Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 106)
 • In reactie op: Sportpools 2022 #842050

  @aart: Houden jullie voor de witte trui nu toch de Tour aan, dus U23 ipv U25? Ik denk dat iedereen van U25 is uitgegaan zoals de shirtjes ook aangaven. Ik heb oa Persico en Kastelijn (en Cavalli) meegenomen omdat ze wit waren. Dat zal voor anderen ook de reden zijn om Labous, Lippert of andere jongeren mee te nemen. Ik was er maar vanuit gegaan dat jullie U25 zouden aanhouden, zoals dat ook bij de Vuelta ooit was toen er in werkelijkheid geen witte trui bestond. Ondanks dat het voor jullie als pilot wordt gezien is dat wel een beetje raar om te veranderen na de start van het spel.

  In reactie op: Sportpools 2022 #841498
  Quote:
  En als de kluns uitvalt ben je de klos want zoveel punten gaan er niet veel halen.

  91 minpunten door het uitvallen van Charlotte Kool :’ )

  In reactie op: Sportpools 2022 #840924

  Ik had ook nog een vrouwenteam gemaakt, helaas al wel Cavalli kwijt. Was nog best een uitdaging bij gebrek aan kennis en veel rensters met zwarte punten. Ik heb wel een beetje mijn twijfels over de puntentelling omdat die hetzelfde is als bij de mannen. Met maar acht etappes zijn er in verhouding nu wel erg veel truipunten te behalen. En als de kluns uitvalt ben je de klos want zoveel punten gaan er niet veel halen.

  In reactie op: Sporza Wielermanager #833094

  Mijn tactiek heeft het tot dusver aardig goed gedaan. Ik had 8 toppers (Pogacar, Vingegaard, Roglic, Van Aert, MVDP, Jakobsen, Philipsen, Pedersen) en 8 renners van 3 miljoen. En had nog 1M overgehouden. Geen middenveld dus om een aantal redenen. 1. Het is enorm gokken in die zone. 2. Het spel draait toch vooral om winnaars (renners die top 3 kunnen rijden), niet om sprokkelaars (zoals bij Scorito). 3. Als je je geld in renners van 4, 5 en 6 miljoen hebt zitten kun je later mogelijk niet de wissels doen die je écht veel punten opleveren.

  Eigenlijk ging de tactiek perfect, alleen MVDP heeft niks laten zien. Daar had ik een 1e en 2e plek voor ingeschat in de eerste week (180 punten) en die zou er daarna uitgaan. Nu zie je dat pure sprintteams nog bovenin staan die daarna Pogacar en Vingegaard hebben ingebracht, dat wordt niet makkelijk om nog in te halen.

  Alleen het wisselbeleid is tot dusver vrij dramatisch uitgepakt. Je kunt lang wachten om ‘bevestiging’ te krijgen van renners natuurlijk, maar dan loop je ook veel punten mis als ze bevestigen. En ik speel ook een beetje alles-of-niks. Maar ik heb na Longwy en voor de Planche MVDP en Pedersen eruit gehaald voor Vlasov (ondanks die kleine val) en Dani Martinez (8e in Longwy). Die had ik voor de Tour al op het oog als vervangers maar pakte dus dramatisch uit, helaas. Nu heb ik Martinez er dan maar weer uitgehaald voor Thomas, die tot dusver van de tweede lijn het beste lijkt. Eigenlijk dus een wissel verprutst, maarja.

  Maar het blijft lastig natuurlijk want met Thomas, Mas, Yates, Bardet, Gaudu, Quintana, Caruso en al die gasten kan het ook zomaar gebeurd zijn als je ze net er in hebt gezet.

  Ik heb nog één wissel over maar die hou ik nog op zak. Daarvoor zou ik ook Jakobsen of Philipsen eruit moeten halen, dus dat is nu niet zo zinvol als er nog gesprint gaat worden. Misschien dat ze er voor Parijs nog uitgaan mocht er een klassementsrenner op de laatste dag meer punten blijken op te leveren.

