Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 83)
 • In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #739228

  Inderdaad, Danny Nelissen en Roxanne Knetemann zijn een aanwinst. Deskundigheid en prettige stem, wat wil je meer. Het enige commentaar op de publieke omroep dat ik moeiteloos aan laat staan. Dat lukt me bij anderen “helaas” niet.

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #628015

  @hartstikkebedankt
  Zie de puntentoekenning. Het verschil tussen de koersen komt tot uiting in de punten voor de podiumplaatsen (die tellen het meest).


  @Sprintmaster

  Mijn ranglijst heb ik vergeleken met andere ranglijsten. Zij komen goed overeen, dus er is voor mij weinig aanleiding om de puntentoekenning te veranderen. Maar het staat je natuurlijk vrij om een andere benadering uit te werken. Succes met het werk. De vergelijking met CyclingRanking.com staat beschreven in http://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/de-ranglijst-der-nederlandse-wegrenners-4.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #619220

  Weer eens het commentaar op het wielercommentaar gelezen hier. Hilarisch!

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #465695

  Vergelijkingsmateriaal is er nu weliswaar niet, maar wel met andere koersen. Ik vind beiden echt verbeterd en van acceptabel niveau geworden. Er zijn betere (in Vlaanderen wat mij betreft), maar ook veel mindere (namen zal ik maar niet noemen).

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #464891

  @RV Stockholm syndroom? Leuk gevonden, maar ik geloof ik er niet zo in. Ik vind beiden stukken verbeterd; de kritische opmerkingen die ik hier vorig jaar had gelden niet meer.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #449301

  Die uitspraak van Wuijts over de winnaar ging te ver, maar ik vind het knap hoe hij en De Cauwer (en Schotte) schijnbaar moeiteloos een hele dag aan het woord kunnen zijn over de Ronde zonder dat het gaat vervelen (zij zijn goed op de hoogte, dat kun je niet over alle verslaggevers zeggen).

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #443872

  Tom Dumoulin verdient door zijn 4e plaats in Tirreno Adriatico 7 punten en komt daardoor de top tien binnen. Hij heeft nu 202 punten, passeert Jo de Roo (200 pnt) en staat op de 10e plaats. Wout Poels klimt naar de 51e plaats en staat gelijk met Gerrit Voorting (beiden hebben 43 punten).

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #432363

  Van Michael Boogerd waren de geschrapte resultaten uit 2005, 2006 en 2007 nog niet verwerkt. Dat is nu gebeurd. Hij zakt naar de 7e plaats, achter Adri van der Poel en Steven Rooks.

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #426086

  Van Jan Janssen ontbrak zijn tweede plaats in 1967 achter Eddy Merckx in Gent-Wevelgem. Dit levert hem 9 punten op, waardoor zijn totaal 422 punten wordt.

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #424262

  @simplex
  Zoals je weet, graag gedaan. En ja inderdaad, dat laatste zorgt wel voor een toegevoegde waarde.

  In reactie op: De ranglijst der Nederlandse wegrenners #424146

  @Arry1337
  Eens, het is slechts een benadering. Hij blijft wel redelijk bruikbaar als een transformatie van de scores, op basis van bijvoorbeeld de concurrentiefactor, geen al te grote verschillen met de huidige lijst veroorzaakt. Zelfs als je de scores van Zoetemelk en zijn generatiegenoten halveert, staat hij nog steeds bovenaan. Bovendien kunnen de huidige renners nog steeds snel stijgen op de ranglijst.
  Ter vergelijking: een ranglijst die pretendeert rekening te houden met de status en de concurrentie in een bepaald tijdsgewricht, en die veel meer wedstrijden verwerkt, CyclingRanking.com. levert de volgende Nederlandse top tien op: 1. Zoetemelk (no.1), 2. Kuiper (3e), 3. Janssen (4e), 4. Boogerd (5e), 5. Van der Poel (6e), 6. Rooks (7e), 7. Knetemann (8e), 8. Raas (2e), 9. Van der Velde (15e), 10. Karstens (9e). Afgezien van de posities van Raas (opmerkelijk, gezien zijn indrukwekkende staat van dienst, zie zijn overwinningen) en Van der Velde lopen de rangordes gelijk op.

