Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 30)
 • In reactie op: Het topic der verdachte renners #583662

  Ziet er toch niet koosjer uit. Bramati haalt niet “alles” uit de zak weg, hij grijpt specifiek naar één object en doet dat zo onopvallend en snel mogelijk. Hier klopt iets niet. Hij heeft het voorts, in paniek, gehad over hoe ze wisten dat Evenepoel gevallen was “omdat de data weg vielen”. Je mag geen data doorsturen tijdens de koers. Als blijkt dat hier sprake is van mechanische doping (en dat is een mogelijkheid), dan vrees ik voor de koers in België. Je wil het niet geloven omdat het een jonge Belg is. Als het een Colombiaan of Raul Alarcon was, dan rolden we al over elkaar heen.

  In reactie op: Quiz: De Zegemachine van Quick Step #549900

  128 is uiteraard Remmert Wielinga! ;-) 120 doet vaag een belletje rinkelen, Andrea Ponti ofzoiets?

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #544851

  @Djoop: kan jij alsjeblieft wat vaker reageren? Het maakt mijn dag namelijk goed! ;) Spot on.


  @Kj
  : je weet helemaal niet of het coronavirus “in principe nooit zo dodelijk wordt”. Virologen hebben al aangegeven dat het coronavirus wellicht een vaste waarde wordt de komende jaren, net zoals dat nu al met influenza gebeurt. Pas op met uitspraken doen over zaken waar je eigenlijk niet in geschoold bent. Ik laat een loodgieter ook mijn wc herstellen, anders komen er geheid problemen van.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #543751

  Negende in de poul, top 10 zou leuk zijn! :-) Algemeen klassement +/- 800ste. Ik zie Asgreen nog veel punten pakken. Spijtig dat ik Kragh Andersen vrijdagavond nog uit het team gegooid heb….

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #542326

  Fuck, past De Kort wel zeker. Nu moet ik op zoek naar een nieuwe kopman!

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #541869

  Exit Mohoric dan maar… Godsamme! Bedankt voor de info!

  In reactie op: Sporza Wielermanager #541824

  Super! Al 28 mensen in de poule, daar gaat mijn voornemen om eens een poule te winnen… :-). Op naar de 50!

  In reactie op: Sporza Wielermanager #541511

  @Peter Post Forever: de naam van de poul is “Wielerflits”, de link vind je hierboven terug! Mocht het niet lukken, dan laat je maar iets weten.

  In reactie op: Scorito Voorjaarsklassiekers 2020 #541498

  Ik neem uit een soort misplaatst loyaliteitsgevoel al enkele jaren Colbrelli en Lutsenko mee. Dat heeft nog niet vaak goed uitgepakt, toch heb ik ze er weer allebei ingeklikt… :-).

  In reactie op: Sporza Wielermanager #541350

  Allez, we zitten al met 6 in een poule (https://wielermanager.sporza.be/leagues/9725)!

  Fuglsang staat trouwens wel heel erg duur geprijst voor de paar wedstrijden die hij rijdt. Van de grote vier à vijf krijg ik er vooralsnog niet meer dan twee ingepast in een team.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #438018

  @TrEb: Bedankt! Lijken mij inderdaad goeie argumenten om voor Cort te kiezen.

  Mijn ploeg uit de Sporza-pool (waar de quotering anders is dan in Scorito):

  * Kasseienvreters: Van Avermaet, Gilbert, Moscon, Stuyven, Stybar, Van Baarle, Stannard, Kirsch
  * Snelle klassieke renners: Démare, Colbrelli, Trentin, Cort Nielsen
  * Sprinters: Gaviria, Jakobsen
  * Punchers: Alaphilippe, Wellens, Martin, Lutsenko, Woods, Schachmann

  In Scorito mik ik meer op de toppers, daar heb ik bijvoorbeeld Gilbert/Alaphilippe/Valverde/Sagan/Démare maar niet Stybar, Gaviria en Stuyven.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #438004

  @Jiri11: hang er wat van af in hoeverre Pogacar de afstanden gaat aankunnen. Voor het klassieke werk is hij echt nog bitterjong, dus hem opstellen zal altijd wat een risico zijn. Maar voor 500k mag je al eens een risico nemen, niet?

  Ik twijfel tussen Cort Nielsen en Teunissen voor het laatste plekje…

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #437419

  Klopt, zeker als je weet dat hij ook geen topfavoriet is voor de AGR. Ik geloof echter niet dat zijn ploeg het oké gaat vinden dat hij Parijs-Roubaix zomaar overslaat.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #437402

  Mijn voorlopige verdeling: 10 kasseienspecialisten (van wie er 3 massasprints kunnen winnen), 7 heuvelspecialisten, 2 sprinters en 1 uit de restcategorie. Ik ben er nog steeds niet helemaal van overtuigd. Uit het rijtje Benoot, Vanmarcke, Naesen, Terpstra, Stybar, Lampaert, Stuyven, Trentin en Matthews zou ik er toch graag nog een tweetal ingepast krijgen.