  Keerzijde van deze tactiek is denk ik wel dat een Pogacar voor 12M niet mocht/mag uitvallen. Als dat gebeurt heeft iedereen ineens geld voor de renners van 8 en 9 miljoen, en dan ben je wel spekkoper als je al veel middenveld had.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #830385

  Pogacar kan nog altijd 4e worden als ze vooruit blijven, dus de kopmanschade valt dan wel mee.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #827304

  Mijn team:

  1. Pogacar
  2. Roglic
  3. Vingegaard
  4. D.F. Martinez
  5. Vlasov
  6. O’Connor
  7. Caruso
  8. Meintjes
  Voor een brede klassementsploeg gegaan door de gebruikelijke Tour-hectiek + corona. Eigenlijk met de vijf duursten. Allereerst de drie toppers. Daarnaast Martinez, die hopelijk de man wordt bij Ineos. Die kon ik op basis van zijn seizoen niet thuis laten, idem voor Vlasov. O’Connor, Caruso en Meintjes mee voor de degelijkheid in de bergen. Caruso zal wel weer pieken zoals in de Giro ’21 dus misschien net juist meenemen. We zullen zien wat er nog gebeurd.

  9. Guerreiro
  10. Fuglsang
  11. Pinot
  Aanvallers in de bergen of eventueel als valse klassementsrenners. Pinot mee voor de jacht op de bergtrui hopelijk. Guerreiro en Fuglsang kan het alle kanten mee op maar hebben goede vorm getoond de laatste weken.

  12. Van Aert
  13. Jakobsen
  14. Philipsen
  15. Groenewegen
  16. Kristoff
  17. Pedersen
  18. Walscheid
  Wilde minimaal 7 sprinters mee voor het geval er renners uitvallen. Het wegvallen van Coquard bood uitkomst met Walscheid. Wilde niet in het segment Dainese, Van Poppel en Mozzato belanden dus wat meer geld hierin gestoken. Jakobsen (snel), Groenewegen (snel) en Kristoff (degelijk) zijn het geworden. (Ewan en Sagan had ook gekund maar was een beetje om het even.) Hopelijk wordt er toch nog vrij veel gesprint.

  19. Bissegger
  20. Küng
  Twee tijdrijders die achteraf misschien maar beter waren thuisgebleven. Stonden vroeg in het schema maar dat mocht helaas niet baten.

  Haalden het niet:
  – MVDP (vrij duur, handig in de punchritten, maar je kunt nooit rustig koers kijken als hij op je bank zit).
  – Een UAE-renner. Handig voor wat teampunten maar individueel allemaal geen top-20 materiaal.
  – Cattaneo nog overwogen voor een tijdrijder. Had goed uitgepakt voorlopig, maar in de bergen te wispelturig om juist op te stellen.

  In reactie op: Scorito – Giro d’Italia 2022 #827303

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826826

  Geen reclame, maar gewoon nog even een kleine tip om mee te doen bij Cyclingmaster (vroeger AD Rondemaster). Is elke dag 9 renners selecteren. Als de Tour dan weer helemaal op zijn kop gaat door valpartijen, coronagevallen, dopingrazzia’s etc. en al je spellen om zeep zijn dan kun je altijd daar nog spelplezier uithalen deze Tour.

  En er is ook een Wielerflits subleague en topic:
  https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/cyclingmaster-wielerflits-poule/page/7

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #826766
  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #825699

  Wat een shitshow is het nu al zeg met die corona. Dat kan alleen maar gruwelijk misgaan. En dan komt de gebruikelijke chaos en nervositeit van de eerste week daar ook nog eens bij. Het wordt wel erg verleidelijk om gewoon vol voor een vliegende start te gaan en dan maar zien waar het schip strandt. Renners die het van de 2e en 3e week moeten hebben moeten daar eerst nog maar zien te komen …

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #823842

  @Thombeg: Die theorie zit ik ook nog mee. Maar speel je dan om te winnen, of speel je dan om ‘gewoon’ hoog te eindigen? Want je zegt zelf al dat MVDP te duur is. Als je voor zekere punten kiest weet je ook bijna zeker dat de verrassing van de Tour (Hindley in de Giro), die echt het verschil gaat maken, niet in je team zit.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #823028

  Ethan Hayter zegt dat de Commonwealth Games (eind juli) waarschijnlijk zijn volgende wedstrijd wordt (na het NK). Dus geen Tour, al weet je het nooit.
  https://twitter.com/VeloUK/status/1540000055746330627

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #822889

  @Boasson Hagen:

  Quote:
  Als Yates en Vlasov door hun ploeg geselecteerd worden kun je er wel vanuit gaan dat ze fit genoeg zijn. Van de meeste renners hoor je toch dat ze geen klachten hebben, maar wel positief testen. Als ze meer last hebben (zoals Mäder) gaan ze toch niet mee. Yates en Vlasov hebben het nu gehad, die zullen in de Tour niet weer positief testen.