  In reactie op: Algemeen voetbal topic #411388

  Koeman heeft een heel realistische kijk op het voetbal, en daarom lijken de prestaties van het Nederlandse elftal sterk te verbeteren. In Nederland is men te lang in oude zogenaamde wijsheden blijven hangen (bijvoorbeeld de overdreven nadruk op balbezit).

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #408706

  @ghostwriter
  Ik kan je redenering wel volgen. Maar roep je geen verwarring op door te spreken over een tweede kans? In eerste instantie denk ik dan vooral aan het weer mogen deelnemen aan wedstrijden, actief zijn. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen en hij is wereldkampioen geworden. Pas in de tweede plaats komt daar het terugwinnen of kwijt raken/zijn van het vertrouwen bij het publiek voor mij bij. In plaats van een of geen kans geven of krijgen zou ik eerder spreken in termen van vertrouwen, geloofwaardigheid, reputatie en dergelijke. In dit opzicht is Valverde zeer controversieel.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #404096

  Ik zou toch leeftijd liever niet als criterium nemen om iemand te beoordelen. Eerder kwaliteit.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #390374

  @sooike
  Ja, dat verslag van het turnen vond ik wel bijzonder…… Maar het gebeurt tegenwoordig veel vaker dat je naar de website wordt verwezen. Kennelijk moet de laptop of computer steeds onder handbereik zijn. Reden om de televisie HEEL selectief te gebruiken.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #386538

  @sooike
  Mooie top drie. Ik vind Berteele ook prima. Het valt me wel op dat niemand van de ‘onvoldoendes’ ontsnapt met een (kleine) zes.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #386533

  Verdachtmakingen zonder bewijzen leiden tot niets behalve beschadiging van de reputatie van een sporter. Het is vooral kwalijk als journalisten zich daarmee bezig houden.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #385880

  Gisteren vond ik het Vlaamse duo Wuyts / De Cauwer inderdaad niet scherp en ook te veel met elkaar bezig (vooral door toedoen van Wuijts). Maar het kan ook een momentopname zijn. Ik schrijf het vooral toe aan het drie weken lang urenlang aan het woord moeten zijn, het is gewoon vermoeidheid. Ze moeten naar huis toe!

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #383031

  @sooike @simplex
  Dit cultuurverschil verdwijnt kennelijk niet, nog afgezien van het kwaliteitsverschil.

  In reactie op: Wielerprogramma's tijdens de Tour #378712

  Primoz Roglic als oplossing van de rebus lijkt me er niet ver naast zitten.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #361052

  Overigens ben ik van mening dat doping de wereld uit moet.

  Maar ik weet niet goed waar te beginnen.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #360201

  Wie gebruikt er en wie niet. Het lijkt wel een gezelschapsspel. Helaas weten we er weinig over.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #357068

  @El Matador
  Over welk dialect heb je het dan? Ik herken alleen een Vlaming die (bijna hyper-)correct Nederlands spreekt. Hij bereidt zich inderdaad tot in de puntjes voor, weet veel, dus ik zou tegen hem zeggen: je kunt je wel wat relaxter uiten. Dit duo is heel wat beter dan wat op de Nederlandse tv te horen is (zenden die trouwens nog wel eens wielrennen uit? indien ja, sorry, ik let daar niet (meer) op; de tijden van Jean zijn lang voorbij).

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #354076

  @vluggejapie
  Ik snap je commentaar. Toch maakt de tegenstelling in hun karakters het commentaar wel te pruimen. Ze relativeren elkaar.

  In reactie op: Het topic der verdachte renners #340937

  Zonder een verdenking te willen uiten, komt deze vraag wel op: waarom overlijden zo veel jonge Belgische renners?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 83)

Laatste nieuws