan.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212574

  @kelderfan: ik weet niet wat voor punten jij aan het tellen bent, maar dat zijn geen WT punten en volgens mij niet eens UCI world ranking punten. Alleen die punten zijn interessant (en dan eigenlijk alleen de WT punten). Allerlei andere rankings zoals de cqranking en afgeleiden daar van zijn leuk om spelletjes mee te spelen, maar niet relevant.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212471

  @Komi: het is voor die jongens ook wel leuk als ze eens aanvallend voor zichzelf kunnen rijden in een vlakkere koers. Zo hou je je pure knechten ook tevreden.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212470

  @defietser: met Capiot haal je ook geen WT punten. In 1.1 koersen of 1.HC koersen zijn namelijk helemaal geen punten te verdienen. En in 2.WT etappes ook bijna niet, dat schiet 0,0 op. In elk geval niet om bij de 5 besten van het team te gaan horen (want alleen de pinten van de 5 besten tellen mee, de andere 22-25 mogen 0 punten hebben, dat maakt niks uit). Kortom: voor de punten hoeft er geen sprinter bij.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212461

  Lobato is alleen geen sprinter voor de kleine koersjes, maar juist een sprinter voor de zware koersen waar een hoop andere sprinters er af liggen. Een beetje de sprints die Meersman in het voorjaar ook wel rijdt, Catalunya en Romandie e.d. Die moet je echt niet mee nemen maar de kleine Belgische koersen.

  Zoals het er nu voor staat, zonder sprinter in ontwikkeling, zou ik gewoon een hoop van die kleine koersen schrappen. Er zijn ook meer WT wedstrijden, die zou ik eerder gaan rijden dan. Koersen als Samyn, Handzame Classic, Heistse Pijl, Rund um Köln en Eurometropole hoef je niet allemaal te rijden. Alleen de Nederlandse koersen moet je natuurlijk wel rijden. Dan kun je kijken of je daar toch Groenewegen mee neemt of dat je gaat aanvallen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212439

  Ja, Markus inderdaad als voorbeeld. Ik ben in elk geval bang dat Capiot niet meer wint dan Van Asbroeck, en daar was niemand het laatste jaar nog enthousiast over. Dan kun je misschien beter gewoon minder vlakke koersen rijden om Groenewegen te ontlasten. Zo veel Nederlandse koersen, waar TLJ natuurlijk haast wel moet starten, zijn er ook niet.

  Maar ik vroeg ook waarom hij niet wint. Raymond Kreder wint bijvoorbeeld ook weinig maar heeft zeker de snelheid, alleen 0 ondersteuning. Als dat bij Capiot ook zo is, kun je er natuurlijk wel een winnaar van maken.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212423

  @kelderfan: Dat hij mee kan komen in grote koersen geef ik juist ook aan, dat dat geen probleem is.

  Ik constateer een ander probleem: ik geef aan dat hij niet wint. Hij kan mee doen… Ja, meestal met 5e tot 7e plekken. Voor een sprinter is dat vrij mager. Hoe komt het dat hij niet wint?

  Capiot zijn laatste overwinning is van 2011, in een junioren koers.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212414

  Capiot zie ik meer in dan in Dupont. Jong, heeft al een aantal wedstrijden op hoog niveau gereden. Hij heeft aangetoond dat hij dat in principe aan kan.

  Alleen: hij wint nog heel erg weinig. De vraag is of hij die laatste stap in een WT team kan zetten, of dat hij die stap naar winnen in een PCT moet zetten om dan de overstap te maken. Dat vind ik lastig, daarvoor weet ik niet genoeg over bijvoorbeeld de ondersteuning die hij dit jaar had. Kon hij niet winnen door zijn ploeg, of ondanks zijn ploeg?

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #212163

  Ik lees eigenlijk ook alleen een mening van Kerckhoffs. Laatst hoorde ik hem ergens anders juist zeggen dat hij na deze Vuelta ook weer wil laten zien dat hij ook 3 weken dit niveau kan halen, als reactie op een vergelijkbare vraag.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211995

  Bedenk dan ook dat Sagan en Groenewegen maar 3,5 jaar schelen. 3,5 jaar geleden had Sagan al vele grote zeges op zak. Sagan was op zijn 20e al zo goed en zeer compleet. Won sprints, zat vooraan in heuvelwedstrijden (de sprint tegen Gesink in Montreal, toen was Sagan 20!), haalde 3 top 5 klasseringen in prologen in de WT, werd 8e in de Tour of California. Die is zo compleet, daar Groenewegen mee vergelijken gaat echt niet.