  Als Yates en Vlasov meegaan zullen ze fit genoeg zijn om mee te doen, maar of ze dan ook fit genoeg zijn om hun normale niveau te benaderen? Zeker Vlasov is het grote speerpunt voor Bora in de Tour, die zullen ze vast meenemen als dat even kan. Ze kunnen hem altijd meenemen (al is hij dan misschien geen 100%) en dan maar zien waar het schip strandt, een beetje zoals met MAL in de Giro. Gewoon op hoop van zegen. Mocht Vlasov gewoon goed blijken zou het me niet verbazen, mocht hij er in de eerste week al doorzakken eigenlijk ook niet.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #822773

  Oei, Dainese is toch ook wel erg interessant geprijsd. 1,5 miljoen voor een ritwinnaar in de Giro is wel een koopje. En hij heeft me zaterdag in de Ronde van België ook wel verrast moet ik zeggen. Lastig.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #822659

  @[email protected]

  Quote:
  @imbatido lijkt me niet. Dan zou ineos met 0 klimknechten starten. Denk dat er toch zeker 2 meegaan.

  Wie vind je klimknechten dan?

  Pidcock is ook een klimmer natuurlijk. Heeft de Baby Giro gewonnen en wil op termijn de Tour winnen. Hayter wordt ook 15e in de Dauphiné, die kun je geen sprinter noemen. En iemand als Van Baarle is ook een halve klimmer in de Tour. Zelfs Ganna kan behoorlijk goed bergop. En dan heb je nog bv een Castroviejo, of dat ze Tao toch meenemen.

  En het is niet zo dat Ineos op voorhand de topfavoriet hier bij zich heeft en op kop moet rijden. En het zal snel genoeg duidelijk worden wie van de drie kopmannen knecht zal worden.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #822601
  Quote:
  Als hayter meegaat , zal dat zijn om te scoren. Ik geloof nooit dat pidcock.en hayter samen mee gaan . zeker niet omdat volgens mij ze al plek moeten maken voor ganna , als hayter mee gaat is hij gelijk in mijn ploeg. Kan in tijdrit alleen al heel kort eindigen.

  Ik zie Ineos eigenlijk wel zowel Pidcock als Hayter meenemen. Pidcock was denk ik sowieso de bedoeling, had de kasseirit al eerder verkend, en hij zit ook alweer op de fiets na Covid. Maar bv Kwiatkowski heeft een knieblessure en rijdt alleen maar ritjes van 20k op Zwift, dus die zal sowieso thuisblijven. En met nog een aantal coronagevallen wordt de keuze wel steeds kleiner. Dus denk daarom dat Hayter wel meegaat, was maandag ook mee op de kasseien dacht ik.

  Dan kom je op iets van: Thomas, Dani Martinez, Yates (indien fit), Ganna, Van Baarle, Pidcock, Hayter + Castroviejo (?).

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #821680

  Thomas en Van Baarle hebben vandaag de kasseirit verkend. Is dat Ethan Hayter die voorop loopt?
  https://twitter.com/GeraintThomas86/status/1538887420279660544

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #821278
  Quote:
  Slim of niet om hem mee te nemen, Jakobsen was vandaag erg indrukwekkend. Hij had op 1 been nog gewonnen zonder hulp van de ploeg. Pff in deze vorm verslaat niemand hem

  Ik moet het nog zien of Jakobsen de sprints gaat domineren in de Tour.
  https://www.youtube.com/watch?v=NXxiPuPhCmg&t=270s

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #820372

  Ik begin eigenlijk juist steeds meer te twijfelen om Küng níet mee te nemen. Hij rijdt enorm goed heuvelop, hij heeft misschien wel zijn beste vorm ooit in het algemeen, maar je neemt hem toch vooral mee voor een vlakke tijdrit. Geen idee hoe goed zijn tijdrit op het moment is, maar ik zie hem eigenlijk niet als 1 of 2 in Kopenhagen. Hij pist er toch vaak net naast. Ik zet hem eerder ergens tussen 3 en 5 en weet niet of dat goed genoeg is.