  Ik heb vooralsnog vijf Belgen en 1 Nederlander.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #436507

  @Phoenix: omdat nagenoeg iedereen Sagan, Greg en Gilbert neemt?

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #436488

  Een paar dagen geleden vond ik het budget te ruim. En nu ben ik me aan het afvragen of een team zonder Benoot, Vanmarcke, Naesen, Stybar en Lampaert überhaupt kans heeft op een goed plekje… Het kan snel verkeren in het leven!

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #435776

  @Laupie: in dat geval betaal ik die 3,5 euro met veel plezier!


  @Frank
  : ik heb uit dat lijstje alleen Bling. Iets met platgetreden paadjes… :-)

  Wat ik meende te zeggen: op wielerprono.be werken ze met CQ-punten. Daar krijg je een totaal budget van 7.000 CQ-punten, om 12 renners te selecteren. Daar heb ik uit pure miserie Vakoc geselecteerd omdat die welgeteld 0 CQ-punten kost (omwille van blessureleed vorig jaar). Ter indicatie: Sagan scoorde 2.800 CQ-punten. Dan voelt een team waarin je zonder verpinken Gilbert, Sagan, V. Avermaet, Valverde, Kwiatkowski, Alaphilippe, Valgren, Moscon, etc. kunt selecteren aan als een verademing. Of misschien zelfs een beetje overkill.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2019 #435756

  Het zou de eerste keer zijn dat ik aan Scorito deelneem, maar ik vind het ter beschikking gestelde budget echt belachelijk hoog… Ligt dat nu aan mij?

  In reactie op: Verkiezingen #118509

  @ Ab Normaal: Rechtse politici denken alleen aan hun eigen portefeuille, ook zo’n one-liner waar je goedkoop mee kunt scoren. Als de Benelux “propere alternatieven” nu niet voluit subsidieert, dan lopen we het risico dat de trein vertrokken is zonder ons. De maatschappij die de rat race wint om als eerste volledig onafhankelijk te zijn van olie, (schalie)gas en steenkool, volledig zelfvoorzienend kan ageren, die maatschappij heeft de toekomst. Kernenergie is een gigantisch, onverantwoord risico dus blijft er helaas niet veel over. Zolang kernfusie nog toekomstmuziek is, zullen we het met zon, zee en wind moeten doen, met enkele kleinschalige alternatieven (algen bv).

  Asielzoekers opvangen is bnp-gewijs slechts een randfenomeen, we besteden veel te veel aandacht aan oeverloos discussiëren. Het westen heeft de morele plicht om die mensen op te vangen, mits ze zich houden aan onze geseculariseerde regels natuurlijk.

  Links heeft ook nooit beweerd dat er geen luiaards zijn onder de steuntrekkers. Wie kan werken, moet werken als we ons (goede) systeem willen behouden.

  Ik las trouwens vandaag dat Wilders officieel de populairste politicus is. Arm Nederland.

  In reactie op: Omrop Fryslân zoekt wielren-figuranten! #117592

  8.6: Zo gaat het in de films. In het echte leven wint Paulus zeven keer de Tour de France, stopt Sieger gedesillusioneerd met fietsen, begint hij een fietsenzaak en belandt hij uiteindelijk in de goot :). Paulus wordt tien jaar na dato eindelijk betrapt, maar blijft steenrijk en begint een eigen fietsenmerk.

  In reactie op: Politiek #117589

  Misschien toont dat wel aan dat religie los zien van politiek eigenlijk quasi onmogelijk is.

  In reactie op: Religie #117583

  @MP: Hitler was eigenlijk een socialist? Ik kan – met de hand op het hart – zeggen dat elke geschiedkundige, elke filosoof, elke socioloog jou in je gezicht uitlacht.

  Geef mij eens één rechtschapen bron om te staven wat jij zonet beweerde. Je hebt echt oogkleppen op, ik heb medelijden met iemand die zo vast zit in wat hij zelf gelooft. Hitler was een klootzak, dus kan hij nooit dezelfde overtuiging hebben gehad als jou. En iedereen die met hem meedeed, was ook links natuurlijk.

  Mag ik voorstellen om te stoppen met “links-rechts”-denken? Dat je denkt dat iedereen in zo’n hokje op te delen valt, laat ik je wat vertellen: ’t is niet waar. De mensen die handelen zijn nooit 100% “links” of “rechts”. Zowel “links” als “rechts” hebben al heel wat op hun kerfstok, zowel “links” als “rechts” proberen elkaar vanalles in de schoenen te schuiven. Maar stellen dat Hitler links was, is hetzelfde als beweren dat de Pvda eigenlijk rechts is.

