Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 57)
 • In reactie op: Scorito-algemeen #736192

  Bijlow
  Paes

  Timber
  Ramalho
  Malacia
  Ter Avest
  Van der Hoorn

  Klaassen
  Vloet
  Vlap
  Seuntjens
  Jacobs
  Saglam

  Haller
  Madueke
  Jahanbakhsh
  Akman
  Cardona

  In reactie op: Scorito-algemeen #735802

  Durven jullie nog specifiek een aanvaller te kiezen die mogelijk pinchhitter is? Ik vind Dessers eigenlijk wel aanlokkelijk. Zowel als hij basisspeler wordt als dat hij als pinchhitter zou fungeren.

  In reactie op: Scorito-algemeen #735567

  Groningen is wel veel belangrijke spelers verloren met Padt, Itakura, Gudmundsson, Matusiwa, El Messaoudi, dus of ze nog steeds goed kunnen verdedigen moet je nog maar afwachten.

  In reactie op: Scorito-algemeen #735498

  Is het niet wat riskant om Mazraoui te nemen? Hij is eerste keuze als rechtsback, maar dat zegt vooral wat over wie er in de CL speelt toch? In de Eredivisie zouden ze toch heel goed met Rensch kunnen spelen om Mazraoui rust te geven? Rensch is inmiddels ook international, dus die zal ook veel kansen krijgen. En Mazraoui heeft toch ook wel vaak blessuretjes gehad de laatste jaren.

  Ik heb Timber voorlopig, maar ik weet ook niet of dat de beste keuze is. Als ‘spelen’ en ‘fit blijven’ het enige criterium is voor een Ajax-verdediger, wie zou je dan het best nemen? Mazraoui-Rensch, Timber-Martinez-Schuurs-Blind, en voor linksback heb je Tagliafico en een aantal van die gasten. Wie gaat het vaakst minstens 45 minuten maken?

  In reactie op: Scorito-algemeen #735139

  @Reneetje: Nog over die besparing. Ik bekijk het altijd zo: Je hebt 2 keepers, 5 verdedigers, 6 middenvelders en 5 aanvallers.

  Daarvan gebruik je dus elke ronde beide keepers, minimaal 4 verdedigers (bij 3-4-3), minimaal 4 middenvelders (bij 4-3-3) maar meestal toch al snel 5 (bij 3-4-3 of 4-4-2), en minimaal 3 aanvallers (bij 4-4-2). Dan heb je dus nog 1 verdediger, 1/2 middenvelders en 2 aanvallers over.

  Verdedigend kun je je dus bijna niks veroorloven met blessures/spelers die naar de bank verdwijnen, dus daar is eigenlijk geen ruimte voor een besparing of gok. Die moeten gewoon alle 5 goed zijn. Als je daar 2 pechgevallen hebt en maar 3 spelende spelers overhoudt wordt het al snel heel moeilijk.

  Op het middenveld heb je dan wat meer keus, maar ik denk dat de meeste teams al snel 3-4-3 zullen spelen. Dan heb je dus 1 middenvelder en 1 aanvaller op de tribune. Je hebt natuurlijk 6 middenvelders, dus daar is de kans het grootst dat je met blessures te maken krijgt. En middenvelders roteer je net wat makkelijker dan aanvallers. Mocht je in de aanval met pech te maken hebben kan je altijd nog op 4-4-2 terugvallen.

  Als je dus budget wilt besparen en een goedkoop gokje wil wagen dan is op zich de aanval daarvoor de beste plek, en één middenvelder kan ook nog wel. Maar voor iets meer geld heb je toch al snel een betere speler. En met 15 speelrondes te gaan tot de winterstop is het toch wel lekker om met 18 goede spelers te beginnen.

  In reactie op: Fietsnavigatie #735048

  In het verleden gebruikte ik ook de routemaker op Strava. Nu gebruik ik RideWithGPS, werkt vrijwel hetzelfde maar dan gratis.

  In reactie op: Cyclingmaster wielerflits poule #734723

  Ik heb dit jaar verrassend genoeg de jaarranking gewonnen =D. 9e in de Giro, 23e in de Tour en 12e in de Vuelta. Helaas op de laatste dag een top 10 in de Vuelta verprutst door Cort Nielsen niet gewoon mee te nemen.