  Maar hij rijdt zó enorm goed dat hij je ook juist in fouten kan laten lopen. Dat kan je ook veel punten gaan kosten. In een normaal spel is veelzijdigheid een voordeel, bij Scorito kan dat juist een groot nadeel zijn. Want deze Küng kun je – op de aankomsten bergop na – bijna elke dag opstellen. Moet je hem nu dus ook opstellen in de punchritten? (Gaudu) Moet je hem gebruiken als vluchter in de ritten die in een massasprint kunnen eindigen? Ik weet niet of ik in die verleiding wil komen.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #820311
  Quote:
  Quote Floda:
  Ik vrees eigenlijk steeds meer voor veel dezelfde teams.

  Die indruk krijg ik ook steeds meer. Er waren al veel renners waar je eigenlijk niet omheen kon en de voorbereidingskoersen maken ook wel een en ander duidelijk (al kan in de Tour alles anders zijn). Die laatste keuzes en net de details gaan dus enorm belangrijk worden. Het lastige is dat dat ook altijd de keuzes zijn waar je het minst van overtuigd bent. En net daar moet je het verschil maken (de Hindley, of de juiste Ineos-renner).

  De invloed van kopmannen gaat denk ik niet zo van invloed zijn dit keer omdat het toch vaak ‘op safe’ zal zijn met Pogacar of Van Aert. Het zal vooral aankomen op die laatste keuzes en de dagopstellingen.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817570

  Wittem Willem: Goede analyse denk ik wel. Maar om even een beetje advocaat van de duivel te spelen … Het deelnemersveld in de Tour is zo sterk dat renners met een ‘goede tijdrit’ hier gewoon buiten de top 20 kunnen eindigen. (Voor het klassement nog steeds handig, voor Scorito heb je er dan weinig aan.) Een goede punch in de heuvelritjes is ook handig, maar hier doen ook renners als Van der Poel, Van Aert, Alaphilippe, Hermans, Cosnefroy, Teuns, Hayter (?), Pidcock etc. mee. Dus het belang van een goede tijdrit en punch is op niet zo heel groot, en die kan je in punten mogelijk wel compenseren.

  Wat uiteindelijk simpelweg het belangrijkst is is dat ze drie weken goed zijn, en er staan in de echte bergritten. Voor de klassementsrenners zijn dat denk ik met name de ritten met de zware aankomsten bergop zoals de Super Planche, Granon, Alpe d’Huez en in de slotweek. En het zal er toch vooral op aankomen hoe goed ze klimmen om te zien of je wat aan ‘punch’ gaat hebben. Maar ik denk eerder dat de subtop daar één voor één binnen druppelt.

  Martinez lijkt onmisbaar op basis van dit seizoen, maar heeft in grote rondes nog maar weinig bewezen, en helemaal nog niet als kopman. Op basis van zijn verleden in grote rondes is hij zeker geen 4M waard. Op zich is hij best een redelijk risico voor zijn prijs. Zo te lezen gaat hij heel veel gekozen worden, dus hem weglaten zou zomaar een briljante zet kunnen zijn. Vlasov heeft ook wat kleine voordeeltjes maar is bergop niet altijd even sterk en wil er nog wel eens doorheen zakken. Dat kan hem in de Tour ook zomaar een mooi klassement kosten. Dit wordt ook pas zijn eerste Tour. Uiteindelijk is Mas misschien wel de beste, meest constante en meest ervaren klimmer van de drie, die in die bergritten zomaar weer de beste resultaten kan neerzetten en het beste klassement rijdt.

  Op papier lijkt Mas minder interessant omdat hij eigenlijk alleen klimmer is, maar ik weet niet of dat terecht is. Hij heeft me eigenlijk al wel vaak weten te verrassen. Uiteindelijk is hij al 2x tweede geworden in de Vuelta.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #817277

  Wout van Aert 5 miljoen 😂

  Benieuwd of de pickrate van Pogacar, Roglic, Wout onder de 99% gaat zitten.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #815160
  Quote:
  Quote Nasibal: Ik laat lachend VDP, Philipsen én Ganna thuis als dat nodig is om Wout er in te kunnen klikken.

  Ik denk ik ook, terwijl de rechterkant vast duurder zal zijn. En het gaat uiteindelijk ook niet zo zwart-wit zijn dat je die andere drie dan allemaal thuis moet laten. Daar kan je dan ook nog uit kiezen, en bijvoorbeeld alsnog Philipsen meepakken ten koste van Ewan/Bennett/Groenewegen. Dat maakt Wout eigenlijk nog interessanter.