  Steek de volgende keer alles wat fout loopt gewoon op de smurfen in plaats van op moslims en op “Brussel”.

  In reactie op: Religie #117001

  Ja hoor, voorzichtig optimistisch zijn moet aangemoedigd worden! Ik denk er trouwens net hetzelfde over. We zijn heel veel van onze broodnodige middelen (tijd, energie, geld) in fictieve zaken – God, het kapitalisme, “rassen” – aan het steken, waardoor we reële uitdagingen moeilijker te boven zullen komen.

  Je kunt leven met een moslim als buur, je kunt leven zonder in een God te geloven, maar leven op een planeet die niet langer levensvatbaar is, da’s een stuk moeilijker.

  In reactie op: Religie #116997

  Grappig eigenlijk, op één pagina tijd zie je twee veelvoorkomende inschattingsfouten terugkomen:

  8.6 denkt te lineair, zit vast in het Verlichtingsdenken. Alles komt goed, de mens evolueert, wordt slimmer en bouwt stilletjes aan de perfecte maatschappij.

  Michel Pollentier is duidelijk een doemdenker avant la lettre; mensen (en dan vooral moslims) zijn in essentie slechte wezens die de minderheid van goeie wezens volledig zal overrulen.

  De waarheid ligt – zoals altijd – waarschijnlijk in het midden. Moslimextremisme zal nog een jaar of 20, 30 voortschrijden, erger worden, verbeteren, hervallen en uiteindelijk uitdoven. De Islam zal Europa niet overnemen, de wereld zal daarentegen andere, nieuwe bedreigingen tegenkomen waarna er op dat moment weer twee stromingen ontstaan: de ene stroming die denkt dat juist die nieuwe bedreiging finaal de mensheid zal omverwerpen, de andere stroming die er rotsvast van overtuigd is dat na die bedreiging de mensheid eindelijk volmaakt zal zijn.

  De waarheid is dat de mensheid steeds weer geconfronteerd wordt met nieuwe bedreigingen, al dan niet veroorzaakt door de mens zelf. Mocht het in de aard van de mens zitten om vreedzaam samen te leven, waarom zijn er dan zo weinig voorbeelden bekend van vreedzame samenlevingen? Zelfs primitieve stammen, onbekend met fenomenen zoals “oorlog”, “geweld” en “ruzie”, maken ruzie onderling. In-group en out-group, daar draait het al onze hele geschiedenis rond. We verzaken in te zien dat de ander eigenlijk hetzelfde is.

  En neen, de mensheid zal niet eeuwig blijven voortleven. Ooit komt er een bedreiging die ons de das omdoet. Evolutie heet dat, geloof ik :).

  In reactie op: Religie #116658

  Het probleem is dat er twee groepen tegenover elkaar staan. PVV is voor moslims wat een sterk islamitisch getinte partij voor westerlingen zou zijn: een bedreiging. PVV lult er maar wat op los, ze hebben geen idee waar ze over aan het blaten zijn. Moslims krijgen van veel dingen die misgaan de schuld, waar ze zelf niks aan kunnen doen. Wanneer er wel iets hun schuld is, lijden ze dan weer aan slachtoffercomplexen. Zo los je niks op en wordt de kloof tussen blank en bruin alleen maar groter natuurlijk. Iedereen maakt fouten, we moeten ze samen recht kunnen zetten.

  Ab Normaal: Denemarken heeft ook vluchtelingen, Australië wil ze niet, net als de USA. Rusland is slecht bezig en China heeft zelf problemen genoeg. Ja, België, Nederland, Scandinavië en Duitsland lijken (en zijn grotendeels) het paradijs op Aarde. Is daar iets mis mee? Want het is niet alleen voor vluchtelingen een paradijs, ook wij hebben elke dag baat bij zo’n paradijs. Maar ik vind dat we gerust asielzoekers moeten kunnen doorsturen naar Tjechië, Oceanië, Polen, Slovenië, Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk, Canada, USA, etc. Dat zijn allemaal veilige landen, ook daar is een toekomst opbouwen mogelijk. Ik ben het trouwens met je eerdere (uitgebreide) bericht eens, het wordt moeilijk om deze twee groepen ooit écht te laten samen leven mét elkaar, in plaats van naast elkaar.

  De moslimgemeenschap moet massaal hoger onderwijs volgen, dat is de enige optie volgens mij. “Maak” genoeg competente moslimjongeren advocaat, dokter, leerkracht en je bekomt een betere, meer gelijke samenleving zonder spanningen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 30)

Laatste nieuws