  In het verleden ook een fanatiek Rondemaster-speler geweest, maar de laatste jaren nooit meer echt meegedaan bij Cyclingmaster. Dit jaar was het eigenlijk het enige spel waar ik plezier uithaalde want voor de rest waren alle spellen (vooral in de Tour) meteen om zeep.

  In reactie op: Scorito-algemeen #731217
  Quote:
  Tuurlijk kan Scorito dit niet anders aanpakken. Dit is de officiële uitslag van de race. Hoe die tot stand komt maakt voor Scorito speltechnisch niet uit.

  De FIA deelt ook maar 50% van de punten uit op basis van die officiële uitslag. Had Scorito ook kunnen doen. Ik denk dat niemand daar een probleem van had gemaakt en dat was denk ik redelijker geweest. Maar het maakt mij verder weinig uit.

  Ik had zelf ook Vettel x8 en Russell x7, dat scheelt 100 punten in the end. Soit. Russell blijkt nu al wel een gigantische must-have. En de keuze voor Vettel-Ocon boven Alonso pakte dit weekend goed uit.

  In reactie op: Fietsnavigatie #721404

  Op Twitter kwam laatst een mooi overzicht langs waar de profs tegenwoordig mee rijden op basis van Strava:
  https://twitter.com/velofacts/status/1417572084755140610/photo/1

  Garmin 530 (of 830 als je liever touchscreen hebt) is een goede keuze. Ik heb zelf de 820, maar daarvan is vooral de accu erg matig. Dat hebben ze nu wel flink verbeterd in de 830.

  Zelf zou ik ook een bundel nemen met hartslagmeter, snelheid- en cadanssensor. Ik let eigenlijk alleen maar op hartslag/cadans tijdens mijn ritjes en niet zozeer op snelheid. Ik had altijd de neiging om te zwaar te trappen (en knieproblemen). Ik vind de cadanssensor erg handig en leuk om in de gaten te houden dat je constant tussen 90-100 omwentelingen zit.

  In reactie op: Scorito-algemeen #718983

  Wel balen van deze laatste race voor mijn team want deze periode ging het erg goed. Met Norris, Leclerc, Perez, Verstappen en Mazepin vandaag helaas aan de verkeerde kant van de medaille. Teams met Ocon en Vettel pakken hier toch nog wel weer wat schade terug uit de afgelopen races.

  In reactie op: Cyclingmaster wielerflits poule #712119

  Verrassend dagwinnaar geworden vandaag dankzij Konrad, Colbrelli, zwart paard Matthews en Aranburu :)

  In reactie op: Scorito-algemeen #707725

  Ocon is voorlopig wel een slechte keuze gebleken ja met 2 DNF’s. Gelukkig dat ik hem niet heb genomen. Maar hij was 17e getraind dus echt een hoge factor zullen de teams met Ocon hem waarschijnlijk niet gegeven hebben? Het mooiste is natuurlijk als zo iemand super goed heeft getraind en door iedereen op x7 of x8 wordt gezet en er dan af gaat, dan kost het pas echt punten.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703263

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #703240

  Die Wout van Aert is toch wel onnavolgbaar. Is zijn doel nou de tijdrit winnen of geel pakken? Als je geel wilt pakken dan sprint je toch sowieso mee in etappe 3 en 4 (en na de tijdrit in 6) in de hoop om wat boni’s te pakken en geen kans te laten liggen? Net zoals Mathieu gisteren all-in ging voor het geel en een grote inspanning deed voor die boni’s. Want 31″ op Mathieu, 23″ op Alaphilippe en 17″ op Roglic gaat hij anders toch nooit kunnen dichten? Ik snap er niks van. Daarom twijfel ik ook om hem toch maar mee te nemen …

  Vingegaard (heb ik zelf niet) is tot dusver een mooie keuze gebleken maar hij is ook vooral mooi geworden doordat Kruijswijk en Kuss veel tijd hebben verloren. Kuss staat inmiddels al op 20 minuten. Nu moet maar blijken of en hoelang ze hem ook in het klassement gaan/willen/kunnen houden, want in principe is hij mee in de Van Aert-rol als werkpaard in de bergen. Of hij dan eigen punten kan pakken is nog maar de vraag.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #701603

