Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 152)
 • In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #800264

  Ik zit ook met Tullet of Kamnä in mijn hoofd.

  Tullet:
  + teampunten en misschien wel de “verrassing” van komende Giro.
  – Als Carapaz niet wint en geen etappe’s wint heb je geen teampunten. Dienende rol voor de 3 “kopmannen” en krijgt waarschijnlijk niks vrijheid.

  Kamnä:
  + goede vorm, zal wel de vrijheid krijgen om zijn ritten uit te kiezen, misschien de bergtrui.
  – zo goed als geen teampunten, de gok van wanneer opstellen.

  Lijkt me allebei een evengrote gok.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799908

  Als Sosa bij eender welke andere ploeg dezelfde resultaten reed zou ik hem overwegen. Maar Movistar is team Valverde. Valverde bepaalt wat er gebeurd. Als Sosa solo naar de finish rijdt kan het zijn dat Movistar er achteraan gaat rijden.

  Is een mening die niet echt ergens op gebaseerd is maar eigenlijk meer een persoonlijk gevoel dat ik bij die.ploeg heb, dus sorry als ik een Valverdefan gekwetst heb.

  Anderzijds is Movistar nog niet safe qua UCI-ranking, dus ze zullen toch wel wat moeten laten zien.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799550

  Wat Cavendish betreft als je zijn uitslagen dit jaar bekijkt:

  Tour of Oman: 2de, 1ste en 6de tegen Gaviria, Groves, en Capiot als beste sprinters.

  Tour of UAE: 16de, 1ste, 83ste en 26ste in de sprintetappes tegen Philipsen, Ackermann, Démare,..

  Tirreno-Adriatico: 69ste, 27ste en 31ste in een etappe waar een sprinter won (Merlier, Ewan en Bauhauss)

  Milaan-Turijn: 1ste tegen Bouhanni, Peter Sagan, Kristoff, Kanter. Zelfs Morkov werd nog 7de als lead-out.

  Brugge-De Panne: 26ste tegen Merlier, Groenewegen,..

  Circuit Cycliste Sarthe: 21ste, 10de en 3de. Niet helemaal vlakke etappes maar wel tegen Mads Pedersen en een Vanquelin.

  Dus voor mij komt Cavendish tegen de grote sprinters als Ewan en Bauhaus tekort. Vanaf dat het een half meter bergop gaat eindigt ie achteraan. En gezien het aantal hoogtemeters deze Giro…als ie 4x meesprint zal het maximum er bijna uitgehaald zijn denk ik.

  Ik blijf erbij. Vorig jaar Tour was zonder Ewan, Groenewegen, Jakobsen,…
  En Philipsen en Merlier deden elkaar de das om.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #799445

  Na het lezen van Cav zijn interview hem eruit gegooid.
  Enkel sprinters mee die voldoende bergop kunnen rijden.
  Niet voor de puntentrui gaan maakt hem een pak minder interessant vind ik en zie ik de kans groot dat hij Verona niet haalt.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797920

  Sorry voor het onderbreken van de sprinterdiscussie.

  Ik heb een interview gevonden met MAL van vandaag.
  De vertaling is via Google daaros mijn Colombianos nog niet zo goed is os.

  Met welk gevoel komt López aan in de Giro?

  Het is goed dat de ploeg onlangs een etappe won in de Ronde van de Alpen. Goed voor hem ook, want hij komt met meer rust naar de Giro. Voor de groep is het duidelijk dat een overwinning ontbrak na twee maanden met veel gezondheidsproblemen bij de lopers.

  Is dat de reden waarom het team dit seizoen weinig heeft gewonnen?

  Zeker. We hebben een beetje pech met blessures van Alexey Lutsenko, die in goede vorm was en niet heeft gereageerd. Ik hoop dat dit allemaal stopt, dat het team geluk heeft voor de rest.

  Welke doelen heb je in Italië?

  Ik hoop dat Miguel het goed doet, maak je geen zorgen, denkend aan het maken van een goed algemeen klassement. We willen met López op het podium staan. We denken dat dit zeer haalbaar is, volgens wat we in de loop van het jaar hebben gepland. Nu, op de weg is alles anders.