  Groenewegen is misschien in potentie meer een Greipel of misschien een Demare of Degenkolb. Maar ik hoop dat hij niet te veel zijn best doet om sterker te worden op zware parkoersen, bij de laatste 2 namen zie je dat die daardoor veel minder snel zijn geworden. En bij Bouhanni zie je het omgekeerde: hij was in 2013/2014 echt goed op heuvels. Maar nu hij daar minder is, zie je dat hij veel sneller is. Dus ik hoop dat Groenewegen zich vooral blijft richten op de sprints. De pure sprints, prachtige wedstrijden zoals de aankomst op de Champs-Elysées. Pure snelheid. Groenewegen hoeft geen klassiekers te rijden.

  Ik hoop dat Groenewegen kijkt naar pure snelheidssprinters als Cavendish en ook Ewan.

  In reactie op: grappige en aparte namen van wielrenners #211610

  Inderdaad, de vrouw van Rumsas werd vlak nadat haar man derde werd in de Tour aangehouden met een auto echt vol met doping, incl epo en al het zware spul. Haar verweer was dat het voor haar zieke moeder was… Toch wel een legendarisch antwoord. Sowieso was Rumsas een heel opvallende, snel opgekomen, renner die totaal onverwachts podium reed in de Tour.

  In reactie op: grappige en aparte namen van wielrenners #211580

  Ja, ken je Rumsas niet meer? Tour 2002, toch één van de meer legendarische recente wielerverhalen.

  In reactie op: grappige en aparte namen van wielrenners #211570

  Ik zat naar de deelnemerslijst van de u23 bij het WK te kijken. En ik spotte 1 bijzondere wielernaam… Nu maar hopen dat de deelnemer uit Litouwen geen ernstig zieke schoonmoeder heeft…

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211550

  @tendam: dat klopt denk ik wel, maar aan de andere kant lijkt Vermeulen me iemand die een heel hoog tempo langer vol kan houden. Naast het feit dat Vermeulen toch al moet acclimatiseren en op zijn TT fiets moet trainen omdat hij voor Amerika de tijdrit rijdt. Vooral dat acclimatiseren zou wel eens kunnen betekenen dat je daar echt nog wel 1,5 week of 2 weken last van hebt en dus met iets van een achterstand aan je winter begint. Terwijl het jaar voor Roosen al vrij zwaar was.

  Ik zei dus ook niet dat Vermeulen beter was dan Roosen, maar dat ze me gelijkwaardig lijken en dan had ik gekozen voor de renner die toch al in Qatar moet zijn.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211464

  @ghostwriter: de Nederlandse selectie is al bekend. Met Leezer, maar zonder Roosen. De renner die ik dus als minste zou inschatten (Roosen) wordt net als Kelderman speciaal hier voor ingevlogen. Of Roosen nou zo veel beter is dan Vermeulen betwijfel ik.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211461

  Groenewegen moet in Qatar maar 1 ding in zijn hoofd hebben: de wegwedstrijd. Zelfs al zou hij de beste man zijn voor de TTT van TLJ, dan zou ik hem nog niet opstellen.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211452

  Jawel, Battaglin won in de Giro di Padania de TTT met Colnago-CSF in 2012. Hofland won in 2012 de TTT van de Thuringen Rundfahrt met Rabobank CT. Volgens mij zijn dat de enigen die een TTT wonnen na 2011 in de huidige selectie.

  Roglic kwam nog wel tot plek 2 in de TTT van de Sibiu Cycling Tour, Teunissen en Lindeman tot plek 2 in Olympia’s Tour.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211431

  Selectie LottoNL-Jumbo ploegentijdrit Qatar: Kelderman, Roosen, Leezer, Van Emden, Roglic en Campenaerts. Bron is de hierboven genoemde twitter.

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #211409

  @ghostwriter: die piek in de heuvels is altijd gecombineerd met een piek in het Baskenland. En volgens mij heeft Gesink ook altijd een ‘piek’ (in hoeverre het een piek is, gewoon een heel hoog basisniveau) rondom de Tirreno of Parijs-Nice. En hij wil ook altijd goed zijn in Dauphine of Zwitserland, zoals hij dit jaar daar ook goed begon.

  En ik denk eigenlijk dat hij in mei naar California gaat, die is nu ook WT.

  Echt: als hij voor klassementen gaat levert hem dat veel punten op. Gaat hij voor ritten is de kans vrij groot dat hij 0 punten haalt en maximaal een stuk of 12 (2 zeges). Een rittenkaper gaat nooit in de top 5 staan van een niet degraderend team, volgens mij. De gigantische hoeveelheid van 10 ritten in kleine rondes levert je nog maar 60 punten op.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 810)

Headlines