  Ik krijg er al met al ook niet echt een mooi team uit waar ik volledig tevreden over ben. Vooral voor het klassement is het lastig. De kloof naar een extra topper blijkt telkens te groot. De interesse onder de renners om voor een mooi klassement te gaan lijkt nogal beperkt te zijn door de suprematie van Roglic-Pogacar-Ineos? Ben ook benieuwd of dat er toe leidt dat de vlucht het vaak gaat halen doordat heel veel goede renners voor ritten zeggen te gaan. En dan vraag ik me met het beperkte aantal bergritten weer af of het wel zin heeft om er meer geld in de klimploeg te steken.

  Op papier heb ik nu genoeg opties en ziet het er aardig uit, maar dat kan in de praktijk wel eens tegen gaan vallen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #700233

  Ik ben benieuwd hoe jullie aankijken tegen Colbrelli. Hij, veroorzaakt meer twijfel dan dat hij wegneemt bij mij eigenlijk.
  – Kan hij Etappe 1 en 2 aan?
  – Is hij goed genoeg in de vlakke sprints?

  Hij rijdt wel lekker de laatste tijd, maar kiest natuurlijk heel specifiek een programma dat bij hem past. In Romandië en Dauphiné vind hij ritten die hem heel goed liggen en waar voor zijn type renner eigenlijk weinig tegenstand is. Want echte sprintduels komt hij daar niet tegen. In sprintjes met kleine groepen is hij natuurlijk wel sterk, maar de renners die hij daar in de sprint verslaat zijn de categorie Venturini, Aranburu, Barbero en Bevin.

  Maar dat soort type ritten zitten eigenlijk niet in de Tour. En in de pure massasprints in de Tour wordt het vechten voor positie in al het gedrang en geweld. Dat is toch wel andere koek. Ik twijfel daarom nogal wat je aan hem hebt in zo’n breed sprintveld. Hij klimt natuurlijk erg goed, maar dat gaat vaak weer ten koste van snelheid in de echte sprints, een beetje zoals bij Matthews.

  Al zijn mooie uitslagen in de Tour uit het verleden waren ook altijd in sprints met een wat oplopende finish, punchfinish, waaierritje of na een lastige heuvelrit. Maar in de pure massasprint ben ik bang dat hij meer plek 10-15 materiaal is. Die heeft hij dit jaar eigenlijk ook nog niet gereden. Zijn kansen voor de groene trui schat ik dan ook niet zo hoog in. En over zijn kansen in etappe 1 en 2 twijfel ik, daarin heeft hij het nog niet eerder laten zien volgens mij. Maar als ik hem meeneem dan stel ik hem dan toch maar op. Hij lijkt beter te klimmen dan andere jaren, maar of dat goed genoeg is?

  Ik weet niet of ik zijn veelzijdigheid als voordeel moet zien of juist als nadeel. Als je bv Bouhanni neemt weet je wat je aan hem hebt, maar ook wat je niet aan hem hebt. Dat is eigenlijk wel net zo lekker. Maar ik ben wel een beetje bang om de plank mis te slaan als ik Colbrelli niet meeneem, hoewel ik dus flink aan hem twijfel. Nizzolo voelde vorig jaar voor de Tour ook als must-have na zijn zegereeks, maar pakte ook niet echt lekker uit.

  Zien jullie Colbrelli als zekerheid?

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #696935
  Quote:
  In de bergritten moet je toch wel 9 renners op kunnen stellen met een minimale expected value van 15 punten.

  Mag ik vragen hoe jouw bergrit-team er dan uitziet @Nasibal?

  Voor 15 punten moet je al top 13 finishen. De renners met de meeste truipunten voor geel + wit zullen daar al bijzitten. Die van groen gaan niet aan 15 punten komen. En dan heb je nog de onzekerheid rondom vorm, kunnen ze het in de Tour ook?, wie gaan de truien dragen en teampunten pakken, uitvallers, vluchters etc. en is het nog eens een Tour voor de sprinters waar veel budget heen gaat.