  Zijn ze duidelijk over de leidersladder?

  López wordt de kopman van de ploeg in de Giro. Hij zal een Vincenzo Nibali hebben, die veel ervaring aan zijn zijde heeft, en het idee is dat hij hem belangrijk advies kan geven, zodat alles wat we hebben gepland uitkomt.

  Is het een rondreis op maat van de Colombiaan?

  Het is goed voor hem. Natuurlijk kijk je elke dag wat er kan. Je moet gebruik maken van de mogelijkheden om te gaan klimmen in het algemeen.

  Wat is de reden om te denken dat ze de doelstellingen kunnen bereiken?

  Het doel is om je te kwalificeren, maar we begrijpen dat je in zo’n lange race van dag tot dag moet gaan. De berg is zoals bekend goed voor hem en zoals altijd kenmerkt de Giro zich door een wedstrijd met veel beklimmingen en dat is essentieel voor klimmers als Miguel Ángel López.

  López heeft dit jaar geen races kunnen winnen, heeft hij op de ouderwetse manier geracet, alleen maar aan de voorbereiding op de Giro?

  Zo hebben we het gepland. In deze maanden hebben we het zo gedaan. Het belangrijkste is om in goede vorm aan te komen in de Giro, klaar om het algemeen klassement aan te vallen en op zoek naar een kans. Etappes winnen en voor het algemeen gaan zijn de doelstellingen, hopelijk kan dit gebeuren.

  Welk positief aspect zie je in López, na zijn terugkeer in Astana?

  Hij is volwassener, meer gericht op wat hij wil. Elk jaar rijpt hij veel meer, heeft hij meer zelfvertrouwen, meer persoonlijkheid, een betere conditie en dat is prachtig om deze Giro aan te gaan. Men ziet dat hij meer een leider is, hij voelt zich een kampioen en dat is wat er nodig is om de top te bereiken.

  Wat is de belangrijkste etappe van de Giro?

  Het zijn er meerdere. De laatste week wordt het een zeer veeleisende Giro en daar zal alles te zien zijn. Er zijn twee etappes die cruciaal zullen zijn, de etappe die Saló verlaat en aankomt in Aprica, is erg zwaar, met de Mortirolo ertussen. De andere is degene die Belluno verlaat en zal finishen in Elluno.

  Bron: http://www.eltiempo.com/amp/deportes/ciclismo/miguel-angel-lopez-claves-para-terminar-en-el-podio-de-giro-de-italia-668937

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797832

  Ik zie regelmatig de naam Tratnik verschijnen. Maar als je het even bekijkt. Hij heeft 4 “goede” ritten gereden dit jaar. 2x 9de en 2x 12de.

  Laatste goede tijdrit was vorig jaar september.
  Vorig jaar had ie voor de Giro al minstens 2 goede tijdritten gereden.
  Dus ik vraag me af of hij dit jaar wel getraind heeft op de ITT of meer als klimmer en in dienst van..

  Misschien dat het teambericht meer uitsluitsel geeft. Maar ik heb mijn twijfels over hem..

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797787

  Ja het gaat nu over deze 2 maar ik had ook even goed 2 andere renners kunnen zeggen. Maar het is idd zo dat een teamgenoot van een topper enkel zijn teampunten zal halen wanneer je niet meer aan 9 renners komt in de bergritten en hem gebruikt als opvulling.

  Specifiek op Swift..zou ie echt mogen meesprinten? Gaat Ineos het risico nemen op een valpartij voor een top 10 plaats in de sprints en zo een pion te verliezen?
  Want ik zie Swift nu toch niet als een top 5 sprinter ofwel?

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797763

  Mijn grootste hoofdbreker is ga je voor een “parel”? Of ga je voor een teamgenoot?

  Als ik de punten van andere jaren bekijk. Steeds opnieuw lijkt het dat teamgenoten van een winnaar meer punten pakken dan een parel.

  Bijvoorbeeld Fortunato vs Swift.