  Quote:
  Quote Ajvenema: Als de kosten hetzelfde zijn denk ik dat Wout thuislaten nog wel kan lonen, maar als de prijzen zijn zoals ik denk:
  Wout: 5/5.5
  Matthieu: 3/3.5
  Ganna: 2.5
  Philipsen:3.5-4
  Zou ik toch voor 3-in-1-man Wout gaan, en op die andere plekjes wat goedkopere opties neerzetten:)

  Ik denk overigens dat ik Wout er tot 6.5 in zou proberen te krijgen, maar daarboven juist zou gaan zoeken naar een mooiere manier om het op te lossen

  Ik denk ook dat de rechterkant samen minstens 8 miljoen zal kosten. Ganna 2, MVDP 3, Philipsen 3, maar dat is een zéér voorzichtige inschatting. Maar 9 lijkt realistischer, en zelfs 10 (je maximale inschattingen) zou kunnen.

  Mocht je de linkerkant als interessanter beoordelen dan kom je voor Wout op een waarde van 7-9 miljoen.

  Ik zou zelf 7 miljoen een eerlijk prijskaartje voor Wout vinden. En hem dan zonder twijfel meenemen. Want dit voorbeeld illustreert min of meer dat je zelfs met drie toppers als Ganna-Philipsen-Van der Poel (die ongeveer 8-10M gaan zijn) Wout al moeilijk kan vervangen. 5,5 miljoen zou echt een megaspotprijs zijn voor een alles-in-1-renner ten opzichte van renners met één specifieke kwaliteit (bv een Philipsen van 3,5M).

  Quote:
  Quote Odin: Is ook wel afhankelijk of er een beetje mooie renners voor 500 k te pakken zijn. Maar het is wel een heel leuk dilemma wat je voor legt want ik zou heel lastig kunnen kiezen maar zou iets neigen naar Ganna, Philipsen en Mathieu. Maar ik acht de kans groot dat als de tour straks begint ze er alle 4 bij mij in staan.

  Die 500k renners moet je in deze niet teveel van verwachten. Want dat zullen dan niet de twee interessantste 500k’s zijn (die zul je in het andere geval ook nog wel kunnen kiezen). Het gaat vooral om de inschatting van Wout vs die andere drie.

  Quote:
  Quote Ludi: beetje een scheve vergelijking dan, niet? Ik denk dat de ene kant zo’n 2-3m goedkoper zal zijn dan de andere kant.

  Het gaat dus niet om wie het meest waard gaat zijn, maar wie je het liefst zou hebben. Gewoon hypothetisch. De prijzen die Scorito er op gaat plakken zijn ook maar subjectief.

  Het idee van het dilemma was om te laten zien wat Van Aert als toptijdrijder, -sprinter, -puncher, aanvaller, kandidaat nr 1 voor de groene trui, ploegmaat van Roglic wel niet moet kosten voordat je hem thuis zou laten. En hoeveel het kost om zijn kwaliteiten op te vangen met andere renners (als dat al kan qua truipunten).

  Naast Wout kan je dan natuurlijk ook nog twee 500k-renners kiezen, en heb je meer ruimte in de dagopstelling.

  Hetzelfde dilemma zou je kunnen maken met Pogacar en Roglic en hun veel beperktere concurrenten.

  Maar ik denk dat de prijzen dusdanig schappelijk gaan zijn dat iedereen Pogacar, Roglic en Van Aert er zonder nadenken in kan klikkken en dat het spel daarna begint.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #815098

  @Ludi: De vraag is welke van de twee je het liefst zou hebben. Waar zou je voorkeur naar uit gaan als je moest kiezen? En hoe schat je dan beide kanten in qua prijskaartje. Links en rechts hoeft dus niet gelijk te zijn, hangt af van je eigen inschatting. Rechts blijkt straks misschien 9 miljoen te kosten, links misschien maar 7, terwijl je bv nu al links liever zou hebben.

  In reactie op: Scorito – Tour de France 2022 #815094

  Even een dilemma:
  Van Aert + 500k renner + 500k renner, of Ganna + Philipsen + Van der Poel

  Ik ben wel benieuwd wat jullie hiervan denken. Waar zou je voorkeur naar uitgaan? En wat zou Van Aert mogen/moeten kosten, en wat zou het prijskaartje van dat tweede samen zijn?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 106)

Laatste nieuws