  Op voorhand stellen dat je in de bergritten wel 9 renners met 15 expected points kan opstellen lijkt me wel behoorlijk overdreven. 15+ kan je op voorhand alleen van Pogacar, Roglic en de gearriveerde namen daar achter verwachten denk ik, maar dat past sowieso niet in je budget. Ik denk dat je al blij mag zijn als je van je 9e man 8 punten kan verwachten.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #696688

  Laat ze Cav maar 4 miljoen maken. Er zijn al wel genoeg no-brainers.

  Na die column van Lefevere geloof ik eigenlijk niet echt meer in de deelname van Bennett.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #695628

  Het schijnt dat Sagan toch zijn contract bij Bora gaat verlengen, en Ackermann gaat weg. Dus in dat licht gezien is deze selectie niet onlogisch. Voor Scorito is het eigenlijk wel leuk dat er zo min of meer een optie bij is gekomen.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #694296

  Uit de column van Lefevere (Tweet van José Been)

  – Alaphilippe leaves TDS today, baby due Monday.
  – Sam Bennett off the bike till Monday. Doubtful if he makes TDF.
  – Cavendish doesn’t want do TDF for the small contract/pay he has. Option: renew contract before TDF

  Ziet er dus niet zo heel fraai uit voor Bennett kennelijk.

  Edit: https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/lefevere-weet-niet-of-bennett-de-tour-haalt-een-plan-b-hebben-we-niet-echt

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #693303
  Quote:
  Weet iemand hoe het zit met Viviani? Staat al een week op PCS op de voorlopige startlijst, maar Scorito “weigert” voorlopig hem erbij te zetten.

  Geen Viviani in de Tour nee.

  https://www.tuttobiciweb.it/article/2021/06/10/1623310689/viviani-olimpiadi-nazionale-tokyo-pista

  Viviani will still have to work hard, especially on the track, even if there will still be some days of road racing. «I will mainly be in Montichiari with the other guys, we have to work hard and get to look back with the knowledge that we did everything right. There will be very few breaks, we will only have a few days of recovery at home or on the heights in Livigno. On the road I will do the Adriatica Ionica Race with the national team and the Giro di Sardegna just before leaving for Tokyo ».

  Met Giro di Sardegna zal hij wel een andere wedstrijd bedoelen, want die wedstrijd is pas ergens na Tokyo.

  In reactie op: EURO 2020 Fantasy #692564

  Deze maar eens even omhoog halen nu EURO 2020 steeds dichterbij komt en de EK-koorts langzaam maar zeker begint te stijgen. De regels zijn eigenlijk best simpel en het spel wijst zich vanzelf, maar wilde er toch een beknopte uitleg bij zetten voor nieuwe spelers.

  Doe vooral mee!

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #692533

  Ben wel benieuwd hoe Alaphilippe etappe 1 aan gaat pakken in de Tour, want het is wel duidelijk dat hij Mathieu in de laatste kilometer daar niet gaat verslaan.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #692455

  @heuveltje af Soms is dat best lekker ja.

  En een vlucht kan ik op z’n tijd ook wel waarderen, en de strijd om de vlucht in lastige ritten, maar ik zie gewoon graag de beste winnen. In de Giro was het elke dag een vluchter die won ongeveer. Zelfs in de gravelrit. Zoals Van der Hoorn die het peloton verraste, dat vind ik dan wel mooi, (of De Gendt die het peloton net afhield in de Tour in 2019), maar al die ‘cadeautjes’ die het peloton weggeeft vind ik niks. 1 of 2 vluchten die het halen vind ik wel genoeg. Het is makkelijker om een rit te winnen in de Giro/Tour dan in pakweg Parijs-Nice of de Tirreno.

  In reactie op: Scorito Tour de France 2021 #692438

  Op zich valt het parcours misschien een beetje tegen, maar doordat er 8 vlakke sprints zijn krijg je wel de hele wereldtop in het sprinten aan de start. Dat is op zich ook wel goed gezien, want door de Olympische Spelen komen er sowieso al een heel aantal klassementsrenners niet aan de start. En daarom is het parcours ook niet zo extreem waarschijnlijk?

  En uiteindelijk kijk ik liever naar spannende sprints dan naar al die vluchtritten zoals in de Giro.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 57)

Headlines