  Gaat Fortunato meer punten pakken dan een Swift die mogelijks veel teampunten neemt met Carapaz? Dan zou Fortunato toch vaak top 10 moeten rijden. Wat zou kunnen als ie in veel vluchten gaat zitten.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797748

  De Giro en Tour zijn ook andere rondes in de zin dat de vlucht in de Giro vaker standhoudt dan in de Tour waar alles toch veel meer gecontroleerd wordt.

  In de Giro lijkt het dagelijks meenemen van een mogelijke vluchter meer kans te hebben dan in de Tour.
  Maar.dat is ook gewoon geluk hebben.
  Cepeda vorig jaar was DE parel. Die heeft vannde start van de Giro tot aan het einde popcorn gegeten en naar de koers gekeken op zijn fiets.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797717

  Volgens mij kan je perfect een team samenstellen waarbij je 9 renners binnen de top 20 hebt.

  Het ding is alleen. Je weet dat pas na de eerste bergrit.
  De eerste bergrit zet je je beste 9 op die jij denkt. Maar niemand weet of die ook bij de top 20 eindigen. Het verloop van een grote ronde bepaalt of je dit kan in je team of niet.

  Hoe vaak heb je al niet een ploeg opgesteld en gedacht: ja hier haal ik altijd boven de 90% en na rit 4 denk je: dit wordt een lange Giro.

  En de reden om een renner wel of niet te nemen is priks-kwaliteit gebonden. Een renner van 5 miljoen ga je niet nemen voor plaatsjes van 10 tot 20. Maar een renner van 500K of 750k neem je daar wel voor.

  En wat het meenemen betreft van pech, ziekte, ect…
  Te vaak opgaves in vorige rondes voor AK-renners is een no-go voor mij.
  Sprinters kan je nog enigszijds begrijpen wanneer alle vlakke etappes achter de rug zijn.
  Rennerd zoals Dumoulin en Pinot die van de ene dag op de andere kunnen gaan huilen neem ik pas terug mee als de resultaten blijk geven van een nieuw elan.
  En ziekte..een verkoudheid is niet te vergelijken met een week koorts of eender wat.
  Dus ziekte is afhankelijk van de ernst en wanneer.

  Kleine toevoeging: gezien de 50000 hoogtemeters dit jaar zijn een paar extra klimmers geen overbodige luxe om eventuele tegenvalles op te vangen.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797555

  Ik bedoelde dat hij net in dit deelnemersveld meer kans maakt. Bij mij gaat ie alvast mee.
  En ja, vorig jaar deed Merlier in de Tour mee. Maar daar heeft Alpecin de fout gemaakt om 2 topsprinters mee te nemen waardoor de keren dat Philipsen zijn kans mocht gaan Cav won maar als Merlier zijn kans kreeg Merlier won. Want hoe vaak die 2 ook zeggen dat ze voor elkaar zullen werken in de sprints het gaat toch 9 op 10 mis. Scheldeprijs was daar een mooi voorbeeld van.
  Plus in die Tour geen Ewan (gevallen met Sagan als ik me goed herinner), geen Groenewegen (schorsing, Van Aert die zelden mocht meesprinten, geen Jakobsen,..

  Maar wanneer heeft Cav nog eens gewonnen in een sprint met kalibers als Merlier, Groenewegen, Bouhanni, Ewan, Jakobsen (is teamgenoot dus zal niet snel gebeuren). Dat zal ook wel de reden zijn dat hij nu de Giro moet rijden. Quick-step zal ook wel beseffen dat Cav tegen die grote kalibers van sprinters toch net tekort zal komen. Met de sprinters in deze Giro moet hij zeker steeds top 3 rijden.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797504

  Mijn gevoel bij Cav is dat als hij wint het in wedstrijden is zonder de echte rassprinters zoals Ewan, Merlier, Groenewegen, Bouhanni,…
  Is puur een gevoel maar dit jaar heeft hij 1 sprint gereden tegen echt sprinters zoals hierboven genoemd. BRUGGE-De Panne. Daar werd hij 26ste.

  Voor mij is Ewan de beste massasprinter en kan nog een heuvel over. Cav lijkt me in de massasprints de best of the rest in fit sprintersveld bij gebrek aan rasechte massasprinters.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797442

  Als Yates nu ziek zou zijn. Nuja ziek, je kan verkouden zijn of koorts hebben. Maar als ie koorts zou hebben was ie niet gestart wss.
  En dan nog. Beter nu enkele dagen ziek dan over 3 weken.
  Maar allemaal nog te vroeg. Toch maar even afwachten.

  Iedere renner zal ergens wel eens een slecht dagje hebben. Voor hetzelfde geld had hij zo’n dagje en dacht ie: ik ga me niet kapot rijden, de Giro is het hoofddoel.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #797367

  Weet iemand hoeveel punten je in het spel moet behalen ongeveer om bovenaan mee te doen? De klassiekers zitten rond de 8000 punten. Maar kan me steeds niet herinneren hoeveel dat in de grote rondes is.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796890

  Cavendish krijgt Ballerini mee..

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796596

  Op Sporza staat een artikel over Philipsen in de Giro en…..dat MVP mss wel voor de groene trui gaat in de Tour.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796551

  Philipsen en Pasqualon zijn toegevoegd aan de startlijst.

  In het magazine van ProCycling worden VDP en Mollema tegen elkaar afgewogen in de mogelijke winst kansen in etappes:

  Het gaat van 1 punt (geen kans) tot 10 punten (favoriet)

  Etappe 1: MVP 10 / Mollema 7

  Etappe 7: MVP 4 / Mollema 8

  Etappe 10: MVP 8 / Mollema 2

  Etappe 12: MVP 3 / Mollema 8

  Etappe 14: MVP 2 / Mollema 9

  Etappe 19: MVP 1 / Mollema 8

  Men ziet dus voor beide heren 6 mogelijke “winstkansen”. Waarvan MVP slechts 2x meer kans maakt dan Mollema. 3 milj. voor 2 winstkansen.
  Als hij de eerste etappe wint zal hij er alles aan doen om tot de Etna en mss nog langer in het roos te blijven. Hoe gemotiveerd is ie nog voor de tijdrit als hij de 1ste etappe niet wint na iemand die ook een tijdrit kan rijden?

  Ik vind het die 3 miljoen voor MVP interessanter met in dit geval Philipsen. Zonder teampunten en als hij niet de rose trui pakt en wint in die eerste week gaat hij geen 200 punten halen denk ik.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796249

  Ok bedankt

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796244

  In welk artikel staat dat Philipsen de Giro zal rijden?

  In het artikel van Sporza gisteren over Merlier staat dat deze kans echter klein is daar Philipsen voor de Tour is voorzien.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796215

  Viviani is van de startlijst verwijderd

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #796030

  Ben ik de enige die vindt dat een heel team hier posten nogal dwaas is?

  Wat verwacht je? Dat de rest van dit forum jou team gaat aanpassen?

  Kan je evengoed direct vragen: Jongens, stel mijn team op en laat het me 6 mei weten.

  Het doel van het spel lijkt me net dat iedereen zijn eigen team maakt.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #795903

  Ik zit voorlopig zonder Bahrein in mijn team. Voelt enerzijds niet super maar ik herinner me dat vorig jaar exact dezelfde afweging was met Landa en Bilbao. Bilbao gekozen door zijn uitstekende voorbereiding maar uiteindelijk niks laten zien in de Giro.

  Waarom zou het dit jaar anders zijn vraag ik me af? Al blijf ik het 2 goede renners vinden natuurlijk.

  Tratnik reed vorig jaar minder klassiekerd. Weet niet of ie dit jaar veel zal scoren in de ITT.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #794683

  G. Martin is van de startlijst gehaald op Procyclingstats..

  Edit: mijn excuses. Vanmiddag was hij ervan verwijderd. Nu staat ie er gwn weer bij.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #793918

  Met wat ik dit voorjaar gezien heb van Pidcock. Ik heb nog buikpijn van die 5 miljoen in de klassiekers.
  Gaat even op het strafbankje deze Giro.

  In reactie op: Scorito Klassiekerspel 2022 #781000

  Nog 4 dagen tot MT en geen mens die weet wie gaat rijden…het zullen niet veel toppers zijn die meedoen wss.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 152)

Headlines